Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:41:50

Αποστολέας Θέμα: Τηλεϊατρική  (Αναγνώστηκε 122069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Μαΐου 2009, 21:04:46
Αναγνώστηκε 122069 φορές
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Παραθέτω δύο ξεχωριστές δράσεις.

Στην πρώτη  -αυτή της Αμφίκαιας- ήμουν εκεί, γιατί είναι μία δράση που παρά το μικρό της μέγεθος, αποτελεί έργο ανθρώπων που κινούνται ανιδιοτελώς και με πίστη στο μέλλον της τηλεϊατρικής. Και αποτελεί και ένα "ζωντανό μνημόσυνο" στο δάσκαλο Γ. Παπαζάχο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για τη δεύτερη δεν ξέρω πολλά, όμως το να λαμβάνει μία τόσο ξεχωριστή αναγνώριση μία δράση ενός δικού μας ιδρύματος, είναι κάτι που δεν πρέπει να το αγνοούμε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

18 Φεβρουαρίου 2011, 12:25:24
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Μαρτίου 2011, 17:30:23
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Στη CEBIT του Ανοβέρου, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, ένα από τα τμήματα της, τα οποία περισσότερο συζητήθηκαν ήταν αυτό της τηλεϊατρικής.  

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας να τον συνοδεύουν, ο Τζον Ντάλι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα υγείας και καταναλωτή, επισκέφθηκε και εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα της CEBIT, της διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικής τεχνολογίας: το τμήμα τηλεϊατρικής:

«Βρίσκομαι εδώ για να δω, τι κάνει η βιομηχανία της ηλεκτρονικής τεχνολογίας στον τομέα της υγείας. Είμαι πεπεισμένος πως η τηλεϊατρική είναι ένας βασικός πυλώνας της μελλοντικής ανάπτυξης της Ευρώπης».

Ο Τζον Ντάλι προσπαθεί να πείσει κυβερνήσεις και φορείς πως αξίζει τον κόπο να επενδύσουν στην τηλεϊατρική. Όχι μόνο διότι εξοικονομείται χρόνος και χρήμα, αλλά γιατί υπάρχουν και μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της διάγνωσης και της θεραπείας διαφόρων ασθενειών. Οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερο και ο στόχος είναι να μένουν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υγιείς.

Ο Τόμας Βάτκα είναι εκπρόσωπος της εταιρείας CompuGroup Medical AG και εξηγεί τους στόχους της δικής του εταιρείας:

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε τον εκσυγχρονισμό στη φροντίδα της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να μεταφέρουμε τη σωστή πληροφορία στον ασθενή, στο γιατρό, στον άνθρωπο που προσφέρει, και μάλιστα στη σωστή στιγμή και στο σωστό τόπο.».

Οι Γερμανοί δύσπιστοι ακόμα με την τηλεϊατρική

Και για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Το λογισμικό που έχει αναπτύξει η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιείται σε περίπου 380.000 ιατρεία, η επιχείρηση έχει 3.300 συνεργάτες και τζίρο περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανάμεσα στα άλλα που αφορά το φάκελο του ασθενή. Μέσα σε αυτό το φάκελο καταγράφεται η πορεία των εξετάσεων του ασθενούς. Το φάκελο αυτό η εταιρεία θέλει να τον εντάξει στη διαδικασία θεραπείας του. Οι Γερμανοί πάντως είναι ακόμα πολύ επιφυλακτικοί στο να δίνουν προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από διάφορα ηλεκτρονικά προγράμματα. Παρόλα αυτά ο κ. Βάτκα δηλώνει :

«Διαπιστώνουμε πως οι Γερμανοί ενδιαφέρονται όλο και πιο πολύ για θέματα που αφορούν την υγεία τους και ενημερώνονται μέσω των υπολογιστών τους. Για παράδειγμα έχουν γίνει έρευνες, οι οποίες αποδεικνύουν πως για μεγάλα θέματα, όπως είναι οι πόνοι στη μέση, οι οσφυαλγίες, τα κατάγματα και η φυσιοθεραπεία, υπάρχουν στη Γερμανία 16 εκατομμύρια αναζητήσεις το μήνα».

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι δυνατότητες που προσφέρει η τηλεϊατρική επίσης πολλές. Παρόλα αυτά ο κλάδος πρέπει πρωτίστως να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών. Ότι δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα τους θα προστατευθούν και δεν θα διατεθούν όπου νάναι. Εάν οι εταιρείες αποδείξουν σοβαρά πως μπορούν να σεβαστούν τα προσωπικά στοιχεία που τους δίνονται, τότε η τηλεϊατρική θα μπορεί να προσφέρει πολλά.

 
Rolf Wenkel /Μαρία Ρηγούτσου ----- Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


23 Ιουλίου 2011, 10:42:02
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ 5ηςΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑΣΓΘ-Ω8Π 

8 Απριλίου 2017, 14:17:00
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τηλεϊατρική μόνο για επείγοντα καρδιολογικά και μόνο κάθε 4 μέρες και μόνο για 5 νησάκια.
(κατά πόσο ο καρδιολόγος του Θριασίου θα μπορεί μέσα στον πανικό της γενικής εφημερίας να ασχοληθεί και με το περιστατικό της τηλεϊατρικής, δεν διευκρινίζεται)
Και παρουσιάζεται ως επίτευγμα!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

8 Απριλίου 2017, 16:42:52
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο ηχητικό , η αμερικανίδα συνάδελφος τοποθετείται πολύ σωστά ως προς την τηλειατρική !!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Φεβρουαρίου 2018, 19:24:41
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Παρά τις φωνές γνωστού συναδέρφου (μεταφορά από άλλο μήνυμα):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εντός 20 ετών εργασίας στο ΕΣΥ έχω δει να "εφαρμόζονται" έως τώρα 3 προγράμματα τηλεϊατρικής στην άγονη περιοχή μου, τα οποία -κατά ένα περίεργο- τρόπο εγκρίνονται, εγκαθίστανται και εφαρμόζονται (τρόπος του λέγειν) λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των εκάστοτε διοικούντων! (πρόεδρος νοσοκομείου παλαιότερα, διοικητής ΠΕΣΥ παλιά και διοικητής ΥΠΕ πρόσφατα)
Μηχανήματα που δε χρησιμοποιούνται ποτέ, σαπίζουν και "χάνονται".
Θυμάμαι στην πρώτη περίπτωση τις αστείες προσπάθειες "τηλεδιάσκεψης" και μεταφοράς δεδομένων μέσω internet με συνδέσεις dial-up pstn!!!
Σε άλλη περίπτωση ο εξοπλισμός περιλάμβανε και ηλεκτρονική ζυγαριά που επικοινωνούσε ασύρματα με το laptop* για την εισαγωγή των δεδομένων ζύγισης! Λες και δεν μπορούσαμε να πληκτρολογήσουμε στο πρόγραμμα πόσα κιλά ήταν ο εξεταζόμενος!

*Για το οποίο laptop, αυτοί που ήρθαν για την εγκατάσταση, με ενημέρωσαν ότι υπήρχε μια ασυμβατότητα του λειτουργικού προγράμματος windows με τις υπόλοιπες συσκευές. Θα το έπαιρναν για αναβάθμιση και θα το επέστρεφαν σε λίγες μέρες. Δεν ξαναείδα ούτε αυτούς ούτε το laptop!
Φυσικά δεν υπέγραψα για την παραλαβή του laptop (που ήθελαν να πάρουν πίσω για την "αναβάθμιση") και ενημέρωσα εγγράφως τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Αμαρτωλές ιστορίες. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ!
  Η τηλε-επιστήμη είναι ασυγκράτητη:
Τηλεϊατρική αποκτά ο Άγιος Ευστράτιος | 500.000 € (καλά λεφτά , Άρη) από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων
Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης  Κατηγορία: Λήμνος

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ενεργοποιήθηκε πρόσκληση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Δικαιούχος της πρόσκλησης είναι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και οι αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβληθούν από την 1η Απριλίου 2018 έως την 1η Ιουνίου 2018.

Η πρόσκληση στοχεύει στην προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των φορέων του τομέα της Υγείας σε νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να αναπτυχθούν υποδομές και υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας.

Το σχεδιαζόμενο προς χρηματοδότηση έργο περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού, καθώς και τα απαραίτητα μικρής έκτασης έργα προετοιμασίας των χώρων υποδοχής των νέων μονάδων, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί το εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την εγκατάσταση 6 νέων σταθμών στα παρακάτω Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας:

1. Αγίου Ευστρατίου
2. Βολισσού
3. Βροντάδου
4. Θύμαινας
5. Μυτιλήνης (Κ.Υ.)
6. Ψαρών
Το έργο αυτό θα συμπληρώσει το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2017-2013 από το οποίο εγκατασταθήκαν 11 σταθμοί τηλεϊατρικής στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ολοκληρώνεται έτσι το συνολικό έργο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τους 17 σταθμούς ΕΔΙΤ πλήρως διασυνδεδεμένους με όλο το δίκτυο.

Επίσης, θα υλοποιηθεί ηλεκτρονικό σύστημα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών με χρόνια νοσήματα από τις μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία υποστήριξης του δικτύου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας ήδη εντάξει στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έργα υποδομών υγείας όπως η σύγχρονη παθολογική και ψυχιατρική κλινική στη Χίο, το αιμοδυναμικό εργαστήριο στη Λέσβο, η ψυχιατρική κλινική στη Λήμνο και έχοντας ολοκληρώσει το έργο ανακατασκευής και επέκτασης του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας, δίνοντας τη δυνατότητα για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας και ανάπτυξης της τηλεϊατρικής.

Οι ειδικές συνθήκες της νησιωτικότητας επιβάλλουν την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι και των πιο μικρών νησιών, όπως η Θύμαινα, να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επίπεδου υπηρεσίες υγείας.

Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους του Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αναμένουμε την ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για να έχουν οι νησιώτες αυτό που δικαιούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

   ΥΓ: Για να μην αδικώ την Περιφερειάρχη που σκίζεται για το καλό των (απομακρυσμένων) νησιωτών θα ήθελα (ει δυνατόν) κάποια εσωτερική πληροφόρηση από τον Αδαμάντιο που, αν θυμάμαι καλά, βρέθηκε στα Ψαρά. Υπήρχε τίποτα τηλε-ιατρικό εκεί;

23 Φεβρουαρίου 2018, 20:11:03
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πέραν των μηχανημάτων, με ποιό νοσοκομείο και γιατρούς θα μιλάει ο γιατρός που βρίσκεται στον Άη Στράτη ;

Αυτό είναι το φλέγον θέμα...

23 Φεβρουαρίου 2018, 20:47:51
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τηλεϊατρική αποκτά ο Άγιος Ευστράτιος | 500.000 € (καλά λεφτά , Άρη) από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων
Αλήθεια, πόσο κόστιζε ο βοσκός στα Ίμια;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

23 Φεβρουαρίου 2018, 21:07:11
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ποια είναι η πηγή του άρθρου; Θέλω να τσεκάρω αυτό το "Βροντάδου"
Update: Το βρήκα και σε άλλα site. Πράγματι γράφει Βροντάδου!

Παράθεση
ώστε να μπορέσει να επεκταθεί το εθνικό δίκτυο τηλεϊατρικής στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την εγκατάσταση 6 νέων σταθμών στα παρακάτω Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας:

1. Αγίου Ευστρατίου
2. Βολισσού
3. Βροντάδου
4. Θύμαινας
5. Μυτιλήνης (Κ.Υ.)
6. Ψαρών

Βροντάδου;
Ο Βροντάδος που ξέρω είναι μια κωμόπολη 5 χιλιάδων κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 4 (τεσσάρων) χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου και το νοσοκομείο και δεν έχει (ούτε είχε ποτέ) ΚΥ ή ΠΙ

Μυτιλήνης (ΚΥ);
Να εννοεί το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου της Μυτιλήνης; (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ, πρώην μονάδα υγείας ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ. Από ονόματα καλά πάμε) Που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο Μυτιλήνης;
Να εννοεί τα Κέντρα Υγείας της νήσου Λέσβου που συνηθίζεται να αποκαλείται Μυτιλήνη; (ας μην ξύνω πληγές με τις συγκεκριμένες ονομασίες)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πέραν των μηχανημάτων, με ποιό νοσοκομείο και γιατρούς θα μιλάει ο γιατρός που βρίσκεται στον Άη Στράτη ;

Αυτό είναι το φλέγον θέμα...
Εκτός από το παραπάνω πολύ ουσιαστικό ερώτημα, να προσθέσω ένα ακόμη.
Θα υπάρχει γιατρός στον Άγιο Ευστράτιο, τη Θύμαινα, τα Ψαρά;
Ακόμη κι όταν υπάρχει, πως θα εκπαιδεύεται ο κάθε νέος  γιατρός που θα πηγαίνει (αν πηγαίνει) για το αγροτικό του; (δε μιλάω για την περίπτωση μονίμων, αυτό είναι ανέκδοτο)
Θα γίνει εκπαίδευση κάποιων κατοίκων στο χειρισμό της τηλεϊατρικής για τις περιπτώσεις που δεν θα έχουν γιατρό;
Στις περιπτώσεις που τα ιατρεία αυτά θα καλύπτονται με αποσπάσεις και μετακινήσεις ιατρών είναι λογικό οι αποσπαζόμενοι και μετακινούμενοι γιατροί να μην έχουν ιδέα για το πως λειτουργεί η τηλεϊατρική.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2018, 22:45:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

23 Φεβρουαρίου 2018, 21:09:20
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
500.000 !!!


Δεν παιζόμαστε...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Φεβρουαρίου 2018, 22:53:16
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
500.000 !!!


Δεν παιζόμαστε...

Αργύρη, είναι για 6 μονάδες. Κοντά 85 χιλιάρικα η μονάδα. Μια χαρά.

24 Φεβρουαρίου 2018, 07:31:54
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Τζάμπα πράμα...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Φεβρουαρίου 2018, 07:50:54
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν έχω χειριστεί ποτέ Τηλϊατρική, οπότε απορώ: λογικά θα έχει 2-3 μεγάλα μόνιτορ, μια κάμερα για βιντεοκλήσεις και το λογισμικό ή και το modem για σύνδεση του Ηλεκτροκαρδιογράφου με τους υπολογιστές.
Όλα αυτά να είναι πάνω από 10 χιλιάρικα (και πλούσια λέω) ; Μέχρι τα 85 πολλά μας χωρίζουν....  :P
Εξ' όσων γνωρίζω δεν γίνεται κάποια αναβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής, άλλωστε τι ακριβώς να κάνεις στον Άη Στράτη, να περάσεις ίνα ; Δεν συμφέρει με την καμμία. Μέσω κινητής λογικά θα γίνει η σύνδεση στο Ιντερνετ, μακάρι 4G.

Ελπίζω να μην υπάρχουν υπερκοστολογήσεις και λογοδοτήσουν κάποιοι μετά από χρόνια όπως γίνεται με αυτόν που υπέγραψε να μπουν τα πρώτα μηχανήματα την δεκατία του 2000 και δεν δούλεψαν ποτε...

Απορία, αυτά τα Ιατρεία έχουν Αιματολογικούς Αναλυτές ; Τροπονίνες ;
Γιατί δεν ξεκινάμε απ΄τα πολύ βασικά και μετά να πάμε στις high tech λύσεις  (τις οποίες και εγώ λατρεύω)

24 Φεβρουαρίου 2018, 17:51:23
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ελπίζω να μην υπάρχουν υπερκοστολογήσεις και λογοδοτήσουν κάποιοι μετά από χρόνια όπως γίνεται με αυτόν που υπέγραψε να μπουν τα πρώτα μηχανήματα την δεκατία του 2000 και δεν δούλεψαν ποτε...


Καλό! Δύο ανέκδοτα σε μία πρόταση!
"Ελπίζω να μην υπάρχουν υπερκοστολογήσεις..."  :laugh:  (και τσάμπα αυτοεξευτελίζεται τόσος κόσμος για να φτάσει να προωθεί διαφόρων ειδών  έργα; )
"και λογοδοτήσουν κάποιοι..."  :laugh: (αναρωτιέμαι με το πάρτυ που γίνεται διαχρονικά με όλων των ειδών τα έργα, πόσοι έχουν λογοδοτήσει πραγματικά... και ποιός θα είχε συμφέρον να τους βάλει να λογοδοτήσουν)

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3180 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:57:38
από Δ. Κουναλάκης