Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 11:38:39

Αποστολέας Θέμα: Επιπτώσεις της επεισοδιακής υπερκατανάλωσης αλκοόλ (binge drinking)  (Αναγνώστηκε 6379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Μαΐου 2009, 10:10:22
Αναγνώστηκε 6379 φορές
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Η επεισοδιακή υπερκατανάλωση αλκοόλ (έτσι μετέφρασα, μπορεί και αδόκιμα, το binge drinking) ορίζεται ως η κατανάλωση 5 ή περισσότερων ποτών (4 για τις γυναίκες) μέσα σε δύο ώρες. Οι περισσότερες μελέτες γύρω από το αλκοόλ αναφέρονται στη χρόνια χρήση, όμως, τελευταία το binge drinking αναγνωρίζεται ως αιτία αρκετών επιπλοκών, όπως:

Αυξημένη πιθανότητα χρόνιου αλκοολισμού
Το binge drinking μπορεί να επιφέρει αρρυθμίες (κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακή αρρυθμία), οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, ισχαιμικό ή αιμορραγικό stroke.
Από παλαιότερα έχει βρεθεί ότι το binge drinking μπορεί να προκαλέσει επεισόδια βίας, αλκοολικό σύνδρομο εμβρύου, αυτοκτονία, κλπ.


Πηγή: P. Mathurin, P. Deltenre. Effect of binge drinking on the liver: an alarming public health issue? Gut 2009;58:613-617
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2009, 10:21:21 από πρώτη & καλύτερη »

29 Απριλίου 2011, 12:29:34
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δυστυχώς, ο βαθύς ανθρώπινος πόνος δεν στρογγυλοποιεί κάποιες αιχμές σε βάρος του μόνιμου στόχου, του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού:"σε πέταξαν εκεί στο διάδρομο, σε άφησαν στην τύχη σου, σε έδωσαν λεία στο Χάροντα..." - περίπου δηλαδή σαν να ήταν η τραγική έκβαση κάτι το επιθυμητό ή επιδιωκόμενο από πλευράς του προσωπικού του Νοσοκομείου. Πιθανώς η μετάθεση των ευθυνών να λειτουργεί σαν αμυντικός μηχανισμός για να απαλύνει το βάρος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου αλλά και για να συγκαλύψει ενδεχόμενες ευθύνες του ιδιοκτήτη του μπαρ και του μπάρμαν ως προς το σερβίρισμα υπερβολικής ποσότητας ( νοθευμένου; ) αλκοόλ. Πάντως, όλα δικαιολογούνται από τη βαθιά ανθρώπινη οδύνη και ας ελπίσουμε ότι η γνώση του τραγικού συμβάντος θα αποτρέψει άλλα παρόμοια.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Απριλίου 2011, 14:30:03 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαΐου 2011, 20:19:08
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε εκτενή επιστημονική αναφορά σχετικά με το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο Νοσοκομείο Ρεθυμνου την Κυριακή του Πάσχα, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, προχώρησαν η Ένωση Γιατρών, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Χαράλαμπος Μαρκάκης και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Κωνσταντίνος Μαλάς.

Οι γιατροί αναφέρονται εκτενώς στο πως αντιμετωπίζονται τα περιστατικά μέθης στα Νοσοκομεία, επικαλούμενοι μάλιστα την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, όπως επίσης αναφέρουν λεπτομερώς τι ακριβώς συνέβη στο Νοσοκομείο στην περίπτωση της Στέλλας.

Αναλυτικά η αναφορά:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Μαΐου 2011, 12:53:53
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρέθηκαν στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό και τώρα εκφράζουν την δική τους διαμαρτυρία αλλά και αγωνία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων, με ανακοίνωσή του, αναδεικνύει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, των τριτοκοσμικών συνθηκών στις υποδομές, την έλλειψη υλικών αλλά και την οργάνωση και τον συντονισμό στην λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αναγκάζονται να πάρουν θέση μετά τα όσα ακούστηκαν για το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου και με στόχο να κατανοήσει η κοινωνία του νομού και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου: "Ειδικότερα στο ΤΕΠ κατά τη νυχτερινή βάρδια καλούνται δύο νοσηλευτές να καλύπτουν και τους δύο τομείς (παθολογικό, χειρουργικό) συν την Ανάνηψη και τους ασθενείς της Βραχείας Νοσηλείας''.

"Παρά τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες το προσωπικό εργάζεται με υπευθυνότητα, ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις του" υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και καλούν την διοίκηση και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου να δουν επί της ουσίας και αποτελεσματικά, το θέμα της στελέχωσης, οργάνωσης και λειτουργίας του τόσο σημαντικού Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.

Η απάντηση αυτή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έρχεται μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής, των αποτελεσμάτων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, της έκθεσης του Ιατροδικαστή και την προκαταρκτική εξέταση που έγινε από τη διοίκηση του νοσοκομείου.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαΐου 2011, 13:05:48 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: binge drinking 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
9114 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2010, 11:05:04
από zwgrafou13
2 Απαντήσεις
4163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2012, 12:30:10
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
9014 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2013, 20:06:27
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3539 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2013, 20:32:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
30702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2021, 19:14:42
από midirr7