Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Αγροτικα αρνηση διορισμου

<< < (2/2)

Διαγραμμένος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι γιατροί που καταλαμβάνουν τις θέσεις υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου διορίζονται μόνο αφού τελειώσουν την θητεία τους αυτοί που ήδη κατέχουν την θέση.Άρα και εσύ αν καταλάβεις θέση που κενώνεται στις 02/01/2021,αποκλειεται να διοριστείς νωρίτερα. Ακόμη και αν βγει ο διορισμός σου στο Διαύγεια και ο/η ήδη υπηρετών -ούσα δεν έχει ολοκληρώσει την θητεία του/της (λόγω αναρρωτικής- άδειας κύησης/λοχείας) ΔΕΝ μπορείς να ξεκινήσεις. Δεν γίνεται στην ίδια θέση να υπηρετούν δύο γιατροί!

--- Τέλος παράθεσης ---
σε ευχαριστω γιαολες  τις πληροφοριες!!

pakaman:
Χαίρετε.  Θα ήθελα να κάνω την ίδια ερώτηση αλλά για την περίπτωση ειδικευμένου Γενικού Ιατρού (για τον οποίο ο διορισμός σε θέση Αγροτικού Ιατρείου έχει μόνιμο χαρακτήρα).  Μέχρι πότε έχει δικαίωμα να κάνει μη αποδοχή της θέσης, ώστε να μην έχει συνέπειες; (να μην μπορεί να συμμετάσχει σε επόμενη προκήρυξη).  Ισχύουν οι 10 μέρες μετά τα οριστικά αποτελέσματα, όπως και με τους αγροτικούς;
Ευχαριστώ

Όμηρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧαίρετε.  Θα ήθελα να κάνω την ίδια ερώτηση αλλά για την περίπτωση ειδικευμένου Γενικού Ιατρού (για τον οποίο ο διορισμός σε θέση Αγροτικού Ιατρείου έχει μόνιμο χαρακτήρα).  Μέχρι πότε έχει δικαίωμα να κάνει μη αποδοχή της θέσης, ώστε να μην έχει συνέπειες; (να μην μπορεί να συμμετάσχει σε επόμενη προκήρυξη).  Ισχύουν οι 10 μέρες μετά τα οριστικά αποτελέσματα, όπως και με τους αγροτικούς;
Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν υπάρχει ποινή σε Γενικό Γιατρό που δεν αποδέχεται θέση σε Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας, η οποία προκηρύχθηκε με την διαδικασία των αγροτικών.

* Αν σταλεί στο Υπουργείο υπεύθυνη δήλωση μη αποδοχής της θέσης μετά τα προσωρινά και πριν τα οριστικά αποτελέσματα, τότε η θέση πηγαίνει στον επόμενο ιατρό (Γενικό Γιατρό ή υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου ή επί θητεία).
* Αν η υπεύθυνη δήλωση μη αποδοχής σταλεί μετά τα οριστικά αποτελέσματα, τότε η θέση μένει κενή και προκηρύσσεται σε επόμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος ή προκήρυξη αγροτικών.
* Αν ο Γενικός Γιατρός αποφασίσει να μην δεχτεί τη θέση (που κατέλαβε με την προκήρυξη των αγροτικών ιατρείων) αφού βγει το ΦΕΚ διορισμού του σε αυτή, τότε ενδεχομένως έχει ως ποινή τον αποκλεισμό του από επόμενη προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ για 5 χρόνια (δηλαδή για οργανικές θέσεις με διαδικασία κρίσης από Συμβούλιο),με βάση το γεγονός ότι έχει αρνηθεί διορισμό σε μόνιμη θέση του ΕΣΥ . Όμως ο ίδιος γιατρός μπορεί άνετα να συμμετάσχει σε επόμενη προκήρυξη αγροτικών ιατρείων καθώς οι μόνες προϋποθέσεις που θέτει η Υπηρεσία για τη συμμετοχή του είναι :1) να κατέχει τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής 2) να έχει εκδοθεί το ΦΕΚ παραίτησής του από οποιαδήποτε άλλη θέση κατείχε πριν στο ΕΣΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση