Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:50:49

Αποστολέας Θέμα: NYT: Φόρο 750 δολαρίων πλήρωσε ο Τραμπ  (Αναγνώστηκε 4247 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Σεπτεμβρίου 2020, 00:57:05
Αναγνώστηκε 4247 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
28/09/2020

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας The New York Times, η οποία δημοσίευσε χθες Κυριακή πληροφορίες για τις φορολογικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα την τελευταία 20ετία, ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε φόρους το 2016, έτος εκλογής του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.



«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.



Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Τραμπ αρνείται πάντα να τις δώσει στη δημοσιότητα, αντίθετα με την πολιτική παράδοση στις ΗΠΑ.



«Οι Νιού Γιορκ Τάιμς εξασφάλισαν φορολογικές δηλώσεις 20 και πλέον ετών τόσο του κ. Τραμπ όσο και των εκατοντάδων εταιρειών που συγκροτούν τον επιχειρηματικό οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για τα δύο πρώτα χρόνια του στην εξουσία. Δεν περιλαμβάνονται οι φορολογικές δηλώσεις του ή τα ατομικά του εισοδήματα το 2018 ή το 2019», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία υπόσχεται νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.



Αντιδρώντας, ο Τραμπ έκανε λόγο, όπως συνηθίζει σε περιπτώσεις τέτοιων δημοσιευμάτων, για «fake news», δηλαδή «ψευδείς ειδήσεις».



Αντίθετα με όλους τους προκατόχους του από τη δεκαετία του 1970, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προβάλλει την περιουσία του ως μεγάλο του πολιτικό προσόν — αν και ο οικογενειακός του όμιλος ουδέποτε εισήχθη στο χρηματιστήριο —, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του και δίνει δικαστική μάχη για να αποφύγει το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν.



Η παντελής έλλειψη διαφάνειας από πλευράς του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνεχίζει να δίνει τροφή στη σεναριολογία για την πραγματική περιουσιακή του κατάσταση, αλλά και για ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφέροντος.



Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι το δημοσίευμα αυτό περιέχει «ψευδείς ειδήσεις».



«Fake news», «πρόκειται για απόλυτα ψευδείς ειδήσεις, απολύτως κατασκευασμένες», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.



«Πλήρωσα πολλά, και πλήρωσα επίσης φόρους στο εισόδημα σε επίπεδο πολιτείας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης φορολογεί πολύ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αρνείται πάντα να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις και δίνει δικαστική μάχη για να μην αποκαλυφθούν, τροφοδοτώντας τη σεναριολογία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3072 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιουλίου 2009, 09:13:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1637 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαρτίου 2018, 21:38:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5861 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Φεβρουαρίου 2020, 22:20:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5844 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2021, 00:22:20
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2355 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2024, 16:31:21
από Argirios Argiriou