Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Απριλίου 2024, 00:43:12

Αποστολέας Θέμα: Κοροναϊός: Τα βήματα μέχρι τον εμβολιασμό – Οι τρεις τρόποι για να κλείσετε ραντ  (Αναγνώστηκε 14580 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Δεκεμβρίου 2020, 17:58:56
Αναγνώστηκε 14580 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
09/12/2020 ΤΑ ΝΕΑ

Κοροναϊός: Τα βήματα μέχρι τον εμβολιασμό – Οι τρεις τρόποι για να κλείσετε ραντεβού

Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν αύλη συνταγογράφηση – Τι είναι το πιστοποιητικό που θα πάρεις αφού εμβολιαστείς.

Περίπου ένα μήνα μακριά βρισκόμαστε από την έλευση του εμβολίου της Pfizer στη χώρα μας και ήδη έχει στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα σχετικά με το πώς πότε και ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα.

Εκτός όμως από τις βασικές ερωτήσεις, πλέον γνωρίζουμε σχεδόν ολόκληρη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Από τα SMS που θα λάβουμε μέχρι το πιστοποιητικό που θα μας δώσουν αφού εμβολιαστούμε.

Την ίδια ώρα επιστήμονες προβλέπουν πότε θα χρειαστεί να κάνουμε τη δεύτερη δόση αλλά και πότε θα αποκτήσουμε ανοσία.

Ήδη μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού  έχει ουσιαστικά εκπονηθεί από τις Αρχές.

Πρώτος Τρόπος:

Ο  υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, περιέγραψε πριν λίγες μέρες βήμα βήμα τη διαδικασία τονίζοντας τη σημασία της ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης, προκειμένου να γίνουν όλα πιο εύκολα για τους πολίτες.

Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το

1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι.

Ήδη την άυλη συνταγογράφηση έχουν ενεργοποιήσει 850.000 πολίτες και έχουν τη δυνατότητα να δέχονται με SMS ή email ιατρικές συνταγές ή παραπεμπτικά εξετάσεων.

Από εκεί και πέρα ο πολίτης θα πρέπει να παραστεί την ημέρα και την ώρα που έχει οριστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Εάν δεν αποδεχθεί επειδή δεν θέλει – καθώς ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, τότε απλά ενημερώνει.


Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν αύλη συνταγογράφηση- Δύο τρόποι

Δεύτερος Τρόπος:

Όσοι δεν έχουν την άυλη συνταγογράφηση, στήνεται ειδική ιστοσελίδα, το emvolio.gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους για το εμβόλιό τους.

Την ίδια ώρα αποθηκεύοντας  το ΑΜΚΑ του, θα μπορεί κανείς να διαπιστώνει εάν ανήκει στις ομάδες που κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εφόσον πληροί τα κριτήρια να κλείσει ραντεβού.

Τέλος υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος προκειμένου να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τρίτος Τρόπος:

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανέφερε πως θα υπάρξει και τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν οι πολίτες και να κλείνουν το ραντεβού τους, καθοδηγούμενοι από τους υπαλλήλους.

Τι χρειάζεται για την ενεργοποίηση της αύλης συνταγογράφησης:

Για την ενεργοποίηση της Αυλης Συνταγογράφησης, θα χρειαστείτε:

Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.
Τον αριθμό ΑΜΚΑ σας ή/και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας κάτω των 18 ετών.
Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο email σας, όπου θα σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.
Για τα SMS στο 13033
Θα πρέπει να στέλνουμε SMS στο 130333 προκειμένου να πάμε να εμβολιαστούμε;

Αυτό ακόμη δεν είναι γνωστό. Ωστόσο από την πλευρά η κυβέρνηση θεωρεί πως μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα έχουμε βγει από lockdown κι έτσι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Πιστοποιητικό σε όσους κάνουν το εμβόλιο – Πώς θα χορηγείται, πού θα χρησιμοποιείται

Εκτός από τα βήματα που θα κάνεις πριν κάνεις το εμβόλιο, υπάρχει και μία μικρή διαδικασία για μετά, καθώς θα πρέπει να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω ειδικής ιστοσελίδας, όπως γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται συζητήθηκε πώς κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό ιστοχώρο και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο «πιστοποιητικό εμβολιασμού»».

Θα λειτουργεί σαν διαβατήριο;
Για το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να αποτελεί κάτι σαν «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δήλωσε πως:

«Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κοροναϊού είμαστε κάθετοι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό. Είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Δεκεμβρίου 2020, 22:15:13 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Δεκεμβρίου 2020, 12:20:16
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12-12-2020

Η γιγαντιαία επιχείρηση του σχεδίου εμβολιασμού και η εκστρατεία ενημέρωσης εξετάστηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο τραπέζι μπήκε το πολύπλευρο σχέδιο προετοιμασίας για την παραλαβή - αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ε.Ε. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε εκτενώς και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.



«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής.



Όπως εξήγησε η  πλατφόρμα  θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ .Πιερρακάκης και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες θα κλείσουν εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουν ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουν οι υπηρεσίες  δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».



call center



Αναφέρομενος στο call center ο υπουργός υπογράμμισε ότι «με τη μορφή που το περιγράφουμε ή που το φανταζόμαστε συνήθως, δεν θα υπάρχει. Θα χρησιμοποιήσουμε call center με έναν τρόπο που θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Γιατί πάρα πολύ απλά εάν 2 εκατ. άτομα έπαιρναν τηλέφωνο την ίδια ημέρα για να κλείσουν ένα ραντεβού αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει τέτοιο call center στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα. Θα έχουμε όμως παρόλα αυτά και έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο ο οποίος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Θα έχουμε λοιπόν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης δηλαδή θα υπάρξουν κάποια σημεία, θα τα ανακοινώσουμε επίσημα στην πορεία, στα οποία ο κόσμος μπορεί να πάει να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς και εάν επιθυμεί να τα αλλάξει και μετά να κλείσει το ραντεβού του. Θα υπάρχουν πολλοί φυσικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους μπορεί κανείς να πάει και να επιβεβαιώσει και τα δύο του ραντεβού εκεί».



Ο κ. Πιερρρακάκης επεσήμανε ότι «η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει άμεσα. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν κεντρικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο καθένας από εμάς από τη θέση του από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει για την ασφάλεια αυτής της διαδικασίας. Επειδή ήδη βλέπουμε να διακινούνται ψευδείς ειδήσεις, ήδη βλέπουμε να διακινούνται θεωρίες συνομωσίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό με αξιοπιστία όλοι οι θεσμικοί και μη φορείς του κράτους να μπορέσουμε να πείσουμε για αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι θέμα εθνικής υπόστασης αυτή τη στιγμή».



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Δεκεμβρίου 2020, 12:39:44
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Θα υπάρχει υποχρέωση απάντησης; Αλλιώς αν δεν πάνε οι μισοί, το προσωπικό θα ξύνεται αντί να εξυπηρετεί κόσμο που ενδιαφέρεται. Θα είναι κρίμα να περάσουν 2 μήνες και να γκρινιάζουμε για τον κόσμο που δε βρίσκει ραντεβού, γιατί όλα κλεισμένα σε κόσμο που δεν πάει.
Ταυτόχρονα ίσως να είναι προτιμότερο να κλείνει ο καθείς την ώρα που θέλει ραντεβού. Δεν ξέρω αν βέβαια υπάρχει συστημα που θα αντέξει την αρχική επίθεση που θα γίνει...

Εδώ πάνω η χασούρα των χαμένων ραντεβού λόγω μη προσέλευσης μειώθηκε δραματικά όταν ανακοινώθηκε ότι ο ασθενής θα λαμβάνει το λογαριασμό στο σπίτι

25 Δεκεμβρίου 2020, 19:40:50
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Δεκεμβρίου 2020, 22:39:48
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Δεκεμβρίου 2020, 05:45:05
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
27/12/2020

Σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά της Covid-19.



Προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες

   Δεδομένου ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα γίνονται σταδιακά, κρίθηκε απαραίτητη η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, στη συνέχεια οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης, άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, στη συνέχεια άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, 75 ετών και άνω, 70 ετών και άνω και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

      Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

   Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και τη web/mobile εφαρμογή.

   Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

   

Προγραμματισμός Ραντεβού

   Από τον Ιανουάριο 2021, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

   Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

   Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

   Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

 

    Υπενθύμιση Ραντεβού

   Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

   

 Διενέργεια Εμβολιασμού

   Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει. Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2021, 22:06:47
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Επισυνάπτω φωτογραφίες με σχετικές φωτογραφίες από τις 11/01/2020
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Ιανουαρίου 2021, 22:12:35
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11-01-2021

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα για ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιανουαρίου 2021, 11:21:48
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από το δημοσίευμα:
Παράθεση
Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26.090.000 δόσεις, που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών, είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.   
   Να υποθέσουμε ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές και θα αποκτήσουμε 5ΚΚ παραπάνω πληθυσμό. Ή προσδοκάμε να τα πουλήσουμε ακριβότερα (μπίζνα) ή φθηνότερα (αγαθοεργία) σε τρίτες χώρες;
   Είναι σίγουρο ότι δεν θα πάρουμε τόσα εμβόλια. Βέβαια την είχαμε πατήσει τότε με τον Η1Ν1.... Γιατί οι πολιτικοί πρέπει πάντοτε να προκαλούν με τις δηλώσεις τους; (είτε το κοινό αίσθημα είτε τον κοινό νου)
   Άσε που θα λήξουν μέχρι να τα κάνουμε... (2+ έτη)

17 Ιανουαρίου 2021, 00:46:57
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
16-01-2020

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν για όλους.

     

    Ο εμβολιασμός θα γίνει με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου. Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ανεξάρτητα και από αυτούς τους δύο παράγοντες, μόνη η ηλικία αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου. Επομένως, σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού όλων των χωρών, η πρώτη ομάδα μετά τους υγειονομικούς που ήδη και στη χώρα μας εμβολιάστηκαν και τις κλειστές δομές, είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών.

    Ο εμβολιασμός θα γίνει με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου. Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ανεξάρτητα και από αυτούς τους δύο παράγοντες, μόνη η ηλικία αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου. Επομένως, σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού όλων των χωρών, η πρώτη ομάδα μετά τους υγειονομικούς που ήδη και στη χώρα μας εμβολιάστηκαν και τις κλειστές δομές, είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών.
 
Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15 πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Ιανουαρίου 2021, 22:02:17
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11698 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2010, 08:30:55
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2443 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2013, 14:14:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2390 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2018, 15:51:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22316 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2021, 00:52:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8439 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2021, 19:21:31
από Argirios Argiriou