Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 6 Ιουλίου 2017, 23:16:48

Τίτλος: Ηπατίτιδα C: Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στη Θετική Λίστα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Ιουλίου 2017, 23:16:48
06/07/2017

http://virus.com.gr/ipatitida-c-ta-apotelesmata-tis-diapragmatefsis-sti-thetiki-lista/# (http://virus.com.gr/ipatitida-c-ta-apotelesmata-tis-diapragmatefsis-sti-thetiki-lista/#)
Τίτλος: Απ: Ηπατίτιδα C: Τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στη Θετική Λίστα.
Αποστολή από: GirousisN στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, 10:11:29
Τέλος στους περιορισμούς, που κρατούσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας με ηπατίτιδα C μακριά από τις σωτήριες νεότερες θεραπείες που επιτυγχάνουν την εκρίζωση του ιού, φέρνει η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβασης στα νεότερα φάρμακα προσδιορίζεται με τροποποίηση του Θετικού Καταλόγου για τα φάρμακα του ν.3816, που υπογράφει ο Ανδρέας Ξανθός. Στο ΦΕΚ Β’3967 διευκρινίζεται πως για τα εν λόγω 7 φάρμακα οι περιορισμοί στη συνταγογράφηση αίρονται και αντικαθίστανται με την πρόταση «Περιορισμός: Αποζημιώνεται μετά από θετικό γονοτυπικό έλεγχο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαια, η δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους όσοι έχουν διαγνωσθεί με Ηπατίτιδα C είχε ανοίξει ήδη από εχθές, εν αναμονή της δημοσίευσης του ΦΕΚ. Η απόφαση για διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβασης τουλάχιστον καθησυχάζει τις ανησυχίες που μπορεί να είχαν γιατροί και ασθενείς για προβλήματα στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, λόγω της καθυστέρησης της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες πριν τη λήξη του προηγούμενου συμβολαίου στα τέλη Αυγούστου. Νέα διαπραγμάτευση δεν υπήρξε, αλλά τα φάρμακα μπορούν να συνταγογραφούνται. Βέβαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αποζημιώνονται με τις τιμές προ των εκπτώσεων και άρα όποια υπέρβαση θα καλυφθεί μέσω clawback, αφού πρόκειται για θεραπευτική κατηγορία με κλειστό προϋπολογισμό.

https://virus.com.gr/sotiries-therapeies-gia-oloys-toys-astheneis-me-ipatitida-c-kai-me-ti-voyla/ (https://virus.com.gr/sotiries-therapeies-gia-oloys-toys-astheneis-me-ipatitida-c-kai-me-ti-voyla/)

http://www.helpa-prometheus.gr/mathaino-pos-mporo-na-paro-ti-nea-therapeia-gia-tin-ipatitida-c-saie-promitheas/ (http://www.helpa-prometheus.gr/mathaino-pos-mporo-na-paro-ti-nea-therapeia-gia-tin-ipatitida-c-saie-promitheas/)