Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: timex στις 17 Ιανουαρίου 2013, 11:39:13

Τίτλος: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον Ιωάννη Διώτη
Αποστολή από: timex στις 17 Ιανουαρίου 2013, 11:39:13
Κατηγορείται για «επιθέσεις» σε ΝΑSA, MIT και Πεντάγωνο.
Μπορεί, στο πρόσφατο υπόμνημά του, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα από υπολογιστές (γι’ αυτό και χρειάστηκε να καλέσει συνεργάτιδά του προκειμένου να μεταγράφει το περιεχόμενο του ενός usb στο άλλο), φαίνεται όμως ότι η φαινομενική του –στα όρια της βλακείας- άγνοια δεν ήταν παρά ένα πανέξυπνο καμουφλάζ. Μετά από πολύμηνες έρευνες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με το FBI, συνέλαβε τον Ιωάννη Διώτη για αλλεπάλληλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα ασφαλείας της ΝΑSA, του ΜΙΤ, του Πενταγώνου καθώς και δεκάδων άλλων οργανισμών και εταιρειών. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΣΔΟΕ εδώ και χρόνια ήταν πρώτος στη λίστα με τους καταζητούμενους χάκερς, ενώ η ζημιά που θεωρείται ότι έχει προκαλέσει στα «θύματά» του υπολογίζεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ (όσες περίπου οι καταθέσεις στην Ελβετία των ατόμων που αναγράφονται στην λίστα Λαγκάρντ).
Μάλιστα μετά από κάθε επίθεσή του ο διαβόητος χάκερ άφηνε για σουβενίρ το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα, ένα λεπτό μουστάκι στο κάτω μέρος της οθόνης.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές, εκατοντάδες USB sticks καθώς και πέντε εσωτερικοί «σκληροί δίσκοι» χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB.
Μετά τη σύλληψή του, η πρώην συνεργάτιδα του Ιωάννη Διώτη, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον είχε βοηθήσει στην μετεγγραφή της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε εξοργισμένη: «Έπεσα από τα σύννεφα. Μου έκανε και τον άσχετο, ο παλιοχάκερ. Να σκεφτείτε ότι την ημέρα που είχα πάει για να τον βοηθήσω με τη λίστα, είδα ότι είχε ακουμπήσει τον φραπέ του στη θήκη του CD. Όταν του είπα «αρχηγέ, θα καταστρέψεις το μηχάνημα, εκείνος με ρώτησε δήθεν απορημένος: ‘Μα καλά, γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει αυτό το συρταράκι του καφέ σε όλους τους υπολογιστές;’ Πού να το φανταστώ ότι με δούλευε ψιλό γαζί;»
(η ανάρτηση είναι χιουμοριστική..)

http://troktiko.eu/2013/01/i-dioksi-ilektronikou-egklimatos-sinelave-ton-ioanni-dioti/