Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: Statinoula στις 3 Μαΐου 2020, 19:21:48

Τίτλος: Εναρξη ελευθερου επαγγελματος Δικαιολογητικά
Αποστολή από: Statinoula στις 3 Μαΐου 2020, 19:21:48
Προς συναδέλφους ιδιώτες:

Άρτι παραιτηθής μετά από μακρά θητεία στο ΕΣΥ προτίθεμαι να ανοίξω ιδιωτικό ιατρείο. Έχω ήδη μισθώσει ιατρείο που πληρεί τις σχετικές προδιαγραφές και έχω ήδη εγκαταστήσει τον ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό (τον οποίο είχα στην κατοχή μου από πρίν οπόταν δεν χρειάστηκε να αγοράσω κάτι).

Επειδή οι πληροφορίες από τα site των ιατρικών συλλόγων με έχουν μπερδέψει , μήπως μπορεί κανείς συνάδελφος που να έκανε πρόσφατα τις σχετικές διαδικασίες να με πληροφορήσει με ποιά σειρά θα πρέπει να επικοινωνήσω - επισκεφτώ τις υπηρεσίες ΤΣΑΥ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΕΦΟΡΙΑ και τι θα πρέπει να ζητήσω από την κάθε υπηρεσία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Απ: Εναρξη ελευθερου επαγγελματος Δικαιολογητικά
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 7 Μαΐου 2020, 13:37:01
Κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, πας στο ΤΣΑΥ μετά να δηλώσεις την έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος. Αφού μελετήσεις καλά τις προδιαγραφές για λειτουργία ιατρείου και όταν το ιατρείο είναι έτοιμο και λειτουργεί, πας τα δικαιολογητικά στον ιατρικό σύλλογο και κάνεις αναγγελία έναρξης ιατρείου. Θα επισκεφθούν για αυτοψία και θα εκδόσουν άδεια λειτουργίας ιατρείου.
Τίτλος: Απ: Εναρξη ελευθερου επαγγελματος Δικαιολογητικά
Αποστολή από: Denominator στις 7 Μαΐου 2020, 16:46:07
Ευχαριστώντας το συνάδελφο κ. Κανελλόπουλο που απάντησε, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι από τη στιγμή που είστε φορολογικά (κυρίως) και ασφαλιστικά τακτοποιημένος και γνωστοποιήσετε την έναρξη λειτουργίας στον οικείο ιατρικό σύλλογο, δε χρειάζεται να περιμένετε για να πάρετε άδεια για να ξεκινήσετε να λειτουργείτε. Είναι ευθύνη του Συλλόγου να σας ελέγξει εντός 30 ημερών με επιτόπια επίσκεψη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής (δύο συνάδελφοι και ένας μηχανικός).