Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: alfie στις 3 Αυγούστου 2011, 16:01:44

Τίτλος: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: alfie στις 3 Αυγούστου 2011, 16:01:44
Χωρίς φάρμακα θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από Σεπτέμβριο λέει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=298930)

Με διακοπή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει απειλούν οι φαρμακοποιοί Αττικής πλήθος ασφαλισμένων του Δημοσίου και όχι μόνο, αν δεν εξοφληθεί μέρος των οφειλών. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι τα περισσότερα ταμεία, εξαιρουμένων του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ, του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΥΠΕΤ και του ΟΑΕΕ, καθυστερούν σε τέτοιο βαθμό τις πληρωμές τους προς τα φαρμακεία, φθάνοντας μάλιστα, μερικά από αυτά, ουσιαστικά σε στάση πληρωμών.

(http://s.enet.gr/resources/2011-08/lourantos-thumb-medium.jpg)

Όσον αφορά στις οφειλές από τα 7 ταμεία  στα οποία "κόβει" την επι πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος παραθέτει τα εξής οικονομικά στοιχεία:

Η ΔΕΗ τους οφείλει για τους μήνες 2 - 5/2011, 4.390.413,05 ευρώ

Η ΤΣΜΕΔΕ οφείλει για τους μήνες 2-5/2011, 6.400.458,26€

Ο ΟΤΕ οφείλει για τους μήνες 3-5/2011, 6.019.487,48€,

Το ΤΣΑΥ οφείλει για τους μήνες 2-5/2011, 5.256.979,14€,

Οι ΔΙΚ. ΑΘΗΝΩΝ οφείλουν για τους μήνες 3 - 5/2011, 1.812.281,53€,

Το ΤΥΔΚΥ οφείλει για τους μήνες 3 - 5/2011, 3.382.755,10€

και ο ΟΠΑΔ οφείλει για τους μήνες 11/2010 έως και σήμερα 59.995.735,82€.

"Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Βρισκόμαστε αφενός μεν απέναντι στον ασφαλισμένο, ο οποίος απαιτεί δικαίως το φάρμακό του, αφετέρου δε απέναντι στο κράτος που εξακολουθεί να είναι αφερέγγυο, μην εφαρμόζοντας τους νόμους και στις φαρμακευτικές εταιρείες, που, θεωρώντας την Ελλάδα επισφαλές οικονομικά κράτος, απαιτούν για τα προϊόντα τους (φάρμακα) την άμεση εξόφλησή τους από τους φαρμακοποιούς, αδιαφορώντας για την οικτρή οικονομική κατάσταση των φαρμακείων", αναφέρει η ανακοι΄νωση των φαρμακοποιών και προσθέτουν: "Θέλουμε να δηλώσουμε ρητά ότι δεν εκβιάζουμε κανέναν. Απλώς απαντούμε στον εκβιασμό του κράτους και των φαρμακευτικών εταιρειών".

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», δήλωσε: «θα σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ στους δικηγόρους, στους υγειονομικούς ,στο δημόσιο, στους κοινοτικούς υπαλλήλους και σε όσους άλλους μέχρι τότε δεν έχουν πληρώσει τουλάχιστον το ένα μέρος. Δε ζητάμε και όλα, δεν είμαστε και παράλογοι. Το ένα μέρος των χρεών. Δεν μπορούμε. Θα τα κλείσουμε τα φαρμακεία, θα τα κλείσουμε όχι με απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα τα κλείσουμε λόγω μη επιβίωσης. Από 1η Σεπτεμβρίου.»

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: alfie στις 4 Αυγούστου 2011, 23:12:57
Τηρούν στάση αναμονής οι φαρμακοποιοί (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=358822&cid=4)

Την αναστολή από 1ης Σεπτεμβρίου της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων τα οποία δεν θα έχουν εξοφλήσει μέχρι τότε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους προς τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΑ, τα περισσότερα ταμεία, εξαιρουμένων των ΙΚΑ ΟΓΑ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΕΔΟΕΑΠ ΤΥΠΕΤ και ΟΑΕΕ καθυστερούν υπέρμετρα τις πληρωμές τους προς τα φαρμακεία, «φθάνοντας μάλιστα, μερικά από αυτά, ουσιαστικά σε στάση πληρωμών».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος μιλώντας στο web zougla radio εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, λόγω της αφερεγγυότητας των ταμείων. Όπως ο ίδιος επεσήμανε οι φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κρατήσουν αυτή τη στάση, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή, εάν το υπουργείο δεν βρει μία λύση, την οποία υποσχέθηκε…
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 13 Οκτωβρίου 2011, 09:59:45
Εξαήμερο "λουκέτο" στο ΙΚΑ !!! (http://farmakopoioi.blogspot.com/2011/10/blog-post_6789.html)

Νέα πολυήμερη ταλαιπωρία αναμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ μετά και την απόφαση που αιφνιδιαστικά έλαβε χθες η ομοσπονδία των γιατρών (ΠΟΣΕΥΠ ΙΚΑ) για απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι γιατροί απεργούν αύριο Παρασκευή ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα κατέρχονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα διαρκέσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΠΟΣΕΥΠ ζητά «να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ όπως του ΕΣΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας», λένε «όχι στη διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ», «όχι στη ληστεία της τσέπης του ασφαλισμένου για την παροχή της υγείας του με το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ», «όχι στις απαξιωτικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με τον ΕΟΠΥΥ».


Θα πάει σύννεφο το δανεικό..............
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 13 Οκτωβρίου 2011, 14:54:34
Κ. Σουλιώτης: Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

http://pharmateam.blogspot.com/2011/10/blog-post_6383.html#axzz1adqqUY2s

Άρθρο στο Βήμα, 13/10/11

Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε πρόσφατη εμπειρία συναδέλφου πανεπιστημιακού καθηγητή, ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, ο οποίος στην προσπάθειά του να προμηθευτεί το φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο του είχε συνταγογραφήσει ο θεράπων ιατρός του, βρέθηκε να διαπληκτίζεται με τον επί σειρά ετών «φαρμακοποιό του» λόγω του ότι αυτός δεν διέθετε το εν λόγω σκεύασμα και, επιπλέον, τον ενημέρωσε ότι αδυνατεί να το προμηθευτεί καθώς η φαρμακευτική εταιρεία που το παράγει και το εμπορεύεται απαιτεί να πληρωθεί με αντικαταβολή.

Το περιστατικό αυτό το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη του υπογράφοντος, οδήγησε σε μια περαιτέρω διερεύνηση του θέματος η οποία επιβεβαίωσε την ως άνω πρακτική, που, μάλιστα, φαίνεται πως εμφανίζει σταδιακά τάσεις εξάπλωσης στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών. Δεδομένων των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες που μπορεί να έχει μια τέτοια επιλογή, κρίνεται σκόπιμη η διατύπωση των κάτωθι σκέψεων, καθώς, εκτιμάται ότι μια τέτοια πρακτική συνιστά στρέβλωση.

Κατ' αρχάς, η οικονομική θεωρία έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις για τη λειτουργία του οικονομικού κυκλώματος και των αγορών. Αναγνωρίζει την «κυριαρχία του καταναλωτή», υπό την έννοια ότι η όλη λειτουργία του παραπάνω κυκλώματος (με την αθώα έννοια του όρου) έχει ως αφετηρία τους πόρους που αυτός διαθέτει στην αγορά. Εύλογα, λοιπόν, η ισχύς και οι «όροι του παιχνιδιού» καθορίζονται από τον πελάτη - χρηματοδότη. Ωστόσο, στο παράδειγμα που προαναφέρθηκε, κάποιες, έστω μεμονωμένες, φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν έναν τρόπο πληρωμής που δεν συνάδει με τα συναλλακτικά ήθη, με αποτέλεσμα οι πιέσεις που ασκούνται στους επόμενους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας (φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμοί και φαρμακεία) να μεταφέρονται στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή τον βασικό χρηματοδότη της εν λόγω αγοράς. Η στρέβλωση λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση συνίσταται στο ότι ενώ οι κανόνες σε μια ανταγωνιστική αγορά θα έπρεπε να τίθενται από τον πληρωτή, εν προκειμένω τίθενται από τον παραγωγό!

Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει το κακό παρελθόν της χώρας όσον αφορά στην κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της στην αγορά φαρμάκου. Μια αγορά όμως που αναπτύχθηκε ραγδαία την τελευταία δεκαετία και διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του κλάδου. Μια αγορά μικρή σε σύγκριση με αυτή άλλων χωρών, με δυσανάλογα όμως αποτελέσματα όσον αφορά στα μεγέθη που σχετίζονται με το φάρμακο, ακόμη κι αν η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού για τον οποίο το κράτος είναι υπεύθυνο. Συνεπώς, μια τέτοια πορεία θα ανέμενε κανείς ότι είναι ικανή να αντισταθμίσει το όποιο «ρίσκο» προκαλεί η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθώς, οι περισσότερες εκ των φαρμακευτικών εταιρειών δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για πάνω από δύο δεκαετίες. Πολύ δε περισσότερο, που, παρά το δεδομένο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, η ρύθμιση των υποχρεώσεων του κράτους προς την αγορά φαρμάκου είναι εν εξελίξει.
Εν κατακλείδι, ακόμα κι έτσι, τα παραπάνω δεν δεσμεύουν τους παράγοντες της αγοράς όσον αφορά στην πιστοδοτική πολιτική που θα ακολουθήσουν. Δεδομένου όμως ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά τόσο στην απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς όσο και στην υλοποίηση των σχεδιασμών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για μείωση των ελλειμμάτων τους, είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η ανελαστική αυτή πρακτική δεν συμβάλλει στην εξυγίανση του κλάδου και τη βελτίωση της λειτουργίας της εν λόγω αγοράς. Ευρύτερα, είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια ελέγχου των δημοσίων δαπανών και, ως εκ τούτου, εξόδου της χώρας από την κρίση. Η τελευταία, δεν μπορεί να προκύψει μέσω κάποιου αυτόματου μηχανισμού. Αντίθετα, απαιτεί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων…

Άντε ρε Σουλιώτη, δώσε το καλό παράδειγμα με τον ΟΠΑΔ και άρχισε να πληρώνεις στην ώρα σου :)

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 18 Οκτωβρίου 2011, 13:32:12
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12%2F02%2F2011&id=250652

ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Δανείστηκε για να πάρει τα φάρμακά του


Του Θ. ΠΥΛΙΩΤΗ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νεφροπαθής, Χρήστος Καραγιώργης, καθώς η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των συνταγών από το Ταμείο, τον έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα ο κ. Καραγιώργης αναγκάστηκε να δανειστεί 4.500 ευρώ, πιστεύοντας ότι άμεσα θα τα λάμβανε από το Ταμείο του με την κατάθεση των σχετικών παραστατικών. «Επικοινώνησα με την προϊσταμένη του ΟΠΑΔ Χίου και η απάντησή της ήταν ότι δεν έχουν έλθει χρήματα», σημειώνει ο νεφροπαθής εκπαιδευτικός.

Οταν μάλιστα μίλησε με τη γραμματεία του προέδρου του ΟΠΑΔ, τον παρέπεμψαν στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στο υπουργείο Υγείας και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών! «Οπως καταλαβαίνετε, από τις προσπάθειές μου δεν μπόρεσα να βρω άκρη και μέση. Ολη αυτή η κατάσταση με οδηγεί σε ψυχολογικό και οικονομικό αδιέξοδο και πολλές σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου, με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε απονενοημένης ενέργειας».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Θοδωρής Νικολαΐδης, σημείωσε ότι καταλαβαίνει την απόγνωση του συγκεκριμένου ασφαλισμένου του ΟΠΑΔ, εκφράζοντας την άποψη ότι το Ταμείο θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τα προσκομισθέντα τιμολόγια. Στο αίτημα δε του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ να γίνει μια εξαίρεση, τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να το κάνουν.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 18 Οκτωβρίου 2011, 14:38:09
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε πριν 8 μήνες.
Τι έγινε με αυτή την ιστορία άραγε...
Λογικά θα έχει τακτοποιηθεί από τότε.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 18 Οκτωβρίου 2011, 17:41:19
Πράγματι το συγκεκριμένο άρθρο είχε δημοσιευθεί όταν υπήρχε διακοπή χορήγησης των φαρμάκων με συμμετοχή στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τους φαρμακοποιούς της Χίου λόγω συσσωρευμένων οφειλών.
Δεν γνωρίζω πότε δόθηκε λύση στο θέμα των χρημάτων. Αν υποθέσουμε ότι δόθηκε! Γιατί ξέρω ασφαλισμένους που εκείνη την περίοδο έκαναν αίτηση στον ΟΠΑΔ με όλες τις αποδείξεις για να πάρουν πίσω το 75% ή όποιο ποσοστό τους αναλογούσε κι ακόμη δεν έχουν λάβει κάποιο ποσό.
Ακολουθεί άλλη περιπέτεια του συγκεκριμένου ασφαλισμένου

http://www.chiosnews.com/cn1102011702230.asp

Η περιπέτεια ενός νεφροπαθή- 9 μήνες απλήρωτα τα κόμιστρα για το Νοσοκομείο!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στην προσπάθεια για διαβίωση με αξιοπρέπεια.
Για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Καραγιώργης (στη φωτογραφία από σχετική διαμαρτυρία του το 2003), εκπαιδευτικός και νεφροπαθής, δημοσιοποιεί το πρόβλημά του που έχει να κάνει με τη η καταβολή των νόμιμων μεταφορικών που πρέπει να λαμβάνει κάθε μήνα ώστε να μπορεί να πηγαίνει για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο.
Μετά την περιπέτεια με τα φάρμακα όπου δεν καταβάλλονταν τα χρήματα, τώρα ο ΟΠΑΔ (που είναι και ο αποδέκτης της ακόλουθης ανοικτής επιστολής) έχει να πληρώσει τα μεταφορικά 9 μηνών!

Αναλυτικά η επιστολή

Ονομάζομαι Χρήστος Καραγιώργης, και δια της παρούσης μου θέλω να σας ενημερώσω ότι από αύριο θα πηγαίνω στον τεχνητό  νεφρό με τα πόδια λόγω ελλείψεως χρημάτων. Έχετε να μου πληρώσετε τα μεταφορικά εννέα μήνες και αύριο κλείνουμε τους δέκα.  Λόγω των μειώσεων στους μισθούς μας πλέον και τα 13 ευρώ του ταξί, που θέλω ώστε να πηγαίνω και να έρχομαι στην αιμοκάθαρση δεν τα έχω. Ήδη εκκρεμούν το ενοίκιο μου καθώς και η εφορία και το ρεύμα μου, δεν έχω χρήματα ούτε για το φαγητό. Με τα χρήματα που μου είχατε υποσχεθεί ότι θα μου πληρώνατε (1400 ευρώ περίπου) υπολόγιζα ότι θα  κλείσω αυτές τις τρύπες. Από το Ιανουάριο έχω ακούσει από σας άπειρες δικαιολογίες,

τη μια  "άλλαξε ο χρόνος θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές"

την άλλη "γινόμαστε ανεξάρτητο ταμείο και λίγο θα καθυστερήσουμε"

την άλλη "δεν έχουμε χρήματα"

την άλλη πάλι "μετακομίζουμε"

την άλλη "είναι μέσα σε κιβώτια οι αιτήσεις και πως θα τις ξεμπερδέψουμε"

την άλλη "από ένα χαρτί λείπει μια σφραγίδα", ενώ τα είχατε παραλάβει τα θεωρήσατε κανονικά και τα είχατε πρωτοκολλήσει, δηλαδή πληρώνω το δικό σας λάθος. Είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τις 15 του Σεπτέμβρη θα πληρωνόμουν.

Για καθαρά ανθρώπινους λόγους και δικαιολογημένα δεν μπορούσατε να με πληρώσετε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί σας χτες μου είπατε την δικαιολογία και ίσως να είναι αληθινή ότι από τη Δευτέρα ήταν χαλασμένο το router  σας και είχατε τεχνικό που τα έφτιαχνε, και μέχρι το μεσημέρι θα είχα πληρωθεί.

Σήμερα σε επίσκεψη μου στα γραφεία σας μου είπατε ότι είχατε κανονικά router αλλά δεν επικοινωνούσατε με την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να στείλετε διαδικτυακά τα εμβάσματα και έχετε καλέσει τεχνικούς να το επισκευάσουν. Θεωρώ όλα αυτά που προαναφέρω σαν δικαιολογίες για να μην πληρωθώ. Εάν έχετε κάνει στάση πληρωμών να μας το πείτε. Σας πληροφορώ ότι  αύριο εφόσον δε βρω τα χρήματα μου στην τράπεζα, θα πάω και θα γυρίσω στην αιμοκάθαρση με τα πόδια επειδή δεν έχω λεφτά. Επειδή αυτό το διάστημα είμαι σε εμπύρετο κατάσταση λόγο βαριάς λοιμώξεως

(31crp 28000 λευκά αιμοσφαίρια) συν την υπόταση της αρτηριακής μου πίεσης οι πιθανότητες να φτάσω στον τεχνητό νεφρό είναι μηδαμινές. Σας καθιστώ υπεύθυνο (ΥΠΑΔ ΧΙΟΥ) για ότι μου συμβεί και εξουσιοδοτώ την σύζυγο μου για κάθε ένδικο μέσο που θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας μου η ακόμα και της απώλειας της ζωής μου.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΠΑΤΡΙΔΑ-TV, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η  διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου έστειλε το πρωί της Παρασκευής ασθενοφόρο προκειμένου να τον μεταφέρει στο τεχνητό νεφρό.
Παράλληλα περιμένει επιτέλους να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό του, όπως τον ενημέρωσαν από το γραφείο του ΟΠΑΔ ότι αυτό έγινε το πρωί της Παρασκευής. Το ετήσιο ποσό ανέρχεται στα 1.400 ΕΥΡΩ...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Οκτωβρίου 2011, 22:14:51
Φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς από την 1η Νοέμβρη (http://www.iefimerida.gr/news/23078/%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-1%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7)

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: alfie στις 22 Οκτωβρίου 2011, 23:43:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς από την 1η Νοέμβρη (http://www.iefimerida.gr/news/23078/%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-1%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7)

Νέος γολγοθάς περιμένει τους ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε λίγες ημέρες εξαιτίας των οφειλών των Ταμείων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι των συνολικά 15 ταμείων θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακα τους από την 1η Νοεμβρίου, αλλά και να τρέχουν οι ίδιοι στα ταμεία για να πληρωθούν τα φάρμακα αφού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής αποφάσισε να σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους που είναι ασφαλισμένοι στα ταμεία αυτά.


Θα μπορούσε να μπει και εδώ: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,3105.0.html , αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες.

Όχι άλλο κάρβουνο Λου. Σε βαρέθηκα.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 26 Οκτωβρίου 2011, 11:21:36
25/10/2011
Αξονικό μπλακ άουτ στο Γενικό Κρατικό (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ιδιαίτερα κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας διότι από τις 7 Οκτωβρίου 2011 δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος των ΤΕΠ και στις 21 Οκτωβρίου 2011 έπαψε να λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου», κατήγγειλε χθες ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλος, καταθέτοντας σχετική επερώτηση στη Βουλή.

Πρόσθεσε ότι «τα περιστατικά της εφημερίας διακομίζονται καθ'' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο διπλανό νοσοκομείο, το "Σωτηρία" και κατ''αυτόν τον τρόπο δημιουργείται συμφόρηση και στα δύο νοσοκομεία. Λέγεται δε, ότι n μη λειτουργία των αξονικών τομογράφων οφείλεται σε άρνηση τns εταιρείας Philipps να ολοκληρώσει το σέρβις και να αποκαταστήσει τη βλάβη λόγω μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς την εταιρεία».

Πηγή ygeianet.gr
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 27 Οκτωβρίου 2011, 19:41:08
26/10/2011
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΣ: Η υγεία στα χρόνια του μνημονίου. (Υgeianet)

Η αλήθεια για τον έλληνα ασφαλισμένο,  σε μία προσέγγιση των δομών του μνημονιακού συστήματος υγείας.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη μέσα στην καταιγίδα των οικονομικών αλλά και πολιτικών αναταράξεων του διεθνούς οικονομικού πολέμου που ζούμε τελευταία. Μέσα στο μάτι του κυκλώνα των μέτρων της εφεδρείας, της πολιτικοοικονομικής αστάθειας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθουμε σαν λαός, θα φάνταζε πολυτέλεια κάποιοι να μιλούν για υποβάθμιση της υγείας και της παρεχόμενης περίθαλψης, την στιγμή που η ίδια η ζωή μας μπήκε σε περιπέτειες, την περίοδο που η διαβίωση έγινε επιβίωση.

Επί πραγματικών περιστατικών η νοσηρότητα αλλά και η θνησιμότητα, αυξήθηκε δραματικά σε όλες τις χώρες που έλαβαν «βοήθεια» από το ΔΝΤ. Σε μια άλλη ανάλογη μελέτη ο μέσος όρος επιβίωσης του πληθυσμού μειώθηκε κατά πέντε χρόνια σε λαούς που έλαβαν την ανάλογη βοήθεια. Αν αυτές οι στατιστικές σας μελαγχολούν, οι επόμενες παράγραφοι θα σας τρομάξουν, αν και η πρόθεση αυτού του κειμένου είναι να σας εξοργίσουν.

Λοιπόν, μνημονιακή ιατρική, στην Ελλάδα. Οικονομία σε βάρος της ποιότητας. 0,6 του ΑΕΠ για την περίθαλψη. Αυτά δίνονται και είναι το σκέπασμα ενός βαρελιού που σφραγίζεται με τα πρόσφατα νομοσχέδια. Μέσα του συμπιέζονται, ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και η αρρώστια που δυστυχώς τελευταία αυξάνεται με έξαρση στις  ψυχιατρικές και καρδιολογικές παθήσεις, με την προκλητή ανέχεια να συμπιεζει  τον ελληνικό λαό σε ένα μίγμα που αλλοίμονο είναι εκρηκτικό.

Το μεταγεννηματικό ΕΣΥ πάει περίπατο, όχι πως ήταν καλά δομημένο, αλλά αυτό είχαμε και με αυτό πορευόμασταν. Οι αλόγιστες δαπάνες, η παντελής απουσία κρατικού ελέγχου και ο παθολογικός ανθρώπινος θησαυρισμός, ήταν οι βασικές αιτίες του υγειονομικού κράχ σε αυτή τη χώρα, αν και αυτή η ανάλυση δεν είναι στόχος αυτού του κειμένου. Μιλάμε για την ιατρική που θα πράττεται από εδώ και πέρα, με βάση τα νομοσχέδια που προέκυψαν αυτήν την χρονιά με όλες τις εγκυκλίους που συνεχώς τα συμπληρώνουν.

Κρατική υγεία λοιπόν. Κρατική κατά επίφαση, η δευτεροβάθμια ημικρατική υγεία με ενίσχυση της από τον οικογενειακό κορβανά των ασφαλισμένων. Απλά αναφέρουμε. Πέντε Ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία, πληρωμή των εξετάσεων στα επείγοντα, συμπτύξεις νοσοκομείων, κατάργηση κλινικών, 10% των κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αναστολή επ αόριστον, ήδη αξιολογημένων και απολύτως απαραίτητων θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Ένας δημόσιος φορέας που αρχίζει να ιδιωτικοποιείται, αφού καλεί τον απλό πολίτη να βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Ένα νοσοκομείο, σαν το δικό μας στον Βόλο που έχει γίνει με τα χρήματα και τον κόπο του λαού μας, του οποίου εμείς οι Βολιώτες δεν ξεχνάμε ότι παρακολουθούσαμε την ατέρμονη κατασκευή  πέτρα πέτρα, για πολλά χρόνια, τώρα νοικιάζεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Φανταστείτε ότι σε κάποια νοσοκομεία κάπου στο κέντρο, θα συνυπάρχουν ράντζα με κενά κρεβάτια που θα περιμένουν τους ευπορότερους Έλληνες και αν αυτό σας φαίνεται αποδεκτό, γίνεται εγκληματικό αν μιλάμε για κρεβάτια εντατικής η μονάδας εμφραγμάτων.

Θέλουμε τάξη, θέλουμε έλεγχο, θέλουμε περιορισμό των αλόγιστων δαπανών. Αλλά θέλουμε και δευτεροβάθμια περίθαλψη αξιώσεων και δωρεάν. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή παρέχεται  από τους νοσοκομειακούς μας γιατρούς με ελάχιστες πλέον αμοιβές, που συνεχώς μειώνονται, με ελάχιστες εφημερίες να πληρώνονται, τώρα με τις συγχωνεύσεως των  κλινικών. Με τον καθένα από αυτούς να κάνει διπλή και τριπλή δουλειά μια και αναστάλθηκαν ήδη οι διορισμοί στο ΕΣΥ σε θέσεις που ήταν ήδη ελλειμματικές ενώ ταυτόχρονα πολλοί γιατροί βγαίνουν στην σύνταξη.

Με τον περιορισμό των υλικών από την μια και των γιατρών από την άλλη, συν το φορτίο που θα αναλάβει το ΕΣΥ από μεγάλα κομμάτια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης τώρα με τον ΕΟΠΥΥ οι ουρές και οι αναμονές θα εκτοξευτούν στα ύψη. Εμμέσως όσοι έχουν οξύτερα προβλήματα, οδηγούνται στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα επιβαρύνοντας επιπλέον τα ήδη φτωχά οικονομικά τους.

ΕΟΠΥΥ ενιαίος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας. Εμείς λέμε Εθνικός Οδοστρωτήρας Πλήρους Υποβάθμισης Υγείας. Οδοστρωτήρας ναι, γιατί ένα από ετών αίτημα των γιατρών και της κοινωνίας, η ενοποίηση των ταμείων γίνεται με την λογική της βιαίας ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και των γιατρών που υπηρετούν εκεί. Μην γελιέστε, δεν είναι ενοποίηση των ταμείων, όπως παρουσιάζεται. Είναι ενοποίηση των παροχών υγείας των ταμείων. Τα τέσσερα μεγάλα ταμεία της χώρας ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ εξυπηρετούν το 90% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου 10.000.000 ασφαλισμένους .Γνωρίζοντας ότι ενώνονται με γνώμονα μόνο την οικονομία και την αδιαπραγμάτευτη οροφή το 0,6 του ΑΕΠ για δαπάνες, αντιλαμβάνεστε την λογική του. Ταυτόχρονα διαλύονται σταδιακά και εκχωρούνται οι δομές του ΙΚΑ, με έμμεσες απειλές, μέσω της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων, για απολύσεις σταδιακά των συμβασιούχων γιατρών του, αδιαφορώντας ότι υπηρετούν εκεί με μισθωτή υπηρεσία ακόμη και 25 χρόνια. Στον ΕΟΠΥΥ σχεδιάζεται να μπούν 15.000 γιατροί ιδιώτες και 2.000 γιατροί του ΕΣΥ από κέντρα υγείας της περιφέρειας. Χρήσιμο επίσης είναι να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή τα ταμεία εξυπηρετούν, ΟΠΑΔ 29.000, ΙΚΑ 6.500, ΟΑΕΕ 3.500 γιατροί ενώ ο ΟΓΑ από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Στους γιατρούς ζητάνε να κάνουν συμβάσεις διετείς, ανανεούμενες με κριτήρια ασαφή και μάλλον μη αξιοκρατικά, αναπαράγοντας πάλι την παιδική αρρώστια της ελληνικής χρεοκοπίας. Με τετράωρη απασχόληση ημερησίως και με αντιμισθία (με την λογική του αντίδωρου) 1350 ΕΥ μικτά κατά μέσο όρο. Όλα αυτά με μπλοκάκι, χωρίς να προβλέπονται οι ασφαλιστικές εισφορές, καθαρά 900 ΕΥ.  Δεν θα μιλήσουμε για κοροϊδία και μισθούς εξαθλίωσης σε επιστήμονες 15των σπουδών, απλά προβλέπουμε ότι τα μισά ιατρεία αυτής της πόλης θα κλείσουν, λόγω λογιστικού ελλείμματος και φτώχειας που ήδη πλανάται σε όλον τον ελληνικό λαό.

Σκοπός μας σήμερα είναι η ενημέρωση του ασφαλισμένου, οπότε πρέπει να γνωρίζετε ότι στις 4 ώρες, υπολογιζόμενων των αναγκαίων ραντεβού και των ασφαλισμένων, ο γιατρός θα βλέπει 30 ασθενείς μέσο όρο ημερησίως, αφιερώνοντας 5 λεπτά ανά ασθενή, αμειβόμενος με 1 ΕΥ. Ναι λοιπόν ο γιατρός θα βλέπει μόνο τον ασθενή, φαντασθείτε αν χρειάζεται να εξεταστεί, να γραφούν φάρμακα η κάποιες εξετάσεις. Αναλογιστείτε την συνέχεια. Λοιπόν αγαπητέ ασφαλισμένε θα σε οδηγήσουν σε ατελείωτες ουρές και αναμονές, σε μια παρωδία εξέτασης από έναν τρελαμένο γιατρό από τον πολύ κόσμο, κακοπληρωμένο και αυτό το ονομάζουν πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εμείς απλά λέμε, ότι θα αναγκαστείς και εδώ μάλλον να επιβαρυνθείς ο ίδιος την δαπάνη της περίθαλψης.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις. Επιτέλους ένα σωστό μέτρο που ήταν αίτημα των ιατρικών συλλόγων από έτη και υπόπτως δεν εφαρμοζόταν ποτέ. Πρέπει όμως να είναι εύχρηστο, γιατί έτσι όπως γίνεται είναι σχεδιασμένα δυσχρηστικό και μη ασφαλές. Το e-diagnosis δεν έχει καμία ασφάλεια και ενημερώνουμε ότι και αν κόστισε 15.000.000 ΕΥ αυτήν την περίοδο μπορεί να υποκλαπεί εύκολα ακόμη και από ερασιτέχνες. Αναλογιστείτε το ιατρικό απόρρητο, τα προσωπικά δεδομένα από την μια, αλλά και την ευκολία να γραφτούν φάρμακα και εξετάσεις, από επιτηδείους χρησιμοποιώντας  μια πλαστή σφραγίδα κάποιου γιατρού. Το σχετικό πόρισμα για την ασφάλεια του συστήματος έγινε πρόσφατα από το τμήμα Η/Υ του πανεπιστημίου Πατρών. Προχειρότητα, τσαπατσουλιά η δόλος. Αυτά δεν ήταν άλλωστε άλλη μια αιτία της ελληνικής χρεοκοπίας;

Αγαπητέ ασφαλισμένε, στον ενιαίο κανονισμό για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αναφέρονται όλες οι δαπάνες που θα καλύπτουν τα ταμεία. Προληπτικές εξετάσεις, υλικά ορθοπεδικά, φυσιοθεραπείες, εργασιοθεραπείες, υλικά για διαβητικούς και χειρουργημένους. Φρίκη. Καταργείται η έννοια της προληπτικής ιατρικής και του κοινωνικού κράτους. Τα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά στον παραπάνω κανονισμό, απλά αναφέρω το επίδομα τοκετού που φτάνει 500 ΕΥ από 1500, σαν παράδειγμα για να αναλογιστούμε συνανθρώπους μας που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και αναπηρίες η χρησιμοποιούν ακριβά αλλά αναγκαία υλικά.

Μέσα στον πολιτικό και οικονομικό αρμαγεδώνα που ζούμε, τα προβλήματα στην υγεία πιθανά φαντάζουν δεύτερα. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, όπως και εμείς, γνωρίζουμε ότι είναι πρωταρχικά και δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγηθεί η κοινωνία μας και σε φυσική εξόντωση. Εμείς οι γιατροί αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της περίθαλψης των συμπολιτών μας, που άλλωστε είναι οι χρήστες αλλά και οι χρηματοδότες του συστήματος υγείας και υποσχόμαστε ότι θα αντισταθούμε σθεναρά στις πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία των πολιτών και ευτελίζουν τον έλληνα γιατρό.

*Ο Ματθαίος Δραμητινός είναι Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας.

Ο ευφυής ορισμός του ΕΟΠΥΥ είναι δανεισμένος από τον συνάδελφο Ρηγάκη επ. πρόεδρο ΙΣΑ
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των... ασυνεπών πολιτών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 1 Νοεμβρίου 2011, 12:23:09
Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=409548&cid=4)

Ποινή 26 μηνών αναμένεται να εκτίσει γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Ομόνοια, ύστερα από εισαγγελική εντολή, για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν.

Η πρώτη αφορούσε υπόθεση ακάλυπτων επιταγών και η δεύτερη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. Δημοκρατία, πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή 26 μηνών στη φυλακή της Χίου.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασυνεπών πολιτών
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Νοεμβρίου 2011, 13:16:32
Παράθεση
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. Δημοκρατία, πρόκειται για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή 26 μηνών στη φυλακή της Χίου.
Μάλιστα! Μάλιστα!
Να ενημερώσω να ετοιμάσουν τον ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο για τους φυλακισμένους που απαιτούν νοσηλεία ή "νοσηλεία".
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: alfie στις 9 Νοεμβρίου 2011, 13:50:43
Παυσίπονα τέλος!

Ελλείψεις σε φάρμακα, τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία των ασθενών, αντιμετωπίζουν πολλά φαρμακεία της χώρας.
 
Η άρνηση των φαρμακαποθηκών για χορήγηση προμηθειών, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τοις μετρητοίς, και οι εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων συγκεκριμένων φαρμάκων στο εξωτερικό έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων είναι ευρείας κατανάλωσης, όπως παυσίπονα, αντι-υπερτασικά, αντι-ισταμινικά, αλλά και για εξεζητημένες ασθένειες.
 
Ακούστε τι δήλωσε στo zougla radio ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος:

εδώ (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=415195&cid=4)
 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Νοεμβρίου 2011, 09:00:13
Το απλοϊκό ψευδο-επιχείρημα ότι δήθεν "για τις ελλείψεις φαρμάκων ευθύνεται η μείωση των τιμών τους", είναι φθηνή, προκλητική προπαγάνδα που εκπορεύεται από συνδικαλιστές παλαιο-φμφ και έχει ως σκοπό να εκβιάσει αύξηση των τιμών τους (αν είναι δυνατόν, στη σημερινή Ελλάδα) και να πλήξει έτσι για μια ακόμη φορά τα ανυπεράσπιστα θύματα, δηλαδή τους ασφαλισμένους.

Στην πραγματικότητα, για τις όποιες ελλείψεις φαρμάκων (αν εξαιρεθούν παροπλισμένα και εξεζητημένα φάρμακα και φάρμακα για τα οποία εκκρεμεί τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας τους), ευθύνεται το γεγονός ότι η οικονομική κρίση και η έλλειψη πίστης δυσχεραίνει τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ εταιρειών - φαρμακαποθηκών - φαρμακείων. Μήπως όμως όλοι μας δεν δοκιμάζουμε τις συνέπειες της κρίσης; Σε άλλη χώρα ζούνε οι φμφ μας; Η δε αύξηση των τιμών των φαρμάκων, θα δυσχεράνει περισσότερο την έλλειψη καταναλωτικής πίστης αντί να την υποβοηθήσει.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Νοεμβρίου 2011, 10:36:03
Ξεκινά το "ψαλίδι" στις δαπάνες ο Λοβέρδος (http://www.iatropedia.gr/articles/read/488)

Με ένα πρόγραμμα περικοπών 100 ημερών θα συνεχίσει την πορεία του στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με νέο υφυπουργό τον κ.Δ.Βαρτζόπουλο της ΝΔ.

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα περιστολής στο ΕΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Η μεταβατική κυβέρνηση περιλαμβάνει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου στο ίδιο πόστο. Μαζί του θα είναι οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης, όχι όμως και ο υφυπουργός άθλησης και διατροφής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος αντικαταστάθηκε από το στέλεχος της ΝΔ πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της Θεσσαλονίκης- ψυχίατρο στο επάγγελμα- κ.Δ.Βαρτζόπουλο.

Πάντως ο υπουργός Υγείας έχει ήδη ετοιμάσει πρόγραμμα 100 ημερών μέχρι την ημέρα των εκλογών. Το πρόγραμμα - όπως σημειώνουν πηγές - είναι ιδιαιτέρως σκληρό τόσο σε σχέση με τους εργαζόμενους στο σύστημα όσο και σε σχέση με τους ασθενείς καθώς περιλαμβάνει περικοπές κάθε είδους.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει νέες περικοπές στις τιμές των φαρμάκων, αλλαγές στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, εφεδρείες σε διοικητικούς υπαλλήλους νοσοκομείων αλλά και «ψαλιδίσματα» στις παροχές των ασφαλισμένων μέσω του ΕΟΠΥΥ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 14 Νοεμβρίου 2011, 12:47:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ξεκινά το "ψαλίδι" στις δαπάνες ο Λοβέρδος (http://www.iatropedia.gr/articles/read/488)

Με ένα πρόγραμμα περικοπών 100 ημερών θα συνεχίσει την πορεία του στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με νέο υφυπουργό τον κ.Δ.Βαρτζόπουλο της ΝΔ.
Eίναι αισιόδοξο ότι θα έχει δίπλα του ένα ψυχίατρο της αντιπολίτευσης.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων: Απεργούν οι φαρμακοποιοί τη Δευτέρα
Αποστολή από: alfie στις 19 Νοεμβρίου 2011, 09:51:08
Απεργούν οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά τη Δευτέρα

Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για τη Δευτέρα αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των διοικητικών τους συμβουλίων.
 Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις την ίδια ημέρα, προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι δύο Σύλλογοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:


"Ήδη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Υπουργού Υγείας, κου Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης. Μέχρι τώρα, τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη, που τα έχουν επιβαρύνει δραματικά και τα έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και εκφράζουμε τη λύπη μας και την αγανάκτησή μας, για την άκριτη και επιπόλαια αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κου Λοβέρδου από τον Πρωθυπουργό, κο Παπαδήμο. Ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας, που έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο: Καλούμε τον κο Πρωθυπουργό και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη γίνουν ακούσια υποχείρια των πολιτικών σκοπιμοτήτων, που υπαγορεύουν τις κινήσεις του κου Λοβέρδου. Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον ελληνικό λαό να μας συμπαρασταθεί και να δει με κατανόηση τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που έρχονται, καθώς αφορούν κυρίως τη δική τους περίθαλψη. Τέλος, καλούμε τους φαρμακοποιούς να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να απαντήσουμε μαζικά, δυναμικά και ψύχραιμα σε κάθε προβοκάτσια ή προσπάθεια αιφνιδιασμού που θα επιχειρήσει ο κ. Λοβέρδος".

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326983
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Νοεμβρίου 2011, 16:23:19
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα μεγάλα, κεντρικά φαρμακεία που εφαρμόζουν το διευρυμένο ωράριο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα παραληρήματα των συνδικαλιστών φμφ Αθήνας-Πειραιά-Θεσσαλονίκης κ.λπ., και μπορεί ο ασφαλισμένος να κάνει τη δουλειά του.
Η απεργία της Δευτέρας, δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο μιας απάνθρωπης και ακραία ανάλγητης συντεχνίας που τα θέλει όλα δικά της. Φανταστείτε ένα γονιό να μη μπορεί να βρεί τη Δευτέρα βρεφική τροφή, εξαιτίας των θερμοκέφαλων συνδικα-λησταράδων του χώρου. Πάλι καλά που οι τροφές μπήκαν και στα σούπερ-μάρκετ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 19 Νοεμβρίου 2011, 19:18:42
Από την ανακοίνωση του φαρμακευτικού συλλόγου:
Παράθεση
Ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας, που έχουμε δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο:

Αυτός ο όρκος του Ιπποκράτη πάει με όλα;
Τον χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κατηγορήσουν τους ιατρούς.
Τον χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να υπερασπιστούν τους ιατρούς.
Τον χησιμοποιούν όσοι θέλουν να υπερασπιστούν τους φαρμακοποιούς.


Μερικά ερωτήματα:
Δίνουν το όρκο του Ιπποκράτη οι φαρμακοποιοί;
Δίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη οι ιατροί;
Όσοι τον επικαλούνται με τόση ευκολία ξέρουν τι λέει ο όρκος;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 21 Νοεμβρίου 2011, 09:53:48
αναλγηντοι φιλε διακομιστη ειναι οι 300 που μονιμα υποστηριζεις που  οδηγουν στην εξαθλιωση ολο τον ελληνικο λαο μαζι με αυτους βεβαια και τους φαρμακοποιους και τους γιατρους και το ΕΣΥ
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Νοεμβρίου 2011, 11:05:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αναλγηντοι φιλε διακομιστη ειναι οι 300 που μονιμα υποστηριζεις

λαθος κανεισ

δεντους υποστηριτψω




Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Νοεμβρίου 2011, 12:25:05
Κ. Λουράντος: «Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο τη δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων» (http://www.skai.gr/news/greece/article/186883/antigrafotoufarmakeia-anoihto-to-endehomeno-na-plironoun-oi-polites-to-sunolo-tis-sudagis/?utm_source=rss_news_greece&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss)

Προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά.προηγούμενο1 από 1επόμενοΣχετικά VIDEOΟ Κ. Λουράντος στο ΣΚΑΪ
«Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο τη δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος και σημείωσε ότι φαρμακεία κλείνουν, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία τους χρωστούν πολλά λεφτά.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το 80% του κύκλου εργασιών των φαρμακείων γίνεται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Είπε ακόμα, ότι οι εταιρίες ενώ γνωρίζουν ότι τα ταμεία δεν πληρώνουν, ζητούν από τους φαρμακοποιούς να πληρώσουν τοις μετρητοίς για να προμηθευτούν τα φάρμακα. «Όσα φαρμακεία επιβιώσουν θα είναι χωρίς φάρμακα» εκτίμησε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους πολίτες να πληρώνουν το σύνολο της συνταγής στα φαρμακεία και στη συνέχεια να παίρνουν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, άφησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Τονίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, 24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά.

Αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους τους και την απελευθέρωση του ωραρίου.  :D
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Νοεμβρίου 2011, 19:24:21
Αποφαση ΓΣ ΦΣΑ (http://farmacien.blogspot.com/2011/11/blog-post_2103.html)

Συμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του ΦΣΑ που τελείωσε πριν λίγο ,αποφασίστηκε:
Σε περίπτωση μειωσης ποσοστου κέρδους, αναστολή της επι πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ολα τα ασφαλιστικά ταμεια.    ;D
Για το ωράριο να μην υπάρξει καμία αλλαγή απο το ισχύον.


* Μίλησε κανείς για το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό και για το επάγγελμα του φμφ ως ανθρωπιστικό επάγγελμα;
  :D
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Δεκεμβρίου 2011, 22:56:50
Φαρμακοποιοί: «Κόβουμε τα δωρεάν φάρμακα σε όλους αν δεν τα βρούμε με το υπουργείο» (http://iatropedia.gr/articles/read/577)
 
Θα διακόψουν την πίστωση για αγορά φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Λουκέτο" έβαλαν σήμερα Δευτέρα στα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά οι φαρμακοποιοί που διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή επίθεση- όπως λένε- που δέχεται ο κλάδος τους από την κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν με τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας έχουν προκληθεί σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στη αγορά ενώ μέχρι σήμερα τα φαρμακεία έχουν δεχθεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη που τους έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους καθώς και για τη μείωση του ποσοστού κέρδους στην οποία θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση όπως έχει προαναγγέλλει τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 11 Δεκεμβρίου 2011, 09:52:45
ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΠΦΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (http://www.pfs.gr/portal/page/portal/pfsnew/news/read_new?id=1268) (10/12/11)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι 12.000 Φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα.

Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει εξουσιοδοτηθεί και θα συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων.

Εκ του Π.Φ.Σ.
 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Δεκεμβρίου 2011, 13:11:32
Κόβουν την πίστωση στα ταμεία από την 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231142889). Αγνό χάος.

Αθήνα
Αναστέλλουν, από την 1η Ιανουαρίου του 2012, την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας οι φαρμακοποιοί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με μετρητά για όλους τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου (http://www.iatropedia.gr/articles/read/738). (iatropedia) Μόνο χάος.
 

Νέα αναστάτωση για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 21 Δεκεμβρίου 2011, 14:23:34
Δυστυχώς, το πράγμα πάει στα άκρα.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί η απειλή (όπως τόσες και τόσες φορές) και εντάσσεται στα γνωστά συνδικαλιστικά τερτίπια.
Έπειτα, το δανεικό και το τεφτέρι θα πάνε σύννεφο, όπως και οι καυγάδες.

Από την άλλη μεριά, μόνο το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ πλήρωναν εμπρόθεσμα.
Τώρα με τον ΕΟΠΠΥ να ΜΗΝ έχει βγάλει πλάνο πληρωμών ακόμα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει πλέον μέση οδός...

Το πράγμα πάει στα άκρα και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί εκείνων που επιδιώκουν τη νέα τάξη πραγμάτων.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 22 Δεκεμβρίου 2011, 12:50:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δυστυχώς, το πράγμα πάει στα άκρα.
Προσπάθεια εκτόνωσης απο τον Κουτρουμάνη (εφημερίδα Κερδος)...
http://www.ygeianet.gr/box/cal/26994.pdf
Μακάρι να γινει κάτι αλλά αν δεν το δω γραμμένο σε νόμο δεν το πιστεύω...
Και η λέξη διακανονισμός δεν μου αρέσει....
Κοντά στους φαρμακοποιούς ίσως πάρουμε και εμείς κάποια χρωστούμενα...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 22 Δεκεμβρίου 2011, 13:53:42
Μπα δε νομίζω, για δείτε τη σημερινή επιστολή του ΦΣΑ προς Κουτρουμάνη (http://farmakopoioi.blogspot.com/2011/12/blog-post_9418.html)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με έκπληξή μας διαβάσαμε τις δηλώσεις περί των χρωστούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία στα φαρμακεία μας. Είπατε λοιπόν συγκεκριμένα ότι έχετε δώσει στους φαρμακοποιούς 4 δις Ευρώ και απομένουν 200 εκ., τα οποία αποτελούν ελάχιστο υπόλοιπο μπροστά σε αυτά που έχουμε πάρει. Το ίδιο ισχυρίζεται κατά καιρούς και η κα Δρέττα.

Πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα στην προσπάθεια σας να παραπληροφορήσετε τον κόσμο και να αποκρύψετε την αλήθεια, που οπωσδήποτε γνωρίζετε και που είναι η εξής:
Τα 4 δισεκατομμύρια Ευρώ τα χορηγήσατε μεν σε εμάς, αλλά δεν ήταν ούτε δανικά, ούτε χάρισμα. Αυτά τα χρήματα είναι τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι έλληνες πολίτες σε φάρμακα.

Από αυτά δε τα χρήματα, το 85% πήγαν στις εταιρείες και στους προμηθευτές μας, όπως επίσης και από τα 300 εκατομμύρια (και όχι 200 που εσείς ισχυρίζεστε), το 85% το έχουμε ήδη πληρώσει στους προμηθευτές μας και αναμένουμε να μας δώσετε τα χρήματα που έχουμε βάλει από την τσέπη μας, για να καλύψουμε τις φαρμακευτικές ανάγκες των πολιτών και την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους.

Επιτέλους! Λίγη ειλικρίνεια, δεν θα έβλαπτε.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Δεκεμβρίου 2011, 17:14:13
Πολυεθνική Φαρμ. Εταιρεία καταδικάζει βαριά ασθενή εκβιάζοντας τα φαρμακεία!! 22-12-2011. Μόνο χάος.
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολής Κων/νου Λουράντου το ανάγνωσμα:

Προς Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο (http://www.mypharm.gr/node/2848)

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 2011, ήρθε στο φαρμακείο μου η κα Σ. Ε., η οποία μου προσκόμισε συνταγή του ΕΟΠΥΥ (για λογαριασμό ΙΚΑ), την οποία σας επισυνάπτω, με το ιδιοσκεύασμα Xelondaτων 500 (2 τεμάχια), για τον σύζυγό της, ο οποίος πάσχει από CAπαχέος εντέρου.

Η κα Σπύρογλου, εξάντλησε 5 ημέρες, ψάχνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο να βρει το φάρμακο (εφόσον ούτε το φαρμακείο του ΙΚΑ το είχε, αλλά ούτε και το φαρμακείο του ογκολογικού «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από το οποίο το προμηθευόταν μέχρι τώρα), και δεν μπόρεσε να το προμηθευτεί.

Αυτό πράγματι το επιβεβαίωσα και εγώ αφού και οι φαρμακαποθήκες δεν το έχουν αυτό το φάρμακο.

Η γραμματέας του Συλλόγου κα Π. Ηλία, κατ’ εντολή μου, επικοινώνησε με την εταιρεία ROCHE, η οποία είναι η υπεύθυνη διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα και από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι «το φάρμακο υπάρχει αλλά θα πρέπει ο φαρμακοποιός να προκαταβάλει τα χρήματα για το προμηθευτεί».

Σας επισημαίνουμε, ότι αυτού του είδους οι θεραπείες δεν γίνονται εφάπαξ αλλά είναι επαναλαμβανόμενες. Τι οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να διαθέτει το ιδιωτικό φαρμακείο για να μπορεί να εξυπηρετεί έστω και έναν μόνο τέτοιο ασθενή για κάθε του ανάγκη;

Σας ερωτώ λοιπόν κ. Υπουργέ, τι θα πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να προμηθευτεί ένα τόσο σοβαρό φάρμακο για την υγεία του, αφού όπως φαίνεται η εταιρεία ROCHE δεν χορηγεί το φάρμακο αυτό, παρά μόνο εκεί που είναι σίγουρη ότι εκβιαστικά θα λάβει τα χρήματα της;

Το τηλέφωνο της κας Σπύρογλου Ελένης είναι το εξής: *** και Κινητό: ***. Τα τηλέφωνα και το όνομα της κυρίας, τα κοινοποιούμε αυστηρά και μόνο σε εσάς, με την έγκρισή της και σας προτείνουμε αφού είστε τόσο κοντά στον πολίτη, να την καλέσετε ο ίδιος ή οι υπηρεσίες σας και να της εξηγήσετε την κατάσταση.

Σαν αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα και χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση. Κάντε κάτι!

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Λουράντος
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 23 Δεκεμβρίου 2011, 19:24:38
Σιγά-σιγά μπαίνουν κι άλλοι στο χορό (προμηθευτές νοσοκομείων). Να δω τι πιρουέτες θα κάνει ο Λοβέρδος τώρα:

http://www.mypharm.gr/node/2866


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Σας ενημερώνουμε ότι παρά την ανεξάντλητη υπομονή που έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα, τα Νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να μην τακτοποιούν τις μακροχρόνιες οφειλές τους προς τις εταιρείες μας, παρά τις δικές σας εντολές προς αυτά, αλλά και τις προς εμάς δημόσιες διαβεβαιώσεις.
 
Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και στο πλαίσιο αυτής της κατανόησης αποδεχτήκαμε πέρυσι την ένταξη στην εξαιρετικά δυσμενή ρύθμιση των χρεών των Δημοσίων Νοσοκομείων για τα έτη 2007-2009 με την χορήγηση ασύμφορων για εμάς άτοκων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
 
Αποδεχτήκαμε βέβαια την υπαγωγή στην ρύθμιση, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ρητά μας διαβεβαιώνατε για το αυτονόητο, δηλαδή ότι θα πληρωνόμασταν εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζουν, τόσο οι οικείες νομοθετικές διατάξεις, όσο και οι κατά περίπτωση δημόσιες συμβάσεις.
 
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι για μια φορά ακόμη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρατεταμένη και κατ’ εξακολούθηση ασυνέπεια των Νοσοκομείων αλλά δυστυχώς και τις δικές σας ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο Νοσοκομεία.
 
Αποτελεί συνέχεια του Ελληνικού παράδοξου να παραγγέλνονται υλικά, χειρουργικά και άλλα, χωρίς να προϋπάρχουν και να δεσμεύονται τα απαραίτητα ποσά όπως ακριβώς ορίζει το ΠΔ 113/2010. Αυτές οι λογικές μας έφεραν ως εδώ.
 
Επειδή λοιπόν δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται, σας δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που άμεσα και μέχρι τέλους του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, προτιθέμεθα να λάβουμε άμεσα μέτρα για την προστασία της βιωσιμότητας των εταιρειών μας και τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας.
 
Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι για να προφυλάξουμε τις εταιρείες μας από την οικονομική καταστροφή και να προασπίσουμε την ελάχιστη ρευστότητα που απαιτείται για την αποφυγή του διασυρμού του κλάδου μας, που θα είναι βέβαιος αν αναγκαστούμε να αφήσουμε απλήρωτους τους υπαλλήλους μας και ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές μας, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, εξαναγκαζόμαστε, σε πρώτη φάση, να διακόψουμε από 09 Ιανουαρίου 2012 την επί πιστώσει τροφοδοσία των Νοσοκομείων τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή. Επιλέξαμε τα Νοσοκομεία τα οποία αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές εκ των τιμολογίων του 2010 και των οποίων οι Διοικητές δεν επιδεικνύουν καμία αποτελεσματική αντιμετώπιση του, ούτως ή άλλως χρόνιου, προβλήματος των οφειλών τους προς τις εταιρείες μας. Τα Νοσοκομεία αυτά είναι τα κάτωθι:

1. Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»
2. Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
3. Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης»
4. Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»
5. Π.Γ.Ν. «Λάρισας»
6. «Κωνσταντοπούλειο» Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα»
 
Σας δηλώνουμε με λύπη ότι αφού η Πολιτεία δεν επιδεικνύει την απαιτούμενη πρόθεση να προστατεύσει τον κλάδο μας, και τη δημόσια ποιοτική υγεία, είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε στο έσχατο αυτό μέτρο περιφρούρησης των δικαιωμάτων μας. Θα υποχρεωθούμε δε να καταφύγουμε στο ίδιο μέτρο και για όλα εκείνα τα Νοσοκομεία τα οποία δεν συμμορφώνονται προς τις δικές σας εντολές, συνεχίζοντας να επιδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα η οποία αποβαίνει εις βάρος όλων των εταιρειών μας.
 
Την παρούσα συνυπογράφουν δια των Προέδρων τους οι Σύλλογοι ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ.
 
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

του Σ.Ε.Π.

Παύλος Αρναούτης


Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.

Ανδρέας Μπεκυράς
 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.

Κώστας Κουδούνας

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Δεκεμβρίου 2011, 21:26:12
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σιγά-σιγά μπαίνουν κι άλλοι στο χορό (προμηθευτές νοσοκομείων).

Ναι, και πολλοί από τους νέους χορευτές είναι αυτοί που επί χρόνια άρμεγαν το γάλα και έκαναν μπιφτέκια το κρέας της (Αγ)Ελλάδας.

Όταν πριονίζεις (με αισχροκέρδεια και υπερκοστολογήσεις) το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεσαι, τελικά βρίσκεσαι σε ελεύθερη πτώση.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Δεκεμβρίου 2011, 14:46:52
Μακιαβελλική ανοιχτή επιστολή θερμοκέφαλου πρόεδρου φαρμακευτικού συλλόγου προς τα μέλη του. Αγνό χάος.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (http://www.fsp.gr/nea-fs-peiraia/1347-2011-12-23-17-13-47.html)         
Τοπικά θέματα
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά. Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.. Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο*, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν. Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα, πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει . Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης. Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος. 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


* και ποιός σου έδωσε το φάρμακο στα χέρια σου;
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Δεκεμβρίου 2011, 20:10:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Προσεχώς... κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=441182&cid=4)

Λουκέτο στα φαρμακεία τους θα βάλουν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού περί μείωσης του ποσοστού κέρδους τους, μέσω σχετικών μεταρρυθμίσεων.
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Δεκεμβρίου 2011, 11:20:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο

Άγριο κράξιμο από τον "Ριζοσπάστη" προς θερμοκέφαλους φμφ. Μόνο χάος.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πήρε απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αρρώστων (http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6610042)

ΔΗΠΑΚ: Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΦΣ να σταματήσουν οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση των φαρμάκων επί πιστώσει στρέφεται ευθέως ενάντια σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχά λαϊκά στρώματα

Στην υλοποίηση μιας επικίνδυνης απόφασης ακόμα και για τη ζωή των ασθενών που χρειάζεται να πάρουν φάρμακα για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ή να ξεπεράσουν ακόμα και απλές ασθένειες, προχώρησε η πλειοψηφία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ)



Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 27 Δεκεμβρίου 2011, 16:32:26
Ε αφού το έγραψε και ο Ριζοσπάστης :)
Δεν έχω δει την ίδια "θέρμη" όταν απεργούν κάποιοι και δημιουργούνται αντίστοιχα προβλήματα (π.χ. γιατροί σε νοσοκομεία, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι καθαριότητας). Υποκρισία με κομματικό μανδύα.

Εγώ πάλι λέω: για να μπορέσει το φαρμακείο να εξυπηρετήσει τον ασφαλισμένο, πρέπει να υπάρχει :)
Τίτλος: Συνταξιούχοι: ρευστό ή φάρμακα;
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Δεκεμβρίου 2011, 17:59:09
Δήλωση ΣΟΚ Κουτρουμάνη: νέα μείωση συντάξεων 12% εάν δεν κοπούν φάρμακα (http://www.iatropedia.gr/articles/read/789)

Σε νέες μειώσεις των συντάξεων θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν μειωθεί άμεσα η φαρμακευτική δαπάνη στα ταμεία.
 
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, η φαρμακευτική δαπάνη έχει λάβει μορφή σκανδάλων με αποτέλεσμα οι κλάδοι Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων να οφείλουν στους κλάδους σύνταξης 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ότι ενώ η δαπάνη το 2004 κυμαινόταν στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2009 έφτασε στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ: “Μιλάμε για πεταμένα 6 και 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τα φάρμακα” είπε ο Υπουργός Υγείας. Τόνισε επίσης ότι το 2010 και το 2011, η δαπάνη παρουσίασε πτώση 1,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Κατά τα άλλα οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι από την αρχή του έτους θα εφαρμοστεί το “ενιαίο συνταγολόγιο”, για όλα τα ταμεία. (εξαιρούνται μόνο τα αυτοδιαχειριζόμενα). Ο Υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι με ειδική Υπουργική απόφαση, θα δοθεί δικαίωμα συνταγογράφησης, σε όλους του γιατρούς, ανεξάρτητα εάν ενταχθούν ή όχι στο ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί Υπουργική απόφαση που θα δίνει το δικαίωμα, στους φαρμακοποιούς να αντικαθιστούν με άλλα όμοια, φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά εφόσον βέβαια προηγηθεί σχετική ενημέρωση των ιατρικών Συλλόγων.


 
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Δεκεμβρίου 2011, 23:51:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.

Οι τύψεις και οι αναστολές δεν ταιριάζουν ούτε και στον πρόεδρο του φσα:

..................................
Για αυτό, οι φαρμακοποιοί αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να πράξουν τα δέοντα τώρα ή ποτέ!
Η απεργιακή κινητοποίηση και η άρση της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πρέπει να είναι οι μόνες απαντήσεις που θα δοθούν από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας!

 
Από εδώ (http://www.fsa.gr/editorial/tabid/123/Default.aspx).
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 30 Δεκεμβρίου 2011, 16:44:30
Μας χρειάζεται μια δραστική λύση. Θα πρότεινα κάτι παρόμοιο με το Σουηδικό μοντέλο:

- Άμεση κρατικοποίηση των φαρμακείων και ένταξη των φαρμακοποιών στο ΕΣΥ.  Διπλασιασμός του αριθμού τους (γιατί έτσι δουλεύει το δημόσιο) και θέσπιση υπερωριών.
- Η οργάνωση των φαρμακείων (που θα ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ) να ανατεθεί στους ίδιους διοικητές που ανέλαβαν και τις χρυσοφόρες επενδύσεις των ταμείων (βλ. δομημένα ομόλογα).
- 0% κέρδος στο φάρμακο μιας και το κράτος αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων-φαρμακοποιών και την προμήθεια των φαρμάκων σε προνομιακές τιμές.
- Πλήρης διαγραφή των χρεών των ταμείων μόνο προς τους φαρμακοποιούς (αυτοί είναι οι "κακοί" της υπόθεσης).

Βολικό δεν θα ήταν;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 30 Δεκεμβρίου 2011, 18:52:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διπλασιασμός του αριθμού τους (γιατί έτσι δουλεύει το δημόσιο)

Μπα, με τα τωρινά δεδομένα λόγω αποχωρήσεων-συνταξιοδοτήσεων-μετατάξεων-εφεδρείας, αναστολής των προσλήψεων (κανόνας 1 προς 10=>15=>100) κ.α., μάλλον θα βρισκόταν ο ένας δημόσιος φαρμακοποιός να τρέχει για δυο ή περισσότερους συναδέλφους του και να τα ακούει από πάνω και από τους ασφαλισμένους (βρισιές, απειλές, μηνύσεις ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, κ.λπ.). Συν βεβαίως ότι οι αποδοχές του θα του έφταναν ( ; ) ίσα-ίσα για ΔΕΗ, βενζίνη, εφορία και έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης. Άντε, να του περίσσευε βαριά και κάνα 20άρι ευρώ την ημέρα (600 ευρώ το μήνα) για να την βγάζουν αυτός και η οικογένειά του (5 ευρώ τη μέρα μ.ο. το κατά κεφαλή εισόδημα για διατροφή  => 1 ευρώ το πρωινό, 2.5 το μεσημεριανό και 1.5 το βραδινό γεύμα, επί 4 άτομα).
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 31 Δεκεμβρίου 2011, 01:20:45
Ναι, αλλά δεν θα ήταν "βολικό"; Δεν θα τελείωνε αυτή η κουβέντα πλέον; Δεν θα ήταν προς το συμφέρον του κράτους και των ασφαλισμένων;
Η μήπως όχι;
Η μήπως απλά δεν γίνεται;

Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 31 Δεκεμβρίου 2011, 22:04:48
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διεκδικώντας ηγετικό μερίδιο στην καταστροφή (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_31/12/2011_1297232)

Tου Πασχου Mανδραβελη

Το κακό με την ομηρική Κασσάνδρα δεν ήταν αυτά που έλεγε, αλλά ότι αυτά που προφήτευε έβγαιναν αληθινά. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχουμε και με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Ντόιτσε Μπανκ, Τόμας Μάγιερ. Να θυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο -στις 10 Νοεμβρίου 2009, όταν εμείς βρισκόμασταν σε μετεκλογικά πελάγη «αφθονίας» και επιδομάτων- ο εν λόγω διαμορφωτής της γερμανικής πολιτικής δήλωνε ότι «σε περίπτωση που η Ελλάδα θα συναντούσε δυσχέρειες πληρωμών... καλό θα ήταν η Ε.Ε. να της συνιστούσε να προσφύγει στο ΔΝΤ». Τότε η δήλωσή του πέρασε απαρατήρητη. Ελάχιστοι την θυμήθηκαν ακόμη και όταν η Ελλάδα προσέφυγε στην τρόικα ως έσχατο δανειστή.

Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος οικονομολόγος έκανε μια άλλη πρόβλεψη, που επίσης πέρασε απαρατήρητη. Δήλωσε πως «η έξοδος μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, από τη Ζώνη του Ευρώ δεν θα πρέπει να θεωρείται “ταμπού”». Μας έδωσε, δε, και τη συνταγή: «Υπάρχει ο κίνδυνος», είπε, «από τις εκλογές του 2012 να προκύψει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί να προχωρήσει στα προγράμματα περικοπών. Σε αυτή την περίπτωση τα προγράμματα βοήθειας θα ανασταλούν και οι Ελληνες θα πρέπει να τυπώσουν δικό τους νόμισμα για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Το νόμισμα μπορεί να λέγεται δραχμή ή κάπως αλλιώς».

Θα περίμενε κανείς ότι με την καταστροφή προ των πυλών, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές και υπουργοί να βρίσκονται σε επιφυλακή· να έχουν ως μόνο μέλημά τους την αποτροπή του εφιάλτη· να προωθούν εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα διαψεύσουν τη γερμανική Κασσάνδρα.

Φευ! Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι παραφυάδες του έχουν στρέψει την προσοχή τους στην πολιτική σκακιέρα. Η Νέα Δημοκρατία προβληματίζεται μόνο για τον χρόνο των εκλογών, κι αυτό χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το ορόσημο της 19ης Φεβρουαρίου έγινε Κυριακή των Βαΐων, χωρίς όμως τον οδικό χάρτη. Δηλαδή, δεν μας λέει ποια μέτρα πρέπει να περάσουν για να εξασφαλιστεί το μέλλον της χώρας, ώστε μετά ήσυχοι να κάνουμε όσες εκλογές θέλουμε.

Στο ΠΑΣΟΚ πάλι όλοι είναι με το ημερολόγιο ανά χείρας, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Εκεί το διακύβευμα είναι η αρχηγία του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος αντί να μαζεύει έσοδα βρήκε την Κυριακή της 15ης Ιανουαρίου· ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να συμμαζεύει το υπουργείο του κλαίγεται από κανάλι σε κανάλι· και ο κ. Λοβέρδος ασκείται στην αγαπημένη του τέχνη της λεκτικής πιρουέτας. Σημαντική παρένθεση: αντελήφθη κανείς την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κ. Κούβαρη, ο οποίος διακηρύσσει «Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Ελληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν»! Τόσο καλά, και ο αρμόδιος υπουργός προβληματίζεται για τον... χρόνο εκλογών στο ΠΑΣΟΚ!

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Μπρόκερ είχε προειδοποιήσει κάποτε τους συμπατριώτες του για τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ: «Αν κάποιος θέλει την προεδρία τόσο πολύ, ώστε να ξοδέψει δύο χρόνια για την προεκλογική του εκστρατεία, δεν πρέπει να του εμπιστευόμαστε τη θέση». Το αυτό ισχύει και για τους διεκδικητές πάσης φύσεως εξουσίας στη ρημαγμένη μας πατρίδα.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 1 Ιανουαρίου 2012, 15:17:46
Κόβουν την πίστωση - Κατεβάζουν ρολά (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=114917&catID=3): Μόνο χάος.

«Μαχαίρι» στις πιστώσεις βάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Ειδικότερα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν:

Α. Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.

Β. Tην αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012 Αγνό χάος

Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη «οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του. Επίσης, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους, ενώ απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ., ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς».

Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, "συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας" και ζητούν να μην θιγεί το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.

Ο ΠΙΣ ζητά νομοθετική θέσπιση της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, καθώς και την καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ στους δικαιούχους γιατρούς.
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Ιανουαρίου 2012, 09:42:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Απάντηση στον Κούβαρη από το"ελληνάκι" (http://ellinaki.blogspot.com/2012/01/blog-post.html)

Αξιότιμε κ. Κούβαρη

Δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Έτυχε απλά και έπεσα πάνω σε μία ανοιχτή επιστολή σας στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά και για την ακρίβεια σε μία συγκεκριμένη φράση. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, γράφετε αυτολεξεί: «Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο».

Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για την εντιμότητα και την ειλικρίνειά σας. Παρά τα όσα αγωνιστικά και ανούσια κλισέ προλογίζετε, οφείλω να αναγνωρίσω την ειλικρίνεια στο σκεπτικό και τις προθέσεις σας.

Στη συνέχεια όμως, θα ήθελα να σας μουτζώσω, αλλά με μία ξεχωριστή μούτζα. Αυτή την τιμητική που δεν δίνω σε όποιον και όποιον, αλλά σε αυτόν που μπορεί και με τόση ευκολία και ειλικρίνεια, να ξεγυμνώνει τον πραγματικό Ελληναρά που κρύβει μέσα του. Τέτοιου είδους μούτζες, έχουν μεγάλη σημασία για μένα κυρίως γιατί στρέφονται σε πρόσωπα έξω από τα γνωστά πλαίσια αντίστοιχων στόχων. Το να μουτζώσεις έναν πολιτικό, έναν δημοσιογράφο, ή ένα μεγάλο λαμόγιο, δεν έχει πλέον και τόσο μεγάλη αξία. Έχει κορεστεί και σίγουρα δεν δημιουργεί κάτι νέο. Το να μουτζώνεις όμως τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας», τον τυχαίο πολίτη αυτής της χώρας που συμμετείχε μέχρι πρόσφατα στο τσιμπούσι και τον ελιτισμό που απολαμβάνει ένα κλειστό επάγγελμα, και εν πάσει περιπτώσει κατέχει επάξια ένα μικρό μεριδιάκι ευθύνης στην κρίση, έχει άλλη ευχαρίστηση. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος πουλάει ψόφια ιδεολογία και συναδελφικότητα με τους γνωστούς αριστερίστικους θούριους που έχουμε σιχαθεί όλοι μας.

Μην δείτε αυτό το κείμενο επιθετικά. Δείτε το τιμητικά. Δεν συνηθίζω να λασπολογώ ή να κατακρίνω ανθρώπους προσωπικά με τόση ευκολία. Στο πρόσωπό σας, όμως, εκπροσωπείτε μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας που έμαθε να ελίσσεται ανάμεσα σε κομματικές φωλίτσες, που κοίταζε πάντα την πάρτη του και που όταν απειλούνταν τα προσωπικά του κεκτημένα, έβρισκε τον τρόπο να τα ανάγει σε συλλογικά. Ελληναράδες σαν του λόγου σας έχουν «αγανακτήσει», έχουν εκβιάσει, έχουν μουντζώσει και έχουν λυσσάξει γενικότερα στα πλαίσια της ξύλινης ιδεολογίας που, όπως προείπα, δεν αφορά πλέον κανέναν.

Δεν γνωρίζω πόση αξιοπρέπεια σάς έχει μείνει για να έχετε ακόμα αναρτημένη την ανοιχτή σας επιστολή στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, αλλά επειδή κατ’ εμέ, επιστολές που εκθέτουν τέτοιες ιδέες, πρέπει να μένουν κάπου αλώβητες για να τις κρίνει ο καθένας όπως νομίζει, σας κάνω την τιμή να την αναδημοσιεύσω εδώ. Θεωρείστε το ως χάρη εκ μέρους μου, ώστε να περάσει λιγότερο απαρατήρητη από όσο πέρασε μέσα στις μέρες των γιορτών. Ευτυχώς για εσάς, σε αυτή τη χώρα, τέτοιες δηλώσεις και τέτοιες στάσεις δεν αφορούν την Δικαιοσύνη και γενικότερα το Κράτος. Δυστυχώς, αφορούν όλους εμάς τους υπόλοιπους που πρέπει να ανεχτούμε ότι γράφετε δημοσίως.

Με καμία εκτίμηση,
ελληνάκι
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Ιανουαρίου 2012, 13:05:07
Πίστωση γιοκ λένε οι φαρμακοποιοί - Νέος γολγοθάς των ασφαλισμένων (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114630&catid=3) Αγνό χάος

Ουρές ταλαιπωρίας στα ανοιχτά φαρμακεία. Μπαλάκι οι ασφαλισμένοι στον νέο πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιδρούν στην περαιτέρω μείωση του κέρδους τους, αναστέλλοντας παράλληλα την πίστωση σε ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσεύει η οργή των ασφαλισμένων που λένε πως μια ζωή πληρώνουν κανονικά τις εισφορές και τώρα τους ζητάνε να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις δε φτάνουν ούτε για το καθημερινό ψωμί.
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Ιανουαρίου 2012, 17:19:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


Ο «εμετός» του κ. Κούβαρη (http://topontiki.gr/article/27690)
(TO ΠΟΝΤΙΚΙ)

Της Βάλιας Μπαζού

Ο κ. Κούβαρης, το μικρό του Κωνσταντίνος, είναι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Τα άτιμα τα γραπτά, όμως, κάνουν αξέχαστες γνωριμίες…

Ο κ. Κούβαρης ως γνήσιο τέκνο της εποχής αποφάσισε κι εκείνος να ασχοληθεί με το σπορ του εκβιασμού που κάνει θραύση στη μνημονιακή εποχή.

Έτσι, λίγες μέρες πριν τον αποχαιρετισμό του 2011, επέλεξε να κάνει κι εκείνος «εμετό» επάνω μας, προσπαθώντας, φαντάζομαι να αποδείξει –και εκείνος- ότι είμαστε οι μ#$%$ες της υπόθεσης…

Ο «εμετός» του κ. Κούβαρη είναι ευθύς, σταράτος, κουτσαβάκικος και σε δημόσια θέα.

Πάρτε μια γεύση… «Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν».

Δεν ξέρω εάν οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, άδικο ή η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σέβομαι, επίσης, απόλυτα κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί, που αγωνίζεται, που δεν το βάζει κάτω. Δεν έχω, όμως, κανένα σεβασμό σε όποιον τρέχει να πιάσει θέση στην ουρά για να κάνει «εμετό» στο πρόσωπό μου, χωρίς τύψεις και χωρίς καμιά αναστολή. Γιατί από τη δυσωδία επιλέγω την αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι δύσκολη, γιατί δεν είναι φιλανθρωπία.

Υ.Γ

Είμαι σίγουρη ότι οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί θα έχουν φρίξει με το λόγο «δεκάρικο» του προέδρου τους... Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος εξευτελισμός.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 3 Ιανουαρίου 2012, 19:16:26
γιατι δεν πλητωνεις εσυ τα φαρμακα των ασθενων για ενα φαρμακειο να καταλαβεις την γλυκα φιλε μου?
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 3 Ιανουαρίου 2012, 19:43:05
Μην το ψάχνεις:
Κάποιοι νομίζουν ότι ο φαρμακοποιός είναι σαν τον απλήρωτο υπάλληλο.
Έλα όμως που πρέπει να αγοράσει και τα φάρμακα. Δηλαδή και απλήρωτος και να βάζει από την τσέπη του.
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Ιανουαρίου 2012, 21:59:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο «εμετός» του κ. Κούβαρη είναι ευθύς, σταράτος, κουτσαβάκικος και σε δημόσια θέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε από το rebetiko.gr, κουτσαβάκης αποκαλούνταν ο λαϊκός μάγκας των αρχών του 20ού αιώνα, κυρίως στην Αθήνα, με χαρακτηριστικό μουστάκι, ντύσιμο και τρόπους που μιμούνται τους παλιούς νταήδες του περασμένου αιώνα. Με την πάροδο των χρόνων, οι παλιοί νταήδες κατηγορήθηκαν από την κατεστημένη τάξη για εσκεμμένη επίδειξη δύναμης (η οποία ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ήταν και πραγματική), με αποτέλεσμα η λέξη να αποκτήσει γενικά την έννοια του ψευτοπαληκαρά, αυτού που κάνει επίδειξη δύναμης χωρίς λόγο.

Η ονομασία οφείλεται στον Κουτσαβάκη, υπαρκτό πρόσωπο, γνωστό μάγκα του 19ου αιώνα. Άλλοι πάλι λένε ότι το "μάγκικο πέρπατημα", δηλαδή το ότι περπατούσαν σαν να κούτσαιναν, ήταν αυτό που τους έδωσε το όνομα «κουτσαβάκηδες».

Χαρακτηριστικά ήταν τα υποδήματα που φορούσαν, τουτέστιν σκαρπίνια με ψηλό τακούνι («να χωράει δεκάρα απο κάτω» όπως λέγανε), ενώ υποχρέωναν τον παπουτσή να βάλει στη σόλα μια φέτα πετσί βουτηγμένη σε πετρέλαιο για να είναι «τριζάτα» (ο δε Τσιτσάνης είχε δικό του καλαπόδι) και περπατούσαν με εντελώς ειδικές μανιέρες στριφογυρίζοντας στα τακούνια τους, ενώ όταν ανεβοκατέβαιναν σκάλες, πατούσαν πρώτα τακούνι και μετά μύτη σε κάθε σκαλί.
Απαραίτητα αξεσουάρ του κουτσαβάκη ήταν η μουστάκα, η κομπολόγα, το ροντέ καπέλο, το ριγέ γιλέκο με το ρολόι-αλυσίδα στην τσέπη και το μισοφορεμένο σακάκι.

Ο αστυνομικός διευθυντής της εποχής Μπαϊρακτάρης συνήθιζε να τραβά και να σκίζει το ένα μανίκι του σακακιού (σπάσιμο τσαμπουκά) του κουτσαβάκη, με το σκεπτικό ότι δεν το χρειαζότανε καθ' όσον φορούσαν το σακάκι μόνο στο ένα μανίκι (επίδειξη μαγκιάς).

Στο λαϊκό τραγούδι ο όρος "κουτσαβάκης" χρησιμοποιείται με την έννοια του ψευτοπαληκαρά, του νταή. Ο Μάρκος (Βαμβακάρης), όμως, στο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» τον χρησιμοποιεί επαινετικά.

Ο βεριτάμπλ κουτσαβάκης ομιλεί με αργή (σχεδόν συλλαβιστή) εκφορά την κουτσαβακικήν, το οποίον  έχει μια τάση να αντλεί από τη λόγια γλώσσα υλικό για την αργκό του, συνήθως με κάποιες παραφθορές είτε στη γραμματική ( π.χ. Αντιλαβού; Ακόμη δεν αντιλήβεσαι; κ.α), είτε στη σύνταξη και τη σημασία (π.χ. το οποίον, ένεκα το πρόσωπο, ο πάσα εις κ.α. ) ή την άκαιρη/εσφαλμένη χρήση πολλών μετοχών όπως π.χ. στη φράση του σωφέρ Νώντα της τηλεοπτικής μαντάμ-Σουσού εξηγών στον Πρόεδρο πώς συνέβη το ατύχημα:
- Ο Νώνδας ακούων τον σκύλον σκούζων και την συνοδόν αυτού φωνάζων, και πατών το πεντάλ, η Κυρία μη φορών ζώνην, ευρέθη στο παρμπρίτζ .
Επίσης βρίθουν και οι ξενικές λέξεις (Σακκουλετζέμ; κ.α.) καθώς και ψευδολόγιες εκφορές ελληνικών λέξεων π.χ. κατέστημα, μανδάμ, κύριοι δικασθαί κ.α. (το φαινόμενο ονομάζεται υπεραστισμός.)

Περιμένοντας το επόμενο κουτσαβακικό μανιφέστο του κ. Κούβαρη, ας απολαύσουμε τον Σωτήρη Μουστάκα στο σχετικό ρόλο:



Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Ιανουαρίου 2012, 16:18:09
Συνεχίζουν την απεργία οι μισοί φαρμακοποιοί της χώρας (http://www.iatropedia.gr/articles/read/834)!
 
Με μετρητά θα συνεχίσουν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών στην Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς οι περισσότεροι φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.

Το θέμα είναι αν οι φμφ των γύρω Συλλόγων (Χαλκίδας, Κορινθίας, Βοιωτίας κ.λπ) θα αντέξουν να απορροφήσουν τους ασφαλισμένους της Αθήνας και του Πειραιά που μοιραία θα στραφούν προς αυτούς.
Γνωρίζω προσωπικά υποδειγματικό παράδειγμα αυτο-οργάνωσης πέρυσι όταν ο ΦΣΘ ανέστειλε την πίστωση στον ΟΠΑΔ, σε Γυμνάσιο-Λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου μία καθηγήτρια μάζευε τις συνταγές των συναδέλφων της και εν συνεχεία μετέβαινε και τις εκτελούσε ομαδικά σε συγγενικό της φμφ του Ν. Κιλκίς. Αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά: Ποιός φμφ θα δεχτεί να πολλαπλασιάσει την έκθεσή του στον ...ΕΟΠΥΥ;  :o
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Ιανουαρίου 2012, 19:49:38
Ο ΦΣΑ συνεχίζει αναστολή! (http://farmakopoioi.blogspot.com/2012/01/blog-post_5780.html)  Αγνό χάος

ΓΣ τη Δευτέρα 9-1-2012 για επανεκτίμηση της κατάστασης

Ο Διχασμός ΠΦΣ-ΦΣΑ είναι γεγονός.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 12:27:49
Δηλαδη μεχρι ποτε πρεπει οι φαρμακοποιοι να πληρωνουν τα φαρμακα απο την τσεπη τους???????????
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 5 Ιανουαρίου 2012, 12:41:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδη μεχρι ποτε πρεπει οι φαρμακοποιοι να πληρωνουν τα φαρμακα απο την τσεπη τους???????????
Και οι συμβεβλημένοι γιατροί...)  ---> Μέχρι τελικής πτώσεως.  :D :D :D
Να λέμε και κανένα αστείο γιατί δεν πάμε καλά.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 14:04:54
Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ με φαρμακείο στο Μαρούσι για τον οποίο ψες βγήκανε τέλια ότι τακίμιασε με το Βουδούρη, άραγε παρέχει πίστωση ή μήπως τώρα κατάπιε το σκουμπρί και συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΦΣΑ για αναστολή;

Είναι φανερό ότι τα φαρμακεία που μυρίστηκαν πετιμέζι και συνεχίζουν την πίστωση, θα ρίξουν στην τσιμεντόπλακα πολύ σύντομα τα άλλα που την ανέστειλλαν.

Όμως, τα ίδια ενδέχεται ν΄αντιμετωπίσουν σοβαρά το ενδεχόμενο από τ' αψηλό ρετιρέ να μείνουν φλούδα σε περίπτωση που η μπαρμπουτιέρα (ο ΕΟΠΥΥ, ντε) πορπατήσει με την όπισθεν όταν έρθει η ώρα του λουφέ. Και τότε θα φανεί ποιός φμφ ήτανε σκαθάρι και ποιός κοντραπλακέ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 17:57:34
τοτε εκτος απο τα εξοδε φαρμακειου πληρωνε και τα εξοδα ιατρειου

και του δικου μου αν θες
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 18:28:17
ναι απο τα εσοδε

θα μας πεισ οτι ο φμφ δε βγαζει τπτ
εδω κοντευει ενασ ν αγορασει ολο το (παραθεριστικο) χωριο
εινε βλεπεισ μονοπολιο
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 5 Ιανουαρίου 2012, 18:38:55
Ναι στα χαρτιά βγάζει πολλά. Αν δεις τα τιμολόγιά του και το Ζ, θα πέσεις κάτω :)
Στην τσέπη όμως είναι άλλο θέμα...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 18:49:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην τσέπη όμως είναι άλλο θέμα...

Επειδή ο κιμάς αλέθεται ενώπιον του πελάτου, αν πας επιτόπου και δεις πόσο λαρτζ είναι ο τύπος, θα πάθεις εγκεφαλικό και μαζική πνευμονική εμβολή ταυτόχρονα.
Αν τον πετύχεις βέβαια, γιατί 9 φορές στις 10 αφήνει μόνο τις 2 υπαλληλίνες.
Έχει μια Audi Q7 και ένα Land Rover, κληρονομιά από τις καλές εποχές...
Χώρια το σπίτι και τα αναρίθμητα ενοικιαζόμενα δωμάτια που πρόλαβε κι έκτισε.
Κι όλα αυτά σε μια 15ετία, ξεκινώντας από το μεδέν. Τέσπα, καλοφάγωτα.
Αυτά τα φαινόμενα εξέθρεψε το προηγούμενο καθεστώς...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 5 Ιανουαρίου 2012, 18:56:19
Κατά τη γνώμη σου, αποτελεί τον μέσο όρο;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Ιανουαρίου 2012, 19:07:35
Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να μπουν με τον ΕΟΠΥΥ στεγανά, που θα εμποδίζουν την εμφάνιση τέτοιων στρεβλώσεων; 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 8 Ιανουαρίου 2012, 21:49:31
Νέος γολγοθάς για τους ασφαλισμένους, σε συνδυασμένη τετραπλή δόση αυτή την εβδομάδα:
ΚΑΙ οι γιατροί του ΙΚΑ σε απεργία 9-13 Ιανουαρίου
ΚΑΙ οι νοσοκομειακοί γιατροί απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία
ΚΑΙ οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί σε απεργία
ΚΑΙ φάρμακα χωρίς πίστωση (τουλάχιστον για αύριο)

Κατά τα γνωστά, τα φαρμακεία θα τρελλαθούν ξανά στο δανεικό και το τεφτέρι, ενώ τα κανάλια θα μιλάνε για το δράμα των ασφαλισμένων που δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Αναρρωτιέμαι τι είναι πιο επιβαρυντικό:
Να παίρνεις δανεικό το φάρμακο και κάποια στιγμή να φέρεις τη συνταγή, η να μην βρίσκεις ραντεβού στο ΙΚΑ για το επόμενο 2μηνο...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 13 Ιανουαρίου 2012, 10:07:34
Αναστολή κινητοποιήσεων ΦΣΑ-ΦΣΠ-ΦΣΑΧ
Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές όλων των Ταμείων, πλην ΔΕΗ


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2122378
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Ιανουαρίου 2012, 11:45:35
Nαι, το αναφέρει και η αγαπημένη σας εφημερίδα, η Καθημερινή, εδώ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/01/2012_468983).

Η προειδοποίηση του Λοβ για λύση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους απεργούς φμφ, έφερε θεαματικά αποτελέσματα και μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε για ποιό λόγο δεν είχε ξανα-εφαρμοστεί στο παρελθόν, στις πολυάριθμες "κινητοποίησεις" των βογιάρων του φαρμάκου που τόσο ταλαιπωρούσαν τους μουζίκους, δηλαδή όλους εμάς.
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Gatekeeper στις 13 Ιανουαρίου 2012, 15:07:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Nαι, το αναφέρει και η αγαπημένη σας εφημερίδα, η Καθημερινή, εδώ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/01/2012_468983).

Η προειδοποίηση του Λοβ για λύση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους απεργούς φμφ, έφερε θεαματικά αποτελέσματα και μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε για ποιό λόγο δεν είχε ξανα-εφαρμοστεί στο παρελθόν, στις πολυάριθμες "κινητοποίησεις" των βογιάρων του φαρμάκου που τόσο ταλαιπωρούσαν τους μουζίκους, δηλαδή όλους εμάς.

ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Οι ΦμΦ διέκοψαν τις απεργίες για να βγάλουν τα έξοοδα (συνταγές) του μήνα. Τα υπολοίπα είναι .....δημοσιογραφικό προμοτάρισμα του υπουργού.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 13 Ιανουαρίου 2012, 15:30:24
Σιγά μην τρόμαξαν οι φαρμακοποιοί με το Λόβερboy. Αυτά είναι για τα χαϊβάνια που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.
Απλά ικανοποιήθηκε ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων εγγράφως και με συγκεκριμένες πλέον ημερομηνίες. Το αυτονόητο δηλαδή.

Όμως, για να λέμε τα σύκα-σύκα, η λήξη των κινητοποιήσεων αμαυρώνεται από αυτό εδώ το SMS που έστειλε ο ΦΣΑ στα μέλη του σήμερα:

"Προς διευκόλυνση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ εκτελούνται συνταγές ανεξάρτητης παρέλευσης πενθημέρου μέχρι σήμερα 13/01/2012. Οι ηλεκτρονικές εκτελούνται χειρόγραφα."

Και όπως εύστοχα σημειώνουν διάφοροι: "Προς διευκόλυνση των ασφαλισμένων ή προς διευκόλυνση των κλέφτων "συναδέλφων" που παίρνανε συνταγές ακόμα και απροκάλυπτα καθόλη την διάρκεια της αναστολής. Απαράδεκτη η απόφαση για όλους εμάς που διωχναμε πελάτες...".
Με άλλα λόγια, κάποιοι έξυπνοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Στο μεταξύ, οι ασφαλισμένοι έχουν γεμίσει τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ (γιατρούς ασφαλείας & ελεγκτές) απαιτώντας να δουν τι θα γίνει με τις εκπρόθεσμες συνταγές τους.
Και ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε αυτη τη θεϊκή ανακοίνωση για την οποία δεν χωρούν λόγια:
http://farmakopoioi.blogspot.com/2012/01/blog-post_6121.html


Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Ιανουαρίου 2012, 17:32:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε αυτη τη θεϊκή ανακοίνωση για την οποία δεν χωρούν λόγια:
http://farmakopoioi.blogspot.com/2012/01/blog-post_6121.html

Γιατί; Σας πείραξε που ο ΕΟΠΥΥ ζητά τα κουπόνια, ενώ κάποιοι φμφ θα θέλανε να τα εγκολπωθούν οι ίδιοι (για να τα διπλο-ξεπλύνουν) ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
χαϊβάνια που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ

Είναι αλήθεια ότι ο αρχισυνδικάλας φμφ γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Teo Abba, προαλείφεται για μια θέση στο ψοφοδέλτιο του Μπατσόκ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
SMS που έστειλε ο ΦΣΑ στα μέλη του σήμερα:
"Προς διευκόλυνση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ εκτελούνται συνταγές ανεξάρτητης παρέλευσης πενθημέρου μέχρι σήμερα 13/01/2012."

Φαντάζομαι ότι ο ίδιος ο Λούρυ γνώριζε ότι ο Λούρυ θα έβγαζε αυτή την ανακοίνωση μετά την λήξη της "απεργίας".  :D
Άντε τώρα να τον πάρεις στα σοβαρά, και να ξανασυνταχθείς μαζί του στην επόμενη απεργία που θα προκηρύξει πάλι απεργία.  :D
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 13 Ιανουαρίου 2012, 20:21:04
Όχι, με πείραξε που κοροϊδεύει ο ΕΟΠΥΥ τον κόσμο λέγοντας ότι ... θα καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό τραπέζης τους. Ανέκδοτο.

Ο Λούρυ δεν είναι μόνος στο ΦΣΑ.
Και από αυτά που κατά καιρούς λέγονται (π.χ. τι έγινε με τη μετακόμιση των υπηρεσιών του συλλόγου) τείνει μερικές φορές να είναι μειοψηφία σε κάποιες αποφάσεις.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Φεβρουαρίου 2012, 12:44:49
Δύο ώρες αναμονής στο κέντρο της Αθήνας
Ουρές ντροπής, ιστορίες πόνου για ένα πανάκριβο φάρμακο… (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=177804)

Τις δύο ώρες αναμονής φτάνει ένας ασθενής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας προκειμένου να προμηθευτεί φάρμακα από το κεντρικό φαρμακείο του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα, το οποίο εξυπηρετεί ουσιαστικά όλους τους πάσχοντες από βαριές παθήσεις.

Το protothema.gr βρέθηκε στο φαρμακείο και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ενώ συνομίλησε και με τους ασφαλισμένους των οποίων οι ιστορίες σοκάρουν.

Το κεντρικό φαρμακείο του ΙΚΑ επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 16, στην καρδιά της Αθήνας, -κι ένα από τα έξι συνολικά της πρωτεύουσας-  είχε σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος, και μάλιστα εκείνους που έπασχαν από βαριές παθήσεις και συνεπώς χρειάζονταν ειδικές ακριβές θεραπευτικές αγωγές. Ενδεικτικά, χορηγούσε φάρμακα – τα οποία είναι πανάκριβα στο εμπόριο - για τον καρκίνο, για αυτοάνοσα νοσήματα, για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς όπως πχ μεταμοσχευθέντες, για νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.

Πριν από δύο χρόνια όμως βρέθηκε στη δίνη των αλλαγών του συστήματος δημόσιας υγείας. Ο σχεδιασμός των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ενοποίηση των μεγάλων ασφαλιστικών φορέων που κάλυπταν τον κύριο όγκο των Ελλήνων ασφαλισμένων (ΙΚΑ, Ταμείο Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) έφερε στο προσκήνιο τα φαρμακεία του ΙΚΑ, όπως άλλωστε και όλες τις δομές του Ιδρύματος.

Τον περασμένο Μάρτιο η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά οδήγησε τους αρμόδιους του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης σε απόφαση- μονόδρομο: τα φαρμακεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούσαν εφεξής και τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Η κίνηση έξω από το κεντρικό φαρμακείο του ΙΚΑ αυξήθηκε, ο χρόνος αναμονής επιμηκύνθηκε, οι ασθενείς πολλαπλασιάστηκαν όπως και η ταλαιπωρία τους.

Η έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τον περασμένο Ιούνιο μονιμοποίησε τις… ουρές των ασθενών έξω από το φαρμακείο της Αγίου Κωνσταντίνου 16. Η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλισμένων που καλούνταν τώρα να εξυπηρετήσει σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα εξειδικευμένα φάρμακα που καλείται να διαθέσει στους ασθενείς, προκαλούν έμφραγμα στη λειτουργία του φαρμακείου.

Το πρόβλημα επιτάθηκε και από την άρνηση των ιδιωτικών φαρμακείων για τη χορήγηση των σκευασμάτων σε ασθενείς, λόγω των χρεών που είχαν σωρευθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την εύρυθμη λειτουργία του κεντρικού φαρμακείου εκδίδει εγκύκλιο βάσει της οποίας οι ασφαλισμένοι που χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους μπορούν να πάνε σε όλα τα φαρμακεία του Οργανισμού (δηλαδή των φορέων που καλύπτει) και να λαμβάνουν τα σκευάσματα που χρειάζονται χωρίς θεώρηση.

Ωστόσο, μόλις πριν από ενάμισι μήνα ο Οργανισμός έθεσε σε λειτουργία φαρμακείο στον Πειραιά (Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας, Μπουμπουλίνας 7) ενώ έχει προγραμματίσει τη λειτουργία και άλλου φαρμακείο στο Περιστέρι.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 17 Φεβρουαρίου 2012, 13:25:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την εύρυθμη λειτουργία του κεντρικού φαρμακείου εκδίδει εγκύκλιο βάσει της οποίας οι ασφαλισμένοι που χρειάζονται φάρμακα υψηλού κόστους μπορούν να πάνε σε όλα τα φαρμακεία του Οργανισμού (δηλαδή των φορέων που καλύπτει) και να λαμβάνουν τα σκευάσματα που χρειάζονται χωρίς θεώρηση.
Μπορείτε να συνδυάσετε την προμήθεια των φαρμάκων σας π.χ. με το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι στη Θεσσαλονίκη.
Sweet dreams.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 17 Φεβρουαρίου 2012, 20:30:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το πρόβλημα επιτάθηκε και από την άρνηση των ιδιωτικών φαρμακείων για τη χορήγηση των σκευασμάτων σε ασθενείς, λόγω των χρεών που είχαν σωρευθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Όταν πρέπει να σκάσεις cash αυθημερόν στην εταιρεία (όχι στην αποθήκη) ένα σεβαστό ποσό για ΦΥΚ, το οποίο θα εισπράξεις μετά από Χ μήνες (10 από τον ΟΠΑΔ), κάποια στιγμή απλά αδυνατείς. Συνεπώς η σωστή λέξη είναι πλέον "αδυναμία" και όχι "άρνηση"....
Εδώ πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επεκτείνει τις δομές του...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Φεβρουαρίου 2012, 15:44:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κ.κ. Λουράντου-Κούβαρη-Σοφιανόπουλου

Θα βρεθεί τώρα κανένας λέας να τους σύρει σε δίκη με σκεπτικό παραπλήσιο με το παρακάτω:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο εισαγγελέας δέχεται ότι χωρίς ιατρική συνταγή ο ασθενής δεν λαμβάνει τα φάρμακα από το φαρμακείο και συνεπώς είναι ευθύνη του τελευταίου ιατρού το τι έπαθε ο ασθενής.

δηλαδή ότι χωρίς πίστωση από τον φμφ ο ασθενής δεν λαμβάνει τα φάρμακά του και επομένως είναι ευθύνη του φμφ το τί έπαθε ο ασθενής;


Δωρεάν φάρμακα τέλος από 1η Μαρτίου! (http://www.iatropedia.com/articles/read/1213)

Ξεκινά και πάλι σε λίγες ημέρες η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των μεγαλύτερων ταμείων της χώρας, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες οφειλές σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση.
 
Ειδικότερα από την 1η Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους.
 
Οι εκπρόσωποι του κλάδου σημειώνουν χαρακτηριστικά: «οι φαρμακοποιοί μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 
 
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας,  παρακολουθούν με αγανάκτηση την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των Κυβερνόντων. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό  :-*. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό. Φανταζόμαστε ότι ούτε το άλλο μέρος των οφειλών που είχε δρομολογηθεί με τυμπανοκρουσίες για τον Μάρτιο, θα υλοποιηθεί».
 
Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι είναι σε δεινή οικονομική θέση και αυτό αποδεικνύεται «από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας. Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους».
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 24 Φεβρουαρίου 2012, 21:26:30
Λάθος απόφαση, λάθος χρονική στιγμή.
Και βέβαια τα περισσότερα φαρμακεία είναι πλέον υποψιασμένα. Δεν θα γίνει η "μαϊμουδιά" της προηγούμενης φοράς, όπου κάποιοι λίγοι - παρά την απεργία - έπαιρναν κανονικά συνταγές γιατί γνώριζαν (;) ότι θα αποζημιωθούν μετά.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Απριλίου 2012, 09:23:52
Έρχονται νέες περικοπές σε φάρμακα. Τι μας περιμένει μετά τις εκλογές (http://www.iatropedia.com/articles/read/1642)
 
Όχι τα περιοριστικά μέτρα στην υγεία δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Όπως όλα δείχνουν τα βάσανα των ασθενών μόλις τώρα άρχισαν καθώς μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, θα προχωρήσει αναγκαστικά σε νέο ψαλίδισμα των παροχών και ειδικά στον τομέα των φαρμάκων. Τι μας περιμένει;

Με βάση τις πληροφορίες που έρχονται και από τα ειδικά επιτελεία της τρόικας που μελετούν καθημερινά τα στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας, τα δεδομένα δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Και αυτό διότι οι δανειστές μας με το έτσι θέλω αλλά και με περισσή επιμονή, πιέζουν συστηματικά για έλεγχο της δαπάνης στα φάρμακα.

Τώρα αν ο Έλληνας ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος, με τα χρήματα που εισπράττει θα μπορεί να δίνει περισσότερα από την τσέπη του, αυτό δε φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που εξετάσθηκαν το πρώτο τρίμηνο από τις παροχές στα φάρμακα, δεν ικανοποίησαν πλήρως τους δανειστές μας καθώς δείχνουν ότι θα έχουν ανοδική τάση το επόμενο διάστημα. Σημείο κλειδί είναι να μην ξεπερασθεί το ποσό των 2,88 δις ευρώ μέσα στο έτος, όσο είναι δηλαδή και η ανώτατη δαπάνη που έχει καθορισθεί για τα φάρμακα από 4,2 δις που ήταν στο παρελθόν.

Ίσως για αυτό συχνά πυκνά ο Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιεί ότι θα κόψει την ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς αν ξεφύγει η δαπάνη.

Ίσως για τον ίδιο λόγο δεν κυκλοφορούν νέα φάρμακα στην ελληνική αγορά τον τελευταίο 1,5 χρόνο καθώς το υπουργείο Υγείας δεν καθορίζει τις τιμές τους. Αυτό διότι υπολογίζουν ότι αν κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα μέσα στο 2012, θα αυξηθεί η δαπάνη κατά τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα βέβαια είναι οι Έλληνες ασθενείς να στερούνται νέες καινοτόμες θεραπείες στο όνομα της λιτότητας.

Όλα δείχνουν πάντως ότι από τον Ιούνιο και μετά οπότε και θα μας ξαναεπισκεφθεί επίσημα η τρόικα για ελέγχους, θα μπει και άλλο ψαλίδι στις παροχές. Θα κοπούν δηλαδή και άλλα φάρμακα που σήμερα δίνονται δωρεάν στους ασθενείς για να καλυφθούν όχι μόνο οι βασικές ασθένειες αλλά και όσες συνοδεύουν ή προκύπτουν από το βασικό νόσημα.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 30 Απριλίου 2012, 16:34:52
Έρχονται νέες περικοπές σε φάρμακα και παροχές μετά τις εκλογές! (http://www.iatropedia.gr/articles/read/1730)
 
Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς της τρόικας μετά τις εκλογές καθώς οι δανειστές μας με εξαιρετικά απαξιωτικό ύφος ζητούν περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες υγείας ώστε η Ελλάδα να μην ξεφεύγει από το μέσο όρο της Ευρώπης. Τι θα χάσουν οι Έλληνες ασθενείς με όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η τρόικα πιέζει μεταξύ άλλων και γα τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία δείχνει να ξεφεύγει και να μην περιορίζεται στα 2,88 δις που έχουν υπολογισθεί για το 2012.

Έτσι η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα περιορισμού της δαπάνης τα οποία και φυσικά θα κοπούν από τους Έλληνες ασθενείς. 

Οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν αν συνεχισθεί έτσι η ανοδική πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, να πληρώσουν περισσότερα από την τσέπη τους τόσο για φάρμακα όσο και για υπηρεσίες. 

Άλλωστε είναι κάτι που εμμέσως πλην σαφώς έχει προαναγγελθεί.

Ούτως ή άλλως ήδη οι ασφαλισμένοι των περισσότερων Ταμείων πληρώνουν πια και για εργαστηριακές εξετάσεις (15%) τις οποίες μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούσαν δωρεάν.

Πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα ειδικά σε εκείνα που δεν καταπολεμούν τη βασική νόσο και θεωρούνται «περιφερειακά». Ήδη πολλά από αυτά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία με πρόσφατο νόμο που αύξησε ακόμη περισσότερη τη δαπάνη των ασθενών.

Δεν αποκλείεται επίσης να ψαλιδιστούν παροχές σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις.

Το πλαφόν άλλωστε είναι μέσα στην ατζέντα της τρόικας που θεωρεί ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. οι ασθενείς πληρώνουν σε πολλές υπηρεσίες που λαμβάνουν ενώ και το ποσοστό συμμετοχής τους στα φάρμακα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Μαΐου 2012, 09:14:49
Κρίσιμη συνάντηση φαρμακοποιών- ΕΟΠΥΥ! Αποφασίζουν αύριο για κινητοποιήσεις (http://iatropedia.gr/articles/read/1841)
 

Στον αέρα βρίσκονται και πάλι οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς αν οι φαρμακοποιοί δεν εισπράξουν όσα οφείλονται από το  φορέα θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις και πιθανώς σε διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση.
 
 

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη εκπροσώπων του κλάδου με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.
 
Οι φαρμακοποιοί θα θέσουν εκ νέου το θέμα της μη καταβολής των οφειλομένων τα οποία για το 2012 φθάνουν τα 250 εκατ. ευρώ ενώ οφείλονται άλλα τόσα για το 2011.
Οι πληρωμές για τους τελευταίους μήνες έχουν καθυστερήσει και πάλι καθώς ρευστό δεν υπάρχει. Είναι ενδεικτικό ότι το ΙΚΑ δεν κατέβαλε στον ΕΟΠΥΥ το απαραίτητο κονδύλι ώστε να αποπληρωθούν οι φαρμακοποιοί καθώς έδωσε τα χρήματα για συντάξεις.
 
Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση των φαρμακοποιών που δεν έχουν εισπράξει χρήματα. Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί λίγους μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του να αποπληρώσει τις οφειλές του καθώς υποχρηματοδοτείται. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης εξαιτίας της οποίας δεν εκταμιεύονται χρήματα από το υπουργείο Οικονομικών.
 
Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε διακοπή της πίστωσης στους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το οποίο σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αν θα τα εισπράττουν πίσω; Είναι μάλλον απορίας άξιον καθώς ο φορέας δε διαθέτει καθόλου κονδύλια.
 
Αύριο πάντως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως με την συμμετοχή των πρόεδρων των φαρμακευτικών συλλόγων των μεγάλων αστικών κέντρων , προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εξελίξεις στο θέμα των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 
Όπως επισημαίνεται από τον Σύλλογο: «Τα φαρμακεία «πνέουν τα λοίσθια» κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας  αλλά και  εξαιτίας της μηδενικής πιστωτικής πολιτικής από μέρους των εταιρειών και των επαχθέστατων μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια».
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 16 Μαΐου 2012, 19:52:58
Πίστωση τέλος: Χωρίς φάρμακα θα μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ (http://www.capital.gr/News.asp?id=1501925)
Πηγή:www.capital.gr

Μέχρι τις 22 Μαΐου θα εκτελούνται συνταγές στα φαρμακεία της χώρας, καθώς από την επόμενη μέρα σταματά η πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ, έως ότου ο οργανισμός αποπληρώσει τις οφειλές του. Επιπλέον, στις 23 Μαΐου  τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που εξαγγέλθηκε.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε με τη συμμετοχή των πρόεδρων των φαρμακευτικών συλλόγων, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι ο ΕΟΠΥΥ καταβάλει τα 540 εκατ. ευρώ που χρωστάει στα φαρμακεία. Από αυτά τα 250 εκατ. ευρώ αφορούν τρέχοντα χρέη του οργανισμού για το μήνα Μάρτιο και τα άλλα 270 εκατ. αφορούν οφειλές από το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πρότεινε να καταβάλει μέχρι τις 21 του μηνός (ημέρα που λήγει η προθεσμία εξόφλησης για τα χρωστούμενα του Μαρτίου) το 50% των οφειλομένων :D και τα υπόλοιπα στη συνέχεια. Οι φαρμακοποιοί ωστόσο δεν δέχτηκαν την πρόταση αυτή, αφού τα χρήματα αυτά δεν διασφαλίστηκαν και το ρευστό πολιτικό τοπίο ενδεχομένων να εμποδίσει την καταβολή των χρημάτων.

Κατά συνέπεια, μέχρι να καταβληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στα φαρμακεία, οι ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη και θα αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Αγνό χάος

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 17 Μαΐου 2012, 19:31:52
τα γνωστα παραμυθια του Βουδουρη

ετσι χρωσταει και σε μας ολο παραμυθι ειναι
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Μαΐου 2012, 18:06:28
Άμεση ανταπάντηση στις προκλήσεις των φμφ από τον πάντα ευρισκόμενο σε εγρήγορση ΕΟΠΥΥ.

ΕΟΠΥΥ: Πάντα κοντά στον ασφαλισμένο με συμβουλές για κάθε δύσκολη περίπτωση.

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνετε την υπεραξία, και κατόπιν έρχεστε να μας το πείτε
.

24/05/2012

Οδηγίες σχετικά με την κατάθεση διακαιολογητικών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων μέχρι τη λήξη μη εκτέλεσης συνταγών του οργανισμού από ιδιωτικά φαρμακεία (http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=88a5ce0c-7069-45e6-b698-8bce60ae1331)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 24-05-2012

Το αγνό χάος παγιώνεται
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 24 Μαΐου 2012, 19:25:10
Από το συγκεκριμένο έγγραφο:
Παράθεση
Μέχρι   την   έναρξη  εκτέλεσης  συνταγών  από  τα  ιδιωτικά φαρμακεία για  τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.
Γιατί αυτό μου θυμίζει το: "Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο" ;

Παράθεση
Σημειώνεται   ότι   θα   αποδίδεται   το   ποσό   που   αντιστοιχεί   στην   τιμή   του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής  του ασφαλισμένου που  έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.
Ερώτημα: Είναι υποχρεωμένος ο φαρμακοποιός να γράψει πάνω στη συνταγή τα επιμέρους ποσοστά συμμετοχής του ασθενούς; Μάλλον όχι. Δίνει τα φάρμακα, κόβει μια απόδειξη για όλο το ποσό και καθάρισε.
Κι όταν η συνταγή περιέχει διαφορετικές συμμετοχές και η απόδειξη του φαρμακοποιού είναι ενιαία; Πώς θα υπολογίσουν τις επιμέρους συμμετοχές;
Κι όταν αφορά συνταγή (ηλεκτρονική ή ακόμη "χειρότερα" χειρόγραφη) που περιέχει μια από τος 10 δραστικές ουσίες; Θα κάτσουν οι "εκκαθαριστές" του ταμείου να υπολογίσουν συμμετοχή με την τιμή αναφοράς του γενόσημου; Λέτε ο υπάλληλος να ξέρεις τι σημαίνει caps omeprazole όταν θα βλέπει στα κουπόνια και στην απόδειξη caps Losec. Βέβαια επειδή υπάρχει το ισχυρό ενδεχόμενο η απόδοσης ενός "σταθερού" ποσού (σχετικά με το ύψος του δείτε το αμέσως παρακάτω σχόλιο) πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει επιμελής υπολογισμός.

Παράθεση
Το  ποσό  της   εκκαθάρισης  θα κατατίθεται  σε   τραπεζικό   λογαριασμό   του ασφαλισμένου.
Σημειώνεται ότι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ που έχουν καταθέσει εδώ και 1 1/2  χρόνο (ίσως και παραπάνω) δικαιολογητικά, όταν οι φαρμακοποιοί είχαν σταματήσει (πάλι) την πίστωση στον ΟΠΑΔ (τότε δεν είχε ενταχθεί ο ΟΠΑΔ στην "εγγύηση" του ΕΟΠΥΥ), μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους τα τρία τους.......
Σημειώνεται επίσης ότι ο κάθε ασφαλιστικός οργανισμός ζητάει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα (αν θυμάμαι καλά ο ΟΠΑΔ ζητούσε Eurobank) κι όσοι δεν είχαν αναγκάστηκαν να ανοίξουν..................

Παράθεση
Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης τους, θα εκτελούνται κανονικά.  
Ποια απεργία; Ποιος θα τις εκτελεί κανονικά; Τι θα πει κανονικά;
Τι θέλει να πει ο ποιητής;




Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Μαΐου 2012, 22:10:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από το συγκεκριμένο έγγραφο:
Παράθεση
Μέχρι   την   έναρξη  εκτέλεσης  συνταγών  από  τα  ιδιωτικά φαρμακεία για  τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.
Γιατί αυτό μου θυμίζει το: "Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο" ;

Έτσι ακριβώς είναι... Ο Βουδούρης δικαιολόγησε το πιγκ-πογκ των ασφαλισμένων λέγοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει τις κατάλληλες υπηρεσίες για την υποδοχή και επεξεργασία των δικαιολογητικών, καθώς τέτοιο ενδεχόμενο δεν προβλέφθηκε στον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΠΥΥ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Μαΐου 2012, 12:15:41
Μεθαύριο Τετάρτη λήγει η αναστολή πίστωσης από τους φμφ προς τους ασφαλισμένους (σε αυτό συγκλίνουν όλες οι ενδείξεις).
Επομένως, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τους ασφαλισμένους, τους συμβουλεύουμε να εκτελέσουν τις συνταγές τους κανονικά με πίστωση από την Πέμπτη το πρωί. (Η απόφαση για τη λήξη της αναστολής θα παρθεί σε μια σικέ συνεδρίαση του ΠΦΣ το απόγευμα της Τετάρτης.)

Μη ξεχνούμε ότι βάση του ψηφισθέντος και ισχύοντος Νόμου του Κράτους, από την Παρασκευή 1 Ιουνίου:
- ξεκινά η ΚΑΘΟΛΙΚΗ δραστική ουσία
- ξεκινά η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ με βάση την τιμή αναφοράς για όλα τα φάρμακα 

Εκτιμώ ότι ο κ. Κίττας παραείναι σοβαρός και υπεύθυνος  για να αναλωθεί σε κωλοτούμπες της τελευταίας στιγμής, όπως ο προκάτοχός του.
Βέβαια, το φαινόμενο "Βουδούρης" παραμένει ακόμη στην καρέκλα του (αν και  ξεδοντιασμένος πλέον χωρίς τους Λόβερ-Κούτρου) και ενδέχεται εκείνος να κάνει τη ζημιά με καμιά από τις συνηθισμένες του αποφάσεις-κυβισθήσεις, με τις οποίες νομίζει ότι μπορεί φασιστικά να καταργεί Νόμους. Οψόμεθα λίαν συντόμως...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 1 Ιουνίου 2012, 11:01:35
Ο ΕΟΠΥΥ καθορίζει εδώ (http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=88a5ce0c-7069-45e6-b698-8bce60ae1331) τη διαδικασία με την οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να διεκδικούν από τα Ταμεία τους τα χρήματα που κατέβαλλαν για την προμήθεια των φαρμάκων τους για όσο διάστημα συνεχίζεται η κινητοποίηση των φμφ.

Μια λεπτομέρεια των παραπάνω είναι ότι ο ΟΓΑ απαιτεί ο ασφαλισμένος να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος στο λογαριασμό τραπέζης όπου θα κατατεθούν ( ; ) τα χρήματα.   Έτσι, πολλοί ασφαλισμένοι σπεύδουν ν΄ανοίξουν νέους λογαριασμούς.

Παράλληλα, πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διεκδικήσουν τα χρήματα από το Ταμείο τους (ιδιαίτερα όταν τα ποσά δεν είναι μεγάλα) και έτσι ο ΕΟΠΥΥ πετυχαίνει μια ψευδή μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που αποτελεί άλλωστε και μνημονιακή δέσμευσή μας. 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Ιουνίου 2012, 09:53:09
Κρήτη:Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακά του! (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=146623&catid=6)

Μια τραγωδία που συγκλονίζει τους πάντες - Λίγους μήνες νωρίτερα, ο αυτόχειρας είχε χάσει το παιδί του...
Τραγικό τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας 70χρονος άνδρας, βουλγαρικής καταγωγής, στην Επισκοπή Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Τον ηλικιωμένο άνδρα βρήκε τα ξημερώματα κρεμασμένο από μια ελιά κάτοικος της περιοχής. Μετά το αρχικό σοκ, ειδοποίησε την αστυνομία και τους συγγενείς του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 70χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με την καρδιά του και αδυνατούσε οικονομικά να αγοράσει τη συνιστώμενη φαρμακευτική αγωγή. Οσοι τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για μια πονεμένη ιστορία ανθρώπου, που πριν από έξι μήνες έχασε τον γιο του και από τότε κλείστηκε στον εαυτό του.

Κανείς δεν περίμενε την τραγική κατάληξη, που έχει συγκλονίσει τους συγγενείς και την τοπική κοινωνία...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Ιουνίου 2012, 13:04:35
Drug run! (http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=206471)

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Ιουλίου 2012, 19:24:44
Προς πλαφόν δαπανών υγείας ανά ασφαλισμένο (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=152885&catid=3)

Στον τομέα τις περίθαλψης προτείνεται πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο στις δαπάνες Υγείας που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μειωθούν τα έξοδα νοσηλείας και συνταγογράφησης.  :o
Τίτλος: Πλαφόν ανά ασφαλισμένο για ιατροφαρμακευτικές ^
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Ιουλίου 2012, 08:57:45
Αγνό χάος

Πλαφόν όμως θα πρέπει να βάλουν οι ασφαλισμένοι και στη... γρίπη. Μπαίνει πλαφόν, ετήσιο όριο κάλυψης δηλαδή, στα 1.500 ευρώ το χρόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για τις ανάγκες από αυτό το ποσό και πάνω ο ασφαλισμένος θα πληρώνει 100% από την τσέπη του. (από εδώ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=153713&catid=3))

Χαμός!

* Άραγε, αν κανείς δεν εξαντλήσει το πλαφόν του, μπορεί να το μεταφέρει στην επόμενη χρονιά (όπως με το υπόλοιπο της καρτο-κινητής τηλεφωνίας) ;  ???
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 26 Ιουλίου 2012, 18:18:10
...........kαι ο γιατρος πως θα γνωριζει οτι ο χ ασθενης περασε τα 1.500ε???????
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Harper στις 26 Ιουλίου 2012, 18:37:02
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...........kαι ο γιατρος πως θα γνωριζει οτι ο χ ασθενης περασε τα 1.500ε???????

Σημασια εχει να το ξερει ο ασθενης.Και οταν ο γιατρος πάει να του δωσει παρεα με ενα  voltaren και μια πραζολη 40αρα ανευ λογου και αιτιας (ή μαλλον με σαφη λογο και αιτια ;)) ο ασθενης να του το επισημανει.

Αυτο ειναι η μια πλευρα του νομισματος

Η άλλη πλευρα ειναι πως πολλοι συνανθρωποι μας που ειχαν την ατυχια να μη γευονται το αγαθο της υγειας μπορει να καψουν το ανωθεν ποσο οχι σε ετησια βαση αλλα σε μηνιαια!
Και εδω αρχιζουν τα οργανα...Και τι να πει κανεις...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 26 Ιουλίου 2012, 19:00:00
1500 ευρώ το χρόνο είναι 1 κουτί Pradaxa το μήνα.

"Ζητείται άτομο με αχρησιμοποίητη (ή περισσευούμενη) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη."

ή το αντίστροφο

"Προσφέρω το μερίδιό μου σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"

Τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει η ελεύθερη αγορά, η προσφορά, η ζήτηση και το επείγον κάθε περίπτωσης.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 26 Ιουλίου 2012, 19:02:59
διαφωνω .....δεν ειναι λιγοι οι ασθενεις που θελουν να εξαπατησουν το γιατρο για να τους γραψει φαρμακα

εδω ηλθε τις προαλλες ενας με το βιβλιαριο της κορης του για να του γραψω plavix που ειναι για τον ιδιο

εγω πως θα προστατευθω να μου πεις

αν περειμενω απο την συνειδηση του καθενος............
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: carlita στις 26 Ιουλίου 2012, 22:58:12
Η καρκινοπαθης φιλη μου (35 ετων με εισφορες στο τεβε απο 18 ετων) υπο xeloda~350euro το μηνα συν ο απαραιτητος αιματολογικος-ακτινολογικος ελεγχος ανα τακτα χρονικα διαστηματα=1500 πλαφον;;;και ψυχρα να το δεις εχει πληρωσει πολλα παραπανω για την περιθαλψη της και συνεχιζει να πληρωνει.καπιταλιστες σε ολα, κομμουνιστες στην υγεια;;; ??? ???
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 27 Ιουλίου 2012, 09:36:57
αλλο ειπα αλλο καταλαβες

ειπα οτι αν αναπαυθουμαι στη συνειδηση του καθενος ελεγχος δεν γινεται

οτι οι ασθενεις εχουν δικαιο δεν το συζηταω
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: carlita στις 27 Ιουλίου 2012, 14:54:32
@ Δουβης Γ. Δεν ξερω αν αναφερεστε σ'εμενα,το post μου δεν ειναι απαντηση σε εσας  αλλα παραπονο για την αδικια που βγαζει ματι...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στις 27 Ιουλίου 2012, 19:18:51
ok
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Ιουλίου 2012, 16:32:57
Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέχρι τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δέσμη των εναλλακτικών προτάσεων σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:

Υγεία (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=154172&catid=13): καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κάθε ασφαλισμένος θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο. Αν ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.500 ευρώ συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για κάθε έξτρα επίσκεψη σε γιατρούς και το 15% του ημερήσιου νοσηλίου αν χρειάζονται περισσότερες ημέρες νοσηλείας.  ???
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 28 Ιουλίου 2012, 20:50:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέχρι τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δέσμη των εναλλακτικών προτάσεων σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:

Υγεία (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=154172&catid=13): καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κάθε ασφαλισμένος θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο. Αν ο λογαριασμός ξεπερνά τα 1.500 ευρώ συμμετοχής του ασφαλιστικού ταμείου, τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει 10 ευρώ για κάθε έξτρα επίσκεψη σε γιατρούς και το 15% του ημερήσιου νοσηλίου αν χρειάζονται περισσότερες ημέρες νοσηλείας.  ???

Αρχίζουν οι ασκοί του Αιόλου εάν το κάνουν. Μέχρι σήμερα η υγειονομική περίθαλψη στηρίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα. Με τέτοια πολύ χαμηλά όρια αρχίζει πλέον και η λογική της επιστροφής των ασφάλιστρων όταν δεν έχει γίνει χρήση, καθώς σε τέτοια περίπτωση δεν μιλάμε για αναδιανεμητικό σύστημα.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Αυγούστου 2012, 20:49:28
Εφαρμόζεται ήδη άρση επί πιστώσει χορήγησης σε ορισμένα νησιά! (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_20.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_term=%23greekpharmacy) (από μπλογκ φμφ)

Όπως έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη, η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Το φέσι από τον ΕΟΠΥΥ είναι δυσθεώρητο. Ήδη οφείλονται Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, ενώ συνεχίζουμε (!) να δίνουμε επί πιστώσει φάρμακα και τον μήνα Αύγουστο με αποτέλεσμα το χρέος να έχει ξεπεράσει πλέον τους τρεις μήνες. Αν υπολογίσουμε δε και τα ανείσπρακτα χρέη του 2011 (για τα οποία όμως φορολογούμαστε κανονικά και μάλιστα καλούμαστε αυτές τις μέρες να πληρώσουμε και τον φόρο εισοδήματος) τότε το φέσι μεγαλώνει... Δε μπορούμε να σταθούμε στο 43% Μαΐου που ΘΑ μπει την προσεχή Τρίτη, καθώς αποτελεί στάχτη στα μάτια...

Μέσα σε αυτή λοιπόν την πρακτική - και επειδή άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα προβούμε σε πανελλήνια αναστολή - σε ορισμένα μέρη της χώρας, κυρίως νησιά, τα φαρμακεία έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν άτυπα αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης στον ΕΟΠΥΥ! Αγνό χάος
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Αυγούστου 2012, 14:13:21
Αυξημένη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια μελετά η κυβέρνηση (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231208059)

Nυστέρι 2 δισ. ευρώ στην υγεία με την καθιέρωση του πορτογαλικού μοντέλου ρίχνει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο, σε εκείνες τις κατηγορίες φαρμάκων που εκτινάσσουν τη δαπάνη στα ύψη, χωρίς ωστόσο να κρίνονται σκευάσματα «πρώτης γραμμής» (όπως είναι για παράδειγμα οι στατίνες και τα σκευάσματα γαστροπροστασίας), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Προωθείται και η συμμετοχή στα νοσήλια (co-payment). Πρόκειται για μέτρο που ισχύει στην Ευρώπη, ωστόσο τα μοντέλα διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Μελλοντικός διάλογος σε ΚΥ:
Γιατρός: - Χμ, σύμφωνα με την κλινική εικόνα και το καρδιογράφημά σας (ανασπάσεις S-T), πρέπει να σας διακομίσουμε στο Νοσοκομείο
Ασφαλισμένος: - Και πόσο θα μου κοστίσει γιατρέ; Γίνεται να μην πάω καθώς δεν ευκολύνομαι αφού έχω να πληρώσω εφορία, ΔΕΗ, χαράτσια, τέλος ακίνητης περιουσίας αναδρομικά από το 2009, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς, ασφάλεια αυτοκινήτου/σέρβις και διάφορα άλλα τρέχοντα έξοδα ενώ ταυτόχρονα το εισόδημά μου έχει συρρικνωθεί σε επίπεδα Σκοπίων επί Γκλιγκόρωφ;

Σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό συμμετοχής είναι πάγιο και τη διαφορά την καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συναρτάται από το ύψος των αποδοχών και συνεπώς είναι κλιμακωτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββάτου, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλες προτάσεις, όπως:

Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, όπως άλλωστε και των υπηρεσιών σίτισης.
Η αξιοποίηση πλεοναζουσών νοσοκομειακών δομών με συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ενοικίαση μονάδων σε ιδιώτες.
Η επέκταση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων.
Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Αυγούστου 2012, 21:37:09
Πϊστωση ΤΕΛΟΣ από τους φμφ της Κρήτης!


Απόφαση Συντονιστικού Οργάνου Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_81.html)

      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
                  ΚΡΗΤΗΣ


Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ      ΠΛΕΟΝ      ΤΟΝ       ΕΟΠΥΥ

Η ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ



ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 16η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012  Αγνό χάος
ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ



           Για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Κρήτης

                                     Οι Πρόεδροι

       Ηρακλείου          Λασιθίου        Ρεθύμνου           Χανίων

   Γ.Τσικαντηλάκης         Κ.Καλδής       Σ.Σπαντιδάκης     Τ.Βάμβουκας


 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Αυγούστου 2012, 20:58:44
ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ (http://newpost.gr/post/146892/%CE%95%CE%BA-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%EF%BF%BD-%CE%B1%CE%B9%CF%80%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%EF%BF%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A0%CE%A5/)

Εκ νέου ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ

Οι φαρμακοποιοί της Κορινθίας :-*, της Μαγνησίας :-* και της Κρήτης :-* σταματούν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ταμείου προς τον κλάδο τους. Ήδη από την τσέπη τους πληρώνουν τα αναγκαία φάρμακα οι ασφαλισμένοι σε Εύβοια :-* και Φλώρινα  :-*.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει συνολικά 117 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εάν δεν καταβληθούν έως το δεκαπενταύγουστο όπως είχε δεσμευθεί το Υπουργείο Υγείας και το Ταμείο 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τις αμοιβές τους για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.


Πηγή: Το Βήμα
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Αυγούστου 2012, 22:34:07
Παραδοχή Λυκουρέντζου: «Θα αυξηθούν οι περικοπές»! Ποια θα είναι τα νέα μέτρα στην Υγεία (http://www.iatropedia.gr/articles/read/2481)
 
Πως είναι άραγε δυνατόν να αυξηθούν τα κουρέματα στα κονδύλια για την υγεία και οι ασθενείς να μείνουν ανεπηρέαστοι; Για τη νυν κυβέρνηση και τον νυν υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο φαίνεται ότι όλα είναι πιθανά. Παρ αυτά ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έρχονται νέα μέτρα και νέα ψαλιδίσματα. Τι μας περιμένει από τον Σεπτέμβριο;
 
Μπορεί η κυβέρνηση να διαμήνυε εδώ και καιρό ότι δε θα περισταλούν πάνω από 300 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τομέα της Υγείας, δε φαίνεται όμως να έχει τη ίδια άποψη και η τρόικα που πιέζει το ποσό να φθάσει τουλάχιστον στα 800 εκατ.
 
Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός υγείας υποχρεώθηκε πια να παραδεχθεί ότι τα χρήματα που θα περισταλούν θα είναι παραπάνω.
Σε ερώτημα για το πρόσθετο πακέτο περικοπών ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε: «Είναι μια συζήτηση η οποία εξελίσσεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ανά έτος, ενδεχομένως να  αυξηθούν λίγο ακόμη, αλλά σε καμιά περίπτωση –επαναλαμβάνω- δεν πρόκειται να εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, όπως επίσης και στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή».
 
Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι τροικανοί θεωρούν ότι το ελληνικό κράτος πληρώνει πολλά για φάρμακα και σε καμία περίπτωση δε δέχονται το πόσο να φθάνει ετησίως στα 2,88 δις ευρώ. Πιέζουν να περιορισθεί κοντά στα 2,1 δις ευρώ. Στόχος ανέφικτος κατά πολλούς παράγοντες της αγοράς.
 
Όμως τα μέτρα δεν περιορίζονται στα φάρμακα. Η δανειστές μας επιδιώκουν οι Έλληνες ασθενείς να αυξήσουν τη συμμετοχή τους τόσο στη φαρμακευτική όσο και στη νοσοκομειακή τους περίθαλψη ώστε να πλησιάσουν στο μέσο όρο της Ευρώπης.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
 
Ότι αν η συμμετοχή σήμερα για φάρμακα αγγίζει στις περισσότερες περιπτώσεις το 25%, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ενώ αντίστοιχα θα γιγαντωθεί και η συμμετοχή για νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Οι οριστικές αποφάσεις και ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθούν τα νέα βαριά μέτρα στην υγεία, αναμένεται να ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο οπότε και η κυβέρνηση θα έχει συνεννοηθεί με την τρόικα. 
 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 18 Αυγούστου 2012, 00:30:16
Αν σκεφτεί κανείς ότι η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη είναι 200εκ ευρώ, η οικονομική συμμετοχή των γενοσήμων είναι το 40% δηλαδή 80εκ ευρώ.
Αν σκεφτεί κανείς ότι τα γενόσημα στην Ελλάδα κοστίζουν την τριπλή τιμή από την Σουηδία, άρα αν τα αγοράζαμε σε τιμές Σουηδίας θα είχαμε εξοικονόμηση τουλάχιστον 50εκ ευρώ το μήνα ή 600εκ ευρώ το χρόνο.

Και αυτό χωρίς να αλλάξει τίποτα για τον Έλληνα ασθενή.

Το έχει καταλάβει ο κ Υπουργός;;;; Στο χωριό μου αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν τους λένε είτε μπανταξήδες είτε μούσκαρους.... Ας μας πει που ανήκει.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 18 Αυγούστου 2012, 10:03:12
Πέρα από το αυτονόητο , ακόμα μεγαλύτερη μείωση δαπάνης , χωρίς κανένα κόστος για τους ασθενείς (ίσα ίσα προς όφελος της υγείας τους), θα μπορούσε να υπάρξει από τη μείωση των μη τεκμηριωμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων.
Η γνώμη μου είναι ότι το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ένα υπουργείο υγείας -οποισδήποτε κυβέρνησης-, είναι να στήσει έναν αξιόπιστο (όσο μπορεί να γίνει στην Ελλάδα), μηχανισμό επιστημονικής τεκμηρίωσης, αξιοποιώντας την πλούσια βιβλιογραφία και την εμπειρία άλλων χωρών.
Εντελώς τυχαία αναφέρω τις περιπτώσεις χορήγησης στατινών σε ανθρώπους με χαμηλό καρδιαγγγειακό κίνδυνο και υπερήλικες, τη χρήση αντιαννοικών σε 90χρονους, τη θεραπεία της -ούτε καν- οστεοπενίας σε ανθρώπους με ελάχιστο καταγματικό κίνδυνο, τη χρήση πραζολών "γιατί παίρνεις πολλά φάρμακα", την επιλογή ακριβών -νέων σκευασμάτων χωρίς λόγο, το βάπτισμα της μοναξιας σε κατάθλιψη, του πένθους σε ψύχωση κτλ..
Συμπληρώστε...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Σεπτεμβρίου 2012, 12:03:16
Αδυναμία κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ των χρεών προς τις ιδιωτικές κλινικές (http://www.skai.gr/news/health/article/212882/adunamia-kalupsis-apo-ton-eopuu-ton-hreon-ton-idiotikon-klinikon/)
20/09/2012

Αδυνατεί ο ΕΟΠΥΥ να καλύψει χρέη του προς τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμος Βουδούρης, στην χθεσινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Ο ΕΟΠΠΥ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρότειναν για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός να καλύπτει μόνο το 50% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και το υπόλοιπο 50% θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή.

Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ο ΕΟΠΥΥ προτείνει να πληρώνει μόνο το 10% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και ο ασθενής το υπόλοιπο 90%.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Σεπτεμβρίου 2012, 09:22:50
Μέτρα φαρμάκι για την Υγεία! Όλες οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ (http://www.iatropedia.com/articles/read/2801)

Τα φθηνότερα φάρμακα θα παίρνουν πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εάν τουλάχιστον δε θα θέλουν να πληρώσουν παραπάνω από την τσέπη τους καθώς αυτά θα αποζημιώνονται. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, έρχεται και νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.  Διαβάστε τι αποφασίσθηκε ακριβώς για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ και τι αλλαγές έρχονται στους ασφαλισμένους…

Με διπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αλλά και με νέο ψαλίδι στα φάρμακα επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ η οποία φθάνει στα 3 δις ευρώ με τα παλαιά χρέη.

Όλα τα μέτρα συζητήθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται εφέτος σε 2  με 2,5 δισ. ευρώ.
 
Οι υποχρεώσεις του φορέα έως τις 30 Οκτωβρίου 2011 ήταν 1,8 δισ. Ευρώ. Γι αυτό και Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ, ώστε το σύνολο των οφειλών να πέσει στο 1,5 δισ. που αντιστοιχεί στο ποσό που θα λάβει η Υγεία από το πακέτο των 31  δις από τους δανειστές μας.  Το σύνολο των χρεών, παλαιών και νέων, φθάνει στα 3 δις ευρώ.
 
Το Υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να εξοικονομήσει πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 2013, με τη λήψη μέτρων που στοχεύουν κυρίως στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ένα μικρό όφελος για τους τελευταίους δύο μήνες του 2012, καθώς τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.
 
Τα μαύρα μαντάτα όμως ξεκινούν με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ καθώς αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα 25 από 12 ευρώ που ισχύει τώρα.
Επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και μήνες. Να γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ αποζημίωση του φθηνότερου φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία και αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πάρει ένα ακριβότερο να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του :-*. Επειδή μάλιστα η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα επεκταθεί, εκτιμάται ότι θα εξευρεθούν άλλα 200 εκατ. ευρώ.
 
Αυτό που θα κληθεί να κάνει η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι να ενσωματώσει τις δραστικές ουσίες για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες.
Πηγές αναφέρουν ότι με το νέο δελτίο τιμών που θα περιλαμβάνει μειωμένες τιμές φαρμάκων :-*, θα περισταλούν κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. από τη χρήση των γενοσήμων, 150 εκατ. από τον περιορισμό της θετικής λίστας φαρμάκων, ενώ στη μείωση των δαπανών υπολογίζεται ότι θα συμβάλλουν και οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. :-* :-*
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Οκτωβρίου 2012, 13:51:02
Ο ΕΟΠΥΥ βάζει τάξη στους όρους νοσηλείας των ασφαλισμένων του και δίνει βίαιο τέλος στο ξέφρενο πάρτι των ιδιωτικών κλινικών.
Παράλληλα, προετοιμάζεται ν΄αντιμετωπίσει κύμα ανθρωπιστικής καταστροφής λόγω έξωσης χρονίως πασχόντων ασφαλισμένων του από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.


Αγνό χάος

03/10/2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ & ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=1943fa25-f723-41ed-b655-d922bc175848)


        Β4ΤΧΟΞ7Μ-ΞΦ4-ΣXETIKA ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Κ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 11 Οκτωβρίου 2012, 08:44:22
Έρχεται ταλαιπωρία και πάλι με τα φάρμακα! (http://www.iatropedia.gr/articles/read/2892)

Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να πωλούν ακριβά φάρμακα λόγω μείωσης του κέρδους

 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
  >:(

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον καθώς αγορανομική διάταξη του υπουργείου Υγείας περιορίζει το κέρδος των φαρμακοποιών στα ακριβά φάρμακα άνω των 200 ευρώ, γεγονός που δεν αποδέχεται ο κλάδος. Τι θα κάνουν οι φαρμακοποιοί;

Με νέα αγορανομική διάταξή του το υπουργείο Υγείας μειώνει το ποσοστό κέρδους για τους φαρμακοποιούς για τα σκευάσματα που κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ. Ενώ μέχρι πρόσφατα αμείβονταν κανονικά με ένα ποσοστό κέρδους όπως για όλα τα φάρμακα πλέον θα εισπράττουν μόνο 30 ευρώ. 

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει εξοργίσει τον κλάδο ο οποίος έπειτα από σχετική απόφαση-οδηγία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου σκοπεύει να διακόψει τη χορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι το ποσό που θα δίνεται δεν καλύπτει ούτε καν τη φορολόγηση των φαρμακοποιών γι αυτό και συνιστά ουσιαστικά τη διακοπή της διακίνησης των ακριβών αυτών φαρμάκων.
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρο Αμπατζόγλου σε σημείωμα προς όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας: «προβλέπεται για τα φάρμακα με Χ.Τ. άνω των 200 ευρώ να υπάρχει κέρδος μόλις 30 ευρώ. Αυτό δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε. Ζητάμε να παραμείνει σε ισχύ ό, τι συνέβαινε μέχρι στιγμής. Διαφορετικά η διακίνηση αυτών των φαρμάκων είναι ζημιογόνος για τον φαρμακοποιό αφού το κέρδος των 30 ευρώ δεν καλύπτει ούτε την φορολογία.
Άρα οδηγεί στην αδυναμία διακίνησής τους».
 
Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι αν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη απόφαση να διακόψουν τη διακίνηση των ακριβών φαρμάκων γεγονός που θα προκαλέσει άμεση επίπτωση σε όλους τους ασφαλισμένους.
 
 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 11 Οκτωβρίου 2012, 09:19:24
Προσωπικά, έτσι όπως βλέπω τα πράγματα, τα 30€ σε 1 χρόνο θα είναι ένα πολύ καλό κέρδος. Ειδικά, εάν ξυπνήσει το τέρας που ονομάζεται TEVA.
Θα έχει επιπτώσεις στους φαρμακοποιούς αλλά θα έχει επιπτώσεις και στους συνταγογράφους-γιατρούς.
Τότε πολλοί δεν θα είναι απόλυτοι όπως σήμερα.
Οι ωφελημένοι θα είναι οι ασφαλισμένοι και μόνο.

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Οκτωβρίου 2012, 09:31:37
Περικοπές σοκ στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών (http://iatropedia.com/articles/read/3013)
 
Ακόμη και κατά 40% ψαλιδίζονται τα ποσά που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του φορέα σε διάφορα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών.
 
Ακόμη και κατά 40% κόβονται τα ποσά που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του φορέα.
 
Οι τιμές που προκύπτουν μετά τη σχετική απόφαση θα γεμίσουν μεν τα ταμεία του φορέα θα αδειάσουν όμως τις τσέπες των ασφαλισμένων.
Η απόφαση ελήφθη με το παλαιό Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη ο οποίος παραδίδει εντός των ημερών στον νέο πρόεδρο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα και τι θα ισχύσει από δω και πέρα:
 
Για μία Αξονική Τομογραφία ο ΕΟΠΥΥ έδινε 71,11 ενώ τώρα τη συγκεκριμένη εξέταση θα την καλύπτει μόνο με 60 ευρώ.
Τη Μαγνητική Τομογραφία σε πολλά σημεία όπως άκρας Χειρός και Πηχεοκαρπικής Αρθρώσεως, Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής Αρθρώσεως, Άνω Κοιλίας, Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης και Μυελού κ.α. αποζημίωνε με 236,95 ενώ πλέον θα δίνει μόλις 165 ευρώ.
Για μαγνητική αγγειογραφία κεφαλής ενώ έδινε 295 ευρώ το ποσό μειώνεται πια στα 165 ευρώ.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχογράφημα καρδίας με έγχρωμο υπερηχογράφο από 73,37 ευρώ το ποσό καθηλώνεται στα 60.
Αντίστοιχα και για Υπερηχητική αρτηριογραφία: καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχητική αρτηριογραφία αορτής (έγχρωμο) η αποζημίωση από 52,82 θα δίνει μόνο 44 ευρώ.
Στο σπινθηρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου (ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΣΗ) η αποζημίωση διαμορφώνεται από 260 ευρώ στα 195 ευρώ.
Ακόμη πιο χαμηλά πέφτουν οι τιμές στις απλές εξετάσεις όπως αίματος.
Είναι ενδεικτικό ότι για Τρανσαμινάσες αίματος και Τριγλυκερίδια αίματος από 4,49 γίνεται 3, 49 ευρώ ενώ ο Προσδιορισμός σακχάρου αίματος – γλυκόζης από 2,26 γίνεται μόλις 2 ευρώ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 29 Οκτωβρίου 2012, 20:32:50
Παράθεση
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών.
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Αν δεν θέλουν να μειώσουν τις τιμές, διακόπτουν τη σύμβαση. Οι ασθενείς θα πηγαίνουν σε όσα διαγνωστικά κέντρα διατηρήσουν τη σύμβαση με τις νέες μειωμένες τιμές. Άρα θα πληρώνουν λιγότερο. Εκτός αν αυξηθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου, κάτι που δεν αναφέρεται στο άρθρο αλλά είναι πολύ πιθανό.
Εκτός αν αρχίσουμε να βλέπουμε ανακοινώσεις όπως: "Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ εκτός από τις ακόλουθες εξετάσεις:........." Είναι δυνατόν να γίνουν τέτοιες εξαιρέσεις;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Xouzouris στις 29 Οκτωβρίου 2012, 23:27:56
Ω ναι.

Ηδη πολύ γνωστή κλινικη του κέντρου της Αθήνας λέει οτι έχει σύμβαση μόνο για CT, MRI, triplex αγγείων+καρδιάς ενώ λέει ξεκάθαρα στους ασφαλισμένους ότι δεν εκτελεί εξετάσεις αίματος, υπερηχους σώματος κλπ μέσω ΕΟΠΥΥ.

Με τον ίδιο τροπο τα τετρακλινα δωμάτια είναι μονίμως "γεμάτα" ή δεν αναφέρεται καθόλου η ύπαρξη τους ώστε να μπορούν να χρεώνουν τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ "αναβάθμιση θέσης" (πρακτικά τιμολόγιο ιδιώτη) κλπ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 30 Οκτωβρίου 2012, 00:54:35
Δηλαδή θα αρχίσουν να μας ζητάνε να "σπάμε" τα παραπεμπτικά;
"Βάλε PSA, CRP, SGOT, SGPT ξεχωριστά γιατί θα τις κάνω σε άλλο εργαστήριο"!
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Xouzouris στις 30 Οκτωβρίου 2012, 08:30:41
Προσωπικά δεν "σπαω" τίποτα εκτος από τις απεικονιστικες και, εφ'οσον χρειαστει, κατευθυνω τους ασθενεις στα εργαστηρια που εξυπηρετουν όπως πρεπει και δεν με πρηζουν κανοντας μπαλακι τους ασθενεις.

Χθες πχ μετα απο >50 καμπυλες σακχαρου (δυο αιμοληψιες, 0+120') που εχουν κανει οι ασθενεις μου σε διαφορα εργαστηρια με τον κωδικό "Καμπύλες σακχαραιμικες (λακτόζης κλπ)" βρέθηκε ενας περιεργος που μου τον εστειλε πισω οτι "ειχα κανει λαθος" και "δεν ειναι σωστός αυτος ο κωδικός" κ.ο.κ.

Απλα τον εστειλα να την κανει αλλου, σιγα μην κατσω να σκάσω.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Νοεμβρίου 2012, 09:26:45
Ο κύβος ερρίφθη: 48ωρη απεργία 26-27/11 και επ' αόριστον άρση πίστωσης από 26/11 στον ΕΟΠΥΥ!

Στην απόφαση για νέες "δυναμικές" κινητοποιήσεις κατέληξε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με την απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η πανελλαδική απεργία του κλάδου η οποία έχει προγραμμτισθεί για την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει επίσης από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου επ' αόριστον πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


ygeia360.gr
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Δεκεμβρίου 2012, 15:18:39
Βάζω τα κουπόνια, βάζεις τη συνταγή να πάρουμε λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ;

Σε μικρούς φμφ μετατρέπονται οι ασφαλισμένοι με το νέο τρόπο κάλυψης των φαρμακευτικών δαπανών τους!

Πως θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας από φάρμακα που πληρώσατε από την τσέπη σας (http://)
 

Οδηγίες σχετικά με το πως μπορείτε να εισπράξετε τα χρήματά σας αν έχετε πληρώσει φάρμακα από την τσέπη σας λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Αν συγκεντρώσετε όλα τα δικαιολογητικά (που δεν είναι  και λίγα) ενδεχομένως κάποια στιγμή να τα πάρετε. Διαβάστε αναλυτικά τι έγγραφα απαιτούνται για την είσπραξη των χρημάτων.
 
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρίνίζει:
Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των
ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά  στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.
 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:

1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο  βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες
συνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ  –ΕΤΕ, ΤΑΠ  –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.  :o

3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)
 
Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή  αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.
 
Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους.
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ σημειώνει μάλιστα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τα τμήματα παροχών πρέπει να προχωρήσουν στην εκκαθάριση,  ενταλματοποίηση και πληρωμή των εν λόγω δαπανών των ασφαλισμένων και να ενημερώσουν τον ΕΟΠΥΥ για το οφειλόμενο ποσό ώστε να αποδοθεί προς τα ταμεία.

Υπερφαλαγγίζονται οι φμφ και τίθεται σε εφαρμογή το direct-to-patient: Οι φαρμακαποθήκες θα χορηγούν απευθείας τα φάρμακα στους ασφαλισμένους (με κούριερ) σε Χ.Τ. και δεν θα χρειάζεται η παρεμβολή του φμφ!
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: carlita στις 5 Δεκεμβρίου 2012, 18:46:00
« Αποζημίωση με νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις, από
τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας»

http://www.eopyy.gov.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A5%CE%A5/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%20-%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%9D%CE%95%CE%91%20%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%97%20%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D.pdf
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Δεκεμβρίου 2012, 19:28:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Αποζημίωση με νέα ανώτατη ασφαλιστική τιμή για διαγνωστικές εξετάσεις, από
τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους πάροχους υγείας»

http://www.eopyy.gov.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%A5%CE%A5/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%20-%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20-%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%9D%CE%95%CE%91%20%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%A4%CE%99%CE%9C%CE%97%20%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D.pdf

"Ο Οργανισμός θα αποζημιώνει τους συμβεβλημένους πάροχους υγείας με βάσει τη «Νέα ασφαλιστική αποζημίωση» για εξετάσεις (υψηλού κόστους) πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που εκτελούνται σε συμβεβλημένους πάροχους υγείας, σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα:"
Ουρία: Από 2,26 σε 2,00
Σάκχαρο: Από 2,26 σε 2,00
Ολική χοληστερίνη: Από 2,88 σε 2,20
Κρεατινίνη: Από 4,05 σε 3,80
Ουρικό οξύ: Από 2,88 σε 2,00

Εντάξει, αναφέρει μαγνητικές, αξονικές, triplex κ.α. αλλά οι παραπάνω εξετάσεις "υψηλού κόστους" τι ρόλο παίζουν στο έγγραφο;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Δεκεμβρίου 2012, 19:35:24
Μάλλον το δίευρο φαντάζει πλέον αστρονομικό ποσό για τον Εοπυυ.  :D
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Μαρτίου 2013, 09:52:43
Φάρμακα ή Συντάξεις....

Ρίτα Μελά – Δημοκρατία

«Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» έθεσε χθες ο εκπρόσωπος της τρόικας Ματίας Μορς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητώντας να δίνονται κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές των Ταμείων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων τους. Τι σημαίνει αυτό για να καταχρεωμένα Ταμεία και τους συνταξιούχους τους;

Οτι πολλά από αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής δίλημμα: ή θα πληρώνουν συντάξεις ή τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, καθώς είναι άδεια εξαιτίας των μειωμένων εισφορών, της ανεργίας που καλπάζει, αλλά και του PSI στα αποθεματικά τους επί Βενιζέλου και Παπαδήμου.

Το γεγονός ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αποδεικνύεται και από το επείγον αίτημα που έθεσε ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη στους διοικητές των Ταμείων που έχουν συγχωνευτεί στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, τους ζήτησε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τα μηνιαία ποσά που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική δαπάνη των ασφαλισμένων τους και τα ποσά που τελικά δίνουν εξαιτίας των στενών οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστα από τα Ταμεία είναι καλοπληρωτές (στον ΕΟΠΥΥ), όπως για παράδειγμα το Ταμείο των δημοσίων υπάλληλων (ΟΠΑΔ), που κάθε μήνα δίνει περίπου 78.000.000 ευρώ για τους 1.600.000 ασφαλισμένους του, όπως είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρός του Μιχάλης Κούτρας. «Τον Ιανουάριο του 2013 δώσαμε 80.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, όταν το ΙΚΑ με τους 6.000.000 ασφαλισμένους του έδωσε μόνο 30.000.000 ευρώ και ο ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) έδωσε 9.000.000 ευρώ. Επίσης, τον Φεβρουάριο δώσαμε 76.500.000 ευρώ» είπε ο κ. Κούτρας και συμπλήρωσε: «Οι εισφορές μας στον ΕΟΠΥΥ το 2012 ήταν 1,42 δισ. Ευρώ, που αυτομάτως μας κάνει τον βασικό αιμοδότη-χρηματοδότη του ΕΟΠΥΥ».
Ωστόσο, ο ΟΠΑΔ δεν δίνει συντάξεις, καθώς αυτές εγκρίνονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή από τους φορολογουμένους.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε αναφέρει το δίλημμα «ή συντάξεις ή χρήματα για φάρμακα», στην προσπάθειά του να περιγράψει την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ταμειακά το ΙΚΑ.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κάθε μήνα το ΙΚΑ οφείλει στον ΕΟΠΥΥ 80.000.000 ευρώ και μπορεί να δώσει έως 40.000.000.

Δεν είναι όμως μόνο το ΙΚΑ κακοπληρωτής. «Κόκκινη κάρτα» παίρνει και το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που οφείλει να δίνει κάθε μήνα συνολικά 40.000.000 στον ΕΟΠΥΥ και τον εξοφλεί με έναν μήνα καθυστέρηση. Το πρόβλημα της ρευστότητας των Ταμείων αποτελεί φυσικά γόρδιο δεσμό για τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, γι’ αυτό και σε πολλές συσκέψεις που έχουν με τους διοικητές των Ταμείων οι τελευταίοι θέτουν ευθέως το ερώτημα: «Πείτε μας τι θέλετε να πληρώσουμε, συντάξεις ή φάρμακα;».

Ισως γι’ αυτό η χθεσινή απαίτηση της τρόικας να πληρώνεται στην ώρα του ο ΕΟΠΥΥ έχει προβληματίσει τα αρμόδια υπουργεία, καθώς η κίνηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων ή ακόμα και νέες δραματικές μειώσεις τους.

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Μαρτίου 2013, 09:56:33
Όταν το κράτος είναι ανάλγητο (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1460.html)

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια 25χρονη από το Ηράκλειο που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας.

Η 25χρονη ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και παραμένει άνεργη. Σε αυτή την χρονική συγκυρία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου της ζητά για τα φάρμακα ενός τριμήνου, 2000 ευρώ.

Μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε εκείνη το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ήταν ασφαλισμένη μέχρι τον Αύγουστο του 2012 και το φαρμακείο του Νοσοκομείου, την φέρνει σήμερα σε αυτή τη θέση. Η ασφάλισή της έληξε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά κανείς δεν την ενημέρωσε.

Ο γιατρός της στο νοσοκομείο, έγραψε κανονικά τα φάρμακα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και μερικούς μήνες μετά, η 25χρονη ειδοποιήθηκε ότι το βιβλιάριο της είχε λήξει και έπρεπε να καταβάλει το ποσό.

''Είμαι σε απόγνωση. Πρέπει να καταβάλω άμεσα για τα φάρμακα ένα χρηματικό ποσό αναδρομικά το οποίο δεν έχω. Αν γνώριζα πως είχε λήξει η ασφάλεια μου από το πανεπιστήμιο στις 31/8/2012 δεν θα έπαιρνα τα φάρμακα μου για το επίμαχο τρίμηνο, που καλούμε τώρα να πληρώσω'' λέει στο flashnews.gr η 25χρονη.

Τώρα η ΔΥΠΕ Κρήτης καλείται να δείξει ευαισθησία και να δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

Πηγή: flashnews.gr
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 31 Μαρτίου 2013, 21:35:11
Ακραία επικίνδυνες δηλώσεις από ανεύθυνο Διοικητή του ΙΚΑ: Από 1-1-2014 όποιος ασφαλισμένος δεν διαθέτει ασφαλιστική ενημερότητα, δεν θα δικαιούται παροχές από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ιατρός πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ, θα διαπιστώνει αν ο ασφαλισμένος δικαιούται ή όχι να πάρει ιατρική συνταγή ή να νοσηλευτεί με έξοδα του ασφαλιστικού φορέα!

Σπυρόπουλος: Όχι σε νέα παράταση για την ασφαλιστική ικανότητα (http://www.skai.gr/news/greece/article/227886/spuropoulos-ohi-se-nea-paratasi-gia-tin-asfalistiki-ikanotita/)

Μιλώντας στον ΒοΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 όλοι οι πάροχοι θα αναζητούν μέσω του ασφαλιστικού αρχείου του ΕΟΠΥΥ την ασφαλιστική τους ικανότητα.

«Δε θα εισηγηθώ στο υπουργείο Εργασίας άλλη παράταση για πιστοποιητικά ασφαλιστικής ικανότητας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι όσοι δικαιούχοι δεν λάβουν το πιστοποιητικό δεν θα δικαιούνται παροχών.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2014 όλοι οι πάροχοι (π.χ. ιατροί) θα αναζητούν μέσω του ασφαλιστικού αρχείου του ΕΟΠΥΥ την ασφαλιστική ικανότητα.

«Περνάμε δύσκολες ώρες» διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Απριλίου 2013, 09:19:41
Υποχρέωσες τον ΕΟΠΥΥ να ξοδέψει πολλά για τα φάρμακά σου; Πλήρωσε φόρο τώρα!  Μόνο χάος

Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα νοσήλεια (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201304&catid=3)

Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τις βεβαιώσεις ενόψει την υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Στις βεβαιώσεις αυτές αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά τα οποία κατέβαλαν στους ασφαλισμένους ως συμμετοχή του Ταμείου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Υποχρεωτικά από φέτος το ποσό αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στη φορολογική δήλωση μαζί με το εισόδημα.
Θα προστίθεται δηλαδή στο εισόδημα.
Θα θεωρείται δηλαδή εισόδημα η συμμετοχή του ταμείου στην τιμή ενός φαρμάκου, στην πληρωμή νοσηλίων σε ένα νοσοκομείο, αλλά και τα κάθε είδους επιδόματα ή χρηματικά βοηθήματα που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 3 Απριλίου 2013, 11:02:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υποχρέωσες τον ΕΟΠΥΥ να ξοδέψει πολλά για τα φάρμακά σου; Πλήρωσε φόρο τώρα!  Μόνο χάος

Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα νοσήλεια (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201304&catid=3)

Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τις βεβαιώσεις ενόψει την υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Στις βεβαιώσεις αυτές αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά τα οποία κατέβαλαν στους ασφαλισμένους ως συμμετοχή του Ταμείου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Υποχρεωτικά από φέτος το ποσό αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στη φορολογική δήλωση μαζί με το εισόδημα.
Θα προστίθεται δηλαδή στο εισόδημα.
Θα θεωρείται δηλαδή εισόδημα η συμμετοχή του ταμείου στην τιμή ενός φαρμάκου, στην πληρωμή νοσηλίων σε ένα νοσοκομείο, αλλά και τα κάθε είδους επιδόματα ή χρηματικά βοηθήματα που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.
Οι νεοπλασίες, οι αυτοανοσίες που ρυθμίζονται αναγκαστικά και μόνο με ανοσοτροποποίηση, οι χρόνιες ηπατίτιδες και το HIV, θεωρούνται... τεκμήρια διαβίωσης.
Όπως και οι τοκετοί, βεβαίως.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Απριλίου 2013, 00:32:34
Έκοψα τα φάρμακα για να ζήσει η οικογένεια μου
www.tovima.gr

Μάχη με τη νόσο τους αλλά και με το κράτος δίνουν χρονίως πάσχοντες που υποφέρουν από τις περικοπές στην Υγεία

Βαριά ασθενείς σταματούν τις υψηλού κόστους θεραπείες επειδή εξανεμίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Έλενα Φυντανίδου

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά οι χρονίως πάσχοντες. Τα δεκάδες προβλήματα που έφεραν στην επιφάνεια πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται στο όνομα της οικονομικής ύφεσης και του «νοικοκυρέματος»υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους και συχνά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να τροποποιήσουν ακόμη και θεραπείες που ακολουθούν πολλά χρόνια μπροστά στο δίλημμα: «Να ζήσω εγώ ή η οικογένειά μου;».

Σε αυτό το αδιανόητο δίλημμα μπήκε τον περασμένο Ιούλιο ο 50χρονσς Δημήτρης Παπαγεωργίου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος πάσχει από διαβήτη τύπου I. Ο κ. Παπαγεωργίου κάνει ενέσεις ινσουλίνης από την ηλικία των 24 ετών. «Η πάθηση δεν ρυθμιζόταν. Πάθαινα πολλές υπογλυκαιμίες» αναφέρει. Έτσι το 2005 έβαλε την πρώτη αντλία έγχυσης ινσουλίνης και από τότε βρήκε την υγειά του. «Η αντλία κόστιζε 3.000 ευρώ και τα έξοδα τα κάλυψε το Ταμείο που είχα τότε, το 1ΚΑ. Τα αναλώσιμα της αντλίας κόστιζαν 400 ευρώ κάθε μήνα. Τα προμηθευόμουν, κατέθετα τις αποδείξεις και μέσα σε ένα δίμηνο το Ταμείο μου επέστρεφε τα χρήματά μου».

Το 2010 ο κ. Παπαγεωργίου έβαλε νέα αντλία. «Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Το 2011 όμως άρχισαν να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των αναλώσιμων. Το δίμηνο έγινε τετράμηνο, μετά εξάμηνο και τώρα ο ΕΟΠΥΥ κάνει 11 μήνες να μας επιστρέψει τα χρήματα που έχουμε πληρώσει. Σκέφτηκα ότι με τον μισθό μου, ο οποίος είναι 870 ευρώ, δεν μπορούσα να συνεχίσω να χρηματοδοτώ τονΕΟΠΥΥ. Έτσι τον Ιούλιο του 2012 αποφάσισα να βγάλω την αντλία και να επιστρέψω στο εντατικοποιημένο σχήμα ενέσεων που έκανα παλαιότερα»! Το νέο θεραπευτικό σχήμα δεν τον καλύπτει. Ο κ. Παπαγεωργίου παθαίνει συχνά υπογλυκαιμίες, οι οποίες τον οδήγησαν δύο φορές στο νοσοκομείο.

«Ξέρω ότι με την απόφαση αυτή που πήρα πλήττεται η υγεία μου. Έπρεπε όμως να σκεφθώ και την οικογένειά μου. Πώς θα ζούσαμε αν συνέχιζα να δίνω κάθε μήνα τον μισό μισθό μου μόνο για τα αναλώσιμα της αντλίας;».

«Αν χάσω το ταμείο, χαθήκαμε»

Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουν και χειρότερα; Κι όμως η περίπτωση της κυρίας Χριστίνας Φώσκολου, η οποία πάσχει από τη νόσο Pompe, μια λυσοσωμιακή νόσο που προσβάλλει κατά κύριο λόγο τους σκελετικούς και αναπνευστικούς μυς, είναι αποκαλυπτική.

Κάθε μήνα πρέπει να κάνει μυϊκή έγχυση ενός φαρμάκου το οποίο απαιτεί νοσηλεία. Το κόστος αυτής της επεμβατικής θεραπείας είναι 50.000 ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι από το τέλος Ιανουαρίου η κυρία Φώσκολου έμεινε άνεργη. Και το άγχος της; «Αν δεν βρω εργασία ως το τέλος του χρόνου δεν θα έχω Ταμείο. Πώς θα κάνω μια τόσο ακριβή θεραπεία;».

Η κυρία Φώσκολου εργαζόταν επί οκτώ χρόνια ως συμβασιούχος,βοηθός μαγείρου σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Ηλιούπολης. Όταν έληξε η σύμβασή της και δεν ανανεώθηκε, έκανε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία έχασε στο τέλος Ιανουαρίου. Έκτοτε είναι άνεργη. Και δεν είναι μόνον αυτή. Άνεργος είναι και ο 51χρονος σύζυγος της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (χρονία αναπνευστική πνευμονοπάθεια). Αλλά ούτε τα δυο τους παιδιά είναι σε θέση να συνεισφέρουν: η κόρη σπουδάζει και ο γιος, 18 ετών σήμερα, εκδήλωσε πριν από τέσσερα χρόνια θηλώδες καρκίνωμα θυρεοειδούς αδένα και λεμφαδένων.

«Το παιδί μου χειρουργήθηκε σε ηλικία 14 ετών. Έκανε θεραπεία, αλλά βρίσκεται σε τρίμηνη παρακολούθηση. Πριν από λίγο καιρό έκανε ξανά βιοψία διότι είχε βγάλει ένα ογκίδιο στην περιοχή. Ο σύζυγος μου από τις 26 Ιουλίου 2012 είναι αναγκασμένος να φοράει μάσκα οξυγόνου 18 ώρες την ημέρα.Ευτυχώς η κόρη μου είναι καλά στην υγεία της και σπουδάζει στη Χαλκίδα. Δεν ξέρω όμως για πόσο καιρό θα αντέχουμε να πληρώνουμε δέκα ευρώ την ημέρα για τα οδοιπορικά της»! Αυτό που την ανησυχεί είναι να μη χάσει την ασφαλιστική κάλυψή της διότι την ίδια έχουν, ως έμμεσα μέλη, τόσο ο σύζυγος της όσο και τα παιδιά της.

«Αν μείνω εγώ ακάλυπτη, θα μείνουν και οι υπόλοιποι. Ο γιος μου πρέπει να κάνει κάθε τρεις μήνες εξετάσεις οι οποίες κοστίζουν 200-250 ευρώ και κάθε εξάμηνο να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Μεταξά" προκειμένου να υποβάλλεται σε άλλες πιο ειδικές εξετάσεις. Και αυτό θα γίνεται για μία δεκαετία. Ο δε σύζυγος μου χρειάζεται 100 ευρώ τον μήνα για το οξυγόνο και 200-250 ευρώ για τα φάρμακά του. Αν χάσω το Ταμείο, χαθήκαμε...».

Ταλαιπωρία και αγωνίες

Και οι αγωνίες δεν τελειώνουν στα οικονομικά. Το φάρμακο το οποίο λαμβάνει η κυρία Φώσκολου ανήκει στα νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους. Ωστόσο, το Νοσοκομείο «Αιγινήτειο», όπου κάνει τη θεραπεία της, δεν το διαθέτει. Έτσι, πρέπει κάθε 15 ημέρες να πηγαίνει στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επί της Αγίου Κωνσταντίνου για να προσκομίζει τη συνταγή του γιατρού του νοσοκομείου, να παίρνει τα φάρμακά της και να τα δίνει στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια περιμένει να την καλέσουν από το νοσοκομείο για να κάνει τη θεραπεία της μόνο σε ημέρα εφημερίας νια να υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι.

«Είμαστε περίπου επτά ασθενείς που βιώνουμε αυτή την ταλαιπωρία. Και εγώ λόγω της ασθένειάς μου έχω προβλήματα. Ευτυχώς δεν έχω παραλύσει αλλά έχω κινητικά προβλήματα και φρικτούς πόνους στα πόδια».

Από τον ΕΟΠΥΥ τα ακριβά φάρμακα

«Πλάτες» για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πασχόντων που λαμβάνουν ακριβά φάρμακα βάζει ο ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, η διοίκηση ανέλαβε τον τελευταίο μήνα την ευθύνη της χορήγησής τους (παρ' ότι είναι επικουρική και αποτελεί βασική ευθύνη των νοσοκομειακών μονάδων) τόσο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όσο και από τις νοσοκομειακές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές). Στο εξής το κόστος των ακριβών φαρμάκων, το οποίο υπερβαίνει τα 100 εκατ. ετησίως, επωμίζεται ο ΕΟΠΥΥ (παίρνει έκπτωση 30%), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ελλείψεων που ανέκυπταν από τη δεινή οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων.

Χρεώνονται και για λάθος γενόσημο

Σοβαρά εμπόδια στη λήψη της θεραπείας τους συναντούν και οι πάσχοντες από ινοκυστική νόσο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση κυρία Αγγελική Πρεφτίτση, τις τελευταίες ημέρες πολλοί πάσχοντες διαμαρτύρονται διότι εξαιτίας του νέου τρόπου αποζημίωσης φαρμάκων είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν συμμετοχή περίπου 200 ευρώ τον μήνα για την αγορά ενός εισπνεόμενου αντιβιοτικού που λαμβάνουν τακτικά, ανά μήνα, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο αναφέρει ότι η αρμόδια επιτροπή κατέταξε το συγκεκριμένο φάρμακο στην ίδια κατηγορία με ένα αντιβιοτικό, το οποίο μάλιστα θεωρεί εσφαλμένα γενόοημο ή υποκατάστατο του παραπάνω φαρμάκου. «Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται οι ασθενείς τη διαφορά της αποζημιωτέας τιμής, δεδομένου ότι το δεύτερο φάρμακο είναι κατά πολύ φθηνότερο» εξηγεί η κυρία Πρεφτίτση.

Παράλληλα οι ασθενείς με κυστική ίνωση πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα 60 ευρώ, μπορεί και περισσότερα, νια να προμηθεύονται τις ειδικά σχεδιασμένες νια τις ανάγκες τους βιταμίνες, καθώς δεν περιλαμβάνονται στιν κατάλογο αποζημιούμενων διατροφικών σκευασμάτων του ΕΟΠΥΥ.

«Ήδη μου τηλεφώνησαν δύο-τρεις άνθρωποι με ινοκυστική νόσο και μου είπαν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη θεραπεία τους.

Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους» σχολιάζει η κυρία Πρεφτίτση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περίοδο των Χριστουγέννων έως σήμερα ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση έχει διαθέσει σε μέλη του 10 νεφελοποιητές (θεραπευτικές συσκευές), αξίας 12.000 ευρώ, διότι οι ασθενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να τους προμηθευτούν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αναγκασμένοι να διακόψουν τη θεραπεία τους...
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 30 Ιουνίου 2013, 09:49:46
Σχέδιο Β' απαιτεί η TROICA για τον ΕΟΠΥΥ (http://www.farmakopoioi.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7443.html)
www.ethnos.gr

Τα έσοδα από εισφορές μειώνονται λόγω κρίσης, ενώ η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών από τα έτη 2010 και 2011. Τα... κουκιά δεν βγαίνουν και η TROICA απαιτεί από την κυβέρνηση «σχέδιο Β'». Τι σημαίνει αυτό;

Μειώσεις στις δαπάνες και «ψαλίδι» στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, σε βαθμό που να καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες από τα (πενιχρά) έσοδα. Εξετάζονται μέτρα, όπως «πλαφόν» σε εξετάσεις και νοσήλια, τα οποία θα μετακυλήσουν το βάρος στους ασφαλισμένους.

Η TROICA θέτει «βέτο» σε ενδεχόμενο επιπρόσθετης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάζοντας έτσι πολύ δύσκολα στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το σύνολο των παλαιών και νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ ξεπερνά σήμερα τα 2,5 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 600 εκατομμύρια αφορούν την τρέχουσα χρήση.

Κάθε μήνα που ο Οργανισμός καθυστερεί να πληρώσει, προστίθενται στο χρέος 200 εκατομμύρια προς τους φαρμακοποιούς, 40 εκατομμύρια προς τις ιδιωτικές κλινικές και 50 εκατομμύρια προς γιατρούς - διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία των εσόδων: Με βάση το αρχικό πλάνο, ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να έχει έσοδα 4,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, φτάνοντας στα 4 δισ. Εάν η κατάσταση στην οικονομία συνεχίσει να εξελίσσεται δυσμενώς, δεν αποκλείεται νέα αναθεώρηση στα 3,6 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα του Οργανισμού για φέτος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1,2 δισ. ευρώ.
Οι φαρμακοποιοί απειλούν με κινητοποιήσεις >:( και οι ιδιωτικές κλινικές με επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) πραγματοποιεί δημοσκόπηση μεταξύ των μελών της, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο αναστολής παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό.

Δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις στην παρούσα φάση, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τη βοήθεια των γιατρών, εν όψει της επίσκεψης και της TROICA την ερχόμενη εβδομάδα: «Είναι ώρα να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου και των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό. :D
 
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Αυγούστου 2013, 14:35:57
Χαοτικά και ανεφάρμοστα σχέδια απεργάζονται νοσηροί εγκέφαλοι σε βάρος του Έλληνα ασθενή.

Από κόσκινο θα περνούν οι ασθενείς για ένα χειρουργείο!Πως θα γίνεται η εισαγωγή στα νοσοκομεία (http://www.iatropedia.gr/articles/read/4587)

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς,οι οποίοι εκτός από την ατυχία τους να αρρωστήσουν θα πρέπει να υποστούν και την γραφειοκρατία.

Πλέον εκτός από τον θεράποντα ιατρό τους πολύ σύντομα οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται και από άλλον ιδιώτη γιατρό ??? που θα έρχεται μέσω ιδιωτικών εταιρειών ??? για να πραγματοποιήσει τον κλινικό έλεγχο ??? στα νοσοκομεία.

Το νέο σύστημα Clinical Audit αναμένεται να εφαρμοσθεί σύντομα στον ιδιωτικό τομέα για να ελέγχονται οι χρεώσεις σε πρώτη φάση στα ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα δημόσια.

Ακόμη και ειδικά εξεταστήρια εντός των νοσοκομείων αναμένεται να εγκαταστήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν για το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιούν τον κλινικό έλεγχο ώστε να περνούν από κόσκινο όλες οι χρεώσεις που θα γίνονται κατά την εισαγωγή ενός ασθενούς σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
 
Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να εφαρμοσθεί στον ιδιωτικό τομέα όπου ήδη βέβαια εφαρμόζεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και τα δημόσια νοσοκομεία.
 
Οι ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας κατά τη γενική πρακτική δημιουργούν το δικό τους χώρο ??? μέσα στο νοσοκομείο. Εκεί εγκαθιστούν δικούς τους ιατρούς οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν τους ασθενείς από τι νοσήματα πάσχουν και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν ???.

Με βάση τις διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας έστω κι αν υπάρχει διαφορετική άποψη του θεράποντος ιατρούς με τον ελεγκτή, ο ασθενής δεν επιβαρύνεται καθώς ακολουθεί κανονικά όλη την ιατρική διαδικασία που έχει προσδιορισθεί από τον θεράποντα ιατρό.
 
Ωστόσο ο άρρωστος θα κληθεί να εξετασθεί εις διπλούν τόσο από τον δικό του γιατρό όσο και από τον ελεγκτή ???. Μάλιστα ο έλεγχος γίνεται τόσο κατά την εισαγωγή όσο και κατά το εξιτήριο.
 
Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το σύστημα εφαρμόζεται την τελευταία 12ετία, μόνο όμως στον ιδιωτικό τομέα. Ξεκίνησε από τις ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες με σκοπό τον περιορισμό του κόστους που κατέβαλαν για λήψη υπηρεσιών υγείας των ασφαλισμένων τους (έως 24% μείωση του κόστους ιατρικών εξόδων και έως 45% μείωση της μέσης διάρκειας νοσηλείας).
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Οκτωβρίου 2013, 19:22:06
Ραγδαία αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένων, από πότε θα ισχύσει, ποια η επιπλέον επιβάρυνση (http://www.farmakopoioi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8611.html)

Όπως είναι γνωστό, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με το ΦΕΚ 2219/9-9-2013 σύμφωνα με το οποίο καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ-ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων.

Έως τώρα την διαφορά μοιράζονταν εξίσου ο ΕΟΠΥΥ και ο ασφαλισμένος (50-50). Πλέον, θα την επιβαρύνονται εξ ολοκλήρου οι ασφαλισμένοι (100-0). Αυτό το ΦΕΚ δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα, όμως αιφνιδιαστικά χθες πάρθηκε η απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή.

Ο ΠΦΣ με χθεσινό επείγον αίτημά του, «πάγωσε» τη διαδικασία αφού από την ΗΔΙΚΑ δεν δόθηκαν στις εταιρείες διαχείρισης προγραμμάτων οι απαραίτητες μεταβλητές για να προωθηθεί η λογιστική αυτή αλλαγή. Προέκυπταν πολλά σφάλματα, κάτι που θα οδηγούσε σε πολλαπλά προβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, προκύπτει ότι η εφαρμογή της νέας συμμετοχής των ασφαλισμένων θα τεθεί σε ισχύ από Δευτέρα το πρωί.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2013, 17:34:44
Ποια φάρμακα διατηρούν από Δευτέρα το 50-50, σε ποια η επιβάρυνση γίνεται 100% (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/10/50-50-100.html)

Από αύριο Δευτέρα - όπως σας έχουμε ενημερώσει - θα ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού συμμετοχής των ασφαλισμένων. Κατά κύριο λόγο η επιβάρυνση της διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.

Εντούτοις σε ορισμένα σκευάσματα, θα παραμείνει ως έχει το 50-50 (θα συνεισφέρει δηλαδή και ο ΕΟΠΥΥ στην επιβάρυνση από κοινού με τον ασφαλισμένο).

Δείτε τον πίνακα με αλφαβητκή σειρά όλων των σκευασμάτων (https://docs.google.com/file/d/0B-oh1rBiKel2OTlkcHpLcjRRMTQ/edit?usp=sharing&pli=1).
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Οκτωβρίου 2013, 19:27:21
Αν δεν έχουν κάνει λάθος στον πίνακα στο παραπάνω (νούμερο 6000!) μήνυμα του διακομιστή, παρατήρησα το εξής παράδοξο:
caps Losec 20 (14) Λιανική τιμή 10,86 Ασφαλιστική τιμή 7,7 Αποζημίωση διαφοράς: 50/50 (!!!!)
caps Odasol 20 (14) Λιανική τιμή 8,69 Ασφαλιστική τιμή 7,7 Αποζημίωση διαφοράς: 0/100 (!!!!)
Θυμίζω off patent το πρώτο, γενόσημο το δεύτερο!

Στο Adenuric που είχε αναφερθεί συχνά ως παράδειγμα υπερβολικής αύξησης της συμμετοχής αν εφαρμοστεί το 0/100 παραμένει το 50/50 παρόλο που κι αυτό μεταφράζεται σε +15 ευρώ συμμετοχή του ασθενή.
Exforge και Copalia διατηρούν το 50/50

Επίσης πολλά off patent συνεχίζει να τα πριμοδοτεί 50/50 όπως τα γενόσημα της ίδιας δραστικής!
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 20 Οκτωβρίου 2013, 20:03:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εντούτοις σε ορισμένα σκευάσματα, θα παραμείνει ως έχει το 50-50 (θα συνεισφέρει δηλαδή και ο ΕΟΠΥΥ στην επιβάρυνση από κοινού με τον ασφαλισμένο).
   Είδα τη λίστα και έχει διάφορα περίεργα... Αλλά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί παρέμεινε σε κάποια σκευάσματα το 50-50. Ο νόμος δεν είναι σαφής; άφησε παραθύρα;
   Ποιος κυβερνά επιτέλους σε αυτή τη χώρα; (sic)
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2013, 20:56:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποια φάρμακα διατηρούν από Δευτέρα το 50-50, σε ποια η επιβάρυνση γίνεται 100% (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/10/50-50-100.html)

Από αύριο Δευτέρα - όπως σας έχουμε ενημερώσει - θα ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού συμμετοχής των ασφαλισμένων. Κατά κύριο λόγο η επιβάρυνση της διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.

Εντούτοις σε ορισμένα σκευάσματα, θα παραμείνει ως έχει το 50-50 (θα συνεισφέρει δηλαδή και ο ΕΟΠΥΥ στην επιβάρυνση από κοινού με τον ασφαλισμένο).

Δείτε τον πίνακα με αλφαβητκή σειρά όλων των σκευασμάτων (https://docs.google.com/file/d/0B-oh1rBiKel2OTlkcHpLcjRRMTQ/edit?usp=sharing&pli=1).

Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.

(από εδώ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246220&catid=5))
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Οκτωβρίου 2013, 21:34:04
Συνεχίζει όμως να πριμοδοτεί 50/50 off patent σκευάσματα που έχουν γενόσημα!
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 20 Οκτωβρίου 2013, 22:16:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνεχίζει όμως να πριμοδοτεί 50/50 off patent σκευάσματα που έχουν γενόσημα!
Τουλάχιστον εγώ είδα (εκτός από το Losec) και το Nexium.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2013, 22:23:47
Άραγε να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τόσο το Λοσέκ όσο και το Νέξιουμ διατηρούν ασφαλιστική τιμή υψηλότερη από αυτή των αντιγράφων τους;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 20 Οκτωβρίου 2013, 22:33:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν δεν έχουν κάνει λάθος στον πίνακα στο παραπάνω (νούμερο 6000!) μήνυμα του διακομιστή, παρατήρησα το εξής παράδοξο:
caps Losec 20 (14) Λιανική τιμή 10,86 Ασφαλιστική τιμή 7,7 Αποζημίωση διαφοράς: 50/50 (!!!!)
caps Odasol 20 (14) Λιανική τιμή 8,69 Ασφαλιστική τιμή 7,7 Αποζημίωση διαφοράς: 0/100 (!!!!)
Θυμίζω off patent το πρώτο, γενόσημο το δεύτερο!
Πρωτίστως, με την ευκαιρία, να τα δεκακισχιλιάσει (για το Διακομιστή).
Τι πληρώνει ο ασφαλισμένος;
Losec: 10,86-7,7=3,16 διαφορά ασφαλιστικής από λιανική επί 50% 1,58 ευρώ.
Odasol: 8,69-7,7=0,99 διαφορά ασφαλιστικής από λιανική επί 100% 0,99 ευρώ.
Αν κάποιος πιστεύει ότι τα 59 λεπτά είναι σοβαρό κίνητρο, ακόμη και σε αυτή τη φάση της οικονομικής δυσπραγίας, να πείσει ένας γιατρός τους ασθενείς του να προμηθευτούν γενόσημο, λυπούμαι, αλλά είναι εκτός πραγματικότητας με βάση τα όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες.
Επίσης αν κάποιος πιστεύει ότι πολιτική υπέρ των γενοσήμων είναι το κράτος να πριμοδοτεί την εταιρεία που βγάζει το off-patent με το 50% της διαφοράς ασφαλιστικής από λιανική τιμή και ταυτόχρονα να στερεί αυτή τη δυνατότητα στην περίπτωση των γενοσήμων, πλανάται πλάνην οικτράν.
Πότε επιτέλους θα έχουμε ουσιαστική διαφορά στην τιμή των γενοσήμων; Όταν θα γονατίσουν τελείως όλοι;
Δυστυχώς καθίσταται ολοένα και εμφανέστερο ότι κανείς δεν προτίθεται να προστατέψει το κόστος της υγείας από το σκληρό πυρήνα των συμφερόντων των φαρμακευτικών, με όποια ενδεχόμενη διαπλοκή αυτά συνεπάγονται. Η εύκολη λύση είναι να αποδίδονται όλα τα κακά στους γιατρούς που δεν γράφουν αυτά που θα ξεπλύνουν τύποις και προσωρινά τη συνείδηση ορισμένων.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 20 Οκτωβρίου 2013, 23:36:36
Και μία ενδιαφέρουσα ακόμη παρατήρηση για τα γενόσημα:
Ας πάρουμε την περίπτωση της γενόσημης ατορβαστατίνης των 40 μιλιγκράμ σε συσκευασία των 28.
Διαφορά τιμών (λιανική - ασφαλιστική): 29,09 - 20,61 = 8,48
Συμμετοχή 25% με βάση την ασφαλιστική: 20,61 επί 0,25 = 5,15
Συνολική επιβάρυνση ασφαλισμένου: 8,48 + 5,15 = 13,63
Πραγματικό ποσοστό συμμετοχής %: 13,63 διά 29,09 = 0,469
Με τέτοια ποσοστά συμμετοχής (46,9%) θα προωθήσουμε τα γενόσημα;
Δηλαδή ο ασφαλισμένος που επιλέγει γενόσημο, θα επιβαρύνεται με το μισό περίπου της αξίας του;
Ποιο είναι τότε το κίνητρο;
Ας δούμε τι κοστίζει το Lipitor με την ίδια αλληλουχία και λογική όπως πιο πάνω:
2 επί (20,66 - 10,31) = 20,70
2 επί 10,31 επί 0,25 = 5,15
20,70 + 5,15 = 25,85
25,85 διά 41,22 = 0,627
Προφανώς το κίνητρο είναι να αποφύγει το... 62,7% στη συμμετοχή της πρωτότυπης ατορβαστατίνης.
Αν δεχθούμε δε ότι τα 40 μιλιγκράμ απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ασθενείς με σοβαρότερα προβλήματα, είναι σα να τους τιμωρούμε.

Ας δούμε τώρα τι πλήρωνε αντίστοιχα το κράτος στις αρχές του 2011:
Γενόσημη ατορβαστατίνη των 40(28): 38,33 επί 90% = 34,50
Πρωτότυπη ατορβαστατίνη των 40(14): 2 επί 26,57 επί 90% = 47,83

Ας θυμίσουμε τι πληρώνει τώρα το κράτος (βλέπε ανάλυση παραπάνω):
Γενόσημη ατορβαστατίνη των 40(28): 29,09 - 13,63 = 15,46
Πρωτότυπη ατορβαστατίνη των 40(14): 41,22 - 25,85 = 15,37
δηλαδή υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να κάνει οικονομία από τα γενόσημα, αλλά υφίσταται ζημία από την προώθησή τους...

Δηλαδή, με άλλα λόγια, το κράτος, ενώ έχει αυξήσει ιδιαίτερα τη συνεισφορά των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, δεν μετέτρεψε σε στρατηγικό πλεονέκτημα για την οικονομία της χώρας μας την προώθηση των γενοσήμων, αφού η πολιτική τιμών που εφαρμόζει σήμερα, θέτει σε κίνδυνο οποιοδήποτε όφελος μπορεί να υπάρξει από την προσέγγιση του στόχου του 60% στα γενόσημα.

Όλα τα παραπάνω - και είναι πολλές οι πτυχές του θέματος - θέτουν μία εύλογη απορία:

Ποιος δε θέλει (ή δεν μπορεί) την πραγματική οικονομία στη φαρμακευτική δαπάνη;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 21 Οκτωβρίου 2013, 14:08:20
tabl Plavix 75 (28) Λιανική τιμή 27,33 Ασφαλιστική τιμή 21,63 Αποζημίωση διαφοράς: 0/100
tabl Duoplavin 75+100 (30) Λιανική τιμή 22,46 Ασφαλιστική τιμή 22,46 Αποζημίωση διαφοράς: 50/50

τα 30 χάπια plavix+salospir έρχονται φθηνότερα από τα 28 χάπια plavix!

Μια και το είδα: Plavix 300 (4) Λιανική τιμή 17,48 Ασφαλιστική τιμή 3,09 Αποζημίωση διαφοράς 0/100
Πολύ θα ήθελα να μάθω πώς υπολογίστηκε αυτή η ασφαλιστική τιμή τη στιγμή που στη αγορά σε 300αρι κυκλοφορεί αυτό και το Iscover
Α, υπάρχει (τουλάχιστον στα χαρτιά) το clopidogrel zentiva 300 (10) Λιανική τιμή 22,49 Ασφαλιστική τιμή 7,73 Αποζημίωση διαφοράς 0/100 κι αυτό με περίεργη ασφαλιστική τιμή.
Αν κάποιος ζητήσει από το φαρμακοποιό ένα κουτί από το φθηνό (7,73 ευρώ το φθηνότερο σκεύασμα θα γράφει μια υποτιθέμενη συνταγή 300 mg με 10 τεμάχια) ώστε να το κόβει στα 4 (75mg) και να βγάλει έτσι 40 μέρες με 1,9 ευρώ (7,73/4), τι απάντηση θα πάρει;
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Οκτωβρίου 2013, 18:32:53
Ά. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει σπατάλες (http://www.capital.gr/News.asp?id=1893044)

Απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσης γενόσημων και πρωτότυπων φαρμάκων έδωσε ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ.

 «Ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ασφαλισμένο του φάρμακο καλό -και μάλιστα με τη μισή συμμετοχή, αν ο ασφαλισμένος το επιλέξει- για να γίνει καλά» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για την αύξηση, από σήμερα, της συμμετοχής των ασφαλισμένων, όταν αγοράζουν πρωτότυπα φάρμακα αντί για γενόσημα.

«Αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%. Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο, γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη, τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Αν κάποιος θέλει να κάνει σπατάλη, αυτό δεν μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα, θα επιβαρύνει το πρόσωπο».

Κύριε υπουργέ, αυξάνεται από σήμερα η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, όταν επιλέγουν να αγοράσουν πρωτότυπα φάρμακα αντί για γενόσημα. O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων…

Νομίζω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με όλο τον σεβασμό, κάνει λάθος. Πρέπει σε αυτήν τη χώρα να φύγουμε λίγο από την εύκολη καταγγελία κάθε μέτρου και να μπαίνουμε στην ουσία. Τι λέει αυτή η απόφαση; Λέει ότι σεβόμαστε τα χρήματα των ασφαλισμένων μας που είναι συγκεκριμένα και σκοπεύουμε να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα για να βάλουμε και στο σύστημα νέα φάρμακα, ώστε να δώσουμε στους ασφαλισμένους φάρμακα, που σήμερα δεν έχουν.

Πώς θα συμβεί αυτό;

Η κάλυψη του 50% της διαφοράς, δηλαδή της επιμονής κάποιων ασθενών να αγοράζουν πρωτότυπα, ακριβά φάρμακα, όταν για την ίδια κατηγορία φαρμάκων υπάρχουν πολύ φτηνότερα γενόσημα και μάλιστα αυτή την επιλογή να την χρεώνουν στον ΕΟΠΥΥ, στερεί από τον ΕΟΠΥΥ κάπου 150 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τα οποία ο Οργανισμός θα μπορούσε να αξιοποιήσει και να βάλει στην κυκλοφορία καινούρια φάρμακα που σήμερα δεν τα έχουμε και τα οποία πιθανώς θα σώσουν ζωές.

Άρα εμείς λέμε ότι ο ΕΟΠΥΥ δίνει στον ασφαλισμένο του, ως έχει υποχρέωση, φάρμακα για να γίνει καλά. Και μάλιστα αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%. Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο -γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη- τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος.

Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κανονικά όσα ζητάει ο ΕΟΠΥΥ

Κύριε υπουργέ, ο ΙΣΑ αναφέρει επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ενημερώσει ακόμη το ιατρικό σώμα, ποια είναι η λίστα των αποζημιούμενων από τον οργανισμό φαρμακευτικών σκευασμάτων με τις τιμές αναφοράς αυτών.

Όλα αυτά πάνε στο ηλεκτρονικό σύστημα, δεν υπάρχει θέμα ενημέρωσης. Όταν γράφει ο γιατρός ένα φάρμακο, αυτομάτως μπορεί να δει την τιμή αναφοράς και αν πρόκειται για γενόσημο, ή όχι. Υπάρχει, λοιπόν, πλήρης ενημέρωση και όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν χρειάζεται να κολλάμε σε δικαιολογίες. Η ουσία της αποφάσεως είναι πάρα πολύ απλή: ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ασφαλισμένο του -και μάλιστα με τη μισή συμμετοχή αν ο ασφαλισμένος το επιλέξει- φάρμακο καλό για να γίνει καλά. Αν τώρα κάποιος θέλει να κάνει σπατάλη, αυτό δεν μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα, θα επιβαρύνει το πρόσωπο.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, για να καλύψει μέρος των υφιστάμενων έως 31.12.2011 οφειλών του προς τα φαρμακεία και τους λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Θα ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση;

Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κανονικά όσα ζητάει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς κανένα πρόβλημα και ειδικά για τα ληξιπρόθεσμα. Η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει κανένα θέμα.


Πηγή:www.capital.gr
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: thepap στις 21 Οκτωβρίου 2013, 18:38:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ά. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει σπατάλες (http://www.capital.gr/News.asp?id=1893044)

«Αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%.


Υπάρχουν φάρμακα με τιμή χαμηλότερη απο την τιμή αναφοράς ?
Τίτλος: Απ: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 21 Οκτωβρίου 2013, 19:52:15
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ά. Γεωργιάδης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνει σπατάλες (http://www.capital.gr/News.asp?id=1893044)

«Αν ο ασφαλισμένος επιλέξει να πάρει φθηνότερο φάρμακο από την τιμή αναφοράς τού χαρίζουμε και τη μισή συμμετοχή, από το 25% πηγαίνει στο 12,5%.


Υπάρχουν φάρμακα με τιμή χαμηλότερη απο την τιμή αναφοράς ?

Φυσικά. Όπως και πολλά από τα φθηνότερα σκευάσματα που γράφουν πάνω οι συνταγές μας! (αστειεύομαι)

Παράθεση
Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο -γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη- τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος.
Εκτός αν αυτό λέγεται losec ή nexium

Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 21 Οκτωβρίου 2013, 21:04:58
Τι ποσοστό λαμβάνει το εξωνοσοκομειακό φάρμακα στις δαπάνες υγείας? Ξέρει κανένας?
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 22 Οκτωβρίου 2013, 00:48:48
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ του 2005 οι δαπάνες υγείας καταλαμβάνουν το 9,7% του ΑΕΠ της χώρας και η φαρμακευτική δαπάνη (νοσοκομειακή, ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτική δαπάνη) το 16,4% αυτής (δηλ. 1,59% του ΑΕΠ). Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη (νοσοκομειακή, ασφαλιστικά ταμεία) καταλαμβάνει το 74,1% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης (δηλ το 1,18% του ΑΕΠ ή 12,17 των δαπανών υγείας).

Νεότερες μελέτες δεν υπάρχουν που να δείχνουν τη φαρμακευτική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά δεδομένου οτι είμαστε στο 2013 και μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο φάρμακο, τα παραπάνω ποσοστά έχουν μειωθεί και αναρωτιέμαι αν προσπαθεις να μειώσεις τις δαπάνες υγείας, μειώνοντας κατά κύριο λόγο το συντελεστή (στην προκειμένη περίπτωση τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη) που έχει τη μικρότερη επίδραση (μόνο 12,17% των δαπανών υγείας).

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&ved=0CEAQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.euro2day.gr%2Fdm_documents%2F090505_iobe_farmaka_dapanes.doc&ei=BxpmUo7MF4KQtQau84DYAw&usg=AFQjCNEsin5NT9xmNQRsw1vAGO8DtEp6KA
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 22 Οκτωβρίου 2013, 22:57:53
Είσαι ασφαλισμένος, έχεις την τύχη να είσαι υπερτασικός και λαμβάνεις σκεύασμα με συνδυασμό βαλσαρτάνης και υδροχλωροθειαζίδης;
Τυχερούλη, οι νέες ρυθμίσεις σου προσφέρουν φθηνό και καλό φάρμακο!
Αν παρατηρήσετε όλοι οι συνδυασμοί περιεκτικότητας (80/12,5 160/12,5, 320/25) έχουν την ίδια "τεράστια" ασφαλιστική τιμή των 5,8 ευρώ που κανείς δεν ξέρει πως προκύπτει.
Συνδυασμός 320/25 (14) Λιανική τιμή 14,42 Ασφαλιστική τιμή 5,8 Αποζημίωση διαφοράς 0/100
Στο 1 κουτί πληρώνεις (14,42 - 5,8 = 8,62) + (5,8 : 4 = 1,45) = 10,07 δηλαδή το 70% της λιανικής τιμής του σκευάσματος.
Στα 2 κουτιά, θεραπεία 28 ημερών, πληρώνεις 20,14 ευρώ.

Τι είπες; Θέλεις το φθηνότερο σκεύασμα των 5,8 ευρώ που γράφει πάνω η συνταγή; Πολύ καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
(το μόνο που βρήκα στα χαρτιά, άγνωστο αν κυκλοφορεί, είναι κάποιο Zakodian Plus 320/25 στα 10,96 λιανική τιμή)

Υπουργείο Υγείας:
Γιατί προσφέρουμε καλό και φθηνό φάρμακο στους ασφαλισμένους!

Σε δύο ασθενείς σήμερα τους πρότεινα, και δέχθηκαν, ξεχωριστά tb Diovan 320 και td Diuren 25
diovan 320 (14) Λιανική τιμή 9,92 Ασφαλιστική τιμή 7,1 Αποζημίωση διαφοράς 0/100
diuren 25 (20) Λιανική τιμή 0,69 Ασφαλιστική τιμή 0,69 Αποζημίωση διαφοράς 0/100
Κόστος θεραπείας μηνός (28 μέρες) 8,9 ευρώ
Τίτλος: Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!
Αποστολή από: Gatekeeper στις 23 Οκτωβρίου 2013, 09:46:04
Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης - Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=246741&catid=3

 Πλήττονται σχεδόν 1.500.000 ασφαλισμένοι
- Αλλαγές φαρμάκι για γυναίκες με ανήλικα παιδιά
- Αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης από 3 ως και 15 χρόνια σε όλα τα Ταμεία
- Περικοπές στις συντάξεις για ασφαλισμένους πριν το 1983
Στην προσπάθειά του να μαζέψει τις δηλώσεις για περικοπές το υπουργείο Οικονομικών έκανε μια διαρροή που ανατρέπει τα πάντα σε ό,τι αφορά στις πρόωρες συντάξεις.

Ουσιαστικά μέσω διαρροών μαθαίνουμε ό,τι περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι προ του 1992 πλήττονται καθώς το υπουργείο προτίθεται να βάλει τέλος στη συνταξιοδότηση πριν το 62ο έτος για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των Ταμείων που φτάνει τα 2,1 δισ. ευρώ.

Χθες λοιπόν από το υπουργείο μάθαμε πως “η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρεμβάσεις μόνο για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις”.

Ουσιαστικά το υπουργείο ανακοίνωσε ένα μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις ειδικά για τους παλιούς ασφαλισμένους προ το '83 ή προ του '92 που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και απλά περιμένουν να συμπληρώσουν και την ηλικία που προβλέπεται από το Ταμείο του.

Το υπουργείο σκέφτεται να αυξήσει την “ποινή” τη μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν για όσους επιλέγουν να βγουν νωρίτερα, κάνοντας έτσι απαγορευτική την έξοδο

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το ισχύον συνταξιοδοτικό 12 χρόνια πριν το 62ο έτος. Αυτές είναι και οι κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο.
Οι μητέρες ανηλίκων που, ανάλογα με τα έτη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 5.500 ένσημα στο ΙΚΑ ή 25 έτη στο Δημόσιο και τα ειδικά Ταμεία σε ηλικίες από τα 50 (το 2010) έως τα 60 (το 2013).

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Δημόσιο με 25ετία που μπορούσαν είτε να αποχωρήσουν συμπληρώνοντας το 60ό έτος είτε και χωρίς όριο ηλικίας (οι ασφαλισμένοι πριν από το '83).

Ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά που συμπληρώνοντας 10.500 ημέρες από τις οποίες τις 7.500 στα βαρέα έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικίες από 55 για πλήρη ή 53 για μειωμένη (έως το 2010, καθώς από το 2011 και μετά αυξάνονται κάθε χρόνο τα όρια κατά 9 και 6 μήνες αντίστοιχα).
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 23 Οκτωβρίου 2013, 12:29:02
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Αν όμως κάποιος αποφασίζει να επιλέγει το ακριβότερο πρωτότυπο φάρμακο -γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι είναι καλύτερο και όχι η επιστήμη- τότε αυτός, εφόσον κάνει μόνος του αυτή την επιλογή, θα πρέπει να επωμιστεί και το κόστος.
Εκτός αν αυτό λέγεται losec ή nexium


Άντε για το Nexium να πούμε ότι τυπικά (και μόνο) υπάρχει μία δικαιολογία, διότι περιέχει esomeprazole magnesium trihydrate, ενώ τα γενόσημα της εσομεπραζόλης esomeprazole magnesium dihydrate (τι κάνει ένα μόριο νερού...).
Το Losec όμως; Omeprazole αυτό, omeprazole και τα γενόσημα. Το 50/50 θα μπορούσε να ισχύει μόνο στις μορφές του Losec που δεν έχουν αντίγραφα που να κυκλοφορούν, όπως π.χ. στα 10mg. Αντί αυτού, το 50/50 ισχύει για το πρωτότυπο σκεύασμα των 20 mg που έχει ένα κάρο γενόσημα, ενώ η μορφή των 10 mg επιβαρύνεται με 100% της διαφοράς της λιανικής από την ασφαλιστική τιμή... Βέβαια, και στη μορφή των 10mg υπάρχει δηλωμένο ένα γενόσημο (το Sedacid), αλλά προσωπικά δεν το έχω συναντήσει να κυκλοφορεί και ούτε με ενημέρωσε ποτέ για κάτι τέτοιο η εταιρεία που το προωθεί και με έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές.
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Αυγούστου 2014, 10:06:49
Ρίχνει τον ΦΠΑ από 23 σε 19% (ενιαίο για όλα τα προϊόντα) η Κυβέρνηση

Προς ΦΠΑ κοινό για όλες τις κατηγορίες προϊόντων και κατάργηση του 6,5% στα φάρμακα οδεύει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του real με ενιαίο συντελεστή στο 19%. Αυτό θα προκαλέσει μια μικρή επιβάρυνση της τάξης του 12.5% για τα φάρμακα, αλλά οι ασφαλισμένοι θα εξοικονομήσουν λίγα χρήματα από τα άλλα είδη (π.χ. ενδύματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ)
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 29 Μαρτίου 2016, 08:43:13
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Σ.Τ.Ε) ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΗΕ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

Ως γνωστόν, από το 2014 έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα πληθώρα νέων φαρμάκων για τη θεραπεία της HCV λοίμωξης. Αυτά τα φάρμακα έφεραν αλλαγές ως προς τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, επιτρέποντας τη χρήση θεραπευτικών σχημάτων που μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα, έχουν υψηλά αποτελέσματα ίασης, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και συνδέονται με ελάχιστες ως καθόλου ανεπιθύμητες ενέργειες σε σύγκριση με τα προηγούμενα θεραπευτικά σχήματα που περιέχουν ιντερφερόνη, ενώ παράλληλα η θεραπεία έχει μικρότερη χρονική διάρκεια. Σε αυτές επαναστατικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), έχει θέσει μέχρι στιγμής περιοριστικά κριτήρια στην πρόσβαση των ασθενών στην θεραπεία.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», δέχτηκε καταγγελίες από ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδα C και δέχτηκαν απορριπτική απάντηση, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο αίτημα χορήγησης των νέων φαρμάκων. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν μία τουλάχιστον αποτυχημένη προσπάθεια θεραπείας σε σχήματα με ιντερφερόνη, ή ακόμα και αντένδειξη στη λήψη των σχημάτων αυτών. Έτσι καταθέσαμε αίτηση προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μαζί με το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡχω” στις 04.01.2016 ζητώντας την άμεση αναθεώρηση των περιοριστικών κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C. Δυστυχώς, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε την εν λόγω αίτηση αφήνοντας ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδα C χωρίς θεραπευτική επιλογή.

http://www.helpa-prometheus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9/ (http://www.helpa-prometheus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9/)
Τίτλος: Απ: Έρχεται η σειρά των...ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 31 Μαρτίου 2016, 12:57:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Σ.Τ.Ε) ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΗΕ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

Ως γνωστόν, από το 2014 έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα πληθώρα νέων φαρμάκων για τη θεραπεία της HCV λοίμωξης. Αυτά τα φάρμακα έφεραν αλλαγές ως προς τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, επιτρέποντας τη χρήση θεραπευτικών σχημάτων που μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα, έχουν υψηλά αποτελέσματα ίασης, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και συνδέονται με ελάχιστες ως καθόλου ανεπιθύμητες ενέργειες σε σύγκριση με τα προηγούμενα θεραπευτικά σχήματα που περιέχουν ιντερφερόνη, ενώ παράλληλα η θεραπεία έχει μικρότερη χρονική διάρκεια. Σε αυτές επαναστατικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), έχει θέσει μέχρι στιγμής περιοριστικά κριτήρια στην πρόσβαση των ασθενών στην θεραπεία.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», δέχτηκε καταγγελίες από ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδα C και δέχτηκαν απορριπτική απάντηση, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο αίτημα χορήγησης των νέων φαρμάκων. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν μία τουλάχιστον αποτυχημένη προσπάθεια θεραπείας σε σχήματα με ιντερφερόνη, ή ακόμα και αντένδειξη στη λήψη των σχημάτων αυτών. Έτσι καταθέσαμε αίτηση προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μαζί με το Σωματείο Ηπατομοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡχω” στις 04.01.2016 ζητώντας την άμεση αναθεώρηση των περιοριστικών κριτηρίων πρόσβασης στις νέες θεραπείες για την ηπατίτιδα C. Δυστυχώς, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε την εν λόγω αίτηση αφήνοντας ανθρώπους που ζουν με ηπατίτιδα C χωρίς θεραπευτική επιλογή.

http://www.helpa-prometheus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9/ (http://www.helpa-prometheus.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9/)

Το κόστος των νέων φαρμάκων για την HCV λοίμωξη είναι δυσθεώρητο (μπορεί να υπερβεί και τα 50.000 Ε συνολικά ανά θεραπεία). Η αποτελεσματικότητα τους όμως φτάνει το 95% στην εκρίζωση της λοίμωξης ,προλαμβάνοντας  έτσι αρκετές περιπτώσεις κίρρωσης και ηπατοκυτταρικού καρκίνου. Στη σημερινή Ελλαδα βέβαια ,τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

http://www.easl.eu/medias/cpg/HEPC-2015/Summary.pdf (http://www.easl.eu/medias/cpg/HEPC-2015/Summary.pdf)

http://www.hcvguidelines.org/full-report/initial-treatment-hcv-infection (http://www.hcvguidelines.org/full-report/initial-treatment-hcv-infection)