Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: alfie στις 27 Ιανουαρίου 2011, 21:56:11

Τίτλος: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 27 Ιανουαρίου 2011, 21:56:11
Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, απαντούν οι γιατροί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που έχει κατατεθεί στη Βουλή και ζητούν την απόσυρσή του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε δύο 48ωρες απεργίες από την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, 4ωρη στάση εργασίας (09:00.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει πανιατρική συγκέντρωση στις 10:00 στο ξενοδοχείο President, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=245546
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 12:29:50
Απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ 4ωρης στάση εργασίας πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες απεργίες που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.
 
Από σήμερα έως και την Παρασκευή τα ιατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31.10.2010 σύμφωνα με το Ν. 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την οποία χαρακτηρίζουν "αντισυνταγματική και παράνομη".

Πανελλαδικές 24ωρες απεργίες στις 4 , 7 και 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=246924
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 18:24:20
Μετά τα επεισόδια στο Υπ. Υγείας βρέθηκαν συνομιλητές!
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της πανιατρικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (09:00 – 13:00) των νοσοκομειακών γιατρών και της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ι.Κ.Α., οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας.

Από την ένταση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική.

Η ένταση προκλήθηκε ότι όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος απουσίαζε και φυσικά δεν ήταν διατεθειμένος να συζητήσει μαζί τους αλλά και γιατί οι άνδρες των ΜΑΤ τους απαγόρεψαν την είσοδο στο κτίριο.

Οι γιατροί εξαγριωμένοι έσπρωξαν τους αστυνομικούς μπήκαν στο Υπουργείο Υγείας και κατευθύνθηκαν προς το αμφιθέατρο, απαιτώντας να βρεθούν συνομιλητές εκ μέρων των αρμοδίων προκειμένου να εισακουστούν οι απόψεις τους σε σχέση με τις επικείμενες αλλαγές. Το προστατευτικό ρολό του κτιρίου ανέβηκε και οι απεργοί στο σύνολο τους μπήκαν μέσα στο αμφιθέατρο.

Αύτη την ώρα συζητούν με τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γεν. γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Αντώνη Δημόπουλο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=249322&cid=4
Τίτλος: Απ: ΥΥΚΚΑ κινητοποιήσεις 1/2/2011
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 23:11:13

Video από την κάμερα του κινητού του συναδέλφου Ηλία Τσέρκη.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 23:13:30
http://www.livestream.com/artifact/video?clipId=pla_2522cc98-ba6f-49e2-9909-bc1971952266
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 23:18:27
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 2 Φεβρουαρίου 2011, 09:28:19
Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας

Παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου οι γιατροί ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδο και απόσυρση του νομοσχεδίου στον κλάδο. Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους. Συνεχίζεται η κατάληψη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους από γιατρούς, οι οποίοι ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να συζητήσουν για το νομοσχέδιο για τον κλάδο.

Δυνάμεις της αστυνομίας στυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια την Τρίτη.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών αποφάσισε εκτάκτως να κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία και καλεί τους γιατρούς να συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις εντός της ημέρας.

Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των ιατρικών φορέων με πρόταση για γενική απεργία τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) εξήγγειλε δύο 48ωρες απεργίες από την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, όταν οι γιατροί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=53112955


 
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 2 Φεβρουαρίου 2011, 10:19:15
Για γέλια και για κλάματα!
Ένας πυρήνας ελευθεροεπαγγελματιών  υπερασπίζεται τάχα το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας.
Την ίδια στιγμή οι νοσοκομειακοί (και δεν αναφέρομαι στην ΟΕΝΓΕ) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Ή περιμένουν πως και πως τα έξτρα εισοδήματα.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 3 Φεβρουαρίου 2011, 00:04:38
Αδιέξοδο στο διάλογο Λοβέρδου-γιατρών
 

Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τους γιατρούς που πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας. Μέτρα για την μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς που πραγματοποιούν κατάληψη δεν βρέθηκε λύση, καθώς οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχέδιου για την Υγεία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά «όχι» στην απόσυρση και υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας».Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση γιατροί και εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων συνεδριάζουν στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Μέχρι στιγμής, γίνεται λόγος για απεργίες διαρκείας από όλους τους γιατρούς, του ΙΚΑ, τους νοσοκομειακούς αλλά και τους ιδιώτες.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί οι γιατροί αναμένεται να έχουν συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης κατέληξαν σε μέτρα ποροκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, εξαιτίας της απεργίας.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από τη Δευτέρα να απευθύνονται στους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και στον τομέα της υγείας

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκίνησαν από χθες οι γιατροί του ΙΚΑ, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τις αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε δύο 48ωρες απεργίες που θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=43700&catid=11
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 3 Φεβρουαρίου 2011, 09:37:07
Συνεχίζεται η μάχη της Υγείας

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, αντιδρώντας στο «πολυνομοσχέδιο» που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν νεα 24ωρη για σήμερα, μετά το αδιέξοδο που επήλθε από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή τα πολυιατρεία του ΙΚΑ λόγω της απεργίας των γιατρών.
 
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=247654 (ftp://http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=247654)

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 3 Φεβρουαρίου 2011, 18:30:55
Ζωντανή σύνδεση με την αίθουσα συνεντεύξεων που τελεί υπό κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας (http://www.livestream.com/stopcarteltvgr)
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 4 Φεβρουαρίου 2011, 21:59:18
http://logia-starata.blogspot.com/2011/02/blog-post_2259.html

Επιθετική ανακοίνωση του προέδρου της ΕΙΝΑΠ κατά των συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ

Υπό την πίεση της καθολικής αντίδρασης των γιατρών, έπεσαν οι μάσκες.


Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των συντακτών του νομοσχεδίου. Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα αυτών προς τους οποίους ο υπουργός Υγείας ξοφλάει γραμμάτια. Αποκαλύφθηκαν αυτοί που για χάρη τους ο Υπουργός επιμένει στο αναιτιολόγητο ατόπημα του, στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών.
Ας αναλάβει πλέον τις εφημερίες των νοσοκομείων μ’ αυτούς που δεν εφημερεύουν ποτέ, με όσους διακατέχονται από περίεργες εμμονές.


Είναι μια μικρή μειοψηφία. Οι ικανοί Συντονιστές Διευθυντές του ΕΣΥ τους αγνοούν. Στηρίζουν και συντάσσονται με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

Συνάδελφε μπορείς να βοηθήσεις;

Κάντο τώρα. Ψαλιδήζουν διαρκώς τις κατακτήσεις μας. Πρέπει να αντιδράσουμε. Ο κ. Λοβέρδος μας προσβάλει. Δώστου την απάντηση.

Σε λίγους μήνες θα αμφισβητηθούν με τις διάφορες συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων και οι θέσεις μας. Θα το δεχτούμε αυτό; Αν διαθέτουμε τον καλός νοούμενο εγωισμό, ας το δείξουμε τώρα. Ειναι η ώρα που πρέπει ο καθένας για τον εαυτό του, τον συνάδελφο και τους νέους γιατρούς, που για πολλούς είναι παιδιά μας, να πάρουμε την προσπάθεια που κάνουμε σαν προσωπική μας υπόθεση. Τώρα κρινόμαστε όλοι μας.
Και συμμετέχουμε συνειδητά στην τετραήμερη πλέον απεργία 7 έως 10 Φεβρουαρίου. Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να λειτουργήσουν.


Στάθης Τσούκαλος

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 14:00:46
Ο υπουργός υγείας κατηγόρησε τους συνδικαλιστές γιατρούς λέγοντας πως εκείνοι είναι που δεν θέλουν “την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” και όπως τόνισε “δεν την θέλουν γιατί από 7.000 - 8.000 οι γιατροί του ΙΚΑ θα αυξηθούν σε 36.000”.

Στο μεταξύ οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή. Εως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία- από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με "προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ".

Πάντως οι γιατροί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63310&catid=5

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 14:52:54
Tί ακριβώς (θέλουν να) κάνουν αυτοί εδώ (http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/synechizetai-h-katalhpsh-sto-yygeias); Γιατί είναι εκεί;
Ποιοί είναι αυτοί και ποιοί είναι οι άλλοι; Εμείς με ποιούς είμαστε; Έχει καταλάβει κανείς τίποτε;

Μια φορά στα χρονικά βγήκε ένας ΥΥΚΑ επιτέλους να καταργήσει το ξέπλυμα συνταγών - πως να μην είμαστε μαζί του (σε αυτό) ;

(από το δελτίο τύπου (http://www.real.gr//Files/Articles/Document/44438.pdf) του ΙΚΑ)

3. Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ,  στα ιδιωτικά τους ιατρεία για λίγες εβδομάδες και
μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -  ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους
συνταγολόγια, συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα
οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

4. Οι συνταγές αυτές εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ -  ΕΤΑΜ
φαρμακείων
και εξοφλούνται με τη διαδικασία που με απόλυτη σαφήνεια καθορίζεται στο
σχέδιο νόμου,  που συζητείται στη Βουλή.  Στο ίδιο σχέδιο νόμου καθορίζεται ο τρόπος
πληρωμής των ιατρών, κατά πράξη και περίπτωση, σύμφωνα με το Π.Δ. 57/2005
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 16:05:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tί ακριβώς (θέλουν να) κάνουν αυτοί εδώ (http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/synechizetai-h-katalhpsh-sto-yygeias); Γιατί είναι εκεί;
Παράθεση
οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΙΚΑ
???
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 16:13:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΙΚΑ
???


Mα, το IKA έχει και δικά του Νοσοκομεία, π.χ. το ΙΚΑ-Παναγία στην Καλαμαριά, κοντά στην Pizza Hut και την Βeer Academy, ρε Τάσο...
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 16:15:30
Οι Νοσοκομειακοί ιατροί που έχουν κάνει κατάληψη το Υπουργείο είναι μόνο των 3 νοσοκομείων του ΙΚΑ;

Γι αυτό το λόγο απόρησα. Τέσπα
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 18:53:55
Προσωπικά, αναρωτιέμαι εάν το ΙΚΑ σκέφτεται να ακυρώσει όλες τις συνταγές ιατρών του ΙΚΑ που εκδόθηκαν τις μέρες που έχουν δηλώσει ότι απεργούν ή να τους καλέσει σε απολογία.

Εννοείται διακομιστή ότι ιατρικοί σύλλογοι που ήταν απόντες στο 48ωρο που αφορούσε τόσους γιατρούς, απόντες όταν ο ΟΠΑΔ δεν πλήρωνε και δεν πληρώνει, απόντες όταν το ΙΚΑ έδινε συμβάσεις των 500 ευρώ, απόντες όταν το ΙΚΑ έβαζε 3000 ασφαλισμένους ανά οικογενειακό ιατρό, σήμερα απειλούν με πειθαρχικές ποινές.

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 5 Φεβρουαρίου 2011, 20:16:16
Είναι από τις ελάχιστες φορές που είμαι τόσο διχασμένος σε σχέση με μια απεργιακή κινητοποίηση.
Το νεοεμφανιζόμενο αραγές πανιατρικό μέτωπο με αφήνει παγερά αδιάφορο, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κανένα υλικό ή ηθικό κοινό συμφέρον.
Βεβαίως ευκαιριακές συμμαχίες πάντα υπήρχαν...
Από την την άλλη, προσωπικά έχω μάθει να καρφώνω την "αλήθεια" μου στο κούτελο και να πορεύομαι.
Η υπεράσπιση των ψηγμάτων δημόσιου χαρακτήρα της υγείας , δυστυχώς δε μπορεί να γίνει με ευκαιριακές συμμαχίες.
Γιατί είναι στάση ζωής και καθημερινός μόχθος. Δυστυχώς δε θα γίνει ούτε από τουε εργαζόμενους στο ΕΣΥ, γιατί από καιρό έχουν-ως σώμα και όχι μεμονωμένα- απολέσει τη συνείδηση του κοινωνικού τους ρόλου.
Η κηδεία του από καιρό βρισκόμενου στην εντατική "δημόσιου", δεν αργεί. Οι βαρυπενθούντες ΠΙΣ και σία τρέμουν-και καλά κάνουν από τη μεριά τους- την αναδιάταξη της "αγοράς υγείας".
Η εποχή που κάθε γιατρός άνοιγε "μανάβικο" στη γειτονιά , τελείωσε. Οτιδήποτε δεν εντάσσεται στη λογική της αύξησης της επιχειρηματικότητας και της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς υγείας, θα εξαφανιστεί.Ο "ανθός της ελληνικής νεολαίας" (έτσι δε λέγανε όταν μπαίναμε στις σχολές?) μπορεί άφοβα να μαραθεί με τις ευλογίες της τρόικας.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν ανάμεσά μας και αυτοί που θα τσιμπήσουν στην περίφημη αναδιάταξη-επανίδρυση- της ΠΦΥ...
Ποιας ΠΦΥ????
Η πρόσβαση σε ένα γιατρό (που είναι άραγε οι επιστημονικά και κοινωνικά χειραφετημένοι γενικοί γιατροί?) και σε ένα απόλυτα ανταποδωτικό πακέτο ασφάλισης-παροχής υπηρεσιών ,είναι ΠΦΥ???
Πιθανώς όσοι είναι έτοιμοι , έξυπνοι, "ικανοί", να ανακλύψουν τη "φιλοσοφική λίθο" τους ή την κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά...
Καλή τύχη!!!
Η κοινωνία και οι ανάγκες της που υπάρχει σε όλα αυτά?
Πουθενά...
Βεβαίβως, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σε φάρμακα και βιοιτρική τεχνολογία, σημαίνει υποχρεωτικά και προάσπιση της υγείας ατόμων και κοινωνίας?
Ενδιαφέρον φιλοσοφικό και επιστημολογικό ερώτημα...
Την απάντηση όμως, μάλλον θα τη δώσουν άλλοι...
Εμείς έχουμε να εφαρμόσουμε τα guidelines των φαρμακευτικών και να βρούμε τρύπα να χωθούμε...
Η καλύτερα ΠΦΥ αλλά τρόικα για να χωθούμε.


Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 01:30:29
Γιατί απεργούν οι Γιατροί

Οι νοσοκομειακοί ιατροί (ΕΙΝΑΠ) δήλωσαν ότι οι «διατάξεις του νομοσχεδίου κατοχυρώνουν εσαεί τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου στο ΕΣΥ, καθώς διαιωνίζουν τη μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς και παραοικονομίας που υπάρχει στα νοσοκομεία. Παράλληλα, καταργούν οριστικά και τα τελευταία θεσμικά υπολείμματα από τη Συλλογική Σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών και το Ν. 3754/2009». Ειδικότερα τόνισαν πως το πολυνομοσχέδιο:

• Καταργεί κάθε έννοια δωρεάν και δημόσιας περίθαλψης.

• Παραδίδει το σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

• Διαλύει κάθε έννοια δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους.

• Κατοχυρώνει ισοβίως τα σκανδαλώδη προνόμια του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου στα νοσοκομεία.

• Περιλαμβάνει, από τη μια, μια σειρά φωτογραφικών διατάξεων που βολεύουν «ημέτερους», και από την άλλη, μια σειρά διατάξεων που επιδεινώνουν δραματικά τα προβλήματα τμημάτων γιατρών, όπως π.χ. δραματική αύξηση αναμονής σε ορισμένες ειδικότητες.

Χωρίς ελπίδα για τους νέους ιατρούς

Και οι νέοι ιατροί και ειδικευόμενοι καταγγέλλουν ότι:

• Το νομοσχέδιο και το επικαιροποιημένο μνημόνιο βάζει τέλος σε κάθε δυνατότητα επαγγελματικής προοπτικής.

• Κλείνει η είσοδος στο ΕΣΥ με την εφαρμογή του 5 (φεύγουν) :1 (μπαίνει), ενώ στο ιδιωτικό ιατρείο η σύμβαση με το μοναδικό ταμείο (ΕΟΠΥΥ) θα είναι για 600 ευρώ.

• Η ανεργία και οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα είναι η νέα πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση.

πηγή: http://logia-starata.blogspot.com
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 01:33:45
Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι θα γίνονται συμβάσεις έργου με γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ (αυτό σημαίνει μηνιαίος μισθός κι όχι πληρωμή ανάλογα με τις επισκέψεις και τις πράξεις, όπως ισχύει στον ΟΠΑΔ σήμερα). Στο Μνημόνιο λοιπόν ξεκαθαρίζεται ότι κάθε νέα πρόσληψη γιατρού που θα γίνεται με σύμβαση έργου θα έχει μηνιαία αμοιβή στα επίπεδα που έχουν οι μισθοί των γιατρών σήμερα στον ΟΑΕΕ δηλ. 630 ευρώ!!! Μόνο που σήμερα οι γιατροί του ΟΑΕΕ έχουν σύμβαση και μ' άλλα Ταμεία (ΟΠΑΔ κλπ). Από 1ης Ιουνίου με τον ΕΟΠΥΥ (το μοναδικό ταμείο που θα υπάρχει) οι γιατροί δουλεύουν με συμβάσεις έργου των 630 ευρώ..
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: flone στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 11:41:23
Είναι πολύ επιφανειακή η προσέγγιση του θέματος στο επίπεδο των 600 ευρώ. Που μπορεί να είναι 1000 ή 1600, δεν έχει σημασία.

Ο γιατρός δεν θα έχει άλλες συμβάσεις και θα πληρώνεται με σύστημα ΟΑΕΕ.
Αυτό σημαίνει: τέλος τα «χαρτάκια» και τέλος η δεξαμενή των “private patients”, δηλ. ασφαλισμένοι ΙΚΑ και ΟΓΑ που πληρώνουν μέχρι σήμερα κανονική επίσκεψη.
Με τους όρους αυτούς, και 2600 να παίρνει ο γιατρός, πάλι λίγα είναι, αφού δεν θα έχει να πάρει από κάπου αλλού.
Οι γιατροί που θα συνεχίσουν –επειδή το θέλουν, όχι επειδή δεν θα  τους κάνουν συμβάσεις- εκτός ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι, ελαχιστότατοι.
Είναι ολοκληρωτική καταστροφή για το ιδιωτικό επάγγελμα και η ώρα της πληρωμής για τη λάθος πορεία του (οι ιδιώτες γιατροί ποτέ δεν ήταν ιδιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι –των ταμείων- ήταν αλλά δεν το κατάλαβαν).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η εποχή που κάθε γιατρός άνοιγε "μανάβικο" στη γειτονιά , τελείωσε. Οτιδήποτε δεν εντάσσεται στη λογική της αύξησης της επιχειρηματικότητας και της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς υγείας, θα εξαφανιστεί.

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μπορεί να μεταφέρονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και άλλοι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί παροχής υγείας που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου

Με λίγα λόγια, όταν θα ξεμείνουνε ιδιώτες χωρίς συμβάσεις, όταν η αποζημίωση της σύμβασης θα φτάνει ίσα ίσα για να καλύπτει τα έξοδα του ιατρείου, ασφάλιση, εφορίες, κλπ, θα ανοίξει ο δρόμος στους επιχειρηματίες να στήσουνε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας στον ΕΟΠΥΥ και να προσλαμβάνουνε υπαλλήλους γιατρούς. Έτσι οι ιδιώτες γιατροί θα γίνονται σιγά σιγά από δημόσιοι υπάλληλοι με απεριόριστες αποδοχές, πρώτα δημόσιοι υπάλληλοι με ορισμένο μισθό και μετά ιδιωτικοί υπάλληλοι, με ο,τι σημαίνει αυτό. Η επιχείρηση θα μπορεί να κάνεις καλύτερες προσφορές στον ΕΟΠΠΥ από ό,τι ο ιδιώτης γιατρός, αλλά μετά θα πρέπει να κερδίσει τη διαφορά χαμηλώνοντας το κόστος λειτουργίας της.

Μετά, θα έρθει και η δικιά μας σειρά.
Γιατί έτσι είναι η αγορά. Δεν μπορούν σήμερα να πάνε παρακάτω οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ, ούτε οι όροι απασχόλησής τους (σπασμένα ωράρια, Σάββατα, συμβασιούχοι [=«επικουρικοί»] κλπ). Αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε η πλειοψηφία των «ανταγωνιστικών» γιατρών θα τους τραβούσε δυο μούντζες και θα έβγαινε στο ελεύθερο επάγγελμα. Είναι ο μόνιμος και γνωστός διαβολάκος που στέκεται στη γωνία και κοιτάει με νόημα τους γιατρούς του ΕΣΥ, που είναι από μια ηλικία και κάτω. Όταν όμως δεν θα έχεις πού να πας, τότε θα σε ρημάξουνε. Το Δημόσιο θα πληρώνει πάντα λίγο παραπάνω από την αγορά, για να κρατάει τους υπαλλήλους του. Τότε θα καταλάβουμε και γιατί μετονομάστηκαν τα Απογευματινά Ιατρεία και γίνανε «Ολοήμερη Λειτουργία». Έλα, γιατρέ μου, 4 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα. Μαζί με την Οδηγία που θα αλλάξει μάλλον, και ο χρόνος της ενεργού εφημερίας δεν θα λογίζεται χρόνος εργασίας σε όλη του την έκταση για όσους δεν έχουν «βάρδιες» (ΤΕΠ, Μονάδες κλπ) όπως γίνεται σήμερα.

Δεν ξέρω αν η αλυσιδωτή αυτή αντίδραση σταματάει εδώ ή έχει και συνέχεια, αλλά τα πράγματα είναι απλά. Και προβλέψιμα.
Δυστυχώς οι Φορείς (συνδικαλιστές, σύλλογοι) έχασαν το επικοινωνιακό παιχνίδι και με τα μέλη τους και με τα Μέσα και με την κοινωνία. Αν αναγνωρίζουμε σε όλους τους καλές προθέσεις.

Ενώ ο ΥΥΚΑ έχει σαρώσει τα κανάλια εδώ και μήνες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η κηδεία του από καιρό βρισκόμενου στην εντατική "δημόσιου", δεν αργεί.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 11:54:33
flone,
Έχεις εν μέρη δίκιο. Εκεί που προσωπικά διαφωνώ είναι στο ότι ο ιατρικός σύλλογος διαπράττει προκλητικά υπέρμετρο λάθος αντί να βγει και να πει δεν θέλουμε επιχειρηματίες στην υγεία και βγάλτε αυτό που έχεις βάλει κόκκινο, δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, βγαίνει κόντρα στην κοινωνία όπου οι μισοί έλληνες είναι στο έλεος του ΙΚΑ. Ποιους υποστηριζει; Μήπως το 3% των γιατρών που προσβάλουν στην κοινωνία τους υπόλοιπους με τα έργα τους; Πιστεύετε ότι εάν ανοίξει το ΙΚΑ και απαιτηθεί η έξοδος των επιχειρηματιών στην υγεία δεν θα βρει υποστηρικτές στην κοινωνία;

Αλήθεια, υπάρχουν αποφάσεις γενικής συνέλευσης για αυτά που λένε οι σύλλογοι;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: flone στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 12:05:20
Δεν βλέπω να διαφωνούμε πουθενά.
Είπα ότι, με την προϋπόθεση ότι οι φορείς έχουν καλές προθέσεις, έχασαν την επικοινωνιακή μάχη, γιατί δεν πρόβαλαν αυτό που καίει (εμάς τώρα στα κοντά και όλους μακροπρόθεσμα). Και ότι το άνοιγμα που γίνεται τώρα, προπαγανδίζεται από καιρό από την άλλη πλευρά.

Φυσικά και θα βρει υποστηρικτές στην κοινωνία.
Για λίγο.
Μην ξεχνάμε το "increased copayments" ;)

Αλλά μετά θα είναι αργά.
Για όλους, επίσης.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 13:01:32
Γιατρέ μου, συγγνώμη (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5171)
(του Δημ. Καμπουράκη)

«Το φακελλάκι, η κατευθυνόμενη υπερσυνταγογράφηση, η διοχέτευση ασθενών στα διαγνωστικά κέντρα για πανάκριβες άχρηστες εξετάσεις, το πήγαινε έλα των dealers των φαρμακευτικών εταιρειών (ιατρικών επισκεπτών) έξω από τα γραφεία των γιατρών, η χρήση των ιατρείων του ΙΚΑ για ψάρεμα πελατών στα ιδιωτικά ιατρεία, η παραβίαση της λίστας αναμονής στα νοσοκομεία, οι θηριώδεις σπατάλες στα χειρουργεία, οι πλαστές εφημερίες, τα πιράνχας του ιατρικού εξοπλισμού, τα μαζικά συνέδρια φαρμακευτικών εταιρειών σε εξωτικούς προορισμούς, τα τεράστια ελλείματα των μονάδων υγείας και οι υπόλοιπες γνωστές πληγές του συστήματος, είναι απότοκα...»
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 13:54:01
Ξέπλυμα συνταγών, τέλος!

Ρήξη στον χώρο της Υγείας - Σε αναζήτηση γιατρού οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=44647&catID=11)

Σε 17.000 γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα απευθύνονται από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Χωρίς οικονομική επιβάρυνση, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, οι περίπου πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού, μπορούν με το βιβλιάριό τους να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους γιατρούς προκειμένου να εξασφαλίζουν τη συνταγή με τα φάρμακα ή το παραπεμπτικό που απαιτείται για περαιτέρω εξετάσεις.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: eliastheod στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 16:28:52
   Το εξοργιστικό με όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που παίρνουν τους παχυλούς μισθούς για να προπαγανδίσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων αφεντικών τους, είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ασκούν «το  λειτούργημα της ενημέρωσης». Όσο και αν προβληματίζεσαι και να είσαι «διχασμένος» για την ηθική των ευκαιριακών συμμαχιών, το πολιτικό περιεχόμενο και την ορθότητα του λόγου της συγκεκριμένης κινητοποίησης, δεν μπορείς να μην αντιδράς στη δημαγωγία του υπουργού και στο λαϊκισμό των εκπροσώπων του δημοσιογράφων, καθημερινά στο «γυαλί».
   Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έχω την αίσθηση, ότι δεν ξεκαθαρίζονται οι οικονομικές παράμετροι του καινούργιου συστήματος που φτιάχνεται, και η ουσία  αφήνεται σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις.
Δεν ξεκαθαρίζεται ποιοι γιατροί, ποιες ειδικότητες θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΠΥ, πώς θα πληρώνονται;
Θα υπάρχει ελεύθερη επιλογή γιατρού - ειδικότητας από τον ασθενή;
Θα υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των ασθενών ανά γιατρό, και αν ναι, ο (ν+1) ασθενής που θα θέλει να διαλέξει τον συγκεκριμένο γιατρό τι θα κάνει;
Με τα διαγνωστικά, που αποτελούν το μεγάλο φιλέτο μικρο και μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας τι θα γίνει; Πώς θα καλύπτονται;
Με τη φαρμακευτική δαπάνη; Τι θα καλύπτει το ταμείο; Θα επιδοτείται ο αγροτικός ιατρός, ο γιατρός ΕΟΠΠΥ, ο μεγαλοδιευθυντής  ΕΣΥτης, ο καθηγητής, ο ειδικευόμενος για την επιλογή συγκεκριμένου σκευάσματος; Κάποιοι από αυτούς;
   Είναι αυτά και υπάρχουν και πολύ περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να καταλάβουμε το « προς τα πού το πάει ο υπουργός». Και όλα αυτά είναι πολύ μακριά από τους λαϊκισμούς των καμπουροδημοσιογράφων, ότι με μια απόφαση ο υπουργούς κατήργησε τις ουρές του ΙΚΑ και όποιος θέλει απευθύνεται σε όποιο γιατρό θέλει να εξετασθεί (ε καλά, δεν είπε και να χειρουργηθεί …). Το «καμπουροδημοσιογράφοι»  για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρεται στην κύφωση που αποκτά η σπονδυλική στήλη (επαγγελματικό νόσημα) λόγω συνεχούς κάμψης στα θελήματα των αφεντικών, και δεν παραπέμπει σε συγκεκριμένα ονόματα.
   Προσωπικά έχω την αίσθηση, ξαναλέω, ότι ο υπουργός και η τρόικα που του υπαγόρευσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν έχουν σαν κύριο στόχο τις χαμηλές αποδοχές των γιατρών (τώρα που μας βρήκαν πολλούς και μπόσικους), όχι, ότι αν γίνει και αυτό στην πορεία, ιδιαίτερα για τη μεγάλη μάζα των μικρογιατρών θα τους ενοχλούσε. Δεν έχουν αυτό σαν κύριο στόχο, γιατί δεν θα ήθελαν να μειώσουν το οικονομικό κόστος των υπηρεσιών υγείας, στο βαθμό που οι δαπάνες αυτές είναι συνδεδεμένες  με το κέρδος των επιχειρηματιών της υγείας. Η τρόικα και οι περίφημες «αγορές» που πλέον μας εξουσιάζουν, δεν θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση φαρμάκων, αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, νέων τεχνολογικά διαγνωστικών μεθόδων και υλικών, γιατί θα μείωναν σύστοιχα και το κέρδος όλης της βιομηχανίας και της αγοράς που κινείται σε αυτούς τους τομείς. Σκεφτείτε όλα αυτά που έχουν ακουστεί, για το πόσο υψηλά στην ιεραρχία του καπιταλιστικού συστήματος βρίσκεται η βιομηχανία του φαρμάκου και για την εμπλοκή της με παγκόσμιους οργανισμούς και κυβερνήσεις.
   Με απλά λόγια, αν μειωθούν τα κέρδη τους, πού θα τα βρουν τα λεφτά για να μας δανείσουν «για να αποφύγουμε εμείς τη χρεοκοπία» (που μας λένε καθημερινά οι καμπουροδημοσιογράφοι) και αυτοί να αυξήσουν το κεφάλαιό τους…
   Αυτό που ενδιαφέρει την τρόικα και κατ  επέκταση τον υπουργό, είναι η μείωση της συνεισφοράς του κράτους σε αυτές τις δαπάνες, αυτό που λέμε μείωση του κοινωνικού κράτους. Γι αυτό το λόγο, ότι και αν αποφασιστεί να απαντάνε οι υπουργικές αποφάσεις, στο πώς, ποιοι, κάθε πότε, και σε όλα τα άλλα ερωτήματα που έβαλα παραπάνω, ένα είναι σίγουρο, ότι στο κόστος θα συμβάλει γενναία και ο χρήστης των υπηρεσιών υγείας.
   Απλά από τους καμπουροδημοσιογράφους δε θα το ακούσουμε ποτέ αυτό. Θυμηθείτε τις τράπεζες όταν διαφημίζουν τα φοβερά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας που έχουν, διατυμπανίζουν το σλόγκαν «με 50ευρω το χρόνο σε βλέπει γιατρός, οποιαδήποτε ώρα, όσες φορές θέλεις». Σου λένε να σε δει γιατρός, δε σου λένε να ολοκληρώσει και τη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλασή του….  Δεν αναφέρουν πόσο τελικά θα σου έρθει το «κουστούμι» και όσοι μπλέχθηκαν στα γρανάζια αυτά, έμαθαν καλά…
   Τώρα γιατί οι γιατροί του ΙΚΑ ξέπλεναν συνταγές και οι 17000 του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν θα ξεπλένουν δεν το κατάλαβα. Εγώ περισσότερα πλυντήρια βλέπω, άρα και περισσότερες μπουγάδες….
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 16:58:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τώρα γιατί οι γιατροί του ΙΚΑ ξέπλεναν συνταγές και οι 17000 του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν θα ξεπλένουν δεν το κατάλαβα.

Έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα ξεκάθαρα. Μέχρι τώρα, όταν ένας ιατρός μη συμβεβλημένος με το ΙΚΑ εξέταζε έναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ, του έδινε συνταγή σε απλό χαρτί και κατόπιν ο ασφαλισμένος προσέτρεχε στα ΚΥ και ΠΙ που δίνανε τέτοιες συνταγές, για να πάρει συνταγή του ΙΚΑ. Πλέον, οι ιατροί της ΕΟΠΠΥ θα συνταγογραφούν οι ίδιοι τις συνταγές των ασφαλισμένων που θα εξετάζουν και άρα δεν θα υπάρχει η ανάγκη ξεπλύματος. Πρέπει βέβαια να ξεκαθαριστεί τί θα γίνεται με τις συνταγές των λίγων ( ; ) ιατρών που θα προτιμήσουν να μείνουν εκτός ΕΟΠΠΥ.   
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: stathis στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 17:20:20
Συμφωνω σε ολα με τους παραπανω συναδελφους. Θα ηθελα ομως να επισημανω ορισμενα πραγματα που βλεπω ως γιατρος που δουλευει στο εξωτερικο και να τα εκφρασω με ευθυτητα εως κυνισμο. Πιστευω οτι το κυριο και βασικο προβλημα μας ως κλαδου ειναι ακριβως οτι ποτε δεν σκεφτομαστε συλλογικα αλλα στενα συντεχνιακα. Μεσα στο συναφι μας υπαρχουν πολλα υποσυναφια (ΕΣΥτες ευσυνειδητοι και αλλοι αχρηστοι και διεφθαρμενοι, κρατικοδιαιτοι ιδιωτες που δουλευουν με μιζες και ειναι νταβατζηδες αρρωστων και συναδελφων, γιατροι του ΙΚΑ που ειναι μειγμα δημοσιου υπαλληλου και ιδιωτη στην καλυτερη περιπτωση και στην χειροτερη αισχρα λαμογια που κατοχυρωσαν χυδαια προνομια ολα αυτα τα χρονια και εκβιαζουν τους ασφαλισμενους ή καταληστευουν μαζι με φαρμακευτικες εταιρειες και πολυαριθμους απατεωνες φαρμακοποιους το Δημοσιο, πανεπιστημιακοι γιατροι που καποιοι οντως κανουν ερευνα και παρα πολλοι που ειναι αγιογδυτες και τενεκεδες ξεγανωτοι μεσα στη σπουδαιοφανεια και εγιναν πανεπιστημιακοι ή γιατι ειχαν μπαμπα καθηγητη ή γιατι ηταν ρουφιανοι,γλυφτες και ερπετα κουβαλωντας χρονια τους χαρτοφυλακες των αφεντικων τους, στρατιωτικοι γιατροι επισης διπλοθεσιτες που εχουν μετατρεψει τα στρατιωτικα νοσοκομεια σε ιδιωτικες κλινικες και αδιαφορουν για τους στρατευσιμους και αλλους στρατιωτικους που προσφερουν εργο στην παραμεθοριο, γενικους γιατρους αστοιχειωτους παλιους αγροτικους που βαφτιστηκαν ειδικοι χωρις εκπαιδευση και ειναι οι τοπικοι θεοι στα χωρια που δουλευουν εκμεταλλευομενοι τη θεση τους και ξεπαστρευουν οικονομικα και κυριολεκτικα ασθενεις και ταμεια με κατευθυνομενη συνταγογραφηση αλλα και αλλους ιδεολογους που προσφερουν μεχρι και προληπτικη υγεια εκει που υπηρετουν). Ολα τα παραπανω υποσυναφια τηρουν ολα αυτα τα χρονια το νομο της σιωπης με πρωτους τους καταπταιστους ιατρικους συλλογους μας και τους συνδικαλιστες μας. Η συμφωνια ειναι κλεψτε, εκμεταλευτειτε καταχραστειτε ξεφτυλιστε ασθενεις και δημοσιο με καθε τροπο, ξεπαστρεψτε με την αγνοια και την αδιαφορια σας οσο πιο πολλους ασθενεις μπορειτε αλλα καντε τουμπεκι οταν εμεις θα κανουμε τα ιδια και χειροτερα. Φυσικα δεν ειναι μονο οι γιατροι που ειναι διεφθαρμενοι. Διαφθορα και ανομια υπαρχει παντου στην Ελλαδα. Αυτο που εξοργιζει τον κοσμο ειναι η υποκρισια μας και το τουπε μας.Ο μεσος ασφαλισμενος εχει ταλαιπωρηθει με αφανταστο τροπο στα γιατρεια του ΙΚΑ, η γραφειοκρατια και πολλοι συναδελφοι ΙΚΑτζηδες τον ξεφτιλησανε και τον εκμεταλλευτηκαν και τωρα βλεπει αυτους τους ανθρωπους να σκουζουν στριμωγμενοι στη γωνια γιατι χανουν την κουταλα με το μελι.Και που δεν τους φτυνει πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι.
Ακομα ομως και οι νεοι γιατροι εχουν ευθυνες.Γιατι βολευτηκαμε μεσα στο συστημα που βρηκαμε, ανεχτηκαμε τα παντα,την αστεια εκπαιδευση που μας προσφερεται στα νοσοκομεια, τις απιστευτες αναμονες, τη λαμογια των διευθυντων και των επιμελητων μας που μας κανανε γραμματεις γαι υπηρετες για τα πελατακια τους, και κοιταμε μονο πως θα τελειωσουμε πιο γρηγορα για να χωθουμε και μεις στο παραπανω διεφθαρμενο συστημα ειτε σαν ιδιωτες ειτε σαν ΕΣΥτες για να κονομησουμε οπως εκαναν οι δασκαλοι μας. Ενα συστημα που βασιζεται στη μετριοκρατεια, στο γλυψιμο και  την οσφυοκαμψια.
Τελος θελω να πω οτι ακουω απο καποιους πιο μεγαλους συναδελφους οτι ηρθε η ωρα να ξεχωρισουν οι πραγματικα καλοι γιατροι απο την πολυαριθμη σαβουρα. Πραγματικα μου φαινεται αστειο. Ξερουμε ποσο κατευθυνομενη ειναι η πελατεια. Καλος γιατρος για τους πιο πολλους συναδελφους δεν ειναι αυτος που ειναι οντως καλυτερος αλλα αυτος που δινει μεγαλυτερη μιζα. Ασε δε που οι περισσοτεροι δεν εχουμε το επιπεδο να κρινουμε ουτε γιατρους της ιδιας ειδικοτητας ποσο μαλλον αλλης.
Καταληγω λοιπον και συγχωρειστε τον τονο και τη γλωσσα που χρησιμοποιησα γιατι ειμαι εξοργισμενος με αυτα που γινονται στην πατριδα μου και με αναγκασαν να φυγω για το εξωτερικο οπως και παρα πολλοι αλλοι νεοι συναδελφοι. Αυτο που πραγματικα πρεπει να κανουμε ειναι πρωτιστως η αυτοκριτικη και η αυτοκαθαρση μας επιτελους.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 19:55:53
Θα προσπαθήσω να διατυπώσω -πολύ πρώιμα είναι η αλήθεια- μια σκέψη για το μέλλον.
Κατά τη γνώμη μου ο μόνος τρόπος να διασωθεί κάποια λογική "δημόσιας" λειτουργίας στο μέλλον θα είναι η αυτοοργάνωση των επαγγελματιών υγείας, που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτή , σε συνεταιρισμούς εκεί όπου ήδη υπάρχουν καλές σχέσεις -σχέσεις εμπιστοσύνης με τοπικές κοινότητες.
Το νομικό καθεστώς αυτών των συνεταιρισμών έχει τη σημασία του, αλλά μεγαλύτερη σημασία θα έχουν κατά τη γνώμη μου οι ξεκάθαρες προθέσεις και η νοηματοδότηση του εγχειρήματος.
Δυστυχώς η ευρέως διαδεδομένη ταύτιση της έννοιας του "δημόσιου" με το κρατικό μας έχει εγκλωβίσει για τα καλά.
Πιστεύω ότι η στιγμή που το κρατικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας θα απολέσει τα τελευταία ψήγματα "δημόσιου" και θα λειτουργεί με απόλυτα ιδιωτικές και ιδιοτελείς λογικές , δεν είναι μακριά. Η θα αντισταθούμε και θα περισώσουμε κάτι, ή το σύστημα θα μας ξεβράσει.
Ελπίζω χωρίς να καταστραφούμε ως άνθρωποι και επιστήμονες.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 21:41:51
Για προσπάθεια δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού μιλάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) όσα μέλη του δέχονται προς εξέταση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος απαντά στα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος, που δίνουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ τη δυνατότητα να επισκέπτονται από αύριο συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς. Ο ΙΣΑ περιγράφει το συγκεκριμένο μέτρο ως "απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας", προσθέτοντας πως όσοι γιατροί-μέλη του συμμετάσχουν σε αυτόν θα αντιμετωπίσουν τον πειθαρχικό έλεγχο για παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας. Για περιπτώσεις συνταγογράφησης που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος ο ΙΣΑ προτρέπει τους ασθενείς να απευθύνονται στους γιατρούς που βρίσκονται στην κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει πενθήμερη απεργία που αρχίζει από αύριο Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Από http://www.enet.gr
Τίτλος: ΤΕΛΟΣ..........
Αποστολή από: tsoukase στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 00:07:38
Ποια απεργία?
Κανενας πραγματικός γιατρός δεν πρόκειται να απεργήσει. Μόνο οι "υπάληλλοι" του ΙΚΑ και οι φιλο-ΙΚΑτζήδες νοσοκομειακοί.
Οι γιατροί που απαλύνουν τον πόνο, που λύνουν προβλήματα και που σώζουν ζωές θα είναι αύριο το πρωί στα γραφεία τους να κάνουν την δουλειά τους και αυτο αποδεικνύει ότι είναι ανώτεροι από κάθε κέρδος.
Οι γιατροί που τους ξέρουν με ΟΝΟΜΑ και όχι όποιος τύχει στο ταμείο, οι γιατροί που γράφουν φάρμακα και όχι κουτιά και οι γιατροί που κάνουν επιστήμη και όχι χαβαλέ θα είναι αύριο στα ιατρεία τους.
ΤΕΛΟΣ σημαίνει ΑΡΧΗ.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:50:20
Απορώ πραγματικά που ήταν οι γιατροί ΙΚΑ όταν παλεύαμε πριν 2 χρόνια για το 48ωρο και το εφημεριακό.Το ίδιο και οι ιατρικοι συλλογοι.Επίσης που είναι οι ιατροι του ΙΚΑ τώρα που δε βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο για τις ζώνες εφημεριών όπου πολλές φορές εφημερεύει ένας αγροτικός ιατρός σε ένα ΚΥ ή ένας ειδικός σε ετοιμότητα.Επίσης που είναι οι ιατρικοί σύλλογοι για τον ιδιο λόγο...Πολύ ευαισθησία ξαφνικά!!!

Προσωπικά-και ξέρω πως θα ξενίσει αρκετούς αυτό-με αφήνει παγερά αδάφορο η ανησυχία των ιατρών ΙΚΑ όταν επί σειρά ετών βγάζω τη μισή δουλειά τους συνταγογραφώντας ανεξέλεγκτα και χωρίς ραντεβού συνταγολογια ΙΚΑ που με υποχρεώνουν να έχω,να πηγαίνω οπ ίδιος να χρεώνομαι, χωρίς να έχω το δικαίωμα να διατηρώ το προσωπικό μου μαγαζάκι-ιατρείο,χωρίς νοσηλεύτρια και αναγκαζόμενος συχνά να πραγματοποιώ στο καπάκι μετά το πρωινό μου ιατρείο και αφού οδηγησω καμμιά 40χμ,εφημερίες κάτω από τραγικές συνθήκες όπου συχνά ειμαι μόνος(δες νέα ζώνη εφημεριών) και όπου παίζεται το κεφάλι μου.Αυτά περί ιατρών ΙΚΑ που μάλλον πολύ κυριλέ υπήρξαν...

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω και την ανησυχία μου για το επικείμενο νομοσχέδιο για την υγεία που χαρακτηρίζεται από πολλές ασάφειες ,τόσο στο λειτουργικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι- και δεν μπορώ να μην αναφέρω πως αν και στη βάση του έχει ένα αίσθημα δικαιου(για παράδειγμα τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ ήταν δευτερης κατηγορίας ασθενείς με απίστευτες αναμονές-ραντεβού σε σχέση με τους ευνοημένους ασφαλισμένους δημοσιου που επέλεγαν το γιατρο τους και είχαν άλλη αντιμετώπιση) εντούτοις ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εισόδου επιχειρήσεων στον χώρο της υγείας και πιθανή ιδιωτικοποίηση αυτης.
Τίτλος: Μετά τους γιατρούς του ΙΚΑ, απεργούν και οι ιδιώτες γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 00:04:01
Μετά τους γιατρούς του ΙΚΑ, απεργούν και οι ιδιώτες γιατροί


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=20&la=1&itmid=3224&ct=1
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 08:03:42
Ο ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου έκανε γενική συνέλευση χθες. Μακριά από τις απειλές για πειθαρχικό και έχοντας γνώση έστω και καθυστερημένα του τι γίνεται με το νομοσχέδιο πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις. Συντάσσεται ίσως με ΠΙΣ και ζητά απόσυρση αλλά έχει πάψει να την θεωρεί εδώ και μέρες απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο και θα γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Προσωπικά θεωρώ ότι δύο πράγματα αναμένεται να αλλάξουν τον τομέα της υγείας προς το χειρότερο:
α) Η ύπαρξη συμβάσεων δύο ταχυτήτων με το ΕΟΠΥΥ, ξεχωριστές για τα φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) και για τα ΝΠΙΔ (επιχειρηματίες)
β) Η άρνηση πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους τους ιατρούς ανεξαρτήτως σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αν ο ΕΟΠΥΥ αρχίσει να συμβάλλεται κατά τον ΟΑΕΕ με ελάχιστους ιατρούς και καθαρά με "βουλευτικά" κριτήρια.

Η "μάχη του συνταγολογίου" έχει τελειώσει όσο κι αν την διατηρούν τα ΜΜΕ και η απεργία συγκεντρώνεται πλέον αυστηρά στο τι θα έρθει. Και δεν περιορίζεται στην ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου.

Παράθεση
Ηράκλειο,  7/2/2011


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποκαταστήσει  την αξιοπιστία του πράττοντας άμεσα  το αυτονόητο:

-Να γίνει άμεσα νόμος του κράτους το χρόνιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
-Ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης
-Ελεύθερη επιλογή ιατρών από τον Έλληνα πολίτη
-Ελεύθερη συνταγογράφηση
-Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση
-Δέσμευση άμεσης καταβολής των οφειλομένων στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ ιατρούς

Μέχρι τότε:

-Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου
-Συζήτηση από μηδενική βάση
-Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανιατρική απεργία  στις 8 & 9/2/2011 (ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου)
-Προκηρύσσουμε νέα Γενική Συνέλευση στις 9 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μμ. στα γραφεία του συλλόγου.

                      
            Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας

         Γρηγόρης Πασπάτης               Χάρης Βαβουρανάκης  
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: flone στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 09:34:53
http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-stin-ekpompi-tis-net-proini-enimerosi

Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Έχουμε μια κάρτα που λέει «τα αγκάθια με τους γιατρούς» και λένε «Όχι στις συμβάσεις μίσθωσης έργου, τύπου ΟΑΕΕ». Δεν υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει. Σας εγγυώμαι, σας μιλώ εν τιμή, δεν έχετε παρά να δείτε το άρθρο 26 του σχεδίου νόμου που δεν άλλαξε χτες, ή προχθές μετά την κατάληψη, ή πριν από 10 μέρες, ή πριν από 20 μέρες, ή πριν από ένα μήνα, ήταν από την αρχή που αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου αυτό το Δεκέμβριο, έτσι.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Που είναι λοιπόν ο μισθός των 450 ευρώ; Πείτε μου σε ποιο άρθρο είναι. Καλέστε έναν από τους κυρίους και τις κυρίες, που είναι επιστήμονες είναι γιατροί, είναι γιατροί που απευθύνεται σε αυτούς ο ασθενής και τον θεραπεύουν, να σας πουν σε ποια διάταξη του νόμου λέει αυτό, ή σε ποια διάταξη του νόμου λέει ότι θα συμβληθούμε με εταιρείες.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι θέλω να απαντήσω. Το 2012 προς το τέλος φιλοδοξούμε να έχουμε μια τέτοια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα καθιστά όλη αυτή τη δουλειά των εξωτερικών ιατρείων χωρίς νόημα. Ξέρετε ότι υπάρχει αίτημα κατάργησης των εξωτερικών ιατρείων, αλλά δεν είμαστε ακόμη ώριμοι.
                   Τα Νοσοκομεία στην Αθήνα θα εφημερεύουν όλη την ημέρα, αλλά για να δέχονται τα επείγοντα. Όταν πάω στο Νοσοκομείο, ή πάω και κάνω κανονική εισαγωγή, ή πάω γιατί είχα ένα ατύχημα, ή γιατί αιμορραγώ και πάω να μου πουν τι έχω και να με νοσηλεύσουν κιόλας. Όταν αυτό το πράγμα με την Πρωτοβάθμια Υγεία αυτή η πολιτική αναπτυχθεί και ολοκληρωθεί και πιστεύουμε ότι το 2012 θα είναι μια καλή χρονιά, τότε πράγματι ναι, τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων δεν έχουν νόημα. Θα υπάρχουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: tsoukase στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 10:35:10
Αφήστε τα επιμέρους και ενδιάμεσα γεγονότα.
Το "αφεντικό" και αυτός που πληρώνει είναι ο Υπουργός και το δικό του θα περάσει στο τέλος. Γιαυτό ας κοιμηθούμε και ας ξυπνήσουμε μετά από σε 6 μήνες
Ο,τι έγινε με τους φορτηγατζήδες και όλους τους λοιπούς -τζήδες...
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: sakis907 στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 11:19:37
Συνάδελφοι,
- Μπορεί οι γιατροί του ΙΚΑ να μην έχουν δείξει και την μεγαλύτερη... συναδελφικότητα μέχρι τώρα.
- Μπορεί οι γιατροί του ΕΣΥ (οι χαμηλοτέρων βαθμίδων και κατά μέσο όρο) να τραβάνε το μεγαλύτερο λούκι στο όλο σύστημα.
- Μπορεί οι ιδιώτες μέχρι σήμερα να "φιλούσαν κατουρημένες ποδιές" για μια γελοία και αναξιοπρεπή σύμβαση με τον ΟΑΕΕ και να ανέχονταν τον εξευτελισμό με τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ για χάρη των διαφόρων μικρο- ή μεγαλο-παρανομιών που μπορούσαν να "περνάνε" (μήπως και οι γιατροί του ΕΣΥ, στο παρελθόν, δεν έκαναν το ίδιο με τις πλασματικές εφημερίες;).

Ο κλάδος μας όμως δέχεται σοβαρή επίθεση αυτή τη στιγμή και πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη σε όλους.
Στο ΕΣΥ τα προβλήματα είναι γνωστά και διογκώνονται με το εφημεριακό χάος, κυρίως.
Οι ιδιώτες όμως σύντομα θα πρέπει να εργάζονται στο ιδιωτικό τους ιατρείο για 430-940 (κανείς δεν ξέρει) ευρώ το μήνα καθαρά! Είναι προφάσεις τα περί διατηρήσεως των υφισταμένων συμβάσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο Λοβέρδου, αφού οι περισσότερες είναι ορισμένου χρόνου! Όλες οι νέες συμβάσεις θα είναι τύπου ΟΑΕΕ και θα καλύπτουν σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους (δηλαδή δεν θα πληρώνει κανείς!). Ποιο θα είναι το μέλλον των ιδιωτικών ιατρείων τότε; Ποια η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών; Μήπως θα διολοσθήσει ο κλάδος μας ακόμα παρακάτω (π.χ.: "δωρεάν εξέταση = 5 λεπτά κι ό,τι προλάβουμε - αν θέλεις κανονική εξέταση θα πληρώσεις"); Μήπως τελικά θα γίνουμε όλοι υπάλληλοι ιδιωτικών κέντρων;

Συνάδελφοι, νομίζω ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να αναλωθούμε σε "ενδο-οικογενειακές" προστριβές, όσο και αν μερικές είναι δίκαιες. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 12:03:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: Έχουμε μια κάρτα που λέει «τα αγκάθια με τους γιατρούς» και λένε «Όχι στις συμβάσεις μίσθωσης έργου, τύπου ΟΑΕΕ». Δεν υπάρχουν τέτοιες συμβάσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν υπάρχει. Σας εγγυώμαι, σας μιλώ εν τιμή, δεν έχετε παρά να δείτε το άρθρο 26 του σχεδίου νόμου που δεν άλλαξε χτες, ή προχθές μετά την κατάληψη, ή πριν από 10 μέρες, ή πριν από 20 μέρες, ή πριν από ένα μήνα, ήταν από την αρχή που αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου αυτό το Δεκέμβριο, έτσι.
.....
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Που είναι λοιπόν ο μισθός των 450 ευρώ; Πείτε μου σε ποιο άρθρο είναι. Καλέστε έναν από τους κυρίους και τις κυρίες, που είναι επιστήμονες είναι γιατροί, είναι γιατροί που απευθύνεται σε αυτούς ο ασθενής και τον θεραπεύουν, να σας πουν σε ποια διάταξη του νόμου λέει αυτό, ή σε ποια διάταξη του νόμου λέει ότι θα συμβληθούμε με εταιρείες.


Οι μισθοί του ΟΑΕΕ είναι εδώ: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2067.msg14271.html#msg14271

Δεν ξεχνάμε ότι οι μηνιαίοι μισθοί δεν βάση αριθμού ασθενών που σε επιλέγουν αλλά με ομάδες ασθενών που σε επιλέγουν:
Α΄ 300 − 600 ασφαλισμένοι 678 €
Β΄ 601 − 900 ασφαλισμένοι 851 €
Γ΄ 901− 1.200 ασφαλισμένοι 947 €
Δ΄ 1.201− 1.500 ασφαλισμένοι 1.062 €
Ε΄ 1.501 −1.800 ασφαλισμένοι 1.142 €
ΣΤ΄ 1.801 και άνω ασφαλισμένοι 1.209 €

Οι τιμές που βλέπετε είναι μικτές αποδοχές και ενδεικτικά στην κατηγορία Α τα καθαρά χρήματα είναι 429.94 ευρώ.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η ασφάλιση σου στο ΤΣΑΥ, αλλά δεν υπάρχουν επιδόματα, άδεια ή ασθένεια, δώρο χριστουγέννων, κλπ
Θα πρέπει εσύ να πληρώσεις τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου σου και ότι αναλώσιμα χρησιμοποιήσεις.
Υποτίθεται ότι βλέπεις ασθενείς μόνο για τέσσερις ώρες τη μέρα, αλλά πρακτικά αυτό δεν γίνεται.

Το ταμείο αυτό δεν έχει συνταξιούχους άρα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων σπάνια πηγαίνουν στο γιατρό.

Αναρωτιέμαι η καθαρίστρια του κ. Λοβέρδου τι μισθό έχει;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 12:18:03
Στο «κυνήγι» της... συνταγής (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=45107&catID=11)

Οδύσσεια ασφαλισμένων για ραντεβού και συνταγές (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_08/02/2011_431777)

Και να σκεφτεί κανείς ότι η υποχρεωτική ανά μήνα ανάγκη για συνταγογράφηση εκ νέου των μονίμων φαρμάκων ενός ασφαλισμένου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τεχνητή (προκλητή) ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών.


Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: deleteduser στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 16:51:55
Ο κλάδος μας δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ομοιογενής όσον αφορά στα προβλήματα, τα συμφέροντα και τις προσδοκίες του.
Στην πραγματικότητα οι παραπάνω συνιστώσες δεν είναι απλά διαφορετικές, αλλά συχνά αντικρουόμενες.
Η "ανίερη" συμμαχία που σχηματίστηκε έχει διαφορετική αφετηρία και διαφορετικούς στόχους  Για το λόγο αυτό τη βρίσκω καιροσκοπική και επικίνδυνη. Επικίνδυνη γιατί δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, στη συνείδηση του κόσμου και πολλών συναδέλφων (κυρίως του ΕΣΥ).
Το νομοσχέδιο είναι θολό σε πολλά σημεία του και κατά συνέπεια δίνει τη δυνατότητα για επιμέρους ερμηνείες κατά το συμφέρον του καθενός.  Διαβάζω ας πούμε τα αιτήματα του ΙΣΗ ακούω τις εξαγγελίες του Λοβέρδου και μου φαίνονται ότι λένε τα ίδια.
Ποια είναι η γενικότερη αίσθηση σε πολλούς συναδέλφους; Ότι το νομοσχέδιο ανασκαλεύει τη λάσπη του βυθού και για αυτό βλέπεις πολλά μεγάλα ψάρια που φυτοζωούν εκεί να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Δεν έχω ούτε ποτέ είχα καμία εμπιστοσύνη στον ΙΣΑ του Πατούλη και την ΕΙΝΑΠ του Τσούκαλου. Θεωρώ ότι υπερασπίζονται τα μεγαλοσυμφέροντα τους και τίποτα άλλο. Εχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους "αριστερούς" συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ (ιδιαίτερα μετά την προ διετίας "προδοσία"). Θεωρώ ότι υπερασπίζονται τα μικροσυντεχνιακά τους συμφέροντα κα τίποτα άλλο.
Βγάλτε επιτέλους αυτό το Δημόσιο Δωρεάν Υγεία. Έχει γίνει πια σλόγκαν της Κοκακόλα που πάει με όλα.

Υ.Γ. Αγαπητέ Μακρέα στο τελευταιο σου μήνυμα θα συμφωνήσω 100%.
 
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 00:41:48
Λοβέρδος: "Αντιδρούν όσοι ξεβολεύονται"

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην βουλή ο Υπουργός υγείας σε όσους αντιδρούν για το νομοσχέδιο «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», Στην ομιλία του κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσθεσε.

«Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.

Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτή, όπως είπε, που από το 1983 τη θέλουμε, όλα τα κόμματα, αλλά δεν μπορούμε να την κάνουμε πράξη, προσθέτοντας πως «κάνουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που κάνουμε».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε επιμέρους κλάδους εργαζομένων στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι πολύ σημαντικά, αλλά - όπως είπε - προηγείται η επιδίωξη όλων μας να φέρουμε τον γιατρό και τις υπηρεσίες του κοντά στους πολίτες.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.

«Ας είναι. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να προχωρήσουμε. Η πρότασή μας για τον γιατρό κοντά στον πολίτη δεν μπορεί να τεθεί σε σύγκριση με την βίαιη άρνηση ορισμένων. Ο πολίτης το καταλαβαίνει. Όπως νοιώθει και στο πετσί του, πως τα παιχνίδια με την υγεία είναι επικίνδυνα», σημείωσε.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=45307&catid=11
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 01:01:51
Συνεχίζω λίγο την συλλογιστική του παραπάνω μηνύματος μου με τον ΟΑΕΕ. Δεν θέλω να το θέσω όπως τίθεται από μέλη του ΠΙΣ ότι θα γίνουν συμβάσεις των 500 ευρώ γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο ΟΑΕΕ δεν έχει συνταξιούχους άρα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων σπάνια πηγαίνουν στο γιατρό. To ταμείο το διεκδικούν ιατροί γιατί είναι ένα μέσο να ξεκινήσουν και να γίνουν γνωστοί στους ασφαλισμένους. Μην ξεχνάτε ότι οι έμποροι είναι οι συναλλασσόμενοι με τον κόσμο, μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα καλό όνομα σε ένα γιατρό από τον οποίο θα μείνουν ευχαριστημένοι. Δεν είναι με τίποτα ένα ταμείο με το οποίο μπορείς να πληρώσεις ενοίκια, έξοδα λειτουργίας και να ζήσεις επιπλέον. Τα χρήματα που δίνει αυτό το ταμείο αρκούν ίσα-ισα για να πληρώνεται το ενοίκιο και η ασφάλεια σου (και αυτό όχι πάντα). Όλοι περιμένουν να ζήσουν με τα χρήματα που θα βγουν από τους ασθενείς που θα πληρώσουν την επίσκεψη και τις εξετάσεις (και η πλειοψηφία τους ήταν ασθενείς του ΙΚΑ) ή από ταμεία που πληρώνουν κατά πράξη και επίσκεψη (όπως ο ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ). Δεν είναι με τίποτα ένα ταμείο με το οποίο θα επιβιώσει ένα ιατρείο, είναι η επένδυση του νέου ιατρού (και μπαίνει μέσα) για να τον γνωρίσει ο κόσμος.

Μέχρι κάποια εποχή αυτά ήταν καλά. Σήμερα ο ΟΠΑΔ έχει να πληρώσει από το Δεκέμβριο του 2009. Οι ιδιώτες γιατροί συλλέγουν απλά χαρτάκια-επισκέψεις του ΟΠΑΔ χωρίς αντίκρισμα. Η μόνη διέξοδος για να επιβιώσει ένα ιατρείο είναι οι ασθενείς που πληρώνουν και αυτοί είναι μόνο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Σήμερα, κόβεται και αυτό και ορθώς γίνεται γιατί οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης στα αστικά κέντρα όσο αφορά την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Σήμερα, με την πληρωμή κατά πράξη και περίπτωση των ιατρών που βλέπουν ασθενείς του ΙΚΑ η σύμβαση του ΟΑΕΕ δεν είναι καθόλου ελκυστική παρά μόνο σε περιπτώσεις υπερπληθώρας ιατρών σε μια περιοχή.

Το σύστημα αυτό είναι γνωστό στους κυβερνώντες χρόνια τώρα. Και η αγωνία είναι τι θα γίνει με τον νέο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, μια νέα πραγματικότητα ξεκινάει όπως γράφει ο Νεκτάριος εδώ (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2430.msg16087.html#msg16087) και κυκλοφορούν επιβεβαιωμένα σενάρια. Ας υποθέσουμε ότι επιχειρηματίες αποφασίζουν να φτιάξουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αστικά κέντρα υγείας σε ικανό αριθμό με 24ωρη λειτουργία, ο ΕΟΠΥΥ θα μπει στον πειρασμό να πει: "Χρειάζομαι τους ιδιώτες πλέον, όταν έχω μερικούς μόνιμους γιατρούς του ΙΚΑ, ιατρούς Ταμείων, ιατρούς από ΠΙ που θα καταργηθούν, και τα όμορφα κέντρα υγείας που ο φίλος μας επιχειρηματίας προσφέρει;" Δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω όλους ιατρούς που σήμερα είναι συμβεβλημένοι με το ΟΠΑΔ άμεσα (μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις) ή έμμεσα (πληρώνοντας ελάχιστα στη σύμβαση);  Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να συμβάλλεται με ΝΠΙΔ που επιχειρηματίες μπορούν να φτιάξουν με βάση το υπο ψήφιση νομοσχεδίου. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αφήνει τα πάντα ελεύθερα και το 51% της κυριότητας από γιατρούς δεν είναι απαραίτητο.

Αλήθεια γιατί δεν αφήνεται το ελεύθερο σε όποιο επιχειρηματία να κάνει μονάδες υγείας που να μην έχουμε πρόβλημα με την ΕΕ αλλά ο ΕΟΠΥΥ θα συνάπτει συμβάσεις με ΝΠΙΔ μόνο αν ανήκουν τουλάχιστον το 51% σε γιατρούς; Είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια τροπολογία στο υπάρχον νομοσχέδιο;

Με τις υπάρχουσες συνθήκες ο ΕΟΠΠΥ έχει λίγες επιλογές. Ή θα συνεχίσει το κατά πράξη και περίπτωση που κοστίζει αρκετά στο κράτος ή θα πρέπει να ξέρει γνωρίζει ότι το οποιοδήποτε ιατρείο έχει 600 ευρώ το μήνα έξοδα στην καλύτερη των περιπτώσεων πριν μπει ασθενής μέσα. Αν προσθέσει και το τι λαμβάνει ένας γιατρός στο δημόσιο μπορεί να σκεφτεί πόσο θα πρέπει να είναι μια σύμβαση στο ΕΟΠΥΥ για να υπάρχει μια εικόνα. Δεν ξέρω εάν αυτό θα κοστίσει λιγότερο.

Στο ΔΝΤ υποσχεθήκαν σύστημα πληρωμής όπως στον ΟΑΕΕ. Όμως αυτό δεν είναι πληρωμή κατά κεφαλή (capitation system) και συνεπώς επενδύεται ο κομματισμός στην υγεία που αναλύω και εδώ (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2346.msg15622.html#msg15622). Το πραγματικό capitation system είναι ότι ο ιατρός πληρώνεται κατά κεφαλήν (και όχι σε ομάδες ασθενών που κάνει ο ΟΑΕΕ) ώστε το κόστος να εξ αρχής ορισμένο αλλά και να επιτρέπεται ελεύθερα η επιλογή ιατρού από όλους. Σε αυτή την περίπτωση εάν βάλεις τα ΝΠΙΔ μέσα πρέπει να πληρώνονται και αυτά με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με το ίδιο ποσό κατά κεφαλή από τους ασφαλισμένους που το επιλέγουν, πάλι κερδισμένα θα βγουν.

Όμως το capitation system είναι φτιαγμένο για να γίνεται gatekeeping, να έχεις δηλαδή μια ομάδα ειδικοτήτων όπως γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους να έχουν ρόλο οικογενειακού γιατρού και η πρόσβαση στις υπόλοιπες ειδικότητες να είναι ελεγχόμενη. Ένας εφικτός έλεγχος που θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η έννοια του "πορτοφολιού" που διαχειρίζεται ο ασθενής ανά εξάμηνο ή έτος. Αυτό αφήνει μια ελευθερία στον ασθενή να μην αλλάξει τις συνήθειες του και ταυτόχρονα να επιλέξει πως θα διαχειριστεί τους πόρους που έχει για επισκέψεις σε άλλες ειδικότητες και για εργαστηριακές/απεικονιστικές εξετάσεις εκτός των οικογενειακών ιατρών (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) του capitation system. Δεν ξέρω τα οικονομικά του αλλά αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί με το λιγότερο κόστος αντίδρασης από τους ασθενείς.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: flone στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 08:59:02
http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2011/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-sto-radiofoniko-stathmo-athina-9-84

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: (…) Στις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε με νέο κόσμο, στις οποίες μπορεί να προσχωρήσει εκτός του ΙΚΑ που δε γίνεται,  όποιος άλλος γιατρός που έχει άλλη σχέση με τον ΟΠΑΔ. Στις νέες συμβάσεις δε θα μας απαγορεύσουν οι συνδικαλιστές μιας πλευράς, να διαμορφώσουμε ένα τύπο ΟΑΕΕ. Ποιος σας είπε ότι είναι μόνο των 600 ευρώ; Υπάρχουν γιατροί του ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στους ασφαλισμένους αυτού του Ταμείου, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δίνεις 1.200 ευρώ.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά τα οποία μας λέτε είναι αποσαφηνισμένα μέσα στο νομοθέτημα;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ. Στον ΟΑΕΕ ξέρετε ποιο είναι το σύστημα; Ποιος ασφαλισμένος τους επιλέγει, δηλαδή πόσοι ασφαλισμένοι τους επιλέγουν. Γιατί αυτό είναι κακό κ. Τόλιο και ποιος μπορεί να μας το απαγορεύσει;

 :-X :-X :-X
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 09:50:18
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ;

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας εργολάβος του Δημοσίου 1200 ευρώ; Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας υπουργός 1200 ευρώ; Και πολλά άλλα παρόμοια.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 12:51:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2011/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-sto-radiofoniko-stathmo-athina-9-84

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: (…) Στις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε με νέο κόσμο, στις οποίες μπορεί να προσχωρήσει εκτός του ΙΚΑ που δε γίνεται,  όποιος άλλος γιατρός που έχει άλλη σχέση με τον ΟΠΑΔ. Στις νέες συμβάσεις δε θα μας απαγορεύσουν οι συνδικαλιστές μιας πλευράς, να διαμορφώσουμε ένα τύπο ΟΑΕΕ. Ποιος σας είπε ότι είναι μόνο των 600 ευρώ; Υπάρχουν γιατροί του ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στους ασφαλισμένους αυτού του Ταμείου, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δίνεις 1.200 ευρώ.
Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά τα οποία μας λέτε είναι αποσαφηνισμένα μέσα στο νομοθέτημα;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ. Στον ΟΑΕΕ ξέρετε ποιο είναι το σύστημα; Ποιος ασφαλισμένος τους επιλέγει, δηλαδή πόσοι ασφαλισμένοι τους επιλέγουν. Γιατί αυτό είναι κακό κ. Τόλιο και ποιος μπορεί να μας το απαγορεύσει;

Όντως στον ΟΑΕΕ ισχύει αυτό που λέει ο κ. Λοβέρδος: (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2398.msg16079.html#msg16079)
1.801 και άνω ασφαλισμένοι = 1.209 ακαθάριστες αποδοχές δηλαδή περίπου 800 ευρώ καθαρά αν αφαιρέσεις τις κρατήσεις και πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδα του ιατρείου από τα 800 ευρώ. Ο ιατρός που κάνει αυτή τη σύμβαση δέχεται τους ασθενείς στο ιατρείο του όπου τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου τα πληρώνει ο ιατρός. Φαντάζομαι συνεπώς ότι ο γιατρός θα ζει με 200 ευρώ. Αναρωτιέμαι εάν σκέφτεται τι λέει.... Και ίσως να το κάνει ένας νέος ιατρός που δεν έχει πελατεία για κάποια χρόνια ή ένας ιατρός που στηρίζεται στους ασθενείς που πληρώνουν, αλλά πιστεύει κανείς ότι μπορεί αυτό να λειτουργήσει και σε ταμεία με συνταξιούχους ή μόνιμα όταν δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος εσόδων;

Όμως ταυτόχρονα δείχνει και το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας που υπόσχεται:
Ας δούμε τη συλλογιστική του: Ο ΟΑΕΕ πληρώνει 1209 ευρώ ακαθάριστες αποδοχές (800 ευρώ καθαρά) σε γιατρούς για 4 ώρες εργασίας τη μέρα που τον έχουν επιλέξει πάνω από 1800 ασφαλισμένοι. Θα ήθελα να μας πει πόσους τέτοιους ιατρούς έχει ο ΟΑΕΕ (που να τους έχουν δηλώσει πάνω από 1800 ασφαλισμένοι) και πόσο χρόνο διαρκεί η κάθε εξέταση του ασθενή ώστε να προλαμβάνει: 3-4 λεπτά;

Τι μας λέει συνεπώς πρακτικά: Ότι οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν και θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξεταστούν από γιατρό και μετά θα πηγαίνουν μόνο να γράφουν τα φάρμακα στο συμβεβλημένο ιατρό του νέου ΕΟΠΥΥ.... Ότι γινόταν με το ΙΚΑ δηλαδή. Μας λεει δηλαδή πως ότι συμβαίνει 30 χρόνια στο ΙΚΑ, τώρα θα γίνει σε όλα τα ταμεία.

Προσωπικά και πολλοί συνάδελφοι επικρότησαν το μέτρο να μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να επισκέπτονται ελεύθερα τον ιατρό της επιλογής τους. Όμως εάν έχει τέτοια όνειρα, μάλλον θα πάει δεκαετίες πίσω τις υπηρεσίες υγείας για τον έλληνα πολίτη.
Είπαμε για τους συνδικαλιστές αλλά και ο κ. Λοβέρδος έχει αρχίσει να χάνει το μέτρο.....ή μήπως κάποιοι συμβουλάτορες του έχουν βαλθεί να τον κάψουν;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 13:08:46
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, δηλώνουν οι γιατροί, οι οποίοι πρόκειται να συζητήσουν εντός της ημέρας, διαφορετικές μορφές που θα μπορούσαν να πάρουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των γιατρών και συμβασιούχων του ΙΚΑ, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Βασικό ζητούμενο για τους γιατρούς, που ζητούν έως και την ύστατη στιγμή την απόσυρση του νομοσχεδίου, φαίνεται πως είναι ο τρόπος πληρωμής τους.

Οι ίδιοι επιθυμούν να αμείβονται κατά πράξη και κατά περίπτωση, αίτημα που δεν έχει γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η κόντρα να έχει οδηγηθεί στα άκρα.

Την ίδια ώρα, τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι χθες σχημάτισαν ουρές στο υπό κατάληψη υπουργείο Υγείας, προκειμένου οι γιατροί να τους συνταγογραφήσουν φάρμακα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8/2, υπολογίζεται πως περίπου 800 ασφαλισμένοι πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου Υγείας, για συνταγογράφηση από τους γιατρούς που συνεχίζουν για 9η μέρα την κατάληψή τους.

Όπως έκαναν γνωστό, σήμερα δεν θα γίνονται συνταγογραφήσεις. Να σημειωθεί πως οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ συνεχίζονται έως και αύριο 10/2, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να συντάσσεται μαζί τους από χθες, προκηρύσσοντας απεργία μέχρι και την Πέμπτη.
 

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=45316&catid=11
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 16:17:02
ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την υγεία η κυβέρνηση μετά τη γενιά των 600 ευρώ δημιουργεί και τους γιατρούς με το αντίστοιχο...

Οι γιατροί των 600 ευρώ (http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=18641&catid=7)

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την υγεία η κυβέρνηση μετά τη γενιά των 600 ευρώ δημιουργεί και τους γιατρούς με το αντίστοιχο εξευτελιστικό ποσό. Το τονίζουμε όχι για το αδιανόητο έτσι κι αλλιώς ύψος του μισθού ενός γιατρού που έχει λιώσει παντελόνια στο διάβασμα, αλλά διότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος με τέτοιο μισθό στην ηλικία των 35 (που θα είναι κατά μέσο όρο ο γιατρός όταν θα έχει τελειώσει την ειδικότητά του) θα αδιαφορούσε και θα έψαχνε τρόπους για να απασχολείται το δυνατόν λιγότερο. Επί το λαϊκότερον να λουφάρει…

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ για την υγεία, γίνεται άμεσα αντιληπτό τι ακριβώς θα συμβεί. Αρχικώς θα προσφέρονται κακές, κάκιστες υπηρεσίες στον πλέον νευραλγικό τομέα μίας συντεταγμένης κοινωνίας. Κακές υπηρεσίες και ταυτοχρόνως διαφθορά.

Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ του γιατρού θα τον οδηγήσει φυσιολογικά στο να ζητήσει επιπλέον χρήματα για να προσφέρει υπηρεσίες υποφερτές. Την ίδια ώρα θα οδηγήσει και στην εξαθλίωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας. Και ο πολίτης τι θα πρέπει να κάνει; Πολύ απλά να στραφεί στον ιδιώτη γιατρό, στο ιδιωτικό νοσοκομείο, για να βρει την υγειά του.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ τα έξοδα να πληρώνει από το υστέρημά του ενώ του έχουν παρακρατηθεί τόσα από το Ταμείο του για να έχει δήθεν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της ουσιαστικά δίνει πάσα στην ιδιωτική υγεία. Εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο το δημόσιο τομέα και καθοδηγεί την κοινωνία προς τη διαφθορά.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 16:19:43
Κείμενο - τροφή για σκέψη, (αυτο)κριτική και προβληματισμό.....

ΕΣΥ ιδιωτικό, όχι δημόσιο. Δυστυχώς
(από τον Παύλο Τσίμα)

Ο τίτλος, στην πρώτη σελίδα της χθεσινής «Αυγής», για τις απεργίες των γιατρών και των φαρμακοποιών, ήταν: «Αντίσταση στην εμπορευματοποίηση της Υγείας». Και ο «Ριζοσπάστης» καλούσε σε αγώνα κόντρα στην πολιτική «που θέλει τους ασθενείς πελάτες» και τις υπηρεσίες Υγείας «ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

Αν ήταν έτσι, οι πολυσυζητημένες απεργίες των ημερών θα ήταν, πράγματι, ιερές. Αλλά για θυμηθείτε τα στοιχεία: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει, στα χαρτιά, ένα δημόσιο σύστημα Υγείας. Που δαπανά για την Υγεία ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά του ΑΕΠ (άνω του 10%).

Είναι, ταυτόχρονα, η χώρα της Ευρώπης με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιωτικής δαπάνης για την Υγεία (πάνω από 40%), λίγο λιγότερο από ό,τι οι ΗΠΑ, το Μεξικό και η Ελβετία, οι τρεις χώρες που προηγούνται ημών.

Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό ξοδεύει το 8% του οικογενειακού προϋπολογισμού του για δαπάνες υγείας (χωρίς να υπολογίζονται, φυσικά, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία).

Αν στις ΗΠΑ του πλήρως ιδιωτικού συστήματος, το 2,44% των νοικοκυριών κάθε χρόνο χρεοκοπεί λόγω ιατρικών δαπανών, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό υπολογίστηκε στο 2,45%! Και, έχει, επίσης υπολογιστεί ότι ενώ η χώρα κατατάσσεται 6η στον κόσμο σε επίπεδο δαπανών Υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι η 2η χειρότερη στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ) σε επίπεδο πρόσβασης των πολιτών της στις υπηρεσίες της.

Τι μαρτυρούν τα στριφνά και πικρά νούμερα; Ότι, απλούστατα, στην Ελλάδα το σύστημα Υγείας ονομάζεται, αλλά δεν είναι «δημόσιο». Είναι ένα από τα πιο ιδιωτικοποιημένα (άρα εμπορευματοποιημένα, άρα κοινωνικά άδικα) στον κόσμο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλες τις όψεις του ελληνικού δημόσιου τομέα. Όπως στο εκπαιδευτικό μας σύστημα (κατ’ όνομα δημόσιο) έχουμε την υψηλότερη στην Ευρώπη ιδιωτική δαπάνη για εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Όπως ξοδεύουμε πολλά για σιδηροδρόμους που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Ή όπως έχουμε τρία δημόσια τηλεοπτικά κανάλια (περισσότερα απ’ όλους στην Ευρώπη), αλλά το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη ποσοστό τηλεθέασης του δημοσίου δικτύου.

Έτσι και στην Υγεία: Μας κοστίζει ακριβά, εξυπηρετεί ελάχιστα και είναι κατ’ ελάχιστον δημόσια και, κυρίως, ιδιωτική…

Θα ήταν, λοιπόν, σωστός και δίκαιος ένας αγώνας κατά της «εμπορευματοποίησης», κατά της μετατροπής της Υγείας σε «εμπόρευμα». Μόνο που, στην περίπτωση αυτή, ο αγώνας θα έπρεπε να έχει στόχο την συντριβή του σημερινού συστήματος, όχι τη διατήρησή του. Τη διάλυση της βαριάς γραφειοκρατικής δομής, που εξυπηρετεί την διοχέτευση της «πελατείας» στους ιδιώτες. Τη σύγκρουση με τα ισχυρά κυκλώματα, αλλά και με τα συντεχνιακά συμφέροντα γιατρών και φαρμακοποιών που «απαγάγουν» την δημόσια Υγεία και την μετασχηματίζουν σε ιδιωτική πελατεία.

Για τη δεξιά όχθη της πολιτικής ζωής, υποψιάζομαι ότι η μετονομασία ενός αγώνα υπέρ της διατήρησης των κεκτημένων σε αγώνα υπέρ της Υγείας είναι, απλώς, μια κυνική πολιτική προστασίας συμφερόντων. Για την Αριστερά, όμως, φοβάμαι ότι είναι απλώς ένδειξη πνευματικής οκνηρίας…


Πηγή: www.aixmi.gr
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 16:43:48
Τι μας λέει συνεπώς πρακτικά: Ότι οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν και θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξεταστούν από γιατρό και μετά θα πηγαίνουν μόνο να γράφουν τα φάρμακα στο συμβεβλημένο ιατρό του νέου ΕΟΠΥΥ.... Ότι γινόταν με το ΙΚΑ δηλαδή. Μας λεει δηλαδή πως ότι συμβαίνει 30 χρόνια στο ΙΚΑ, τώρα θα γίνει σε όλα τα ταμεία.

Προσωπικά και πολλοί συνάδελφοι επικρότησαν το μέτρο να μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να επισκέπτονται ελεύθερα τον ιατρό της επιλογής τους. Όμως εάν έχει τέτοια όνειρα, μάλλον θα πάει δεκαετίες πίσω τις υπηρεσίες υγείας για τον έλληνα πολίτη.


Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 18:40:12
Επι της ουσιας τωρα...
Επειδη κανεις πλην του Ηλια Μοσιαλου δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γινει.....
Ας κάνουμε υπομονή μέχρι να κοινοποιηθεί το πορισμα του task force.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 19:22:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι μας λέει συνεπώς πρακτικά: Ότι οι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν και θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξεταστούν από γιατρό και μετά θα πηγαίνουν μόνο να γράφουν τα φάρμακα στο συμβεβλημένο ιατρό του νέου ΕΟΠΥΥ.

Γιατί όμως ο ασφαλισμένος να προτιμήσει να πάει πληρώνοντας σε έναν ιατρό εκτός ΕΟΠΥΥ και κατόπιν να αναζητήσει το ξέπλυμα της συνταγής στο ΕΟΠΥΥ (2πλή ταλαιπωρία), και να μην πάει κατευθείαν σε έναν ιατρό της ΕΟΠΥΥ, όταν μάλιστα θα εξετάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και χωρίς ατέρμονες αναμονές;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 19:30:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί όμως ο ασφαλισμένος να προτιμήσει να πάει πληρώνοντας σε έναν ιατρό εκτός ΕΟΠΥΥ και κατόπιν να αναζητήσει το ξέπλυμα της συνταγής στο ΕΟΠΥΥ (2πλή ταλαιπωρία), και να μην πάει κατευθείαν σε έναν ιατρό της ΕΟΠΥΥ, όταν μάλιστα θα εξετάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και χωρίς ατέρμονες αναμονές;

Αν πρέπει να έχει 1800 ασθενείς να τον δηλώσουν για να πάρει 800 ευρώ καθαρά για πληρώσει το ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, ΟΤΕ, απόσβεση ιατρικών μηχανημάτων στο ιατρείο πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα έχει να εξετάσει ασθενείς στο ιδιωτικό του ιατρείο;
Πόσοι ιδιώτες γιατροί πιστεύεις ότι θα συμβληθούν με τέτοιες συνθήκες; Ιδιαίτερα όταν ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει κανένα άλλο ταμείο να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου και να ζήσουν. Δεν είναι καλύτερα να μην είναι συμβεβλημένοι και να πληρώνει επίσκεψη ο ασθενής;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 19:42:08
Αν ήμουν νέος στο χώρο και πρωτοάνοιγα σε μια περιοχή, θα συμβαλλόμουν με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι (τουλάστιχο) να αποκτήσω δική μου πελατεία.

Επίσης -νομίζω- ότι ένας ασφαλισμένος θα απευθύνεται σε πληρωτικό ιατρό στη χάση και στη φέξη, ενώ για τη μηνιαία επανάληψη της συνταγής του ή για τα ήσσονος βαρύτητας προβλήματα υγείας του, θα προτιμάει τον δωρεάν γιατρό. Αυτό, δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει τα πλατιά στρώματα του πληθυσμού (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι με μειωμένες αποδοχές κ.λπ).

Νομίζω ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να διαχωριστούν ο θεράπων από τον συνταγογράφο ιατρό και να καθοριστούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καθενός μέσα στο γαϊτανάκι που λέγεται Ελ ΠΦΥ (ΕΟΠΥΥ). 

Τα 800 ευρώ είναι (δυστυχώς) πραγματικά αστείο ποσό, που ένας ΦμΦ μπορεί να κονομήσει μέσα σε μια ώρα με 2-3 "καλές" συνταγές.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 21:34:45
Ας ειμαστε ρεαλιστές, αυτό που επειχειρείται ειναι μια μορφη dumping γνωστη ως  Predatory pricing.

In business and economics, predatory pricing is the practice of selling a product or service at a very low price, intending to drive competitors out of the market, or create barriers to entry for potential new competitors.

http://en.wikipedia.org/wiki/Predatory_pricing

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα φανταστείτε...
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: deleteduser στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 22:12:33
Αν ήμουν νέος γιατρός θα άνοιγα ιατρείο και θα έκανα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα θα έβρισκα δουλειά σε μια ιδωτική κλινική για να στηρίξω το ιατρείο και να ψαρέψω πελάτες (κατά κανόνα αυτούς με ιδιωτική ασφάλεια). Τα δυο τρία πρώτα χρόνια θα δούλευα σαν το σκυλί (investment) αποδεικνύοντας στο target group μου τι φιλότιμο παιδί είμαι και τι λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος. Εν συνεχεία θα δούλευα το ιατρείο 12 ώρες την εβδομάδα και θα χώριζα τους ασθενείς σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς με τα τυχερά και τις ιδιωτικές ασφάλειες και σε αυτούς που θέλουν να πληρώσουν μόνο με το ταμείο. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα έκανα κονέ με διαγνωστικό κέντρο της περιοχής όπου θα διοχέτευα τους πελάτες μου έναντι ποσοστού. Το ίδιο θα φρόντιζα να κάνω και με συναδέλφους κυρίως χειρουργικών ειδικοτήτων (ενα 30% μέσα στο νερό θα το έβγαζα). Τα περιστατικά μου που χρήζαν νοσηλείας (κατά τη δική μου εκτίμηση) θα τα έκανα εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική που δούλευα έναντι ποσοστού και πάλι (τα αγαπημένα μου περιστατικά θα είναι 7ο κατά σειρά ΑΕΕ σε 95χρονο - εισαγωγή σε "μονάδα" για 3 μέρες τουλάχιστον). Με τους φαρμακάδες θα είχα τις καλύτερες σχέσεις (κυρίως των μικρών εταιρειών) και δε θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω τα φάρμακα που μου συνέστηναν στους πελάτες μου. Τώρα πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη που θα τους δείχνω καπως θα γυρίσει σε όφελός μου.
Κάνω τον υπολογισμό και βγάζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνει το μεροκάματο. Χαμηλό βέβαια αν σκεφτείς ότι είμαι γιατρός και μαζί με το πτυχίο μου δώσαν και βεβαίωση που λέει ότι όσα και να βγάζω λίγα είναι αν σκεφτείς τις σπουδές και το λειτούργημά μου.
Ε; Πώς σας φαίνεται;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 22:23:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ας ειμαστε ρεαλιστές, αυτό που επειχειρείται ειναι μια μορφη dumping γνωστη ως  Predatory pricing.

In business and economics, predatory pricing is the practice of selling a product or service at a very low price, intending to drive competitors out of the market, or create barriers to entry for potential new competitors.

http://en.wikipedia.org/wiki/Predatory_pricing

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα φανταστείτε...

Γιατί να μη γίνεται το ίδιο και στον τομέα του φαρμάκου, ρε πστ...  ;D
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: eliastheod στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 22:36:24
παρακολουθώ τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο
είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που οι βουλευτές της συμπολίτευσης προσπαθούν να πείσουν(εαυτούς και αλλήλους) ότι με το νόμο που ψηφίζουν, αναβαθμίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα.
έχω ακούσει απίθανα μαργαριτάρια...
κάποιος αναρωτήθηκε στο λόγο του, πώς είναι δυνατόν να είναι όλοι εναντίον μας, και δεν μας καταλαβαίνουνε;
αναρωτιέμαι αν πιστεύουν αυτά που λένε (γιατί κάποιοι είναι και γιατροί και πιστεύω να σκαμπάζουν και λίγο από "υγεία", δεν αναφέρομαι σε δικηγόρους και μηχανικούς...) ή μας δουλεύουν
ποντάρω στο δεύτερο...

ο κ. Βασιλείου το χει πιάσει το νόημα
ο σχεδιασμός που παραθέτει, νομίζω καλύπτει και δίνει όραμα στο μέλλον κάθε "νέου" και "παλιού" γιατρού
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 23:24:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν ήμουν νέος γιατρός θα άνοιγα ιατρείο και θα έκανα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα θα έβρισκα δουλειά σε μια ιδωτική κλινική για να στηρίξω το ιατρείο και να ψαρέψω πελάτες (κατά κανόνα αυτούς με ιδιωτική ασφάλεια). Τα δυο τρία πρώτα χρόνια θα δούλευα σαν το σκυλί (investment) αποδεικνύοντας στο target group μου τι φιλότιμο παιδί είμαι και τι λαμπρός επιστήμων και άνθρωπος. Εν συνεχεία θα δούλευα το ιατρείο 12 ώρες την εβδομάδα και θα χώριζα τους ασθενείς σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς με τα τυχερά και τις ιδιωτικές ασφάλειες και σε αυτούς που θέλουν να πληρώσουν μόνο με το ταμείο. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα έκανα κονέ με διαγνωστικό κέντρο της περιοχής όπου θα διοχέτευα τους πελάτες μου έναντι ποσοστού. Το ίδιο θα φρόντιζα να κάνω και με συναδέλφους κυρίως χειρουργικών ειδικοτήτων (ενα 30% μέσα στο νερό θα το έβγαζα). Τα περιστατικά μου που χρήζαν νοσηλείας (κατά τη δική μου εκτίμηση) θα τα έκανα εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική που δούλευα έναντι ποσοστού και πάλι (τα αγαπημένα μου περιστατικά θα είναι 7ο κατά σειρά ΑΕΕ σε 95χρονο - εισαγωγή σε "μονάδα" για 3 μέρες τουλάχιστον). Με τους φαρμακάδες θα είχα τις καλύτερες σχέσεις (κυρίως των μικρών εταιρειών) και δε θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω τα φάρμακα που μου συνέστηναν στους πελάτες μου. Τώρα πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη που θα τους δείχνω καπως θα γυρίσει σε όφελός μου.
Κάνω τον υπολογισμό και βγάζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνει το μεροκάματο. Χαμηλό βέβαια αν σκεφτείς ότι είμαι γιατρός και μαζί με το πτυχίο μου δώσαν και βεβαίωση που λέει ότι όσα και να βγάζω λίγα είναι αν σκεφτείς τις σπουδές και το λειτούργημά μου.
Ε; Πώς σας φαίνεται;

Μια παλιά καλή συνήθεια....σε όλες τις αποχρώσεις.....  ;)
Σήμερα, τα χρήματα που πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για αμοιβές ιατρών αντιστοιχούν στο 10% των δαπανών που κοστίζει στα ταμεία η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη & φροντίδα. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι εάν υπάρχουν ανοιχτά μυαλά και καλός έλεγχος μπορείς να έχεις καλύτερες πληρωμές για τους ιατρούς και λιγότερο συνολικό κόστος. Αλλά είπαμε..... συντεχνιακά συμφέροντα.

Και μια και το θυμήθηκα: Αυτός ο μαέστρος πως έχει καταφέρει άλλα να λέει ο υπουργός υγείας, άλλα να λέει ο υφυπουργός ασφαλίσεων και άλλα ο διοικητής του ΗΚΑ στην χώρα των Ελ;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Harper στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 23:35:29
Το ερώτημα ειναι:αν τελικά η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ κοστολογείται στα 600-1000 ευρώ,ποσό αστείο για να συντηρήσεις ιατρείο και ακόμη πιο αστείο για να "δεις" 1000+ ασθενείς ποιός πραγματικά πιστεύει πως θα υπάρχει χρόνος και διάθεση για να εξετάσει κάποιος σοβαρά?
Γνώμη μου είναι πως αν δεν υπάρξουν σοβαρές και ρεαλιστικές οικονομικές προτάσεις οδηγούμαστε σε υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Η ελπίδα οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ να τύχουν υπηρεσιων υγείας ανάλογες με τους μέχρι σήμερα ασφαλισμένους ΟΠΑΔ είναι απίθανη μάλλον ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΖΟΦΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΙ ΝΥΝ ΟΠΑΔ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (ΕΟΠΠΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ) ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΙΚΑ!!!

Επίσης όταν ο ασφαλισμένος ΕΟΠΥΥ έχει την αίσθηση (ή μάλλον ψευδαίσθηση) πως επιλέγει ιατρό,αφού θα δηλώσει ιατρό της "αρεσκείας του",πως είναι δυνατόν να βάλει το χερι βαθειά στην τσέπη και να πληρώσει έτερον ιατρό,ιδιώτη,αφού έχει ήδη επιλέξει ιατρό της αρεσκείας του?
Μόνο κάτι καθηγηταράδες και μεγαλο-ονοματα νομίζω θα τσιμπάνε εξτρα επισκέψεις ενώ ο μικροιατρος που μέχρι σήμερα επεπλεε,έστω με τις επισκέψεις  ΟΠΑΔ θα πάει φούντο.Δηλώνω πχ ορθοπαιδικό της αρεσκείας μου και το πρόβλημά μου συνεχίζει να υφίσταται.Θες γιατι δεν είχε χρόνο να με εξετάσει κανονικά,θες γιατί δεν του καίγεται καρφί να με εξετάσει κανονικά αφού είναι κακοπληρωμένος και μουρτζούφλης για αυτό,θες,θες,θες...Που θα πάω εγώ μετά να τα σκάσω?Πάλι σε ένα γιατρουδάκο?Όχι βέβαια,θα πάω στο μεγαλοιατρό που πιθανά στα παπάρια του να είναι και συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ,θα τα σκάσω κανονικά ,θα με εξετάσει κανονικά και όλα μέλι γάλα.Ή θα πάω στο ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!!Και να την η ιδιωτικοποίηση της ΥΓΕΙΑΣ!!!

Επίσης,το θέμα είναι:ο ιατρός ΕΟΠΥΥ τι έχει να περιμένει αν είναι καλός ιατρός?Μα αν είναι καλος θα προσφερει τσάμπα,μέσω ΕΟΠΥΥ,και πιθανά να τον επιλέξουν πιο πολλοί για τσάμπα(να'σου και φόρτος εργασίας) ενώ αν είναι κακός και ωχδερφιστής απλά...θα ΕΠΙΠΛΕΕΙ μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ υπό άλλες συνθήκες θα πούλαγε σουβλάκια,πάλι για 800 ευρώ αλλά τώρα είναι κυριλλάτος και έχει και τα...ΚΟΝΕ του(το'πιασες εεε?)

Μια πιθανή λύση-εναλλακτική σε σχέδιο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ(respect για την προσέγγιση)-ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι και η εξής(αν και ανατρεπτική):

ΚΑΝΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ 600-800 ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΑΤΡΟ ΑΠΛΑ...ΠΛΕΡΩΝΕΙ...ΩΣ ΕΠΙΣΚΣΕΨΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ?ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ 2-3-4 ΜΗΝΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ.(φυσικα για να γινει κατι τετοιο απαιτειται ομοφωνια και συμπνοια από μερους όλων των ιδιωτών και από την άλλη η από χρόνια υπουλα προετοιμαζόμενη υπερπαραγωγη ιατρων ανεξέλεγκτα έχει καταφέρει τόσο μεγάλη προσφορά εργασίας και ανάγκη για δουλειά που μάλλον θα κόλλαγε η παραπάνω προσέγγιση)

Δεν είναι αστειο ομως ένας ιατρος να δουλευει για 600-800 ευρώ και αν ειναι νέος στο χώρο να κινδυνευει να μην έχει και ως ιδιώτης ασθενεις,να βλέπει 1000 ασθενεις μηνιαιως που του έχουν επιβάλλει και να μην του φθάνουν τα λεφτα ούτε για τα λειτουργικά έξοδα ιατρειου όταν ο υδραυλικός για μια απλή βλάβη μας παίρνει 30-50 ευρώ επίσκεψη ή τα εργατικά σε ένα σερβις αυτοκινητου ξεπερνούν τα 50 ευρώ?(χωρίς ανταλλακτικα φυσικα)
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Harper στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 00:06:03
Επανέρχομαι στην προηγούμενη τοποθέτησή μου τονίζοντας πως αναφέρομαι σε όλα αυτά με την προυπόθεση ότι μιλάμε για συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με 600-1000 ευρώ.

Κάπου διάβασα όμως μόλις τώρα πως μιλάμε για συμβάσεις 250 ασφαλισμένων ανα μηνα-ιατρό με περίπου 10 ευρώ το κεφάλι(νομίζω ήταν στην ανάρτηση του Μαυρογιαλούρου "ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ")

Αν είναι έτσι όμως,ξεπερνώντας ένα αρχικό σοκ και σκεπτόμενος πλέον πιο ωμά-ψύχραιμα,αναρρωτιέμαι-και ίσως φανώ τελείως σχιζοφρενικός-αν δηλώσω πως σκέφτομαι να παραιτηθώ αύριο κιόλας από το ΕΣΥ-Κέντρο ΥΓΕΙΑΣ όπου εργάζομαι για να ανοίξω ιατρείο στην πόλη οπου ζω ως ιατρός ΕΟΠΥΥ αφού:
1) 2500 βγάζω και τωρα ξεσκιζόμενος όμως στη δουλειά και στις εφημερίες
2)250 ατομα βλέπω προσωπικά ΜΟΝΟ σε μια εβδομάδα
3)Μπορώ να έχω τα εξτραδάκια μου με επισκέψεις κατ'οικον που τώρα απαγορεύονται ή με έστω σπάνιες επισκέψεις που θα μου έρχονται σαν ιδιώτης
4)Δεν θα γράφω 100-150 χμ τη μέρα με το όχημα μου,κινδυνεύοντας
5)Δε θα σκάω 250-300 ευρώ βενζίνη/μήνα για να κινούμαι και άλλα 80-100 για φαγητό στις εφημερίες
6)Δε θα έχω το άγχος του επείγοντος
7)Θα κοιμάμαι κάθε βράδυ σπίτι μου,κοντά στην οικογένειά μου
8) Δε θα κινούμαι βραδυ,με χιονια,με ένα ασθενοφόρο που είναι υπό διάλυση στο άθλιο ελληνικό επαρχιακό δίκτυο για να δω τον κάθε Μ που ζήτησε ασθενοφόρο μέσα στη νύχτα επειδή έτσι του τη βάρεσε και με απέιλησε να πάω
9)Δε θα έχω κανενα Διευθυνταρα-Διοικητη Νοσοκομειου πάνω από το κεφάλι μου
10)Θα είμαι στον προσωπικό μου χώρο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 07:53:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2011/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-sto-radiofoniko-stathmo-athina-9-84
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 09:06:14
Μιλώντας για ΠΦΥ πρέπει κανείς να υπολογίσει αρκετές παραμέτρους.
Αυτό που συζητιέται είναι η γενίκευση του μοντέλου ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ με σημείο τριβής να αποτελεί ο τρόπος και το ύψος πληρωμής των γιατρών.
Έχουμε δηλαδή ως δεδομένο ότι για τους ασφαλισμένους ΟΠΑΔ -ΟΑΕΕ είχαμε σύστημα ΠΦΥ!!!!!!!!!!!
Κάπου εδώ τρελαίνομαι...
Το ζήτημα της πρόσβασης είναι σοβαρό και η ευκολία την πρόσβαση απαράβατος όρος για κάθε έννοια ΠΦΥ αλλά δεν είναι ΠΦΥ...
Επίσης η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δραματική αύξηση ανεργίας, μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων...
Ο σχεδιασμός είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάμε σε μικτά ή αμιγώς ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης - παροχής υπηρεσιών υγείας. Δε χρειὰζεται να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα συμβεί! Υπάρχει και η Αμερική.
Πολλά μπορεί να συμβούν , αλλά ΠΦΥ με βαφτίσια δεν γὶνεται.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 14:51:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επίσης η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δραματική αύξηση ανεργίας, μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων...
Ο σχεδιασμός είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να πάμε σε μικτά ή αμιγώς ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης - παροχής υπηρεσιών υγείας. Δε χρειὰζεται να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα συμβεί! Υπάρχει και η Αμερική.
Πολλά μπορεί να συμβούν , αλλά ΠΦΥ με βαφτίσια δεν γὶνεται.
Με την ολοκλήρωση του συνταξιοδοτικού κύματος των baby boomers ( με peak 2014 -2017), κατα πάσα πιθανότητα, θα έχουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδοτησης(μέσω τραπεζων) - ελάχιστη κοινωνική συνταξη & προσωπικούς λογαριασμους υγειονομικής περιθαλψης.....Και 25.000 ιατρους συνταξιοδοτημένους.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Harper στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 15:38:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ(ξέρει αλήθεια κανείς?)

http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2011/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-sto-radiofoniko-stathmo-athina-9-84

Πρέπει να είμαι πολύ βλάκας.Διάβαζα και ξαναδιάβαζα...Ειλικρινά,μπορεί να μου πει κάποιος τι κατάλαβε από αυτη τη συνεντευξη για το οικονομικό κομμάτι του ΕΟΠΥΥ?Γιατί οπως το διαβάζω είναι σα να υπογράφει στο νέο ΕΟΠΥΥ 2 διαφορετικές συμβάσεις,ανάλογα αν ήσουν ΙΚΑ ή ΟΠΑΔ προ νομοσχεδίου.Πραγματικά δεν είναι σαρκαστική η ερωτησή μου,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Διαβάστε και εσεις:

Α. ΤΟΛΙΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μισό λεπτό, γιατί σας κουνάνε το μνημόνιο και λένε ότι εδώ έχετε δεσμευτεί για συμβάσεις τύπου ΤΕΒΕ, τύπου ΟΑΕΕ ή δεν ξέρω τι άλλο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακούστε: Το άρθρο 26 του νόμου λέει ότι μπαίνουμε στο καινούργιο Οργανισμό με το καθεστώς που έχουμε σήμερα. Λέει τώρα μια φωνή διαμαρτυρίας που από χθες αυτό γενικεύτηκε: Μα το μνημόνιο εδώ εξαίρει τη σχέση τύπου ΟΑΕΕ. Ποια είναι αυτή η σχέση στην οποία μετέρχονται 4.300 γιατροί σήμερα περίπου και για την οποία σχέση σας λέω ως Υπουργός Εργασίας που πέρασα από εκεί, δεχόμασταν απ’ όλους τους νομούς της χώρας πάρα πολλές πιέσεις για να μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα αυτό;

                   Δεν είναι σύστημα το οποίο θα μεταφερθεί στους άλλους κλάδους. Ας πούμε, κ. Τόλιο, οι γιατροί του ΙΚΑ προσφέρουν εξαρτημένη εργασία στο ΙΚΑ. Πώς θα τους βάλεις στη σύμβαση τύπου ΟΑΕΕ; Δεν μπορεί να γίνει νομικά αυτό. Όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ πλην 300, όλοι από τους 7.000 που είναι σήμερα, προσφέρουν εξαρτημένη εργασία με διάφορες μορφές. Πώς εκεί θα βάλεις σχέση εργασίας τύπου ΟΑΕΕ; Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

                   Δεύτερον: Στον ΟΠΑΔ, δηλαδή το Ταμείο του Δημοσίου, έχουμε 12.500 γιατρούς συμβεβλημένους. Είναι στα ιατρεία τους, αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση. Γιατί να τους αλλάξουμε και να τους πάμε τύπου ΟΑΕΕ ή του ΟΓΑ; Δεν είναι γιατροί με την έννοια του συμβεβλημένου γιατρού που αμείβεται. Δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Θέλουν όμως να είναι στον ΟΓΑ, για να γράφουν τις συνταγές τους και ν’ αποκτούν μια σχέση διαμορφώνοντας προσωπική πελατεία. Αυτό δεν είναι κακό.

                   Στις νέες συμβάσεις που θα κάνουμε με νέο κόσμο, στις οποίες μπορεί να προσχωρήσει εκτός του ΙΚΑ που δε γίνεται,  όποιος άλλος γιατρός που έχει άλλη σχέση με τον ΟΠΑΔ. Στις νέες συμβάσεις δε θα μας απαγορεύσουν οι συνδικαλιστές μιας πλευράς, να διαμορφώσουμε ένα τύπο ΟΑΕΕ. Ποιος σας είπε ότι είναι μόνο των 600 ευρώ; Υπάρχουν γιατροί του ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στους ασφαλισμένους αυτού του Ταμείου, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοκινητιστές. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δίνεις 1.200 ευρώ.

Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά τα οποία μας λέτε είναι αποσαφηνισμένα μέσα στο νομοθέτημα;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ. Στον ΟΑΕΕ ξέρετε ποιο είναι το σύστημα; Ποιος ασφαλισμένος τους επιλέγει, δηλαδή πόσοι ασφαλισμένοι τους επιλέγουν. Γιατί αυτό είναι κακό κ. Τόλιο και ποιος μπορεί να μας το απαγορεύσει;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: eliastheod στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 16:13:45
   συνάδελφε  jack,  άκουσε να σου εξηγήσω, τι θέλει να πει ο άνθρωπος.
   Τα παλιά χρόνια (ε,  όχι και τόσο παλιά) ο κάθε Μαυρογιαλούρος - υπουργός περιφερόταν από χωρίο εις χωρίον και έταζε: θα σας φτιάξω, δρόμους, νοσοκομεία, γεφύρια, θα σας φτιάξω σχολεία και αν δεν έχετε παιδι,ά θα σας φτιάξω και από αυτά.
   Στη νεότερη, μεταμοντέρνα, μετα-ΓΑΠ εποχή ο υπουργός περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και δεν νιώθει την ανάγκη να υποσχεθεί. Απλά σαρκαστικά επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα: Γιατί είναι κακό να παίρνει ένας γιατρός 1.200 ευρώ; Υπάρχουν και γιατροί που παίρνουν 650 ευρώ

  απλά τα λέει ο ποιητής....
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 11 Φεβρουαρίου 2011, 22:48:23
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΙΚΑ

Την αναστολή, «προς το παρόν», των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ. Η πανελλήνια ομοσπονδία των γιατρών κάλεσε τα μέλη της να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν τη «δυναμική παρουσία» του κλάδου στις επερχόμενες εξελίξεις. Σε ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του ΙΚΑ σημειώνουν ότι δεν αποδέχονται "προσχηματικούς διαλόγους" και θα μετέχουν μόνο σε διάλογο "στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που φορείς και γιατροί έχουμε αποφασίσει".

Δηλώνουν ότι θα ακυρώσουν στην πράξη το νομοσχέδιο, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους γιατρούς, αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς και γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, απαιτούν την κατοχύρωση και την εφαρμογή του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, μέσα και από τα τηλεφωνικά ραντεβού, αναφέροντας ότι θα το διεκδικήσουν και δικαστικά, ενώ ζητούν και την άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων γιατρών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=250474
Τίτλος: Α.Λοβέρδος: Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους νέους γιατρούς θα είναι τύπου ΟΑΕΕ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 12 Φεβρουαρίου 2011, 22:17:06
Α.Λοβέρδος: Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους νέους γιατρούς θα είναι τύπου ΟΑΕΕ


http://www.healthview.gr/node/29166

Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς

Πρόσθεσε ότι οι συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους γιατρούς "θα είναι τύπου ΟΑΕΕ και θα αφορούν τους νέους γιατρούς που θα πάρουμε", ενώ για τις αμοιβές είπε "δεν έχει ακόμα καθοριστεί το ποσό", προσθέτοντας ότι "δεν έχει μόνο συμφωνίες για αμοιβή 600 ευρώ, έχει και 700 και 800 και 1000 και 1200. Πώς προκύπτει αυτή η διαφορά; Γιατί ένας γιατρός να παίρνει 600 από τον ΟΑΕΕ και ο άλλος 1200; Εξαρτάται από το πώς οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ τον προτιμούν".

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Harper στις 13 Φεβρουαρίου 2011, 15:44:48
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «FLASH»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011


παραθέτω απόσπασμα:
 
Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Όχι, σε καμία περίπτωση, εξηγήστε μου. Ναι, ναι, παρακαλώ.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αφήστε με, για να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει. Στο ΙΚΑ, λοιπόν, 7000 γιατροί παρέχουν εξαρτημένη εργασία. Το καθεστώς αυτό δεν αλλάζει με νόμο. Ο νόμος που θα το άλλαζε θα ήταν αντισυνταγματικός. Συνεπώς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαρτημένη εργασία.
                        Στον ΟΠΑΔ υπάρχουν 12,5 χιλιάδες συμβεβλημένοι γιατροί, που αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση. Όπως ορίζει το άρθρο 26 του νόμου, θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά πράξη και περίπτωση. Οι γιατροί του ΙΚΑ πηγαίνουν μέχρι 5 ώρες την ημέρα, πρωί ή απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ. Οι γιατροί του ΟΠΑΔ που είναι το ταμείο του δημοσίου δέχονται τους ασφαλισμένους στα ιατρεία τους.
                        Υπάρχουν οι γιατροί του ΟΑΕΕ, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών που είναι περίπου 4300, οι οποίοι έχουν μια αντιμισθία παρέχοντας όμως τις υπηρεσίες τους από τα ιατρεία τους. Δεν έχει ιατρεία ο ΟΑΕΕ και η αντιμισθία αυτή πληρώνεται με συμβάσεις 600 ευρώ, 700, 800, 1000, 1200 ευρώ, ανάλογα πόσοι ασφαλισμένοι έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο γιατρό.
Και τέλος, η τέταρτη κατηγορία είναι οι γιατροί που ας το πούμε έχουν συμφωνήσει με τον ΟΓΑ, με τον Οργανισμό της Ασφάλισης των Αγροτών, οι οποίοι είναι 10500 στον αριθμό και  όμως δεν παίρνουν τίποτα. Δεν παίρνουν μισθό, δεν έχουν κάποιες αποδοχές από τον ασφαλιστικό οργανισμό. Έχουν μόνο τη δυνατότητα να συνταγογραφούν και φυσικά επιλέγουν αυτή τη διασύνδεση με τον ΟΓΑ, γιατί τους φέρνει σε επαφή με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.
Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Αυτή η σχέση, λοιπόν, θα διατηρηθεί μας λέτε κ. Υπουργέ;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακριβώς κα Ευθυμιάδου.
Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: ’ρα καταλήγουμε στο ίδιο, ότι έχουμε τέσσερις κατηγορίες γιατρών, οι οποίοι αμείβονται διαφορετικά αλλά είναι στον ίδιο φορέα, δεν είναι διαφορετικών ταχυτήτων αυτοί οι γιατροί;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και ποιος σας λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μια ταχύτητα; Και γιατί σήμερα έχουμε τέσσερις κατηγορίες γιατρών σε τέσσερις διαφορετικούς οργανισμούς άλλων ταχυτήτων; Τι πείραξε δηλαδή αυτό;
Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Στον ίδιο φορέα κ. Υπουργέ; Στον ίδιο φορέα, που υποτίθεται όλοι οι ασφαλισμένοι ότι θα παίρνουν τις ίδιες υπηρεσίες υγείας;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να σας πω κάτι. Ξέρετε ότι οι γιατροί του ΙΚΑ οι 7000 που παρέχουν εξαρτημένη εργασία έχουν μεταξύ τους πάρα πολύ διαφορετικές σχέσεις και καθεστώς; Τι πείραξε αυτό;
Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ: Μια και λέτε για τους γιατρούς του ΙΚΑ, θα υποχρεωθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι καθόλου, σε καμία περίπτωση, αφού λέμε ότι θα έχουν το ίδιο καθεστώς; Αν βρείτε το λόγο της απεργίας και των καταλήψεων και της φασαρίας και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, θα είστε πάρα πολύ εφευρετικοί.
                        Πραγματικά σας το λέω και θα το ακούσουν και οι ίδιοι οι γιατροί, διότι νομίζουν κι έτσι τουλάχιστον έχουν διασπείρει ότι το Υπουργείο κάτι έχει μαζί τους και τα λοιπά. Όχι, δεν έχουμε τίποτα και ξέρουμε ότι ο γιατρός είναι ο πνεύμονας του συστήματος της ασφάλισης και της υγείας, αλλά κ. Παρά η αντίρρησή τους δεν ήταν θεμελιωμένη σε αυτά που συζητάμε τώρα.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Φεβρουαρίου 2011, 23:00:13
Δημοσίευμα από blog:
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_8079.html

Τέτοιο απίστευτο δούλεμα, δεν περίμενα να το ανέχονται οι γιατροί! Και μάλιστα από ανθρώπους όπως ο Λοβέρδος, ο Κουτρουμάνης και ο …Σπυρόπουλος!
Και εντάξει, κάποιοι γιατροί δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν. Οι παροικούντες όμως στην Ιερουσαλήμ του ΙΚΑ, γνωρίζουν καλά ότι ο ασθενής που κοστίζει 2,5 ευρώ στο ίδρυμα, στον ιδιώτη γιατρό θα κοστίζει με την …δήθεν Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα …έρθει, από είκοσι μέχρι τριάντα!
Και βγάζει ανοιχτή επιστολή ο διοικητής του ΙΚΑ προς τους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ για να τους …εγγυηθεί λίγο ως …πολύ, ότι θα πάρουν τα λεφτά τους!
Μιλάμε για το ανέκδοτο της χρονιάς!
Ρε ποιά υπουργική απόφαση και μάλιστα κοινή θα προλάβει να υπογράψει κανένας όταν προκηρυχτούν εκλογές στα μέσα Μαρτίου;
Με το κλίμα που πάνε να δημιουργήσουν, οι πιο ικανοποιημένοι από όλους αυτή τη στιγμή είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι το όνειρο θα κρατήσει για πάντα!
Τι θα γίνει σε λίγες μέρες; Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να πηγαίνουν στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ με τα βιβλιάριά τους χωρίς να πληρώνουν, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν…ΕΚΛΟΓΕΣ.
Επίσης οι περισσότεροι γιατροί θα αρχίσουν να βλέπουν στα ιατρεία τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ για …είκοσι ευρώ την επίσκεψη με μεγάλη τους χαρά!
Έλα όμως που αυτή η διαδικασία θα βρίσκεται στον αέρα χωρίς καμία εγγύηση και το πρόβλημα θα κληθεί να το λύση η …ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Η οποία φυσικά θα ανακαλύψει το …’λάθος’ των Λοβέρδοκουτρουμάνων, οι οποίοι από τα 2,5 ευρώ του κόστους της εξέτασης του ασθενούς του ΙΚΑ την εκτόξευσαν στα …25 ευρώ! Κατά μέσο …όρο!

Ιδού και η επιστολή- δόλωμα του διοικητή του ΙΚΑ προς τους γιατρούς:


 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
 ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Φίλοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ,
Όπως σας είναι ήδη γνωστό, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, ως συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, μπορείτε παράλληλα να παρέχετε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα ιδιωτικά σας ιατρεία στο σύνολο των ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Με κοινή τους εγκύκλιο, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, έχουν καθορίσει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο αποζημίωσης των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, για την προσφορά των υπηρεσιών τους προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Με ΚΥΑ των ως άνω Υπουργών, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ψηφισθέντος σχετικού νόμου, θα διασφαλισθούν τα οριζόμενα στην εγκύκλιο, με τις αναγκαίες νομικές δεσμεύσεις.
Ωστόσο, για την πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωσή σας και προκειμένου απρόσκοπτα να πραγματοποιείτε το έργο της παροχής των υπηρεσιών σας, η Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σας κάνει γνωστά τα παρακάτω:
1.      Οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος για παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπορούν να απευθύνονται:

§         Στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με ραντεβού είτε τηλεφωνώντας στο 184 (7.00-19.00) είτε με φυσική παρουσία στην τοπική γραμματεία τηλεφωνικού ραντεβού της Μονάδας.
§         Σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ, των οποίων τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες υγείας του Ιδρύματος και παρέχονται τηλεφωνικά από το 184, καθώς και από τα ΚΕΠ.

2.      Οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞΥ από 15/2/2011 για παροχές υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισκέπτονται τους γιατρούς του Ιδρύματος στις Μονάδες Υγείας ή τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ επιδεικνύοντας μόνο το βιβλιάριο υγείας τους.
3.      Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ όλων των ειδικοτήτων, θα χρησιμοποιούν τα ατομικά τους έντυπα αναγραφής φαρμάκων.
Στα έντυπα αυτά θα αναγράφονται : τα στοιχεία του ασφαλισμένου (Όνομα, Διεύθυνση , Τηλέφωνο ), ο ΑΜΚΑ Ιατρού και ασθενούς, η ημερομηνία και η ώρα εξέτασης, το διακριτικό «ιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΠΑΔ» ή « ιατρός συμβεβλημένος με τον ΟΑΕΕ», καθώς και ο ειδικός τους αριθμός στον ΟΑΕΕ . Επίσης θα αναγράφεται  η διάγνωση, η χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή και η αντίστοιχη συμμετοχή και θα τίθεται υπογραφή και σφραγίδα του γιατρού. Ανάλογη συμπλήρωση θα γίνεται και στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου.
Η συνταγογράφηση θα γίνεται σύμφωνα με τις οριζόμενες από τα Προεδρικά Διατάγματα διατάξεις (πχ. αναγραφή φαρμάκων σχετικής με την ειδικότητα του γιατρού, για τις εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ ενδείξεις, αναγραφή μέχρι τριών διαφορετικών φαρμάκων και σε ποσότητα που δεν υπερβαίνει το χρονικό διάστημα για κάλυψη  αγωγής έως ενός  ( 1 ) μηνός, θεώρηση στις περιπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία, χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία του Ιδρύματος κ.α).
4.      Οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλουν κανενός είδους αμοιβή στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Το κόστος της επίσκεψης αυτής θα καταβληθεί από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου που θα έχει αναδρομική ισχύ από 7/2/2011.

5.      Οι γιατροί του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που έχουν παράλληλα σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ μπορούν να συνταγογραφούν ως γιατροί των φορέων αυτών μόνο στα ιδιωτικά τους ιατρεία και όχι κατά τη διάρκεια ωραρίου τους στο Ίδρυμα. Η συνταγογράφηση αυτή θα γίνεται στα ατομικά τους έντυπα αναγραφής φαρμάκων και όχι στα συνταγολόγια του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

6.      Οι παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λπ. που αναγράφονται από τους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς εγκρίνονται στη συνέχεια από τους ελεγκτές του Ιδρύματος, οι οποίοι ακολουθούν τις ισχύουσες στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ οδηγίες. Οι εξετάσεις εκτελούνται στα εργαστήρια των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή στα συμβεβλημένα με το Ίδρυμα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.

7.      Η άρση του πλαφόν δεν ισχύει από 1/3/2011.

8.      Για τις άδειες ανικανότητας οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους γιατρούς των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Φίλοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ,
Η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με την ενοποίηση των κλάδων υγείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ δίνει για πρώτη φορά, τη δυνατότητα οικοδόμησης ενός δημόσιου συστήματος παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, από έναν και μόνο φορέα.
Η μεταρρυθμιστική αυτή τομή για να ολοκληρωθεί, προϋποθέτει τη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με το σύνολο των γιατρών όλων των ειδικοτήτων.
Στη φάση αυτή, η συνεργασία των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό βήμα αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.
Με την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μας θα είναι απρόσκοπτη και δημιουργική, σας ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε την προσφορά των υπηρεσιών σας στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Προσδοκούμε στη δική σας δημιουργική συμβολή και πρωτίστως στην ενάρετη και με βάση τον όρκο του Ιπποκράτη, ενσυνείδητη συμπαράταξη σας, για την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, σήμερα στα 5.000.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και αύριο στα 10.000.000 ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ.


Ο Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Ροβέρτος Σπυρόπουλος
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: flone στις 16 Φεβρουαρίου 2011, 13:09:34
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά, θα έρθει και η δικιά μας σειρά.
Γιατί έτσι είναι η αγορά. Δεν μπορούν σήμερα να πάνε παρακάτω οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ, ούτε οι όροι απασχόλησής τους (σπασμένα ωράρια, Σάββατα, συμβασιούχοι [=«επικουρικοί»] κλπ). Αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε η πλειοψηφία των «ανταγωνιστικών» γιατρών θα τους τραβούσε δυο μούντζες και θα έβγαινε στο ελεύθερο επάγγελμα. Είναι ο μόνιμος και γνωστός διαβολάκος που στέκεται στη γωνία και κοιτάει με νόημα τους γιατρούς του ΕΣΥ, που είναι από μια ηλικία και κάτω. Όταν όμως δεν θα έχεις πού να πας, τότε θα σε ρημάξουνε. Το Δημόσιο θα πληρώνει πάντα λίγο παραπάνω από την αγορά, για να κρατάει τους υπαλλήλους του. Τότε θα καταλάβουμε και γιατί μετονομάστηκαν τα Απογευματινά Ιατρεία και γίνανε «Ολοήμερη Λειτουργία». Έλα, γιατρέ μου, 4 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα. Μαζί με την Οδηγία που θα αλλάξει μάλλον, και ο χρόνος της ενεργού εφημερίας δεν θα λογίζεται χρόνος εργασίας σε όλη του την έκταση για όσους δεν έχουν «βάρδιες» (ΤΕΠ, Μονάδες κλπ) όπως γίνεται σήμερα.


Δημόσια και ιδιωτική υγεία
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ | Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011  [ 06:44 ]

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=384766&ct=6&dt=15/02/2011#ixzz1E7Rk9yUl

"Μία άλλη μορφή συνεργασίας θα μπορούσε να προέλθει από την μερική αναθεώρηση κανόνων λειτουργίας του δημόσιου τομέα που φαίνεται ότι έχουν ξεπερασθεί από τις εξελίξεις. Τέτοιος είναι ο θεσμός του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της επαρχίας, αλλά όχι μόνο.

Η θέσπιση του Γιατρού-Συμβούλου, με μερική απασχόληση στους τρεις τομείς (παθολογικό, χειρουργικό, εργαστηριακό) στις εφημερίες και στα εξωτερικά ιατρεία, θα συμπληρώσει ελλείψεις σε ειδικότητες και υποειδικότητες με μικρότερο κόστος για το νοσοκομείο και, ταυτόχρονα, θα βελτιώσει κατά πολύ τις δυνατότητες των επαρχιακών νοσοκομείων. Οι γιατροί αυτοί, που ταυτόχρονα θα ασκούν και την ιδιωτική ιατρική, θα έχουν το κίνητρο να εργασθούν στην επαρχία και έτσι, θα αποφευχθεί το συνηθισμένο φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης που παρουσιάζεται σήμερα.

Η συζήτηση για το ρόλο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να ανοίξει. Οι παραπάνω σκέψεις είναι μία μόνο μικρή συμβολή."
Τίτλος: Απ: Αρχίζουν κινητοποιήσεις οι ιδιώτες γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 1 Μαρτίου 2011, 22:45:16
Μετά τους φαρμακοποιούς, στο «χορό» των κινητοποιήσεων ξαναμπαίνουν και οι γιατροί.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής αποφάσισαν να σταματήσουν από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου να δέχονται τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων.

Οι γιατροί θα κόβουν στους ασφαλισμένους απόδειξη η οποία θα αντιστοιχεί στο ποσό που θα εισέπρατταν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οπως επισημαίνουν, «ακόμη περιμένουμε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα 14 μηνών από τον Ο.Π.Α.Δ. και τουλάχιστον δύο ετών από τα άλλα Ταμεία».

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=387228
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 8 Μαρτίου 2011, 17:26:56
Κινητοποιήσεις από γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ

Να σταματήσουν να δέχονται τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, από την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ.

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει δεδουλευμένα 14 μηνών στους γιατρούς, ενώ αλλά ταμεία τους οφείλουν δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο ετών.

http://www.skai.gr/news/greece/article/164609/kinitopoiiseis-apo-giatrous-sumvevlimenous-me-ton-opad/
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 8 Μαρτίου 2011, 17:37:57
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ I.Σ.Α.

ΘΕΜΑ:Αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων στον ΟΠΑΔ

Η οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. ΄Ηδη οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν τους 15 μήνες και πολλά ιατρεία και εργαστήρια οδηγούνται σε «λουκέτο».
Οι παρεμβάσεις μας προς το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Ο.Π.Α.Δ. απέβησαν άκαρπες, οι δε υποσχέσεις ουδέποτε εκπληρώθηκαν. ‘Ηδη οι οφειλές στην Αττική μόνο ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή της επι πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων με τον Ο.Π.Α.Δ. (Δημόσιο) και να καλέσει τους ιατρούς μέλη του όπως από την Πέμπτη 10/3/2011 να σταματήσουν να κάνουν δεκτά τα αποκόμματα των βιβλιαρίων του Ο.Π.Α.Δ.
Οι ιατροί θα αμείβονται από τους ίδιους του ασφαλισμένους, με βάση το κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών την οποία θα προσκομίζει ο ασφαλισμένος στο ταμείο προκειμένου να αποζημιωθεί. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων χρημάτων.


 Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 10 Μαρτίου 2011, 23:08:17
Να μην καταβάλουν τον αντίτιμο των 5 ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, προτρέπουν τους ασθενείς γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα ταμεία του ΚΑΤ.

Η κατάληψη έγινε από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τα οποία, αφού μίλησαν με ασθενείς και προσπάθησαν να τους εξηγήσουν τις απόψεις τους για τη δωρεάν δημόσια υγεία, αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

http://www.skai.gr/news/greece/article/163134/giatroi-min-katavallete-ta-5-euro/
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες και κινητοποιήσεις οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 10 Μαρτίου 2011, 23:09:24
Λένε όχι σε διάλογο με Λοβέρδο οι γιατροί

Ως ντεκόρ εικονικού διαλόγου παρομοιάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών την παρουσία τους στον διάλογο που ζήτησε μαζί τους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι γιατροί θεωρούν πως οι πολιτικές αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης είναι προειλημμένες.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι «τίποτε από όλα αυτά που εκθέσαμε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής δεν λάβατε υπόψη σας και νομοθετήσατε αγνοώντας επιδεικτικά εμάς και τους άλλους ιατρικούς φορείς».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν στην απαντητική τους επιστολή ότι καλούνται εσπευσμένα σε διάλογο να εφαρμόσουν το νόμο που ψήφισε μονομερώς το υπουργείο Υγείας και καλούν τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο να συζητήσουν συγκεκριμένη θεματολογία, την οποία του αποστέλλουν.

http://www.digitalcrete.gr/2011021720083/politiki/ellada/lene-oxi-se-dialogo-me-loberdo-oi-giatroi.html
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 14 Μαρτίου 2011, 19:33:16
Ζητούν διάλογο με το υπ. Υγείας
 
Νέο γύρο συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας ζητούν οι γιατροί. Στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αποφασίστηκε το Σάββατο να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΙΣ, της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Το όργανο θα επιχειρήσει να ανοίξει διάλογος με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου. «Βασικότερο πρόβλημα είναι η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών που θα ενταχθούν σε αυτόν» τόνισε χθες στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινός.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), η διοίκηση του οποίου οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς ιατρικές πράξεις 15 έως 18.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=58028950
Τίτλος: Απ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αποστολή από: alfie στις 18 Μαρτίου 2011, 00:02:23
 Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία το τρίτο 10ημερο του Μαρτίου, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα...

Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 23 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και θα επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
Στις 31 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και 5ωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

http://fimotro.blogspot.com/2011/03/blog-post_3174.html
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 24 Μαρτίου 2011, 18:01:52
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

 Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, σε αποχή από τα καθήκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, ενώ μιλούν για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου, 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια μέρα, στις 11:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=281482&cid=4

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 25 Μαρτίου 2011, 14:58:18
Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων για τους γιατρούς

περισσότερα εδώ (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=113317)
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 5 Μαΐου 2011, 17:38:40
Στην απεργία της 11ης/5 γιατροί και εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1965856)

Τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 11 Μαίου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, γνωστοποίησαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείαςστο πλαίσιο στάσης εργασίας 11πμ-2μμ για τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας.


Στην ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί» και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας».

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: D-Michalis στις 5 Μαΐου 2011, 23:35:56
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας».


Δηλαδή από εδώ και πέρα με τις ευλογίες της ΟΕΝΓ και λοιπόν Συλλόγων η "δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας" θα είναι κάθε 1η Ιουνίου, ενώ τις άλλες θα πληρώνουμε !!! Λογικό διάστημα μου φαίνεται ο χρόνος για να κάνεις υπομονή άν σου τύχει κάτι, έως να έρθει αυτή η λαμπρά ημερομηνία !!!

Είπα πρόσφατα με αφορμή άλλη "εύσημη ημέρα" ότι οι "εύσημες" ημέρες αφιερωμάτων, είτε παγκόσμιες είτε "Παν-Συλλογικές" όπως μας προκύπτουν εσχάτως, μόνο υποκρισία και παραπλάνηση μπορούν να κρύβουν και μόνο θωπεία και εφησυχασμό -εξιλέωση μπορούν να προσφέρουν.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 6 Μαΐου 2011, 14:27:55
Επεισόδια με έναν τραυματία στο υπ. Υγείας (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=120479)

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας, εκεί όπου βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας πολίτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει το προσωπικό των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά και διαμαρτύρονται για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία. 

Η οδός Αριστοτέλους στο ύψος του Υπουργείου παραμένει κλειστή, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από την οδό Ηπείρου.

Στη διαμαρτυρία των γιατρών και των νοσηλευτών συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Αριστοτέλους.


Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 11 Μαΐου 2011, 20:23:06
Με προσωπικό ασφαλείας όλα τα νοσοκομεία της χώρας (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=308225&cid=4)

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας και ζητεί δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.
Για απαξίωση του ρόλου των δημοσίων υπηρεσιών και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους κάνει λόγο το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) .

Η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι προϋπολογισμοί περικόπτονται και τα προβλήματα με τις ελλείψεις υγειονομικού φαρμακευτικού υλικού πληθαίνουν», διεκδικεί δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, άμεση εξόφληση δεδουλευμένων υπερωριών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Denominator στις 16 Μαΐου 2011, 14:40:35
Eπειδή μου θυμίσατε αυτό το ακατανόμαστο που πρόφερε ο κ. (λέμε τώρα) Λοβέρδος, σας αναφέρω εν τάχει τα εξής:
Είμαι ερωτευμένος με τη δουλειά μου και τους ασθενείς. Για να τη διεκπεραιώσω σωστά (όπως θέλει η κοινωνία από εμένα), επένδυσα σε ένα ιδιόκτητο χώρο (αξίας 125.000 ευρώ). Θα μπορούσα να είχα βάλει ενοίκιο των 800 ευρώ. Είναι το ίδιο για το λογιστή, όμως συν Θεώ ευελπιστώ να ζώ τα επόμενα 13 χρόνια για να το αποσβέσω. Αντε και λίγο παραπάνω αν βάλει κανείς την εφορία, τα συμβόλαια και τον decorateur (αυτά ~ 10.000 ευρώ).
Συνεχίζοντας αγόρασα περίπου 30.000 αξίας έπιπλα, υπολογιστές (βλέπε www.e-syntagografisi.gr και www.e-diagnosis.gr που καθιστούν αναγκαία την επιδότηση του κράτους από το γιατρό ως προς το χαρτί, το toner και το conn-x - καθώς με μικρές ταχύτητες και σχετικά παλιό υπολογιστή το σύστημα "κρεμάει"), και εργαλεία/μηχανήματα. Σύνολο 165.000 πάγια έξοδα.
Έχουμε και λέμε τώρα: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους (κώλους). Ένα ιατρείο που λειτουργεί ηλεκτρονικά, όπως ορθά οραματίστηκε ο κ. Λοβέρδος αλλά δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει πώς αυτό θα πραγματοποιηθεί αλλά και ποιος θα το πληρώσει, θέλει έναν υπάλληλο να χειρίζεται το σύστημα, καθώς όταν δούλευα μόνος υπολόγισα ότι το 86-87% του χρόνου μου ήταν γραφειοκρατική εργασία και το υπόλοιπο άσκηση της ιατρικής. Με άλλα λόγια σε κάθε 20 λεπτη επίσκεψη αντιστοιχούσαν περίπου 2,5 λεπτά ιατρικής πράξης (απραξίας θα έλεγα...). Ένας υπάλληλος για το σύστημα και ένας άλλος για να αναλαμβάνει τη μη ιατρική δουλειά εκτός υπολογιστή (πόρτες, τηλέφωνα, ραντεβού, επεξηγήσεις, εξωτερικές δουλειές, αποδείξεις, βιβλίο ασθενών, καταχώρηση εσόδων/εξ'οδων, παραγγελίες αναλωσίμων κ.λ.π. ων ουκ έστιν αριθμός) σημαίνουν 672 ευρώ βασικός μισθός x 2 = 1344 ευρώ το μήνα, αν εκμεταλλευτεί κανείς και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (τεραετής απασχόληση με 100% επιδίοτηση των εργοδοτικών εισφορών τα πρώτα 2 χρόνια) και πιστέψει ότι δε θα τον πουλήσει (για ακόμη μια φορά) το σύστημα.
Αναλώσιμα: Εμείς οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι δεν έχουμε και πολλά (χαρτί ~ 12-15 ευρώ/μήνα, γλωσσοπίεστρα, χοάνες ωτοσκοπίου, ταινίες σακχάρου, σκαρφιστήρες, βελόνες, σύριγγες, βαμβάκι, ηλεκτροκαρδιογραφικό χαρτί και αρκετά ακόμη ~ 20-30 ευρώ/μήνα ανάλογα με την κίνηση).
Ρεύμα/τηλέφωνο/νερό: Πολλά ιατρεία έχουν τριφασικό (και θα έπρεπε...) που σημαίνει αυξημένα πάγια. Το τηλέφωνο είναι μία πικραμένη ιστορία που μαζί με μία broadband σύνδεση που είναι απαραίτητη όπως είπαμε στο πιο ξεφτίλα συμβόλαιο που έχει και από ότι άκουσα αμφιλεγόμενη ποιότητα (της WIND) κοστίζει 55 ευρώ/μήνα + ΦΠΑ 23% (και παίρνεις μέσα σε αυτό και το κινητό σου). Επειδή τη δοκίμασα αυτή τη λύση και έφυγα΄τρέχοντας (ας μην το αναλύσουμε εδώ γιατί έχει εισαγγελικό ενδιαφέρον), επιμένω στον ΟΤΕ και το conn-x που είναι περίπου στο κατοστάρικο το δίμηνο (χωρίς κινητό). Το κινητό κοστίζει ~ 25-30 ευρώ/μήνα. Το νερό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ~ 10 Ευρώ/μήνα.
Άλλα έξοδα: Ασφάλεια αστικής ευθύνης (~ 25 ευρώ/μήνα), ασφάλεια ιατρείου από φωτιά, κλοπή, λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς κ.λ.π. (παρομοίως).
Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί: Εφορία. Αν ένα μέσο ιατρείο δεκαετίας βλέπει ~ 500 ασθενείς/μήνα και εισπράττει το προβλεπόμενο από το Νόμο (20 ευρώ πρώτη επίσκεψη, 10 ευρώ δεύτερη κ.λ.π.) τότε ο τζίρος είναι περίπου 8000-9000. Βγάλτε αυτά που βλέπουμε δωρεάν (συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και σόγια αυτών κ.λ.π.), βγάλτε αυτά που δεν πληρώνονται (γιατρέ θα στα φέρω αύριο, τώρα δεν έχω - εδώ μου ζήτησε άρρωστος του ΟΓΑ για πρώτη φορά στη ζωή μου τα λεφτά του πίσω γιατί δεν πήρε σύνταξη με το χαρτί που του έδωσα ως απλή ιατρική γνωμάτευση...), βγάλτε αυτά που χάνονται λόγω των τόκων των δανείων που είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε καθώς δεν πληρώνουν τα ταμεία (Σπυρόπουλος: Το ΙΚΑ θα πληρώσει σε 45 ημέρες... ΑΛΗΘΕΙΑ;;; Μήπως τα μοίρασαν και δεν το κατάλαβα ή τα φάγαν οι κοπρίτες όλοι μαζί...) κ.λ.π. Σϋνολο τζίρου προ φόρων: ~ 6000 (στην καλύτερη περίπτωση), δηλαδή x 12 = 48000 ετησίως. Σε αυτά αντιστοιχούν (ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τις φοροαπαλλαγές...) περίπου 12000 φόρος, ήτοι 1000 ευρώ το μήνα.
Πάμε να κάνουμε σούμα: 800 ενοίκιο (εγώ σου λέω 300 σε τρύπα β' υπογείου), 1344 προσωπικό (εγώ σου λέω καθόλου γιατί είσαι η διασταύρωση του Τιραμόλα με το Σούπερμαν), 20 αναλώσιμα (πλύσιμο με wettex του κρεββατιού, εξέταση της στοματικής κοιλότητας με το στυλ "άνοιξε μωρέ σου είπα" και τα λοιπά σε παράλληλα σύμπαντα, 100 λογαριασμοί (που τέτοια τύχη...), καθόλου ασφάλεια (πας δεμένος), και εφορία (αντε να έχεις "δηλωμένα" σε χαρτάκια τα μισά (που σε μας είναι παραπάνω) και να έχεις και 6 παιδιά = ~ 500/μήνα.
Σύνολο εξόδων (τελείως εκτός πραγματικότητας): 300 + 0 + 20 + 100 + 500 = 920 ευρώ/μήνα. Και φυσικά η καθαριότητα (σφουγγάρισμα και απολύμανση WC δικό σας).
Κέρδη 6000 - 920 = 5080.
Έτσι μάλλον υπολογίζει ο υπουργός (1200 που θα τους δίνω - 920 τα έξοδα της ξεφτίλας = 280 ευρώ - η γενιά των 700 ευρώ έχει περάσει ανεπιστρεπτί - Ρουμανία ερχόμαστε ως οικονομικοί μετανάστες...).
Αν όμως το ιατρείο σας λειτουργεί με (ανθρώπινες) προδιαγραφές η αριθμητική λέει:
Σύνολο εξόδων: 800 + 1344 + 45 +150 + 50 + 1000 = 3389.
Έτσι λέει η λογική και η ηθική, έτσι θέλει ο ασθενής και έτσι καλείται να πράξει ο γιατρός.
Κέρδη 6000 - 3389 = 2611.
Δηλαδή λίγο κάτω από ένα συνταξιούχο κάποιων ΔΕΚΟ με πλήρη σύνταξη.
ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ 1200 Η ΚΑΙ ΤΑ 1600 ΕΥΡΩ;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΑΟ-ΜΑΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.
Τίτλος: Απ: Κινητοποιήσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας
Αποστολή από: alfie στις 6 Ιουνίου 2011, 14:43:54
Κινητοποιήσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=325235&cid=4)

Αντίθετοι με τον σχεδιασμό συγχώνευσης του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου που σήμερα πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας 11.00-13.00 και συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Νεκτάριο Πανηγυράκη, η προοπτική της συγχώνευσης αλλά και της συνδιοίκησης βρίσκει τους εργαζόμενους αντίθετους.

«Ο χώρος της ψυχιατρικής φροντίδας στα Χανιά χρειάζεται στήριξη και όχι υποβάθμιση. Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η αυτονομία του χώρου της ψυχιατρικής φροντίδας είναι απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχίσει τη δράση του», είπε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά εξυπηρετούν 115 ασθενείς, η κινητή μονάδα παρακολουθεί περίπου 240 άτομα έξω στην κοινότητα, η μονάδα κατ΄ οίκον περίπου 150 άτομα, ενώ εκατοντάδες είναι όσοι εξυπηρετούνται στο κέντρο ψυχικής υγείας και στο ιατρείο παιδιών και εφήβων».

Από την άλλη πλευρά, η διοικητής Ευαγγελία Ψαρουδάκη - Παραγιουδάκη τονίζει ότι ''άποψη της διοίκησης είναι να υπάρχει ένας αυτόνομος οργανισμός που να περιλαμβάνει όλες τις ψυχιατρικές δομές των Χανίων».

Ωστόσο, όπως η ίδια επισημαίνει, η διοίκηση προτείνει λόγω και της γενικής πολιτικής, ότι θα μπορούσε να γίνει κάποια συγχώνευση.

Οι δομές ψυχικής υγείας στα Χανιά εργάζονται σε 24ωρη βάση, με ετήσιο προϋπολογισμό 3,5- 4 εκατομμύρια ευρώ. Απασχολούνται ενεργά 249 άτομα ενώ 31 άτομα έχουν αποσπασθεί σε ψυχιατρικές υπηρεσίες άλλων περιοχών, στο νοσοκομείο Χανίων και σε άλλα ιδρύματα. Πριν από πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι ήταν 500.

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 7 Ιουνίου 2011, 12:38:42
Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ανακοίνωσε χθες ότι καθυστερεί η εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου, καθώς και η ανανέωση των συμβάσεων γιατρών που υπηρετούσαν για χρόνια στο ΙΚΑ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ διαφωνούν και με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας περί λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου και από γιατρούς του ΕΣΥ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63123024

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 7 Ιουλίου 2011, 01:08:26
Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Πέμπτη

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη, από τις 11.00 έως και τις 14.00, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις σε κλίνες, συγχωνεύσεις κλινικών και μετακινήσεις γιατρών.

Στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=344899&cid=4

Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: γιαννης παιδιατρος στις 15 Ιουλίου 2011, 18:59:26
συνδικαλισμός .....ε... καλά ξυπνητούρια!! άντε και του χρόνου .
Τίτλος: Απ: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία των εργαζομένων του "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
Αποστολή από: alfie στις 19 Ιουλίου 2011, 14:28:27
Σε αποκλεισμό της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, από τις 10.00 ως τις 11 π.μ., διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις...
του νέου υγειονομικού χάρτη του υπουργείου Υγείας και τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Εχουμε επτά πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες, 4000 χειρουργεία το χρόνο, έντεκα τη μέρα, κατά μέσο όρο. Μας αφήνει μια παιδοχειρουργική και μια ΩΡΛ και μεταφέρει μεταξύ άλλων και την καρδιοχειρουργική στον «Άγιο Δημήτριο», ενώ εμείς διαθέτουμε υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου και πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.

 Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αύριο στις εννιά το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Αριστοτέλους.

http://fimotro.blogspot.com/2011/07/blog-post_4215.html
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 19 Ιουλίου 2011, 21:32:36
Απεργούν αύριο γιατροί και νοσηλευτές


Απεργούν αύριο, Τετάρτη, νοσηλευτές και γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου, οργανώνουν συγκέντρωση, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.

Τον κατηγορούν δε, ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες «με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού», μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.

«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι. Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά», καταλήγουν.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/489183

Τίτλος: Απ: Πανιατρική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου
Αποστολή από: alfie στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, 14:52:08
Ο χαρακτήρας της είναι προειδοποιητικός (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/224774/paniatriki-apergia-stis-8-kai-9-septemvriou/)

Πανελλαδική-πανιατρική απεργία κήρυξε για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).
 
Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος «απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα  γιατρού και του ιατρικού έργου».

Καλεί επίσης τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους και να επανεξετάσουν τις θέσεις τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Denominator στις 8 Σεπτεμβρίου 2011, 14:06:24
Μία πρώτη αποτίμηση της συμμετοχής στην πανϊατρική απεργία:
Μέχρι τις 14:00 είχαν εκδοθεί 143.000 συνταγές από το e-syntagografisi.
Τα αντίστοιχα νούμερα των προηγούμενων ημερών κυμαίνονταν περί τις 350.000-400.000.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Denominator στις 9 Σεπτεμβρίου 2011, 16:05:14
Και μια σημερινή ενημέρωση εν τάχει:
147.000 συναγές στις 16:00 - γεγονός που σημαίνει περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες.
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 9 Σεπτεμβρίου 2011, 18:01:02
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και μια σημερινή ενημέρωση εν τάχει:
147.000 συναγές στις 16:00 - γεγονός που σημαίνει περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙΘ Χρήστος Παπαστεργίου η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης στην απεργία ανήλθε χτες στο 50%.

και...

Την οργή του ιατρικού κόσμου προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις Λοβέρδου για τον ΕΟΠΥΥ.

Εν τω μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων, η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για προσφυγές στο ΣτΕ, αγωγές κατά ασφαλιστικών οργανισμών, καθώς και υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον ιατρικό κλάδο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=308157

Τίτλος: Απ: Μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας
Αποστολή από: alfie στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, 18:34:55
Μαζικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας  (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383972&cid=4)

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για κατάληψη κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση και όπως αναφέρουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
 
Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
 
Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και ζητά φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας-πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.
 
Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία, ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του θεσμού της εφεδρείας, δημιουργία κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 
Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους γιατρούς, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην αποδεχθούν τους όρους, με τους οποίους προβλέπεται η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ και να απέχουν από την αποδοχή σύναψης σύμβασης.
 
Επίσης καταγγέλλει το ΙΚΑ για προχειρότητα, με την οποία, όπως επισημαίνει, «αντιμετωπίζει το σωστό μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης», θέτοντας θέμα ασφάλειας. Αναφέρει ότι δεν έχει διασφαλιστεί η ταχεία πρόσβαση στο σύστημα και ο ιστότοπος e-diagnosis δεν συνοδεύεται από πρωτόκολλο ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα μη νόμιμης πρόσβασης τρίτων προσώπων, με συνέπεια την έκδοση σωρείας πλαστών παραπεμπτικών, αλλά και παράνομη γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών.
 
Για πλήρη απουσία οδοντιατρικής κάλυψης στο νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, κάνοντας λόγο «για αφανισμό ενός ολόκληρου κλάδου, μετά από τα αλλεπάλληλα πλήγματα που επιφέρουν η δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στην ανεργία, την υποαπασχόληση και την παράνομη άσκηση».
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 3 Οκτωβρίου 2011, 23:24:17
Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχει ακόμη το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας.
 
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=391642&cid=4
Τίτλος: Απ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Αποστολή από: alfie στις 6 Οκτωβρίου 2011, 15:49:11
Τα κτίρια της Β’ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Ηρακλείου κατέλαβαν συμβολικά σήμερα οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Οι γιατροί αντιδρούν στα μέτρα της Κυβέρνησης και διαμαρτύρονται για τηνκατάσταση που επικρατεί τόσο στα νοσοκομεία γενικώς όσο και στο Βενιζέλειο
νοσοκομείο της πόλης.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_1258.html
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Denominator στις 18 Οκτωβρίου 2011, 17:39:17
http://www.ygeianet.gr/box/cal/25554.pdf

Συμμετοχή του ΠΙΣ στη 48 ωρη απεργία της 19/20 Οκτωβρίου 2011.

Υ.Γ. Γιατί άραγε με τόση καθυστέρηση;
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 18 Οκτωβρίου 2011, 18:25:14
«Μπλόκο» στα ταμεία του Γ.Ν. Νάξου το πρωί της Τρίτης

Την κλιμάκωση του αγώνα ως μέσο αντίστασης στην πολιτική εξαθλίωσης, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.
 
Όπως επισημαίνει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της: « Ιδιαίτερα τώρα που η σχεδόν μηδενική περίθαλψη, απειλεί επικίνδυνα την υγεία μας, πρέπει να προχωρήσει η κλιμάκωση του αγώνα με διάφορες μορφές. Την Τρίτη από τις 8:00 π.μ. έως τις 12:00 θα γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου Νάξου και καλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση».
 
Κάνοντας αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, η Επιτροπή σημειώνει, ότι «αυτές δημιουργούν την αίσθηση μιας μεσαιωνικής εργασιακής κατάρρευσης των συστημάτων κοινωνική παροχής και ιδιαίτερα του δημόσιου συστήματος υγείας. Η εικόνα αυτή, δεν αφήνει ανέγγιχτο και το Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νάξου, την Τετάρτη στις 2:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση».
 
Πηγή:naxosnews
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Denominator στις 19 Οκτωβρίου 2011, 16:25:48
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμμετοχή του ΠΙΣ στη 48 ωρη απεργία της 19/20 Οκτωβρίου 2011.

55-60% η συμμετοχή των ιατρών με βάση δεδομένα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Τίτλος: Απ: Υπό κατάληψη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Αποστολή από: alfie στις 27 Οκτωβρίου 2011, 14:59:31
Υπό κατάληψη η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Τα ταμεία και τα γραφεία της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης έχουν καταλάβει από κοινού η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Βοστάνειο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας στον κλάδο τους.
 
«Μπλοκάρουμε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και παράλληλα εμποδίζουμε τη διοίκηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις για την κατάργηση κλινικών, την εφεδρεία στους υπαλλήλους, τις περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών, Δήμος Ανδρεάδης.
 
Ανάλογη και η άποψη του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων, Φώντα Αυγερινού, ο οποίος τόνισε ότι με τον αγώνα τους διεκδικούν δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας για τον λαό της Μυτιλήνης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=406564&cid=4
Τίτλος: Απ: Απεργούν οι γιατροί του ΕΚΑΒ στον Βόλο
Αποστολή από: alfie στις 12 Νοεμβρίου 2011, 11:00:43
Απεργούν οι γιατροί του ΕΚΑΒ στον Βόλο

Σε επ' αόριστον απεργία έχουν προχωρήσει από χθες οι γιατροί του ΕΚΑΒ και στο Βόλο στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης διεκδικώντας την πληρωμή των εφημεριών τους. Λόγω της κινητοποίησης, οι γιατροί από τις 3 το μεσημέρι δεν συνοδεύουν την Κινητή Μονάδα και τη Μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ κατά την μετάβαση σε περιστατικά.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417001&cid=4
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 12 Νοεμβρίου 2011, 18:14:19
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΑΒ                                                                      11/11/2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι ιατροί του ΕΚΑΒ , μετά την σημερινή προφορική  διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια του υφυπουργού
κου Τιμοσίδη και Γ.Γ. κου Πολύζου όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιουνίου , Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 
στις 16/11/2011 και την δέσμευση για επίλυση των θεσμικών αιτημάτων μας μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί άμεσα, αναγνωρίζοντας τις
συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Υ.Υ.Κ.Α., αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, καλώντας τα μέλη τους να υποστηρίξουν
εθελοντικά την ιατρική κάλυψη του Κλασσικού Μαραθωνίου στις 13/11/2011.
                                                                                                                                                Η τριμελής επιτροπή
                                                                                                                             Τσανικλίδης Εμμανουήλ χειρουργός Επιμ.Α΄ΕΣΥ
                                                                                                                             Κοτινά Ελένη αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ
                                                                                                                             Σαλτερή Καλλιόπη αναισθησιολόγος Επιμ. Α΄ΕΣΥ
----------------------------------------------------------------
Aπό: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=26096
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 30 Νοεμβρίου 2011, 12:21:44
«Παραλύουν» και τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και στην υποβάθμιση και διάλυση του ΕΣΥ, θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το Πεδίον του Άρεως.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=427029&cid=4
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: Gatekeeper στις 1 Δεκεμβρίου 2011, 20:07:43
Βρετανική λογική....
Τίτλος: Απ: Ξεκινούν απεργίες οι γιατροί
Αποστολή από: alfie στις 14 Δεκεμβρίου 2011, 23:51:26
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία
 
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και οι υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, μεταξύ 11 πμ. και 3 μμ., καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, ενώ δηλώνουν αντίθετοι στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, και μετά πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/12/2011_418569