Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: fruitsnhealth στις 15 Νοεμβρίου 2017, 16:58:45

Τίτλος: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αποστολή από: fruitsnhealth στις 15 Νοεμβρίου 2017, 16:58:45
«ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» με σκοπό την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Βασικός σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τα διατροφικά πρότυπα των παιδιών τους. Οι ομιλητές 1)ειδικός διατροφολόγος θα παρουσιάσει  πληροφορίες και στοιχεία για ζητήματα που μας απασχολούν όπως  διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις, παιδική παχυσαρκία κ.α. προκειμένου οι γονείς να αντιληφθούν τη σημασία της στροφής τους σε πιο ισορροπημένα διατροφικά πρότυπα και 2) Ψυχολόγος που θα παρουσιάσει και θα αναπτύξει ¨πως θα μάθει το παιδί να τρώει σωστά φρούτα και λαχανικά¨.
Με το πέρας των παρουσιάσεων-ομιλιών θα τεθούν  ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και θα ακολουθήσει συζήτηση.Η συμμετοχή σας θα συμβάλλει καθοριστικά  στη διάδοση βασικών μηνυμάτων όπως να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, 5 την ημέρα, αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες τώρα!
Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη διαθεσιμότητα μίας αίθουσας του σχολείου (όποια κρίνεται από εσάς καταλληλότερη) για να υλοποιηθεί η δράση.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και  περιλαμβάνει μπουφέ με χυμούς & πίτες-κέικ από φρούτα και λαχανικά

(https://image.ibb.co/h6pmF6/fruits.jpg)

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310554954 & 6974342228
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Λεωνίδας Σπάνδος