Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Denominator στις 9 Νοεμβρίου 2013, 10:58:36

Τίτλος: Χωρίς προσωπικό οι μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών
Αποστολή από: Denominator στις 9 Νοεμβρίου 2013, 10:58:36
Από: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=39926

Επίσημό του έγγραφο το Υπουργείο Υγείας (Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος) με αριθμ. Πρωτ. 314/7-10-2013 το οποίο υπογράφεται από την πρόεδρο της επιχειρησιακής ομάδας Υγείας της Β.Ε. ενημερώνει τις παιδιατρικές κλινικές ότι:

Λόγω έλλειψης Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού η ανεύρεση κενής κλίνης στα δημόσια Νοσοκομεία καθίσταται ολοένα και πιο δυσχερής.
Ελαφρότερα περιστατικά (επιπέδου ΙΙ) και περιστατικά που αναρρώνουν από τις ΜΕΝΝ να διακομίζονται στις κοινές παιδιατρικές κλίνες.
Να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΝΝ.

Χρειάζεται μήπως καλύτερη ομολογία για τη διάλυση της νεογνολογικής περίθαλψης;  Περίπτωση να προκηρυχθούν θέσεις νεογνολόγων επιμελητών στο ΕΣΥ (που είναι η μόνη λογική και εφικτή λύση)  δεν προβλέπεται από τους φωστήρες του Υπουργείου!!

Μονάδες όπως του Παν/κού Νοσοκομείου Αλεξ/λης που στηρίζει όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω της επικείμενης αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης των στελεχών του τμήματος, ή μήπως η κάλυψη του τμήματος θα συνεχιστεί με παιδιάτρους των Κ.Υ. χωρίς εξειδίκευση στη νεογνολογία και γενικούς γιατρούς;