Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 2 Νοεμβρίου 2019, 23:24:35

Τίτλος: Στη ΜΕΘ βρέφος που ξεγέννησε μαία σε σπίτι στον Βόλο.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Νοεμβρίου 2019, 23:24:35
02/11/2019

Διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται νεογνό βρέφος, το οποίο γέννησε η Γαλλίδα μητέρα του στο σπίτι όπου διαμένει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με τη βοήθεια μαίας και χωρίς την παρουσία ιατρού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θεσσαλία», η νεαρή Γαλλίδα υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με μαία, προκειμένου να γεννήσει στο σπίτι της στον Βόλο. Ωστόσο, το νεογνό κατά την γέννα υπέστη εισρόφηση αμνιακού υγρού, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως με αναπνευστικά προβλήματα από τους γονείς του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Βόλου, όπου αφού διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας.

Ευτυχώς η ζωή του βρέφους δεν κινδυνεύει, ενώ και η μητέρα είναι καλά στην υγεία της. Ωστόσο, της υπόθεσης θα επιληφθεί η Εισαγγελία, μετά από τις καταγγελίες που θα καταθέσει σύμφωνα με το δημοσίευμα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δραμητινός και η γιατρός που παρέλαβε το σχεδόν ετοιμοθάνατο μωρό κ. Χαυτούρα, έκανε λόγο για παράνομη, ανεύθυνη ενέργεια που θα μπορούσε να είναι εγκληματική.

«Εάν δεν το διασωληνώναμε αμέσως, θα είχε πεθάνει το μωρό. Οι γονείς πρέπει να διωχθούν και να αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία στο εξής την υπόθεση» ανέφερε η γιατρός. ( μήπως αυτή η Ιατρός είναι λίγο υπερβολική ;  )

https://www.zougla.gr/greece/article/sti-me8-vrefos-pou-ksegenise-mea-se-spiti-ston-volo (https://www.zougla.gr/greece/article/sti-me8-vrefos-pou-ksegenise-mea-se-spiti-ston-volo)