Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: atmos72 στις 1 Σεπτεμβρίου 2010, 22:29:37

Τίτλος: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: atmos72 στις 1 Σεπτεμβρίου 2010, 22:29:37
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το σοβαρό και κατατοπιστικό σας φόρουμ.

Θα ήθελα να κάνω τρεις ερωτήσεις (ίσως ακολουθήσουν κι άλλες) σχετικά με αξιολόγηση υποψηφίου για θέση επιμελητή β'.

1) Ας υποθέσουμε ότι ένας συνάδελφος έχει την εξής προϋπηρεσία μετά τη λήψη της ειδικότητας: 1 έτος στη Γερμανία, κατόπιν 7 μήνες στην Ελλάδα και κατόπιν 10 μήνες στη Γερμανία.

Η προϋπηρεσία υπολογίζεται ως 2 ή ως 3 έτη?

Η πλασματική στρογγυλοποίηση της προϋπηρεσίας στο ένα έτος όταν αυτή είναι μεταξύ 6 και 12 μηνών, ισχύει μόνο για τον πρώτο χρόνο της προϋπηρεσίας ή για οποτεδήποτε? Αν ισχύει μόνο για το πρώτο έτος της προϋπηρεσίας, τότε μήπως γνωρίζετε αν υπάρχουν εξαιρέσεις (πχ εξειδίκευση)?

2) Για θέση επιμελητή β' στο εκπαιδευτικό έργο αξιολογείται το έργο του υποψηφίου ως εκπαιδευτή?

3) Ο νόμος που περιγράφει τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ο ΔΥ13α/οικ.39832, οποίος είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ 1088/1997 ή υπάρχει και τίποτα άλλο συμπληρωματικό?

Ευχαριστώ πολύ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:03:34
1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.
2. Το έργο «ως εκπαιδευτή» δεν αξιολογείται στον βαθμό του Επιμ. Β.
3. Αυτή είναι η ισχύουσα Υπ. Απόφαση για τα κριτήρια. Την επισυνάπτω με συνοπτικά σχόλια

Καλή επιτυχία
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: atmos72 στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, 20:43:48
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. Μόνο τα συμπληρωμένα έτη μετρούν.
Άρα για να υπολογιστούν 3 έτη, έπρεπε να υπάρχουν 3χ12=36 μήνας τουλάχιστον. Ούτε μέρα παρακάτω.
Το λιγότερο των 12 μηνών (6-12 ή «στρογγυλοποίηση») λογίζεται ως έτος μόνο για το πρώτο έτος, αν δεν το έχεις συμπληρώσει. Όχι για τα επόμενα. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Η εξειδίκευση όμως, λογίζεται στα υπό συζήτηση έτη με τους παραπάνω όρους.

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση.

Για τα παραπάνω που αναφέρεις (που και εμένα μου φαίνονται λογικά και ορθά) υπάρχει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος? Κάποια επίσημη διευκρίνηση, κάποια γνωμοδότηση ή κατιτίς τέλος πάντων?  :) Ή μόνο ο νόμος που προαναφέραμε?

Μία άλλη ερώτηση: Η στρατιωτική θητεία μετράει καθόλου στην κλινική εμπειρία? Πιο συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει το εξής σενάριο στρατιωτικής θητείας: 16 μήνες στρατός, εκ των οποίων 2 μήνες βασική εκπαίδευση στην Άρτα και 14 μήνες οπλίτης ιατρός σε μονάδα του στρατού ξηράς. Μιλάω πάντα για υποψηφιότητα για θέση επιμελητή β'. Αν ναι, και αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη νομική διάταξη / γνωμοδότηση, παρακαλώ αναφέρετέ την και αυτήν.

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, 22:46:18
Στην κλινική εμπειρία μετράει κάθε άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, αφού εξ’ αυτού αποκτάται εμπειρία.
Φυσικά, όσο πιο πίσω είναι αυτό το διάστημα, και όσο σε πιο μη εξειδικευμένο κέντρο ασκείται, τόσο μικρότερη βαρύτητα θα λάβει.

Αυτά λέει η λογική. Αυτά επί σειρά ετών εφαρμόζαμε στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ που εγώ τουλάχιστον υπηρέτησα πολλά χρόνια. Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε αυτή την προσέγγιση.
Συζήτηση γίνονταν βέβαια π.χ. γιατί δίδεις ίδια βαρύτητα κ. εισηγητά στο ένα έτος στρατό του Χ. με το ένα έτος Αγροτικό του Ψ και πάει λέγοντας.
Ο εισηγητής, οφείλει –με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα- να τεκμηριώσει το συντελεστή βαρύτητας που θα δώσει.

ΟΥΔΕΜΙΑ ερμηνευτική περιήλθε εις χείρας μου για τα εν λόγω σημεία όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ουδείς έθεσε στα σοβαρά τέτοιο θέμα, ώστε να ζητηθεί ερμηνευτική.

Για την εξειδίκευση υπάρχουν εγκύκλιοι. Δεν μπορώ όμως να τις έχω πρόχειρες και να τις ανεβάσω.
Ωστόσο, αν τελικά συναντήσεις πρόβλημα (μη αναγνώρισή τους από τους εισηγητές), ενόχλησέ με να τις αναζητήσω.
Για το έτος, όχι, δεν υπάρχουν ερμηνευτικές –εις γνώση μου τουλάχιστον- αφού ρητώς αναφέρεται ότι 6-12 μήνες μετρούν μόνο επί μη συμπληρωμένου έτους και κανείς δεν έθεσε θέμα στις κρίσης.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: aphrodite στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, 14:04:53
Καλημερα.Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και πολυ χαιρομαι που θα εχω την δυνατοτητα να επικοινωνω με συναδελφους ,να εκφραζουμε τις αγωνιες και τις ανησυχίες μας. Στην παρουσα φαση εχω υποβαλει τα χαρτια μου σε δυο προκυρηξεις για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ σε νομο αλλον απο αυτον που διαμενω.Επικειται η προκυρηξη ομως θεσης στο νοσοκομείο της πολης που ζω.Ομως οι διαδικασιες επιλογης στις δυο προαναφερθεισες θεσεις εχει ηδη ξεκινησει και συντομα θα γινουν οι κρισεις.Αναρωτιεμαι πως θα πρεπει να το χειριστω το θεμα χωρις να χασω τελικα μια θεση στο εσυ.
Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την διαδικασια διορισμου για θεση επιμ Β στο ΕΣΥ.
1.Μεχρι ποτε μπορεις να αποσυρεις τα χαρτια σου απο διεκδικηση θεση ς ΕΣΥ χωρις να εχεις κυρωσεις ?Μου ειπαν απο το υπουργειο πως και μετα την κριση της θεσης γινεται αλλα πριν την εκδοση του φεκ γαι το διορισμο.Απο που θα ξερω σε ποια φαση βρισκεται η διαδικασία ,απο το υπουργειο η το νοσοκομειο ?
2.Γνωριζετε αν ισχυει οτι μετα τις 30/12/2010 θα μπορεις να διεκδικησεις θεση στο ΕΣΥ χωρις να χρειαζεται να παραιτηθεις απο την θεση στο ΕΣΥ που ηδη κατεχεις  συμφωνα με την νεα συλλογικη συμβαση εργασιας για τους γιατρους που ψηφιστηκε επι Αβραμοπουλου ?.
Σας επισυναπτω την σχετικη παραγραφο     
ΙΑ) Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι νέες προσλήψεις αφορούν ιατρούς που δεν υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ως εκ τούτου, οι υπηρετούντες ιατροί στο ΕΣΥ δεν μπορούν να διεκδικήσουν άλλη θέση στο ΕΣΥ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, εκτός αν παραιτηθούν μέχρι τη λήξη της εκάστοτε προκήρυξης. [/i]

Ξερετε αν αυτο ισχυει τωρα μετα την ψηφιση του νεου νομου για την υγεια τον Αυγουστο απο την Ξενογιανακοπουλου .Στο υπουργειο που ρωτησα μου ειπαν...." οταν ερθει το 2011 θα δουμε".Αυτη ομως δεν ειναι απαντηση απο επισημο οργανισμο!!!!!!!Ποιος ειναι καταλληλος να μου απαντησει?Μηπως η αρμοδια ΥΠΕ γνωριζει καλυτερα?

Συγνωμη για την μακρυγορια, Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας θα περιμενω απαντηση σας
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, 22:13:00
1.   Τα χαρτιά σου πρέπει να τα αποσύρεις όπως ακριβώς σου είπαν από το Υπουργείο. Το πότε θα πάνε εκεί? Λίγες μέρες μετά την κρίση. Πότε ακριβώς θα φύγουν από το νοσοκομείο για το Υπουργείο το γνωρίζει καλά η εκάστοτε γραμματέας του συμβουλίου που σε έκρινε.
Πότε θα πάει για δημοσίευση, άστα. Πρέπει να γίνεις ντετεκτιβ στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου.
Ωστόσο εγώ δεν θα προβληματιζόμουν για αυτό για τον απλό λόγο, ότι με την κείμενη νομοθεσία «δεν μπορείς να υποβάλεις ΑΙΤΗΣΗ για θέση στο ΕΣΥ αν έχεις αρνηθεί διορισμό. Αυτός ο περιορισμός εσένα δεν θα σε επηρεάσει, αφού την αίτηση στο νομό σου την έχεις υποβάλει τώρα και την άρνηση θα την κάνεις κάποια στιγμή αργότερα.
Επίσης, στην τελευταία αίτηση που θα κάνεις (στο νομό σου) θα αναφέρεις τη σειρά προτίμησης για τις θέσεις που ήδη έχεις υποβάλει υποψηφιότητα.
Μετά, μπορείς κάλλιστα να καταλάβεις όποια βγει νωρίτερα και όταν κριθεί η θέση της πρώτης σου προτίμησης να πάς να καταλάβεις εκείνη. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει γιατί είπαμε «κατά την υποβολή αίτησης» δεν μπορείς να έχεις αρνηθεί διορισμό. Όχι όταν θα πάς να αναλάβεις σε κάποια άλλη θέση. Το γράμμα του νόμου σε αυτό είναι σαφές.
Εξ΄ άλλου δε φταις εσύ που η θέση πρώτης σου επιλογής καθυστέρησε να κριθεί σε σχέση με τις άλλες σου επιλογές.
Βέβαια δεν χαίρομαι όταν αυτό συμβαίνει, γιατί δημιουργείται κενό στην υπηρεσία από όπου φεύγεις η οποία πρέπει πάλι να περιμένει την έλευση γιατρού μετά από νέα προκήρυξη και κρίση (εκτός αν είναι μέσα στο πρώτο 6μηνο και αφορά άγονο, οπότε επί παραιτήσεως καλείται ο επόμενος στην λίστα).
2.   Με την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία θα μπορείς από 1-1-2011 να υποβάλεις αίτηση για θέση, αν και είσαι στο ΕΣΥ. Όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να σκαρφιστούν και μας καθίσουν οι σοφοί συνδικαλιστές μας και ο πάνσοφος υπουργός την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό, πολύ σκωπτικά σου είπαν έτσι στο υπουργείο.
Πάντως, από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Καλή επιτυχία.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: aphrodite στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, 12:28:12
Κατα αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση και απαντηση σας.Θα ηθελα να ρωτησω ομως κατι ακομη
Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
  Θα ηθελα να διευκρινησω κατι σχετικα με την δευτερη μου ερωτηση
Εγω εχω υποβαλει δικαιολογητικα για δυο θεσεις σε νοσοκομειο αλλου νομου απο αυτον που ζω αλλα  προκειται να προκυρηχθει θεση στο νομο που μενω ,δεν εχει προκυρηχθει ακομη και δεν εχω υποβαλει αιτηση ακομη στο νοσοκομειο της πολης που ζω.
Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?Για αυτο σας ρωτησα αν ισχυει η  συγκεκριμενη διαταξη ΙΑ σχετικα με το διορισμο γιατρων μετα τις 30/12/2010.Ειπατε πως απο οτι γνωριζετε δεν υπαρχει συζητηση για αλλαγη του νομου.Πως θα μπορουσα να το ξερω αυτο ωστε να μην χασω τη θεση για την οποια εχω κριθει μιας και δεν ειμαι σιγουρη για τον αν θα καταφερω να παρω τη θεση στη πολη μου.
Και θα ηθελα να ρωτησω ακομη κατι.Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.
Συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες ερωτησεις μου .Αν βρειτε χρονο θα περιμενω απαντηση σας .
Ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, 22:18:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
………………
1. Αν εχω καταλαβει σωστα η διαδικασια διορισμου εχει ως εξης: 1. κριση  2.αποστολη εγγραφων για διορισμο απο το νοσοκομειο στο υπουργειο,3.αποστολη διορισμου για δημοσιευση στο φεκ.4.αποστολή διορισμου στο σπιτι 5.αποδοχη διορισμου σε 20 μερες
Μεχρι ποια φαση της διαδικασιας μπορω να παραιτηθω απο τη θεση χωρις να εχω κυρωσεις ?
Μεχρι και πριν την δημοσιευση στο φεκ¨? Μηπως ξερετε ποσο χρονο παιρνει συνηθως στο υπουργειο να δημοσιευσει το διορισμο στο φεκ?
………..
2. Αν παραιτηθω πριν τη δημοσιευση σε φεκ ,απο τη θεση στον αλλο νομο θεση αυτο δεν θεωρειται αρνηση διορισμου?
  ,ουτε θα με δεσμευει αυτο στην διεκδικηση της θεσης στη πολη μου?
……
3. Αν η προκυρηξη της θεσης στη πολη μου γινει μετα τις 30/12/2010 μπορω να αποδεχθω το διορισμο  στη θεση εκτος νομου μου που εχω κριθει   και να κανω αιτηση για διεκδικηση της θεσης στην πολη μου?
…….
4. Γνωριζετε ποσο χρονος απαιτειται για το διορισμο σε θεση στο ΕΣΥ αν  ειναι νεοσυσταθεισα δηλ δεν εχει πιστωση απο το Υπουργειο Οικονομικων? Εχω κριθει για μια τετοια θεση.

1. Παραιτείσαι μέχρι πριν ξεκινήσει η φάση 3. Για το χρόνο είπα πάλι. Είναι θέμα κεφιού, φόρτου εργασίας, άνωθεν εντολών κ.λ.π. Από την εμπειρία μου πάντως παίρνει από 20 μέρες έως και 2-3 μήνες.
2. Όχι, ΔΕΝ θεωρείται άρνηση διορισμού γιατί δεν έχει εκδοθεί υπ. Απόφαση διορισμού σου και ΔΕΝ δεσμεύεσαι για τη διεκδίκηση άλλης θέσης.

3. Αν η θέση που θα διεκδικήσεις είναι ομοιόβαθμη με αυτή που κατέλαβες, δεν μπορείς στα πρώτα 2 χρόνια να διεκδικήσεις άλλη θέση. Αν όμως είναι διαφορετικού βαθμού (ανώτερου ή κατώτερου) τότε, μπορείς να τη διεκδικήσεις, ακόμη και βάζοντας αίτηση την επόμενη μέρα του διορισμού σου. Αν λοιπόν πρόκειται για ίδιου βαθμού θέση, δεν θα μπορείς να την διεκδικήσεις αν διοριστείς.

4. Οι νεοσυσταθείσες θέσεις δεν καθυστερούν σε σχέση με τις άλλες μετά την προκήρυξη, αλλά πρίν. Δηλαδή, δεν μπορούν να προκηρυχθούν αν δεν προηγηθεί η πίστωση από το υπ. Οικονομικών. Εκεί υπάρχει η καθυστέρηση.

Στο υπ. Οικονομικών πηγαίνει πάλι η υπόθεση όταν θα κριθείς, πρίν τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη πίστωσης για τη θέση. Όμως το ίδιο ακριβώς γίνεται και αν προκηρυχθεί παλιά θέση. Δεν υπάρχει διαφορά στο χρόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις (στη φάση διορισμού). Επαναλαμβάνω ότι αυτό το πήγαινε έλα (αποστολή στο υπ. Οικονομικών και επιστροφή στο υπ. Υγείας,, γράψιμο της σχετικής υπ. Απόφασης, αποστολή της στο εθνικό τυπογραφείο) μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες (ειδικά αν εσύ το πας κυνηγώντας), έως μερικούς μήνες.
Ειδικά αν πλησιάζει το γύρισμα του έτους, το καθυστερούν επίτηδες για να μπεί η επιβάρυνση της μισθοδοσίας στο νέο έτος, οπότε, έχω δεί και περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει έως και 5 μήνες.

Και πάλι καλή επιτυχία.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: adam74 στις 3 Οκτωβρίου 2010, 21:04:14
Καλησπέρα κι από μένα,
διαβάζοντας τα παραπάνω και καθώς είμαι σε παρόμοια κατάσταση με το συνάδελφο που έθεσε τα ερωτήματα θέλω να ρωτήσω το εξής: Εφόσον κάποιος θέλει να παραιτηθεί λίγο μετά την κρίση, που πρέπει να απευθυνθεί το έγγραφο παραίτησης, στο νοσοκομείο ή στο υπουργείο.
Επίσης θέλω να ρωτήσω και το εξής: Σε ποιό νόμο που αφορά το ΕΣΥ αναφέρεται ότι δε μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για κατάληψη ομοιόβαθμης θέσης στο ΕΣΥ αν δεν περάσει ένα διάστημα (ένα ή δύο χρόνια);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 3 Οκτωβρίου 2010, 23:58:25
να προσθεσω κ εγω ενα ερωτημα:στο σαιτ του υπουργειου εσωτερικων λεει την εξης απαντηση για την εξης ερωτηση(παραθετω αυτουσιο το κειμενο)
''ΕΡΩΤΗΣΗ:Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί υπάλληλος που πρόκειται να διοριστεί ενώ κατέχει ήδη άλλη δημόσια θέση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Δεν απαιτείται εκ μέρους των υπαλλήλων προηγούμενη αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν. Υπάλληλος που διορίζεται σε δεύτερη θέση και αποδέχεται το διορισμό του θεωρείται ότι παραιτείται αυτοδίκαια από την πρώτη θέση. Η αποδοχή του διορισμού εκδηλώνεται με την ορκωμοσία στη νέα θέση. Κατά συνέπεια, η αυτοδίκαιη παραίτηση συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής σχέσης από το χρονικό σημείο της αποδοχής του δεύτερου διορισμού, σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 3 Υ.Κ. (Ν. 3528/2007) .
Τα ως άνω ισχύουν με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 10 του Ν. 2839/2000 που απαγορεύουν τη συμμετοχή σε διαδικασίες πλήρωσης θέσεων κατά το Ν. 2190/94 (Α.Σ.Ε.Π.) πριν παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία διορισμού τους. ''
Αυτα ισχυουν ή οχι για τους γιατρους;
Αν ναι τοτε ο παραπανω φιλος που ανησυχει για τη θεση προσληψης δεν μπορει να παει κανονικα οπου τον παρουν πρωτα και αν στη συνεχεια ενω υπηρετει κανονικα στο ΕΣΥ τον παρουν στη πολη του(αν καταλαβα καλα)να το αποδεχτει κ να ορκιστει πραγμα που συμφωνα με το νομο σημαινει κ παραιτηση απο τη πρωτη θεση;
ΕΚΤΟΣ αν τα παραπανω δεν ισχυουν για τους γιατρους(αλλά δεν βλεπω το λογο για να μην ισχυουν)οποτε σορρυ λαθος...





Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 5 Οκτωβρίου 2010, 12:48:12
τελικα επειδη κ γω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη,τα παραπανω που ανεφερα ισχυουν ή οχι κ για τους γιατρους;;το γνωριζει κανεις μετα βεβαιοτητας;;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 5 Οκτωβρίου 2010, 21:30:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τελικα επειδη κ γω δεν ειμαι απολυτα σιγουρη,τα παραπανω που ανεφερα ισχυουν ή οχι κ για τους γιατρους;;το γνωριζει κανεις μετα βεβαιοτητας;;

Οι διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, σε όποιο νόμο και αν περιλαμβάνονται, ισχύουν για όλους, άρα και για τους γιατρούς, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ από ειδική για τον κλάδο νομολογία δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό.
Στους γιατρούς ομοίως του ΕΣΥ, με βάση όσα είπαμε παραπάνω, για τα συγκεκριμένα θέματα προβλέπεται σε ειδικές για τον κλάδο διατάξεις, άλλη διαδικασία.

Γι΄ αυτό και στην περίπτωση των γιατρών δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στο συγκεκριμένο θέμα.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 6 Οκτωβρίου 2010, 10:22:46
επειδη παλι μπερδευτηκα Μιχαλη αν θες το συζηταμε,οχι για κανενα ιδιατερο λογο αλλά κουβεντα να γινεται αν δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις ;D ;D
Λοιπον η απορια μου ειναι η εξης:Πες οτι δεν υπηρετω στο ΕΣΥ και υποβαλω τα χαρτια μου για πρωτη φορα το 2010 σε ορισμενα νοσοκομεια.Βγαινει η βαθμολογια και ειμαι πρωτη στο Α νοσοκομειο.Ολα καλα κ περιμεω το ΦΕΚ διορισμου.Περιμενοντας ομως βγαινει η βαθμολογια στο Β νοσοκομειο(που θελω πιο πολυ να παω)και ειμαι παλι πρωτη.Τι ενεργειες θα κανω για να διοριστω στο Β νοσοκομειο;με βαση ποια διαταξη-νομο θα τις κανω;  ???
και ακομη μια απορια αν εχει βγει το ΦΕΚ στο Α νοσοκομειο μπορει ακομη να διοριστω στο Β νοσοκομειο ή το παιχνιδι τελειωσε; :'(
Αν και οταν εχεις χρονο αν θελεις απαντησε ;D
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 6 Οκτωβρίου 2010, 23:34:02
Κατ’ αρχήν αννούλα εγώ δεν γράφω για να περνάω την ώρα μου. Όχι ότι είναι κακό, αλλά δεν έχω και πολύ από δαύτη διαθέσιμη. Γράφω κυρίως για να βοηθήσω –όπου μπορώ- συναδέλφους με όση εμπειρία έχω.
Έπειτα, είμαι κος Μιχάλης και όχι Μιχάλης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με αποκαλείς χωρίς το κος, αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μικρό μου όνομα που είναι Δημήτρης και όχι το επώνυμο (Μιχάλης).

Επί του θέματος. Σε καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι. Δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν ασχολείται συστηματικά με τους νόμους. Η πολυνομία και η αλληλοπλοκή εξ’ άλλου των νόμων, πολύ φοβάμαι ότι σε αυτό αποσκοπεί.

Κατ’ αρχάς, αφού θές το Β πολύ, έπρεπε να έχει αναφερθεί στην τελευταία των αιτήσεων που είχες υποβάλει για υποψηφιότητα ότι η θέση για το τάδε Κ.Υ. είναι πρώτη μου επιλογή. Το έχω ξανααναλύσει. Έτσι, όπως και να εξελίσσονταν τα πράγματα, δεν μπορούσε να σε εμποδίσει κανείς να φύγεις από οπουδήποτε να πάς σε εκείνη, όποτε και αν κρινόταν και την έπαιρνες.
Στο παράδειγμά σου όμως δεν θα σε επηρέαζε, έτσι και αλλιώς.

Αφού λοιπόν η ποθητή θέση Β σου κατοχυρώθηκε και ο διορισμός σου για την Α δεν έφυγε από το υπουργείο για ΦΕΚ, πάς στο Υπουργείο και υποβάλεις παραίτηση από την θέση Α. Αν έφυγε για ΦΕΚ, κανένα πρόβλημα. Απλά θα προχωρήσουν σε διορισμό σου, αλλά εσύ δεν θα πάς.
Είναι άρνηση διορισμού η πράξη σου? Είναι. Άρα δεν μπορείς να πάρεις τη θέση Β ? ΛΑΘΟΣ. Μπορείς για τον εξής απλό λόγο. Ο νόμος προβλέπει ότι, αν δεν αποδεχθείς διορισμό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. Εσύ όμως για την ποθητή θέση Β είχες θέσει υποψηφιότητα πρό πολλού. Δεν σε αφορά. Με απλά λόγια, δεν μπορείς να βάλεις υποψηφιότητα, μπορείς όμως να προχωρήσεις σε διορισμό για θέση που είχες παλαιότερα βάλει υποψηφιότητα.

Ο νόμος είναι ο Ν.2519/ΦΕΚ 165 Α’/21-8-1997, Άρθρο 23, όπου επί λέξει αναφέρεται «Γιατροί που κρίνονται διοριστέοι σε θέση του κλάδου γιατρών ΕΣΥ, εφόσον δεν αποδεχτούν το διορισμό τους ή παραιτηθούν πρίν από τη συμπλήρωση ενός (1) χρόνου από το διορισμό τους, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για νέο διορισμό σε θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ πρίν να συμπληρωθούν δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ημερομηνία παραίτησής τους αντιστοίχως.»

Επί τη ευκαιρία, σε άλλο σημείο κάποιος συνάδελφος (adam74) ερωτούσε πού προβλέπεται η αδυναμία για υποψηφιότητα στον ίδιο βαθμό πρίν κλείσεις 2 χρόνια υπηρεσία.
Και αυτό προβλέπεται στον ίδιο νόμο, άρθρο 23, όπου επί λέξει αναφέρεται πώς «Γιατροί του ΕΣΥ δεν μπορούν εφεξής να θέσουν υποψηφιότητα σε άλλη ομοιόβαθμη θέση με αυτή που κατέχουν, αν δεν έχουν συμπληρώσει δύο (2) χρόνια συνεχή υπηρεσία στη θέση τους.»
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 7 Οκτωβρίου 2010, 10:00:41
1)Καταρχην,ευχαριστω για την απαντηση
2)Νομιζα οτι σε λένε Μιχαλη και γι αυτο σε αποκάλεσα με αυτο το όνομα.Συγνώμη...το Κος δεν το έβαλα διότι αισθάνομαι με όλους τους συναδέλφους οικειότητα(βέβαια καταλαβαίνω οτι το είπες για άλλο σκοπό)....
3)Είναι μερικές στιγμές που όλοι μας πλήττουμε(εκτός αν είμαστε τόσο πια υπερδραστηριοι και πολυάσχολοι).Σε μια τέτοια στιγμή ήμουν και εγω οταν έγραψα το μύνημα(εννοώ οτι δεν είχα οφελος προσωπικής απάντησης)
4)Όντως βοηθάς πολύ με τις απαντήσεις σου τους συναδέλφους.
5)Μια ερώτηση επι του θέματος:Αν κατάλαβα καλά εφοσον έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ για διορισμό στο Α και βγουν τα αποτελέσματα για τη θέση Β όπου είσαι πρώτος/η τότε απλώς δεν πας στο Α και περιμένεις το ΦΕΚ του Β με το αιτιολογικό οτι την υποψηφιότητα στο Β την έθεσες πριν την άρνηση διορισμού στο Α; Σωστά τα λέω;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 7 Οκτωβρίου 2010, 17:54:08
Σωστά
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: mandreou στις 13 Οκτωβρίου 2010, 22:03:53
Για να μαθαίνουμε πως παίρνονται οι θέσεις των Επιμελητών με άκρως αξιοκρατικές διαδικασίες:
από 28-03-2010 υπέβαλα παραίτηση από την θέση που κατείχα ώστε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να μπορώ να υποβάλω τα χαρτιά μου για μια θέση επιμελητή Β΄ στο ΚΥ του Νομού μου, προκήρυξη που έληγε στις 5/7/2010. Δυστυχώς για μένα για την ίδια θέση έκανε τα χαρτιά της η κόρη, της Διευθύντριας Προσωπικού του Νοσοκομείου (πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του ΔΣ) η οποία εργάζεται ως επικουρικός ιατρός στο ίδιο ΚΥ. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας υποψήφιες με μεγάλη διαφορά προσόντων (η «συνάδελφος»  έχει 1 χρόνο προϋπηρεσία ως επικουρικός, ενώ εγώ περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, 2 μέρες περίπου μετά από τη λήξη της προκήρυξης (07-07-2010), ακυρώθηκε η προκήρυξη με δικαιολογία τη μεταφορά μιας δεύτερης θέσης από άλλο ΚΥ και αίτηση έγκρισης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας.
Σε αυτό το διάστημα (από 29-03-2010 και μετά) καθώς είμαι έγγαμη μητέρα 2 παιδιών και για αυτονόητους λόγους βιοπορισμού έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό μου σε θέση Περιφερειακού Ιατρείου. Έτσι καθώς θα διοριστώ στη θέση αυτή δεν θα έχω δικαίωμα να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για τη θέση στο ΚΥ σε μια νέα προκήρυξη αφού πρέπει να περάσει διάστημα 1 έτους από το διορισμό μου και έτσι η «συνάδελφος»  θα καταλάβει τη θέση ως μόνη υποψήφια.
Το Υπουργείο Υγείας στις 6-10-2010 απάντησε αρνητικά στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για μεταφορά της θέσης και αυτό αντί να ακυρώσει την σχετική απόφαση του με θράσος σε εκ νέου απόφαση του στις 7-10-2010, αποφάσισε την προκήρυξη εκ νέου της προηγούμενης θέσης στο ΚΥ αγνοώντας κάθε νομιμότητα ώστε να μπορέσει η κόρη να καταλάβει τη θέση χωρίς αντίπαλο!! 
Αξίζει να αναφέρω ότι:
α) Η μητέρα της υποψηφίου ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των αιτήσεων  και διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης
β) Η εν λόγω ιατρός προσλήφθηκε ως επικουρικός ιατρός στο ΚΥ της προκήρυξης αμέσως μόλις πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούνιο του 2009 αλλά εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου με Δ/ντή τον πρώην Υποδυπεάρχη Μακεδονίας Θράκης, ενώ το ΚΥ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2010!!!! Το ίδιο διάστημα στο ΚΥ όπου εργαζόμουν υπηρετούσαμε δυο μόνο ιατροί με τεράστιες δυσκολίες στην άσκηση του έργου μας καθώς με τα ρεπό μετά από εφημερία και τις άδειες έμενε συνεχώς ένας ιατρός στο ΚΥ, εκλιπαρώντας για επικουρικό ιατρό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
γ) Είναι νόμιμο και άρα ηθικό είναι να ακυρώνεται μια προκήρυξη όταν έχουν καταθέσει μόνο δυο άτομα με μεγάλη διαφορά προσόντων και η μια υποψήφια έχει ήδη ευνοηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κατάφορο τρόπο;
δ) Είναι νόμιμο ως άμεσα ενδιαφερόμενη να μην ενημερώνομαι για την ακύρωση της προκήρυξης ώστε να έχω δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση στο νόμιμο χρονικό διάστημα; 
   Το μόνο που σκέφτομαι και λυπάμαι είναι οι ώρες και πιστέψτε με ήταν πολλές που ξόδεψα για φωτοτυπίες όλων των απαραίτητων εγγράφων (όλα Χ 4)!! 1500 φωτοτυπίες για 17 χρόνια περίπου που ασκώ την Ιατρική!

Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 13 Οκτωβρίου 2010, 22:09:22
Στείλε το στο Συνήγορο του Πολίτη και στους επιθεωρητές δημόσιας Διοίκησης. Αξίζει.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: timex στις 13 Οκτωβρίου 2010, 22:40:46
Όχι μονο αξίζει να το στειλεις στο συνηγορο του πολίτη και στους επιθεωρητές εργασίας αλλά και σε εφημερίδες και στο τρωκτικο 2 και τρομακτικο!!!
Επισης να το στείλεις και στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργου!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Harper στις 13 Οκτωβρίου 2010, 23:24:32
θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς.Είναι εξοργιστικό να σε έχουν σε τέτοια ομηρία.
Κινήσου νομικά,εγώ αυτό θα έκανα κ διεκδίκησε τους μισθούς που έχασες επειδή οδηγήθηκες σε αναγκαστική παραίτηση.
Ενημέρωσε την αρμόδια ΔΥΠΕ εγγράφως.Πήγαινέ το όσο μακρια μπορεί να πάει.Δεν ξέρω αν η ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ μπορεί να παρέμβει σε επώνυμη καταγγελία κ να βοηθήσει
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 14 Οκτωβρίου 2010, 00:26:12
Συζήτησε το με ένα δικηγόρο. Πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα έναντι της ακύρωσης της αρχικής προκήρυξης. Είναι παράνομη η ακύρωση της μετά την λήξη της προθεσμίας όταν υπάρχουν υποψήφιοι και ιδιαιτέρως ότι γίνεται επαναπροκήρυξη της σε δεύτερο χρόνο.
Αυτό λύνει το θέμα σχετικά εύκολα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή κίνηση.

Κάνε όμως και αυτό που λέει ο Μιχάλης και συν μια επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού όπως λέει o/η timex.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 14 Οκτωβρίου 2010, 10:59:14
Αν μετραει κ η δικια μου γνωμη καθολου θα ελεγα οτι η δημοσιευση του σκανδαλου θα τους κανει να τα παρουν ολα πισω..χρειαζεται  η δημοσιοτητα γιατι δυστυχως ζουμε σε ''τηλεοπτικη δικτατορια''
Επι ευκαιριας αφου μιλαμε για επιμελητη Β να ρωτησω και κατι σχετικο; αν ενας γιατρος διοριστει και δεν παει ν'αναλαβει το νοσοκομειο 'παρατεινει το ΦΕΚ για αλλες 20 μερες(απ'οσο γνωριζω).Αν παλι δεν παρουσιαστει μετα τι γινεται;Καλουν με νεο ΦΕΚ τον δευτερο δηλαδη αλλους 3-4 μηνες παραταση ή επαναπροκυρρησεται ο διαγωνισμος;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 14 Οκτωβρίου 2010, 22:57:41
Καλουν με νεο ΦΕΚ τον δευτερο
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αννουλα στις 15 Οκτωβρίου 2010, 09:34:06
οκ...ευχαριστω για την απαντηση...
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: aphrodite στις 19 Οκτωβρίου 2010, 14:53:20
Κυριε Μιχαλη γεια σας

θα ηθελα σας παρακαλω αν μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα με καποιες αποριες που εχω σε ο,τι αφορα την διαδικασια διορισμου .Ειχαμε ξαναεπικοινωνησει πριν λιγο καιρο και ησασταν πολυ κατατοπιστικος .
Εχω κριθει για μια θεση στο εσυ πριν ενα περιπου μηνα σε νομο αλλο απο αυτο που μενω.{ΘΕΣΗ Α}
Προφανως ,δεν εχω διευκρινησει απο τη γραμματεία του νοσοκομειο το ποτε εφυγαν τα χαρτια μου για το υπουργειο, τα χαρτια μου ειναι ηδη στο υπουργειο.Οπως πολυ καλα ξερετε η επικοινωνια με το τηλ της υπηρεσιας στο υπουργειο ειναι απο δυσκολη μεχρι ανεφικτη αφου το τηλ ειναι μονιμα κατειλημμενο. Δεν εχω λαβει κανενα χαρτι,ουτε ανακοινωση διορισμου .

Προκειται να προκυρηχθει θεση {ΘΕΣΗ Β} στο νομο μου που σαφως με ενδιαφερει στον επομενο μηνα αλλα δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα να υποβαλλω τα χαρτια μου δεδομενου οτι η διαδικασια διορισμου μου ειναι σε εξελιξη  αλλα χωρις να γνωριζω σε ποια φαση.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης .Μεχρι ποτε μπορω να θετω υποψηφιοτητα για θεση στο ΕΣΥ ενω ο διορισμος εκκρεμει και μπορει να κανει και 2 ως και 4 μηνες μεχρι να ερθει  ?? Μπορω να υποβαλλω τα χαρτια μου και μετα την ανακοινωση διορισμου? και αφου λαβω το διορισμο αλλα πριν εξαντληθουν οι 20 μερες που εχω δικαιωμα να τον αποδεχθω?Η μηπως η μονη ασφαλη λυση ειναι να παραιτηθω απο τη θεση Α για να μπορω να θεσω υποψηφιοτητα για τη θεση Β Η προθεση μου ειναι να παω  στη θεση Α  που εχω κριθει αλλα να εκκρεμει η υποψηφιοτητα μου για την αλλη θεση Β

Αν αποδεχθω το διορισμο μου στη θεση Α δεν εχω δικαιωμα να υποβαλλω χαρτια για τη θεση Β που ειναι ομοβαθμη της Α.Ετσι δεν ειναι?

Γνωριζετε αν λογω εκλογων που επικεινται παγωνουν ολες οι υπηρεσιακες μεταβολες και διορισμοι  σε ολες τις υπηρεσιες αρα και στο υπουργειο  Υγειας  και μπορει ετσι να καθυστερησει η διαδικασία διορισμου μου?

Σας ευχαριστω για την υπομονη σας


θα περιμενω την απαντηση σας γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.εχω πελαγωσει και αγχωθει οσο δεν φανταζεστε!!!!

ευχαριστω και παλι

Αphrodite
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Οκτωβρίου 2010, 23:00:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. ….Μεχρι ποτε μπορω να θετω υποψηφιοτητα για θεση στο ΕΣΥ ενω ο διορισμος εκκρεμει και μπορει να κανει και 2 ως και 4 μηνες μεχρι να ερθει  ?? Μπορω να υποβαλλω τα χαρτια μου και μετα την ανακοινωση διορισμου? και αφου λαβω το διορισμο αλλα πριν εξαντληθουν οι 20 μερες που εχω δικαιωμα να τον αποδεχθω?
2. Η προθεση μου ειναι να παω  στη θεση Α  που εχω κριθει αλλα να εκκρεμει η υποψηφιοτητα μου για την αλλη θεση Β
3. Αν αποδεχθω το διορισμο μου στη θεση Α δεν εχω δικαιωμα να υποβαλλω χαρτια για τη θεση Β που ειναι ομοβαθμη της Α.Ετσι δεν ειναι?
4. Γνωριζετε αν λογω εκλογων που επικεινται παγωνουν ολες οι υπηρεσιακες μεταβολες και διορισμοι  σε ολες τις υπηρεσιες αρα και στο υπουργειο  Υγειας  και μπορει ετσι να καθυστερησει η διαδικασία διορισμου μου?

Αγαπητή Αφροδίτη

Στο 1: Έτσι ακριβώς που το θέτεις. Στην υποψηφιότητα που θα καταθέσεις για τη θέση Β θα δηλώνεις ότι «δεν έχω αρνηθεί διορισμό …» και αυτό θα είναι αληθές τη δεδομένη στιγμή που θα καταθέτεις την αίτηση. Άρα δεν θα ψεύδεσαι και δεν θα έχεις κανένα κόλλημα.
Στο 2: Αυτό μπορείς να το κάνεις. Δεν σε εμποδίζει κάτι.
Στο 3. Σωστά. Δεν μπορείς αφού είναι ομοιόβαθμη.
Στο 4: Δεν παγώνουν οι διαδικασίες που μας ενδιθαφέρουν για τις εκλογές. Συνεχίζουν κανονικά

Καλή επιτυχία
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: angel στις 24 Οκτωβρίου 2010, 11:23:29
 Γνωρίζετε μήπως, πως γίνεται η μονιμοποίηση ενός επιμελητή γιατρού κλάδου ΕΣΥ, μετά τη διέλευση της πενταετίας;
 Γίνεται επαναπροκύριξη της θέσης του ή αυτόματα μονιμοποιείται; Υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδικασία αυτή;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Νοεμβρίου 2010, 00:14:28
Ένα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 15 Νοεμβρίου 2010, 18:06:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα έγγραφο που απαντά σε μερικές παλιές ερωτήσεις, σχετικά με το αν ο ιατρός ΕΣΥ διατηρεί ή όχι το βαθμό του σε περίπτωση που καταλάβει άλλη θέση στο ΕΣΥ. Η απάντηση είναι ότι τον διατηρεί.

Είχα διατυπώσει κι εδώ: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1093.msg13920.html#msg13920 τις απορίες - αμφιβολίες μου για την ερμηνεία που δίνει το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά δεν έλαβα καμία άποψη.
Τις παραθέτω ξανά λοιπόν:

Η παράγραφος του νόμου λέει "Αν διεκδικήσουν και καταλάβουν θέση σε άλλο νοσοκομείο μπορούν να διατηρήσουν το βαθμό τους"  που "πιάνει" μόνο τους νοσοκομειακούς αφού, πλέον, δεν έχει νόημα κάποιος νοσοκομειακός να διεκδικήσει θέση στο ίδιο νοσοκομείο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Παλαιότερα είχε  νόημα όταν προκηρύσσονταν θέσεις στο ίδιο νοσοκομείο με μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτό που κατείχε.
Τι γίνεται όμως με τους γιατρούς των Κ.Υ. και Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) που μπορεί να επιθυμούν να "αλλάξουν" θέση σε Κ.Υ. ή Π.Π.Ι. (ή Π.Ι.) της ευρύτερης περιοχής που όμως ανήκει στο ίδιο νοσοκομείο; Τότε δε διατηρούν το βαθμό τους;
Ο υπουργός στην "ερμηνεία" που δίνει στο τέλος της εγκυκλίου του αναφέρεται σε "γιατρούς που θα διεκδικήσουν και θα καταλάβουν θέση στο ΕΣΥ μετά την 31-12-10" οι οποίοι και θα διατηρήσουν το βαθμό τους.
Η υπουργική "ερμηνεία" είναι γενικότερη όμως νομίζω το άρθρο του νόμου το περιορίζει.
Τι λέτε εσείς;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: phy στις 11 Δεκεμβρίου 2010, 18:51:03
κ. Μιχάλη

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Για παράδειγμα βάζω σε μια θέση επιμελητή Β. Γίνεται η κρίση και βγαίνω πρωτος. Μπορω να παραιτηθώ όπως διάβασα σε προηγούμενη απάντηση σας πριν βγει το ΦΕΚ διορισμού. Αν παραιτηθώ τότε η θεση επαναπροκυρρήσεται ή καλείται ο επόμενος?
Επίσης πως μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης? για παράδειγμα εγώ είμαι 3ος σε μια εισήγηση και οι 2 μπροστά μου παραιτούνται. Γίνεται η κρίση και την παίρνω την θέση. Πως θα το μάθω εγώ αυτό. Θα μου έρθει ενα πρωι ο διορισμός στο σπίτι? και αν εγώ θέλω να παραιτηθώ και έχοντας υπόψη μου ότι είμαι 3ος στην εισήγηση δεν το έκανα γιατι πίστευα ότι στην κρίση δεν θα πάρουν τον 3ο? με αυτή την έννοια ρωτάω την πρώτη ερώτηση.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 11 Δεκεμβρίου 2010, 22:56:11
Καλείται ο επόμενος.
Την εξέλιξη της κρίσης μπορείς να την ξέρεις, μόνον αν παρακολουθείς –με άμεση επικοινωνία με τη γραμματεία του συμβουλίου, την πορεία.
Δεν προβλέπεται –κακώς- να κοινοποιούνται τα αποτελέσματα της κρίσης στους υποψηφίους, με αποτέλεσμα, όντως, κάποιοι να μην ξέρουν σε τη θέση τελικά κατατάχτηκαν, εκτός και παρακολουθούν, όπως είπα την πορεία
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: phy στις 12 Δεκεμβρίου 2010, 14:05:16
κ. Μιχάλη

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Από οτι κατάλαβα δηλαδή η θέση δεν επαναπροκυρρήσεται εφόσον κάποιος παραιτηθεί πριν το ΦΕΚ διορισμού. Επαναπροκυρήσσεται μόνο όταν ο προηγούμενος αρνηθεί το διορισμό του?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 12 Δεκεμβρίου 2010, 22:10:24
Θα καλείται ο επόμενος, κάθε φορά που ο έχων σειρά παραιτείται, ακόμη και αν κλήθηκε να αναλάβει με δημοσίευση του διορισμού του σε ΦΕΚ).
Αυτές οι προσκλήσεις θα συνεχίσουν μέχρι τον τελευταίο της λίστας διοριστέων που κατάρτισε το Συμβούλιο.
Αν και ο τελευταίος δεν αναλάβει, τότε η θέση επαναπροκηρύσσεται.
Μόνο αν πρόκειται για θέση Δ/ντη σε ΜΗ ΑΓΟΝΗ περιοχή, τότε καλείται ο πρώτος και αν αρνηθεί διορισμό, καλείται ο δεύτερος. Αν και ο δεύτερος δεν ανταποκριθεί, τότε η θέση επαναπροκηρύσσεται.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nikstam στις 21 Δεκεμβρίου 2010, 23:35:45
Καλησπέρα , θα ήθελα να ρωτήσω εάν για να ληφθεί υπ' όψιν  - σε κρίση για επιμ. Β -  διδακτορική δατριβή που έχει εκπονηθεί στο εξωτερικό (Γερμανία) είναι απαραίτητη η αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Δεκεμβρίου 2010, 23:47:53
Προσωπικά, ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα. Αν τα παραστατικά της διατριβής είναι μεταφρασμένα από το Ελληνικό Προξενείο –Πρεσβεία, δεν θεωρώ ότι έχεις πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις που έχω συναντήσει, αυτή ήταν η τακτική. Πουθενά δεν έχω συναντήσει νομολογία που να απαιτεί αναγνώριση από φορέα, όπως ΔΙΚΑΤΣΑ.
Ωστόσο, επειδή οι καιροί είναι πονηροί, θα σου πρότεινα να κάνεις έγγραφο ερώτημα στο ΚΕΣΥ. Δικαιούσαι (αν αμφισβητούν το διδακτορικό σου), να απαιτήσεις να μην ολοκληρωθεί η κρίση πριν απαντηθεί το ερώτημα, εκτός και σου εμφανίσουν σαφή υφιστάμενη νομοθετική αναφορά.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: tsilidr στις 22 Δεκεμβρίου 2010, 00:28:25
Έχω μια ερώτηση συνάδελφοι σχετικά με την βεβαίωση από Διευθυντή για το κριτήριο της ποιοτικής προϋπηρεσίας. Αν υπογράφεται μόνο από τον Δ/ντη και όχι από τον τομεάρχη ή τον προϊστάμενο της ιατρικής υπηρεσίας, όπως ορίζει  η σχετική υπουργική απόφαση, μπορεί αυτό να θεωρηθεί άκυρο και να μην ληφθεί υπόψη; Και μια δεύτερη σχετική ερώτηση. Αν ο υπογράφων Διευθυντής εκτελεί και χρέη τομεάρχη μπορεί να υπογράψει ο ίδιος και με τις δυο ιδιότητες ή ο δεύτερος υπογράφων πρέπει να είναι ο Δ/ντης ιατρικής υπηρεσίας; Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nikstam στις 22 Δεκεμβρίου 2010, 00:55:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά, ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα. Αν τα παραστατικά της διατριβής είναι μεταφρασμένα από το Ελληνικό Προξενείο –Πρεσβεία, δεν θεωρώ ότι έχεις πρόβλημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις που έχω συναντήσει, αυτή ήταν η τακτική. Πουθενά δεν έχω συναντήσει νομολογία που να απαιτεί αναγνώριση από φορέα, όπως ΔΙΚΑΤΣΑ.
Ωστόσο, επειδή οι καιροί είναι πονηροί, θα σου πρότεινα να κάνεις έγγραφο ερώτημα στο ΚΕΣΥ. Δικαιούσαι (αν αμφισβητούν το διδακτορικό σου), να απαιτήσεις να μην ολοκληρωθεί η κρίση πριν απαντηθεί το ερώτημα, εκτός και σου εμφανίσουν σαφή υφιστάμενη νομοθετική αναφορά.

Ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης, δεν πρόκειται για δικό μου διδακτορικό αλλά συναδέλφου, συνυποψήφιου. Εφάσον προβλέπεται η διαδικασία από το ΔΙΚΑΤΣΑ     (http://www.doatap.gr/gr/doc/dikatsa_ait11c.doc ) δεν εξυπακούεται ότι η αναγνώριση είναι υποχρεωτική;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 22 Δεκεμβρίου 2010, 01:22:41
Ενδιαφέρον το έγγραφο που επισυνάπτεις. Πάντως ασχέτως ποιόν αφορά, η νομιμότητα είναι αυτή που εμένα με ενδιαφέρει.
Το εν λόγω έγγραφο, ποτέ δεν έχει δοθεί από τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ που εγώ τουλάχιστον υπηρέτησα επί 10ετία, (από την αρμόδια Δ/ση του υπουργείου, μέσω της Γραμματείας των ΣΚΕΙΟΠΝΙ), στους εισηγητές, όπως δίδονταν όλη η σχετική νομοθεσία. Αν και οι σημερινοί εισηγητές δεν το έχουν λάβει στο χαρτοφύλακα της σχετικής νομοθεσίας, θα αρκεστούν στα έγκυρα –επικυρωμένα –μεταγλωττισμένα παραστατικά που θα προσκομιστούν.
Εάν και εφ’ όσον η εν λόγω διαδικασία ισχύει σήμερα –και είναι εύκολο να το επιβεβαιώσεις, απευθυνόμενος στην την αναφερόμενη στο έγγραφο υπηρεσία- τότε, ναι, νομιμοποιείσαι να απαιτήσεις να προσμετρηθεί εάν και εφόσον πληρούνται τα προαπαιτούμενα.

(για την ιστορία: σε περιπτώσεις που εμείς είχαμε χειριστεί, δεν είχε εγερθεί αντίρρηση –ένσταση στο θέμα από συνυποψήφιους).

Καλή επιτυχία
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 22 Δεκεμβρίου 2010, 01:27:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης, δεν πρόκειται για δικό μου διδακτορικό αλλά συναδέλφου, συνυποψήφιου. Εφάσον προβλέπεται η διαδικασία από το ΔΙΚΑΤΣΑ     (http://www.doatap.gr/gr/doc/dikatsa_ait11c.doc ) δεν εξυπακούεται ότι η αναγνώριση είναι υποχρεωτική;

Εφόσον το PhD είναι από Γερμανία δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης απο τον ΔΟΑΤΑΠ.
Η αναγνώριση δεν είναι προαπαιτούμενο για συμμετοχή και αξιολογηση για θέση στο ΕΣΥ.
Εαν είναι μεταφρασμένα τα εγγραφα επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εισηγητή η αξιολογηση του PhD. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  να καθοδηγησει την αξιολόγηση επι τω προκειμενω.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: timex στις 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:33:43
Το δικατσα υπαρχει για να αναγνωριζει πτυχια εκτος ευρωπαικης ενωσης!
Κατα συνεπεια το διδακτορικο απο Γερμανια δεν χρειαζεται αναγνωριση απο το δικατσα!!!!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 24 Δεκεμβρίου 2010, 23:22:22
Καλησπέρα!

Θα ήθελα μια διευκρίνηση.

Τα πρακτικά του συμβουλίου κρίσης, για την επιλογή Επιμελητή Β΄, δεν κοινοποιούνται, μετά το συμβούλιο κρίσης, στους υποψηφίους?

Ευχαριστώ και Καλά Χριστουγεννα!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 26 Δεκεμβρίου 2010, 21:35:49
Όχι, αλλά δικαιούται να τα δει, ζητώντας τα από τη Γραμματεία του Συμβουλίου

Καλές γιορτές
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 26 Δεκεμβρίου 2010, 22:26:20
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μία πρόσθετη διευκρίνηση-με βάση τις διατάξεις του άρθρου 6 της αριθμ Υ10α/2103/10-1-2003 Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Προνοιας (ΦΕΚ 33/20-1-03/τ. Β΄), δεν θα έπρεπε σε κάθε κρίση το αντίστοιχο πρακτικό να διαβιβάζεται στους υποψηφίους προκειμένου να λάβουν γνώση?

Ευχαριστώ και πάλι! 
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 27 Δεκεμβρίου 2010, 21:18:19
Το άρθρου 6 της αριθμ Υ10α/2103/10-1-2003 Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας (ΦΕΚ 33/20-1-03/τ. Β΄ αναφέρει:
«Η Γραμματεία του Συμβουλίου γνωστοποιεί, σε όλους τους υποψηφίους, απόσπασμα πρακτικών του Συμβουλίου με τον πίνακα της αξιολογικής κατάταξής τους» και όχι «Τα πρακτικά του συμβουλίου κρίσης» που ρώτησες.

Μόνο δηλαδή τον πίνακα κατάταξης με τη σειρά διοριστέων γνωστοποιεί. (αν και από την πείρα μου, λίγες γραμματείες είδα να το κάνουν, γι’ αυτό έχε το νού σου)

Όπως όμως ήδη επισημάναμε –και αναφέρεται σαφώς παρακάτω στο εν λόγω άρθρο- δικαιούσαι να δείς τα πρακτικά.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 28 Δεκεμβρίου 2010, 14:11:34
Ευχαριστώ και πάλι!

Μήπως γνωρίζετε ποιο γραφείο στο Υπουργείο Υγείας είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση θεμάτων διορισμού γιατρών ΕΣΥ?

Στο Ν.Π.Δ.Δ. και στο αντίστοιχο τηλέφωνο 2105236798 που μου έδωσαν, δεν απαντάει κανείς!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: αφροδιτη στις 28 Δεκεμβρίου 2010, 14:16:02
δοκιμασε το 2105226453...ώρες  12-14...και κανε υπομονη!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: mits στις 28 Δεκεμβρίου 2010, 23:48:23
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα δικαιολογητικα που καταθετουμε για την θεση.Ειμαι οδοντιατρος και η βεβαιωση ιδιοτητας μελους οδοντιατρικου συλλογου που προσκομιζω αν και ειναι απο την 9/2/2010 αναφερει οτι εχω εκπληρωσει τις υποχρεωσεις μου στον συλλογο μεχρι την 31/12/10.Θα επρεπε να ειχα προσκομισει πιο προσφατη βεβαιωση; και αν με απορριψουν εξαιτιας αυτου θα ειχα τυχη σε μια ενσταση;Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση!                   
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 29 Δεκεμβρίου 2010, 14:57:31
Επειδή αντιμετώπισα αντίστοιχο θέμα με κάποια θέση για την οποία είχα υποβάλει υποψηφιότητα, η βεβαίωση από τον ιατρικό/οδοντιατρικό σύλλογο πρέπει να είναι πρόσφατη.

Και αυτό γιατί δεν αφορά μόνο την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, αλλά και την παρούσα επαγγελματική θέση που κατέχει ο υποψήφιος καθώς και την ύπαρξη τυχόν πειθαρχικού παραπτώματος/δίωξης εναντίον του (όπως μου ανέφεραν χαρακτηριστικά).

Συγκεκριμένα, στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας (στον οποίο είμαι εγγεγραμμένη), για κάθε θέση για την οποία υποβάλω υποψηφιότητα, μου εκδίδουν και διαφορετική βεβαίωση στην οποία αναγράφεται και το εκάστοτε Νοσοκομείο για το οποίο θέτω υποψηφιότητα!   
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 29 Δεκεμβρίου 2010, 16:03:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
η βεβαίωση από τον ιατρικό/οδοντιατρικό σύλλογο πρέπει να είναι πρόσφατη.


Η αντιστοιχη βεβαιωση του ΙΣΑ έχει τρίμηνη διάρκεια.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 30 Δεκεμβρίου 2010, 20:26:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ευχαριστώ και πάλι!

Μήπως γνωρίζετε ποιο γραφείο στο Υπουργείο Υγείας είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση θεμάτων διορισμού γιατρών ΕΣΥ?

Στο Ν.Π.Δ.Δ. και στο αντίστοιχο τηλέφωνο 2105236798 που μου έδωσαν, δεν απαντάει κανείς!
Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Τμήμα α':Γιατροί Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)
2105231563 κα Αντωνίου

υ.γ. Στο παραπάνω τηλέφωνο απαντάνε όλες τις ώρες, το τηλέφωνο που αναφέρεις είναι της προϊσταμένης του τμήματος δ' που αφορά τους ειδικευόμενους.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 30 Δεκεμβρίου 2010, 22:25:22
Σε ευχαριστώ!

Καλή χρονιά σε όλους!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 1 Ιανουαρίου 2011, 11:12:48
Καλη χρονιά και Χρόνια Πολλά!

Θα ήθελα, εάν κάποιος γνωρίζει, κάποια διευκρίνιση σε σχέση με το παρακάτω.

Για τον τρόπο αξιολόγησης της προϋπηρεσίας για τη διεκδίκηση θέσης Επιμελητή Β΄,  τα κριτήρια αξιολόγησης αυτής με βάση τα όσα ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν2529/97 και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΔΥ13α/οικ/39832/4.12.1997 κριτήρια, κατά τη συγκριτική αξιολόγηση για θέσεις Επιμελητών Β΄, αναφέρεται ότι αξιολογείται μόνο η προυπηρεσία στο ΕΣΥ. Η προυπηρεσία του υποψηφίου σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή του Εξωτερικού σε έμμισθη θέση,  σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε ιδιωτικό τομέα ή ελευθερο επάγγελμα λαμβάνεται υποψη για τις θέσεις Επιμελητών Α΄και Διευθυντων με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία. 

Θα μπορούσε κάποιος να μου διευκρινίσει εάν η παραπάνω ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας είναι σωστή?

Ευχαριστώ και πάλι.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 1 Ιανουαρίου 2011, 12:10:19
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλη χρονιά και Χρόνια Πολλά!

Θα ήθελα, εάν κάποιος γνωρίζει, κάποια διευκρίνιση σε σχέση με το παρακάτω.

Για τον τρόπο αξιολόγησης της προϋπηρεσίας για τη διεκδίκηση θέσης Επιμελητή Β΄,  τα κριτήρια αξιολόγησης αυτής με βάση τα όσα ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν2529/97 και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΔΥ13α/οικ/39832/4.12.1997 κριτήρια, κατά τη συγκριτική αξιολόγηση για θέσεις Επιμελητών Β΄, αναφέρεται ότι αξιολογείται μόνο η προυπηρεσία στο ΕΣΥ. Η προυπηρεσία του υποψηφίου σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή του Εξωτερικού σε έμμισθη θέση,  σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε ιδιωτικό τομέα ή ελευθερο επάγγελμα λαμβάνεται υποψη για τις θέσεις Επιμελητών Α΄και Διευθυντων με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία. 

Θα μπορούσε κάποιος να μου διευκρινίσει εάν η παραπάνω ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας είναι σωστή?

Ευχαριστώ και πάλι.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!
 Η ερμηνεία της νομοθεσίας είναι σωστή.
Προκειμένου για κρίσεις ΕΒ΄ως προϋπηρεσία προσμετράται μόνο συτή του ΕΣΥ.
Οποιαδήποτε άλλη προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη μόνο στο κριτήριο της εμπειρίας.
Θα ήθελα, όμως κι εγώ να ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει: Όταν η προϋπηρεσία επικουρικού στο ΕΣΥ σε νοσοκομεία Αττικής-Θεσσαλονίκης δεν προσμετράται, είναι δυνατόν ο υποψήφιος να λαμβάνει βαθμολογία στο ποιοτικό κριτήριο της προϋπηρεσίας, ενώ ποσοτικά βαθμολογείται με μηδέν;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 3 Ιανουαρίου 2011, 14:53:17
Καλησπέρα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος για το τι πρόκειται να γίνει με τις θέσεις Επιμελητών Β΄για τις οποίες έχει γίνει η κρίση μέσα στο 2010 (μέσα Δεκέμβρη στη δική μου περίπτωση συγκεκριμένα), έχει υπογραφεί ο διορισμός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (τέλη Δεκέμβρη του 2010) και εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών?

Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με υπάλληλο του Υπουργείου μου είπε ότι μάλλον 'είναι στον αέρα'!!

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: strasnic στις 3 Ιανουαρίου 2011, 20:31:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με υπάλληλο του Υπουργείου μου είπε ότι μάλλον 'είναι στον αέρα'!!

Ευχαριστώ.

 Σε ποιο τηλεφωνο;Επειδη εμενα η κριση εγινε τον οκτωβρη και εδω και ενα μηνα προσπαθω να μαθω απο το τηλεφωνο σε ποιο σταδιο βρισκεται αλλα δεν απανταει κανενας.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 3 Ιανουαρίου 2011, 21:10:40
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα γραφεία αλλά η Δ/νση Προσωπικού Ν.Π. τμήμα Α΄,τις υποτιθέμενες ώρες επικοινωνίας με το κοινό, έχει το τηλέφωνο στον τηλεφωνητή και δεν απαντά!
Σε επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειές  μου έχω αναγκασθεί να επικοινωνήσω με το γραφείο του Υπουργού (τηλ 5235819) και να με συνδέσουν από εκεί. Μπορείς επίσης να αποστείλεις τα παράπονά σου με Fax στο γρ. Υπουργού ( αρ.: 2105239101 και 2105202896). Σε συμβουλεύω να το κάνεις!

Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 3 Ιανουαρίου 2011, 21:34:09
Καλησπέρα και πάλι!

-Τα τηλέφωνα που μου έχουν δώσει από το Νοσοκομείο και τα αντίστοιχα αποτελέσματα είναι τα εξής:
2105247095= δεν απαντάει ποτέ, υπάρχει άμεση σύνδεση με τηλεφωνητή.
2105231563=υπάρχει υπεύθυνη για διορισμούς Γενικών γιατρών και ΑΜΕΑ, απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
2105232821 και ζητάω εσωτερικό 167=απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
Το τελευταίο νούμερο το επιχείρησα για πρώτη φορά σήμερα και ήταν το μοναδικό στο οποίο κάποια στιγμή μου απάντησαν και πήρα την πληροφορία που ήθελα.

-Τα λόγια της συγκεκριμένης υπαλλήλου ήταν ακριβώς τα εξής¨Δεν υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών, πάρτε μας ξανά σε 15 ημέρες γιατί οι διορισμοί του 2011 είναι στον αέρα''. Όταν την ρώτησα εάν δεν υπάρχει έγκριση ακόμη ή είναι οριστικό το ότι δεν εγκρίθηκε, μου είπε ξανά ότι τα πάντα είναι στον αέρα και δεν γνωρίζουν τίποτε το ακριβές. Γενικά έχω πανικοβληθεί!

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ήδη διορισμένους συναδέλφους πόσο ήταν το χρονικό διάστημα υπό φυσιολογικές συνθήκες για να εγκριθεί μια πίστωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ευχαριστώ και πάλι!     
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 3 Ιανουαρίου 2011, 21:37:48
Επίσης, κάτι που ξέχασα, σήμερα ήρθαν στο νοσοκομείο μας οι πρώτοι διορισμοί για θέσεις για τις οποίες οι κρίσεις έγιναν τον Οκτώβρη του 2010.

Οπότε, συνάδελφε, δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Λογικά μεσα στις ερχόμενες ημέρες θα σου έρθει με το καλό ο διορισμός!   
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 3 Ιανουαρίου 2011, 23:21:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για να μαθαίνουμε πως παίρνονται οι θέσεις των Επιμελητών με άκρως αξιοκρατικές διαδικασίες:
από 28-03-2010 υπέβαλα παραίτηση από την θέση που κατείχα ώστε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία να μπορώ να υποβάλω τα χαρτιά μου για μια θέση επιμελητή Β΄ στο ΚΥ του Νομού μου, προκήρυξη που έληγε στις 5/7/2010. Δυστυχώς για μένα για την ίδια θέση έκανε τα χαρτιά της η κόρη, της Διευθύντριας Προσωπικού του Νοσοκομείου (πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του ΔΣ) η οποία εργάζεται ως επικουρικός ιατρός στο ίδιο ΚΥ. Καθώς είμαστε μόνο οι δυο μας υποψήφιες με μεγάλη διαφορά προσόντων (η «συνάδελφος»  έχει 1 χρόνο προϋπηρεσία ως επικουρικός, ενώ εγώ περισσότερα από 10 χρόνια και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, 2 μέρες περίπου μετά από τη λήξη της προκήρυξης (07-07-2010), ακυρώθηκε η προκήρυξη με δικαιολογία τη μεταφορά μιας δεύτερης θέσης από άλλο ΚΥ και αίτηση έγκρισης της απόφασης από το Υπουργείο Υγείας.
Σε αυτό το διάστημα (από 29-03-2010 και μετά) καθώς είμαι έγγαμη μητέρα 2 παιδιών και για αυτονόητους λόγους βιοπορισμού έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό μου σε θέση Περιφερειακού Ιατρείου. Έτσι καθώς θα διοριστώ στη θέση αυτή δεν θα έχω δικαίωμα να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για τη θέση στο ΚΥ σε μια νέα προκήρυξη αφού πρέπει να περάσει διάστημα 1 έτους από το διορισμό μου και έτσι η «συνάδελφος»  θα καταλάβει τη θέση ως μόνη υποψήφια.
Το Υπουργείο Υγείας στις 6-10-2010 απάντησε αρνητικά στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για μεταφορά της θέσης και αυτό αντί να ακυρώσει την σχετική απόφαση του με θράσος σε εκ νέου απόφαση του στις 7-10-2010, αποφάσισε την προκήρυξη εκ νέου της προηγούμενης θέσης στο ΚΥ αγνοώντας κάθε νομιμότητα ώστε να μπορέσει η κόρη να καταλάβει τη θέση χωρίς αντίπαλο!! 
Αξίζει να αναφέρω ότι:
α) Η μητέρα της υποψηφίου ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των αιτήσεων  και διεξαγωγή της διαδικασίας πρόσληψης
β) Η εν λόγω ιατρός προσλήφθηκε ως επικουρικός ιατρός στο ΚΥ της προκήρυξης αμέσως μόλις πήρε τον τίτλο ειδικότητας τον Ιούνιο του 2009 αλλά εργαζόταν στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου με Δ/ντή τον πρώην Υποδυπεάρχη Μακεδονίας Θράκης, ενώ το ΚΥ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2010!!!! Το ίδιο διάστημα στο ΚΥ όπου εργαζόμουν υπηρετούσαμε δυο μόνο ιατροί με τεράστιες δυσκολίες στην άσκηση του έργου μας καθώς με τα ρεπό μετά από εφημερία και τις άδειες έμενε συνεχώς ένας ιατρός στο ΚΥ, εκλιπαρώντας για επικουρικό ιατρό τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
γ) Είναι νόμιμο και άρα ηθικό είναι να ακυρώνεται μια προκήρυξη όταν έχουν καταθέσει μόνο δυο άτομα με μεγάλη διαφορά προσόντων και η μια υποψήφια έχει ήδη ευνοηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κατάφορο τρόπο;
δ) Είναι νόμιμο ως άμεσα ενδιαφερόμενη να μην ενημερώνομαι για την ακύρωση της προκήρυξης ώστε να έχω δικαίωμα να υποβάλλω ένσταση στο νόμιμο χρονικό διάστημα; 
   Το μόνο που σκέφτομαι και λυπάμαι είναι οι ώρες και πιστέψτε με ήταν πολλές που ξόδεψα για φωτοτυπίες όλων των απαραίτητων εγγράφων (όλα Χ 4)!! 1500 φωτοτυπίες για 17 χρόνια περίπου που ασκώ την Ιατρική!
 
Καλησπέρα ετεροχρονισμένα!
Δεν  ξέρω τι ενέργειες έχεις κάνει ως τώρα για το θέμα αυτό (αν έχεις κάνει κάποιες), έχω την αίσθηση όμως ότι βάσει του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/99, άρθρο 7), η εν λόγω υπάλληλος η οποία όπως κατάλαβα εκτελούσε χρέη Γραμματέως του Συμβουλίου Προσλήψεων, έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία λόγω συγγενείας εξ αίματος με τη συνυποψήφιά σου και ως εκ τούτου μη εξασφάλισης της αμεροληψίας. Θα πρέπει κανείς να δει όμως τώρα και το θέμα των προθεσμιών για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. :-\


Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 3 Ιανουαρίου 2011, 23:29:15
Καλησπέρα ετεροχρονισμένα!
Δεν  ξέρω τι ενέργειες έχεις κάνει ως τώρα για το θέμα αυτό (αν έχεις κάνει κάποιες), έχω την αίσθηση όμως ότι βάσει του κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/99, άρθρο 7), η εν λόγω υπάλληλος η οποία όπως κατάλαβα εκτελούσε χρέη Γραμματέως του Συμβουλίου Προσλήψεων, έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία λόγω συγγενείας εξ αίματος με τη συνυποψήφιά σου και ως εκ τούτου μη εξασφάλισης της αμεροληψίας. Θα πρέπει κανείς να δει όμως τώρα και το θέμα των προθεσμιών για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. :-\


[/quote]
[/quote]
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 3 Ιανουαρίου 2011, 23:33:03
Συγνώμη για τα λάθη αποστολής, δεν είμαι εξοικειωμένη! :(
Στην προηγούμενη απάντηση είναι συνημμένος ο Διοικητικός Κώδικας
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: odysseasa στις 4 Ιανουαρίου 2011, 21:26:29
Καλή χρονιά και καλό κουράγιο στη συνάδελφο LIDI που μας εξιστόρησε ολα αυτά τα τραγικά. Να παραιτήσε και να μην παίρνεις τη θέση με αυτό τον τρόπο ειναι ανω ποταμών....
Ήθελα, με αφορμή τις 1500 φωτοτυπίες που μας ανέφερε, να ρωτήσω αν αυτή είναι η συνήθης τακτική γιατί εγώ μέχρι τώρα καταθέτω μόνο ένα βιογραφικό χωρίς αντίγραφα απο συνέδρια ή άλλα προσόντα
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Lidi στις 4 Ιανουαρίου 2011, 23:25:58
Η ιστορία που διάβασες δεν είναι η δική μου (η δική μου είναι μια εξίσου πικρή ιστορία που θα αναφέρω άλλη φορά!).
Πρόκειται για απάντηση (παράθεμα από madreou), αλλά από λάθος δικό μου στην αποστολή δίνεται αυτή η λάθος εντύπωση.
Ως προς το ερώτημά σου νομίζω ότι είναι λάθος να καταθέτεις μόνο το βιογραφικό αν σε ενδιαφέρει πραγματικά μια θέση Επιμελητή ΕΣΥ.
Πρέπει να καταθέτεις πλήρη φάκελο, όσο κι αν αυτό κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.
Βέβαια επί της ουσίας (τουλάχιστον για τη δική μου ειδικότητα της γενικής χειρουργικής), όταν φθάσει μια θέση να προκηρυχθεί είναι ήδη "δοσμένη".
Τα μέσα που έχεις στα χέρια σου να αντιδράσεις είναι: η ένσταση (απαραίτητη προϋπόθεση  για κάθε επόμενη ενέργεια), η αίτηση αναπομπής των πρακτικών του Συμβουλίου και η αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο Διοικητικό Δικαστήριο.Τα δύο τελευταία όμως εξετάζουν μόνο τον τύπο(νομιμότηταα0 και όχι την ουσία!

Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 7 Ιανουαρίου 2011, 22:41:49
Καλησπέρα και πάλι!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με το Υπουργείο, η υπεύθυνη μου είπε ότι για τη θέση που έχω κριθεί στις 10/12/2010, η απόφαση υπογράφηκε στις 27/12/2010, δώθηκε τελικά έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών στις 31/12/2010 και στάλθηκε για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

'Ομως παρόλα αυτά η ίδια διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για την πορεία των παραπάνω διορισμών...

Γνωρίζει κανείς πόσο περιπου χρόνο χρειάζεται για τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ?

Ή, εάν κάποιος άλλος συνάδελφος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, θα μπορούσε να παραθέσει τι πληροφόρηση έχει σχετικά με την πορεία των διορισμών?

Ευχαριστώ θερμά!   
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: laertis στις 9 Ιανουαρίου 2011, 13:52:10

                         Συνάδελφε η διαδικασία του ΦΕΚ είναι τυπική και κυρίως έχει σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας της όλης διαδικασίας  και βέβαια με την δημοσιευσή της έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα ελέγχεται εάν οι υπάληλλοι του υπουργείου έχουν αναγράψει τους σωστούς νόμους βάσει των οποίων έγινε ο διορισμός σου, εάν υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη θέση και γενικότερα εάν όλη η απόφαση πληρεί την εκάστοτε νομοθεσία.
                          Συνήθως η διαδικασία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες και μπορώ να πώ ύστερα από προσωπική εμπειρία ότι οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά ευσυνείδητοι.
                          Στην θέση σου εφόσον ο διορισμός πέρασε από Γενικό Λογιστήριο δεν θα ανησυχούσα
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 9 Ιανουαρίου 2011, 15:09:15
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Περισσότερο ανησυχώ για τυχόν αναστολή/πάγωμα διορισμών ενόψει 2011...
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: stathis στις 9 Ιανουαρίου 2011, 16:17:09
Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος μεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 10 Ιανουαρίου 2011, 00:06:51
Να καθυστερήσεις εσύ τη διαδικασία δεν υπάρχει τρόπος, πλην των προθεσμιών παραλαβής ειδοποιητηρίου από ταχυδρομείο και της προθεσμίας εμφάνισής σου στο νοσοκομείο (συνολικά περίπου 30 μέρες)

Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου απαντιόνται όλα σε προηγούμενα σημεία, εδώ. Δες τα και αν μείνουν ασαφή σημεία, θέσε τα.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Ιανουαρίου 2011, 01:09:11
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη  καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια  για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενοςμεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.

Χμμμ  εάν κατάλαβα καλά θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα επιθυμώντας διακαώς να παραμείνεις στην Γερμανία για να καθυστερήσεις τον διορισμό σου σε επαρχιακό νοσοκομείο από το οποίο σκοπεύεις να παραιτηθείς με την π[ρώτη ευκαιρία……Δεν αφήνεις καλύτερα την θέση σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να υπηρετήσει (σ)το ΕΣΥ ?  >:(
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Ιανουαρίου 2011, 01:10:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη  καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια  για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενοςμεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.

Χμμμ  εάν κατάλαβα καλά θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα επιθυμώντας διακαώς να παραμείνεις στην Γερμανία για να καθυστερήσεις τον διορισμό σου σε επαρχιακό νοσοκομείο από το οποίο σκοπεύεις να παραιτηθείς με την πρώτη ευκαιρία……Δεν αφήνεις καλύτερα την θέση σε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να υπηρετήσει (σ)το ΕΣΥ ?  >:(
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 10 Ιανουαρίου 2011, 12:46:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα!

Μήπως γνωρίζει κάποιος για το τι πρόκειται να γίνει με τις θέσεις Επιμελητών Β΄για τις οποίες έχει γίνει η κρίση μέσα στο 2010 (μέσα Δεκέμβρη στη δική μου περίπτωση συγκεκριμένα), έχει υπογραφεί ο διορισμός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (τέλη Δεκέμβρη του 2010) και εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών?

Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με υπάλληλο του Υπουργείου μου είπε ότι μάλλον 'είναι στον αέρα'!!

Ευχαριστώ.
τηλεφωνησα σημερα στο υπουργειο - 30/12/2010 σταλθηκε ο φακελλος στο λογιστηριο-.μουπαν να ξαναπαρω γιατι δεν γνωριζουν τι γινεται.υπαρχει πιθανοτητα να σταματησουν οι διαδικασιες?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 10 Ιανουαρίου 2011, 18:54:23
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

                         Συνάδελφε η διαδικασία του ΦΕΚ είναι τυπική και κυρίως έχει σχέση με τον έλεγχο της νομιμότητας της όλης διαδικασίας  και βέβαια με την δημοσιευσή της έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί. Πιο συγκεκριμένα ελέγχεται εάν οι υπάληλλοι του υπουργείου έχουν αναγράψει τους σωστούς νόμους βάσει των οποίων έγινε ο διορισμός σου, εάν υπάρχει πίστωση για την συγκεκριμένη θέση και γενικότερα εάν όλη η απόφαση πληρεί την εκάστοτε νομοθεσία.
                          Συνήθως η διαδικασία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες και μπορώ να πώ ύστερα από προσωπική εμπειρία ότι οι υπάλληλοι στον συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά ευσυνείδητοι.
                          Στην θέση σου εφόσον ο διορισμός πέρασε από Γενικό Λογιστήριο δεν θα ανησυχούσα
υπαρχει περιπτωση να ανασταλουν οι διαδικασιες προσληψης?τηλεφωνησα σημερα στο υπουργειο και δεν πηρα απαντηση- 30/12 εφυγε ο φακελλος απο το υπουργειο για το γενικο λογιστηριο-.οι απαντησεις με ανησυχησαν ,καθως μου ειπαν οτι δεν ξερουν τι θα γινει.περιμενω απο το σεπτεμβρη-τελειωσε η θητεια σαν επικουρικος σε επαρχιακο νοσοκομειο-.επαναπαυτηκα και δεν διεκδικησα αλλη θεση.γνωριζει καποιος κατι παραπανω?ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:12:24
Οι διαδικασιες καθυστερουν λόγω του 5-1 δεν αναμενεται να ανασταλούν.
Η διαδικασία αδρα έχει ως εξής.

Συμβούλιο κρισης --> Υπουργείο --> Γενικό λογιστήριο (5-1) --> Υπουργείο --> Εθνικό Τυπογραφείο --> ΦΕΚ ---> Συγχαρητήρια διορίστηκες γιατρέ μου ......  8)
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:24:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπερα σας απο τη Γερμανια. Ειμαι χειρουργος και εχω κριθει προσφατα, στα τελη του ετους, για μια θεση σε επαρχιακο νοσοκομειο. Επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν οτι ο φακελος μου εφυγε για Αθηνα τις τελευταιες μερες του ετους (μαλλον μετα τις 28/12). Η συγκεκριμενη θεση ειναι η τελευταια μου επιλογη καθοτι εχω δηλωσει και για αλλες θεσεις που ακομα εκκρεμουν ή δεν εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες υποβολης δικαιολογητικων. Να σας πω ακομα οτι η θεση που εχω στη Γερμανια ειναι εμμισθη και πολυ καλη, αλλα επιθυμω να επιστρεψω στην Ελλαδα γιατι απο οσα ακουω και διαβαζω η πορτα του ΕΣΥ μαλλον κλεινει ή εχει ηδη κλεισει αλλα και για σοβαρους οικογενειακους λογους. Θελω διακαως να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι το Μαιο για να ολοκληρωσω την μετεκπαιδευση που κανω. Τα ερωτηματα που θα ηθελα να υποβαλλω ειναι τα εξης:
α) Μεχρι ποτε μπορω να παραιτηθω χωρις ποινη απο τη θεση που εχω ηδη κριθει? Μεχρι τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή ηδη δεν μπορω γιατι με ειδοποιησαν τηλεφωνικα απο το νοσοκομειο οτι παιρνω τη θεση? .
β)Με δεδομενο οτι οπως μαθαινω απο φιλους εχει επιταχυνθει πολυ η διαδικασια για θεσεις που κριθηκαν το τελευταιο διαστημα, μπορω να απευθυνθω καπου στο υπουργειο για να μαθω την πορεια του φακελου μου και κυριως μπορω να ζητησω να επιβραδυνθει η διαδικασια για καποιες εβδομαδες ωστε να παρουσιαστω αρχες του Μαη?
γ) αν εν τω μεταξυ κριθω για μια θεση που ειναι ψηλοτερα στις επιλογες μου, μπορω να παραιτηθω και μετα τη δημοσιευση του ΦΕΚ ή και την αναληψη υπηρεσιας στο πρωτο νοσοκομειο και να παω εκει που προτιμω περισσοτερο? θα εχω καποια ποινη για αυτο?
δ)αν αρνηθω το διορισμο στο πρωτο νοσοκομειο αφου μου εχει ερθει  στο σπιτι γιατι εν τω μεταξυ εχω επιλεγει για αλλο νοσοκομειο, μπορω να παω εκει που προτιμω ή θα εχω προβλημα με το δευτερο διορισμο?
Σας παρακαλω πολυ για τη βοηθεια σας καθοτι στο υπουργειο δεν μπορεσα να βγαλω ακρη καθοτι δεν απαντουσαν τηλεφωνα ή δηλωναν αναρμοδιοι και τα πρωινα ο χρονος μου ειναι πολυ περιορισμενος μεταξυ των χειρουργειων για να τηλεφωνω ασταματητα στην Ελλαδα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και καλη χρονια σε ολους.
καλεις το 2105232821 και ζητας το 167
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: stathis στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:29:22
Συναδελφε Νικολοπουλε, μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα και εβγαλες λαθος συμπερασμα. Εγραψα οτι θελω να παραμεινω στη Γερμανια μεχρι τον Μαη. Επισης το οτι υποβαλλω περισσοτερες απο μια αιτησεις  δεν ειναι αθεμιτο και αντισυναδελφικο. Το να εχει καποιος φιλοδοξιες να δουλεψει σε ενα μεγαλυτερο νοσοκομειο οταν εχει φτυσει αιμα στο εξωτερικο επισης δεν ειναι αθεμιτο. Τωρα αν εχει παγιωθει η αντιληψη σε καποιους, ακομα και συναδελφους, οτι μονο οι μετριοι μπαινουν στο ΕΣΥ, αυτο φυσικα και ειναι λαθος. Βεβαιως και θελω να υπηρετησω στο ΕΣΥ οχι για τη μονιμοτητα του δημοσιου υπαλληλου,αλλα για ιδεολογικους λογους γιατι πιστευω στη δημοσια υγεια και θελω να προσφερω στη χωρα μου οπως εκανα στη Γερμανια. Απο κει και περα πιστευω οτι και το ΕΣΥ εχει να ωφεληθει απο γιατρους που εκπαιδευτηκαν στο εξωτερικο μηπως και φερουν κατι καινουργιο επιτελους. Τα λεω αυτα γιατι εζησα και τα δυο συστηματα, το ελληνικο και το γερμανικο με τα καλα τους και τα κακα τους. Οποτε μην βιαζεσαι να κατακρινεις ειδικα σε μια εποχη απολυτης αβεβαιοτητας οταν καμια θεση δεν ειναι ακομα σιγουρη λογω του 5/1.
 Σημερα καταφερα και  βρηκα την υπαλληλο του υπουργειου στο τηλεφωνο . Μου ειπαν οτι δεν ξερουν ακομα τι θα γινει με το 5/1. Για τα υπολοιπα που ρωτησα χθες μου επιβεβαιωσαν αυτα που ο κ.Μιχαλης εγραψε σε προηγουμενο σημειο του topic και τον ευχαριστω πολυ για την απαντηση του.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:40:01
@ stathis

Καλά τα λεγομενά σου, έχω ωστοσο μια ερώτηση.
Δεδομένου πως έχω μαύρα μεσάνυχτα όσο αφορά το γερμανικό σύστημα...
Στην Γερμανία υπάρχει δυνατότητα να καθυστερήσει η πλήρωση μιας θέσης προκειμένου να ολοκληρώσει την δουλεία του ο πρώτος τη σειρά υποψήφιος ?
Στο Αγγλοσαξωνικό μπλοκ όταν σου λένε έλα, τότε πας και λες thank you so much, διαφορετικά καλούν τον επόμενο που είναι περισσότερο hungry for the job.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: stathis στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:53:44
Αφου ρωτας ναι ετσι ειναι. Αν σε θελει ο διευθυντης (Chefarzt) μπορει να σε περιμενει οσο χρειαστει. Στη Γερμανια ομως ο διευθυντης ειναι ο απολυτος κυριος του παιχνιδιου. Εχει την απολυτη ευθυνη για το προσωπικο που θα προσλαβει. Δεν υπαρχουν επιτροπες κρισεις και λοιπες τετοιες γελοιοτητες.Μετα τη συνεντευξη και αφου παρει τηλεφωνο τον προηγουμενο διευθυντη σου, σου λεει αμεσως αν σε θελει ή οχι. Φυσικα δεν υπαρχει καμια γραφειοκρατια. Μπορεις αν εισαι διαθεσιμος να ξεκινησεις και την επομενη μερα. Επισης δεν θα σου κανει κανεις θεμα αν σηκωθεις και φυγεις και πας καπου αλλου που ειναι καλυτερα. Το συμβολαιο που υπογραφεις οριζει ρητα ποσο νωριτερα πρεπει να ειδοποιησεις, συνηθως εναμιση μηνα πριν. Μπορει να εχουν αλλα κακα αλλα κομπλεξικοι δεν ειναι. Τωρα τι κανουν οι Αγγλοσαξωνες δεν γνωριζω. Παντως αυτο το συστημα προσληψης στο ελληνικο ΕΣΥ πρεπει να ειναι παγκοσμιο φαινομενο.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 10 Ιανουαρίου 2011, 19:56:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παντως αυτο το συστημα προσληψης στο ελληνικο ΕΣΥ πρεπει να ειναι παγκοσμιο φαινομενο.

Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: strasnic στις 12 Ιανουαρίου 2011, 14:09:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα και πάλι!

-Τα τηλέφωνα που μου έχουν δώσει από το Νοσοκομείο και τα αντίστοιχα αποτελέσματα είναι τα εξής:
2105247095= δεν απαντάει ποτέ, υπάρχει άμεση σύνδεση με τηλεφωνητή.
2105231563=υπάρχει υπεύθυνη για διορισμούς Γενικών γιατρών και ΑΜΕΑ, απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
2105232821 και ζητάω εσωτερικό 167=απαντάει 12-2:30, αλλά πρέπει κανείς να προσπαθεί συνεχώς για να βγάλει γραμμή.
Το τελευταίο νούμερο το επιχείρησα για πρώτη φορά σήμερα και ήταν το μοναδικό στο οποίο κάποια στιγμή μου απάντησαν και πήρα την πληροφορία που ήθελα.   

επειδη ταλαιπωρηθηκα και εγω με το να πιασω γραμμη,θα δωσω τα φωτα μου μπας και βοηθησω αλλους:αφου πηρα το 2105232821 και ζητησα εσωτερικό 167 μου ειπαν να παρω το 210 5235003 οπου το σηκωσαν και  με ενημερωσαν αμεσως(δεν κανω πλακα)
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 18 Ιανουαρίου 2011, 23:42:18
Καλησπέρα!

Ήρθε σήμερα στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζομαι και στο οποίο έχω κριθεί για θέση Επιμελητή Β΄, η απόφαση διορισμού.

Συνάδελφος με ενημέρωσε ότι μπορεί να γίνει η πρόσληψη και μόνο με την απόφαση αυτή.

Γνωρίζει κανείς εάν ισχύει κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 19 Ιανουαρίου 2011, 23:18:45
Mία ακόμη διευκρίνιση...

-Η ανάρτηση του ΦΕΚ στο διαδίκτυο αρκεί για να προχωρήσει το νοσοκομείο σε πρόσληψη του γιατρού (προτού δηλαδή κοινοποιηθεί στον ίδιο προσωπικά η απόφαση του διορισμού)?

-Επίσης, ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την πρόσληψη?

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 20 Ιανουαρίου 2011, 11:10:12
καλημερα.γνωριζετε αν ο αρ.πρωτοκολλου απο το γενικο λογιστηριο ειναι το καθοριστικο για τις προσληψεις στο 2010.εχω αρ.πρωτολολλου στις 31/12/2010 .ειμαι σε αναμονη απο τον οκτωβριο.ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 24 Ιανουαρίου 2011, 23:30:14
Καλησπέρα!

Η ηλεκτρονική δημοσίευση της απόφασης διοριμού σε ΦΕΚ είναι αρκετή για να προβεί το νοσοκομείο σε πρόσληψη ή θα πρέπει να γίνει πρώτα η κοινοποίηση του διορισμού στον ενδιαφερόμενο?

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Βασίλης Δημητρίου στις 25 Ιανουαρίου 2011, 02:31:00
Καλησπέρα.

Η σειρά προτίμησης στην αίτηση για πρόσληψη είναι δεσμευτική;
Δηλαδή αν διοριστώ σε μια θέση και μετά επιλεγώ για μια άλλη την οποία είχα δηλώσει πιο κάτω στις επιλογές, αλλά τώρα την επιθυμώ περισσότερο, μπορώ να μεταπηδήσω σε αυτή (=τη δεύτερη);

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: matakias στις 25 Ιανουαρίου 2011, 14:31:16
Που πήγαν οι Γενικοί Ιατροί ?

9. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ σε θέση ει−
δικευμένου ιατρού ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με εισαγωγικό βαθμό
Επιμελητή Β΄ στο Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ, του Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ με
την υπ’ αριθμ. 130972/24−12−2010 απόφαση.
(Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε./ Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης 13831/31−12−2010).

11. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ σε θέση ει−
δικευμένου ιατρού ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με εισαγωγικό βαθμό
Επιμελητή Β΄ στο Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, του Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
με την υπ’ αριθμ. 141665/24−12−2010 απόφαση.
(Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε./ Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης 13831/31−12−2010).
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: timex στις 26 Ιανουαρίου 2011, 15:46:21
Έλα ντε... που πηγαν;
Ελπίζω να μην έγινε καμια λαμογια!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: arspi στις 27 Ιανουαρίου 2011, 14:41:07
Aπο το υπουργειο, σημερα, μου είπαν ότι έχουν ανασταλεί οι διορισμοί. Περιμένουν κάποια διυπουργική αποφαση, για το αν θα ισχύσει το 5-1 για τους γιατρούς. Απο την στιγμή που θα διευκρινιστει, θα αρχίσουν και πάλι οι διορισμοί.  Ξέρει κανείς άν ισχύει κατι τέτοιο ?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: matakias στις 27 Ιανουαρίου 2011, 17:17:49
Ισχύει αλλα το 5-1 είναι μάλλον δικαιολογίες.
Περιμένουν πρωτίστως το πόρισμα Μόσιαλου και δευτερευόντως την μετακόμιση του Υπουργείου στην Λεωφ. Κηφισίας.
Κάποιες θέσεις θα καταργηθούν καθώς πολλά Νοσοκομεία θα γίνουν κέντρα Υγείας και όχι μόνο.
Επομένως κάποιοι διορισμοί δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν και οι θέσεις αυτές θα δοθούν σε άλλες ειδικότητες.
Οι ειδικότητες που θα βγούν κερδισμένες έιναι Γενική Ιατρική & Παθολογική Ογκολογία.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: arspi στις 27 Ιανουαρίου 2011, 20:18:34
Το πόρισμα Μόσιαλου θα είναι έτοιμο σε 4 μήνες ( καλώς εχόντων των πραγμάτων ) - δηλ. μέχρι τέλος Μαίου δεν θα γίνουν άλλοι διορισμοί ???
Τα νοσοκομεία κάνουν σωρηδόν προκυρήξεις - για ποιό λόγο? - αν πρόκειται να καταργηθούν θέσεις σε διάφορα νοσοκομεία, ειδικά αν αυτές είναι οργανικές. Επίσης υπάρχει πρόβλημα και με τις θέσεις που έχουν κριθεί και εκκρεμεί ο διορισμός απο το 2009, όπως και παρα πολλές του 2010. Δεν νομίζω ότι μπορούν να τις σβήσουν μονοκονδυλιάς.
Θέλω να πιστεύω ότι οι αποφάσεις της ''επιτροπή σοφών΄΄ του υπουργείου υγείας, θα αφορούν σε θέσεις που προκυρήχθηκαν απο 1.1.2011.
Είδωμεν..........
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: matakias στις 27 Ιανουαρίου 2011, 21:02:53
Εκκρεμούν κρίσεις από το 2002,2003,2004,2005,2006,2007,2008,2009 και 2010.
Αν θες μπορώ να σου πω και ποσοστά.
Τα πάντα μπορούν να διαγραφούν μονοκονδυλιά,όπως ο 13ος & 14ος μισθός.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: dralex στις 27 Ιανουαρίου 2011, 21:19:53
Οι κρίσεις που εκκρεμούν από τόσο παλιά απλά δεν έγιναν γιατί δεν έγιναν ποτέ οι εισηγήσεις ή εαν έγιναν δεν προχώρησαν σε κρίσεις. Όσες υπήρχαν στο υπουργείο μέχρι και μέσα Δεκέμβρη του 2010, προχώρησαν σε προσλήψεις. Όσες έφτασαν μετά, απλά επειδή δεν προλάβαιναν έμειναν απ' έξω μέχρι νεωτέρας. Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί κάποιοι από έμάς να ταλαιπωρηθούμε άγνωστο για πόσο και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, εξαιτίας μιας υπαλλήλου που ενώ είχε εντολή να τρέξει έχως τις 31/12 δεν το έκανε, έρχομαι σε απόγνωση! Το υπουργείο έχει πάνω από χίλιους υπαλλήλους και σε μια τόσο σημαντική θέση είχαν μόνο δυο-τρια άτομα... Μόνο στην Ελλάδα! Για κάποια πράγματα δε φταίει ούτε το μνημόνιο, ουτε το ΔΝΤ...
Απλά να παρακαλάμε να μην μας πετάξουν με το ζόρι στο εξωτερικό. Κάποιοι δεν έχουν τέτοια όνειρα ή αντοχές!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 28 Ιανουαρίου 2011, 14:07:38
Καλησπέρα.

Μια ερώτηση και πάλι...

Ο διορισμός μπορεί να γίνει μόνο με την προσκόμιση του σχετικού ΦΕΚ στο νοσοκομείο από τον υποψήφιο?

Σήμερα συνάδελφός μου διορίστηκε μόνο με το ΦΕΚ ενώ στο νοσοκομείο όπου διορίστηκα εγώ, αρνούνται να το κάνουν!

Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 29 Ιανουαρίου 2011, 12:51:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι κρίσεις που εκκρεμούν από τόσο παλιά απλά δεν έγιναν γιατί δεν έγιναν ποτέ οι εισηγήσεις ή εαν έγιναν δεν προχώρησαν σε κρίσεις. Όσες υπήρχαν στο υπουργείο μέχρι και μέσα Δεκέμβρη του 2010, προχώρησαν σε προσλήψεις. Όσες έφτασαν μετά, απλά επειδή δεν προλάβαιναν έμειναν απ' έξω μέχρι νεωτέρας. Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί κάποιοι από έμάς να ταλαιπωρηθούμε άγνωστο για πόσο και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, εξαιτίας μιας υπαλλήλου που ενώ είχε εντολή να τρέξει έχως τις 31/12 δεν το έκανε, έρχομαι σε απόγνωση! Το υπουργείο έχει πάνω από χίλιους υπαλλήλους και σε μια τόσο σημαντική θέση είχαν μόνο δυο-τρια άτομα... Μόνο στην Ελλάδα! Για κάποια πράγματα δε φταίει ούτε το μνημόνιο, ουτε το ΔΝΤ...
Απλά να παρακαλάμε να μην μας πετάξουν με το ζόρι στο εξωτερικό. Κάποιοι δεν έχουν τέτοια όνειρα ή αντοχές!
δυστυχως συναδελφε εχεις δικαιο.13/1/2011 επικοινωνησα με το υπουργειο και το λογιστηριο.- 31/12/2010 πηρα αριθμ.πρωτοκολλου στο λογιστηριο-η κυρια που ηταν υπευθυνη για την προωθηση μου απαντησε τα εξης!!!!!!απο 3/1/2011 βρισκεται ο φακελλοσ σου εδω ,αλλα ελειπα σε αδεια.θα τα προωθησω αμεσα.στις 18/1/2011 που ξαναεπικοινωνησα μου δηλωσαν και απο το υπουργειο και η κυρια στο λογιστηριο να παρω σε ενα μηνα ,γιατι εχουν εντολες να σταματησουν.η κοροιδια στο μεγαλειο της.-ειχε δοθει "παραταση" ως τις 14/1/2011-
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: psycho-action στις 29 Ιανουαρίου 2011, 16:39:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι κρίσεις που εκκρεμούν από τόσο παλιά απλά δεν έγιναν γιατί δεν έγιναν ποτέ οι εισηγήσεις ή εαν έγιναν δεν προχώρησαν σε κρίσεις. Όσες υπήρχαν στο υπουργείο μέχρι και μέσα Δεκέμβρη του 2010, προχώρησαν σε προσλήψεις. Όσες έφτασαν μετά, απλά επειδή δεν προλάβαιναν έμειναν απ' έξω μέχρι νεωτέρας. Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί κάποιοι από έμάς να ταλαιπωρηθούμε άγνωστο για πόσο και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, εξαιτίας μιας υπαλλήλου που ενώ είχε εντολή να τρέξει έχως τις 31/12 δεν το έκανε, έρχομαι σε απόγνωση! Το υπουργείο έχει πάνω από χίλιους υπαλλήλους και σε μια τόσο σημαντική θέση είχαν μόνο δυο-τρια άτομα... Μόνο στην Ελλάδα! Για κάποια πράγματα δε φταίει ούτε το μνημόνιο, ουτε το ΔΝΤ...
Απλά να παρακαλάμε να μην μας πετάξουν με το ζόρι στο εξωτερικό. Κάποιοι δεν έχουν τέτοια όνειρα ή αντοχές!
δυστυχως συναδελφε εχεις δικαιο.13/1/2011 επικοινωνησα με το υπουργειο και το λογιστηριο.- 31/12/2010 πηρα αριθμ.πρωτοκολλου στο λογιστηριο-η κυρια που ηταν υπευθυνη για την προωθηση μου απαντησε τα εξης!!!!!!απο 3/1/2011 βρισκεται ο φακελλοσ σου εδω ,αλλα ελειπα σε αδεια.θα τα προωθησω αμεσα.στις 18/1/2011 που ξαναεπικοινωνησα μου δηλωσαν και απο το υπουργειο και η κυρια στο λογιστηριο να παρω σε ενα μηνα ,γιατι εχουν εντολες να σταματησουν.η κοροιδια στο μεγαλειο της.-ειχε δοθει "παραταση" ως τις 14/1/2011-
θα μπορουσε να γινει κατι οργανωμενο?-συνηγορος του πολιτη,νομικα?-
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: dralex στις 29 Ιανουαρίου 2011, 18:57:18
Πάντως εγώ είμαι μέσα αν κάνουμε κάτι νομικά. Μου το πρότεινε και μια συνάδελφος που είμαστε στην ίδια θέση, αλλά τώρα αποφάσισε να ιδιωτεύσει προς το παρόν και δε βιάζεται πλέον...
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: DrG στις 30 Ιανουαρίου 2011, 19:17:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλη χρονιά και Χρόνια Πολλά!
Θα ήθελα, εάν κάποιος γνωρίζει, κάποια διευκρίνιση σε σχέση με το παρακάτω.
Για τον τρόπο αξιολόγησης της προϋπηρεσίας για τη διεκδίκηση θέσης Επιμελητή Β΄,  τα κριτήρια αξιολόγησης αυτής με βάση τα όσα ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν2529/97 και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ΔΥ13α/οικ/39832/4.12.1997 κριτήρια, κατά τη συγκριτική αξιολόγηση για θέσεις Επιμελητών Β΄, αναφέρεται ότι αξιολογείται μόνο η προυπηρεσία στο ΕΣΥ. Η προυπηρεσία του υποψηφίου σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή του Εξωτερικού σε έμμισθη θέση,  σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε ιδιωτικό τομέα ή ελευθερο επάγγελμα λαμβάνεται υποψη για τις θέσεις Επιμελητών Α΄και Διευθυντων με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία. 
Θα μπορούσε κάποιος να μου διευκρινίσει εάν η παραπάνω ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας είναι σωστή?
Ευχαριστώ και πάλι.

¨Εστω και καθυστερημένα θα ηθελα να διευκρινίσω ότι
1. Ναι μεν η ερμηνεία του νόμου του 97 είναι σωστή ....Αλλά
2. Υπάρχει η  145/2007 γνωματευση. του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία εγινε αποδεκτή από το υπουργείο υγείας και απεστάλη σε όλους τους  εμπλεκόμενους με το έγγραφο  28286/27-2-2008  και η οποία ορίζει ότι η προυπηρεσία ειδικευμένου ιατρού σε ΄εμμισθη θέση σε χώρα της ΕΕ μετρά ποσοτικά και ποιοτικά ως προυπηρεσία ΕΣΥ ΚΑΙ για την κριση για επιμελητης Β. Το δε αναλυτικό σκεπτικό είναι διαθεσιμο online στο site του ΝΣΚ [http://www.nsk.ondsl.gr/nsktnp_ar_etos.asp] και βασίζεται στην ευρωπαική νομοθεσία. (κα Μανάτου στο τηλ. 2105223830 . Δ/νση Προσωπικού Νομικών Προσώπων Υ.Υ. και Κ.Α.)
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: kot στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 20:35:55
Καλησπέρα. Το όριο ηλικίας για την κατάληψη θέσης Επιμελητή Β΄ είναι 45 και δεν ισχύουν για αυτούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ, αν δεν κάνω λάθος. Κάποιος που υπηρετεί ως επικουρικός
θεωρείται ότι υπηρετεί στο ΕΣΥ;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:00:54
ΟΧΙ υπηρετεί το ΕΣΥ αλλα όχι στο ΕΣΥ
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: strasnic στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:19:30
Ερωτηση απο προσωπικη εμπειρια:Θεση αγροτικου σε κ.υγειας,την παιρνει γενικος ιατρος με το βαθμο του επιμ β' .Μετα απο χρονια την αφηνει και η θεση προκηρυσεται σαν επιμ.β' και την παιρνει αλλος γεν ιατρος(εγω) μεσω κρισης.Αυτη η θεση συνεχιζει να εχει τη"σταμπα" του αγροτικου με οτι αυτο σημαινει?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:34:18
Τι εννοεις "στάμπα"?

Δεν αλλάζει κάτι από το να την είχε πριν αγροτικός και την κατέλαβε για πρώτη φορά Γεν.Ιατρός.Η μόνη διαφορά είναι πως στην περίπτωση που "χηρευσε" η θέση από Γεν.Ιατρό ακολουθήθηκε η διαδικασία της κρίσης ενώ κατά τα άλλα δεν αλλάζει τίποτα(από όσο ξέρω).Εχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: strasnic στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 00:37:29
εννοω οτι  ο αγροτικος εχει σαν υποχρεωση την καλυψη των Π.Ι. που ανηκουν στο Κ.Υ. οταν αυτα μενουν για καποιο διαστημα χωρις αγροτικους.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 02:09:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εννοω οτι  ο αγροτικος εχει σαν υποχρεωση την καλυψη των Π.Ι. που ανηκουν στο Κ.Υ. οταν αυτα μενουν για καποιο διαστημα χωρις αγροτικους.
Διαφορετικές υποχρεώσεις έχουν αγροτικοί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου ή με θητεία από τους γενικούς ιατρούς;
Ο υπόχρεος καλύπτει τα όμορα Π.Ι. ενώ ο γενικός ιατρός όχι;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Harper στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 08:29:24
Σαφέστατα και θα καλύπτεις όμορα αν σου ζητηθεί.Ανεξάρτητα αν πήρες τη θέση από αγροτικό ή μετά από κρίση από γενικό ιατρό.Προσωπικά έχω καλυψει όμορα πάρα πολλές φορές!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: atmos72 στις 17 Φεβρουαρίου 2011, 15:13:21
Καλησπέρα σας!

Φίλος και συνάδελφος έχει καταθέσει υποψηφιότητα για μία θέση επιμελητή Β σε μονάδα υπερβαρικής ιατρικής.

Με ρωτάει (και επειδή δεν ξέρω να του απαντήσω, ούτε μπόρεσα να βρω τίποτα σχετικό ψάχνοντας στο ίντερνετ, μεταφέρω την ερώτηση εδώ) ποια ΦΕΚ περιγράφουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που υπάρχουν για τις θέσεις αυτές (σε Μονάδες Υπερβαρικής Ιατρικής). Επίσης, ψάχνει το(α) ΦΕΚ που αναφέρονται στην εξειδίκευση στην Υπερβαρική Ιατρική και γενικώς οτιδήποτε σχετικό (σε νόμο, ΦΕΚ κτλ) υπάρχει.

Οποιαδήποτε βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη.

Ευχαριστώ πολύ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: phy στις 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:12:46
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση???
Αν βγει ο διορισμός ενος επιμελητη Β σε ΦΕΚ και ο εν λόγω ιατρός υπηρετεί εκείνη την στιγμή την στρατιωτική του θητεία τι γίνεται? Αναλαμβάνει ο επόμενος?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 7 Απριλίου 2011, 22:49:01
Kαλησπέρα!

Θα παρακαλούσα θερμά, όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το ακόλουθο θέμα, να με βοηθήσει!

Έχω διοριστεί σε θέση Επιμελητή Β΄πριν από περίπου 3 μήνες. Πριν από περίπου 1 εβδομάδα έγινε η κρίση για θέση Επιμελητή Β΄σε άλλο νοσοκομείο, θέση που με ενδιαφέρει περισσότερο, όπου ήμουν και πάλι πρώτη στον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.

Για τη θέση αυτή είχα θέσει υποψηφιότητα πριν το διορισμό μου σε θέση Επιμελητή.

Σε περίπτωση που ο διορισμός για τη συγκεκριμένη (δεύτερη) θέση προχωρήσει και τον αποδεχτώ, θα έχω και την ΄ποινή' των δύο ετών αναστολής της εξέλιξης μου με βάση τη σχετική νομοθεσία?

Ευχαριστώ! 
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: nart στις 7 Απριλίου 2011, 23:13:15
Σε συνέχεια του παραπάνω, νομίζω ότι ο σχετικός νόμος είναι ο 3754/2009, άρθρο 4.

Ευχαριστώ και πάλι. 
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: mitruli στις 13 Απριλίου 2011, 13:11:30
Να κανω κι εγω μια ερωτηση με τη σειρα μου ως προτοβγαλτος στη διαδικασια προσληψης στο εσυ.Οι εισηγησεις ειναι δεσμευτικες για την επιτροπη?Δηλαδη γινεται καποιου ειδους ψηφοφορια στην επιτροπη επι των πρωτων στη βαθμολογια των εισηγησεων, η μπορει καποιος ο οποιος ειναι χαμηλα στις εισηγησεις να προκριθει επειτα απο παρεμβαση αλλων μελων του συμβουλιου κρισηςπ,χ, του προεδρου?
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: strasnic στις 13 Απριλίου 2011, 22:20:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Kαλησπέρα!

Θα παρακαλούσα θερμά, όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το ακόλουθο θέμα, να με βοηθήσει!

Έχω διοριστεί σε θέση Επιμελητή Β΄πριν από περίπου 3 μήνες. Πριν από περίπου 1 εβδομάδα έγινε η κρίση για θέση Επιμελητή Β΄σε άλλο νοσοκομείο, θέση που με ενδιαφέρει περισσότερο, όπου ήμουν και πάλι πρώτη στον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.

Για τη θέση αυτή είχα θέσει υποψηφιότητα πριν το διορισμό μου σε θέση Επιμελητή.

Σε περίπτωση που ο διορισμός για τη συγκεκριμένη (δεύτερη) θέση προχωρήσει και τον αποδεχτώ, θα έχω και την ΄ποινή' των δύο ετών αναστολής της εξέλιξης μου με βάση τη σχετική νομοθεσία?

Ευχαριστώ! 

Κατι αναλογο εγινε με εμενα πριν 3 μηνες.Απο το γραφειο προσωπικου μου ειπαν οτι δεν υπαρχει ποινη επειδη τη μερα που θα παραιτηθεις θα γινει και η προσληψη στην καινουργια θεση και φαινεται σαν μετακινηση.Ρωτα το και εσυ.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 14 Απριλίου 2011, 23:01:59
Δεν αρκεί η ερώτηση. Η απάντηση πρέπει να παραπέμπει (και να εναρμονίζεται) με διάταξη.
Ποιά είναι λοιπόν αυτή η διάταξη που τον νέο διορισμό τον μετράει σα μετακίνηση, επειδή είναι την ίδια μέρα η παραίτηση και η νέα ανάληψη ?? !!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: gerontas στις 20 Απριλίου 2011, 09:03:04
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β',ΒΓΗΚΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Βασίλης Δημητρίου στις 6 Μαΐου 2011, 22:03:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Kαλησπέρα!

Θα παρακαλούσα θερμά, όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με το ακόλουθο θέμα, να με βοηθήσει!

Έχω διοριστεί σε θέση Επιμελητή Β΄πριν από περίπου 3 μήνες. Πριν από περίπου 1 εβδομάδα έγινε η κρίση για θέση Επιμελητή Β΄σε άλλο νοσοκομείο, θέση που με ενδιαφέρει περισσότερο, όπου ήμουν και πάλι πρώτη στον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.

Για τη θέση αυτή είχα θέσει υποψηφιότητα πριν το διορισμό μου σε θέση Επιμελητή.

Σε περίπτωση που ο διορισμός για τη συγκεκριμένη (δεύτερη) θέση προχωρήσει και τον αποδεχτώ, θα έχω και την ΄ποινή' των δύο ετών αναστολής της εξέλιξης μου με βάση τη σχετική νομοθεσία?

Ευχαριστώ! 

Όχι, δεν έχεις ποινή!! Η ποινή ισχύει μόνο για τους ήδη υπηρετούντες στο ΕΣΥ, κατά την υποβολή της υποψηφιότητας. Αυτό είναι σαφέστατο στον τελευταίο νόμο Λοβέρδου, ενώ στο Νόμο Αβραμόπουλου, το σχετικό εδάφιο ήταν κάπως ασαφές.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: angel στις 5 Μαΐου 2012, 15:15:04
Γνωρίζει κάποιος αν λαμβάνεται υπόψη η απόκτηση δεύτερου πτυχίου (διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας) ή μεταπτυχιακού τίτλου (διοίκησης μονάδων υγείας) σε κρίση για θέση επιμελητή;
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Μαΐου 2012, 15:33:45
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζει κάποιος αν λαμβάνεται υπόψη η απόκτηση δεύτερου πτυχίου (διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας) ή μεταπτυχιακού τίτλου (διοίκησης μονάδων υγείας) σε κρίση για θέση επιμελητή;

Σαφώς και πρέπει να προσμετρηθεί στη μοριοδότηση. (Γίνονται κρίσεις για νέες θέσεις; )
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: D-Michalis στις 5 Μαΐου 2012, 21:36:56
Δεν προσμετρούνται κατά προτεραιότητα, αλλά αν δείτε τα κριτήρια που προβλέπονται, σαφώς αυτού του είδους η εκπαίδευση προσμετράται με σημαντικούς συντελεστές στην εκπαίδευση (ως εκπαιδευομένου) και (πιθανόν, ανάλογα το περιεχόμενο της δράσης κατά την εκπαίδευση) στο επιστημονικό.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Δεκεμβρίου 2017, 19:16:51
Δημόσια διαβούλευση για τα κριτήρια επιλογής επιμελητών ΕΣΥ

http://www.opengov.gr/yyka/?p=2432

Και τα σχόλια μου:
- Βάζει ξεκάθαρους κανόνες σε πολλά μέχρι τώρα τηρούνταν με άγραφους κανόνες και όχι από όλους. Και αυτό είναι θετικό.
- Συμφέρει να κάνεις ένα χαλαρό fellowship στο εξωτερικό σε κλινική που έχεις πρόσβαση με μια εικονική συμβασούλα από το δουλέψεις στην ΠΦΥ στην Ελλάδα.
- Αυτό που στην προφορική συνέντευξη θα πας να δηλώσεις τι επεμβάσεις έχεις κάνει και τι εμπειρία έχεις, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις, είσαι....
- Αυτό που στο δεύτερο μέρος της "δομημένης" συνέντευξης (δομημένη γενικώς χωρίς επίσημο ερωτηματολόγιο) αξιολογείσαι για τον χαρακτήρα σου "με βάση την ικανότητα αντίληψης του γενικότερου περιβάλλοντος που διαμορφώνει το πλαίσιο της στρατηγικής για το δημόσιο σύστημα υγείας", εκεί σκέφτεσαι: "Μπα.... δεν υπάρχει βύσμα.... ούτε μέσο.... μόνο αξιοκρατία...."
- Δεν προβλέπεται καν οπτικοακουστικό αρχείο της συνέντευξης.... Καθαρές δουλειές που έλεγε και η Κόζανόστρα.
Τίτλος: Απ: Κρίση για θέση επιμελητή Β' - ερωτήσεις
Αποστολή από: iceman στις 9 Δεκεμβρίου 2017, 23:25:07
κανει πιο "αντικειμενικη" και ποσοτικοποιημενη μεν την αξιολογηση των προσοντων ΑΛΛΑ βαζει απο την πισω πορτα την βαθμολογια της προφορικης συνεντευξης ωστε να υπαρχει και μια υποκειμενικη νοτα.
βλεποντας τους συντελεστες στην προυπηρεσια (πριμοδοτειται το εξωτερικο) αναρωτιεται κανεις γιατι γκρινιαζει ο υπουργος για το brain drain αφου ο ιδιος συμβαλει σε αυτο.
ενδιαφερουσα (και αδικη?) ειναι η  εξομοιωση της προυπηρεσιας ειδικευομενου σε παραταση αλλα με τιτλο ειδικοτητας, με ττην προυπηρεσια επικουρικου ιατρου.