Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 30 Ιουλίου 2010, 10:54:57

Τίτλος: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 30 Ιουλίου 2010, 10:54:57
Πήρα τηλέφωνο σήμερα στο τμήμα ιατρικών δαπανων (τηλ 210-8835604) για να ρωτήσω πότε θα πληρωθώ για ιατρικές δαπανες της ασφαλισμένης κόρης μου,που έχω πληρώσει και στην συνέχεια έχω καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΤΣΑΥ.
Η κυρία που μου μίλησε μου είπε ότι φέτος δεν έχουν πληρωθεί καθόλου εντάλματα,λόγο έλλειψης προσωπικού,μετά την λήξη απασχόλησης των STAGE.Δεν έχουν υπαλληλους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες,έτσι από τώρα και στο εξής οι πληρωμές θα έχουν πρωτόκολο.Που πρακτικά σημαίνει μήνες αναμονής....στην καλύτερη περίπτωση..
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ  .....
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 30 Ιουλίου 2010, 13:40:03
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ. (http://www.tsay.gr/LinkClick.aspx?fileticket=MzuZGxvS0CY%3d&tabid=56&language=en-US)

(http://farm5.static.flickr.com/4110/4842860115_fae07fb0b3_b.jpg)
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 30 Ιουλίου 2010, 15:49:14
Παράθεση
"απουσιάζουν καθημερινά με απόλυτα δικαιολογημένες άδειες κατά μέσο όρο 40-50 άτομα.................."

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό; Μόνο εμένα μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός; Πόσοι εργάζονται και τι ποσοστό είναι αυτοί που λείπουν καθημερινά σε "απόλυτα δικαιολογημένες" άδειες;
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 30 Ιουλίου 2010, 18:35:40
Μάλλον αναφέρεται σε ολόκληρο το δυναμικό του ΤΣΑΥ σε όλη τη χώρα.
Τίτλος: Προβλήματα στην ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 19 Ιουνίου 2012, 22:33:53
 Η διαδικασία υποβολής δαπανών από ασφαλισμένους και μέλη των οικογενειών τους προυποθέτει την ηλεκτρονική υποβολή, μετά την αρχική εγγραφή,
 α) της εντολής,
 β) του τιμολογίου και
 γ) των ψηφιοποιημένων εγγράφων στο σύνδεσμο: Υποβολή δαπανών από ασφαλισμενους
ούτως ώστε με τον αριθμό πρωτοκόλλου που αποδίδεται ηλεκτρονικά στο αίτημα, να απευθυνθεί κάποιος στα κατά τόπους καταστήματα και να υποβάλλει
τελικά τα πρωτότυπα έγγραφα για να αναμένει την εκπλήρωση της επιθυμίας του.
 Το θέμα είναι πως ο σύνδεσμος δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην αρχική σελίδα. Δυο μέρες έμεινε κλειστή η ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ για τις απαραίτητες
εργολαβίες οι οποίες δεν έφεραν αποτέλεσμα...
  Αν είστε τελικά τυχεροί δώστε σημασία στη κωδικοποίηση των δαπανών. Κατεβάστε τους κωδικούς από το site. Π.χ. έμφραξη με συνθετική ρητίνη=1x 6,66 €
Τίτλος: Απ: Μετακόμιση της Δ/νσης Θες/νίκης του Τομέα Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 6 Δεκεμβρίου 2012, 00:23:08
Από Τρίτη 4/12/2012

Μετακόμιση της Δ/νσης Θες/νίκης του Τομέα Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α.


Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Θες/νίκης του Τομέα Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. μετακομίζει στη διεύθυνση:
Λ.ΣΟΦΟΥ 1-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,ΤΚ 54626 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στον 8ο όροφο.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Μαΐου 2013, 13:41:39
23/05/2013
Το ΤΣΑΥ έχασε 162 εκατ. σε τραπεζικές μετοχές (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Της Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
 
Σε μετοχές τραπεζών επενδύθηκαν τα λεφτά των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ, με αποτέλεσμα να καταγράφονται χρηματιστηριακές απώλειες στα αποθεματικά του Ταμείου ακόμη και κατά 95%.
Την ώρα που οι συνταξιούχοι του ΤΣΑΥ είδαν τις συντάξεις τους να κουρεύονται ακόμη και κατά 50% έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής εργασίας, οι διοικητές του Ταμείου κάνουν «παιχνίδια» με ξένα λεφτά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, μετοχές της οποίας κατέχει το ΤΣΑΥ, που αγοράστηκαν 50 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή τους αξία ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ, με βάση την ημερομηνία αποτίμησης στις 30 Απριλίου 2013!
Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο των υγειονομικών έχει απολέσει 46 εκατ. ευρώ από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια των διοικητών του μόνο από τη συγκεκριμένη μετοχή.
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία έχουν αγοραστεί περίπου 6 εκατ. μετοχές έναντι 56,5 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή αν τις πουλήσει το ΤΣΑΥ θα μαζέψει μόλις 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχει χάσει από τις επενδύσεις των διοικητών κοντά στα 55 εκατ ευρώ.
Αντίστοιχα οι μετοχές της Alpha Bank αγοράστηκαν 52,8 εκατ. ευρώ και σήμερα η αξία τους κυμαίνεται στα 6,8 εκατ. ευρώ, με απώλεια 46 εκατ.!
Χειρότερο παράδειγμα αποτελεί η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας. Αγοράστηκε με μέση τιμή 105,58 και η χρηματιστηριακή της αξία στις 30 Απριλίου άγγιζε το 0,155 ευρώ.
Ολα αυτά έχουν αποτέλεσμα να είναι συντριπτικές οι συνολικές απώλειες, που αγγίζουν τα 162,5 εκατ. ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει προηγηθεί και το άγριο κούρεμα των ομολόγων του Δημοσίου που ανήκαν στα Ταμεία.
Αίσθηση προκαλεί ειδικά για τους ασφαλισμένους το γεγονός ότι με το επιχείρημα της διάσωσης του Ταμείου οι διορισμένοι διοικητές κόβουν συντάξεις και υγειονομικές παροχές χωρίς έλεος.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και το ΤΣΑΥ αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας, με συνέπεια οι νέες συντάξεις να καθυστερούν πάνω από 1,5 έτος.
Η διαδικασία αυτή πάντως δεν φαίνεται να είναι τυχαία, αν σκεφθεί κανείς ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΣΑΥ δεν έχει εκδώσει ισολογισμούς -κατά παράβαση του νόμου- τα τελευταία 7 χρόνια.
Επίσης είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, καθώς το ελληνικό κράτος δεν συνεισφέρει οικονομικά, ενώ παρ' όλ' αυτά διορίζει διοικητές και Δ.Σ., τα οποία και έχουν λάβει αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις.
Και το βασικό ερώτημα παραμένει, αν το ΤΣΑΥ θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς κι αν θα απευθυνθούν σε ειδικούς οι οποίοι θα τους ενημερώσουν για τις προοπτικές της αύξησης κεφαλαίων.
Να σημειωθεί ότι στο ΤΣΑΥ είναι ενταγμένοι περίπου 75.000 γιατροί, 12.000 φαρμακοποιοί, καθώς και κτηνίατροι, οδοντίατροι και οι εργαζόμενοι στο Ταμείο.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 5 Μαρτίου 2014, 20:59:13
Μια παρουσίαση του ΤΣΑΥ (ή ότι απέμεινε απο αυτό) στην ιστοσελίδα του ενδοκρινολόγου  Κιτσοπανίδη Ιωάννη: http://www.kitsopanidis.gr/301-2/.
   Είναι σε αρχείο pdf που επισυνάπτεται ή μπορείτε να το δείτε στην άνω παραπομπή. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά είναι μεγάλο (δεν το διάβασα με κάθε λεπτομέρεια κυρίως σε ότι αφορά τους υπαλλήλους και τις συντάξεις). Κάπου αναφέρει και το πλήθος των ιατρών-ασφαλισμένων. Καταλήγει στις τρεις τελευταίες σελίδες με παρατηρήσεις:

ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
   1ον Τα Δ.Σ του ΤΣΑΥ και οι Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
Γιατί δεν άσκησαν με την επιμέλεια που θα έπρεπε να τα διακρίνει τα καθήκοντα τους για την προστασία των συμφερόντων των μετόχων- ασφαλισμένων του Ταμείου .
   2ον Τα Διοικητικά Συμβούλια των Πανελληνίων Υγειονομικών Συλλόγων ήτοι: των Ιατρών, Φαρμακοποιών Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων και συνταξιούχων Υγειονομικών.
Γιατί δεν άσκησαν την πρέπουσα εποπτεία και τον έλεγχο επί των πράξεων και παραλείψεων των υγειονομικών μελών του Δ.Σ του ΤΣΑΥ και του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ τους οποίους οι ίδιοι πρότειναν
   3ον Ο εκάστοτε Υπουργός που επόπτευε τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης Γιατί δεν άσκησε την πρέπουσα εποπτεία και τον έλεγχο επί των πράξεων και παραλείψεων των Δ.Σ του ΤΣΑΥ , του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ αλλά και του ΕΤΑΑ

ΠΡΟΕΠΙΙΛΟΓΟΣ
   Επειδή οι συντάξεις του Ταμείου μας μετά το 2015 δεν είναι εγγυημένες από το Κράτος ν.3863/2010 άρθρο 37,η
μελλοντική επιβίωση του Ταμείου μας θα εξαρτηθεί από την ενεργοποίηση του καθ’ενός από μας ,αλλά και των ιατρικών κοινοτήτων.
   Διαφορετικά για όλα όσα θα επακολουθήσουν θα φταίμε εμείς

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1η . Κατάρτιση βραχυπροθέσμου-μεσοπροθέσμου-και μακροπροθέσμου σχεδίου για την βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και νομοτεχνική επεξεργασία σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του Ταμείου
2η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με Νομική υπηρεσία με εξειδίκευση στα θέματα ασφαλιστικού και εργατικού Δικαίου
3η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με ειδικό σύμβουλο λογιστή-φοροτεχνικό για διαρκή έλεγχο των οικονομικών του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ
4η Πλαισίωση της Δ.Ε του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με ειδικό σύμβουλο επενδύσεων για διαρκή παρακολούθηση και αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των μετοχών που κατέχει το Ταμείο
5η Αναδιάταξη της εκπροσώπησης μας στο Δ.Σ του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και στο ΕΤΑΑ ώστε να υπάρχει διαρκής παρουσία μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και για να υπάρχει ενεργητική και διαρκής εποπτεία και έλεγχος των ενεργειών και παραλήψεων των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ταμείου.
6ον Ενημέρωση του Ιατρικού σώματος για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με οργάνωση ειδικής ημερίδας με την συμμέτοχη και ειδικών επιστημόνων σε θέματα ασφαλιστικά εργατικά και αναλογιστικά
   Η στρατηγική της μελλοντικής κατεύθυνσης το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ θα πρέπει να καθορίζεται από την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ σε συνεργασία με τους Πανελληνίους Συλλόγους των Υγειονομικών και την Πανελλήνια Ένωση Ασφαλισμένων.

Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 15 Μαΐου 2014, 23:03:09
Πριν λίγο είδα τον αριθμό μητρώου  ΤΣΑΥ αγροτικού γιατρού που εγγράφηκε το 2013: 138 χιλιάδες και κάτι.
Γράφτηκα στο ΤΣΑΥ το 1994 κι έχω ΑΜ 85 χιλιάδες και κάτι ψιλά.
Από πότε  έχουν αρχίσει να μετράνε οι ΑΜ του ΤΣΑΥ;
Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω ή βλέπω το προφανές; Αύξηση 62% των ΑΜ σε  19 χρόνια  :o Σε  19 χρόνια γράφτηκαν στο  ΤΣΑΥ περισσότεροι από τους  μισούς που είχαν γραφτεί από την αρχή των ΑΜ (πότε; ) μέχρι το 1994;
Μιλάμε για ενεργούς ασφαλισμένους (σίγουρα δεν πληρώνουν όλοι εισφορές, πολλοί -ιδιαίτερα τελευταία- έχουν φύγει εξωτερικό) και παρόλα αυτά το ταμείο καταρρέει τη στιγμή που η έκφραση "Γιατρός συνταξιούχος" έχει την ίδια σημασία με το παλιό -επί Χότζα- "Αλβανός τουρίστας" ;
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 15 Μαΐου 2014, 23:50:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από πότε  έχουν αρχίσει να μετράνε οι ΑΜ του ΤΣΑΥ;
.... είχαν γραφτεί από την αρχή των ΑΜ (πότε; ) μέχρι το 1994;
   Άμα δείτε το προηγούμενο μήνυμα στο PDF ""Ο πρώτος γιατρός που γράφτηκε στις 9/5/32 ήταν ο Ορφανός Δημήτριος του Ιωάννη με αύξοντα αριθμό μητρώου 1, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου από 6 Απριλίου του έτους 1932. Ασκούσε το επάγγελμα στην Αθήνα και είχε γεννηθεί το 1883"".
   Τώρα γιατί καταρρέει το ταμείο, είναι πολλά και αναφέρονται αρκετά στο άνω μήνυμα... Ένα είναι σίγουρο, οι υπεύθυνοι ποτέ δεν θα πληρώσουν (αλλά αντίθετα θα τους ξεπληρωθεί η χάρη που το καταστρέψανε, όλο και καμιά δημόσια θέση θα πάρουν).
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 17 Μαΐου 2014, 10:53:20
Στη διαφάνεια 4 αναφέρεται Στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι κτηνίατροι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ασφαλίζονται όμως υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στο ταμείο, όπως συμβαίνει σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και φαίνεται στη διαφάνεια 24.
Τίτλος: ΤΣΑΥ & παιδικές κατασκηνώσεις 2014
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 24 Μαΐου 2014, 12:21:02
 Ηδη αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία ενημερώνουν τους ασφαλισμένους τους για τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2014.
 (Δείτε εδώ: http://tsaftsouf.gr/?page_id=1362)
 Στο αγαπητό μας ΤΣΑΥ αγρόν ηγόρασαν... ή ψάχνουν ποιά εισοδηματικά κριτήρια να ακολουθήσουν φέτος, όπως και πέρισυ.
 (http://www.ispatras.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B9%CF%83%CF%80/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 11 Ιουνίου 2014, 19:29:45
 Είναι να απορεί κανείς με δαύτους, θέτουν και φέτος εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή των παιδιών στις κατασκηνώσεις και ως απαραίτητο
δικαιολογητικό έως αύριο 12/6 ζητούν το εκκαθαριστικό του 2013 από τη στιγμή που το taxisnet είναι κλειστό.
 http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=94244&nt=108&lang=1
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: ippocrate στις 11 Ιουνίου 2014, 20:19:40
Ενημερώθηκα και εγώ Μάνο γιαυτή  την αθλιότητα του ταμειίου μας.
Ποιοί έχουν τα χαμηλότερα εκκαθαριστικά?Μα φυσικά οι ιδιώτες συνάδελφοι μας.
Ξέρεις ποιά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια ?
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Νοεμβρίου 2014, 14:19:29
ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 2015

Συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τομέα στο www.tsay.gr  (μέσω internet Explorer ) προκειμένου να διαπιστώσετε αν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά για εσάς και τα προστατευόμενα παιδιά που έχουν γεννηθεί έως 31-12-1996,  η θεώρηση του 2015 στο πεδίο βιβλιάρια του Ηλεκτρονικού σας φακέλου (Η.Φ.Α).

http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=101067&nt=108&lang=1
 
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 20 Αυγούστου 2015, 12:16:57
Η 3η Εντολή επεκτείνεται: (http://2.bp.blogspot.com/-HFqI39RwLHo/VdNFVxrAflI/AAAAAAAAXr8/z7oph301azY/s1600/siesta.jpg)


 Home  / Γραφείο Τύπου / Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

18/08/2015  Καθορισμός μιας(1) ημέρας την εβδομάδα κατα την οποία οι Τομείς του ΕΤΑΑ δεν θα δέχονται κοιν (http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=120551&nt=108&lang=1)ό

Το Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. στην συνεδρίαση με αριθμ. 360/2015 της 30ης Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα για τις κεντρικές υπηρεσίες του Ε.Τ.Α.Α., δλδ τις Ενιαίες υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες τον Τομέων, να πραγματοποιείται υποδοχή του κοινού όλες τις εργάσιμες ημέρες πλήν της ημέρας Πέμπτης, οπως ορίζεται με την ΔΙΑΔΠ/Φ.Β. 10/24249 (ΦΕΚ β 1086 10.04.2012) Υπουργική απόφαση όπως έχει τροποποιηθεί με την ΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Β. 4/10019/22.04.14 (ΦΕΚ β 1013/23.04.2014).
Η ημερομηνία έναρξης της εν λόγω απόφασης ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2015.

Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 18 Οκτωβρίου 2015, 13:18:38
Τι σημαίνει ποιοτικές ελλείψεις προσωπικού???

http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=123850&nt=108&lang=1
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 18 Οκτωβρίου 2015, 14:10:58
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι σημαίνει ποιοτικές ελλείψεις προσωπικού???

http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=123850&nt=108&lang=1

Αφού το γράφει: "Παντελής έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων"......... ???

Τώρα θυμήθηκα το ανέκδοτο:
Ασθενής: "Τι δείχνουν οι εξετάσεις γιατρέ μου;"
Γιατρός: "Έχετε έλλειψη σιδήρου."
Ασθενής: "Είναι μεγάλη η έλλειψη γιατρέ μου;"
Γιατρός: "Παντελής!"
Ασθενής: "Είναι μεγάλη η έλλειψη Παντελή μου;"

Επίσης κόβουν μια μέρα από τις συναλλαγές με το κοινό αλλά ανεβάζουν τον αριθμό από 150 σε 175 τις άλλες μέρες. Όμως τελικά το ταμείο είναι μείον κατά 50 άτομα αφού +25 x 4 = +100 ενώ χάνονται 150 από τη μια μέρα.

Πότε ο κος Τσούκαλος έγινε πρόεδρος του ΤΣΑΥ (νυν ΕΤΑΑ τομέα Υγειονομικών) ; Κανείς δε χάνεται τελικά.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 27 Μαΐου 2016, 20:40:36
Την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου εξετάζουν οι υγειονομικοί φορείς του ΤΣΑΥ (http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/343779-tin-dynatotita-dimiourgias-epaggelmatikoy-tameiou-eksetazoun-oi-ygeionomikoi-foreis-tou-tsav#ixzz49mQroHOy)
Την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου, εξέτασαν οι υγειονομικοί φορείς του ΤΣΑΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες, συνάντηση για το θέμα αυτό, στα γραφεία του ΠΙΣ.
Ειδικότερα, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων κ.κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Σεραφείμ Ζήκας, μέλος της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Μαγδαληνή Βουδούρη εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο ΤΣΑΥ συναντήθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 13.00 στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ κ.Στάθη Τσούκαλου και του ειδικού αναλογιστή κ. Β. Μαριού, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου.
Το σκεπτικό των Φορέων είναι να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο. (Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας. (δεν κατάλαβα τι, αλλά ότι είναι εθελούσιο, είναι καλοδεχούμενο).
Ήδη για το θέμα αυτό Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους.
Η αναφορά του ειδικού αναλογιστή σε θέματα δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν αναλογιστικές μελέτες για το ΤΣΑΥ κ. Β. Μαριού, θα δώσει τη δυνατότητα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καταρχήν των Διοικητικών Συμβουλίων των Υγειονομικών και στη συνέχεια των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η συνέργεια κι όχι οι μεμονωμένες δράσεις Συλλόγων είναι και ο μόνος τρόπος να οδηγηθούμε σε λύσεις αποτελεσματικές και στην επιθυμητή εξέλιξη για πρόσθετη σύνταξη στο μέλλον, η οποία είτε να συμπληρώνει ή να αναπληρώνει τις σημερινές μικρές συντάξεις που μελλοντικά θα μειωθούν περαιτέρω.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συζήτηση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. της 20ης Μαϊου καθώς και στις συζητήσεις των Προέδρων των Υγειονομικών Φορέων.
Κοινή πεποίθηση των Φορέων, κατέληξαν οι υγειονομικοί φορείς, είναι ότι με καλή πίστη και συνεργασία θα βρούμε το δρόμο που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τους νεώτερους συναδέλφους μας. (υποψία παγίδας: ελάχιστη πιθανότητα πρόεδροι να ενδιαφέρονται για νέους συναδέρφους - σαν την κοινωνική δικαιοσύνη του Κατρούγκαλου μου ακούγεται)

ΥΓ: Αν γίνει επαγγελματικό ταμείο με τις εισφορές της Πρόνοιας του ΤΣΑΥ που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, φαντάζομαι πρέπει εκεί να μεταφερθούν οι εισφορές αυτές. Δηλαδή το τωρινό ΕΤΑΑ (η το ΤΣΑΥ ή το νέο υπερταμείο) να πληρώσει ΧΟΝΤΡΑ (αυτά που δεν έχει). Να ξεκινήσουμε ταμείο εκ του μηδενός και να χαθούν οι προηγούμενες εισφορές; Θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό; Θα πάρουν απο αυτό εφάπαξ αυτοί που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη; Ή εγώ μετά 15+ έτη; Θα μείνιε μετά τπτ για τους νεωτέρους; (φιλοσοφική ερώτηση)
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 27 Μαΐου 2016, 21:19:06
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 27 Μαΐου 2016, 22:53:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
   Συμφωνώ απόλυτα για αυτο έμεινα στη λέξη προαιρετικό. Αν δεν πρέπει να πληρώνουμε δεν έχω πρόβλημα. Αλλά τότε κάνεις, ιδία ιδιώτης, δεν θα πληρώσει. Το βλέπω με καμιά νομοθετική ρύθμιση να μας δέσουν υποχρεωτικά σε αυτό... Και τότε το προαιρετικό θα μείνει μετά απο καθορισμένη υποχρεωτική συνεισφορά....
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 22 Ιουνίου 2016, 13:08:25
Το σενάριο του επαγγελματικού ταμείο συνεχίζεται:

Ο ΠΙΣ ζητά συνάντηση με τον Γ. Κατρούγκαλο για την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου (http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/344641-o-pis-zita-synantisi-me-ton-g-katroygkalo-gia-tin-dynatotita-dimiourgias-epaggelmatikoy-tameiou#ixzz4CEskd9Iq) 21/06/2016

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κατρούγκαλο με την οποία ζητούν συνάντηση, απέστειλαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων. Θέμα της συνάντησης θα είναι η δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών.
Την επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, της Ε.Ο.Ο. κ. Αθανάσιος Κατσίκης, του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και του Π.Κ.Σ. κυρία Αθηνά Τραχήλη.
Να σημειωθεί, ότι ότι όχι μόνο ο ΠΙΣ αλλά σχεδόν το σύνολο των επιστημονικών φορέων, ζητά να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο.
(Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης (ελπίζω και ...προσμείωσης)  του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας.
Εν τω μεταξύ, ο ΠΙΣ έχει ανακοινώσει, ότι θα προσβάλλει τις υπουργικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας. (ναι, σιγά, ανατριχιάσαμε. Εκδίκαση μετά απο πενταετία... Τρεις Καστρούγκαλοι θα έχουν αλλάξει μέχρι τότε και τα μισά ιατρεία θα έχουν κλείσει. Ενώ οι δικηγόροι έχουν μήνες να δουλέψουν και τώρα αλλάζουν ρότα: Δικηγορικά "αντίποινα" στο κράτος (http://medispin.blogspot.gr/2016/06/blog-post_594.html)

Εν τω μεταξεί τα ερωτήματα για το επαγγελματικό ταμείο παραμένουν:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΥΓ: Αν γίνει επαγγελματικό ταμείο με τις εισφορές της Πρόνοιας του ΤΣΑΥ που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, φαντάζομαι πρέπει εκεί να μεταφερθούν οι εισφορές αυτές. Δηλαδή το τωρινό ΕΤΑΑ (η το ΤΣΑΥ ή το νέο υπερταμείο) να πληρώσει ΧΟΝΤΡΑ (αυτά που δεν έχει). Να ξεκινήσουμε ταμείο εκ του μηδενός και να χαθούν οι προηγούμενες εισφορές; Θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό; Θα πάρουν απο αυτό εφάπαξ αυτοί που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη; Ή εγώ μετά 15+ έτη; Θα μείνιε μετά τπτ για τους νεωτέρους; (φιλοσοφική ερώτηση)
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 9 Αυγούστου 2016, 13:41:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το σενάριο του επαγγελματικού ταμείο συνεχίζεται.....
   Αθήνα  05.8.2016 -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
 
Το Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών ήταν το θέμα της συζήτησης των εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων με τον Υφυπουργό Εργασίας
 
Η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου των Υγειονομικών, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων των Υγειονομικών Φορέων, ήταν το θέμα που συζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο κατά τη συνάντησή τους το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε συζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προ 20 ημερών.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των λοιπών Υγειονομικών Φορέων, και συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
 
Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν για μία ακόμη φορά στον Υφυπουργό ότι η μετατροπή του Κλάδου Πρόνοιας και Στέγης των Υγειονομικών σε Επαγγελματικό Ταμείο, με τη μεταφορά των ανάλογων λογαριασμών που ανέρχονται σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ και μέρους της ακίνητης περιουσίας, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις καλύτερης απόδοσης των χρημάτων τα οποία αποδίδονται σήμερα σε αυτούς τους κλάδους. Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι αβέβαιη η τύχη των αποθεματικών.
 
Ο κ. Πετρόπουλος άκουσε μετά προσοχής την εισήγηση των φορέων και δεσμεύθηκε  :laugh: ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα γίνει σε αυτό το πνεύμα.
 
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.


Και οι οδοντογιατροί: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016  - ΕΟΟ: Οι προϋποθέσεις για την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών
Από Βασίλη Βενιζέλο
   Την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και τον χαρακτήρα του "καθολικού διαδόχου" του Ταμείου Προνοίας και της Στέγης Υγειονομικών για το υπό μελέτη επαγγελματικό ταμείο των υγειονομικών συνιστούν τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε την Τετάρτη 3 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η ΕΟΟ αναφέρει επίσης στην σχετική ανακοίνωσή της:
 
"Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των υγειονομικών φορέων της χώρας μας με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο, και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Φραγκου, κατέστη προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ. Σημειώνεται ότι οι υγειονομικοί δεν διαθέτουν επικουρικό ταμείο, ενώ το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας αποτελεί ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό. Όμως, επειδή ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) πρόκειται να αναλάβει όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επειδή η ίδρυση επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών, ως "καθολικός διάδοχος" του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών, θα αποκλείσει τα αποθεματικά του Ταμείου Προνοίας (112 εκατ. ευρώ) και της Στέγης Υγειονομικών (4,5 εκατ. ευρώ) από τον ΕΦΚΑ για να προικοδοτηθεί το επαγγελματικό ταμείο, προτείνουμε:
 
- Να προβλέπεται η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και ο χαρακτήρας του "καθολικού διαδόχου" των υφισταμένων ταμείων, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και τη βιωσιμότητα του επαγγελματικού ταμείου των υγειονομικών".


   Οι γιατροί είμαστε πιο "large" όσον αφορά το αποθεματικό (150 μύρια και όχι 116 των οδοντιάτρων). Σιγά μην συναινέσει το υπουργείο για μεταφορά αυτών των χρημάτων και απώλεια απο τον ΕΦΚΑ. Άσε που σε άλλη ανάλυση τα αποθεματικά του κλάδου πρόνοιας (http://www.kitsopanidis.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%A5-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf) (σελ. 45-50) μοιάζουν μόνο 60 μύρια..... Και φυσικά η ΕΟΟ λέει καθαρά την γνώμη της για υποχρεωτικότητα του ταμείου απαντώντας στον Gatekeeper άνω:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
 
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: GirousisN στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, 11:41:59
Ασφαλιστική Ικανότητα 2017.

Συνδεθείτε έως 31-10-2016 με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και επικαιροποιήστε το ιστορικό απασχόλησης σας , καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένης και της Διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η επικαιροποίηση αφορά όλους τους υγειονομικούς (ιατρούς –φαρμακοποιούς του Ε.Σ.Υ. ,Π.Ε.Δ.Υ., Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έμμισθους υγειονομικούς, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π).

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε πρόβλημα ή δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά η ασφαλιστική σας ικανότητα για το 2016 μέχρι σήμερα, επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες των Τομέων Υγειονομικών, είτε τηλεφωνικά , είτε ηλεκτρονικά μέσω του tsay-portal@tsay.gr, είτε συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την σχετική αίτηση (πατήστε εδώ) με FAX ή στην Κεντρική Υπηρεσία (2108811990), ή στην Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (2310518101)ή στα περιφερειακά τμήματα και γραφεία των Τομέων Υγειονομικών, σύμφωνα με το τόπο κατοικίας σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταχωρηθεί η ασφαλιστική σας ικανότητα για το 2017, ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ» ,προκειμένου να έχετε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είναι η επικαιροποίηση του ηλεκτρονικού σας φακέλου και συγκεκριμένα του ιστορικού απασχόλησής σας.
Διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι η ασφαλιστική σας ικανότητα και συνεπώς η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή σας περίθαλψη για το 2016, ισχύει μέχρι 31-12-2016 και πριν την λήξη της θα πρέπει να ελέγξετε την ηλεκτρονική της καταχώρηση για το επόμενο έτος (2017) , προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, είναι επιδοτούμενα άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι, ή υπάγονται στις διατάξεις του Ν.4320/2015 για παροχές σε είδος, ακολουθούν για την διάρκεια της ασφαλιστικής τους ικανότητα τα οριζόμενα στους αντίστοιχους Νόμους και στις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

http://medispin.blogspot.gr/2016/09/2017_28.html (http://medispin.blogspot.gr/2016/09/2017_28.html)
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: ALTERNATIVE στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 06:51:42
Καλημέρα .Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να αλλάξουμε εργοδότη στο αντίστοιχο πλαίσιο και να βάλουμε αντί του νοσοκομείου που ανήκαμε την υπε που είναι πλέον ο εργοδότης μας?
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: silvertaur στις 3 Οκτωβρίου 2016, 20:00:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα .Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να αλλάξουμε εργοδότη στο αντίστοιχο πλαίσιο και να βάλουμε αντί του νοσοκομείου που ανήκαμε την υπε που είναι πλέον ο εργοδότης μας?
Εννοειται..αλλωστε σχεδον 2 χρονια ειναι εργοδοτης η ΥΠΕ και οχι το νοσοκομειο αναφορας.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 15 Φεβρουαρίου 2017, 13:32:51
   Μια περίεργη ανακοίνωση του ΤΣΑΥγιού:
13/02/2017
Ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών αυτοαπασχολούμενω (http://www.tsay.gr/Default.aspx?id=139874&nt=108&lang=1)ν

Έχουν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού ??? και είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών  Αυτοαπασχολουμένων.???

  Ειδικότερα, αφορούν ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (ΤΑΝ-ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ) με μοναδική ασφάλιση ??? και χρόνο ασφάλισης άνω των πέντε ετών.

Σύντομα θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ με χρόνο ασφάλισης κάτω των πέντε ετών καθώς και οι περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης.

Διεύθυνση Εισφορών Μη Μισθωτών


   ΕΡώτηση: Πού αναρτήθηκαν (οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν μου επιτρέπουν πρόσβαση: ""Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική""); Ποιούς αφορούν; (υποτίθεται τους έχω ξοφλήσει-ο ΕΦΚΑ λέει ότι δεν χρωστάω τπτ). Πόσο πολύ βαριούνται να εξηγούν; Στο διαλυμένο ΤΣΑΥ που δεν κάνει τπτ υπάρχουν ακόμα Διευθύνσεις (που βέβαια δεν κάνουν τπτ αλλά πληρώνονται)
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: DrGuni στις 2 Ιουνίου 2017, 10:40:15
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 2 Ιουνίου 2017, 12:07:12
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
   Ναι, διαπιστώνω ότι έχει δίκιο για το tsay.gr αλλά, από την άλλη, δεν μου φαίνεται περίεργο - μάλλον αναμενόμενο. Αλλά είναι αναγκαίο; Σε εμένα εμφανίστηκαν στη δήλωση οι πληρωμές ΤΣΑΥ χωρίς να πάω βεβαίωση στο λογιστή...
    Κατά τα άλλα, καλή τύχη με το ΤΣΑΥ...
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: DrGuni στις 2 Ιουνίου 2017, 12:35:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  πού μπορούμε να βρούμε  τη  βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών 2016?  Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ είναι  προσωρινώς  ανενεργή (!!!) η επιλογή για το δικό μας  ταμείο. Η  δε ιστοσελίδα  του ΤΣΑΥ έχει παραμείνει πεισματικά στο σωτήριο έτος 2015
   Ναι, διαπιστώνω ότι έχει δίκιο για το tsay.gr αλλά, από την άλλη, δεν μου φαίνεται περίεργο - μάλλον αναμενόμενο. Αλλά είναι αναγκαίο; Σε εμένα εμφανίστηκαν στη δήλωση οι πληρωμές ΤΣΑΥ χωρίς να πάω βεβαίωση στο λογιστή...
    Κατά τα άλλα, καλή τύχη με το ΤΣΑΥ...

Ευχαριστώ  συνάδελφε και πατριώτη!
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: pzogr στις 27 Ιουνίου 2017, 18:44:18
Είμαι ο μόνος που δεν του έχει έρθει ο τελευταίος ΕΦΚΑ, 3 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας;
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: fanisgp στις 27 Ιουνίου 2017, 19:01:26
Όχι δεν έισαι...!
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Denominator στις 27 Ιουνίου 2017, 19:28:18
Ψυχραιμία.
Συνήθως όταν αναρτάται ο ΕΦΚΑ αποτελεί θέμα στις ειδήσεις.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 28 Ιουνίου 2017, 12:11:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ψυχραιμία.
Συνήθως όταν αναρτάται ο ΕΦΚΑ αποτελεί θέμα στις ειδήσεις.
   Δεν ξέρετε τι σας γίνεται!  :laugh: :laugh: :laugh:
   Οι ειδήσεις το είπαν καθαρά:  27 Ιουνίου 2017 13:29  ΕΦΚΑ: Στο efka.gov.gr οι ασφαλιστικές εισφορές του Μαϊου- Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια (http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/802727/efka-sto-efka-gov-gr-oi-asfalistikes-eisfores-toy-maioy-anartithikan-ta-eidopoiitiria)
Η ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του Ενιαίου Φορέα προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) οι εισφορές του μηνός Μαΐου 2017 των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η εμπρόθεσμη πληρωμή των εισφορών είναι έως τις 30 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

   Παρόμοιο και εδώ:   24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017  ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΪΟΥ 2017 (http://efka-anartithikan-ta-eidopoiitiria-pliromis-eisforon-maioy-2017)
   
   Τώρα γιατί ούτε εγώ δεν μπορώ να δω-εκτυπώσω το ειδοποιητήριο είναι άγνωστο. Μάλλον εγώ (εμείς) θα φταίμε και όχι ο ΕΦΚΑ... Ντροπή σας να τον κατηγορείτε!  :)
   Πέρα απο την πλάκα, ο μόνος ενδοιασμός είναι αν θα βάλουν και τον τομέα πρόνοιας στις οφειλές (και μάλιστα για 5μήνο, βοήθεια μας). Κατα τα άλλα οι κωδικοί πληρωμής είναι ίδιοι...
   Αυτό που είδα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (http://www.efka.gr/etaa/) και ησύχασα λίγο είναι: ""πρώην ΤΣΑΥ – Υγειονομικοί - Σύμφωνα με το αρ. 76 του ν.4387/16 download οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι υγειονομικοί εξαιρούνται της ασφάλισης στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης."" Πάντα είχα μια μικρή αμφιβολία για το αν θα μας ζητήσουν λόγω εξομοίωσης με τους υπόλοιπους και επικουρική ασφάλιση. Τουλάχιστον για την ώρα όχι. Στο μέλλον με ένα νόμο αστραπή μπορεί να μας προσθέσει άνετα αυτό το 7%.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 29 Ιουνίου 2017, 11:32:00
Παράθεση
Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Μαΐου 2017 Μη Μισθωτών  Αθήνα, 27 Ιουνίου 2017 (http://www.efka.gov.gr/_news/files/20170627n.cfm)

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, από 23.6.2017 έχουν αναρτηθεί οι εισφορές Μαΐου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματικών, στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.
   Ξέρω ότι εγώ φταίω που δεν βρίσκω το ειδοποιητήριο... Κάτι κάνω λάθος (όπως πολλοί άλλοι άσχετοι - ο ΕΦΚΑ ξέρει).
   Μάλλον θα χρησιμοποιήσω το ειδοποιητήριο των προηγούμενων μηνών (οι κωδικοί είναι ίδιοι). Η μόνη επιφύλαξη είναι αν υπολογίστηκε (θεωρητικά, στον κόσμο του ιδεατού) και η εισφορά πρόνοιας... Αλλά κάτι τέτοιο μάλλον θα είχε ανακοινωθεί απο τα βοθροκάναλα λόγω των διαμαρτυριών χιλιάδων οφειλετών που ΦΥΣΙΚΑ έλαβαν ήδη το ειδοποιητήριο.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 29 Ιουνίου 2017, 13:30:58
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Ξέρω ότι εγώ φταίω που δεν βρίσκω το ειδοποιητήριο... Κάτι κάνω λάθος (όπως πολλοί άλλοι άσχετοι - ο ΕΦΚΑ ξέρει).
   Μάλλον θα χρησιμοποιήσω το ειδοποιητήριο των προηγούμενων μηνών (οι κωδικοί είναι ίδιοι). Η μόνη επιφύλαξη είναι αν υπολογίστηκε (θεωρητικά, στον κόσμο του ιδεατού) και η εισφορά πρόνοιας... Αλλά κάτι τέτοιο μάλλον θα είχε ανακοινωθεί απο τα βοθροκάναλα λόγω των διαμαρτυριών χιλιάδων οφειλετών που ΦΥΣΙΚΑ έλαβαν ήδη το ειδοποιητήριο.
   Αχά,   :laugh: :laugh: :laugh: το βρήκα αλλού (απο άλλο συνάδερφο, επίσης "άσχετο" όπως και εγώ):

"" Απο τον ΕΦΚΑ που επικοινώνησα σήμερα :λόγω μηχανογραφικού προβλήματος του ΤΣΑΥ (τι πρωτότυπο ),οι εισφορές μας θα αναρτηθούν ΕΩΣ τις 10/7/16,όμως αν δεν τις πληρώσουμε εως 30/6/17,με το προηγούμενο ειδοποιητήριο θα επιβαρυνθούμε με τόκους!! ""

   Θυμάμαι διάβαζα σε ένα βιβλίο: "προσεύχομαι για ένα σύμπαν εκπλήξεων". Αυτός που το έγραψε δεν είχε έρθει στην Ελλάδα...
   Τώρα γιατί δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση και έπρεπε εμείς να το μαντέψουμε, ε είναι έκπληξη... Δεν τη φανερώνουμε...
   Πόσα είπαμε πληρώνεται ο/η πρόεδρος του ΕΦΚΑ;
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: DrGuni στις 30 Ιουνίου 2017, 16:40:09
Τί κάνετε?  Αυτόν το μήνα?   Πληρώνετε με κωδικο προηγουμενων μηνων? Ή καθόλου?
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Denominator στις 30 Ιουνίου 2017, 17:07:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τί κάνετε?  Αυτόν το μήνα?   Πληρώνετε με κωδικο προηγουμενων μηνων? Ή καθόλου?
Ελλείψει κράτους (σε αυτόν τον τομέα) ο καθένας αυτοσχεδιάζει...
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 30 Ιουνίου 2017, 18:58:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τί κάνετε?  Αυτόν το μήνα?   Πληρώνετε με κωδικο προηγουμενων μηνων? Ή καθόλου?
   Προσωπικά πλήρωσα σήμερα το πρωί. Μπορεί και να είμαι θύμα (τύπου ραγιάδικη συμπεριφορά) όπως κάποιοι λένε... Αλλά φοβάμαι αν δεν πληρώσατε ήδη μπορεί να θεωρηθείτε εκπρόθεσμος**. Φαντάζομαι διαβάσατε το αμέσως παραπάνω απο το δικό σας μήνυμα για την επικοινωνία συναδέρφου με το ΕΦΚΑ.
   
   **Δεν αντιλέγω ότι έχετε χίλια (... και βάλε) δίκια αφού επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει. Αλλά δεν θέλω να μπλέξω με τον οποιοδήποτε άσχετο υπάλληλο προσπαθώντας να συνεννοηθώ. Και στήριξη απο ΠΙΣ κλπ δεν πριμένω.
   Και ακόμα φοβάμαι μήπως χρεωθώ ότι δεν πλήρωσα την Πρόνοια...
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Γ Παπαγεωργίου στις 30 Ιουνίου 2017, 22:31:46
σημερινή ενημέρωση από τοπικό ιατρικό σύλλογο
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: GirousisN στις 3 Ιουλίου 2017, 07:45:12
(http://s.kathimerini.gr/resources/2017-07/s18_0107eisfor-elefther-epaggelm-thumb-large.jpg)

Τα ειδοποιητήρια Μαΐου για τις εισφορές 1,4 εκατ. ασφαλισμένων αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μόλις το περασμένο Σάββατο και η προθεσμία πληρωμής έληξε χθες 30 Ιουνίου. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε στη δεύτερη κατά σειρά παράταση προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 για τους ασφαλισμένους τους τέως ΕΤΑΑ, ενώ αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει και για τις εισφορές β΄ εξαμήνου του 2016 για τους αγρότες. Ετσι, παράλληλα με τις τρέχουσες εισφορές που καλούνται να καταβάλουν γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και αγρότες ανά μήνα, θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του προηγούμενου έτους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2017.

Αναλυτικά, έως τον Νοέμβριο θα πρέπει να καταβληθούν οι εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2016, από τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ (αγρότες) καθώς και του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί) και του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ (γιατροί), καθώς και οι εισφορές ολόκληρου του 2016 από τους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (δικηγόροι).
Παράλληλα, για πάνω από 250.000 επαγγελματίες θα πρέπει να πιστωθούν και εισφορές για εφάπαξ και επικούρηση, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί πώς θα γίνει η αναδρομική παρακράτηση.

Επίσης, οι περισσότεροι από τους 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν την ατομική τους επιχείρηση εξακολουθούν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια για να πληρώσουν, ενώ «αόρατοι» είναι ακόμη για το σύστημα του ΕΦΚΑ κάποιοι μισθωτοί με παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα. Στον αντίποδα, μόλις πριν από λίγες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα του υπερταμείου ξεκίνησε τις διασταυρώσεις για τους εργαζομένους με «μπλοκάκι» που εντάχθηκαν στην ειδική πλατφόρμα και ασφαλίζονται πλέον ως «μισθωτοί» και δεν λαμβάνουν παράλληλα ειδοποιητήρια για πληρωμή διπλών εισφορών.

http://www.kathimerini.gr/916464/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/agwnas-dromoy-apo-ton-efka-gia-tis-eisfores-epaggelmatiwn (http://www.kathimerini.gr/916464/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/agwnas-dromoy-apo-ton-efka-gia-tis-eisfores-epaggelmatiwn)
Τίτλος: Το μπαχαλο του ΕΦΚΑ- ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 27 Νοεμβρίου 2017, 14:41:21
Ενημερωση :

Οποτε πηγαινετε στο ΤΣΑΥ για βεβαιωση οφειλης το ΤΣΑΥ σας δίνει ενα εγγραφο με προθεσμια πληρωμης. Αν δεν το πληρωσετε το ποσο πηγαινει στον ΕΦΚΑ σαν ανεξοφλητο κι οσες φορες βγαλετε το ειδοποιητηριο τοσες φορες πολλαπλασιαζεται το ποσο στον ΕΦΚΑ.
πχ. Τελη του 2016 ειχατε ανεξοφλητο ποσο 4000 και βγαζετε ειδοποιητηριο με ημερομηνια πληρωμης 30/1/17. Δεν το πληρωνετε και το ποσο αυτο παει στο ΕΦΚΑ. Στο ενδιαμεσο πληρωνετε τις εισφορες ΕΦΚΑ κανονικα .
Τον Ιουνιο του 2017 ξαναπηγαινετε στο ΤΣΑΥ και βγαζετε βεβαιωση οφειλης με προθεμια πληρωμης τελος Ιουνίου 2017. Δεν την πληρωνετε και το συνολο της οφειλής ξαναπηγαινει στον ΕΦΚΑ. Ετσι πλεον στον ΕΦΚΑ πλεον φαίνεται οτι χρωστατε 8000€ αντι του ορθου 4000€.
Αν επαναλαβετε τη διαδικασια Ψ φορες τότε στον ΕΦΚΑ θα φαινεται πως χρωστατε 4000 ×  Ψ € αντι του ορθού 4000€.

Μπαχαλο...
Τίτλος: Μπάχαλο με τις εισφορές του ΤΣΑΥ για το 2016!
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2017, 11:42:59
Μπάχαλο με τις εισφορές του ΤΣΑΥ για το 2016! Τι πρόβλημα δημιουργείται στους γιατρούς που οφείλουν

Nέο μπάχαλο για τους γιατρούς που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές για το 2016.

http://www.healthreport.gr/%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

 

Άλλο ένα άγχος προστέθηκε στους ιδιώτες γιατρούς. Μετά τις ούτως ή άλλως αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, νέο μπάχαλο ήρθε στη ζωή όσων οφείλουν στο ΤΣΑΥ για το 2016.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του HealthReport.gr, πολλοί γιατροί που έσπευσαν στο ΤΣΑΥ να πάρουν βεβαίωση οφειλής με συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά και πάλι δεν κατόρθωσαν να εξοφλήσουν το πόσο, διαπίστωσαν ότι τα χρέη τους προς το ταμείο …διπλασιάστηκαν.



Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από μαρτυρίες γιατρών στο HealthReport.gr, όσοι γιατροί είχαν πάρει ειδοποιητήριο αλλά δεν το εξόφλησαν, το χρέος μεταφέρθηκε αυτομάτως στον ΕΦΚΑ.
Όσοι ξαναπήγαν στο ΤΣΑΥ για να εκδώσουν νέα βεβαίωση οφειλής με νέα προθεσμία πληρωμής, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως το οφειλόμενο ποσό ξαναστέλνονταν στον ΕΦΚΑ και διπλασιάζονταν.

Ενώ για παράδειγμα ένας γιατρός μπορεί να χρωστούσε 1000 ευρώ, με τη δεύτερη βεβαίωση οφειλής το ποσό γινόταν αυτομάτως 2000 ευρώ. Ανάλογα με τον αριθμό των βεβαιώσεων, τόσο διπλασιάζεται και το οφειλόμενο ποσό.

Πρόκειται προφανώς για άλλο ένα …γραφειοκρατικό λάθος του ΕΦΚΑ, που βάζει όμως σε νέους μπελάδες τους γιατρούς. Αλλά βέβαια η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται.


Πάντως οι περισσότεροι γιατροί που είδαν διπλές και τριπλές οφειλές, περιμένουν τώρα την εκκαθάριση στο τέλος του χρόνου πριν αναζητήσουν το δίκιο τους.
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 2 Φεβρουαρίου 2019, 14:12:39
Παρατήρησα πως περάστηκαν στον ΕΦΚΑ τα ανεξόφλητα ληξιπρόθεσμα του ΤΣΑΥ...
Αραγε αυτα τα πληρώνουμε με την ίδια ταυτότητα πληρωμής των τρεχουσων εισφορών ή θα εκδοθεί νεα ταυτότητα πληρωμής ?
Τίτλος: βεβαιώσεις ΕΦΚΑ-ΤΣΑΥ για την εφορία
Αποστολή από: Gatekeeper στις 23 Απριλίου 2019, 12:43:17
H Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι έχουν αναρτηθεί στο site www.tsay.gr οι βεβαιώσεις για την εφορία όσων έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ή δόσεις διακανονισμού για το διάστημα μέχρι 31/12/2016, μέσα στο έτος 2018.

Είναι διαθέσιμες στην αρχική σελίδα επιλέγοντας τον σύνδεσμο: http://www.tsay.gr/VevaioseisEisforesForm 


Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ



Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44458