Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΑΡΗΣ στις 30 Ιουνίου 2010, 14:26:45

Τίτλος: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Ιουνίου 2010, 14:26:45
Ξέρει κανένας συνάδελφος πώς συμπληρώνεται η Γ ομάδα του εντύπου απογραφής σε περίπτωση που πρόκειται για γιατρό ΕΣΥ και επιπλέον ελεγκτή ΟΓΑ ή ΟΠΑΔ?
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 30 Ιουνίου 2010, 16:14:58


http://apografi.gov.gr/

ΑΡΗ την αμοιβη του ελεγκτή την καταβαλει το Νοσοκομειο?
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Ιουνίου 2010, 16:30:29
Μέχρι στιγμής δεν έχω πληρωθεί γιατί ορίστηκα προσφάτως, αλλά έχω επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπαλληλο του ΟΓΑ κ.Κρητικό τηλ.2105212633, ο οποίος μου ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι αλλάζουν τα έντυπα που απαιτούνται να συμπληρωθούν για την αποζημίωση των ελεγκτών ΟΓΑ και θα αποσταλλούν για συμπλήρωση. Εν τω μεταξύ οποιεσδήποτε αποδοχές από το δημόσιο με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 23 Ιουλίου σύμφωνα με την απογραφή μας.
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: timex στις 30 Ιουνίου 2010, 21:00:02
Οι ειδικευόμενοι πρεπει να καταθεσουν απο την αρχη, πτυχιο κτλ;
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 2 Ιουλίου 2010, 20:39:18
Xα! Μετά την αστοχία του συστήματος, η έναρξη της απογραφής μετατέθηκε στις 12 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι "τυχεροί" που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, έχουν περιθώριο μίας (1) μέρας για να απογραφούν, ήτοι 12 Ιουλίου 2010.

Αλήθεια λέω βρε παιδιά, το είδα γραμμένο στο σάι της απογραφής.
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 9 Ιουλίου 2010, 12:08:59
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Μόνο τα στοιχεία της μισθοδοσίας στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων


ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΗΘΟΥΝ από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων- κατά την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου- στοιχεία που δεν συνδέονται με τη μισθοδοσία, αποφαίνεται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας συγχρόνως τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων που θα αποθηκευτούν.

Η Αρχή επιλήφθηκε αυτεπαγγέλτως της υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη και δύο καταγγελίες που της είχαν υποβληθεί, δεδομένου ότι η επιβεβλημένη απογραφή συνεπάγεται την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μιας μεγάλης πληθυσμικής ομάδας. Ετσι, με την υπ΄ αριθμόν 43/2010 απόφασή της, έκρινε ως μη αναγκαία για τον σκοπό της απογραφής στοιχεία όπως ο βαθμός και η βαθμολογία του τίτλου σπουδών, το θέμα του διδακτορικού τίτλου, ο βαθμός του μεταπτυχιακού τίτλου και η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.

Τα στοιχεία τα σχετικά με τις ξένες γλώσσες, τις επιμορφώσεις, τους επαίνους-μετάλλια κρίνονται κατ΄ αρχήν επίσης μη αναγκαία και πρόσφορα για την επίτευξη του σκοπού της μισθοδοσίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο, εκτός εάν από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται με την καταβολή επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Από τις πειθαρχικές ποινές- τονίζει η Αρχή- πρέπει να καταχωρίζεται μόνο η στέρηση αποδοχών, που συνδέεται με τη μισθοδοσία.

Οσον αφορά τα στοιχεία που περιέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα απογραφής στον δικτυακό τόπο www. apografi. gov. gr και δεν προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι ο αριθμός φορολογικής δήλωσης, το έτος του εκκαθαριστικού και ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ είναι χρήσιμα για την ταυτοποίηση του απογραφόμενου και τη σωστή αναγραφή της διεύθυνσής του.

Τα στοιχεία, τέλος, που αναφέρονται στην περιγραφή καθηκόντων, στις γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην Ε΄ ομάδα της ηλεκτρονικής σελίδας απογραφής, υπό τον τίτλο Προτιμήσεις, κατά την άποψη της Αρχής πρέπει να αφαιρεθούν διότι ούτε προβλέπονται από το Παράρτημα της ΚΥΑ ούτε είναι αναγκαία και πρόσφορα για τη μισθοδοσία των απασχολουμένων του Δημοσίου. Σημειώνει ωστόσο η Αρχή ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αποθήκευσης σε κρυπτογραφημένη μορφή των στοιχείων που ταυτοποιούν μοναδικά κάθε απογραφόμενο, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, διευθύνσεις κ.λπ.

Οσον αφορά την προστασία των στοιχείων η Αρχή υπογραμμίζει ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώσει σχετικά την Αρχή εντός έξι μηνών από την έκδοση της εν λόγω απόφασης.

Τα στοιχεία που συλλέγονται κατά την απογραφή είναι σύμφωνα με αυτά που επιτρέπει η Ανεξάρτητη Αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4583454
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 11 Ιουλίου 2010, 07:18:14
 Η εν λόγω 43/2010 απόφαση της Α.Π.Δ.Π.Χ.
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: DRTSAKOU στις 11 Ιουλίου 2010, 21:03:41
mpeite na kanete th apografi ....teleionete se ena tetertaki to poli...
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 11 Ιουλίου 2010, 22:51:32
Απ' ότι βλέπω στο ηλεκτρονικό έντυπο της απογραφής έχουν βάλει αστερίσκο στα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.
Πολλά στοιχεία είναι "προαιρετικά". Επειδή δεν είχα μπει παλαιότερα στη σελίδα, αυτή η διάκριση προέκυψε μετά την παραπάνω απόφαση της Α.Π.Δ.Π.Χ. ενώ πριν ήταν όλα υποχρεωτικά;
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Ιορδάνης Καπάνταης στις 12 Ιουλίου 2010, 18:25:36
Γνωρίζει κανείς εάν στην απογραφή αυτή υποχρεούνται να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες ιατροί συμβεβλημμένοι με τον ΟΑΕΕ?
Εάν ναι, γνωρίζει καποιος πως συμπληρώνεται η ενότητα Γ4 ???
(πχ.στο πεδίο Γ4β-"ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ", βάζουμε "ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" ,εφόσον η σύμβαση αφορά εξέταση ασθενών στο ιδιωτικό ιατρείο?)
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Βικυ στις 13 Ιουλίου 2010, 11:23:07
Ξέρει κανένας συνάδελφος πώς συμπληρώνεται η Γ ομάδα του εντύπου απογραφής (εργασιακή σχέση με Δ.Δ.) σε περίπτωση που πρόκειται για γιατρό του ΕΣΥ???

Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 13 Ιουλίου 2010, 15:30:53
Ένα σύγχρονο κράτος...

http://sfrang.blogspot.com/2010/07/blog-post_05.html
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 24 Ιουλίου 2010, 00:46:56
Πρόγραμμα Απογραφής εώς την Πέμπτη 29 Ιουλίου

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα πραγματοποιείται η απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους, Δημοσίους Λειτουργούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους βοήθησαν και επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί μια σημαντικότατη και πρωτόγνωρη διαδικασία στο Ελληνικό Κράτος.

Για όσους λίγους υπόχρεους δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα, να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, δίνεται η τελική δυνατότητα να απογραφούν μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 24.00.

http://apografi.gov.gr/2010/07/364
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: antonis στις 24 Ιουλίου 2010, 10:08:24
και οι ιδιωτες ιατροι που εχουν συμβαση με ΟΠΑΔ θα κανουν απογραφη?
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 26 Ιουλίου 2010, 19:51:20
Δεν νομίζω, ούτε είδα κάποια κατηγορία που να τους περιλαμβάνεις στις λίστες του απογραφικού.
Όπως το κατάλαβα εγώ, απογράφονται όλοι όσοι λαμβάνουν "ΜΙΣΘΟ", ταχτικές -σταθερές- δηλαδή αποδοχές και όχι όποιοι λαμβάνουν αποδοχές -έστω και κάθε μήνα- με βάση το τι -πόσο παρήγαγαν (π.χ. είδα τόσους, θα εισπράξω τόσα = μή μισθός, = μή απογραφή).
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 26 Ιουλίου 2010, 23:08:59
Συμφωνώ με τον Δημήτρη.
Διαφορετικά θα έπρεπε να απογραφούν και οι φαρμακοποιοί με σύμβαση με ΟΠΑΔ, έτσι δεν είναι;
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 31 Ιουλίου 2010, 13:31:21
Η «ακτινογραφία» του Δημοσίου
Σύμφωνα με την απογραφή των υπαλλήλων, εργάζονται 768.009 άτομα


Ο δημόσιος υπάλληλος του σήμερα στην Ελλάδα διαθέτει σε σημαντικό ποσοστό πανεπιστημιακό πτυχίο και είναι μεταξύ 40 - 50 ετών. Είναι ένας από τους 768.009 που απογράφηκαν ηλεκτρονικώς με τη διαδικασία που όρισαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία διήρκεσε από 9 έως 29/7.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι υπουργοί Εσωτερικών. Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το 54% των υπαλλήλων του Δημοσίου είναι άνδρες και το 46% γυναίκες, οι περισσότεροι (258.280) είναι ηλικίας 40 - 50 ετών, 205.277 είναι από 30 έως 40 χρόνων, ενώ στο ελληνικό Δημόσιο υπηρετούν και 4.174 πολύ νεαρά άτομα (κάτω των 20).

Το 39% των απογραφέντων υπαλλήλων διαθέτει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 28% λυκειακή, ενώ με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο είναι το 10%. Οσον αφορά τη σχέση εργασίας, η συντριπτική πλειονότητα (82%) είναι μόνιμοι υπάλληλοι, ένα 6% ανήκει με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και ένα 6% Ορισμένου Χρόνου.

Μετά τη διαδικασία της απογραφής, οι υπάλληλοι μπαίνουν στον δρόμο της πληρωμής από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κάτι που -όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών- θα συμβεί από το τέλος του χρόνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προώθηση του ενιαίου μισθολογίου.

Οσοι δεν απογράφηκαν θα έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν τους λόγους για τους οποίους δεν το έπραξαν και αν αυτοί οι λόγοι κριθούν επαρκείς, τότε θα μπορέσουν και εκείνοι να απογραφούν. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης οργανικών θέσεων, ενώ τυχόν καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων θα επιφέρουν μετακινήσεις υπαλλήλων.

Στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμα επιπλέον δεδομένα για τον αριθμό των εργαζομένων ανά φορέα και οργανισμό. «Είναι σημαντική η διαδικασία της απογραφής, διότι θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε το κόστος της μισθοδοσίας, να διαπιστώσουμε τυχόν ασυμβατότητες με την κείμενη νομοθεσία και να δημιουργηθεί μια καθαρή εικόνα στον Ελληνα πολίτη για το πού πηγαίνουν τα χρήματά του», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Την εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων υπερασπίστηκε η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι «οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση της πραγματικότητας με τα περί 2, ακόμα και 2,5 εκατ. δημοσίων υπαλλήλων. Αποδεικνύεται ότι είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να έχουν απογραφεί, από παρανόηση ή σκοπίμως, άτομα που δεν είχαν υποχρέωση (π.χ. συνταξιούχοι του Δημοσίου, συμβασιούχοι των οποίων η σύμβαση είχε λήξει κ.ά.). Επίσης, μπορεί να μην έχουν απογραφεί αμειβόμενοι που είχαν την υποχρέωση να απογραφούν, όπως για παράδειγμα άτομα που πληρώνονταν από ειδικούς λογαριασμούς, υπάλληλοι που απουσίαζαν σε άδεια, ενώ υπήρξε και περίπτωση υπαλλήλου που δεν ήθελε να απογραφεί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Μηδενικό κόστος

Η ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων είχε μηδενικό κόστος για το Δημόσιο, ενώ κατά τη διάρκειά της το σύστημα δέχθηκε διαδικτυακή επίθεση με στόχο τη μείωση της απόδοσής του, και τα στοιχεία της επίθεσης διαβιβάστηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το σύστημα δεχόταν 60.000 - 80.000 εγγραφές την ημέρα, ενώ η ημέρα αιχμής που δέχθηκε τις περισσότερες εγγραφές ήταν η 22α Ιουλίου. Η απογραφή εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ) θα συνεχιστεί από Σεπτέμβριο.


Σύνολο απογραφέντων δημοσίων υπαλλήλων (http://wwk.kathimerini.gr/kathnews/graph/31-07-10/s4.pdf) 

Καθημερινή (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100020_31/07/2010_409953)
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 15 Ιουλίου 2012, 12:25:02
 Απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι έως τις 31 Ιουλίου 2010: 768.009
                                                          13 Ιουλίου 2012 692.303

Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Ιουλίου 2012, 09:39:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι έως τις 31 Ιουλίου 2010: 768.009
                                                          13 Ιουλίου 2012 692.303Καλό είναι να γράφουμε και την πηγή μας.

http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1777.msg11695.html#msg11695
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: Όμηρος στις 16 Ιουλίου 2012, 09:49:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι έως τις 31 Ιουλίου 2010: 768.009
                                                          13 Ιουλίου 2012 692.303Καλό είναι να γράφουμε και την πηγή μας.

http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1777.msg11695.html#msg11695
http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.asp (http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.asp) ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ 692303
Τίτλος: Απ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 29 Δεκεμβρίου 2013, 13:54:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απογεγραμμένοι Μισθοδοτούμενοι έως τις 31 Ιουλίου 2010: 768.009
                                                          13 Ιουλίου 2012 692.30327 Δεκεμβρίου 2013 685.400

www.apografi.gov.gr
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 16 Ιανουαρίου 2014, 14:54:16
16 Ιανουαρίου 2014

671.972
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 4 Φεβρουαρίου 2014, 11:02:51
3 Φεβρουαρίου 2014

667.333 εκ των οποίων 30.995 (5%) είναι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές, υπάλληλοι πολιτικών γραφείων κλπ.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 2 Οκτωβρίου 2014, 17:56:51
2 Οκτωβρίου 2014

Αριθμός μισθοδοτούμενων ελληνικού δημοσίου 651.219.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Οκτωβρίου 2014, 18:15:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2 Οκτωβρίου 2014

Αριθμός μισθοδοτούμενων ελληνικού δημοσίου 651.219.

Άραγε από πότε γνωρίζουμε στο Ελληνικό Κράτος πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε; Θυμάστε που μας ρωτούσε η Τρόικα και δεν ξέραμε τι να απαντήσουμε;
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 2 Οκτωβρίου 2014, 18:45:49
Σε γράφημα τα στοιχεία του ΑΡΗΣ
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 12 Νοεμβρίου 2014, 19:43:00
Άρχισε η έξοδος από το μνημόνιο

Απογραφή 10 Νοεμβρίου 2014  657.057

(651.219 στις 2/10/2014)
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 12 Νοεμβρίου 2014, 20:29:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άρχισε η έξοδος από το μνημόνιο

Απογραφή 10 Νοεμβρίου 2014  657.057

(651.219 στις 2/10/2014)
Σωστός...  ;) . Πλησιάζουν; και εκλογές.
 Εδώ προσλήφθηκαν 2486 γιατροί το 2014 και έγινε προγραμματισμός 4.000 προσλήψεων έτους 2015  (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,5806.msg52680.html#msg52680) (πλάκα κάνω...).
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 23 Απριλίου 2015, 22:01:42
Μετά από 6 μήνες απαξίωσης και μη πληροφόρησης, ενημερώθηκε τελικά η νέα ιστοσελίδα της απογραφής στις 22 Απριλίου 2015 (προηγούμενη ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2014).

Συνήθως η ιστοσελίδα της απογραφής ενημερώνεται την περίοδο που γίνονται οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Στην πρόσφατη απογραφή καταγράφονται 572.576 μισθοδοτούμενοι από το ελληνικό δημόσιο από 579.164 πριν 6 μήνες.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 23 Απριλίου 2015, 22:23:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά από 6 μήνες απαξίωσης και μη πληροφόρησης, ενημερώθηκε τελικά η νέα ιστοσελίδα της απογραφής στις 22 Απριλίου 2015 (προηγούμενη ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2014).

Συνήθως η ιστοσελίδα της απογραφής ενημερώνεται την περίοδο που γίνονται οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Στην πρόσφατη απογραφή καταγράφονται 572.576 μισθοδοτούμενοι από το ελληνικό δημόσιο από 579.164 πριν 6 μήνες.

Οι συνταξιούχοι πόσοι είναι;
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 23 Απριλίου 2015, 22:43:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά από 6 μήνες απαξίωσης και μη πληροφόρησης, ενημερώθηκε τελικά η νέα ιστοσελίδα της απογραφής στις 22 Απριλίου 2015 (προηγούμενη ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2014).

Συνήθως η ιστοσελίδα της απογραφής ενημερώνεται την περίοδο που γίνονται οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Στην πρόσφατη απογραφή καταγράφονται 572.576 μισθοδοτούμενοι από το ελληνικό δημόσιο από 579.164 πριν 6 μήνες.

Οι συνταξιούχοι πόσοι είναι;

Η apografi.gov.gr αφορά μισθοδοτούμενους του ελληνικού δημοσίου και δεν καταγράφει συνταξιούχους.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Denominator στις 23 Απριλίου 2015, 23:18:38
Τελικά πόσοι ήταν προ 6μήνου, 579164 (#28) ή 657057 (#26);
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 24 Απριλίου 2015, 00:07:16
10 Νοεμβρίου 2014, Τακτικό Προσωπικό (Μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), 579.164
10 Νοεμβρίου 2014, Λοιπό προσωπικό Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, 77.893
                                                                                      ΣΥΝΟΛΟ, 657.057
22 Απριλίου 2015,  Τακτικό Προσωπικό (Μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), 572.576
22 Απριλίου 2015,  Λοιπό προσωπικό Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, 87.653
                                                                                     ΣΥΝΟΛΟ, 660.229

www.apografi.gov.gr
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 11 Αυγούστου 2015, 22:02:18
Από 4 Ιουνίου 2015 λειτουργεί η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της απογραφής, από την οποία, δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τον αριθμό των ιατρών ΕΣΥ, παρά μόνο για τον συνολικό αριθμό υπαλλήλων του υπουργείου υγείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δεκ. 2014 79.533
Ιαν. 2015 79.023
Φε. 2015 78.958
Μά.2015 78.814
Απ. 2015 78.704
Μά. 2015 78.583
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 3 Οκτωβρίου 2015, 20:48:33
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Τακτικό προσωπικό (Εκτός ΝΠΙΔ) 567.069                          
                          Έκτακτο προσωπικό (Εκτός ΝΠΙΔ) 49.939        Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Οργανα Διοίκησης 1.198       Μετακλητοί    1.676                Αιρετοί    6.723    
                          Τακτικό Προσωπικό ΝΠΙΔ             31.489
                          Έκτακτο προσωπικό ΝΠΙΔ            11.491        Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Οργανα Διοίκησης  1.733          

ΣΥΝΟΛΟ                                                           614.988                                                                2.931                              1.676                              6.723ΓΕΝ.ΣΥΝ.626.318  
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 8 Ιανουαρίου 2016, 08:37:52
03/01/2015 Καθημερινή.

Το Δημόσιο μειώνεται λόγω...συνταξιοδοτήσεων.

Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά λόγω... συνταξιοδοτήσεων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι (τακτικό προσωπικό) ανέρχονταν τον Νοέμβριο του 2014 σε 579.164 έναντι 567.197 τον Νοέμβριο του 2015.

«Κύμα» συνταξιοδοτήσεων, προφανώς ελέω μνημονίου και αλλαγών στο ασφαλιστικό, καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αυτά δημοσιεύονται στο apografi.gr, για το επίμαχο χρονικό διάστημα σημειώνεται μείωση περίπου 12.000 υπαλλήλων (11.967 για την ακρίβεια), εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία οφείλεται σε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι (τακτικό προσωπικό) ανέρχονταν τον Νοέμβριο του 2014 στους 579.164 έναντι 567.197 υπαλλήλων τον Νοέμβριο του 2015. Μόνο στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2015 αποχώρησαν συνολικά 737 άτομα από το στενό Δημόσιο, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν εργαζόμενοι στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (151), στους ΟΤΑ (136), στο υπουργείο Υγείας (119) και στο υπουργείο Παιδείας (113).

Το μοναδικό υπουργείο όπου σημειώθηκε αύξηση των εργαζομένων είναι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (86.341 υπάλληλοι τον Οκτώβριο, 86.694 τον Νοέμβριο), γεγονός που, ωστόσο, αποδίδεται στην αύξηση των προσλήψεων λόγω της εισαγωγής σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναλυτικά οι εργαζόμενοι ανά υπουργείο τον Νοέμβριο του 2015 καταγράφονται ως εξής:

• κυβερνητικοί/πολιτειακοί φορείς: 117

• Βουλή: 1.183

• ανεξάρτητες αρχές: 1.689

• Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: 414

• υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 2.086

• υπουργείο Δικαιοσύνης: 15.813

• υπουργείο Εθνικής Αμυνας: 86.694

• υπουργείο Εξωτερικών: 1.898

• υπουργείο Εργασίας: 16.519

• υπουργείο Εσωτερικών: 64.968

• υπουργείο Ναυτιλίας: 8.064

• υπουργείο Οικονομίας: 2.400

• υπουργείο Οικονομικών: 15.205

• υπουργείο Περιβάλλοντος: 792

• υπουργείο Παιδείας: 170.508

• υπουργείο Πολιτισμού: 7.166

• υπουργείο Υγείας: 77.832

• υπουργείο Υποδομών: 4.505

• αποκεντρωμένες διοικήσεις: 6.780

• ΟΤΑ: 82.564.

Αντίθετα, αύξηση σημειώνεται στο έκτακτο προσωπικό (ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, ωρομίσθιοι) που απασχολείται στο Δημόσιο (εκτός ΝΠΙΔ), καθώς από 56.169, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά περίπου 5.000, φτάνοντας τους 61.387. Αύξηση παρατηρείται το ίδιο διάστημα και στους μετακλητούς (1.578 έναντι 1.814 τον Νοέμβριο), ενώ ως προς το τακτικό προσωπικό των ΝΠΙΔ παρατηρείται επίσης αύξηση, κυρίως λόγω της απογραφής του προσωπικού της ΕΡΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ΝΠΙΔ της Γ.Γ. Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης εμφανίζεται να έχουν 691 εργαζόμενους τον Οκτώβριο του 2015, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους εμφανίζονται να απασχολούν 2.487 υπαλλήλους. Το ίδιο διάστημα, τα ΝΠΙΔ των λοιπών υπουργείων εμφανίζονται να έχουν ελάχιστες αυξομειώσεις στο προσωπικό τους. Αντίθετα, το έκτακτο προσωπικό των ΝΠΙΔ εμφανίζει συνολικά μείωση, καθώς τον Οκτώβριο του 2015 ανερχόταν σε 11.134, ενώ έναν μήνα μετά μειώθηκε σε 10.927 υπαλλήλους. Τέλος, ως προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων), έχουν μειωθεί σε 96 έναντι 126 τον Οκτώβριο του 2015 και, ως προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε αργία, έχουν οριακά αυξηθεί από 439 τον περασμένο Οκτώβριο σε 448.

http://www.kathimerini.gr/844353/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/ligoteroi-dhmosioi-ypallhloi-alla-logw-synta3iodothsewn
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονική απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: GirousisN στις 7 Οκτωβρίου 2018, 11:29:38
Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει ο αριθμός των ΔΥ με την πάροδο των ετών, τόσο στο σύνολο, όσο και αυτών που απασχολούνται στο Υπ. Υγείας, αν τον συγκρίνει με παλιότερες αναρτήσεις στο thread.
(https://www.ygeianet.gr/images/site/1502/60195_large/apografi-8-2018-statistika.jpg)

Σύνολο     653.408 , από 657.257 (10/11/2014).
Υπ. Υγείας   79.543 , από 79.533 (12ος/2014).