Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 2 Φεβρουαρίου 2015, 00:08:50

Τίτλος: Πρέπει σώνει και καλά να είσαι καλός επιστήμονας για να είσαι καλός πολιτικός;
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Φεβρουαρίου 2015, 00:08:50
Αν κρίνει κανείς από την σύγχρονη Σουηδική ιστορία, με την οποία ασχολήθηκα αρκετά λόγω του ότι έζησα στη χώρα αυτή για 16 χρόνια, η απάντηση είναι όχι.

Ο πιο πετυχημένος Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Gunnar Sträng, ο οποίος είχε τελειώσει ένα γυμνάσιο. Ήταν Υπουργός Οικονομικών για 21 χρόνια από το 1955 έως το 1976.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gunnar_Str%C3%A4ng

Ο αμέσως καλύτερος κατά την γνώμη μου ήταν ο συνομήλικος μου (γεννημένος το 1968) συντηρητικός Anders Borg, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών για 8 χρόνια από το 2006 έως το 2014. Ο Borg σπούδασε Οικονομικά για λίγο στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης αλλά δεν πήρε ποτέ πτυχίο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Borg

(Ειδικά για τα οικονομικά η γνώμη που έχω σχηματίσει εδώ και χρόνια, και που μου την επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο νυν Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και Καθητηγής Πανεπιστημίου κ. Γιάνης Βαρουφάκης είναι ότι: "τα οικονομικά θυμίζουν περισσότερο θεολογία μετά εξισώσεων παρά Φυσικοχημεία." http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=38783  )

Επίσης ο σημερινός Πρωθυπουργός της Σουηδίας ο Stefan Löfven πήγε στο Πανεπιστήμιο για Κοινωνικός Λειτουργός αλλά τα παράτησε μετά από 1,5 χρόνο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_L%C3%B6fven

Για να μη μιλήσουμε για τον γνωστό Σουηδό διπλωμάτη Carl Bildt ο οποίος ούτε και αυτός τέλειωσε το πανεπιστήμιο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

Τελικά έχω καταλήξει ότι ακόμη και σε διεθνές επίπεδο αν έχει κανείς κοινή λογική, ακεραιότητα χαρακτήρα και μια μέτρια μόρφωση μπορεί να κάνει καριέρα με την προυπόθεση βέβαια να σε βοηθά η προσωπικότητα.  

Τα πτυχία και τα διδακτορικά δεν λένε πάντα και τόσα πολλά.