Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:40:43

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Εργασία σε Άγονες Περιοχές / Ωραριο
« Τελευταίο μήνυμα από Ioanna47 στις 23 Μαρτίου 2024, 17:56:10 »
Καλησπέρα σε όλους,το ωραριο των αγροτικων είναι 5νθημερο 7ωρο συνεχές όπως και των ειδικευομενων με ελεύθερα τα σαβ/κα εκτός αν υπάρχει εφημερια;
Και για τον πρώτο μήνα στο νοσοκομειο υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν εφημεριών;
Ευχαριστώ.
22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παντως αναφερεται για ολους τους ιατρους ΕΣΥ, οποτε και της πρωτοβαθμιας και οχι μονο νοσοκομειακων οπως το προηγουμενο.

Τα γύρισε Τούμπα τελικά ο Γεωργιάδης και ενώ στη δημόσια διαβούλευση αναφερόταν γενικα σε ιατρούς ΕΣΥ, στο νομοσχέδιο που έφερε τελικά στη Βουλή ιδιωτικό έργο θα επιτρέπεται μόνο σε "ιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε νοσοκομεία". Καραγκιόζης όπως πάντα.
23
Ουσιαστικά πρόκειται για τα ίδια εμβόλια που πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι ενήλικες, συν κάποια εμβόλια που είναι για ευπαθείς ομάδες.


Ertnews 22.03.2024

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
24
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
« Τελευταίο μήνυμα από Mavrogialouros στις 22 Μαρτίου 2024, 21:45:06 »
Το υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εξειδικευσουν αμέσως  και ρητώς ποιές συνταγογραφικές συμπεριφορές οδηγούν στην υπέρβαση του πλαφόν, ώστε να είμαστε σε θέση να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

Αναλυτικότερα:

Θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετούμε συνταγογραφικά;
Θα πρέπει να υπολογίζουμε το κόστος της κάθε συνταγής, (μαντεύοντας τα ιδιοσκεύασματα που ο ασθενής θα λάβει τελικά) και να αρνούμαστε να συνταγογραφήσουμε το σύνολο της φαρμακευτικής αγωγής του εάν αυτό υπερβαίνει το πλαφόν;
Θα πρέπει να σταματήσουμε οριζόντια τη συνταγογράφηση  "ακριβών" φαρμάκων πχ ινσουλινών, ΝΟACs, GPL-1, SGLT-2, συνδυασμών υπολιπιδαιμικων, ακριβών εμβολίων,κτλ και να παραπέμπουμε τους ασθενείς σε "ειδικούς"  ή σε συναδέλφους με περιθώριο στο πλαφόν για να γράψουν τις συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων;
Θα πρέπει να πληκτρολογούμε μόνο γενόσημα  κατά την αναζήτηση των ιδιοσκευασμάτων;
Θα πρέπει ή όχι να εκδίδουμε πολύμηνες συνταγές;
Θα πρέπει να αναστέλλουμε τη συνταγογράφηση κάθε φορά που επίκειται αλλαγή του δελτίου τιμών

Τελικά τι είναι ο ΕΟΠΥΥ;   Προϊστάμενος και εργοδότης  και μπορεί να μας επιβάλλει ποινές για αδικήματα που αυτός επινοεί με κρυφούς αλγορίθμους; Ποιούς θα αφορούν οι ποινές; Όλους τους γιατρούς γενικώς, ή μόνο τους ιδιώτες  ή τους συμβεβλημένους;  Μήπως το χρεωκοπημένο μόρφωμα   αποφάσησε να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του χυδαίου claw back με τη μορφή προστίμων, σε όλο το ιατρικό σώμα; Ή απειλεί αόριστα με ύφος και ήθος που ταιριάζει μοναχά σε απολυταρχικά καθεστώτα;








25
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
« Τελευταίο μήνυμα από ZArk στις 22 Μαρτίου 2024, 20:31:33 »
Τα νούμερα που δηλώνεις συνάδελφε αναφέρονται στον Μάρτιο 2023 όπως είδα. Όλο το 7μηνο που έλεγξα είναι στο ίδιο χάλι, τον δε Ιούνιο του ίδιου έτους εγώ έχω ξεφύγει εντελώς, καταγράφοντας απόκλιση κατά 94% στο πλήθος εκτελεσμένων συνταγών  και 106% στο πλήθος των δικαιούχων. !!!
Εγώ ως Γενικός Ιατρός  ΕΣΥ, σε καθεστώς μετακίνησης σε άλλη θέση, εξυπηρετώ ουσιαστικά πληθυσμό δύο ιατρείων μιας και το 70-80% των ασθενών του ιατρείου από το οποίο προέρχομαι απευθύνονται σε εμένα για εξέταση και κυρίως συνταγογράφηση ( επισημαίνω άνευ κάποιου αντιτίμου) . Αντί να ακούσω λοιπόν κάποιο μπράβο ή κάποιο ευχαριστώ κατά πάσα πιθανότητα θα κληθώ να πληρώσω και πρόστιμο από πάνω! Μήπως οι καρεκλοκένταυροι των διαφόρων Ιατρικών συλλόγων και επαγγελματικών ενώσεων θα έπρεπε να μεριμνήσουν?
26
ΕΟΠΥΥ / ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
« Τελευταίο μήνυμα από Mavrogialouros στις 22 Μαρτίου 2024, 16:12:53 »
Υπουργείο Υγείας: Άγριο πλαφόν και πρόστιμα για τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν (κατά τη γνώμη του "αφέντη"  ΕΟΠΥΥ) φάρμακα –  Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος με ποιά δημιουργική στατιστική υπολογίζει ο ΕΟΠΥΥ το πλαφόν για τη Γενική Ιατρική, δεδομένου ότι η επιλογή των ιδιοσκευασμάτων γίνεται από τον ασθενή και τον φαρμακοποιό και η τιμολόγηση από τον ΕΟΠΥΥ;

Ενδεικτικά:

Διατηρώ ιατρείο  χαμηλής οικονομικής απόδοσης (μόλις μετά βίας "βγαίνει" καθαρός ένας μισθός   ΕΣΥτη -ΧΩΡΙΣ εφημερίες- το μήνα) και δεν έχω (δεν επιθυμώ) καμμία σύμβαση με οποιονδήποτε φορέα / εργοδότη δημόσιο ή ιδιωτικό. Το ποσοστό μου σε "κλειδωμένα" ιδιοσκευάσματα είμαι μηδέν. (βλ 2ο συννημένο)    Επισυνάπτω screen capture από την ανάλυση της συνταγογράφησής μου του Μαρτίου του 2023 από τον ΕΟΠΥΥ όπου προκύπτει απόκλιση από το πλαφον 444% , ενώ δεν προκύπτει συνεργασία με καμμία φαρμακευτική εταιρεία ή φαρμακείο (μπλέ και κόκκινο βέλος).

Τι γίνεται;
27
Και ενώ στην Ελλάδα θα πάμε να ψηφίσουμε και στις Ευρωεκλογές του 2024, με βάση σε ποια παράταξη ανήκε ο παππούς μας στον εμφύλιο πόλεμο, ή με βάση σε ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της αγαπημένης μας ομάδας ή με βάση το ποιο κόμμα, μας έκανε τα πιο πολλά ρουσφέτια, υπάρχει μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (Σουηδία) όπου οι μεγάλες εφημερίδες έχουν ήδη βγάλει στις ιστοσελίδες τους ερωτηματολόγια με ερωτήσεις που σχετίζονται με την άποψη σου για θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), και ανάλογα με το τι απαντάς, ένα υπολογιστικό εργαλείο, σου λέει ποιο είναι το Σουηδικό κόμμα που αντιπροσωπεύει καλύτερα τις απόψεις σου για τα σύγχρονα ζητήματα της Ε.Ε. Έτσι η μεγαλύτερη εφημερίδα της Σουηδίας η Dagens Nyheter έχει ήδη βγάλει στην ιστοσελίδα της την Εκλογική Πυξίδα (valkompassen 2024) για τις ευρωεκλογές του 2024. (Έτσι συμβάλλει η υπεύθυνη δημοσιογραφία στο να διαπαιδαγωγούνται υπεύθυνοι πολίτες).

Δεκαέξι είναι οι ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει όποιος θέλει να κάνει το τεστ στην εφημερίδα Dagens Nyheter. Στην κάθε ερώτηση μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων απαντήσεων ( συμφωνώ απόλυτα, συμφωνώ εν μέρει, διαφωνώ εν μέρει, διαφωνώ απόλυτα). Με την βοήθεια του μεταφραστικού εργαλείου deepl μπορεί κανείς να τις διαβάσει αναλυτικά. Από αυτές τις δεκαέξι ερωτήσεις, σου επιτρέπει να επιλέξεις και τρεις οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσένα.

Τις ερωτήσεις τις έχουν επιλέξει ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Tommy Möller μαζί με τον Δημοσιογράφο Christer Isaksson.

Παρακάτω θα κάνω μια γρήγορη περίληψή τους:

1) Πρέπει η περιβαλλοντική πολιτική και η κλιματική αλλαγή πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Ε.Ε.;

2) Πρέπει να υπάρχει περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ε.Ε.;

3) Πρέπει η Ε.Ε. να εγγυάται το δικαίωμα στην άμβλωση σε όλα τα κράτη μέλη;

4) Πρέπει η Ε.Ε. να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό FBI;

5) Πρέπει η Ε.Ε. να επιτρέπει στους Σουηδούς κυνηγούς να κυνηγούν λύκους στη Σουηδία; (οι λύκοι έχουν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα στην Σουηδία αλλά η Ε.Ε. απαγορεύει το κυνήγι τους).

6) Πρέπει η γεωργική πολιτική της Ε.Ε. να επικεντρωθεί περισσότερο στη γεωργία μικρής κλίμακας;

7) Πρέπει η Ε.Ε. να αναπτύξει κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας;

8 ) Πρέπει η πυρηνική ενέργεια να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. με τους ίδιους όρους που αντιμετωπίζονται και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

 9)  Πρέπει η Ε.Ε. να πιέσει τα κράτη μέλη της, να αυξήσουν την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων;

10) Πρέπει η Ε.Ε. να αφήσει στις χώρες μέλη της, μεγαλύτερη ανεξαρτησία λήψης αποφάσεων;

11) Πρέπει να επιτραπεί στην Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε.;

12) Πρέπει η Σουηδία να αποχωρήσει από την Ε.Ε.;

13) Πρέπει η Ε.Ε. να δεχτεί περισσότερα κράτη μέλη;

14) Πρέπει η Σουηδία να μπει στο ευρώ;

15) Πρέπει η Ε.Ε. να αναγνωρίσει επειγόντως την Ουκρανία ως μέλος της;

16) Πρέπει η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. θα γίνει πιο γενναιόδωρη;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
28
21-03-2024 ertnews

Συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Διατροφής από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
29
Hernia Ultrasound Normal Vs Abnormal Images | Direct/Indirect Inguinal/Epigastric/Femoral Hernia USG

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν ξεχνούμε να εξετάσουμε τον ασθενή
και ξαπλωμένο αλλά και όρθιο
και σε ηρεμία αλλά και όταν βήχει
με τον ηχοβολέα και οριζοντίως αλλά και καθέτως.
30
21/03/2024 iatronet

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 10