Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 19 Ιουλίου 2013, 15:04:10

Τίτλος: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Ιουλίου 2013, 15:04:10
ΕΝ..Ι - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

http://www.eni-eopyy.gr

http://eni-eopyy.net

http://forum.eni-eopyy.gr

κλειστή ομάδα στο Facebook : http://www.facebook.com/groups/iatroi.eopyy
Τίτλος: Απ: ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Ιουλίου 2013, 15:05:16
Health Daily, 18/07/2013.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.
 
Κατέθεσαν µε υπόµνηµα
τις κυρίαρχες θέσεις τους
Στόχο την κατάθεση υποµνήµατος µε
τις κυρίαρχες θέσεις και προτάσεις της
Ένωσης σχετικά µε τη δύσκολη οικονοµική
κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ
πραγµατοποίησε χθες το ∆ιοικητικό
Συµβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ µε τον
Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Η Ένωση πρότεινε λύσεις µε σκοπό
την ριζική αναδόµηση του ΕΟΠΥΥ µε
κεντρικό πυρήνα το ιδιωτικό ιατρείο και
την µετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή
υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό
τοµέα µε ταυτόχρονη διατήρηση όλων
των θέσεων εργασίας των ιατρών. Η ΕΝΙ
– ΕΟΠΥΥ ζήτησε επίσης, την θεσµοθέτηση
της δυνατότητας σύµβασης όλων των
ιατρών µε τον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση
του πλαφόν των 200 επισκέψεων, την
απόσυρση των κουρεµάτων, ειδικά του
µέτρου των 20 ηµερών, την άµεση και
τακτική πληρωµή των οφειλοµένων
ποσών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς, την
συλλογική σύµβαση του ΕΟΠΥΥ µε την
Ένωση, την αύξηση της αποζηµίωσης της
ιατρικής επίσκεψης και θέσπιση συµµετοχής
5 ευρώ όπως εφαρµόζεται ήδη στα
δηµόσια νοσοκοµεία – κέντρα υγείας κ.ά.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 19 Ιουλίου 2013, 18:54:32
ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ : Όχι στο λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ναι στην επιβίωση των ιδιωτικών ιατρείων με τα 5 εύρω συμμετοχής. (http://eni-eopyy.net/2013/07/18/%ce%b5%ce%bd%ce%b9-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ad%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%8a%ce%b1%cf%84/)   Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τι εννοούμε με την φράση ” ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας” διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ σημαίνει ότι ζητάμε να κλείσουν τα πρώην ΙΚΑ. Τα πρώην ΙΚΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ως κέντρα υγείας αστικού τύπου με 24 ωρη λειτουργία και να αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης προς τα δημόσια νοσοκομεία σε συνεργασία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Είναι απαράδεκτο τα 2/3 των επισκέψεων σε ημέρες εφημερίας να είναι περιστατικά πρωτοβάθμιας φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν σημαντικά τα νοσοκομεία μας καθώς για να τα προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να έχει παραπεμπτικό είτε από συμβεβλημένο ιατρό είτε από κέντρο υγείας, εκτός βέβαια από τα περιστατικά που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ.
    Η άλλη εκδοχή είναι να αναλάβει το ΙΚΑ με δικά του κονδύλια την λειτουργία τους και να διεκδικήσει σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μερίδιο των κονδυλίων που θα διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για ΠΦΥ. Αν είναι πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές οι συγκεκριμένες δομές θα επικρατήσουν στην αγορά ! Ας καταλάβουμε ότι οι μέρες του κρατικού προστατευτισμού στην υγεία τελείωσαν χωρίς επιστροφή κάθε ευρώ που σπαταλάμε λείπει από την υγεία του λαού μας !
   Τέλος θεωρούμε αδιανόητη την αντίδραση Προέδρου του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκου στην θέσπιση των 5 ευρώ ως συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την κλινική επίσκεψη. Όσοι ΔΕΝ το αποδέχονται, βάλουν ευθέως κατά του συνόλου των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς σε περίπτωση που θεσπισθεί θα ανεβάσει αναλόγως και τις τιμές των επισκέψεων στα μη συμβεβλημένα ιατρεία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να αποδέχονται τα 5 ευρώ κατά την επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία – κέντρα υγείας καθώς και τα 70 ευρώ στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και να μην συναινούν να εφαρμοσθούν ίδια μέτρα στα ιδιωτικά ιατρεία !!
Posted on 18/07/2013 by Γ. Ελευθερίου

...
Η πρόταση για τα 5 ευρώ είχε ακουστεί και στην αρχή επι Λοβ... αλλά δεν προχώρησε. Χαλάει το προφίλ της κυβέρνησης για δωρεάν (τάχα) περίθαλψη. Απο την άλλη αυξάνει (ελάχιστα) το ιατρικό εισόδημα (οι περισσότεροι το παίρνουν ήδη και μάλιστα 10εύρω), κάνει αναγκαία την κοπή απόδειξης (τώρα τα παίρνουν μαύρα) και μειώνει τις επισκέψεις και τα φάρμακα (κανείς δεν θα έρχεται να γράψει 1 Salospir ή ένα NAPROSYN - εκτός αν γίνει ποτέ υποχρεωτική η συνταγή γιατρού όπως θα έπρεπε).
   Για το ΙΚΑ να αναλάβει τα ιατρεία του ανεξάρτητα με έσοδα απο τον ΕΟΠΥΥΥ απλώς γελάω...   :laugh:
   Τα ιατρεία του ΙΚΑ αν γίνουν ΚΥ αστικά (ή ημιαστικά) σημαίνει είτε ένταξη στο ΕΣΥ (και κρατικός μισθός για τους γιατρούς) είτε το προηγούμενο (ανεξάρτητα, με έσοδα απο τον ΕΟΠΥΥ δλδ τελικά κλείσιμο χρεοκοπίας). Τίποτα απο αυτά δεν θέλει ο διπλοθεσίτης πΠΙΣ.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Απριλίου 2014, 14:32:55
07/04/2014.

Δελτίο Τύπου
ΘΕΜΑ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΟΠΥΥ – ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, έλαβε την διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ΞΕΚΙΝΑ επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι συμβεβλημένοι ιατροί αποτελούν πλέον τον ΒΑΣΙΚΟ πάροχο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους ασφαλισμένους. Παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία ΑΥΞΗΣΗ 11,7% σε σχέση με το 2012 ! Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική ΜΕΙΩΣΗ των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%. Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιό ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.

Βασικοί διαπραγματευτικοί μας στόχοι είναι το δικαίωμα ανανέωσης ΟΛΩΝ των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν συμφωνούμε με ΚΑΜΙΑ ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ πρόσβαση των ασθενών μας σε φάρμακα και εξετάσεις. Η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ. Εδώ και πολύ καιρό πρώτη η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει θέσει το θέμα της αυτόματης καταχώρησης των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ πληρωμής των δεδουλευμένων καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, ζητάμε επίσης την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του παρακρατηθέντος 10% από την 1/1/2012

Εν αναμονή της έναρξης της διαπραγμάτευσης, ελπίζουμε σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την επαγγελματική επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών – συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου Χ. Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.net/2014/04/07/%CE%B5%CE%BD%CE%B9-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BF/
Τίτλος: Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ αν δεν πληρώσει ΑΜΕΣΑ τα ληξιπρόθεσμα – Ζητάμε διάλογο.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 1 Απριλίου 2015, 15:35:47
01/04/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 1-4-2015

ΘΕΜΑ: Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ αν δεν πληρώσει ΑΜΕΣΑ τα ληξιπρόθεσμα – Ζητάμε έναρξη διαλόγου.

Αγανάκτηση προκαλεί η κυνική ομολογία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού έχει ολοκληρωθεί στις 31.12.2014, χωρίς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις εκκαθαρίσεις, σημειώνοντας ότι από 1.1.2015 είναι πλέον αδύνατη η πληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς του ιδιώτες λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου!

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνηση βάζει στο χέρι αποθεματικό 50 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ και 150 εκατ. ευρώ για προμήθειες νοσοκομείων προκειμένου να πληρώσει άλλες υποχρεώσεις! Πέραν αυτών σήμερα ο Οργανισμός παρουσιάζει 43 εκατ. ευρώ έλλειμμα καθώς δεν έχει εισπράξει τα δέοντα από τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά ούτε και την κρατική χρηματοδότηση που του οφείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γεγονός που κανονικά έπρεπε να γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την “κλοπή” των δεδουλευμένων των ιατρών καθώς και την αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ από κάθε ρευστότητα τη στιγμή που χρωστά πάνω από 600 εκ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει με επίσημο έγγραφο συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να εξευρεθεί λύση πάνω στο τεράστιο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, της υποχρηματοδότησης και της σύναψης νέων συμβάσεων καθώς οι παλαιές λήγουν σε λίγες εβδομάδες με κίνδυνο να μείνουν οι ασφαλισμένοι ακάλυπτοι από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ζητάμε την ΠΛΗΡΗ εξόφληση των παλαιών οφειλών του οργανισμού και την έναρξη διαλόγου προκειμένου να καταλήξουμε στην υπογραφή 3 ετούς σύμβασης με τον οργανισμό.

Καλούμε τον Υπ. Υγείας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς οι συμβεβλημένοι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ΔΕΝ μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη σύναψη σύμβασης με τον οργανισμό, νομικά δεσμευτικής για τα συμβαλλόμενα μέρη.

Από το γραφείο τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ

http://eni-eopyy.net/2015/04/01/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9/
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: md στις 1 Απριλίου 2015, 19:09:44
Πότε ειπώθηκαν τα περί 3ετους συμβασης?
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Απριλίου 2015, 11:08:35
02/04/2015
ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν τον Ιανουάριο οι πάροχοι Υγείας
Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις, πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα.

Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για να αποπληρωθεί κανονικά ο Ιανουάριος για όλους τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας. Την παραπάνω διαβεβαίωση έλαβε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ. Στο θέμα αυτό υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού βάσει νόμου ο ειδικός λογαριασμός αποζημίωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν ενεργός μέχρι τις 31.12.2014. Αυτό σημαίνει ότι ελλείψει νομοθετικού πλαισίου ο ειδικός λογαριασμός δεν χρηματοδοτείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους τελευταίους τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεξόφλητες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον ειδικό λογαριασμό υπήρχαν ως το τέλος του 2014 περί τα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως επιστράφηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επειδή ο λογαριασμός ήταν πια ανενεργός.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κάνει διάβημα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα για παράταση της ισχύος του ειδικού λογαριασμού.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=691554
Τίτλος: ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ. Δελτίο Τύπου: Η επίσχεση είναι πλέον μονόδρομος.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Ιουλίου 2015, 20:32:27
27/07/2015

http://us6.campaign-archive1.com/?u=4bf9de6ebe21bec350c746f78&id=2288b1f421
Τίτλος: Απ: ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ. Δελτίο Τύπου: Η επίσχεση είναι πλέον μονόδρομος.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 27 Ιουλίου 2015, 20:38:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
27/07/2015

http://us6.campaign-archive1.com/?u=4bf9de6ebe21bec350c746f78&id=2288b1f421
   Μπα, ξύπνησε και η ΕΝΙΕΟΠΥΥΥ. Είχε να κάνει ανακοίνωση απο την πρωταπριλία  (http://eni-eopyy.net/2015/04/01/%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9/) και νόμιζα ότι είχε καταργηθεί ως άχρηστη ένωση.
   Ποίος άραγε ο σκοπός επανεμφάνισης; Οι επερχόμενες εκλογές; (πάντως δεν τους έπιασε ο πόνος για τους ιατρούς....)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 27 Ιουλίου 2015, 21:42:46
Εγώ θα σκεφτόμουν ότι ο πραγματικός μονόδρομος είναι το άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους συναδέλφους, που έχουν κάτω από τριετία και κάτι που ξεκίνησαν το ιδιωτικό επάγγελμα. Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστοί οι όροι των ήδη συναφθεισών συμβάσεων.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 28 Ιουλίου 2015, 09:47:59
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ θα σκεφτόμουν ότι ο πραγματικός μονόδρομος είναι το άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους συναδέλφους, που έχουν κάτω από τριετία και κάτι που ξεκίνησαν το ιδιωτικό επάγγελμα. Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστοί οι όροι των ήδη συναφθεισών συμβάσεων.
Σωστός. Αν θυμάμαι καλά όμως ,οι τελευταίες συμβάσεις συναδέλφων με τα ταμεία πριν τον ΕΟΠΥΥ χρονολογούνται από τα τέλη του 2011. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προβεί σε ΚΑΝΕΝΟΣ είδους νέα σύμβαση από τη γέννεσή του στις 1/1/2012.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 28 Ιουλίου 2015, 12:55:46
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προβεί σε ΚΑΝΕΝΟΣ είδους νέα σύμβαση από τη γέννεση του στις 1/1/2012.
  Με εργαστηριακούς υπογράφει κανονικά συμβάσεις, με κλινικούς ιατρούς όχι. Να σε διορθώσω μόνο στο ότι μερικοί νεώτεροι (κλινικοί) μέσα στο 2012 (στις αρχές) πρόλαβαν και έκαναν σύμβαση με το ΕΤΑΑ που εντάχθηκε αργότερα στον ΕΟΠΥΥ και μετά κατάφεραν να περάσουν στον ΕΟΠΥΥ...
   Σχετικά με τους νέους ιατρούς συμφωνώ (αν και δεν με συμφέρει) ότι είναι αδικία. Πάντως η ΕΝΙΕΟΠΥΥΥ για αυτό το θέμα ουδόλως ενδιαφέρεται... Μην περιμένουν απο εκεί υποστήριξη.
Τίτλος: ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Νοεμβρίου 2015, 22:17:49
02/11/2015

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του προκυρήσει Τακτική Γενική Συνέλευση με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διεξαγωγή Εκλογών για τη εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη τριετία.

Οι Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου την 7η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. Σε περίπτωση μη προσέλευσης > 50% των μελών η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την 14η Νοεμβρίου 2015, στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα. Σε περίπτωση μη απαρτίας (>25% των μελών) η Γ.Σ. και η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί οριστικά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57, 115 28 – Αθήνα) με όσα μέλη είναι παρόντα.
Δικαίωμα υποψηφιότητας για το Δ.Σ. έχουν όσα εγγεγραμένα μέλη είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 30€) αφού πληρώσουν το παράβολο υποψηφιότητας το οποίο ορίστθηκε από το Δ.Σ. στο ποσό των 70€ (συνολικό ποσό συνδρομής και παράβολου 100€).

Δικαίωμα υποψηφιότητας για την Ελεγκτική Επιτροπή έχουν όσα εγγεγραμένα μέλη είναι ταμειακώς τακτοποιημένα (ετήσια συνδρομή 30€).
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να αποσταλλούν στο email του Συλλόγου eni.eopyy@gmail.com μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Το Δ.Σ. με απόφασή του θα κάνει δεκτές και θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που πληρούν όλα τα κριτήρια μετά από συνεδρίαση του την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των Εκλογών. Με απόφαση του Δ.Σ. η ετήσια συνδρομή ορίζεται στο ποσό των 30€ ενώ καταργείται το πάγιο ποσό εγγραφής των 20€.

Οι συνδρομές (30€) και τα παράβολα υποψηφιότητας (70€) μπορούν να κατατεθούν στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας, η αιτιολογία «Συνδρομή» η/και «Παράβολο» και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Όσοι θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. ή την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να έχουν καταθέσει στο λογαριασμό του Συλλόγου τη συνδρομή και το παράβολο μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι αιτήσεις υποψηφιότητας που δεν πληρούν τα ταμειακά κριτήρια δεν θα γίνονται δεκτές από το Δ.Σ.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου                          Χρ. Παπασιδέρης

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7474184 – 6944542664

http://eni-eopyy.net/2015/11/02/%CE%B5%CE%BD%CE%B9-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/
Τίτλος: Απ: ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 3 Νοεμβρίου 2015, 01:04:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του προκυρήσει Τακτική Γενική Συνέλευση ....

Οι Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου ....
 (ετήσια συνδρομή 30€) αφού πληρώσουν το παράβολο υποψηφιότητας το οποίο ορίστθηκε από το Δ.Σ. στο ποσό των 70€ (συνολικό ποσό συνδρομής και παράβολου 100€). only

..... η ετήσια συνδρομή ορίζεται στο ποσό των 30€ ενώ καταργείται το πάγιο ποσό εγγραφής των 20€.
...
   Πάλι καλά που έλαβα το άνω mail και θυμήθηκα την ύπαρξη της ΕΝΙΕΟΠΥΥΥΥΥΥ (ή όπως λέγεται η άχρηστη ένωση-σωματείο). Μάλλον το άνω πόνημα το βλέπω σαν μια λύση στην οικονομική και ψυχολογική ανάγκη κάποιου να είναι πρόεδρος. Άκου 70 ευρώπουλα για υποψηφιότητα!!!
   Καλή τους τύχη και ας κατέβουν και στις Εθνικές εκλογές...

  ΥΓ:  Αφού έχουν γραφεία θα έχουν και γραμματέα. Τυχερός αν πληρώνεται βέβαια... (θα έχει πήξει στη δουλειά).
Τίτλος: Απ: ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 23 Νοεμβρίου 2015, 14:01:59
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Πάλι καλά που έλαβα το άνω mail και θυμήθηκα την ύπαρξη της ΕΝΙΕΟΠΥΥΥΥΥΥ (ή όπως λέγεται η άχρηστη ένωση-σωματείο). Μάλλον το άνω πόνημα το βλέπω σαν μια λύση στην οικονομική και ψυχολογική ανάγκη κάποιου να είναι πρόεδρος. Άκου 70 ευρώπουλα για υποψηφιότητα!!!
   Καλή τους τύχη και ας κατέβουν και στις Εθνικές εκλογές...
   Ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί η ψηφισθείσα δείχνει αρκετή δραστηριότητα... Ίσως έκανα λάθος στα άνω απαξιωτικά σχόλια, ο χρόνος θα δείξει.

Μια γυναίκα πρόεδρος στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ !  Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 (http://www.healthreport.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84/) Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

   Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) μετά από χρόνια. Τα σκήπτρα σε μια γυναίκα παρέδωσε ο επί σειρών ετών πρόεδρος της ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ, των ιδιωτών γιατρών δηλαδή που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, Γιώργος Ελευθερίου.
   Μετά από αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ένωση πρόεδρος εξελέγη η Άννα Μαστοράκου. Πρόκειται για τη νυν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και τη μοναδική γυναίκα που συμμετέχει στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η ίδια πάντως ευχαρίστησε τους συναδέλφους της τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής της όσο και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook.
   Να σημειωθεί πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είναι η ένωση που εκπροσωπεί τους χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες με τον οργανισμό δεδομένου ότι παραμένουν απλήρωτοι για καιρό.
 
Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών το νέο ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Μαστοράκου Άννα Πυρηνικός Ιατρός Πάτρα
Αντιπρόεδρος Κωνσταντινίδης Ιωάννης Ορθοπαιδικός Θεσσαλονίκη
Β’ Αντιπρόεδρος Γκανάς Ευάγγελος Ουρολόγος Γιαννιτσά
Γενικός Γραμματέας Παπασιδέρης Χρήστος Αγγειοχειρούργος Αθήνα
Ταμίας Δάβος Κωνσταντίνος Καρδιολόγος Αθήνα
Ειδικός Γραμματέας Γαλάνης Σπύρος Γενικός Ιατρός Κέρκυρα
Ειδικός Γραμματέας Χατζούδης Σταύρος Παθολόγος Αθήνα
Μέλος Κοσκοσάς Αρχιμήδης Οφθαλμίατρος Θεσσαλονίκη
Μέλος Αργυράκης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος Αθήνα
Μέλος Τσαμαδός Νίκος Ορθοπαιδικός Αθήνα
Μέλος Κολλάρος Θεόδωρος Γυναικολόγος Πάτρα

Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν:
Μανάκου Νίκη
Κακαράντζα Γεωργία
Παπαδοπούλου Βασιλική

   Η νέα πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου κάλεσε τους γιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ή έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Οργανισμό να εγγραφούν στην Ένωση προκειμένου να ισχυροποιηθεί περαιτέρω.
   Μάλιστα τις επόμενες ημέρες η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθούν χρόνια προβλήματα του κλάδου καθώς όπως σημειώνει η κ.Μαστοράκου: «Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθούν οι χρόνιες δυσλειτουργίες του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες δυσκολεύουν την καθημερινή ιατρική πράξη με στόχο την αποκατάσταση της επαγγελματικής και επιστημονικής ακεραιότητας του συμβεβλημένου Ιατρού και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.
(http://www.healthreport.gr/wp-content/uploads/2015/11/%CE%86%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%851-650x379.jpg)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 23 Νοεμβρίου 2015, 15:22:17
Πράγματι η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι αξιόλογη .
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι πόσα μέλη απαριθμει η συγκεκριμένη Ένωση απο 4500 συμβεβλημένους ;
Το λέω αυτό γιατί στις φωτογραφίες της Γενικής συνέλευσης που αναρτήθηκαν στο fb μέτρησα περι τα 18 άτομα περίπου !!!
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 23 Νοεμβρίου 2015, 22:01:23
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το λέω αυτό γιατί στις φωτογραφίες της Γενικής συνέλευσης που αναρτήθηκαν στο fb μέτρησα περι τα 18 άτομα περίπου !!!
   Απο τα οποία εκλέχθηκαν τα 14!!!
   Συμφωνώ απόλυτα με τους ενδοιασμούς γι αυτό και τα απαξιωτικά μου λόγια προ 3 μηνυμάτων. Ελπίζω πάντως σε καλύτερη-περισσότερη δραστηριότητα. Οψόμεθα...
Τίτλος: ENI-EOΠΥΥ: Ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους συμβεβλ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Νοεμβρίου 2015, 22:54:16
27/11/2015

ENI-EOΠΥΥ: Ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους συμβεβλημένους ιατρούς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους συμβεβλημένους ιατρούς

 Το ασαφές πλαίσιολειτουργίας του Οργανισμού απαξιώνει την καθημερινή λειτουργία των ιατρείων

Απλήρωτους αφήνει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε εποχή αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων, παρόλη την εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 05 Αυγούστου του 2015 στο Υπουργείο Υγείας με τον νυν Υπουργό Υγείας κ Ξανθό Ανδρέα, παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ.

Οι μήνες πέρασαν και τα οξυμένα προβλήματα διογκώθηκαν, χωρίς καμία ουσιαστική διάθεση επίλυσης εκ μέρους του Υπουργείου.

Αναλυτικότερα:

Τον Δεκέμβριο, δεν μπορεί να προγραμματιστεί καμία πληρωμή καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση με έκδοση ΦΕΚ για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αποτελεί επιτακτικό αίτημα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ από το καλοκαίρι.
Η συνέπεια της πολύμηνης στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και της υποχρεωτικής κατάθεσης των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, είναι ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί θα αναγκαστούν να επιστρέψουν πολύ σημαντικό μέρος των χρημάτων που έχουν εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μέσω της φορολογίας εισοδήματος, διότι θα συνυπολογιστούν ποσά που δεν έχουν στην πραγματικότητα εισπραχθεί.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010 ακόμη δεν έχουν αποδοθεί καθώς δεν έχει προκύψει σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόβλεψη αναπλήρωσης των δεσμευμένων χρημάτων στο ΓΛΚ για αυτό το σκοπό. Για τα ποσά αυτά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος παραγραφής, κάτι που μας αναγκάζει να προσφύγουμε άμεσα σε δικαστικούς αγώνες κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά όσων φέρουν τη νομική ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών.
Είναι αβέβαιο και ασαφές το σχέδιο της πολιτείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με διαβεβαίωση συμμετοχής της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στη διαβούλευση.
Είναι καταδικαστέα η απόφαση της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING» να μην προβεί σε νομική αξίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά να απαιτήσει το ποσό του δανείου και του ανατοκιζόμενου κεφαλαίου από τους εξαθλιωμένους ιατρούς, από τους οποίους ζητήθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία !
Το «θέατρο του παραλόγου» εξακοντίζει τις υποχρεώσεις και μηδενίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών, μετατρέποντας τους σε μόνιμα εξιλαστήρια θύματα του συστήματος.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κατανοήσει ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας και ασκούν ιδιωτικό βιοποριστικό επάγγελμα με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, τμήμα των οποίων αποτελούν οι δαπάνες που εγγυώνται την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, την οποία οφείλουν να προστατέψουν.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, καθώς καθίσταται αδύνατη, υπό τις παρούσες συνθήκες, η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου         Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.net/2015/11/27/eni-eo%CF%80%CF%85%CF%85-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CF%86%CE%B5/
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Δεκεμβρίου 2015, 23:15:19
Σημερινή, (02/12/2015) ανάρτηση στο facebook, στην ομάδα "Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ".


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

1. Το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να ορίσει την ετήσια συνδρομή στο ποσό των 20€, από 01/01/2016. Η εγγραφή των 20€ έχει ήδη καταργηθεί με προηγούμενη απόφαση.
2. Όσα μέλη θέλουν να ανανεώσουν τη συνδρομή τους για το 2015, θα πληρώσουν 30€ (η συνδρομή των ετών 2015 & 2016, αντιστοιχεί σε 50€).
3. Τα web μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που έχουν γραφτεί διαδικτυακά, δεν αποτελούν αυτόματα και πλήρη μέλη της Ένωσης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πληρώσουν ετήσια συνδρομή (20 €).
4. Σύμφωνα με το καταστατικό, μόνο τα μέλη με πληρωμένη την ετήσια συνδρομή μπορούν να έχουν συμμετοχή στις διαδικασίες της Ένωσης (Γενική Συνέλευση, διαπραγματεύσεις με φορείς, συμμετοχή στο Forum κ.λπ.) και να υποστηριχθούν νομικά από την Ένωση αν αυτό χρειαστεί.
5. Η πληρωμές γίνονται με κατάθεση στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291.
6. Στην αιτιολογία να γράφετε ΠΑΝΤΑ το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και ένα ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Αν δεν έχουμε τρόπο επικοινωνίας είναι αδύνατη η ταυτοποίηση συναδέλφων με κοινό ονοματεπώνυμο (π.χ. Παπαδόπουλος Ιωάννης).
7. ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΤΜ γιατί δεν μπορείτε να γράψετε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΚΙΝΗΤΟ και είναι αδύνατο να βρούμε ποιος έχει κάνει την κατάθεση
8. MHN KANETE ΚΑΤΑΘΕΣΗ ή ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΕΜΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γιατί πληρώνετε προμήθεια και εσείς και η Ένωση με αποτέλεσμα το τελικό ποσό να είναι μέχρι και 5€ λιγότερο από το αναμενόμενο.
ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ
1. Λαμβάνουμε χρήματα χωρίς Ονοματεπώνυμο και Κινητό Τηλέφωνο.
2. Λαμβάνουμε χρήματα μέσω ΑΤΜ (είναι αδύνατο να βρούμε ποιος τα έστειλε)
3. Λαμβάνουμε ποσά που δεν αντιστοιχούν σε συνδρομές.
4. Κατατίθεται ή αποστέλλεται έμβασμα από άλλη Τράπεζα πλην της Πειραιώς για το οποίο η Ένωση πληρώνει προμήθεια και έτσι το μικρό ποσό της συνδρομής μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Σας παρακαλώ, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να ανανεώσετε τις συνδρομές σας για τα έτη 2015 και 2016 (το συνολικό ποσό και για τα δύο έτη είναι 50€)
Παρόλο το φόρτο εργασίας (είμαι και εγώ γιατρός σαν και εσάς και πήζω στη δουλειά) πάντα προσπαθώ να επικοινωνώ με τα μέλη που έχουν πληρώσει ώστενα είμαι σίγουρος για τις πληρωμές και για είναι σωστές οι αποδείξεις που θα κοπούν. Αυτό γίνεται συνήθως ανά μήνα και ακολουθεί η αποστολή τους μεταχυδρομείο. Όσοι δεν λάβουν για κάποιο λόγο την απόδειξη, τους ενημερώνω ότι το αποδεικτικό της Τράπεζας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη πληρωμής.
Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε κάποιου είδους προσωπική ενημέρωση για τα θέματα του Ταμείου επικοινωνήστε στο eni.eopyy@gmail.com
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό ότι μια οικονομικά εύρωστη Ένωση θα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα ήδη κάνει!
Ο ΤΑΜΙΑΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Κώστας Δάβος
Τίτλος: Άμεσος κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Δεκεμβρίου 2015, 00:11:16
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 04/12/2015

http://eni-eopyy.net/2015/12/03/%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8/
Τίτλος: Απ: Άμεσος κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 4 Δεκεμβρίου 2015, 11:30:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 04/12/2015.....
Καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν για τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010 και 2011, σας καλούμε να προσκομίσετε έως τις 23/12/2015, ....      ..... με σκοπό να προβούμε άμεσα σε νομικές και δικαστικές ενέργειες, με πρωταρχική ενέργεια την κοινοποίηση εξώδικης δήλωσης / διαμαρτυρίας για την άμεση διακοπή της παραγραφής.

Σας επισημαίνουμε να συμπεριλάβετε τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%, καθώς είχαν πληρωθεί με προκαταβολή 90%.

Σε περίπτωση μη διευθέτησης της καταβολής εντός διμήνου, προτείνεται η δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ποσών με ατομικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, από το νομικό σύμβουλο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.
   Σχετικά με τη διαγραφή, δεν ξέρω αν ισχύει απο τη στιγμή που "ζητήθηκαν" τα σχετικά ποσά. Δλδ νομίζω ότι διαγράφονται στην πενταετία ποσά που δεν έχουν ζητηθεί (δεν είχε γίναι αίτηση-κατάθεση χαρτακίων). Θυμάμαι συνάδερφο που μάζευε "χαρτάκια" αεροπορίας για να τα στείλει όλα μαζί, ώσπου τα "ξέχασε" χρόνια. Όταν τα έστειλε του "έκοψαν" τα δύο παλιότερα έτη γιατί παρήλθε πενταετία... Γνωρίζει κάποιος το ακριβές νομικό πλαίσιο παραγραφής οφειλών του Δημοσίου; Και για τα 10% του ΕΟΠΥΥ (των 2012-2013) δεν έλεγαν ότι θα παραγραφούν; (εκτός αν παραγράφηκαν και δεν το μάθαμε - όχι ότι θα τα πάρουμε ποτέ).
   Τι εννοεί να ""συμπεριλάβετε τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%"" ; Αν εννοεί κάποιους μήνες του 2011 απο τον ΟΠΑΔ που πληρωθήκαμε το 90% λογιστικά και μας χρωστούσαν τα υπόλοιπα, ε, αυτά τα έχω ήδη ξεγράψει (μετά την παραδοχή ότι χαρίζουμε το 10% στα πρώην ταμεία).
   Γιατί σε 2 μήνες; Αν είναι να παραγραφούν, θα παραγραφούν τώρα με την λήξη του έτους.
Τίτλος: Ομαδικές αγωγές κατά του Δημοσίου από συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Δεκεμβρίου 2015, 16:28:12
05/12/2015

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com.gr

 Διαστάσεις σκανδάλου τείνει να πάρει η παρελκυστική στάση της Πολιτείας απέναντι στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, προς τους παρόχους ιδιωτικής υγείας.

Βάσει νομοθεσίας, σε λιγότερο από 1 μήνα (31/12/15) παραγράφονται λόγω συμπλήρωσης 5ετίας οι οφειλές του 2010. Την ίδια στιγμή, άμεσος είναι ο κίνδυνος παραγραφής και των οφειλών του 2011, καθώς τα χρήματα που είχαν δοθεί από τους δανειστές το 2013 και είχαν δεσμευτεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γι’ αυτό το σκοπό, θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εις ολόκληρον μέχρι τις 31/12/14. Το ποσό αυτό ήταν αρχικά 1,8 δις ευρώ, από τα οποία σε εκκρεμότητα βρίσκονται μέχρι σήμερα τα 500 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως εξηγεί στο Virus η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου: «Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των θεσμικών εκπροσώπων των γιατρών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που να επεκτείνει τους όρους αποπληρωμής για το 2011, μέσα στο τρέχον έτος, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από το ΓΛΚ για να χρησιμοποιηθούν για αλλότριους σκοπούς και οι γιατροί εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους».

Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, σε επικοινωνιακό επίπεδο έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα. Η παρελκυστική τους στάση, όμως, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στους επαγγελματίες υγείας της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και δικαστικά διεκδικώντας το δίκιο τους.

«Αρχικά θα προβούμε σε ομαδικά εξώδικα διαμαρτυρίας, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ομαδικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου» τονίζει η κ. Μαστοράκου.

 Στην κατεύθυνση αυτή, το ΔΣ της Ένωσης καλεί τα μέλη του να προσκομίσουν μέχρι τις 23 Δεκέμβρη υπογεγραμμένο το υπόδειγμα εξουσιοδότησης προς το νομικό σύμβουλο με τα ακριβή προσωπικά στοιχεία τους, καθώς και τα συνολικά δεδομένα των οφειλόμενων ποσών (ΟΠΑΔ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, κλπ), συμπεριλαμβάνοντας τους μήνες των πρώην ταμείων που εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του 10%, καθώς είχαν πληρωθεί με προκαταβολή 90%. Σε δεύτερο χρόνο, κι εφόσον δεν υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος εντός 2μήνου, το ΔΣ προτείνει τη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ποσών με ατομικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, από το νομικό σύμβουλο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνει προς τα μέλη της πως η εξώδικη διαμαρτυρία που ενδέχεται να επεκταθεί με κατάθεση ατομικών αγωγών, δύναται να καλύψει μόνο τα πλήρη μέλη της Ένωσης και ταμειακά τακτοποιημένα για το 2015 σε πρώτη φάση ή για τη διετία 2015 / 2016. Δείτε εδώ (http://eni-eopyy.net/2015/12/03/%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8/) πώς μπορείτε να το κάνετε.

http://medispin.blogspot.gr/2015/12/blog-post_5.html?spref=fb
Τίτλος: Απλήρωτοι θα παραμείνουν στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Δεκεμβρίου 2015, 14:02:16
14/12/2015

Απλήρωτοι θα παραμείνουν στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί, λόγω ολιγωρίας της πολιτείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι θα παραμείνουν στις γιορτές οι συμβεβλημένοι ιατροί, λόγω ολιγωρίας της πολιτείας

 Η μη νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’εξάμηνο του 2015, καθιστά αδύνατη την περαιτέρω πληρωμή των ιατρών.

Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα παραμείνουν απλήρωτοι για την περίοδο των εορτών με αβέβαιη την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή. Ακάλυπτοι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι για το νέο έτος, καθώς οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες μόνο ημέρες.

 

Απλήρωτους θα αφήσει για άλλη μία φορά η πολιτεία τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ειδικά στο τέλος του έτους με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, λόγω της μη έκδοσης ΦΕΚ  για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, η επαγγελματική ένωση των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, έχει ζητήσει τόσο δημοσίως , όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των φλεγόντων θεμάτων της ιδιωτικής ΠΦΥ που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ της χώρας. Το «ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των  ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή !

Ζητούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’εξάμηνο του 2015 με ΦΕΚ καθώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Αδυναμία επίλυσης αυτών των θεμάτων και αποφυγή συνάντησης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, θα πυροδοτήσει την απογοήτευση και οργή των συμβεβλημένων ιατρών. Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου         Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.net/2015/12/14/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AD/
Τίτλος: Απ: Άμεσος κίνδυνος παραγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Δεκεμβρίου 2015, 22:45:32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 04/12/2015

http://eni-eopyy.net/2015/12/03/%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8/

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ:

ΤΑΥΤΕΚΩ: 2108110530

ΕΤΑΑ-ΤΥ (ΤΣΑΥ): 2108227954

ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ: 2104198280-281
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 20 Δεκεμβρίου 2015, 00:26:39
Δημοσιεύτηκε στις 19/12/2015 στο facebook από την πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ Μπερσίμη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεωργακόπουλο στις 18/12/2015 παρουσία διοικητικών στελεχών και συνεργατών του Οργανισμού.
Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς, με αποτέλεσμα την αφόρητη οικονομική δυσπραγία τους. Κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει ότι ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος. Επίσης κατατέθηκαν οι προτάσεις της Ένωσης για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν στα φλέγοντα ζητήματα έχουν ως εξής :
1. Το ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων θα κατατεθεί ή εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Μετά από πίεση της Ένωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και προς το ΥΥΚΑ, αποσπάσθηκε η δέσμευση ότι μέχρι την άλλη Τετάρτη θα εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση της σύμβασης μέχρι 31/03/2015. Τέθηκε πρόταση για παράταση της σύμβασης μέχρι 30/06/2015 ώστε να προηγηθεί διαβούλευση με τις νέες συμβάσεις. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού δεσμεύτηκε να καλέσει σε διάλογο την Ένωση για το πλαίσιο των νέων συμβάσεων προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2016, με προκαθορισμένο ραντεβού. Ζητήθηκε η σύναψη τριετούς σύμβασης με τον Οργανισμό με ισοβαρείς και όχι "λεόντιους" όρους όπου οι ιατροί θα έχουν δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις και σαφές πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις αναδρομικά. Ζητήθηκε άνοιγμα συμβάσεων σε νέους ιατρούς ώστε να καλύπτονται οι αναγκαίες 40 εκατ επισκέψεις των ασφαλισμένων, ετησίως.
2. Στο επιτακτικό αίτημα της ΕΝΙ για άμεση αποπληρωμή, απαντήθηκε από τον κ Μπαρούς, Διευθυντή Οικονομικού του ΕΌΠΥΥ, ότι έχει έτοιμα τα εντάλματα πληρωμών για επισκέψεις 2 μηνών ( Ιούλιος και Αύγουστος 2015 ), μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ, με οριστικοποίηση και αποπληρωμή σε 15 εργάσιμες ημέρες. Στο αίτημα της ΕΝΙ για αποπληρωμή και τρίτου μήνα, δε δόθηκε σαφής απάντηση για το εάν μπορεί να επιτευχθεί. Η αποπληρωμή των πράξεων / εξετάσεων του Σεπτεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί κανονικά με μία μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της Διοίκησης του Οργανισμού.
3. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση και οικονομική ενίσχυση, η οποία εκτιμάται στα 250 εκατ. Από πλευράς Οργανισμού είναι έτοιμες όλες οι διαδικασίες, καθώς οι δαπάνες έχουν εκκαθαριστεί.
4. Για το άδικο φορολογικό καθεστώς που ισχύει, το θέμα παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Η Ένωση επανήλθε εστιάζοντας στο γεγονός ότι ασφυξία προκαλεί η μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού σε συνδυασμό με την απαγόρευση μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος. Η θέση του ΕΟΠΥΥ είναι ότι απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από το Υπουργείο Οικονομικών με έκδοση σχετικής ρύθμισης. Ισχύει, δια νόμου, η υποχρέωση έκδοσης όλων των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης , μέχρι το τέλος του 2015, με κίνδυνο να απορριφθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων οφειλών.
5. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, δηλ το 10% των επισκέψεων και των πράξεων που εκκρεμούν από το 2012, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για άμεση εκκαθάριση, η οποία χρονολογικά θα οδηγήσει στην απόδοση (επισκέψεις) ή στον καταλογισμό ( πράξεις / εξετάσεις ) κατά το πρότο τρίμηνο του 2016. Το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ θα συνεδριάσει αύριο Κυριακή, εκτάκτως για τη λήψη αποφάσεων.
Τίτλος: 30/12/2015 Απλήρωτοι ιατροί ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 31 Δεκεμβρίου 2015, 13:47:12
30/12/2015

Απλήρωτοι ιατροί ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι.


http://eni-eopyy.net/2015/12/30/%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80/
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 31 Δεκεμβρίου 2015, 13:49:29
Μήνυμα της προέδρου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννας Μαστοράκου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

31/12/2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ: OPIΣTIKOΠOIHΣH IATPIKΩN EΠIΣKEΨEΩN 7-8-9/2015. AΠOΣTOΛH ΦOPOΛOΓIKΩN & AΣΦAΛIΣTIKΩN ENHMEPOTHTΩN ΣE EOΠYY EΩΣ 13-1 ΠOY NA EINAI ΣE IΣXY EΩΣ & 31-1. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 22 Ιανουαρίου 2016, 18:46:54

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ  (http://eni-eopyy.net/2016/01/22/%cf%83%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9/)  /   22/1/16  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 21-01-2016 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, με μέλη του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την έναρξη διαβούλευσης για τις νέες συμβάσεις.
 
Η πρωτοβουλία του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική με σκοπό να οριοθετηθεί ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, αποφεύγοντας τις ασάφειες του παρελθόντος που δημιούργησαν σοβαρές αδικίες στους συμβεβλημένους ιατρούς και σημαντικές πληγές στην ίδια τη εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. (διακρίνω αμφότερες φιλοφρονήσεις)
 
Ο Οργανισμός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση πληρωμής επισκέψεων του τρίτου τριμήνου του 2015 εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια, οριστικοποίηση άλλων δύο μηνών που θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο.  Για την καταβολή του 10% που εκκρεμεί από το 2012, ενημερωθήκαμε ότι προέκυψαν  αντικειμενικές δυσκολίες εκκαθάρισης και χρηματοδότησης (αν και υπήρχε προβλεπόμενο κονδύλι που στην πορεία πήρε λάθος στροφή...), και ότι πρόκειται σύντομα να παρθεί πολιτική απόφαση του τρόπου οριστικής περαίωσης όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2010, συμπεριλαμβανομένου και του υπολειπόμενου 10%, με σχέδιο αποπληρωμής από την επόμενη δόση του δανείου που θα λάβει η χώρα. (παίζει και απο την επόμενη κυβέρνηση)
 
Για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις, δεν προβλέπεται άλλη πληρωμή του έτους 2015 λόγω clawback rebate με μία δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων που κυμάνθηκε στα 530-540 εκατ. Η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2016 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.
 
Λόγω του ότι υπάρχει μνημονιακή πίεση για περαιτέρω υποκοστολόγηση των εξετάσεων στο 68%, που είναι σαφώς κάτω του κόστους της άρτιας διενέργειας πολλών αναλύσεων, ο Οργανισμός σε εντατικές συσκέψεις, θα προβεί άμεσα σε κοστολογική εκτίμηση (που θα γίνει μετά το ήδη πραγματοποιηθέν "κούρεμα") και λήψη αποφάσεων σχετικά με την ορθολογική διαχείριση της συνταγογράφησης, ώστε να περιοριστεί η συνολική διαγνωστική δαπάνη με δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική που να εγγυάται τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών  :laugh: και τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν οι βασικές αρχές της Ένωσης όσον αφορά το πλαίσιο των συμβάσεων βάσει του σχεδίου Σουλιώτη για την ΠΦΥ, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, άνοιγμα των συμβάσεων στους νέους ιατρούς και ευέλικτη πρόταση αναδιανομής του πλαφόν των επισκέψεων  ??? μετά από αίτηση – δήλωση του συμβεβλημένου ιατρού. Συζητήθηκαν επίσης μέτρα πρόληψης, ελέγχου και επίλυσης των προβλημάτων και στρεβλώσεων στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. (δεν βαριέσαι, ο προϋπολογισμός είναι κλειστός, τα κουκιά είναι μετρημένα, ας ονειρευόμαστε πράξεις και περιπτώσεις).

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιφυλάχτηκε να καταρτίσει ένα υπόμνημα με αναλυτικότερες προτάσεις για το σχεδιασμό ενός ευέλικτου και λειτουργικού πλαισίου λειτουργίας. (να ελπίζω σε δημοσιοποίηση πριν; - ανάλογες, υποτίθεται, προτάσεις του ΠΙΣ δόθηκαν κρυφά)
 
Μετά από αίτημα που κατατέθηκε για συμμετοχή της Ένωσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε θετικά, αν και τζάμπα αφού είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την οφειλή του 10%, το ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχει ήδη αποφασίσει να δρομολογήσει νομικές ενέργειες, με συλλογή προσφορών από νομικά γραφεία για ανεύρεση της οικονομικότερης πρότασης, αναμένοντας ταυτόχρονα και τις επίσημες δεσμεύσεις της πολιτείας.
 
Αξιολογώντας ως θετική τη πολλοστή γραπτή  ??? (τους το υπόγραψε δλδ; ) δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και τη στενότερη συνεργασία της Ένωσης με τη νέα Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία μπορεί να θέσει τις βάσεις για μία ορθολογικότερη λειτουργία της ιδιωτικής ΠΦΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναστείλει την προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας από 25/01/2016, ως δείγμα αναγνώρισης της έμπρακτης βούλησης του νέου Προέδρου και της νέας διοίκησης να εξορθολογήσει το πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σταθερότερου πεδίου δημιουργικής λογιστικής συνεργασίας με τους συμβεβλημένους ιατρούς.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


   ΥΓ: άσχετα με τα σχόλια μου βλέπω ότι η πρόεδρος του ΙΣΠ σαφώς κινείται περισσότερο μέσω της ΕΝΥΕΟΠΥΥΥΥ απο τον (ευτυχώς) τέως πρόεδρό της. Οψόμεθα.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 18 Φεβρουαρίου 2016, 13:28:22
Έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού για το παιδί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». (http://eni-eopyy.net/2016/02/17/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b9-%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/)
17 Φεβρουαρίου 2016   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού για το παιδί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
             Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη κοινής δράσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την εθελοντική βοήθεια των συμβεβλημένων ιατρών προς τα παιδιά που μένουν στα σπίτια του οργανισμού καθώς και προς τα παιδιά που υποστηρίζονται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
           Αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς της χώρας για την έναρξη κοινής δράσης.
 Ο κάθε ιατρός μπορεί να προσφέρει με τρεις τρόπους :
 •Επικοινωνία προς τους ιατρούς-μέλη του Συλλόγου σχετικά με την τοποθέτηση κουμπαράδων σε ιατρεία για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού και διαχείριση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 • Συμμετοχή των μελών στις εθελοντικές δράσεις του Οργανισμού
 • Δωρεάν ιατρική στήριξη και παρακολούθηση παιδιών που μένουν στα Σπίτια μας και Παιδιών που υποστηρίζονται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 
           Ευχαριστώντας εκ των προτέρων για τη θετική ανταπόκριση πολλών μελών μας, παρακαλούνται οι ιατροί που επιθυμούν να προσφέρουν με έναν η περισσότερους τρόπους, να απαντήσουν το συντομότερο δυνατόν στα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να προχωρήσει η έναρξη της Πανελλήνιας αυτής κοινής δράσης.
              Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
    Άννα Μαστοράκου             Χρήστος Παπασιδέρης
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Μαΐου 2016, 00:06:02
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 16/5/2016
Αγαπητοί συνάδελφοι συμβεβλημένοι ιατροί,
η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στηρίζοντας τα μέλη της, αλλά και δραστηριοπούμενη αδιάκοπα προς όφελος του κάθε συμβεβλημένου ιατρού, σας ενημερώνει τα εξής :
Στο νέο τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης από πλευράς ΕΟΠΥΥ, αναμένονται διάφορες δυσλειτουργίες και προβλήματα, πάντα εις βάρος των ιατρών.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να καταγράφετε το πρόβλημα στο mail της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ eni.eopyy@gmail.com, ώστε να προωθήσουμε στο σύνολο τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και να παρέχουμε την χρήσιμη νομική βοήθεια του νομικού συμβούλου της Ένωσης προς τα μέλη της.
Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ είναι ο μόνος φορέας που μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με τα προβλήματα και έχει συμπαρασταθεί στους συμβεβλημένους ιατρούς και θα συνεχίσει να το κάνει με μεγαλύτερη διάθεση και επιμονή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης
Τίτλος: Απεργία-επίσχεση: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 23 Μαΐου 2016, 12:58:34
   Το έλαβα σε mail αλλά υπάρχει και στην ιστοσελίδα:

Επίσχεση εργασίας απλήρωτων ιατρών ΕΟΠΥΥ από 1 Ιουνίου (http://eni-eopyy.gr/?p=2635)  -  Μαΐου 23, 2016 • By enieopyy

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καθυστέρηση αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η όποια καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και την λειτουργία αυτή καθ’ εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων.
 
H ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ συστήνει στα μέλη της, επίσχεση εργασίας από 1ης Ιουνίου και μέχρι της καταθέσεως της αμοιβής τουλάχιστον των επισκέψεων Ιανουαρίου 2016, οι οποίες έχουν καταστεί ήδη ληξιπρόθεσμες, από την τελική κατάθεση των παραστατικών του Ιανουαρίου. Η λήξη της επίσχεσης για τον κάθε ιατρό θα επισυμβεί με την κατάθεση στο λογαριασμό του των χρημάτων των επισκέψεων που αντιστοιχούν στον Ιανουάριο του 2016. Εφιστούμε την προσοχή ότι αρκετοί ιατροί δεν θα πληρωθούν τις επισκέψεις του Ιανουαρίου λόγω διαδικαστικού προβλήματος.
 
Καλοπροαίρετα, υπό την υπόσχεση εμπροθέσμου αμοιβής, οι συμβεβλημένοι ιατροί συνεχίζουν να εκδίδουν σε μηνιαία βάση τιμολόγια για δεδουλευμένες αμοιβές, με άγνωστη ημερομηνία αποπληρωμής. Η μόνη γνωστή ημερομηνία για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ είναι πότε και πόσο θα πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ποσά της τάξεως του 60%, που εκμηδενίζουν το εισόδημα από τη σύμβασή τους.
 
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δρομολογεί νομικές ενέργειες απέναντι στην αυθαίρετη και άδικη συμπεριφορά του Οργανισμού και του ΥΥΚΑ κατά τον τρόπο ελέγχου και εκκαθάρισης των παραστατικών και θα συνδράμει καθ’ οιονδήποτε τρόπον όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς μέλη της.
 
Σε περίπτωση κουρέματος κατά την εκκαθάριση, η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς τον Οργανισμό θα πρέπει να συνοδεύεται από τη «ρητή επιφύλαξη του ενδιαφερομένου, παντός δικαιώματος του για προσφυγή σε επιτροπή ενστάσεων και διεκδίκηση του μη αποδεκτού -από τον ΕΟΠΥΥ-, ποσού δαπάνης», καθώς προέρχεται από αναγωγική στατιστική εκτίμηση και όχι από πραγματική εκκαθάριση.
 
Η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική της χώρας δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτείται από τις τσέπες των ιατρών. Οι αντοχές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ τελείωσαν απέναντι στις ατέρμονες προσχηματικές υποσχέσεις του Οργανισμού, που καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική δραστηριότητα των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία προαπαιτεί τακτικές πληρωμές κάθε μήνα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
 
Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση των ασφαλισμένων για την ταλαιπωρία τους, αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο, τον εμπαιγμό από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
   Η Πρόεδρος               Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


ΥΓ: Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε στη Λάρισα (και αλλού φαντάζομαι, ή μήπως όχι; ) φορολογική ενημερότητα για την πληρωμή Ιανουαρίου. Λογικά έχει δρομολογηθεί. Αν είναι έτσι ποιος ο σκοπός την εξαγγελθείσας (και σίγουρα ελαχίστως πραγματοποιηθείσας) επίσχεσης; Για να φαίνεται η δράση μας;
Τίτλος: Απ: Απεργία-επίσχεση: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 27 Μαΐου 2016, 20:15:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσχεση εργασίας απλήρωτων ιατρών ΕΟΠΥΥ από 1 Ιουνίου (http://eni-eopyy.gr/?p=2635)  -  Μαΐου 23, 2016 • By enieopyy
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καθυστέρηση αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, η όποια καθιστά προβληματική τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση της συμβάσεως, όσο και την λειτουργία αυτή καθ’ εαυτή των ιδιωτικών ιατρείων.......
Τάκης Γεωργακόπουλος στο ygeia360.gr: Δεν θα είναι ωφέλιμη η επίσχεση των γιατρών - Ο ΕΟΠΥΥ θα τους εξοφλήσει μετά την εκκαθάριση (http://www.ygeia360.gr/el/news/item/21761-takhs-gewrgakopoylos-sto-ygeia360gr-den-tha-einai-wfelimh-h-episxesh-twn-giatrwn-o-eopyy-tha-toys-exoflhsei-meta-thn-ekkatharish)
Μήνυμα προς τους συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) γιατρούς - μέλη της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ αποστέλει μέσω του ygeia360.gr την Πέμπτη 26 Μαϊου ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος, με αφορμή την επίσχεση εργασίας την οποία ξεκινούν από την Τετάρτη 1 Ιουνίου.
 
Συγκεκριμένα, ο Του Γου υπογραμμίζει τα εξής στο ygeia360.gr:
 
"Πρόκειται για μία απεργιακή κινητοποίηση η οποία δεν θα είναι ωφέλιμη (για τον ΕΟΠΥΥ), σε καμία περίπτωση. Ο ΕΟΠΥΥ θα θαθαθαθαθαθαθαθαθαθαθθαθαθαθαθαθθαθαθαθαθαθαθαθθα εξοφλήσει τους συμβεβλημένους γιατρούς μόνον μετά μετά μετά μετά μετά μετά μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εκκαθάρισης των δαπανών, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος νόμος νόμος νόμος νόμος. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα να πληρώνονται αβλεπί (και συχνά να δουλεύουν αμισθί όπως ποτέ δεν έτυχε στον Του Γού, κάνουμε και γλωσικά αστεία και σαχλαμαρί), χωρίς κανείς να ελέγχει τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες, και μάλιστα σε ποσοστό 90% αυτών. Αυτά τελείωσαν. Δεν μπορεί να αφήνουμε τις δαπάνες στην τύχη τους και μετά να πληρώνουν τη 'νύφη' οι ασφαλισμένοι, αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί, φυσικά. Τους καλώ να ακυρώσουν την κινητοποίησή τους. Αν θέλουν να την προχωρήσουν, να ξέρουν ότι δεν θα αποβεί ωφέλιμη για κανέναν". 
    ΥΓ: Συγγνώμη για τις επαναλήψεις αλλά όταν εκνευρίζομαι ρετάρω (θα το κοιτάξω). Πόσο ...... ...  ....... (συμπληρώστε ότι θέλετε) πρέπει να είναι κάποιος για να βγάλει τόσες σάχλες μαζεμένες; Με δική τους απόφαση πλήρωναν στο 90% (το υπόλοιπο 10% το έχουν κάνει ακόμα γαργαργαργαργάρα), με δική τους απόφαση δεν έκαναν ελέγχους αλλά στοίβαζαν κούτες. Μήπως φταίνε για την έλλειψη ελέγχου και οι γιατροί; Άκου επικαλείται τους νόμους - αυτούς που ο ΕΟΠΥΥ παραβιάζει συστηματικά και πληρώνει (όταν) με καθυστέρηση μηνών (βλέπε: Οφειλές Δημοσίου προς Ιδιώτες - Ελληνική Νομοθεσία εναρμονισμένη με την Οδηγία 2011/7 της Ε.Ε (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,7032.0.html). Με όλες τις εξαιρέσεις πρέπει σε 60 μέρες να έχει γίνει πληρωμή). Αν δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει ας τον απολύσουν να μπορέσει να γίνει πολιτικάντης (και να μπορεί να λέει αρλούμπες και να πληρώνεται). Εγώ τον καλώ να σιωπήσει και να πάει επιτέλους να τελειώσει τον έλεγχο που έπρεπε να τελειώσει προ διμήνου (για τον Ιανουάριο). Τα χάπια μου....
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Μαΐου 2016, 18:20:51
30/05/2016

Τα απομεινάρια μιας ασύμφορης σύμβασης.

http://eni-eopyy.gr/?p=2643
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 30 Μαΐου 2016, 19:23:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
30/05/2016

Τα απομεινάρια μιας ασύμφορης σύμβασης.

http://eni-eopyy.gr/?p=2643

Νομίζω ότι με το νέο ασφαλιστικό θα δοθεί η κατάλληλη αφορμή να καταλήξουν οι περισσότεροι συμβεβλημένοι και ο ΕΟΠΥΥ σε ένα συναινετικό διαζύγιο.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: md στις 1 Ιουνίου 2016, 10:07:46
Καλημερα,
Τηρειται οντως η επισχεση η μειναμε παλι στις εξαγγελιες?
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 1 Ιουνίου 2016, 10:59:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημερα,
Τηρειται οντως η επισχεση η μειναμε παλι στις εξαγγελιες?

Μεταφορά έναρξης επίσχεσης από Τετάρτη 08/06/2016:
http://eni-eopyy.gr/?p=2647
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 1 Ιουνίου 2016, 13:49:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μεταφορά έναρξης επίσχεσης από Τετάρτη 08/06/2016:
http://eni-eopyy.gr/?p=2647
   Να μην πω ότι δεν μου προκαλεί έκπληξη...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
ΥΓ: Την προηγούμενη εβδομάδα ζητήθηκε στη Λάρισα (και αλλού φαντάζομαι ή μήπως όχι; ) φορολογική ενημερότητα για την πληρωμή Ιανουαρίου. Λογικά έχει δρομολογηθεί. Αν είναι έτσι ποιος ο σκοπός την εξαγγελθείσας (και σίγουρα ελαχίστως πραγματοποιηθείσας) επίσχεσης; Για να φαίνεται η δράση μας;
    Είπαμε. ο συνδικαλισμός των γιατρών πάσχει... Βέβαια, απ' την άλλη, στη Λάρισα δεν συζητούσε μάλλον κανείς για επίσχεση.

    Χαχα, αναρωτιέμαι τι θα γίνει με τις συμβάσεις μας που η ...νιοστή παρααααααατασήήήή λήγει 30/6 (θα δούμε την ν+1 παράταση).
Τίτλος: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η νομική απάντηση για την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Ιουνίου 2016, 23:43:15
02/06/2016


http://eni-eopyy.gr/?p=2657&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 4 Ιουνίου 2016, 07:25:56
Δικαιολογίες για κάτι που δεν έγινε και αν γινότανε, η επιτυχία του θα ήταν αποκλειστικά και μόνο στο τηλεοπτικό επίπεδο. ;D
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 7 Ιουνίου 2016, 12:04:37
Ο επιμένων νικά... ;D

Επίσχεση εργασίας από 08/06/2016.
Οι ιατροί είναι ακόμη απλήρωτοι, ενώ τα επιχειρηματικά συμφέροντα οργιάζουν με εκρηκτικό ρυθμό ανάπτυξης.

http://eni-eopyy.gr/ (http://eni-eopyy.gr/)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Ιουνίου 2016, 17:02:07
Η παρακάτω εταιρεία είναι από Πάτρα αλλά από ότι άκουσα έχει αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε τους για περισσότερες πληροφορίες.

17/06/2016

ΕΙΔΙΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣcourier

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ            ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΊΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΌΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ON LINE ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 2,50 ΕΥΡΩ.

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2,50 ΕΥΡΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ 23% ΦΠΑ, ΣΤΑ 3.05 ΕΥΡΩ.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ – ΔΕΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΚΙΛΩΝ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΔΕΛΕΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΤΗΛ. 6948 456761, 2610222992

http://eni-eopyy.gr/?p=2707&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Τίτλος: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ και η θεωρία του “χάους”.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Ιουνίου 2016, 20:17:05
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 | 18:35 Δελτία Τύπου

Η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ εν μέσω θέρους έχει ως εξής και οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια :

530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.

Οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα, λόγω rebate και clawback.

Ο Φεβρουάριος του 2016 καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα. Οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές , ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς ΔΕΝ μας κάνει πίστωση!!

Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές.

Οι συμβάσεις παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/16, χωρίς επικύρωση με Υπουργική απόφαση.

Οι ιατροί δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες εξουθενωτικά κουρέματα σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση. Πολλοί ιατροί αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ενυπόγραφες επισκέψεις, εσώκλειστες στους φακέλους στην Πεύκη και ότι κουρεύονται 200 ευρώ καθώς δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης (!?). Ο στόχος της πάταξης της πραγματικής παραβατικότητας από τον ΕΟΠΥΥ μένει όνειρο απατηλό. Αναμένουμε με προσμονή, τις απαιτούμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις επί τελεσίδικων υποθέσεων της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά παρόχων. Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά μετ’ επιτάσεως τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012!!! Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος.

Ο τίμιος ιατρός του Οργανισμού που εργάζεται αξιοπρεπώς, αργοπεθαίνει. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους ότι προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην ΠΦΥ με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ.

Είμαστε όμως αναγκασμένοι να κηρύξουμε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από 01/07/2016, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο. Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ας επισπεύσει την τήρηση των υποχρεώσεων της, χωρίς νουθεσίες και υποδείξεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Αν μάλιστα το επιθυμεί, οι ιατροί που θα πληρωθούν και ΔΕ θα συμμετέχουν στην επίσχεση, ας το δηλώσουν εγγράφως στον ΕΟΠΥΥ για να έχει ο οργανισμός την πληροφόρηση του, με όποιον τρόπο του φανεί αυτή χρήσιμη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

http://www.docmed.gr/o-eopii-ke-theoria-tou-chaous/
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Ιουλίου 2016, 08:04:06
Αρκετά πετυχημένη, κατά την γνώμη μου, ανακοίνωση συνάδελφου που κάνει επίσχεση:

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13532983_10208403169651117_3173438466635869064_n.jpg?oh=8eddb4003e462043b66a5fbac8a12010&oe=57F11FD8)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Ιουλίου 2016, 08:10:55
Μεταφέρω από την ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook, μια πρόταση συναδέλφου (την δημοσίευσε στις 01/07/2016) που νομίζω ότι είναι από τις πιο ρεαλιστικές προτάσεις και πρέπει ως ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να την υϊοθετήσουμε ως ένα από τα μόνιμα αιτήματά μας:

Πρόταση προς το προεδρείο. Αφού πλέον αποδεδειγμένα δεν κατορθώνει ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει εμπρόθεσμα, μήπως πρέπει τουλάχιστον να πιέσουμε να μην μας υποχρεώνει να κόβουμε τιμολόγια παρά μόνο όταν πρόκειται όντως να πληρώσει;
Ότι έτσι προβλέπεται από τον νόμο είναι δική τους ερμηνεία .
Σε άλλα ταμεία π.χ. Στρατός δεν εφαρμόζεται έτσι-κόβεις τιμολόγιο όταν είναι να πληρωθείς-.Αυτοί δηλαδή παρανομούν; Δεν νομίζω.
Αλλά ακόμη και αν ήταν έτσι θα μπορούσε ίσως να αλλάξει με μια υπουργική απόφαση;.
Οι λόγοι προφανείς . Δεν πληρωνόμαστε που δεν πληρωνόμαστε μην φτιάχνουμε τουλάχιστον χρέη (ασφαλιστικές εισφορές -εφορία) για λεφτά που δεν πήραμε.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 3 Ιουλίου 2016, 12:18:55
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε άλλα ταμεία π.χ. Στρατός δεν εφαρμόζεται έτσι-κόβεις τιμολόγιο όταν είναι να πληρωθείς-.Αυτοί δηλαδή παρανομούν; Δεν νομίζω.

Έτσι ακριβώς. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για φορέα κεντρικής κυβέρνησης.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Ιουλίου 2016, 09:46:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η παρακάτω εταιρεία είναι από Πάτρα αλλά από ότι άκουσα έχει αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα. Τηλεφωνήστε τους για περισσότερες πληροφορίες.

17/06/2016

ΕΙΔΙΚΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣcourier

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ            ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΊΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΌΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ON LINE ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 2,50 ΕΥΡΩ.

Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2,50 ΕΥΡΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ 23% ΦΠΑ, ΣΤΑ 3.05 ΕΥΡΩ.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ – ΔΕΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΚΙΛΩΝ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΔΕΛΕΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΤΗΛ. 6948 456761, 2610222992

http://eni-eopyy.gr/?p=2707&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Επικοινώνησα με την παραπάνω εταιρεία. Ο πιο κοντινός προς την Καβάλα συνεργάτης της είναι η εταιρεία ΔΗΜΕΛ με τηλέφωνο 2310 69 06 33 (εσωτερικό 1, κυρία Δώρα). Το τιμολόγιο είπαν ότι δεν το δίνουν την ώρα που πληρώνεις αλλά υποσχέθηκαν να το στέλνουν μετά.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 12 Ιουλίου 2016, 15:01:01
Επιτέλους! Βρήκα και μια εταιρεία Courier που να κόβει τιμολόγιο ακριβώς την στιγμή που την πληρώνεις (και όχι να υπόσχεται ότι θα σου στείλει το τιμολόγιο και να μην το στέλνει ποτέ). Πρόκειται για την ACS. Χρειάζεται πρώτα να αποκτήσει κανείς κάρτα μέλους ( ACS member) και μετά από 1-2 μέρες, που παίρνει για να ενεργοποιηθεί η κάρτα, μπορεί κανείς να έχει εκπτώσεις έως και 50% και να του δίνουν και τιμολόγιο επί τόπου μόλις πληρώσει. Η τιμή επίσης ήταν πολύ καλή. Για αποστολή φακέλλου με 200 αποδεικτικά επισκέψεων από Καβάλα στον ΕΟΠΥΥ (Πεύκη) πλήρωσα μόνο 4,45 €
Βέβαια σε σχετική συζήτηση που συμμετείχα σήμερα σε ομάδα Ιατρών από όλη την Ελλάδα στο facebook (όπου ο καθένας έλεγε τις εμπειρίες του από τα αντίστοιχα παραρτήματα εταιρειών courier της πόλης του) καταλάβαμε ότι σε μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση (και ίσως και η τιμολόγηση) δεν είναι θέμα εταιρείας αλλά τοπικού παραρτήματος.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 12 Ιουλίου 2016, 18:19:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιτέλους! Βρήκα και μια εταιρεία Courier που να κόβει τιμολόγιο ακριβώς την στιγμή που την πληρώνεις (και όχι να υπόσχεται ότι θα σου στείλει το τιμολόγιο και να μην το στέλνει ποτέ). Πρόκειται για την ACS. Χρειάζεται πρώτα να αποκτήσει κανείς κάρτα μέλους ( ACS member) και μετά από 1-2 μέρες, που παίρνει για να ενεργοποιηθεί η κάρτα, μπορεί κανείς να έχει εκπτώσεις έως και 50% και να του δίνουν και τιμολόγιο επί τόπου μόλις πληρώσει. Η τιμή επίσης ήταν πολύ καλή. Για αποστολή φακέλλου με 200 αποδεικτικά επισκέψεων από Καβάλα στον ΕΟΠΥΥ (Πεύκη) πλήρωσα μόνο 4,45 €
Βέβαια σε σχετική συζήτηση που συμμετείχα σήμερα σε ομάδα Ιατρών από όλη την Ελλάδα στο facebook (όπου ο καθένας έλεγε τις εμπειρίες του από τα αντίστοιχα παραρτήματα εταιρειών courier της πόλης του) καταλάβαμε ότι σε μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση (και ίσως και η τιμολόγηση) δεν είναι θέμα εταιρείας αλλά τοπικού παραρτήματος.

Πάντως και το τοπικό παράρτημα της ACS στην Ξάνθη, με το οποίο συνεργάζομαι χρόνια, είναι εξαιρετικό. Φυσικά κόβουν τιμολόγιο.
Τίτλος: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Τεχνικό λάθος η παρακράτηση προμήθειας εκτέλεσης εμβάσματος.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Ιουλίου 2016, 23:34:58
Ιουλίου 14, 2016

Αποκαταστάθηκε τεχνικό λάθος που οδήγησε σε παρακράτηση προμήθειας για εμβάσματα πληρωμών των ιατρών από ΕΟΠΥΥ

Μετά από σχετική παρέμβαση, διευκρινίστηκε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος του τραπεζικού συστήματος, διενεργήθηκε κατά λάθος παρακράτηση προμήθειας από Τραπεζικό όμιλο σε μερικούς ιατρούς, κατά την κατάθεση των πρόσφατων εμβασμάτων πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.
Το τεχνικό πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και δεν θα παρακρατηθεί προμήθεια εκτέλεσης εμβάσματος στην επόμενη πληρωμή από τον Οργανισμό.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να τους επιστραφεί το παρακρατηθέν ποσό της προμήθειας, μπορούν να απευθυνθούν με σχετικό αίτημά τους στο τοπικό υποκατάστημα της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Η Πρόεδρος
Άννα Μαστοράκου

http://eni-eopyy.gr/?p=2723
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 20 Ιουλίου 2016, 20:45:44
20/07/2016

Οι «υπερφορολογημένοι» απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ απαιτούν την άμεση απόδοση των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ως γνωστόν, λόγω καθυστερημένης έκδοσης Υπουργικής απόφασης για την παράταση της σύμβασης των ιατρών κατά το έτος 2015, οι θεράποντες ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώθηκαν το Β’ εξάμηνο του περσινού έτους, παρόλο που υποχρεώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να εκδώσουν όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για το 2015, συμπεριλαμβανομένου και του ανείσπρακτου 10%.

Η επιπλέον επιβάρυνση από τη φορολόγηση των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ με την απαίτηση και όχι με την είσπραξη, δημιούργησε φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που κατ’ ελάχιστα υπολογίζεται στα 5.700 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν κατά τον υπολογισμό, αποκλειστικά το εισόδημα από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, την προκαταβολή φόρου και την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι περισσότεροι συμβεβλημένοι ιατροί, καλούνται λοιπόν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους εντός του Ιουλίου, ενώ δεν έχουν πληρωθεί καν το Φεβρουάριο του 2016 και είναι ήδη ληξιπρόθεσμος ο Μάρτιος !!!

Ενώ η οικονομική παράνοια που δημιουργείται από το χρεοστάσιο του ΕΟΠΥΥ γιγαντώνεται, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος για το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, κλπ ) προς τους ιατρούς, με κίνδυνο παραγραφής αυτών προς το τέλος του έτους !!

Πως ακριβώς ευαγγελίζεται η ηγεσία του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ότι μπορεί να συντηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων, πολυϊατρείων, διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων, που εξυπηρετούν εκατομμύρια ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, όταν εξανεμίζεται το ποσό των δεδουλευμένων οφειλών που απορρέει από τη σύμβαση με τον Οργανισμό, συνυπολογισμένου και των πολλαπλών κουρεμάτων αυτοπαραπομπής, rebate και clawback ;

Η οικονομική κατάσταση των ιατρείων είναι εξαιρετικά επισφαλής, με κίνδυνο μαζικής αποχώρησης των ιατρών από τη σύμβαση, γεγονός αδιανόητο για την κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας.
Απαιτούμε την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς, των χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τις εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010, καθώς και του 10% των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου       Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2730

Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 21 Ιουλίου 2016, 10:43:25
Όταν ο ΕΟΠΥΥ μετέτρεψε τους γιατρούς σε…παρόχους !

ΕΜΕΙΣ…

Πριν μερικά χρόνια κάποιοι αποφάσισαν να μας μετονομάσουν παρόχους, παρόχους υγείας, άλλωστε είπαν η υγεία είναι παροχή υπηρεσιών. Κι εμείς οι health providers της εποχής, μάλλον αδιαφορήσαμε κι έτσι απλά η αποδόμηση ξεκίνησε…

Τα χρόνια πέρασαν. Οι Πάροχοι Υγείας, ΕΜΕΙΣ δηλαδή, νιώθουν ηττημένοι. ΧΑΣΑΜΕ την επαγγελματική και οικονομική μας ανεξαρτησία. ΧΑΣΑΜΕ ακόμη και την αξιοπρέπειά μας, ίσως και τον σεβασμό της κοινωνίας.

Οι νεότεροι ονειρεύονται να φύγουν, να μεγαλώσουν επιστημονικά και επαγγελματικά σε άλλες χώρες σ άλλες πολιτείες.

Κι οι μεγαλύτεροι αυτοί που δεν έφυγαν, σκέφτονται κρυφά ή φανερά να εγκαταλείψουν την Ιατρική να αλλάξουν εργασία και δραστηριότητα. Δεν είμαστε γιατροί, είμαστε πάροχοι. Σε αυτόν τον αντιιατρικό πόλεμο των τελευταίων χρόνων, την «έξυπνη αλλαγή», ο μεγάλος χαμένος είναι ο άμαχος πληθυσμός, οι ασθενείς… οι «καταναλωτές υγείας», όπως ονομάζονται πια.

Ψάχνουν τον πάροχο τους, που μπορεί να μην είναι γιατρός, σίγουρα δεν είναι ο γιατρός τους, τώρα πια είναι ένας απλός health provider.

Κι όμως ο «γιατρός» ως λέξη, ως έννοια έχει μεγάλο συναισθηματικό και κοινωνικό βάρος... είναι ένα ισχυρό brand name, μιλώντας την γλώσσα των αριθμών της οικονομίας. Περιλαμβάνει την φροντίδα, την αγωνία, την δια βίου εκπαίδευση, την δράση, την γνώση, την αξιολόγηση…

‘Έννοιες, δύσκολες και απαγορευμένες στην εποχή μας…
«Μερικοί ζωγράφοι μεταμορφώνουν τον ήλιο σε μια κίτρινη κηλίδα. Κάποιοι άλλοι μεταμορφώνουν μια κίτρινη κηλίδα σε ήλιο.» είχε πει κάποτε ο Pablo Picasso.

Δική μας επιλογή… να σηκωθούμε από τον καναπέ… με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ… να είμαστε ΕΜΕΙΣ που θα μετατρέψουμε την κίτρινη κηλίδα της Υγείας σε ήλιο…!

ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

http://medispin.blogspot.gr/2016/07/blog-post_301.html#more (http://medispin.blogspot.gr/2016/07/blog-post_301.html#more)
Τίτλος: Φαξοσύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 22 Ιουλίου 2016, 14:33:20
Επισυνάπτω το φαξ που είχαμε στείλει, στα τέλη του 2011 για να κάνουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Τίτλος: Απ: Φαξοσύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 22 Ιουλίου 2016, 19:48:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επισυνάπτω το φαξ που είχαμε στείλει, στα τέλη του 2011 για να κάνουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
    :laugh: τι μου θύμισες τώρα... Τα 4 φάξ που δούλευαν συνέχεια, πολλαπλές προσπάθειες αποστολής κλπ. Ιστορίες παλαιολιθικές να λέμε στα εγγόνια μας.... (και να μην καταλαβαίνουν)
   Αφού σκαλίζουμε το ένδοξο παρελθόν να ανεβάσω και την περίφημη ταχυσρομική σύμβαση που αποστείλαμε εις ΕΟΠΥΥΥν 3 μήνες αργότερα απο την φαξοσύμβαση και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπογράφηκε και δεν πήραμε πίσω αντίγραφο απο τον οργανισμό (πιθανώς οι εργαστηριακοί ή μάλλον τα διαγνωστικά κέντρα να πήραν πίσω υπογεγραμμένη αυτή τη σύμβαση).
   Στην κάτω σύμβαση είμαστε το ΙΙ...
Τίτλος: Καυστική ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Μία μαζική αποχώρηση τ γιατρών, θα βόλευε τ κυβέρνηση.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, 19:29:41
Για όσους δεν γνωρίζουν.: Μέχρι και σήμερα (06/09/2016) η μεγάλη πλειοψηφία των συμβεβλημένων Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.  Ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά επίσης το 10% των αμοιβών τους από έναρξης της λειτουργίας του. Το χειρότερο όμως είναι ότι τους έχει βάλει να εκδόσουν τιμολόγια ότι αυτά τα χρήματα τα έχουν λάβει.

06/09/2016

Καυστική ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Μία μαζική αποχώρηση των γιατρών, θα βόλευε την κυβέρνηση για την νέα ΠΦΥ.

Κατά του ανώνυμου αρθρογράφου του ygeianet, «ο οποίος λασπολογεί και συκοφαντεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», βάλει η Ένωση Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, την ώρα όπως υποστηρίζει, οι συμβεβλημένοι ιατροί εξωθούνται βάσει σχεδίου, σε αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ. Σε κάθε περίπτωση η ανοησία του είναι απερίγραπτη και μπορεί να εγείρει νομικά θέματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΙ ΕΟΠΥΥ και συνεχίζει:
 

«Έπεσαν οι μάσκες του συνδικαλιστικού μεσαίωνα.
Η επιλεκτική στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς και όχι προς τη φαρμακοβιομηχανία και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν φαίνεται να ενοχλεί τον αρθρογράφο του ygeianet. Αυτό που ενοχλεί είναι το γεγονός ότι η σχεδιασμένη επιλεκτική στάση πληρωμών προς το ιατρικό σώμα δεν έχει δημιουργήσει το επιθυμητό και σχεδιασμένο ομαδικό κύμα φυγής των ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.
Μία μαζική αποχώρηση θα βόλευε εξαιρετικά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο σύστημα ΠΦΥ. Το σχέδιο Γεωργιάδη από την ανάποδη. Το κλείσιμο της ιδιωτικής ΠΦΥ. Ώστε να επιτευχθεί αναίμακτα και ανώδυνα ο ενθρονισμός των δημόσιων ιατρείων της γειτονιάς.
Τριπλός ο στόχος:
1. Οικονομικός εκβιασμός των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Εύκολη λεία για ελαστικού τύπου εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις πείνας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα ιατρεία της γειτονιάς.
2. Συστηματική απαξίωση των ιατρών με καταφανή προσπάθεια στοχοποίησής τους ως μεγάλοι υπεύθυνοι των υπερβάσεων. Ταυτόχρονα, οι πραγματικοί υπαίτιοι των υπερβάσεων και του διαχρονικού πάρτι στην υγεία, σβήνονται με έντεχνες "πινελιές" από το κάδρο.
3. Εξιλαστήριο θύμα για την οργή της κοινωνίας. Η ευθύνη της φυγής από το κρατικοδίαιτο μοντέλο πρέπει να φορτωθεί στους ιατρούς και όχι στην πολιτεία. Αυτό θα δώσει το διαβατήριο για εύκολο πέρασμα στο νέο δημόσιο μοντέλο ΠΦΥ.
Από τον ανώνυμο αρθρογράφο της ιστοσελίδας ygeianet, έγινε αναφορά σε λήψη αποφάσεων της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ χωρίς συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου, που είναι παντελώς γελοία και στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο αρθρογράφος λασπολογεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση η ανοησία του είναι απερίγραπτη και μπορεί να εγείρει νομικά θέματα.
Ο ΠΙΣ συμμετέχει θεσμικά μέσω του Προέδρου του, στις διοικητικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, βάσει εξουσιοδότησης για την υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ιατρών, μελών των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
Ασχέτως του είδους της σύμβασης (συλλογική, κοινή ατομική) των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, παραβιάζεται κατάφωρα η "καρδιά" της σύμβασης με την αδιανόητη στάση πληρωμών, τις επιλεκτικές πληρωμές και τα οριζόντια αναδρομικά κουρέματα».
Οι ιατροί, καταλήγει τέλος η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, παραμένουν απλήρωτοι και αδικημένοι από τη σύμβαση, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα εν όψει της δικαιοσύνης. Η ανεπίτρεπτη λασπολογία, η συνδικαλιστική προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης 9.000 συμβεβλημένων ιατρών είναι αποκαρδιωτική και τίθεται στην κρίση του ιατρικού σώματος. Οι ιατροί της ιδιωτικής ΠΦΥ έχουν κατανοήσει πολύ καλά το υποχθόνιο σχέδιο και θα ασκήσουν πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά τους.

http://www.onmed.gr/eopyy/story/347062/kaystiki-eni-eopyy-mia-maziki-apoxorisi-ton-giatron-tha-voleye-tin-kyvernisi-gia-tin-nea-pfy
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, 19:53:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καυστική ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Μία μαζική αποχώρηση των γιατρών, θα βόλευε την κυβέρνηση για την νέα ΠΦΥ.

To ίδιο πάντως δε θα μπορούσε να γίνει και με διακοπή (μη παράταση) των συμβάσεων όταν λήξουν;
Ίσα-ίσα, αν η πολιτεία θέλει αναβάθμιση της ΠΦΥ, θα είναι λογικό να έχει το πάνω χέρι στις κινήσεις.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Σεπτεμβρίου 2016, 21:12:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καυστική ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Μία μαζική αποχώρηση των γιατρών, θα βόλευε την κυβέρνηση για την νέα ΠΦΥ.

To ίδιο πάντως δε θα μπορούσε να γίνει και με διακοπή (μη παράταση) των συμβάσεων όταν λήξουν;
Ίσα-ίσα, αν η πολιτεία θέλει αναβάθμιση της ΠΦΥ, θα είναι λογικό να έχει το πάνω χέρι στις κινήσεις.

Αν η Κυβέρνηση διακόψει με δική της πρωτοβουλία τις συμβάσεις των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ τότε θα υποστεί και τα παράπονα των πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται από εκλογικής άποψης...
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, 08:30:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν η Κυβέρνηση διακόψει με δική της πρωτοβουλία τις συμβάσεις των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ τότε θα υποστεί και τα παράπονα των πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται από εκλογικής άποψης...

Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση με το δικό της τρόπο ,ώστε να μην αναλάβει και το ανάλογο κόστος. ;)
Όσο για τα ιατρεία της γειτονιάς και άλλες αρλούμπες, αρκεί κανείς να διαβάσει τα άμεσα μέτρα που χρειάζονται, κατά την επιτροπή ''σοφών'' που κατάρτισε τις βασικές αρχές για την ανάπτυξη της ΠΦΥ ,μάλιστα από τον Ιούνη του 2015 (σελ.43) ,για να καταλάβει ότι ΔΕΝ πρόκειται να υλοποιηθούν  ποτέ.

http://www.ygeianet.gr/images/site/1502/46853_large/to_porisma_ths_omadas_ergasias_gia_thn_pfy.pdf (http://www.ygeianet.gr/images/site/1502/46853_large/to_porisma_ths_omadas_ergasias_gia_thn_pfy.pdf)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, 08:12:02
Αντιγράφω σχόλιο συναδέλφου στις 05/09/2016 από την ομάδα "Ιατροί συμβεμβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ" στο facebook:

Περασαμε γρήγορα.. απο την επιλεκτική, ανά ΥΠΑΔ, πληρωμή στην επιλεκτική, ανά άτομο, πληρωμή..
Κάποτε τουλάχιστον παίρναμε μια απάντηση, αφορούσε όλους μας, κάτι γινόταν. Και με λίγη καθυστέρηση πληρωνασταν.
Τώρα το απόλυτο χάος..
Τίτλος: Μπερσίμης: Ελπίζει ο ΕΟΠΥΥ ν εκκαθαρίσει μέχρι κ Αύγουστο 2016 εντός τ έτους...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, 22:22:09
Ωχ! Ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν πιστεύει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει όλους τους μήνες του 2016 μέσα στο έτος αυτό...

Το χειρότερο όμως είναι ότι μας υποχρεώνει να κόβουμε τιμολόγιο στο τέλος κάθε μήνα, έτσι κι αλλιώς.

22/09/2016 ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ και ενημέρωσε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κόσμο και τους ασφαλισμένους.

Εκτενή ενημέρωση, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο όσο και τους ασφαλισμένους έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος παρέστη στη σημερινή συνεδρίασή του Δ.Σ του ΙΣΑ.

Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα οι νέες συμβάσεις, η πληρωμή των τρεχουσών δαπανών, το καθεστώς αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.τ.λ

Το ΔΣ του Ι.Σ.Α τόνισε ότι ο ιατρικός κλάδος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται στον βαθμό που θα έπρεπε βάση των εισφορών τους. Από την πλευρά του ο κ. Μπερσίμης παρουσίασε το σχεδιασμό του Φορέα ,για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών στους παρόχους.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει εκκαθαρισθεί για τις ιατρικές επισκέψεις τουλάχιστον ο Αύγουστος. (προσοχή δεν μιλά καν για πληρωμή του Αυγούστου στο τέλος του έτους αλλά για εκκαθάριση μόνο !, που στην γλώσσα τουλάχιστον του ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνώνυμο πληρωμής αλλά απλά προάγγελος πληρωμής ).

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα ο Φορέας έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση και έχουν ελεγχθεί οι οφειλές του Οίκου του Ναύτη ,ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία επίκειται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.

Όσον αφορά το 10% των ετών 2014 και 2015, θα γίνει έλεγχος και θα εκκαθαριστούν μέσα στο 2017 .Ενώ για το clawbackθα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί σε δόσεις.

Στην συνέχεια έγινε εκτενή συζήτηση ,για τις νέες συμβάσεις του Φορέα με τους κλινικούς γιατρούς. Oπρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι απαιτείται ένα νέο δίκαιο σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και θα ανοίγει την πόρτα σε όλους τους γιατρούς και ειδικά στους νεώτερους.

«Απαιτείται ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα αντιμετωπίζει τον ασθενή με σεβασμό και θα καλύπτει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Hπολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό μας. Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι ασφαλισμένοι δεν βρίσκουν γιατρό να εξυπηρετηθούν, τα καλύτερα μυαλά της χώρας να φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν επαγγελματικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις ενώ για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάται ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στις ανάγκες της κάθε περιοχής με κίνητρα για τους νεότερους γιατρούς.

Στη συνέχεια το Δ.Σ του ΙΣΑ ,έθεσε στον κ. Μπερσίμη κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων καθώς και την κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών.

Ακόμη συζητήθηκε μεταξύ άλλων η παροχή φαρμάκων για τους ψυχιατρικούς ασθενείς καθώς και οι ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ο κ. Μπερσίμης διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις ακτινοθεραπείες, είναι κοστολογημένες ενώ κάλεσε του ασφαλισμένους σε περίπτωση που γίνονται επιπλέον χρεώσεις να το καταγγείλουν στον Οργανισμό.

Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν κληθεί οι Επιστημονικές Ενώσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ στις 9 μ.μ στα γραφεία του ΙΣΑ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

http://www.isathens.gr/syndikal/6321-sinantisi-isa-proedrou-eopyy-s-bersimi.html (http://www.isathens.gr/syndikal/6321-sinantisi-isa-proedrou-eopyy-s-bersimi.html)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: md στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, 00:32:37
Όσον αφορά το 10% των ετών 2014 και 2015, θα γίνει έλεγχος και θα εκκαθαριστούν μέσα στο 2017 .Ενώ για το clawbackθα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί σε δόσεις...

Οπα!Το 10% των ετων 2012 και 2013 δεν αναφερονται απο παραλειψη ή τα καναμε γαργαρα?

Τίτλος: Ανέξοδη κοινωνική πολιτική και ο λογαριασμός … στους απλήρωτους ιατρούς.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 26 Οκτωβρίου 2016, 14:23:03
26/10/2016

http://eni-eopyy.gr/?p=2772&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Τίτλος: ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Χρονοδιάγραμ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Νοεμβρίου 2016, 14:13:28
07/11/2016

ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Όλο το χρονοδιάγραμμα.

http://www.healthreport.gr/%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%84%CE%BF-2017-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5/
Τίτλος: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τακτική Γενική Συνέλευση.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Νοεμβρίου 2016, 20:59:10
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του, προκηρύσσει Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα) με τελική ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10.30 π.μ.
Η πρώτη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 03/12/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. Σε περίπτωση μη προσέλευσης >50% των μελών, θα επαναληφθεί την Παρασκευή 09/12/2016 και ώρα 20:00 μμ, στο ίδιο μέρος.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (>25% των μελών) η Γ.Σ. θα διεξαχθεί οριστικά το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. με όσα μέλη θα είναι παρόντα. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και δικαίωμα ψήφου τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.
Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνδρομή έχει οριστεί στα 20 ευρώ. Οι συνδρομές για το έτος 2016 (20EUR) μπορούν να κατατεθούν επί τόπου την ημέρα της Γ.Σ. ή στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας, η αιτιολογία «Συνδρομή» και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.
Θέματα Γενικής Συνέλευσης:
1. Διοικητικός απολογισμός 2016
2. Οικονομικός απολογισμός 2016
3. Αλλαγή καταστατικού του σωματείου
4. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα ΕΟΠΥΥ (νέες συμβάσεις, αυθαιρεσίες ΕΟΠΥΥ, ληξιπροθεσμα, περικοπές και ενστάσεις)
5. Προτάσεις και λήψη αποφάσεων
Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου Χρ. Παπασιδέρης
Τίτλος: Απ: ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Χρονοδιάγραμ
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 7 Νοεμβρίου 2016, 21:48:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
07/11/2016

ΕΟΠΥΥ: Το 2017 πληρώνονται για…Αύγουστο εργαστήρια και διαγνωστικά! Όλο το χρονοδιάγραμμα.

http://www.healthreport.gr/%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%84%CE%BF-2017-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B1%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5/
Νομίζετε είναι ο βασικός λόγος που η Μικροβιολογία έχει ουσιαστικά πεθάνει στην χώρα μας και βλέπει κανείς 10 κενές θέσεις σε κεντρικά νοσοκομεία που κάποτε περίμενες 5 χρόνια να διοριστείς !
Αυτό όπως και τα πολλά μικρά μικροβιολογικά που κλείνουν...

Όχι ότι πριν φυσικά ήταν normal κατάσταση, κάθε γωνία και μικροβιολογικό !
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Νοεμβρίου 2016, 09:44:31
ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Σας ενημερώνουμε οτι το νέο τηλεφωνο (και φαξ) της γραμματείας της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ειναι το 2610639539. Εκεί μπορειτε να απευθύνεστε για κάθε απορία και εξυπηρέτηση που μπορεί να χρειαστείτε. Επίσης υπάρχει και το mail της ΕΝΙ eni.eopyy@gmail.com
Τίτλος: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 24 Νοεμβρίου 2016, 12:59:03
24-11-2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης για το βαθμό ικανοποίησης των ασφαλισμένων.

http://eni-eopyy.gr/?p=2787 (http://eni-eopyy.gr/?p=2787)
Τίτλος: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Θα δηλώσουμε 24.000 μεικτό εισόδημα και θα έχουμε λάβει μόνο 12.000!
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 26 Νοεμβρίου 2016, 21:04:35
23/11/2016

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/eni-eopyy-tha-dilosoume-24-000-meikto-eisodima-kai-tha-echoume-lavei-mono-12-000/69517/ (http://www.iatropedia.gr/eidiseis/eni-eopyy-tha-dilosoume-24-000-meikto-eisodima-kai-tha-echoume-lavei-mono-12-000/69517/)
Τίτλος: Απ: ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Θα δηλώσουμε 24.000 μεικτό εισόδημα και θα έχουμε λάβει μόνο 12.000!
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 28 Νοεμβρίου 2016, 12:07:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
23/11/2016

http://www.iatropedia.gr/eidiseis/eni-eopyy-tha-dilosoume-24-000-meikto-eisodima-kai-tha-echoume-lavei-mono-12-000/69517/ (http://www.iatropedia.gr/eidiseis/eni-eopyy-tha-dilosoume-24-000-meikto-eisodima-kai-tha-echoume-lavei-mono-12-000/69517/)
Παράθεση
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Χρήστος Παπασιδέρης, επισήμανε για τα περίφημα 200 ραντεβού τον μήνα για κάθε συμβεβλημένο γιατρό: "Τι γίνεται με όσους ασθενείς κλείσουν ραντεβού αλλά τελικά δεν έρθουν; Τι γίνεται με τους χρόνια πάσχοντες που πρέπει να έρχονται κάθε 15 ημέρες; τι γίνεται με τα έκτακτα περιστατικά που αναζητούν αυθημερόν ιατρική γνωμάτευση; Και πως θα επιλέξει ο γιατρός τους 200 που του αναλογούν το μήνα αν στο ιατρείο του τηλεφωνήσουν 500;"...
    Αρχικά ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Οι κλινικοί πληρωθήκαμε ήδη 10-11 μήνες το 2016 (5-6 μήνες απο το 2015 με 90% και άλλους 5 του 2016 με 100%). Οι 24000 γιούργια αφορούν τους κλινικούς και τις επισκέψεις.  Για τους εργαστηριακούς πάντως είναι έτσι (6 μήνες πληρωμής) και χειρότερα, δεν διαφωνώ.
   Για τον κ. Παπασιδέρη:
1. Όσοι δεν έρθουν τα διαθέσιμα ραντεβού διατίθενται εκ νέου. Γι' αυτό καλύτερα να μην κλείνονται ραντεβού μετά τις 20-25 του εκάστοτε μηνός (ώστε να μπορούν να διατεθούν μετά).
2. Για τους χρόνια πάσχοντες κλείνεις 2 ραντεβού, ε΄ναι δυνατόν μέσα στο ίδιο μήνα (πάντα τις ίδιες ημερομηνίες ή μετά, όχι όμως μια μέρα πριν). Αν θέλεις να είναι στον ΕΟΠΥΥΥΥ και να κλείνεις ραντεβού θα γίνεις και γραμματέας ή θα έχεις γραμματέα (εγώ δεν κλείνω ραντεβού μέσω ΕΔΑΠΥ, δεν μπορώ το φόρτο εργασίας).
3. Όποιος θέλει αυθημερόν και δεν υπάρχει ελεύθερο ραντεβού να πληρώσει ή να πάει αλλού. Αυθημερόν για χαρτί (ή για χρόνια νόσημα) ούτε στις δημόσιες δομές δεν προβλέπεται. Για τις επείγουσες περιπτώσεις που δεν πληρώνουν (και δεν υπάρχουν τζάμπα ραντεβού) υπάρχουν τα εφημερεύοντα ΚΥ-νοσοκομεία.
4. Πως θα επιλέξει; όπως παντού. Στις μαύρες μέρες (καλή ώρα η πρόσφατη Παρασκευή) όποιος πρόλαβε (να μπει στο κατάστημα) τον υπολογιστή φθηνά (λέμε τώρα, άλλο θέμα) πήρε. Λοιπόν, οι πρώτοι 200 που θα κληρώσουν, θα τηλεφωνήσουν. Ποιο είναι το πρόβλημα;

   Είναι κακό να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα που μπορούν να καταρριφθούν άμεσα. Δεν πείθεις τον άλλον έτσι, μόνο ελάχιστες εντυπώσεις προκαλείς στους αδαείς.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: pzogr στις 28 Νοεμβρίου 2016, 21:40:56
Συμφωνώ γενικά, με μια επισήμανση όμως ότι τα 2 ραντεβού ανά μήνα είναι πολύ πιθανό να μπουν στον "κόφτη" των 3 επισκέψεων εντός 30 ημερών...
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Δεκεμβρίου 2016, 14:00:53
Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στις 10/12/2016

Δεκεμβρίου 7, 2016 • By enieopyy

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή του, προκηρύσσει Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα) με τελική ημερομηνία την 10η Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10.30 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και δικαίωμα ψήφου τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνδρομή έχει οριστεί στα 20 ευρώ. Οι συνδρομές για το έτος 2016 (20EUR) μπορούν να κατατεθούν επί τόπου την ημέρα της Γ.Σ. ή στον υπ. αριθμ. 5060-059449-291 λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR11 0172 0600 0050 6005 9449 291. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμό σας, η αιτιολογία «Συνδρομή» και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.
Θέματα Γενικής Συνέλευσης:

1. Διοικητικός απολογισμός 2016
2. Οικονομικός απολογισμός 2016
3. Αλλαγή καταστατικού του σωματείου
4. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα ΕΟΠΥΥ (νέες συμβάσεις, αυθαιρεσίες ΕΟΠΥΥ, ληξιπροθεσμα, περικοπές και ενστάσεις)
5. Προτάσεις και λήψη αποφάσεων

Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου Χρ. Παπασιδέρης
Τίτλος: ΠΟΣΚΕ:Έτσι θα γίνουν οι πληρωμές των γιατρών - Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Ιανουαρίου 2017, 08:51:07
17-01-2017
Δημοσιεύθηκε από τον/την Έφη Τσιβίκα


Οι πληρωμές των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριου Μπερσίμη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2017.

Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, για τις τρέχουσες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ο Σεπτέμβριος του 2016 θα παρακρατηθεί για το clawback του έτους 2016 για τις ιατρικές πράξεις, ενώ ένας ακόμα μήνας που απαιτείται για το clawback του 2016 θα παρακρατηθεί από την υποβολή της δαπάνης του Ιουλίου 2017.

Για το clawback των ετών 2013-2014-2015 θα ενημερωθούν οι ιατροί για τον συμψηφισμό του 10% των ετών 2012-2013-2014-2015 που υπολείπεται της προκαταβολής που έχουν πάρει και φυσικά μετά και την αφαίρεση των μηνών που δεν έχουν πληρωθεί τα αντίστοιχα έτη.

Για το 2016 η εκτίμηση είναι ότι το clawback θα κυμανθεί μεταξύ του 10-15%. Οι πληρωμές των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 για τις ιατρικές πράξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται με οριστικοποίηση από τον επόμενο μήνα. Για τις ιατρικές επισκέψεις του Σεπτεμβρίου 2016 θα δοθεί οριστικοποίηση έως 20/1/2017.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δοθεί οριστικοποίηση του υπολοίπου του 10% της προκαταβολής των επισκέψεων από 1/1/2012 έως και 31/12/2015.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΠΑΔ, θα δοθεί οριστικοποίηση επίσης τις αμέσως προσεχείς ημέρες, των μηνών που οφείλονται έως και τα τέλη του 2011. Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των άλλων ταμείων θα υπάρχει αποπληρωμή τους μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2017.

Από 1/1/2017 θα υπάρξει διαχωρισμός των εργαστηριακών εξετάσεων και εργαστηριακών πράξεων και άρα αντίστοιχη πληρωμή κατά περίπτωση από το σύνολο του ποσού που θα διατίθεται για εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις σε κατηγορίες όπως: βιολογικά υλικά, ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, MRI και C/T, μέτρηση οστικής πυκνότητας και ραδιοφάρμακα.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινοεργαστηριακών Ειδικοτήτων  κ. Φώτιος Πατσουράκος δήλωσε ότι η ΠΟΣΚΕ «θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και την υλοποίηση των ανωτέρω δηλώσεων προς όφελος των μελών της».

http://www.stogiatro.gr/nea/417-ev-zin/43767-poske-enimerosi-gia-tis-pliromes-ton-giatron (http://www.stogiatro.gr/nea/417-ev-zin/43767-poske-enimerosi-gia-tis-pliromes-ton-giatron)
Τίτλος: Το σκάνδαλο των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων οφειλών ΦΚΑ που απειλούνται με παραγρ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 1 Ιουνίου 2017, 10:50:25
01/06/2017
ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ.

Το σκάνδαλο των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων οφειλών ΦΚΑ που απειλούνται με παραγραφή !

http://eni-eopyy.gr/?p=2874&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://eni-eopyy.gr/?p=2874&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)

Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 22 Αυγούστου 2017, 23:51:01
Σπασμωδικές αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσουν σε αυξημένη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Αυγούστου 21, 2017 • By enieopyy

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε μετά την 26/06/2017 παρέμβασή μας για τις οδηγίες επισκέψεων προς τους 5.500 συμβεβλημένους ιατρούς, τις οποίες θεωρούμε ανεφάρμοστες σε πολλές περιοχές της χώρας που διαθέτουν αραιό δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών, με εξυπηρετούμενο πληθυσμό κυρίως από αγροτικές περιοχές που δρομολογεί επίσκεψη στον ιατρό της επιλογής τους στις αρχές κάθε μήνα. Όπως είναι αναμενόμενο λοιπόν, σε πάνω από 30 νομούς της χώρας οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών οδηγούν στο να εξαντληθούν οι δωρεάν 200 επισκέψεις μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε ημερολογιακού μήνα.

1. Με αριθμητικά δεδομένα που είναι στη διάθεση σας όποτε ζητηθεί, αποδεικνύεται ότι το μηνιαίο ατομικό πλαφόν των 200 επισκέψεων αδυνατεί να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών ΠΦΥ σε πολλές περιοχές της χώρας και αυτή η ανάγκη δεν καλύπτεται όπως και να εφαρμοστεί ο επιμερισμός του. Το μοντέλο με τις 50 επισκέψεις την εβδομάδα ξαναδοκιμάστηκε από την αρχή, απέτυχε και αποσύρθηκε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, επειδή είχε σαν αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται με έξοδα από τη πρώτη μέρα του μήνα. Δεν ξέρουμε επομένως σε τι διαφορετικό προσβλέπετε με τη νέα σας οδηγία. Ένας κλινικός ιατρός όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση μπορεί να εξετάσει πολλούς περισσότερους από 20 ασθενείς την ημέρα. Ο 21ος ασθενής κάθε ημέρας λοιπόν θα εξυπηρετείται ιδιωτικά ;

2. Οι συμβάσεις και οι όροι τους, καθώς και ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι προκαθορισμένα και δεν αλλάζουν με μία ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου.

3. Ο ελάχιστος χρόνος επίσκεψης 15 λεπτά θεσπίζει αντιεπιστημονικούς και ανισότιμους κανόνες στην άσκηση της ιατρικής με χρονόμετρο(!) και θα δημιουργήσει σημαντικές δυσλειτουργίες και τραγελαφικές καταστάσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης θα φορτωθεί από την καταναγκαστική αυξημένη χρήση του και θα δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή ιατρική πράξη. Αν μάλιστα, ο εμπνευστής της οδηγίας αυτής εννοεί ότι επίσκεψη μικρότερη των 15 λεπτών ΔΕ θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, καλά θα κάνει να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για να είναι προετοιμασμένοι.

4. Τα ιατρεία που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ και το ωράριό τους καθορίζεται από τους ιατρούς, με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλισμένων που τα ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ. Αν όμως επιμένετε τόσο πολύ στην υποβολή ενδεικτικού ωραρίου, θα πρέπει να ενημερωθούν και οι ασφαλισμένοι ότι εκτός του ωραρίου αυτού η επίσκεψη θα είναι ιδιωτική, με ευθύνη του εμπνευστή των οδηγιών.
Κύριε Πρόεδρε, στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει προσωπικό για ελέγχους, καθώς και ο απαιτούμενος μηχανισμός. Ας κάνουν όλοι αυτό που πρέπει, ας γίνουν έλεγχοι και κάθε παραβατική συμπεριφορά με βάση την σύμβαση (που ακόμα βρίσκεται στα συρτάρια σας από το 2012) ας παταχθεί. Εμείς είμαστε στο πλευρό σας για την όποια εξυγίανση, αλλά όχι σε τέτοιες σπασμωδικές αποφάσεις. Παρακαλούμε έστω και τώρα να αντιληφθείτε, ότι θα δημιουργήσετε πρόβλημα τόσο στους ιατρούς (που δε σας απασχολεί), όσο και στα εκατομμύρια ασφαλισμένους (που θα έπρεπε να απασχολεί εσάς και τους προϊσταμένους σας στο Υπουργείο Υγείας).

Ζητάμε λοιπόν να αποσυρθεί άμεσα η παρούσα ανακοίνωση ως ανεφάρμοστη με βάση την ιατρική επιστήμη και την ισότιμη εξυπηρέτηση των ασθενών από ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ. Σε περίπτωση άρνησης της απόσυρσης της συγκεκριμένης απόφασης επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών μας συμβεβλημένων ιατρών.
Προφανώς, βολεύει η πολιτική στοχοποιημένη δίωξη και τα επίδοξα λουκέτα στα 8.000 ιδιωτικά ιατρεία του Πανελλαδικού δικτύου ΠΦΥ που με ελάχιστους πόρους, εξυπηρετούν καθημερινά τον πολίτη και η αντικατάστασή τους με 239 ΤΟΜΥ που θα εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού, χωρίς διαθέσιμους εξειδικευμένους ιατρούς !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου    Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2891&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://eni-eopyy.gr/?p=2891&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 29 Αυγούστου 2017, 22:44:43
Αυγούστου 29, 2017

Aνοιχτή επιστολή / απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Με την υπ’ Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3 / ΟΙΚ. 35399 ανακοίνωση σας στις 22/8/2017, προσπαθήσατε να τροποποιήσετε (αντί να ανακαλέσετε) την προηγούμενη σχετική οδηγία σας. Θα επισημάνουμε τα εξής, σε εσάς , την υπόλοιπη διοίκηση και τους συνεργάτες σας, για να σας βοηθήσουμε να βγείτε εγκαίρως από την δύσκολη σας θέση:

1. Το ωράριο λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιατρείου είναι ενδεικτικό
( δεν εγείρει ουδεμία αξίωση εκ μέρους οιουδήποτε περί πιστής τηρήσεως του, με την υπαλληλική έννοια) και αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά. Επειδή αναφέρεστε σε «ωράριο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ», θα πρέπει να είστε και σαφείς τι σημαίνει αυτό και τι θα συμβαίνει σε εξέταση των ασφαλισμένων ΕΚΤΟΣ του δηλωθέντος ωραρίου.

2. Για τον μέγιστο αριθμό ασθενών ανά εβδομάδα (και όχι ημερήσιο, που το αλλάξατε σε Μ.Ο.), υπήρχε στην αρχική μας σύμβαση και λόγω έντονων διαμαρτυριών από ασφαλισμένους, οι προκάτοχοι σας τροποποίησαν την κατανομή του πλαφόν. Θα σας παρακολουθήσουμε να κάνετε ενδεχομένως το ίδιο, όταν τα τηλέφωνα του Οργανισμού χτυπούν από οργισμένους ασφαλισμένους.

3. Σχετικά με τη μέση διάρκεια εξέτασης των δικαιούχων ΕΟΠΥΥ και τους «κανόνες ορθής άσκησης ιατρικής», θα θέλαμε να μας διαθέσετε ένα αντίγραφο αυτών των κανόνων, το οποίο όσο κι αν αναζητήσαμε στα Πανεπιστημιακά και Μεταπτυχιακά μας συγγράμματα δεν μπορέσαμε να βρούμε. Επισημαίνουμε ότι η ορθή άσκηση της Ιατρικής Επιστήμης καθορίζεται ως προς τον χρόνο από τον ιατρό, ώστε να είναι αποτελεσματικός στο έργο του και όχι από οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, πολλώ δε μάλλον χρονικό, όσο και αν αυτό ευνοεί στατιστικώς τον ασφαλιστικό οργανισμό. Τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ που μετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ως ιατροί θα σας διαβεβαιώσουν πόσο σφάλετε να επικαλείστε ανύπαρκτους «κανόνες». Ο μόνος αρμόδιος να θέτει ιατρικούς κανόνες είναι ο ΠΙΣ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι. Η Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία, ως νόμος του κράτους ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΑΣ.
Σας καλούμε λοιπόν εκ νέου να αποσύρετε τις (ολοένα και πιο ασαφείς) οδηγίες σας. Οι ιατροί είναι στο πλευρό σας, όσο όμως δεν δέχονται εμπαιγμό και συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε επιστήμονες. Η Υγεία των ασφαλισμένων είναι ήδη σε καλά χέρια όπως αβίαστα αποδεικνύεται από την έως τώρα πρακτική με το παρόν σύστημα των συμβεβλημένων ιατρών.

Y.Γ. Για να μιλήσουμε την γλώσσα των αριθμών που κατέχετε σαφώς καλύτερα από εμάς (όσο την ορθή ιατρική πρακτική την γνωρίζουν σαφώς καλύτερα οι ιατροί), ο Σεπτέμβριος έφτασε σχεδόν και ακόμα ο ΕΟΠΥΥ πασχίζει να εξοφλήσει τις επισκέψεις Μαρτίου… με απλά μαθηματικά αυτό συνιστά ληξιπρόθεσμες οφειλές 2μηνών και πλέον….

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος               Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2894&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://eni-eopyy.gr/?p=2894&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 30 Αυγούστου 2017, 11:40:41
   Γέλασα πολύ όπως ίσως θα κρυφογελάει και ο προέδρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... Τόσο ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ που μετέχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ως ιατροί θα σας διαβεβαιώσουν ....
   Σε αυτή τη φάση-κατάσταση ούτε οι άνω ούτε οι υπουργοί, βουλευτές κλπ είναι γιατροί. Είναι μόνο πρόεδροι, αντιπρόεδροι και βολευτές και συμπεριφέρονται έτσι. Άξαφνα μπορεί να θυμηθούν την ιατρική ιδιότητα (και να κάνουν στα πεταχτά κανένα χειρουργείο ενίοτε και αιμορροϊδεκτομής (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,3863.msg62655.html#msg62655) με καθηγητικό επιτελείο) αλλά γρήγορα επανέρχονται στο πετσί του πολιτικού-προέδρου-συνδικαληστή.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 31 Αυγούστου 2017, 14:10:23
Επιστολή Ι.Σ.Λ. προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και πρόεδρο Π.Ι.Σ.

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 | 13:39 Δελτία Τύπου
Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι

 

Μετά την υπ’ αριθμ. ΔΒ3/οικ.35399/22-8-2017 τροποποιητική οδηγία του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους του γιατρούς, σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού, που θα ισχύσει από 1-10-2017, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Ο χρόνος που διαθέτει ο γιατρός για τον ασθενή του δεν μπορεί να επιβληθεί από κανέναν Ασφαλιστικό Οργανισμό. Αφορά τον γιατρό και τον ασθενή που έχει απέναντί του και καθορίζεται αποκλειστικά και μόνον από τις εκάστοτε ανάγκες του ασθενούς. Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να επιχειρηματολογήσουμε για τα αυτονόητα.

Κανένας επιμερισμός στο μηνιαίο ατομικό πλαφόν των 200 επισκέψεων δεν θα επιφέρει βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το αντίθετο μάλιστα, αφήνει εκτεθειμένους τους ασφαλισμένους, γιατί οι ασθενείς που προσφεύγουν στον κλινικό γιατρό κατά την διάρκεια της ημέρας κι έχουν την ατυχία να αποτελούν για το σύστημα του ΕΟΠΥΥ τον αριθμό 21,22 κ.λπ. των ραντεβού, είναι αυτονόητο ότι θα χρεωθούν οι ίδιοι το κόστος της ιατρικής υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, οποιαδήποτε μονομερής αλλαγή στους όρους της σύμβασης, αποτελεί πολιτική πράξη που χαρακτηρίζεται από αυταρχισμό και έλλειψη σεβασμού των κανόνων. Οι συμβάσεις εξ ορισμού αποτελούν συμφωνίες αμφιμονοσήμαντες. Πρέπει να τηρηθούν οι όροι της σύμβασης και να γίνει σεβαστό το γεγονός ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αν και αυτή τη στιγμή κατά μεγάλο μέρος είναι απλήρωτοι, για όλες τις υπηρεσίες, αρκετούς μήνες του 2017, συνεχίζουν να τις παρέχουν αγόγγυστα!

Τέλος, προτείνουμε την αναβολή εφαρμογής της ανωτέρω τροποποιητικής οδηγίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η οργάνωση της Π.Φ.Υ. και να προκύψουν οι νέες συμβάσεις μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ, οπότε και θα επανεξεταστούν όλα αυτά τα ζητήματα με γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς, αλλά και των λειτουργών υγείας.

 

Για τον Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                               ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 
http://www.docmed.gr/epistoli-s-l-pros-proedro-eopyy-ke-proedro-p-s/ (http://www.docmed.gr/epistoli-s-l-pros-proedro-eopyy-ke-proedro-p-s/)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 1 Σεπτεμβρίου 2017, 13:43:05
ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10/9/2017

Οι πάροχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις απαιτήσεις τους από τον Οργανισμό από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά.
Σε αναβάθμιση του συστήματος e-dapy προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα από αύριο 1 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου, να μην είναι δυνατή η υποβολή δαπανών από τους παρόχους.
 
Οι υποβολές Αυγούστου θα γίνονται δεκτές από το αναβαθμισμένο σύστημα, από τις 11 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια.

Οι ημερομηνίες αυτές αφορούν το σύνολο των παρόχων, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, 14:39:06
Σεπτεμβρίου 4, 2017   ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
 
Με απειλές δε στήνεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Μόνο θυμό και οργή προκάλεσαν οι νέοι εκφοβισμοί και απειλές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας προς το σύνολο των ιατρών της χώρας, που αυτή τη φορά βρήκαν τον εκφραστή τους στο πρόσωπο του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Υπουργείου, κ. Σταμάτη Βαρδαρό.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε ότι από μισθολογική άποψη «τα κίνητρα (για πρόσληψη ιατρών στα ΤΟΜΥ) είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, ιδίως αν τα συνυπολογίσεις με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, που θα είναι συμβάσεις πολύ χαμηλότερης αποζημίωσης από αυτές που ισχύουν μέχρι σήμερα».

Πρόκειται για απ’ευθείας εκφοβισμό των εργαζομένων, συμβεβλημένων ιατρών, αλλά και των νέων ιατρών που περιμένουν τη νέα σύμβαση, καθώς ξεκάθαρα τονίζει πως όποιος δε δηλώσει πρόθεση για διορισμό στα ΤΟΜΥ σύντομα θα έχει σύμβαση, όχι με δέκα ευρώ μεικτά (3 ευρώ καθαρά) ανά ασθενή, αλλά με πολύ λιγότερα! Φυσικά αυτές οι απειλές και εκφοβισμοί λαμβάνουν χώρα επειδή ελάχιστοι ιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση διορισμού στα ΤΟΜΥ και το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Επειδή όμως ο εκφοβισμός των εργαζομένων διώκεται ποινικά, αναμένουμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τις έντονες αντιδράσεις του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, την στήριξη των υπολοίπων ενώσεων και ομοσπονδιών εργαζομένων καθώς και την άμεση παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υ.Υ. κ Βαρδαρού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,



Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου  Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2898&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://eni-eopyy.gr/?p=2898&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Τίτλος: 20/09/2017 Εξώδικη διαμαρτυρία – κλήση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:36:27


http://eni-eopyy.gr/?p=2902 (http://eni-eopyy.gr/?p=2902)
Τίτλος: 20/09/2017 Εξώδικη διαμαρτυρία – κλήση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, 00:36:13
20/09/2017

Εξώδικη διαμαρτυρία – κλήση ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς ΕΟΠΥΥ

http://eni-eopyy.gr/?p=2902 (http://eni-eopyy.gr/?p=2902)
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 02/10/2017.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Οκτωβρίου 2017, 23:54:48
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προχειρότητα που για άλλη μια φορά φαίνεται στη δήλωση ωραρίων  που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προ 40 ημερών και ετέθη αιφνιδίως σε «εφαρμογή» σήμερα μεταξύ 4 και 5μμ.

Οι επισκέψεις δεν μπορούν να καταχωρηθούν, διότι χρειάζεται δήλωση ωραρίου, η οποία όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ λόγω αστοχίας του συστήματος e-dapy.

Αυτές οι κινήσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ υποδηλώνουν, είτε πλήρη ανικανότητα και αδιαφορία για την ταλαιπωρία που προκαλούν σε ιατρούς και ασφαλισμένους, είτε δόλο για πρόκληση τέτοιων φαινομένων αναταραχής στην παροχή φροντίδας υγείας από ιδιώτες ιατρούς.

 Καλούμε τους συμβεβλημένους ιατρούς να εξυπηρετούν μέσω ΕΟΠΥΥ τους ασφαλισμένους μόνον όταν και εφ’ όσον το σύστημα ομαλοποιηθεί και δεχεται τις επισκεψεις. Ειδάλλως θα λειτουργήσουν ιδιωτικά και επ’αμοιβή, πάντα με ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των άστοχων επιλογών της.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2912
 (http://eni-eopyy.gr/?p=2912)
Τίτλος: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 6/10/2017
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Οκτωβρίου 2017, 17:51:23
ΠΙΣ και ιατρικοί σύλλογοι έχουν ζητήσει απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στις 5/10 να δηλώνει στα πλαίσια συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ότι οι ενέργειες του ΕΟΠΥΥ που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ιατρούς και ασφαλισμένους πραγματοποιήθηκαν μετά από διαβούλευση και υπό την έγκριση του ΠΙΣ, που εκπροσωπεί όλους τους ιατρούς της χώρας.
Εκτός αυτού, τον ακούσαμε να ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές στη διάρκεια των επισκέψεων και την διαφορετική κατανομή των ραντεβού, θα εξυπηρετούνται περισσότεροι ασφαλισμένοι(?) – ίσως με κάποιο μαγικό τρόπο, μια και το μηνιαίο πλαφόν παραμένει το ίδιο, δηλαδή στους 200 ασφαλισμένους ανα ιατρό.
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «εκπροσωπεί μόνο τους συμβεβλημένους ιατρούς», τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή, δυστυχώς δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι διαθέσιμα σε όλα τα ΜΜΕ, με τα οποία επικοινωνεί τακτικώς με δελτία τύπου (ένα εξ’ αυτών αναγνώσθηκε στην διάρκεια της εκπομπής).
Δυστυχώς όμως για τον κύριο Μπερσίμη, προκύπτει ότι ο ΠΙΣ με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1370/27-6-2017 έγγραφο του*  αναφέρει ρητά ότι όχι μόνο δεν ήταν ενήμερος, αλλά ζήτησε επιτακτικά την άρση αυτών των οδηγιών χαρακτηρίζοντας την αλλαγή των όρων της σύμβασης μονομερή, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και δημιουργώντας προβλήματα που επιδεινώνουν αντί να βελτιώνουν την υφιστάμενη περίθαλψη.
Καλείται λοιπόν ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και όλη η διοίκηση του, να δώσει μια σαφή εξήγηση για τους ισχυρισμούς του, ενώ στην περίπτωση που εμμείνει σε αυτούς, το λόγο θα έχει ο πρόεδρος του ΠΙΣ προς αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στους ιατρούς αλλά και τους ασφαλισμένους.
 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2916 (http://eni-eopyy.gr/?p=2916)
Τίτλος: Απ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 6/10/2017
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 6 Οκτωβρίου 2017, 21:18:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Καλείται λοιπόν ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και όλη η διοίκηση του, να δώσει μια σαφή εξήγηση για τους ισχυρισμούς του, ενώ στην περίπτωση που εμμείνει σε αυτούς, το λόγο θα έχει ο πρόεδρος του ΠΙΣ προς αποκατάσταση της αλήθειας...
   Εδώ γελάμε. Ο άνθρωπος έχει πολιτική θέση. Δικαιούται να πει ότι του αρέσει. Δεν εξετάζεται στο δικαστήριο με (ενίοτε ψεύτες) δημοσιογράφους μιλάει. Και απευθύνεται στο πόπολο. Τι σημασία έχει το λέει...
   Δεν διαφωνώ με το ΔΤ της ΕΝΙ, δίκιο έχει και καλά τα λέει. Αλλά ο κάθε χοντρόπετσος πρόεδρος και να τον φτύνουν δεν θα καταλάβει. Τι να σου κάνουν τα ΔΤ...
   Άσε που βλέπω ο ΠΙΣ να πάρει γραμμή να το γυρίσει ότι τάχαμου έγινε διαβούλευση...
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Οκτωβρίου 2017, 19:12:34
http://eni-eopyy.gr/?p=2924&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://eni-eopyy.gr/?p=2924&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επίσχεσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20/10/2017
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Οκτωβρίου 2017, 18:31:56
Οκτωβρίου 17, 2017 • By enieopyy

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση επίσχεσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται.

Και πάλι βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση μας.

Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών(από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!

Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί. Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Kατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας,προκηρύσσουμε επίσχεση για την Παρασκευή 20η Οκτωβρίου 2017. Την ημέρα αυτή οι ιατροί/μέλη μας θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας την ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ στα φλέγοντα αναφερθέντα θέματα. Ζητούμε, τέλος, την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επίσης θίγονται από τους παράλογους «κανόνες» που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης.

Η επίσχεση κοινοποίηθηκε εξωδίκως στην έδρα του Οργανισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης


http://eni-eopyy.gr/
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: GirousisN στις 2 Νοεμβρίου 2017, 09:46:49
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αισθάνεται πλήρως δικαιωμένο από την υπ’αριθμό 1874 απόφαση του ΣτΕ, για την ερμηνεία της οποίας λάβαμε διεξοδική ενημέρωση από το νομικό σύμβουλο της Ένωσης, κ Παπουτσάκη Αχιλλέα :
 Με την υπ’αριθμ.1874/2017 απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκαν αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που έλαβαν χώρα το 2012 (752/26.10.2012 και 805/14.11.2012) και με τις οποίες αποφασίσθηκε η μείωση τιμών ορισμένων εξετάσεων (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών, μικροβιολογικών, βιοχημικών, ορμονολογικών και ανοσολογικών) ως ανυπόστατες και ακυρωτέες, αφενός επειδή εκδόθηκαν από αναρμόδια αρχή (ΔΣ ΕΟΠΥΥ), καθώς δεν υπάρχει διάταξη, που να παρέχει τέτοια αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ, αφετέρου διότι, ενώ θεσπίζουν νέους κανόνες που αφορούν αόριστο αριθμό προσώπων και άρα είναι κανονιστικές, ουδέποτε δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Από την απόφαση αύτη προκύπτουν τα εξής:
 1.   το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου παρανόμως και χωρίς να έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα,
2.   οι αποφάσεις αυτές και οι σχετικές μειώσεις που εισήγαγαν είναι ανυπόστατες,
3.   μη υφισταμένων νομίμως των μειωμένων τιμών, ισχύουν αυτοδικαίως οι τιμές του κρατικού τιμολογίου προ των επίμαχων μειώσεων,
4.   εκ του λόγου αυτού οι ιατροί διατηρούν ενεργό αξίωση να αμειφθούν βάσει των τιμών του κρατικού τιμολογίου προ των επίμαχων μειώσεων,
5.   πρέπει να γίνει επανυπολογισμός των οφειλών rebate και clawback για το διάστημα κατά το οποίο εφαρμόσθηκαν οι άκυρες μειωμένες τιμές ακριβώς διότι ο αρχικός υπολογισμός τους στηρίζεται σ’αυτές δηλ. σε οικονομικό υπόβαθρο που κρίθηκε παράνομο και
6.   εξ αυτού του λόγου ο συμψηφισμός απαιτήσεων των ιατρών ετών 2012-2015 με χρεώσεις από clawback και rebate ετών 2013-2015, που επιχειρείται από τον ΕΟΠΥΥ, στηρίζεται σε οικονομικά μεγέθη που δεν ισχύουν πλέον και έτσι δεν μπορεί να διενεργηθεί μέχρι να γίνει νέα εκκαθάριση δηλ. επανυπολογισμός των απαιτήσεων των ιατρών και των χρεώσεων clawback–rebate επί τη βάσει των τιμών προ των παρανόμων μειώσεων.
 Συμπερασματικά, οι αποφάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ( πλαίσιο επισκέψεων, συμψηφισμός οφειλών, παρέμβαση στον τρόπο συνταγογράφησης και ιατρικής πράξης ) θεωρούνται καταχρηστικές, εκτός πλαισίου νομιμότητας και εξουσιοδοτικής αρμοδιότητας διότι εισάγουν νέους κανόνες δικαίου, οι οποίοι καταστρατηγούν τους όρους της υφιστάμενης σύμβασης.
Η απόσυρση των αλλαγών στο πλαίσιο επίσκεψης / συνταγογράφησης και του τελεσίγραφου του συμψηφισμού οφειλών με clawback τίθεται εκ νέου ως αίτημα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, με ρητή επιφύλαξη των νόμιμων μας δικαιωμάτων. 

http://eni-eopyy.gr/?p=2937 (http://eni-eopyy.gr/?p=2937)
Τίτλος: Πλεόνασμα ΕΟΠΥΥ από την υστέρηση ιατρών και ασθενών.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Νοεμβρίου 2017, 13:57:12
24-11-2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά παρατηρούμε έκπληκτοι την ηγεσία του ΥΥΚΑ και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να μιλάει για πλεονάσματα και πληρωμές που δεν γνωρίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας ! Εμείς το μόνο που βιώνουμε καθημερινά είναι τα κουρέματα των δεδουλευμένων μας που μας παρακρατούνται εκβιαστικά είτε με τη μορφή προστίμων ( για διοικητικούς λόγους ή γιατί δεν ψηφιοποιείται ευανάγνωστα ένα παραπεμπτικό από το κέντρο παραλαβής;;  ) είτε με τη μορφή ποσοστιαίων κουρεμάτων ληξιπρόθεσμων οφειλών, clawback, rebate λόγω έλλειψης ορθολογικού προϋπολογισμού του Οργανισμού. Το μαρτυρούν οι άδειοι λογαριασμοί μας και το σημαντικό ποσοστό ακάλυπτων υποχρεώσεων μας, εξ αιτίας της μη έγκαιρης πληρωμής των πολλαπλώς κουρεμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.
 
Παραμένει αλώβητη η καταχρηστική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ απέναντι στο ατομικό εισόδημα ή την προσωπική περιουσία των συμβεβλημένων ιατρών με την οποία επιχειρείται η άσκηση κοινωνικής πολιτικής με «ξένα κόλλυβα», μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης επιστημονικού προσωπικού με υψηλή κατάρτιση και παροχή υπηρεσιών υγείας, η οποία αμείβεται στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση με 2-5πλάσιες αμοιβές.
 
Με την τιμητική συμμετοχή μας στο 6ο Συνέδριο Ασθενών, για την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα την οργανωτική του επιτροπή, είχαμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι η ίδια ακριβώς ανάλγητη πολιτική εφαρμόζεται από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με τις οριζόντιες περικοπές στην αποζημίωση των αναλωσίμων υλικών και παροχών σε ασφαλισμένους που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις.
Οι πολύτιμες εισφορές των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων μέσω ενός πανάκριβου ΕΦΚΑ, δεν εξυπηρετούν ούτε τους λειτουργούς ούτε τους χρήστες του συστήματος.
 
Με την αύξηση της εποπτείας και παρεμβατισμού του ΥΥΚΑ στη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ μέσω του  ΠΔ121 ( 09/10/2017 ), σε συνδυασμό με τη δεδηλωμένη «μεροληψία» του υπέρ του κρατικού φορέα και υπέρ της παρεμβατικής διάθεσής του στον περιορισμό της ελεύθερης επιλογής του ιατρού από τον ασθενή, οφείλουμε να εκπέμψουμε σήμα κινδύνου για το επικείμενο λουκέτο στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών, το οποίο θα εξαναγκαστεί σύντομα να προβεί σε έρευνα αλλαγής χώρας διαμονής και άσκησης ιατρικού έργου.
 
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το σχεδιασμό της ΠΦΥ με ανοιχτούς όρους μετά από διαβούλευση με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, να φροντίζει να εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και όχι να καταφεύγει σε ανούσιες βερμπαλιστικές προσεγγίσεις για πλεονάσματα και αόρατες πληρωμές, που πολλές φορές εκκαθαρίζονται εκβιαστικά με καταχρηστικούς συμψηφισμούς ή κουρεύονται με αναίτια και άδικα πρόστιμα.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
 
Η Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
 
Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

http://eni-eopyy.gr/?p=2948 (http://eni-eopyy.gr/?p=2948)
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 29 Νοεμβρίου 2017, 01:44:56
'' Το 37% δήλωσε ότι απευθύνεται σε συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό για ιατρική φροντίδα, το 23% σε μη συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό, το 19% στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, το 7% στα δημόσια Πολυϊατρεία και Κέντρα Υγείας του ΠΕΔΥ. ''

http://www.naftemporiki.gr/story/1298380/epideinosi-parousiazei-stin-ellada-i-poiotita-zois-pou-sxetizetai-tin-ygeia (http://www.naftemporiki.gr/story/1298380/epideinosi-parousiazei-stin-ellada-i-poiotita-zois-pou-sxetizetai-tin-ygeia)

( Και όμως το Κράτος χρηματοδοτεί τα δημόσια Πολυιατρεία του ΠΕΔΥ πολύ περισσότερο από ότι τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες Ιατρούς ).

Νομίζω ότι η παραπάνω έρευνα, της οποίας οι συγγραφείς δεν έχουν καμιά σχέση με τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στις συζητήσεις της με το Κράτος.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 29 Νοεμβρίου 2017, 02:30:44
Αν υπολογίσουμε ότι το 29% (φόρος) + >30% (ασφάλιση) πηγαίνει στο κράτος, με τις σημερινές συμβάσεις των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ κάθε ασθενής κοστίζει λιγότερο από 4 ευρώ.
Μία Το.Μ.Υ., με 4 γιατρούς και 4 λοιπό προσωπικό θα κοστίζει 1.600 x 4 (γιατροί) + 800 x 4 (λοιπό προσωπικό) σίγουρα πάνω από 10.000 ευρώ (υποθέτω ότι φόροι και ασφάλεια προσωπικού είναι ανταποδοτικά για το κράτος, όπως και στους ιδιώτες και ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι λίγα κατοστάρικα το μήνα...). Για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό κόστος θα πρέπει οι γιατροί της Το.Μ.Υ. να εξετάζουν περί τα 2.500 περιστατικά το μήνα, ή περί τα 110-120 την ημέρα, με δεδομένη την πενθήμερη λειτουργία και το 7ωρο ημερήσιας απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βάρδια πρέπει να βγάζει 30 περιστατικά, γεγονός οριακό (με τα κριτήρια ποιότητας του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί θα πρέπει να βλέπουν 4 ασθενείς την ώρα κατά μέσο όρο).
Από την πιο πάνω πρόχειρη ανάλυση φαίνεται ότι αν μία Το.Μ.Υ. σε πλήρη ανάπτυξη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με ένα προϋπολογισμό 15.000 ευρώ το μήνα (υπολογίζω μεικτές αποδοχές) παράγοντας το μέγιστο της απόδοσης, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, με βάση τα δεδομένα που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 29 Νοεμβρίου 2017, 08:39:47
Δεν είναι μόνο ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Ιατροί βγαίνουν πολύ φθηνότερα στο Κράτος.

Είναι πάνω από όλα ότι έχουν κάθε λόγο να είναι σωστοί προς τους Ασθενείς τους γιατί πληρώνονται κατά κεφαλή. Για αυτό και τους προτιμούν οι Ασθενείς.

Ενώ οι άλλοι που θα δουλεύουν στα ΤΟΜΥ είτε είναι σωστοί είτε δεν είναι θα βγάζουν τα ίδια...
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 29 Νοεμβρίου 2017, 08:42:57
Και το σχόλιο στις 29/11/2017 ενός συναδέλφου από την ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Δεν υπάρχουν συζητήσεις με το κράτος διότι δεν συζητάει-αρνείται-μοναδικός σκοπός αυτού του κράτους είναι ο εαυτός του-ουδεμία έρευνα το ενδιαφέρει,ουδεμία ορθολογική συζήτηση ή επιχείρημα,ουδεμία αναφορά στη σχέση κόστος-αποτελεσματικότητα κλπ.Συζητάει μόνο αν χρηστείς πρώτα δημ.υπάληλος(κράτος).Οι υπόλοιποι είμαστε ιδιώτες,μαύρα πρόβατα.Είναι ενα κράτος δημ.υπαλλήλων.Η ηγεσία του δεν το κρύβει καθόλου.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Νοεμβρίου 2017, 23:03:33
Καίριο σχόλιο συναδέλφου, στις 30/11/2017, στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

δεν αναφέρομαι στην ποιότητα των γιατρών αλλα στο πού και πότε θα τον βρείς άμα τον χρειάζεσαι-σε ποιό τηλέφωνο,σε ποιά διεύθυνση σε ποιό μαιλ...σε ποιό ΤΟΜΥ?για ποιό λόγο να σου απαντήσει?δεν θάχει κανένα κίνητρο,ούτε καν του 5ευρου-όλα αυτά τα ξέρουν όλοι οι ασθενείς γι΄αυτό δεν θέλουν τους κρατικούς γιατρούς.γι΄αυτό προτιμούν τους ιδιώτες ή τους συμβεβλημένους-είναι αυτή τη λέξη που δεν ξέρουν οι σπουδαίοι κυβερνώντες και δεν θέλουν να ακούνε τη λέξη κίνητρο
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Denominator στις 1 Δεκεμβρίου 2017, 08:33:19
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καίριο σχόλιο συναδέλφου, στις 30/11/2017, στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

δεν αναφέρομαι στην ποιότητα των γιατρών αλλα στο πού και πότε θα τον βρείς άμα τον χρειάζεσαι-σε ποιό τηλέφωνο,σε ποιά διεύθυνση σε ποιό μαιλ...σε ποιό ΤΟΜΥ?για ποιό λόγο να σου απαντήσει?δεν θάχει κανένα κίνητρο,ούτε καν του 5ευρου-όλα αυτά τα ξέρουν όλοι οι ασθενείς γι΄αυτό δεν θέλουν τους κρατικούς γιατρούς.γι΄αυτό προτιμούν τους ιδιώτες ή τους συμβεβλημένους-είναι αυτή τη λέξη που δεν ξέρουν οι σπουδαίοι κυβερνώντες και δεν θέλουν να ακούνε τη λέξη κίνητρο

Συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο.
Οι περισσότεροι από εμάς τους ιδιώτες έχουμε χτίσει με άπειρους κόπους τη σχέση γιατρού-ασθενούς, με το τηλέφωνο μονίμως ή σχεδόν μονίμως ανοικτό, με λίγες ή και καθόλου διακοπές και με ατέλειωτο τρέξιμο.
Δε νομίζω ότι η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του 7ώρου αντικαθιστά αυτό, ούτε και θα υπάρξει ποτέ κίνητρο να χτιστεί πραγματική σχέση στα πλαίσια των κρατικών μονάδων με αμοιβές και υποχρεώσεις που βγαίνουν από το ίδιο καλούπι. Ακόμη και ο πλέον καλοπροαίρετος δεν μπορεί να αντέξει για πολύ.
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: md στις 1 Δεκεμβρίου 2017, 12:20:09
Σε ιδανικες συνθηκες οικονομιας θα συμφωνουσα...
Και ναι,ως ιδιωτης εχω χτισει κι εγω τις σχεσεις μου με ανοικτο τηλ,σχεδον καθολου διακοπες κλπ.....
ΑΛΛΑ μην υποτιματε την ελξη του ΤΖΑΜΠΑ!

ΥΓ.χθες με απειλησε ασθενης οτι θα μου κανει καταγγελια,επειδη ζητησα αμοιβη-ενοειται με αποδειξη-για να εκδοσω γνωματευση.Ισχυριστηκε οτι ειμαι απαραδεκτη,καθως ο ιατρος του συζυγου δεν απαιτησε καμια αμοιβη-ιατρος ΕΣΥ!!!
Οσο δεν καταλαβαινουν τη βασικη διαφορα ιδιωτη-ΔΥ εχετε πραγματικα ελπιδες?
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 1 Δεκεμβρίου 2017, 12:40:19
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...χθες με απειλησε ασθενης οτι θα μου κανει καταγγελια,επειδη ζητησα αμοιβη-ενοειται με αποδειξη-για να εκδοσω γνωματευση.Ισχυριστηκε οτι ειμαι απαραδεκτη,...
   Θα γίνω κακός να υποθέσω ότι είχε ασφάλεια ΟΠΑΔ ή ΤΥΔΚΥ (κάτι δηλαδή εθισμένο στο τζάμπα);
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: md στις 1 Δεκεμβρίου 2017, 13:31:57
 ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Δεκεμβρίου 2017, 00:19:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο.
Οι περισσότεροι από εμάς τους ιδιώτες έχουμε χτίσει με άπειρους κόπους τη σχέση γιατρού-ασθενούς, με το τηλέφωνο μονίμως ή σχεδόν μονίμως ανοικτό, με λίγες ή και καθόλου διακοπές και με ατέλειωτο τρέξιμο.
Δε νομίζω ότι η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του 7ώρου αντικαθιστά αυτό, ούτε και θα υπάρξει ποτέ κίνητρο να χτιστεί πραγματική σχέση στα πλαίσια των κρατικών μονάδων με αμοιβές και υποχρεώσεις που βγαίνουν από το ίδιο καλούπι. Ακόμη και ο πλέον καλοπροαίρετος δεν μπορεί να αντέξει για πολύ.

Θα κάνουν αυτοαξιολόγηση, αφού...  ;D
Τίτλος: Διαπραγμάτευση “φάντασμα” για νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Δεκεμβρίου 2017, 09:42:08
02/12/2017, ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

http://eni-eopyy.gr/?p=2955 (http://eni-eopyy.gr/?p=2955)