Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: anastasios theodoridis στις 4 Ιουλίου 2011, 15:51:18

Τίτλος: Γέννησε υπό το φως των κινητών στην Σάμο
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 4 Ιουλίου 2011, 15:51:18
video

Απίστευτο! Μέσα στο μαύρο σκοτάδι, με την βοήθεια των νοσοκόμων και υπό το φως των... κινητών τηλεφώνων, ξεγέννησε ο γυναικολόγος μια κοπέλα στο γενικό νοσοκομείο της Σάμου. Το ρεύμα κόπηκε την στιγμή που γεννήθηκε το μωρό, αλλά λίγο μετά χάλασε και η γεννήτρια, με αποτέλεσμα τα πέσει... μαύρο σκοτάδι - ενώ μόλις είχε ακουστεί το πρώτο «ουά» του μωρού και ενώ «η γυναίκα ήταν κομμένη και μόλις είχε γεννήσει».

 

«Δεν υπήρχε ούτε κερί» εξομολογήθηκε ο γυναικολόγος - μαιευτήρας Νικόλαος Ασημίνας. Ο γιατρός αναγκάστηκε μάλιστα να ζητήσει από τους συγγενείς της γυναίκας που μόλις είχε γεννήσει, να πάνε μέσα στην αίθουσα με τα κινητά τους και να τη φωτίσουν με τα κινητά τους και μπρελόκ, ώστε να καταφέρει να τη ράψει μετά τον τοκετό!

 

«Φανταστείτε να ήμασταν στο χειρουργείο και να είχαμε καισαρική τομή. Και καλά να είχε βγει το παιδί και εκείνη την ώρα να ετοιμαζόσουν να κόψεις μήτρα, θα χάναμε αυτόματα δύο άτομα», αποκάλυψε ο μαιευτήρας. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι σε άλλο σημείο του νοσοκομείου σταμάτησε να λειτουργεί ο αναπνευστήρας ασθενή, με αποτέλεσμα όταν σταμάτησε η μπαταρία του, ο γιατρός να προσπαθεί να σώσει τον ασθενή με το χέρι.

 

Ο γυναικολόγος αφού ολοκληρώθηκε η γέννα, κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, αφού ούτε το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείο λειτουργούσε. Δείτε τα απίστευτα πλάνα που μετέδωσε το Alter από ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε την επεισοδιακή γέννα...


http://www.star.gr/ellada_kosmos/98324/