Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Χρήσιμες πληροφορίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 9 Ιανουαρίου 2020, 21:59:47

Τίτλος: Οι Γενικοί Ιατροί μπορούν να παραγγέλνουν μέσω e-prescription Γαστροσκόπηση.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Ιανουαρίου 2020, 21:59:47
Αντιγράφω από Ιατρική ομάδα του facebook στις 09/01/2020 έναν διάλογο που τον ξεκίνησε ιδιώτης Γενικός Ιατρός:

- Καλημέρα, χρόνια πολλά.
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να γράψουμε γαστροσκόπηση και αν την δέχονται τα εργαστήρια ή οι κλινικές;
Παρακαλώ όχι απαντήσεις του στιλ εγώ είμαι ο γιατρός και γράφω ότι κρίνω ...
Ρωτάω αν γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ (όσο παράλογος μπορεί να είναι)

- Καλησπερα! εχω γραψει πολλες φορες αλλα δε μου δεχτηκανε το παραπεμπτικο με την εννοια οτι δε βρισκανε πουθενα να το κανουν χωρις να πληρωσουν απο 130 αρχικη..

- Μονο νοσοκομεία το δέχονται αλλα τα ραντεβού πάνε σε κανα χρονο τουλάχιστον στην Κρήτη κ αυτο με επιφύλαξη. Ιδιώτες δεν το δέχονται οπως δεν εχει κανείς σύμβαση με εοπυυ. 2κατοστάρικα ειναι συν τις βιοψιες συνήθως. Διαφορετικά απογευματινο.

- Προσωπικά έχω γράψει και τα εκτέλεσε συμβεβλημενος με ΕΟΠΠΥ γαστρεντερολογος

- Σε ποια πόλη;

- στη Λάρισα.

- Άντε θα το περίμενα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αλλά φτάσαν οι ιδιώτες Γαστρεντερολόγοι σε τέτοια απόγνωση και στην Λάρισα ώστε να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!

- Στα νοσοκομεια γινονται δεκτα ολα τα παραπεμπτικα. Το ραντεβου αργει εκτος αν ξερεις τον γαστρεντερολογο του Δημοσιου και βαλει τον ασθενη σου νωριτερα αν κρινεις οτι επειγει.

- Οι συμβεβλημένοι γαστρεντερολόγοι όχι μόνο τα δέχονται αλλά τα (επι)ζητούν κιόλας, γιατί αν το γράψουν εκείνοι θεωρείται αυτοπαραπομπή και αποζημιώνεται λιγότερο.

- Γράφονται και γίνονται σε όποια διαγνωστικά κέντρα κάνουν γαστροσκοπήσεις (Αθήνα )
Ο ασθενής πληρώνει τη μέθη

- Κατα μια άποψη σε πρόσφατη συζήτηση με μεθη μπορει να γίνει μονο σε κλινική! Ουτε καν σε one day clinic κ πάντα παρουσία αναισθησίολογου! Θεωρητικά ακομα κ στα νοσοκομεία πρεπει να είναι παρων αναισθησίολογος για τη μέθη! Αναισθησίολογους δεν έχουμε αλλα καποιοι ψάχνουν δουλειά....

- στα συγκεκριμένα κέντρα υπάρχει αναισθησιολόγος

-  Δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες αλλά φαίνεται ότι κάποιος / κάποιοι έχουν δράσει στο Υπουργείο παρασκηνιακά υπέρ των ιδιωτών Αναισθησιολόγων, το τελευταίο 12μηνο. Μην ξεχνάμε και αυτό: https://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,8922.msg73541.html?fbclid=IwAR3eSHRBuOiCkdRf5r5thlJXqvPaUEgWr42WzbKm1G0Na4dpjvw1z9gsTxo#msg73541 (https://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,8922.msg73541.html?fbclid=IwAR3eSHRBuOiCkdRf5r5thlJXqvPaUEgWr42WzbKm1G0Na4dpjvw1z9gsTxo#msg73541)

- Χρόνια τώρα γραφω δεν υπαρχει πρόβλημα

- Αθήνα: γράφεις, εκτελείται νοσοκομεία δημοσίου, συμβεβλημένα διαγνωστικά και από συμβεβλημένους γαστρεντερολόγους. (περίπου μισή τιμή από το να το κάνουν τελείως ιδιωτικά (συμμετοσή+ μέθη 50 ευρώ συνήθως).

- Πόση είναι η συμμετοχή;

- 15%. Εάν βρουν πολύποδα πρόσθετη επιβάρυνση βέβαια