Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:40:53

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 ... 8 9 [10]
91
Πολιτιστικό στέκι / The real Doc Martin
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 9 Μαρτίου 2024, 15:16:10 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
92
Χαλαρή κουβέντα / Απ: Γελοιογραφίες.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 9 Μαρτίου 2024, 12:08:32 »
93
08-03-2024 ertnews

Πώς θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους

Με πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και του διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρου Βαρβέρη, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των μη μισθωτών πολιτών που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν πλέον διευθετήσει τις οφειλές τους (είτε εξοφλώντας είτε ρυθμίζοντας και καταβάλλοντας την πρώτη δόση), μπορούν:

α) Να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα του e-ΕΦΚΑ και μάλιστα χωρίς ραντεβού, ειδικά για ζητήματα ασφαλιστικής ικανότητας και να λάβουν άμεσα ασφαλιστική ικανότητα.

β) Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών» (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) και να επιλέξουν «αμφισβήτηση οφειλών». Ειδική ομάδα έργου, που συστάθηκε γι’ αυτό τον σκοπό, επεξεργάζεται τα αιτήματα και η ασφαλιστική ικανότητα αποκαθίσταται εντός λίγων ωρών.

γ) Να αναμένουν την προγραμματισμένη αυτόματη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας. Ακόμα και ως προς αυτή, αντί να διενεργείται μηνιαίως, αποφασίστηκε να γίνεται εκτάκτως κάθε εβδομάδα. Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Πώς ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα
Επειδή παρατηρείται ότι η πλειονότητα όσων απευθύνθηκαν στα καταστήματα και στην πλατφόρμα εξακολουθούσαν να έχουν οφειλές και, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, προτού απευθυνθούν στα τοπικά καταστήματα, να ελέγξουν:

α) εάν πράγματι έχουν ασφαλιστική ικανότητα, ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο,

β) εάν έχουν τρέχουσες οφειλές, ακολουθώντας τον σύνδεσμο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και

γ) εάν έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ, τις οποίες θα πρέπει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν, ακολουθώντας τον σύνδεσμο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ασφαλιστική ικανότητα αποδίδεται σε όλους τους εργαζόμενους. Όσον αφορά στους μη μισθωτούς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι είτε να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, είτε να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και να εξοφλούν τακτικά τις δόσεις που προβλέπει η ρύθμιση. Όσον αφορά στους μισθωτούς, προϋπόθεση είναι η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας (που δηλώθηκαν στην ΑΠΔ από τον εργοδότη) κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, ανεξαρτήτως της εξόφλησης των εισφορών από μέρους του εργοδότη.

Τονίζεται ότι η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας δεν συνεπάγεται απώλεια της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όλοι οι νόμιμα διαμένοντες πολίτες στη χώρα με ενεργό ΑΜΚΑ έχουν ανεμπόδιστη και δωρεάν πρόσβαση νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο δημόσιο σύστημα υγείας, ήτοι σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς και σε Κέντρα Υγείας.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις κάτωθι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού: ανήλικοι, άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες, οι οποίες καλύπτονται και από ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπειών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατ’ εξαίρεση ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο 2024-2025 έχει χορηγηθεί επίσης σε κατηγορίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν αντικειμενική δυσκολία στο να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της ασφαλιστικής ικανότητας: πληγέντες από φυσικές καταστροφές, στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
94
How to perform an ankle brachial index

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

95
Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να εξηγήσεις την ιατρική ένδειξη σε κάποιο τρίτο για τη συγκεκριμένη συνταγή. Αυτό είναι το κριτήριο που χρησιμοποιώ προσωπικά. Σίγουρα θα ήταν δύσκολο να το δικαιολογήσεις αν - θεωρητικά - βρισκόσουν στη θέση της απολογούμενης προς τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση.
96
Σπαρταριστός σχετικός διάλογος από Ιατρική ομάδα του facebook στις 07/03/2024:

- Απορία: Η αναφορά στο τέλος του εγγράφου ότι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (δικαιούχοι του άρθρου 33 του ν.4368/2016) εξαιρούνται της καθιέρωσης αμοιβής, που κολλάει με τους υπηκόους ξένων χωρών;

-  Ο ατελειωτος λαϊκισμος τους οδηγησε στο να αναφερουν και αυτους. Μιας και το ελληνικο κρατος εσωσε τις εγχωριες ευπαθεις ομαδες, ειπε να αναλαβει κι αυτες των αλλων κρατων!

- Και πώς θα φαίνεται ότι είναι δικαιούχοι του άρθρου 33 του ν.4368/2016, αφού αυτό φαίνεται με τον ΑΜΚΑ;

- απο βλακεια το συμπεριλαβανε συναδερφε. Κεκτημενη ταχυτητα. Να δικαιολογησουν το "Προνοιας" στον τιτλο του υπουργειου. Γιατι, ουτως ή αλλως παρεχουν σοβαρες υπηρεσιες στους αυτοχθονες ασφαλισμενους για να παρασχουν και σε οποιονδηποτε αλλο;;;;

- θαρθουν κι ολοι οι Βουλγαροι & Ρουμανοι Ρομά ετσι

- Αυτοί παίζει να έχουν ήδη ΑΜΚΑ

- Η μη τηρηση ομως της δεουσας διαδικασιας οδηγει σε ζημια του δημοσιου,να ειστε σιγουρος οτι επι αντιστροφης των ορων,οταν Ελληνας χρειαστει ξενες δημοσιες δομες υγειας,η λυπητερη θα τον βρει ακομα και μεσα στον ταφο.Τζαμπε ζαμε συναδερφε στις αλλες χωρες,κιμπαριλικια μονο εμεις κανουμε διοτι,σιγα,δεν πτωχευσαμε κιολας!

98
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Distedon: Εναλλακτική λύση στο Librax.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 8 Μαρτίου 2024, 12:56:28 »
Το Librax είναι σε έλλειψη. Κυκλοφορεί όμως το Librocol που περιέχει τις ίδιες ακριβώς ουσίες με το Librax.
99
in.gr Κώστας Ντελέζος

08-03-2024

Αυξάνονται έως 20% οι χρεώσεις για κινητή, σταθερή και Internet

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
100
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 8 Μαρτίου 2024, 00:02:43 »



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: 1 ... 8 9 [10]