Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Σεπτεμβρίου 2023, 16:17:41

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Χαλαρή κουβέντα / Απ: www.foodbag.gr
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 04:06:01 »
Καθημερινή, 23/09/2023
Ιωάννα Φωτιάδη.


Πλατφόρμα για φθηνό φαγητό
Για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων, επαγγελματίες της εστίασης προσφέρουν κάθε μέρα, σε τιμές κόστους, προϊόντα που δεν πουλήθηκαν

Είναι τρεις το απόγευμα και αρχίζουν να «χτυπούν» οι πρώτες ειδοποιήσεις στο κινητό – το food hunting (το κυνήγι για φαγητό) έχει μόλις ξεκινήσει. Ενας φούρνος, που βρίσκεται όχι πολύ μακριά από το σημείο, έχει γεμίσει μια τσάντα με αρτοποιήματα, τα οποία δεν έχει πουλήσει, αλλά δεν προτίθεται να προωθήσει την επόμενη ημέρα.

«O αρτοποιός ανεβάζει στην πλατφόρμα μας την προσφορά του, συγκεκριμένα προϊόντα με έκπτωση έως 70%, και ο χρήστης ενημερώνεται για τα διαθέσιμα αγαθά και το γεωγραφικό τους στίγμα», εξηγεί στην «Κ» ο 32χρονος Κωνσταντίνος Μαγκανιάρης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Foodbag. Η εφαρμογή, που μετράει μόλις πέντε μήνες ζωής, έχει στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, στην οποία η χώρα μας έχει εξαιρετικά «καλές» επιδόσεις. Συγκεκριμένα, οι πιο πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι κάθε Ελληνας παράγει κατά μέσον όρο 98,5 κιλά τροφικών αποβλήτων τον χρόνο, με συνέπεια η Ελλάδα να καταλαμβάνει την 4η χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κώστας Μαγκανιάρης και η Λάουρα Κυριαζοπούλου, που από κοινού έστησαν την καινοτόμο πλατφόρμα, ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια στη Σκωτία και στη Δανία αντίστοιχα. «Και στις δύο χώρες ο κόσμος κάνει σοβαρές προσπάθειες», τονίζει ο κ. Μαγκανιάρης. Οι δύο νέοι παλιννόστησαν λίγο πριν από την πανδημία και αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά στην ιδέα, αφενός, μέσω μιας ελληνικής εφαρμογής, αφετέρου, μέσω της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων. Στη χώρα μας δραστηριοποιείται ήδη η Τράπεζα Τροφίμων – Ιδρυμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, στην οποία εταιρείες τροφίμων προσφέρουν ελαττωματικά ή προϊόντα που πρόκειται να λήξουν σύντομα και εκείνη εν συνεχεία τα διανέμει σε φορείς που χρήζουν στήριξης. Στο ίδιο πεδίο κάνει έργο και το «Μπορούμε», το οποίο συνδέει την προσφορά φαγητού ή τροφίμων με τις ανάγκες κοινωφελών οργανισμών συντονίζοντας την παραλαβή.

Το Foodbag δικτυώνει καταστήματα, φούρνους, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ και μανάβικα με μεμονωμένα άτομα, χρήστες της πλατφόρμας, οι οποίοι αγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή αρτοπαρασκευάσματα, μαγειρεμένα γεύματα ή πρώτες ύλες, που διαφορετικά θα απορρίπτονταν τις επόμενες ώρες. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας.

«Θεωρούμε ότι δίνουμε διέξοδο σε πολλούς επαγγελματίες, που έχουν καθημερινά ένα ποσοστό προϊόντων τα οποία δεν πωλούνται έγκαιρα», σημειώνει ο κ. Μαγκανιάρης, «τους δίνουμε τη δυνατότητα να εισπράξουν έστω το κόστος παρασκευής».

Τίποτα δεν απορρίπτεται στο περιβάλλον. Οι χρήστες γνωρίζουν περίπου τι θα παραλάβουν. «Υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, δεν γνωρίζουν κάθε φορά το ακριβές περιεχόμενο της τσάντας», περιγράφει ο κ. Μαγκανιάρης. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών, δεδομένης και της ακρίβειας, είναι μεγάλο – ήδη 6.500 έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Στο δίκτυο συμμετέχουν περί τα 80 καταστήματα στην Αττική, ενώ σύντομα η εφαρμογή θα επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2
Χαλαρή κουβέντα / www.foodbag.gr
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 04:04:14 »

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
5 τρόποι για να αφαιρέσετε την μούχλα και το ωίδιο από τα πλακάκια του μπάνιου και τους αρμούς

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Πρέπει να γίνονται προσπάθειες βελτίωσης, αλλά όλοι ξέρουμε πού θα καταλήξει και αυτή η προσπάθεια.
5


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
Σχόλιο πάνω σε αυτό το άρθρο από άνθρωπο που παρακολουθεί το management των Ελληνικών Νοσοκομείων σε καθημερινή βάση:

Μάλλον δεν καταλαβαίνει κανείς, τι σημαίνει Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων !!!!
Δηλαδή αν αυξηθούν οι μισθοί, ενισχυθεί ο Διοικητής (κομματικός) και αυτονομηθούν τα νοσοκομεία, θα έχουμε ένα τέλειο σύστημα ασθένειας. Γιατί σύστημα υγείας δεν έχουμε. Σύστημα ασθενειών έχουμε και αν δεν διαμορφώσουμε το πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος, όλα τα άλλα είναι να βολέψουμε κάποιους δικούς μας. Εδώ με τις υπάρχουσες αμοιβές γίνεται σφαγή για την θέση του Διοικητή. Το 2019 οι αιτήσεις για 140 περίπου θέσεις ήταν 1.632 !!! Με αυξημένες αποδοχές θα γίνεται η σφαγή του Δράμαλη.
Γιατί δεν αντιγράφουν πως επιλέγονται οι αντίστοιχοι διοικητές στη Γαλλία, Πορτογαλία;;; Μήπως δεν μας εξυπηρετεί ;;;;;;
7
Το θέμα δεν είναι ποιος θα ελέγχει την λίστα,
αλλά ποιος θα ελέγχει αυτόν που βάζει την ένδειξη για το κατά πόσο επείγον είναι κάποιο χειρουργείο.
Όταν π.χ. ένας Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής βαφτίζει Επείγουσες όλες τις ομφαλοκήλες των φίλων του (είτε για οικονομικά είτε για εκλογικά είτε για κοινωνικά οφέλη), ενώ στην πραγματικότητα επείγουσες είναι π.χ. το 1% αυτών (π.χ. οι περισφιγμένες κήλες), ποιος θα το ελέγξει αυτό;

Καθημερινή, Πέννυ Μπουλούτζα
21/09/2023


Εως και τρία χρόνια αναμονή για χειρουργείο – Ετοιμάζεται εθνική ενιαία διαδικτυακή λίστα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
Λόγια, λόγια, λόγια...
Όπως είπε ο γκουρού του management, Peter Drucker:
« If you cannot hire, cannot fire and give bonuses, then you are not a manager. »


20-09-2023 virus.com.gr
Αιμίλιος Νεγκής


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Ποιοτικό βιντεάκι διάρκειας 5 λεπτών:

coreultrasound Basic Cardiac Function

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10