Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Χαλαρή κουβέντα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Raptor στις 8 Ιουλίου 2009, 14:12:59

Τίτλος: Με ακύρωση απειλούνται οι εξετάσεις στην Ελλάδα για το Διεθνές Απολυτήριο
Αποστολή από: Raptor στις 8 Ιουλίου 2009, 14:12:59
Με ακύρωση απειλούνται οι εξετάσεις στην Ελλάδα για το Διεθνές Απολυτήριο


Η διαφαινόμενη διαρροή θεμάτων στις εξετάσεις για το Διεθνές Απολυτήριο (Ιnternational Βaccalaureate - Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά), ίσως να οδηγήσει σε οριστική ακύρωση των εξετάσεων για τους Έλληνες μαθητές που διαγωνίστηκαν.

Στο σημείο αυτό είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί η υπόθεση μετά από τις καταγγελίες ότι Έλληνας καθηγητής από τη Γενεύη πριν από ένα μήνα διέρρευσε τα θέματα των εξετάσεων σε τουλάχιστον τέσσερα Ελληνικά ιδιωτικά σχολεία. Oι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν πόσοι Έλληνες μαθητές εμπλέκονται κι από ποια σχολεία ενώ ο οργανισμός που παρέχει το Διεθνές Απολυτήριο έχει ξεκινήσει έρευνα, μπλοκάροντας παράλληλα την έκδοση των αποτελεσμάτων για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας δηλώνουν αναρμόδιοι να παρέμβουν ή να εξετάσουν τις καταγγελίες.

Στις φετινές εξετάσεις του Μαΐου για το Διεθνές Απολυτήριο διαγωνίστηκαν περισσότερο από 2.000 μαθητές για μπορέσουν να εισαχθούν σε πανεπιστήμια της επιλογής τους στην Ευρώπη και την Αμερική.