Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Χρήσιμες πληροφορίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, 23:34:36

Τίτλος: Ειδική γνωμάτευση στον ΟΠΑΔ για φυσιοθεραπείες TENS και Biofeedback.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Σεπτεμβρίου 2011, 23:34:36
Για να παραγγείλουμε φυσιοθεραπείες με TENS και/ή με Biofeedback σε ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, ο ΟΠΑΔ ζητά μια γνωμάτευση από τον Ιατρό που παραγγέλνει αυτού του είδους τις φυσιοθεραπείες ότι όντως πρέπει να γίνουν.. Η ίδια και μία αυτή γνωμάτευση, αρκεί και για τα TENS και για τα Biofeedback σε περίπτωση που γίνονται από τον ίδιο φυσιοθεραπευτή και για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ρώτησα έμπειρο φυσιοθεραπευτή της Καβάλας, τι πρέπει να γράφει μια τέτοια γνωμάτευση και μου υπαγόρευσε τα παρακάτω υπόδειγμα:

Ο/Η κ.   .......................................................................... με αριθμό μητρώου του ΟΠΑΔ ....................................................πάσχει από .................................................................................και χρήζει φυσικοθεραπείας. Μεταξύ των φυσικοθεραπευτικών πράξεων περιλαμβάνονται και οι TENS για αναλγησία και Biofeedback για την αντισπαστική στους μύες δράση. Οι παραπάνω φυσικοθεραπευτικές πράξεις ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού σχήματος και προσφέρουν ταχύτερη αποκατάσταση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες φυσικοθεραπευτικές πράξεις.
Τίτλος: Απ: Ειδική γνωμάτευση στον ΟΠΑΔ για φυσιοθεραπείες TENS και Biofeedback.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Σεπτεμβρίου 2011, 08:38:39
Σε εμάς (Ηράκλειο) ζητιέται γνωμάτευση ότι οι άλλες κλασσικές φυσικοθεραπείες έχουν γίνει και δεν απέδωσαν.