Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Koterakis στις 3 Μαρτίου 2008, 21:26:33

Τίτλος: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 3 Μαρτίου 2008, 21:26:33
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Μαρτίου 2008, 15:42:14
Μήπως κάποιος μπορεί να υποβάλλει συνημμένη τη νέα προκήρυξη για αγροτικά καθώς και τη νέα φόρμα για γενικούς γιατρούς;

Επί 2 μέρες προσπαθώ να μπω στη σελίδα του Υπουργείου και είναι αδύνατον. Έχουν κι άλλοι εκτός από μένα το ίδιο, συχνό, πρόβλημα με τη σελίδα του υπουργείου; Ανοίγει 1 φορά στις 20 που θα επιχειρήσω να συνδεθώ.
Κατά τα άλλα ο υφυπουργός μιλάει για «πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος»…..

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 5 Μαρτίου 2008, 15:56:33
Τα έχω επισυνάψει στο παρόν μήνυμα
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Μαρτίου 2008, 17:20:11
Ευχαριστώ τον κύριο Κουναλάκη για τη άμεση ανταπόκριση.

Μια μικρή ανάλυση των δεδομένων της προκήρυξης για το Νομό Χίου όπου εργάζομαι:
Προκηρύσσονται 14 θέσεις στο σύνολο των 18 αγροτικών ιατρείων του νομού. Ποσοστό 77%.
Από τις 14 θέσεις στις 7 έχει ήδη λήξει η θητεία των υπηρετούντων ιατρών (ποσοστό 50% στο σύνολο των θέσεων για προκήρυξη και 38% στο σύνολο των αγροτικών ιατρείων του νομού). Άρα δυνητικά το 38% των θέσεων στα αγροτικά ιατρεία του νομού θα μπορούσε, την παρούσα περίοδο, να είναι κενές (κάποιες στην παρούσα φάση είναι κενές και κάποιες καλύπτονται από αγροτικούς σε παράταση).
 
Μετά την κάλυψη των θέσεων αυτών από την παρούσα προκήρυξη, κι αν ισχύσει το νέο σύστημα «ενιαίου» διορισμού των αγροτικών γιατρών, το 77% των αγροτικών ιατρείων του νομού θα είναι σίγουρα κενά τουλάχιστον για 3 μήνες κατά την τρίμηνη εκπαίδευση των γιατρών. Με μεγάλη πιθανότητα η περίοδος που θα είναι κενά να είναι κοινή και μάλιστα εντός της θερινής περιόδου!

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ή/και θα κλάψουν μανούλες! (διαλέξτε παροιμία ανάλογα με την οπτική γωνία...)

Υποθέτω σε άλλους νομούς θα ισχύουν τα ίδια (και χειρότερα; )…
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Μαρτίου 2008, 12:54:47
Η επικοινωνία με το Υπουργείο έχει χαρίσει φαντάζομαι σε όλους μας μοναδικές στιγμές αγανάκτησης διανθισμένης με κλαυσίγελο. Τελευταίο κρούσμα, η τροποποιημένη ("ψηφιακοποιημένη") φόρμα της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης για τα αγροτικά. Αν την εξετάσουμε λίγο πιο σχολαστικά, θα διαπιστώσουμε ότι αποτελεί (άλλο ένα) μνημείο προχειρότητας γεμάτο λάθη:

1. Στη δεύτερη σελίδα της φόρμας, υπάρχει η αρίθμηση -2- στην κορυφή της σελίδας, αλλά στην πρώτη η αρίθμηση έχει παραληφθεί (η περιστολή έγινε προφανώς λόγω των δημοσιονομικών αναγκών).

2. Στην κορυφή της πρώτης σελίδας αριστερά, μας βγαίνουν οι οφθαλμοί με το  "παρακαλούμαι  όπως συμπληρώσετε…"
Παρακαλούμαι όπως το διορθώσεται αμέσως, γιατί μας κάνεται και γελάμαι.

3. Στην ίδια στήλη παρακάτω, παρέχεται ένα πλαίσιο για τη συμπλήρωση της "Ημερομηνίας οριστικής απόλυσης". Ωραία, το γράψαται (φτου, θα μου μείνει κάνα κουσούρι) σωστά. Απόλυσης όμως από τί; Από το αγροτικό; Από την ειδικότητα; Από το Στρατό; Από το μπακάλικο που δούλεψα ένα φεγγάρι; Τί θέλει να πεί ο ποιητής; Οεο;

4. Στο τέλος της ίδιας στήλης, βλέπουμε να εισάγεται ένας νέος γραμματικός κανόνας, αυτός της ασυμφωνίας στην πτώση ουσιαστικού-επιθέτου, με το "αρ. ψηφιακού μητρώο". Στο εξής, μπορούμε άφοβα να λέμε: το ψηλού δέντρο, ο σπαρταριστού καρνάβαλος και "κύριου, κύριου, ήρθε το επισκέπτη με το ελικόπτερο."

5.Ο ίδιος κανόνας της ασυμφωνία πτώσης (φτου, νάτο πάλι) μπορεί να εφαρμοστεί και μεταξύ άρθρου-επιθέτου, αφού στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης, διαβάζουμε: "την στρατιωτικής μου υποχρέωση."
Παραμένει μυστήριο αν ο ποιητής ήθελε να πει "την στρατιωτικής φύσης υποχρέωσή μου"  - σημασία έχει να καταλαβαινόμαστε…

6. Στη δεύτερη σελίδα, μας υποδέχεται στην τρίτη κιόλας σειρά ένα νέο μινιμαλιστικό είδος γραπτού λόγου, αυτό χωρίς σημεία στίξης: "ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΧΙ"
α. Κατ’ αρχή, αφού η συμπλήρωση δεν θα γίνει από μόνη της αλλά πρέπει να την κάνει ο αιτών,  το "συμπληρώνεται"  πρέπει να γίνει "συμπληρώνετε".
β. Τα σημεία στίξης εισήχθησαν τον 2ο μ.Χ. αι. από τους Αλεξανδρινούς λόγιους για να εμπλουτίζουν τον γραπτό λόγο με τα παραφραστικά στοιχεία που συνοδεύουν τον προφορικό λόγο (θαυμαστικό, ερωτηματικό) και να βοηθούν στην αποσαφήνιση των νοημάτων (κόμμα, τελεία, άνω τελεία, παύλα). Αλλιώς φράσεις του παραπάνω τύπου, μας κάνουν να ψαχνόμασται (α, τελικά πρέπει να το προσέξω) με τις ώρες.

7.  Ο τονισμός των κεφαλαίων γραμμάτων απετέλεσε πράγματι στο παρελθόν σημείο αντιλογίας μεταξύ γλωσσολόγων που τελικά απεφάνθησαν για το μη τονισμό τους. Αυτό δείχνει να το αγνοεί προκλητικά η αναφορική αντωνυμία ΌΤΙ που αποκλειστικά μόνη αυτή φέρει επιδεικτικά τόνο στο τέλος της  αριστερής στήλης της δεύτερης σελίδας.

Αυτά τα ολίγα με μια πρώτη ματιά, κι εύχομαι καλά ξεμπερδέματα…
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 8 Μαρτίου 2008, 15:53:37
Αγαπητέ συνάδελφε,
είναι προφανής η προσπάθειά σου να διαβάλλεις και να υποβαθμίσεις τη σημασία του ψηφιοποιημένου συστήματος που εισήγαγε ο πολυχρονεμένος υπουργός μας με αναφορές σε ήσσονος σημασίας ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
Δεν θα σου περάσει! Να δω τι θα πεις όταν σε λίγες μέρες μετά το πέρας της υποβολής αιτήσεων θα βγουν τα αποτελέσματα! Οι εποχές του δουλέματος στο χέρι πέρασαν ανεπιστρεπτί είτε το θέλεις είτε όχι. Τώρα πλέον θα μας δουλεύουν ψηφιακά! (βέβαια όπως αναφέρει συνάδελφος υπάρχουν πληροφορίες ότι το ψηφιοποιημένο σύστημα κατέρρευσε και θα περάσουμε πάλι στο -δοκιμασμένο και σίγουρο- χειροκίνητο σύστημα….)


Σελ 1 (δεν φαίνεται η αρίθμηση, αλλά είπαμε εννοείται…)
«Οι προτιμήσεις μου όσον αφορά την τοποθέτησή μου σε Κ.Υ. ή Π.Ι. κατά αύξοντα σειρά προτεραιότητας είναι οι κάτωθι:»
Προσπερνώ την έκφραση «αφορά την» με το σωστό «αφορά στην» γιατί είναι κάτι που χρησιμοποιείται ευρέως..

Η σειρά είναι γένους θηλυκού, επομένως μήπως θα έπρεπε να είναι αύξουσα κι όχι αύξοντα;;

Μήπως όμως θα έπρεπε να είναι φθίνουσα (άντε φθίνοντα για να μη βάζω δύσκολα) κι όχι αύξουσα;; Για σκεφτείτε το λίγο. Όταν η πρώτη αναφερόμενη θέση είναι πρώτη στην προτεραιότητα και η δεύτερη είναι εναλλακτική της πρώτης, μήπως τελικά η σειρά είναι φθίνουσα; Μάλλον είναι.

Σελ. 2 (εδώ φαίνεται η αρίθμηση)
«Υποβάλλω τα κατωτέρω δικαιολογητικά (Επικυρωμένα από την αρμόδια αρχή αντίγραφα)
1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου νόμιμα επικυρωμένο….»


Τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
Α) Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη επικύρωσης του αντίγραφου γιατί απευθυνόμαστε σε ηλίθιους
Β) Πιθανά υπάρχουν επικυρωμένα αντίγραφα που όμως δεν είναι νόμιμα επικυρωμένα άρα επισημαίνεται η ανάγκη νόμιμης επικύρωσης
Γ) Ο συντάκτης επιθυμεί τα νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα να επικυρωθούν και δεύτερη φορά (για να είμαστε καλυμμένοι…..)


Σελίδα 2 (φαίνεται η αρίθμηση είπαμεεε)
Β4. Άδεια άσκησης επαγγέλματος………..
(όχι αριθμό πρωτοκόλλου, μόνο από Νομαρχία τόπου κατοικίας)


Τι θέλει να πει ο ποιητής με το κείμενο μέσα στην παρένθεση; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη….


Ας βάλουμε κι ένα κερασάκι στην τούρτα κι ας είναι από άλλο ανέκδοτο:
Σχέδιο νόμου για την οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
Άρθρο 9 παράγραφος 1, σελ. 25:

Υπαγόμενοι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί
1. Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασθενών Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.), από της δημοσιεύσεως του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος………


Είδα αναλύσεις επί αναλύσεων στο φόρουμ και στα Μ.Μ.Ε. Κανείς δεν βρέθηκε να πει το απλούστερο: Συζητάμε για ένα σχέδιο νόμου του οποίου ο εισηγητής και συντάκτης δεν γνωρίζει ότι ο ασφαλιστικός οργανισμός, στον οποίο προτείνει την αρχική –πιλοτική- εφαρμογή του, ονομάζεται Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων (κι όχι Ασθενών) Δημοσίου!!!
Μήπως δεν έχει νόημα να συζητάμε;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 8 Μαρτίου 2008, 19:29:16
   Εκτός από τα ορθογραφικά λάθη θα πρέπει να αναφέρουμε και θέματα ουσίας. Γιατί λοιπόν πρέπει να αναγράφεται η πόλη στης οποίας το δηματολόγιο είμαστε εγγεγραμένοι? Πρόσεξε κανείς ότι στην σελίδα 2 όπου πρέπει να αναγράψουμε τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λείπει αυτό της ειδικότητας, ενώ υπάρχει  σ' αυτήν των αγροτικών? Μετά από διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από το υπουργείο μας μετέφεραν ότι πρέπει να το αναγράψουμε εμείς!!!! Αυτό είναι λοιπόν το περίφημο ψηφιακό σύστημα για το οποίο περιμέναμε τόσον καιρό?     Ζούμε απερίγραπτες καταστάσεις!!!
   (Περιττό να πω πως το λάθος τους το κατάλαβαν όταν τους ζητήσαμε διευκρινήσεις!!!!Ούτε έλεγχο λοιπόν δεν τα είχαν κάνει?!!!!)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Μαρτίου 2008, 20:52:25
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Οι προτιμήσεις μου όσον αφορά την τοποθέτησή μου σε Κ.Υ. ή Π.Ι. κατά αύξοντα σειρά προτεραιότητας είναι οι κάτωθι:»
Προσπερνώ την έκφραση «αφορά την» με το σωστό «αφορά στην» γιατί είναι κάτι που χρησιμοποιείται ευρέως..

Αλοίμονο, δεν είναι καν "όσον αφορά την" - αλλά κάτι χειρότερο: "Οι προτιμήσεις μου ως αφορά την... " (!!!!)

Την "αύξοντα σειρά" μάλλον δεν την πρόσεξα γιατί είχα θαμπωθεί από το εκτυφλωτικό "παρακαλούμαι".

Υ.Γ.: Γιατί είσται τόσο αρνητικά διακείμενος ως αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων στο χέρι, ειδικά αν αυτή γίνει με επείγοντα διαδικασία;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 8 Μαρτίου 2008, 21:51:21
Όπως αναφέρει και ο συνάδελφος Κεφαλίδης (και διαπίστωσα εκ των υστέρων) στη φόρμα αίτησης υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου στα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά αναφέρεται τίτλος ειδικότητας (γίνεται η φοβερή διευκρίνιση ότι αυτό αφορά στους ειδικευμένους) ενώ δεν ζητείται κάτι τέτοιο στη φόρμα αίτησης για γενικούς γιατρούς! Εντυπωσιακό!
Και ο τύπος και η ουσία δείχνουν ότι όλα είναι φτιαγμένα στο πόδι (είναι μια παραλλαγή του συστήματος στο χέρι)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υ.Γ.: Γιατί είσται τόσο αρνητικά διακείμενος ως αφορά την επεξεργασία των αιτήσεων στο χέρι, ειδικά αν αυτή γίνει με επείγοντα διαδικασία;

Υ.Γ.: Είμε αρνητικά διακείμενος στην επείγοντα διαδικασία του δουλέματος των αποτελεσμάτων στο χέρι γιατί ότι δουλεύετε στο χέρι πρέπει να γίνετε με υπομονή και μεράκι.
Αλλιώς με επείγοντα διαδικασία καταλήγει σε αποτελέσματα που περιγράφοντε  στο τραγούδι «Διδυμότειχο Blues» (τελευταία στροφή)

(Για όσους δεν θυμούντε τους στίχους ακολουθεί link)
http://musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=832

Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 8 Μαρτίου 2008, 21:57:15
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 21 Μαρτίου 2008, 00:11:38
  Παραπάνω σ΄αυτήν την ενότητα  είχαμε αναφερθεί στις ελλείψεις, τα λάθη των εντύπων, αλλά και  στην κωλλυσιεργία όσον αφορά την προκύρηξη των ΠΙ. Αν λοιπόν όλη αυτή η κατάσταση αρχικά μας ''διασκεδάζει'' τώρα  μάλλον μας εκνευρίζει κυρίως για τα λάθη των υπευθύνων. Στο φόρουμ των greekmeds αναφέρεται σήμερα πως τα αποτελέσματα της τελευταίας προκύρηξης αναμένονται το καλοκαίρι(ανεπίσημα) λόγω του ότι ετοιμάζεται τροποποίηση της τροποποίησης του πρόσφατου νόμου για τους διορισμούς των αγροτικών. Τι μπορεί άραγε να σημαίνει καλοκαίρι; καλοκαίρι είναι ο Ιούνιος αλλά και το τέλος Αυγούστου. Αν σκεφτούμε λοιπόν και τις καλοκαιρινές διακοπές αποτελέσματα θα δούμε τον Σεπτέμβριο και οι διορισμοί κατά τα Χριστούγεννα..........
  Υπομονή λοιπόν, και για τους νέους συναδέρφους που τελειώνουν τώρα την ειδικότητα να ευχηθώ και του χρόνου!!!
   Έλπίζω όλα αυτά να είναι ψέματα και η πραγματικότητα να με διαψεύσει.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Όμηρος στις 5 Απριλίου 2008, 16:19:18
  Ως γνωστόν τα αποτελέσματα της προκήρυξης των αγροτικών ιατρείων του Μαρτίου 2008 ανακοινώθηκαν ήδη (σε χρόνο ρεκόρ) και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
  Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή είναι ότι οι αιτήσεις γενικών γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ δεν είχαν όλες την ίδια τύχη :
 Άλλες απορίφθηκαν  με την αιτιολογία  "κατέχει θέση" και άλλες έγιναν αποδεκτές.Τι τελικά ισχύει?
  Επανήλθε και πάλι το δικαίωμα μεταπήδησης σε Π.Ι. (μέσω της προκήρυξης των αγροτικών) χωρίς προηγούμενη παραίτηση του γιατρού από την υπηρεσία ? Και αν ναι,γιατί δεν έγινε μια ,έστω τυπική, ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό?
(Μέχρι το τέλος του 2006 ,ένας Γ.Ι. μετά από 2 έτη προυπηρεσίας στο ΕΣΥ,αποκτούσε το δικαίωμα να διεκδικήσει νέα θέση ΚΑΙ μέσω της προκήρυξης των αγροτικών ιατρείων.Κατά το 2007 ,όλες οι αιτήσεις ήδη υπηρετούντων Γ.Ι. απορρίπτονταν με την αιτιολογία "κατέχει θέση" και διευκρινίστηκε ότι απαιτείται οριστική παραίτηση από την προηγούμενη θέση για νέα διεκδίκηση.....Τώρα μάλλον πορευόμαστε σε μία ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ αιτήσεων.......αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω!)
 
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Απριλίου 2008, 18:40:46
Αγαπητέ συνάδελφε,
υποθέτω ότι αυτά που βλέπεις είναι αυτά που ξέρεις εσύ για κάποιους κι όμως δεν τα ξέρει το Υπουργείο.
Πολύ απλά αν δεν δηλώσεις ότι κατέχεις ήδη θέση πώς θα το μάθει το Υπουργείο; Από το μηχανογραφημένο του σύστημα; Χαχαχαχαχαχα.
Προβλέπω περίοδο ενστάσεων και «καρφωμάτων»…..
Όσοι γνωρίζουν ότι κάποιοι, που πήραν Π.Ι. τώρα, υπηρετούν ήδη σε κάποια άλλα και υπέβαλαν αίτηση χωρίς να παραιτηθούν, είναι λογικό και αναμενόμενο να υποβάλουν ενστάσεις.
Αν όσοι πήραν θέσεις, ενώ υπηρετούν ήδη χάσουν τις θέσεις τους θα υποβάλουν νέες εντάσεις. Εκτός αν υπήρξε κάποιο δεδικασμένο από παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις που το γνωρίζουν οι ίδιοι ενώ δεν το έχει πληροφορηθεί ακόμη το Υπουργείο.
Σε παλιότερη συζήτηση επί του θέματος είχα εκφράσει την αντίθεσή μου με την απαίτηση του Υπουργείου για παραίτηση πριν την διεκδίκηση νέας θέσης μέσω της προκήρυξης για Π.Ι,. όμως επισήμανα ότι πρέπει να είναι σεβαστή.
Μένει σε θιγόμενους συνάδελφους (και στην Ένωση) να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να την καταρρίψουν αν δεν έχει νόμιμο υπόβαθρο.
Μάλιστα στο site της Ένωσης αναφέρεται ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο για επανεξέταση του θέματος.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Όμηρος στις 5 Απριλίου 2008, 18:58:30
Δηλαδή στο Υπουργείο Υγείας δεν γίνεται καμία διασταύρωση στοιχείων? Δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι υπηρετούν ήδη στο ΕΣΥ...Είναι αυτό που λέμε "στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις"?
Η αλήθεια είναι ότι όντως κάποιες περιπτώσεις (3-4)  τις γνωρίζω προσωπικά και παρακινήθηκα να ψάξω με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτω (site Εθνικού Τυπογραφείου και αποτελέσματα προηγούμενων προκηρύξεων) και όσες άλλες μπόρεσα.
Ψάχνοντας στα τυφλά λοιπόν βρήκα την εξής περίπτωση :
Η συνάδελφος Δ.Μ. (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ)   κατέχοντας τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής από τον Σεπτέμβριο 2006 ,κατέθεσε αίτηση τον Φεβρουάριο 2007 (με την προκήρυξη των αγροτικών) και κατέλαβε θέση σε Π.Ι.  (το ΦΕΚ διορισμού δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο 2007) .Δεν γνωρίζω εάν ανέλαβε υπηρεσία ή όχι (άρνηση διορισμού στο ΕΣΥ αποκλείει νέα αίτηση για 2 χρόνια εξ όσων γνωρίζω). Όμως τον Μάρτιο του 2008 κατεθέτει και πάλι αίτηση, χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα έτος από την ανάληψη υπηρεσίας ή την μη αποδοχή του διορισμού της και καταλαμβάνει και πάλι θέση σε άλλο Π.Ι του ίδιου νομού……..
Το θέμα με απασχόλησε γιατί έχουμε περίπου τις ίδιες ημερομηνίες τίτλου ειδικότητας και διορισμού στο ΕΣΥ και αναρωτιέμαι αν και εγώ έχω το ίδιο δικαίωμα μεταπήδησης παρ’ότι  δεν έχω κλείσει ούτε 1 χρόνο από την ανάληψη υπηρεσίας στο ΕΣΥ…..
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 5 Απριλίου 2008, 21:49:55
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Απριλίου 2008, 22:06:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δηλαδή στο Υπουργείο Υγείας δεν γίνεται καμία διασταύρωση στοιχείων? Δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι υπηρετούν ήδη στο Όμως τον Μάρτιο του 2008 κατεθέτει και πάλι αίτηση, χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα έτος από την ανάληψη υπηρεσίας ή την μη αποδοχή του διορισμού της και καταλαμβάνει και πάλι θέση σε άλλο Π.Ι του ίδιου νομού……..

Παράθεση
Eγώ γνωρίζω επίσης άλλη μια τέτοια  περίπτωση στην προχτεσινή προκύρηξη που είχε κατά την προηγούμενη προκύρηξη τοποθετηθεί σε κάποιο Κ.Υ και τώρα σε άλλο. Μάλιστα την συνάδελφο την γνωρίζω και προσωπικά, έχει άλλα αρχικά από Δ.Μ, και χαίρομαι που με δύο διαδοχικές έτσι κρίσεις σε εννέα μόλις μήνες, αποκτά και μόνιμότητα (που θα λάβει σε 5 χρόνια) στο Κ.Υ που επιλέγεται. Άντε και στα δικά μας.

Μεταπηδήσεως το ανάγνωσμα... Η μεταπήδηση, της μεταπήδησης, ω μεταπήδηση... Και από την πίσω πόρτα παρακαλώ! Συγχαρητήρια στους μάγκες παρατύπως μεταπηδήσαντες και χαλάλι που κέρδισαν μονιμοποίηση! Δηλαδή αυτός που δήλωσε ότι κατέχει θέση και αποκλείστηκε τί είναι; Οποιαδήποτε λέξη δεκτή, φτάνει να περιέχει πολλά "α"!  Ω, σε τί κράτος ζούμε...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 5 Απριλίου 2008, 22:51:18
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Απριλίου 2008, 23:14:03
Και καλά, τα αποτελέσματα δουλεύτηκαν και πάλι στο χέρι και δεν έγινε διασταύρωση για το ποιός ήδη κατέχει θέση. Όταν όμως έρθει η ώρα να ξαναδιοριστεί ένας ήδη διορισμένος επιμελητής, πάλι δεν θα το πάρουν μυρωδιά οι Ραν-Ταν-Πλαν του βαθέος Ελληνικού κράτους;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 6 Απριλίου 2008, 09:52:39
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 6 Απριλίου 2008, 10:28:44
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Mάλλον δεν είναι διορισμένοι (δεν έχουν) αποδεχτεί τους προηγούμενους διορισμούς) αλλά και να είναι, φαντάζομαι ότι θα παραιτηθούν μόλις βγεί το νέο ΦΕΚ τους.


   Δεν γνωρίζω όμως σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού σου δεν υπάρχουν κυρώσεις;
 Δεν θυμάμαι να κάναμε καμμία δήλωση ότι δεν κατέχω θέση κτλ, ζητούσαν όμως μια βεβαίωση παραίτησης από την δύναμη του νοσοκομείου. Κατέθεσα λοιπόν μια τέτοια βεβαίωση που περιείχε τις ημερομηνίες κατα τις οποίες τελείωσα την ειδικότητα. Μετά έμαθα πως κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο και ζητούσαν βεβαίωση σε περίπτωση που κάποιος κατείχε ήδη κάποια θέση επικουρικού ή μόνιμη. Αν έχουν γίνει αυτά που περιγράφονται παραπάνω είναι παράνομα γιατί δεν πιστεύω ότι  άλλαξε ο νόμος και πιστεύω ότι αν οι συνάδερφοι αυτοί αποκαλυφθούν θα υποστούν κυρώσεις, πράγμα που το βρίσκω σωστό διότι και έγω θα μπορούσα να ξεκινήσω ως επικουρικός αλλά περίμενα 6 μήνες την προκύρηξη αφού θα έπρεπε να παραιτηθώ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Απριλίου 2008, 15:54:56
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μετά έμαθα πως κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο και ζητούσαν βεβαίωση σε περίπτωση που κάποιος κατείχε ήδη κάποια θέση επικουρικού ή μόνιμη.

Πώς διαπιστώνεται αυτή η περίπτωση συνάδελφε;
Μόνο αν είσαι πολύ ειλικρινής ( ή πολύ……) και το δηλώσεις, διαφορετικά αν περιμένεις από τη «μηχανοργάνωση» του Υπουργείου να το βρει έχασες (ή μάλλον κέρδισες!)
Αντιγραφώ από το site της Ένωσης ( http://www.enosigi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=88:2008-04-02-19-28-03 ) σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο στις 6/3/08 και επισημαίνω ότι η συνάντηση Ένωσης και ΕΛΕΓΕΙΑ με εκπροσώπους του Υπουργείο έγινε στις 6/3/08, το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της Ένωσης  μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που ήταν 12 Μαρτίου, αν θυμάμαι καλά.
Μήπως τελικά κάποιοι ήξεραν κάτι που κάποιοι άλλοι δεν έπρεπε να μάθουν ή καλό ήταν να το μάθουν μετά το πέρας της προθεσμίας  ;);

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε τη συνέχεια του διαλόγου στο Υπουργείο, με την Γενική Διευθύντρια Υγείας, κα. Παναγοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε προσωπικά για :
•   Συνεργασία με τους φορείς μας για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ
•   Κατάργηση της σχετικής Απόφασης Νόμου για αναγκαστική παραίτηση θέσεως του γενικού γιατρού σ΄ ότι αφορά την διεκδίκηση ενός άλλου Π.Ι ή θέσεως σε Κ.Υ, κρίνοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως διακριτική μεταχείριση εις βάρος μόνο της ειδικότητας μας. Ζητήσαμε άμεση δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για άρση / τροπολογία της απόφασης και αναμένουμε οριστική κατάργηση της «λογικής του παραλόγου» από την επόμενη προκήρυξη

Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: ZArk στις 6 Απριλίου 2008, 17:16:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Ως γνωστόν τα αποτελέσματα της προκήρυξης των αγροτικών ιατρείων του Μαρτίου 2008 ανακοινώθηκαν ήδη (σε χρόνο ρεκόρ) και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
  Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή είναι ότι οι αιτήσεις γενικών γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ δεν είχαν όλες την ίδια τύχη :
 Άλλες απορίφθηκαν  με την αιτιολογία  "κατέχει θέση" και άλλες έγιναν αποδεκτές.Τι τελικά ισχύει?
  Επανήλθε και πάλι το δικαίωμα μεταπήδησης σε Π.Ι. (μέσω της προκήρυξης των αγροτικών) χωρίς προηγούμενη παραίτηση του γιατρού από την υπηρεσία ? Και αν ναι,γιατί δεν έγινε μια ,έστω τυπική, ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για το θέμα αυτό?
(Μέχρι το τέλος του 2006 ,ένας Γ.Ι. μετά από 2 έτη προυπηρεσίας στο ΕΣΥ,αποκτούσε το δικαίωμα να διεκδικήσει νέα θέση ΚΑΙ μέσω της προκήρυξης των αγροτικών ιατρείων.Κατά το 2007 ,όλες οι αιτήσεις ήδη υπηρετούντων Γ.Ι. απορρίπτονταν με την αιτιολογία "κατέχει θέση" και διευκρινίστηκε ότι απαιτείται οριστική παραίτηση από την προηγούμενη θέση για νέα διεκδίκηση.....Τώρα μάλλον πορευόμαστε σε μία ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ αιτήσεων.......αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω!)
 


Φίλε Όμηρε,
απο οτι γνωρίζω απο μια συνάδελφο που είχε υποβαλει αίτηση σε αυτή την προκ. ενω ήταν ήδη διορισμένη σε Π.Ι. (Σεπτέμβριο του 2007 σε θέση αγροτικού), είχε δικαίωμα να παραιτηθεί απο τη θέση της και να δηλώσει άλλο Π.Ι. αφου υπάρχει το σχετικό παραθυράκι.

Το παραθυράκι ειναι οτι δεν μπορείς να παραιτηθείς και να δηλωσεις υποψηφιότητα για "ιδια" θέση.
 Όμως αν παραιτηθείς απο θεση "επιμ.Β ΕΣΥ" και βάλεις υποψηφιότητα για θέση "αγροτικού" είσαι καθ'όλα νόμιμος.
Έτσι η μεταπήδηση είναι εφικτή, αρκεί να παραιτηθείς μια μερα προ της κατάθεσης της αιτησης σου.
 Βεβαια η εξέλιξη και η μονιμότητα πανε πάλι στο μηδέν αλλα αν έχεις διορισμό Νοέμβριο και μεταπηδήσεις Μαρτιο δεν χάλασε και ο κόσμος!


Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 6 Απριλίου 2008, 17:58:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πώς διαπιστώνεται αυτή η περίπτωση συνάδελφε;
Μόνο αν είσαι πολύ ειλικρινής ( ή πολύ……) και το δηλώσεις, διαφορετικά αν περιμένεις από τη «μηχανοργάνωση» του Υπουργείου να το βρει έχασες (ή μάλλον κέρδισες!) [/b].»[/i]
Δεν μπορώ όμως και πάλι να καταλάβω πως κάποιοι συνάδερφοι απορρίπτονταν με την δικαιολογία ότι ''κατέχει θέση''; όλοι αυτοί ήταν πολύ....... και ενώ ήξεραν ότι θα τους απορρίψουν κατέθεταν άιτηση για αγροτικό χωρίς την βεβαίωση παραίτησης; και το υπουργείο πως έπερνε χαμπάρι ότι αυτοί κατείχαν θέση; μάλλον το ελέγχουν κάπως.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Φίλε Όμηρε,
απο οτι γνωρίζω απο μια συνάδελφο που είχε υποβαλει αίτηση σε αυτή την προκ. ενω ήταν ήδη διορισμένη σε Π.Ι. (Σεπτέμβριο του 2007 σε θέση αγροτικού), είχε δικαίωμα να παραιτηθεί απο τη θέση της και να δηλώσει άλλο Π.Ι. αφου υπάρχει το σχετικό παραθυράκι.

Το παραθυράκι ειναι οτι δεν μπορείς να παραιτηθείς και να δηλωσεις υποψηφιότητα για "ιδια" θέση.
 Όμως αν παραιτηθείς απο θεση "επιμ.Β ΕΣΥ" και βάλεις υποψηφιότητα για θέση "αγροτικού" είσαι καθ'όλα νόμιμος.
Έτσι η μεταπήδηση είναι εφικτή, αρκεί να παραιτηθείς μια μερα προ της κατάθεσης της αιτησης σου.
 Βεβαια η εξέλιξη και η μονιμότητα πανε πάλι στο μηδέν αλλα αν έχεις διορισμό Νοέμβριο και μεταπηδήσεις Μαρτιο δεν χάλασε και ο κόσμος!




Πολύ καλά όλα αυτά αλλά νομίζω πως πριν κλείσεις έτος δεν έχεις δικαίωμα να παραιτηθείς από το αγροτικό και να διεκδικήσεις άλλο, ή και σ΄αυτό βρήκαν κάποιοι παραθυράκι;
  Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω και εγώ ήμουν πολύ ........ που δεν δούλεψα ως επικουρικός και τείνω να πιστέψω ότι ο συνάδερφος Διαμαντής σωστά μάλλον υποπτεύεται ότι κάτι άλλαξε τελευταία και μόνο λίγοι το έμαθαν πριν την λήξη της προκήρυξης.




Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Απριλίου 2008, 21:59:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όμως αν παραιτηθείς απο θεση "επιμ.Β ΕΣΥ" και βάλεις υποψηφιότητα για θέση "αγροτικού" είσαι καθ'όλα νόμιμος.

Πώς γένιν αυτό;
Απ' ότι ξέρω, αν παραιτηθείς από το ΕΣΥ πριν κλείσεις ένα χρόνο υπηρεσίας, δεν μπορείς να ξαναμπείς στο ΕΣΥ για 2 χρόνια. 'Η μήπως έχει αλλάξει και αυτό;  ???
Γενικά, το πρόβλημα με τις μεταπηδήσεις ή κάθε είδους μεταθέσεις-μετακινήσεις έγκειται κατά τη γνώμη μου στη χρονοβόρα διαδικασία επαναπλήρωσης της θέσης που αφήνει πίσω του αυτός που μετακινείται, που όπως είναι τώρα τα πράγματα στοιχειώνει για χρόνια σαν να την έχει καταραστεί ο εξαποδώ. Αν η επαναπλήρωση ομαλοποιηθεί, τότε λύνεται και το πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Απριλίου 2008, 22:07:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν μπορώ όμως και πάλι να καταλάβω πως κάποιοι συνάδερφοι απορρίπτονταν με την δικαιολογία ότι ''κατέχει θέση''; όλοι αυτοί ήταν πολύ....... και ενώ ήξεραν ότι θα τους απορρίψουν κατέθεταν άιτηση για αγροτικό χωρίς την βεβαίωση παραίτησης; και το υπουργείο πως έπερνε χαμπάρι ότι αυτοί κατείχαν θέση; μάλλον το ελέγχουν κάπως.

Μια δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να σου αρνηθεί να υποβάλλεις αίτηση. Έχεις το δικαίωμα να την υποβάλλεις και η υπηρεσία έχει την υποχρέωση να την αποδεχτεί και να την πρωτοκολλήσει κανονικά. Ακόμη κι αν έχει ελλιπή (σύμφωνα με την υπηρεσία) δικαιολογητικά.
Στη συνέχεια βέβαια μπορεί η υπηρεσία να απορρίψει την αίτησή σου με κάθε αιτιολογικό π.χ. στη συγκεκριμένη περίπτωση ελλιπή δικαιολογητικά.
Υποθέτω ότι οι συνάδελφοι που αναφέρεις έκαναν αίτηση δηλώνοντας ότι δουλεύουν ήδη κάπου, ότι δεν παραιτήθηκαν αλλά προτίθενται να παραιτηθούν από την παλιά τους θέση σε περίπτωση που καταλάβουν τη νέα θέση, με προοπτική στην περίπτωση που απορριφθεί η αίτησή τους, όπως κι έγινε, να κινηθούν δικαστικά.

Όσο γι’ αυτό που λέει ο (δια)κομιστής, ο 2ετής αποκλεισμός (λες και μιλάμε για υποθέσεις ντόπινγκ!) ισχύει για τις θέσεις που προκηρύσσονται μέσω συμβουλίων κρίσεων (παλιά ΣΚΕΙΟΠΝΙ), όχι για τα αγροτικά. Δηλ. δεν μπορείς να υποβάλλεις υποψηφιότητα για θέσεις που προκηρύσσονται και θα κριθούν μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ (επιμελητής Β’, Α’ και Διευθυντής).

Τελικά αυτή η προκήρυξη με τα αγροτικά είναι διάτρητη, σκέτο «Σουρωτήρι».
Όσοι συνάδελφοι ήθελαν αν υποβάλουν αίτηση και δεν το έκαναν γιατί υπηρετούσαν ήδη και δεν ήθελαν να παραιτηθούν δεν μπορούν να το χωνέψουν. Ας πιούν κάτι χωνευτικό. Ένα Perrier ας πούμε. Ή μήπως μια «Σουρωτή» για να υποστηρίξουμε και τα εγχώρια προϊόντα;


Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Απριλίου 2008, 22:41:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όσο γι’ αυτό που λέει ο (δια)κομιστής, ο 2ετής αποκλεισμός (λες και μιλάμε για υποθέσεις ντόπινγκ!) ισχύει για τις θέσεις που προκηρύσσονται μέσω συμβουλίων κρίσεων (παλιά ΣΚΕΙΟΠΝΙ), όχι για τα αγροτικά. Δηλ. δεν μπορείς να υποβάλλεις υποψηφιότητα για θέσεις που προκηρύσσονται και θα κριθούν μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ (επιμελητής Β’, Α’ και Διευθυντής).
Είσαι σίγουρος, Διαμαντή; Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για παραίτηση από θέση επ.Β'. Αν είναι όπως το γράφεις, τότε, αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί κάθε επιμελητής να ξαναζητήσει αγροτικό, ακόμη και αν έχει μόλις διοριστεί (και φυσικά χωρίς να παραιτηθεί.) Έτσι θα γένιν τώρα; Νομίζω ότι εδώ χρειάζεται Όμηρος για να μας διαφωτίσει...
Υ.Γ. Υπάρχει και το φυσικό μεταλλικό νερό "Δουμπιά".
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Harper στις 6 Απριλίου 2008, 23:26:38
Μπορεί να μας πει κάποιος έγκυρα τι τελικά ισχύει?Εγώ αυτό που ήξερα είναι πως απαγορευόταν να παραιτηθείς από θέση επιμελητή Β' σε αγροτικό πριν  περάσουν 2 χρόνια υπηρεσίας για να δηλώσεις άλλο αγροτικό(φυσικά και μετά τα 2 χρόνια έπρεπε να παραιτηθείς πρώτα για να διεκδικήσεις νέο περιφερειακό ιατρείο).Ενώ για να "χτυπήσεις" θέση προκηρυσόμενη από ΣΚΕΙΟΠΝΙ ενώ υπηρετούσες ήδη ως επιμελητής Β'σε αγροτικό ιατρείο αρκούσε να παραιτηθείς αφού είχες θητεία μόνο ένα έτος.Αυτό είχε προκύψει από συνομιλίες με άλλους συναδέλφους.Μήπως ο κύριος Μιχάλης ή ο κ.Κουναλάκης ξέρει κάτι παραπάνω?
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Στάθης Γιαννακόπουλος στις 7 Απριλίου 2008, 00:12:22
1. Μόλις πάρεις θέση με τη διαδικασία του αγροτικού, ισχύει ο νόμος του ΕΣΥ για τους επιμελητές Β'. Δηλαδή, δε μπορείς να διεκδικήσεις ομοιόβαθμη θέση (επιμ. Β') για 2 χρόνια. Ανώτερη θέση, επιμ. Α ή διευθυντή, μπορείς να διεκδικήσεις και την επόμενη ημέρα.
2. Επίσης δε πρέπει να έχεις αρνηθεί διορισμό (χωρις να είναι ξεκάθαρο σε ποια φάση της διαδικασίας κρίσης και διορισμού μπορείς να "φύγεις" χωρίς να θεωρείται άρνηση. Στη γραμματεία του ΣΚΕΙΟΠΝΙ της Θεσαλονίκης για το θέμα πήρα 4 διαφορετικές απαντήσεις (όσες και οι υπάλληλοι).
3. Εγώ πήρα δεύτερη θέση με τη διαδικασία του αγροτικού πριν 5 χρόνια. Τότε δεν ήθελαν να δεχτούν την αίτησή μου, αλλά απαίτησα να πάρω αριθμό πρωτοκόλου, όπως και να μου κοινοποιήσουν την απόφαση της επιτροπής  που θα απέρριπτε την αίτησή μου "ώστε να μη την ψάχνει ο δικηγόρος μου στην αγωγή που θα σας κάνει". Δικαιώνοντας την παράδοση του Ελληνικού Δημόσιου, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης προσωπικού μου είπε με αυστηρό ύφος ότι πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που παίρνουμε τις θέσεις χωρίς κρίση και γι' αυτό πρέπει να κάτσουμε εκεί για πέντε χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το χρώμα του άλλαξε λίγο προς το χλωμότερο όταν του έδειξα... δική του απόφαση προ λίγων μηνών που αφορούσε άλλο συνάδερφο και σαφώς έλεγε ότι μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση. Μετά από όλα αυτά, έκαναν δεκτή την αίτησή μου, καθώς και πολλών άλλων επί χρόνια. Σήμερα, ζητάνε να έχεις παραιτηθεί, χωρίς να το στηρίζουν κάπου νομικά. Αναρωτιέμαι... Βάση του νόμου αν έχεις παραιτηθεί τον τελευταίο χρόνο από θέση ΕΣΥ δε μπορείς βάλεις τα χαρτιά σου. Ουσιαστικά τώρα είναι που παρανομούν.
4. Δε φταίει σε τίποτα αυτός που διεκδικεί μια άλλη θέση για να βελτιώσει τη ζωή του, να φύγει από ένα δύσκολο περιβάλλον ή να βρεθεί πιο κοντά στο σπίτι του. Φταίει που μέχρι τώρα κανένας δε βρήκε ένα τρόπο να αποφασίζουμε ανάμεσα σε 10 ανθρώπους ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση και μας παίρνει 1, 2, 3 ή και 4 χρόνια, κατά τα οποία η θέση ειναι κενή και ο πληθυσμός ψάχνει το γιατρό του. Καμμιά φορά χτυπάμε το σαμάρι αντί για αυτά τα γαϊδούρια.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Απριλίου 2008, 22:49:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μετά έμαθα πως κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο και ζητούσαν βεβαίωση σε περίπτωση που κάποιος κατείχε ήδη κάποια θέση επικουρικού ή μόνιμη.

Πώς διαπιστώνεται αυτή η περίπτωση συνάδελφε;
Μόνο αν είσαι πολύ ειλικρινής ( ή πολύ……) και το δηλώσεις, διαφορετικά αν περιμένεις από τη «μηχανοργάνωση» του Υπουργείου να το βρει έχασες (ή μάλλον κέρδισες!)
Αντιγραφώ από το site της Ένωσης ( http://www.enosigi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=88:2008-04-02-19-28-03 ) σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο στις 6/3/08 και επισημαίνω ότι η συνάντηση Ένωσης και ΕΛΕΓΕΙΑ με εκπροσώπους του Υπουργείο έγινε στις 6/3/08, το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της Ένωσης  μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που ήταν 12 Μαρτίου, αν θυμάμαι καλά.
Μήπως τελικά κάποιοι ήξεραν κάτι που κάποιοι άλλοι δεν έπρεπε να μάθουν ή καλό ήταν να το μάθουν μετά το πέρας της προθεσμίας  ;);

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε τη συνέχεια του διαλόγου στο Υπουργείο, με την Γενική Διευθύντρια Υγείας, κα. Παναγοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε προσωπικά για :
•   Συνεργασία με τους φορείς μας για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ
•   Κατάργηση της σχετικής Απόφασης Νόμου για αναγκαστική παραίτηση θέσεως του γενικού γιατρού σ΄ ότι αφορά την διεκδίκηση ενός άλλου Π.Ι ή θέσεως σε Κ.Υ, κρίνοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως διακριτική μεταχείριση εις βάρος μόνο της ειδικότητας μας. Ζητήσαμε άμεση δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για άρση / τροπολογία της απόφασης και αναμένουμε οριστική κατάργηση της «λογικής του παραλόγου» από την επόμενη προκήρυξη

Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί τίποτα χωρίς να έχουν αλλάξει τα σχετικά έντυπα ή να έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση. Η ένσταση θα πέσει στο μέγιστο. Και τα δικαστήριο για όποιον έχει κέφι.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 10 Απριλίου 2008, 08:45:16
To ζήτημα είναι ότι αυτό το Υπουργείο, με λίγες ποταπές και μεθοδευμένες κινήσεις, διασπείρει το χάος και στην ουσία τη διάλυση.
Αλλο παράδειγμα είναι το έγγραφο που δημοσιεύω σχετικά με τις άδειες της τελευταίας φουρνιάς Αγροτικών. Μοιράστηκαν άδειες
νομίζοντας ότι κάτι άλλαξε. Αν οι άνθρωποι αυτοί δεν καθίσουν να υπηρετήσουν την άδεια που τους χορηγήθηκε, κινδυνεύουν να
δουν άκυρη ή ανεκπλήρωτη την υπηρεσία υπαίθρου τους λόγω παραίτησης.
Θυμηθείτε επίσης την προκήρυξη περί στελέχωσης του ΤΕΠ του Γ.Ν. Ρόδου. Μη συμπερίληψη των Γενικών γιατρών όταν ήταν ήδη
εν ισχύ ο πρόσφατος νόμος. Το περιθώριο που άφηνε σε ενστάσεις από υποψήφιους Γενικούς γιατρούς πόσο θα πήγαινε πίσω τη ίδια
τη προκήρυξη;
 Εντύπωση μου είναι ότι βαδίζουμε όλοι μας σε επικίνδυνα τεντωμένο σχοινί. Αντε να δούμε ποια Deutsche Τelecom ή Sanitas έχει
ανοιχτή και για μας την αγκάλη της.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 11 Απριλίου 2008, 16:04:56
Γιατί αργεί να βγει η οριστική κατάσταση επιλογής των ιατρών της τελευταίας προκήρυξης, όταν μάλιστα οι κληρώσεις έγιναν με ιδιαίτερη σπουδή το πρωί της Δευτέρας 7 Απριλίου; Σε όποιον μου λύσει την απορία, κερνάω μια Σουρωτή.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 11 Απριλίου 2008, 17:08:02
  Mάλλον διότι περιμένουν να λήξει η προθεσμία των ενστάσεων, δηλαδή την Δευτέρα οπότε και θα τις δούμε αναρτημένες.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 22 Απριλίου 2008, 21:49:13
 Σήμερα προς ευχάριστη έκπληξη ανακοινώθηκε στο site του ΥΥΚΑ  η προκύρηξη του Απριλίου με τις κενούμενες θέσεις των αγροτικών ιατρείων. Φαίνεται λοιπόν πως ομαλοποιείται η κατάσταση.
 Παρατήρησα πως άλλαξαν οι μορφές των αιτήσεων και δίνεται ένας κωδικός για κάθε αγροτικό πράγμα που θα κάνει την επίδοση των αποτελεσμάτων γρηγορότερη!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 22 Απριλίου 2008, 23:27:36
Ναι, επιτέλους πήρε φόρα το υπουργείο.
Ελπίζω όχι και κατηφόρα...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Απριλίου 2008, 13:00:23
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΙΕΡΙΣΣΟ

Στην τρέχουσα προκήρυξη για τα αγροτικά, υπάρχει μία θέση για το Πολυδύναμο Περιφερικό Ιατρείο Ιερισσού Χαλκιδικής. Η κτιριακή υποδομή είναι από τις πλέον σύγχρονες και άρτιες της χώρας, το περιβάλλον στις παρυφές του Αγίου Όρους είναι μαγευτικό και κοσμοπολίτικο ταυτόχρονα, ενώ υπάρχουν και οι δυνατότητες αμοιβής  με πλαφόν1 και out-of-hours απασχόλησης2.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε με προσωπικό μήνυμα στον γράφοντα.

1 αν αντέχετε
2 με δική σας ευθύνη
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Απριλίου 2008, 15:18:20
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 2 Ιουνίου 2008, 23:47:41
Τα αποτελέσματα των αγροτικών της προκήρυξης του Μαΐου 2008 όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα στο site του ΥΥ&ΚΑ:
(βάλτε και καμιά θετική αναγνώριση παρακαλώ, καλοί μου κύριοι και κυρίες...)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Ιουνίου 2008, 12:23:38
Γνωρίζει κανείς αν (και κυρίως πώς) γίνεται μια θέση επιμελητή που κενούται να προκηρυχθεί όχι ως θέση επιμελητή ΕΣΥ αλλά ως θέση υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου (ΥΥΥ);  ??? Έστω και αν σε μια τέτοια περίπτωση η θέση αυτή δεν θα μπορεί να διεκδικηθεί από επιμελητές (αφού η μεταπήδηση, αν δεν κάνω λάθος, ακόμη δεν επιτρέπεται), το όφελος για τον οργανισμό του Κέντρου Υγείας είναι πολύ μεγάλο, αφού οι διαδικασίες επαναπλήρωσης μέσω ΣΚΕΙΟΠΟΝΙ είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Ξέρω περιπτώσεις που αυτό έχει συμβεί, δηλαδή θέση επιμελητή που αποχώρησε, βγήκε στην επόμενη προκήρυξη του Υπουργείου ως θέση ΥΥΥ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 22 Ιουνίου 2008, 13:10:11
Το μόνο, σχετικά νόμιμο, που μπορώ να σκεφθώ, είναι η προκήρυξη της θέσης "στη ζούλα", 'ώστε να περάσει άν είναι δυνατόν απαρατήρητη, στα ψιλά. Σου θυμίζω κάτι που είχα γράψει στην ενότητα "Παραιτήσεις - Αποσπάσεις", όπου για να βολευτούν κάποια "δικά μας παιδιά", η προκήρυξη των θέσεων έγινε, νομότυπα, σε δεύτερη έκδοση παρακαλώ, τοπικής εφημερίδας και σε μια απίθανη εφημερίδα των Αθηνών.
http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,81.msg445.html#msg445

Αν βέβαια αναφέρεσαι σε παράνομη προκήρυξη της θέσης για αγροτικό, παρακάμπτοντας την προκήρυξη μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ, τότε υποθέτω το πώς δεν έχει σημασία αφού θα έχει πολλές πολλές παραλλαγές (τοπικοί άρχοντες, κομματάρχες, βουλευτές, υπουργοί ) με κοινό όμως αποτέλεσμα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 23 Ιουνίου 2008, 11:37:02
Μια θέση (πρώην αγροτικού) μετά από παραίτηση γενικού ιατρού προκηρύσσεται υποχρεωτικά με την διαδικασία που αξιολογείται μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ και επί μη υποψηφιοτήτων ή επί κήρυξη της θέσης ως άγονης, προκηρύσσεται σαν αγροτικό. Υπάρχουν οι ταυτόχρονοι σκιώδεις παράλληλοι δρόμοι:
α) Η θέση προκηρύσσεται σαν θέση επιμελητή Β ΕΣΥ αλλά η προκήρυξη δημοσιεύεται σε εφημερίδες με ημερήσια κυκλοφορία 5 φύλλα και συνεπώς ελάχιστοι την βλέπουν, δεν δημοσιεύεται (παρανόμως) στις λίστες ανακοινώσεων των ΥΠΕ και του υπουργείου και φυσικά κανείς δεν ξέρει την ύπαρξη της. Μετά προκηρύσσεται ως θέση αγροτικού λόγω μη υποψηφιοτήτων. Αυτή η περίπτωση είναι δύσκολο να ακυρωθεί αλλά όχι ακατόρθωτο.
β) Η θέση δεν προκηρύσσεται παρανόμως ως θέση επιμελητή ΕΣΥ και προκηρύσσεται ως αγροτικό ιατρείο. Χρειάζεται κατάθεση αναφοράς για παράβαση καθήκοντος στους αρμόδιους υπάλληλους της ΥΠΕ και του νοσοκομείου και ένσταση στο υπουργείο. Ή θα ακυρωθεί η προκήρυξη στο υπουργείο ή θα γράψουν την ένσταση στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τότε χρειάζεται προσφυγή σε δικαστήριο, το οποίο θα δικαιώσει τον γιατρό που δύναται να ενδιαφέρεται και προσφεύγει και εάν δεν εργάζεται στο δημόσιο μέχρι την ημέρα που θα βγει η απόφαση μπορεί να του εκδικάσει και μισθούς και προϋπηρεσία (αλλά για σιγουριά ρωτήστε ένα σχετικό με το αντικείμενο και όχι τον πρώτο τυχόντα δικηγόρο)
γ) Η θέση δεν προκηρύσσεται ποτέ και καταργείται αλλά με την βοήθεια υπουργού-υφυπουργού δίδεται έγκριση για νέα θέση αγροτικού η οποία προκηρύσσεται νόμιμα ως θέση αγροτικού και οικονομικά-πρακτικά δεν άλλαξε τίποτα. Εάν έχεις γερό βύσμα διάβαινε λέγαν στο στρατό. Αυτό μπορεί να φανεί στην νομοθεσία εάν υπήρξε σύσταση νέας θέσης.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 23 Ιουνίου 2008, 12:53:23
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
γ) Η θέση δεν προκηρύσσεται ποτέ και καταργείται αλλά με την βοήθεια υπουργού-υφυπουργού δίδεται έγκριση για νέα θέση αγροτικού η οποία προκηρύσσεται νόμιμα ως θέση αγροτικού και οικονομικά-πρακτικά δεν άλλαξε τίποτα. Εάν έχεις γερό βύσμα διάβαινε λέγαν στο στρατό. Αυτό μπορεί να φανεί στην νομοθεσία εάν υπήρξε σύσταση νέας θέσης.

Ομολογώ ότι η περίπτωση 3 είναι ευρηματική και δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό, με δεδομένο ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες η σύσταση μιας νέας θέσης αγροτικού είναι χρονοβόρα. Βέβαια δεν υπολόγισα:
1. Ότι οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές
2. Το Νο.1 + το γερό ή μάλλον το κατάλληλο βύσμα

Dimitris Kounalakis: 1 point (όπως θα έλεγαν στη Eurovision)

Μη σχολιάσετε την ώρα που στέλνω τα μηνύματα! Είμαι σε άδεια! (Κάποιος θα μπορούσε να πεί: "Και δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να μπαίνεις στις σελίδες του φόρουμ;"). Είμαι φορουμίστας, τι να κάνω!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 25 Ιουνίου 2008, 13:39:08
Προσοχή !!!
Επειδή πολλές φορές (ιδίως σε δύσκολες περιοχές) όταν άδειαζε μία τέτοια θέση προκηρυσσόταν συνέχεια χωρίς επιτυχία, εισηγηθήκαμε (και έγινε νόμος)  το εξής:
Η θέση που κενούται επαναπροκηρύσσεται ως Επιμελητή Γ.Ι.
Αν η προκήρυξη αυτή καταστεί άγονη, τότε η θέση επιστρέφει στο Υπουργείο και προκηρύσσεται ως υπηρεσίας υπαίθρου.
Εγώ έχω τέτοια θέση που δυστυχώς προκηρύχθηκε και δεν πληρώθηκε. Έτσι τη στείλαμε για "αγροτικό" κάτι που και εμάς εξυπηρετεί.

Προσοχή λοιπόν. Ελέγξτε μήπως αυτή η περίπτωση που έχετε κατά νου, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει. Αν δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε όλα τα "πονηρά" που αναφέρατε, μπορεί να συμβαίνουν.

(η νομοθεσία στη διάθεσή σας, αν τη θέλετε)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 29 Ιουνίου 2008, 19:48:21
Αν γίνεται ανεβάστε την νομοθεσία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 29 Ιουνίου 2008, 20:02:58
Ο συνάδελφος Μιχάλης με έχει πληροφορήσει ότι θα βρίσκεται σε άδεια μέχρι τα μέσα Ιουλίου και δεν θα συνδέεται ιδιαίτερα με το φόρουμ για το συγκεκριμένο διάστημα.
Το γράφω αυτό σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί σύντομα στο παραπάνω αίτημα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 8 Ιουλίου 2008, 00:26:45
Δεν έχω τη δυνατότητα να το ανεβάσω σκαναρισμένο, αλλά αναζητήστε τη σχετική διάταξη στον Ν.3204/2003 (ΦΕΚ 296 Α'/23-12-2003) στο έρθρο 6, παράγραφος 6, όπου η διατύπωση είναι πολύ σαφής.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Ιουλίου 2008, 00:14:21
Όταν στις 22 Απριλίου βγήκε η τελευταία προκήρυξη για τα αγροτικά, με νέα φόρμα και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη, σπεύσαμε να επαινέσουμε την μηχανοργάνωση του συστήματος και την ομαλοποίηση της διαδικασίας. Όμως να που τώρα βρισκόμαστε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού, έχουν περάσει πάνω από 2.5 μήνες, και νέα προκήρυξη δεν έχει εμφανιστεί! Αν υποψιαστώ ότι μπαίνουμε και πάλι σε νέα περίοδο ανωμαλίας, θα πάω να εγχειριστώ από τον Dr Pousti (της καταχώρησης του κ. Σκούφαλου) και θ' αλλάξω επάγγελμα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 10 Ιουλίου 2008, 01:08:08
Να προσθέσω ότι όπως μου ανέφεραν σήμερα από το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου, η περίφημη τροπολογία που θα κατέθετε ο υφυπουργός για τη "λάθος λέξη", που όπως έλεγε υπήρχε στο νέο νονομσχέδιο για τους αγροτικούς και δεν έδινε τη δυνατότητα να παραμένουν οι "παλιοί" σε παράταση στα Π.Ι., όσο οι "νέοι" έκαναν τρίμηνο, δεν έχει κατατεθεί ακόμη και το πρόβλημα υφίσταται.
Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας το αναφέρει
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 10 Ιουλίου 2008, 10:46:34
  Αυτό που αναφέρεται είναι αλήθεια, η τροπολογία όντως δεν έχει κατατεθεί ακόμη. Λέγεται ότι αυτό είναι ζήτημα λίγων ημερών. Όμως αυτό δεν λέγεται από το υπουργείο μας για πλήθος ζητημάτων; όλα θα λυθούν αλλά τίποτα τελικά δεν λύνεται!!!!! Έτσι δεκάδες αγροτικοί που θα έπρεπε να δουλεύουν νομίμως ως παρατασιακοί βρίσκονται κυριολεκτικά ως επί ξύλου κρεμάμενοι!!!!!
 Σε αναμονή λοιπόν της τροπολογίας.......
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: stelika στις 10 Ιουλίου 2008, 10:49:56
Ελπίζω να λυθεί σύντομα το ζήτημα!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 10 Ιουλίου 2008, 11:13:46
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν στις 22 Απριλίου βγήκε η τελευταία προκήρυξη για τα αγροτικά, με νέα φόρμα και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη, σπεύσαμε να επαινέσουμε την μηχανοργάνωση του συστήματος και την ομαλοποίηση της διαδικασίας. Όμως να που τώρα βρισκόμαστε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού, έχουν περάσει πάνω από 2.5 μήνες, και νέα προκήρυξη δεν έχει εμφανιστεί! Αν υποψιαστώ ότι μπαίνουμε και πάλι σε νέα περίοδο ανωμαλίας, θα πάω να εγχειριστώ από τον Dr Pousti (της καταχώρησης του κ. Σκούφαλου) και θ' αλλάξω επάγγελμα.
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου διακομιστή.... και μάλλον θα πρέπει να κάνεις αυτή την εγχείρηση διότι οι ανωμαλίες μάλλον θα αυξηθούν αντί να διορθωθούν. Εγώ πάντως ακόμη περιμένω να διοριστώ στην θέση που έχω πάρει κατά την προκήρυξη του Μαρτίου και δυστυχώς βρισκόμαστε σε καλοκαιρινή περίοδο!!!!!!(τι πράγμα και αυτό να μην δουλεύει τίποτα στην χώρα των  ΕΛ κατά τους θερινούς μήνες!!!!). Συνόλικά λοιπόν έπρεπε να περιμένω έναν χρόνο για να πάρω θέση σε ΠΙ..... γιατί άραγε; συνάδερφοι που τελειώσαν μαζί μου και κατέθεσαν τα χαρτιά τους για θέσεις από ΣΚΕΙΟΠΝΙ διορίστηκαν γρηγορότερα..... αυτό δεν θα μπορούσα να το φανταστώ προ 2 ετίας!!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 10 Ιουλίου 2008, 16:11:17
Σήμερα που το σκέφτηκα λίγο καλύτερα, νομίζω ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για την μη έκδοση νέας προκήρυξης αγροτικών.
Στην προκήρυξη του Μαρτίου θεωρώ ότι είχε συσσωρευτεί περίπου το 80% του συνόλου των αγροτικών ιατρείων της επικράτειας, αφού είχαν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την προηγούμενη προκήρυξη, σε συνδυασμό με τη μείωση της θητείας του αγροτικού. Από εμπειρία στο νομό μου, το Μάρτιο προκηρύχθηκαν 14 αγροτικά σε σύνολο 18. Θεωρώ ότι στην προκήρυξη του Απριλίου προκηρύχτηκε το υπόλοιπο 20% των αγροτικών. Πράγματι στο νομό μου τον Απρίλιο προκηρύχθηκαν τα υπόλοιπα 4 αγροτικά. Υποθέτω λοιπόν ότι τώρα δεν έχει γίνει προκήρυξη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις να προκηρυχθούν. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες σποραδικές από παραίτηση ή άρνηση διορισμού ή έναρξη ειδικότητας, όμως σιγά το Υπουργείο μην ασχοληθεί με μικροποσά. Θα περιμένει να ξεκινήσουν τη θητεία τους (περίπου μέσα Αυγούστου) οι αγροτικοί του Μαρτίου και λογικά ( ;D  ;D ) θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων τους.

Ώστε η τροπολογία για τους αγροτικούς που βρισκόμενοι σε παράταση καλύπτουν τα αγροτικά των οποίων οι γιατροί κάνουν τρίμηνο είναι θέμα ημερών ε; Να φανταστείτε ότι αρχικά τους γιατρούς αυτούς τους είχαν διώξει, μετά τους καλούσαν (μάλλον τους παρακαλούσαν) να γυρίσουν πίσω και τώρα είναι πολύ πιθανό να τους αφήσουν απλήρωτους! Τουλάχιστον εδώ παίζει πολύ αυτό το ενδεχόμενο, αφού ο πάρεδρος του ελεγκτικού αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων γιατρών!
Τι ξεφτίλα!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 10 Ιουλίου 2008, 16:27:46
Που μπορεί να δει καποιος τις θέσεις που προκηρύσσονται  από ΣΚΕΙΟΠΝΙ;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 10 Ιουλίου 2008, 19:02:22
  Όπως επίσης και εδώ: http://www.diorismos.gr/Dpages/geem/procs.php?position=ext
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 10 Ιουλίου 2008, 19:13:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα που το σκέφτηκα λίγο καλύτερα, νομίζω ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για την μη έκδοση νέας προκήρυξης αγροτικών.
Στην προκήρυξη του Μαρτίου θεωρώ ότι είχε συσσωρευτεί περίπου το 80% του συνόλου των αγροτικών ιατρείων της επικράτειας, αφού είχαν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την προηγούμενη προκήρυξη, σε συνδυασμό με τη μείωση της θητείας του αγροτικού. Από εμπειρία στο νομό μου, το Μάρτιο προκηρύχθηκαν 14 αγροτικά σε σύνολο 18. Θεωρώ ότι στην προκήρυξη του Απριλίου προκηρύχτηκε το υπόλοιπο 20% των αγροτικών. Πράγματι στο νομό μου τον Απρίλιο προκηρύχθηκαν τα υπόλοιπα 4 αγροτικά. Υποθέτω λοιπόν ότι τώρα δεν έχει γίνει προκήρυξη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις να προκηρυχθούν. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες σποραδικές από παραίτηση ή άρνηση διορισμού ή έναρξη ειδικότητας, όμως σιγά το Υπουργείο μην ασχοληθεί με μικροποσά. Θα περιμένει να ξεκινήσουν τη θητεία τους (περίπου μέσα Αυγούστου) οι αγροτικοί του Μαρτίου και λογικά ( ;D  ;D ) θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων τους.
Οι παραπάνω σκέψεις είναι λογικές όμως όπως θα διαπιστώσετε στην αναμενόμενη προκήρυξη, πολλές  παραπάνω θέσεις έχουν μείνει ακάλυπτες. Αυτό λοιπόν δεν αποτελεί δικαιολογία μη ομαλοποίησης του συστήματος διότι θα μπορούσαν όπως γίνονταν και παλαιότερα να τις προκηρύσουν λίγες λίγες. Με βάση τα παραπάνω όμως, αλλά και έτσι πως εφαρμόζεται το σύστημα (χωρίς δηλαδή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα), δε νομίζω ότι θα υπάρξει ομαλοποίηση και οι ανωμαλίες φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν!!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 10 Ιουλίου 2008, 19:43:40
Μέχρι το 2002 ίσως και 2003, η προκήρυξη ήταν ανά εβδομάδα. Ακόμη και τις περιόδους που υπήρχαν πολλές αιτήσεις από γιατρούς. (μετά από ορκωμοσίες, μετά από αποτελέσματα ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ). Τότε δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ καθυστέρηση κι επομένως δεν είχε αναφερθεί ποτέ η αιτιολογία "φόρτος εργασίας" για τη δικαιολόγηση της. Τώρα, 6 χρόνια μετά, ο φόρτος εργασίας και το "δούλεμα στο χέρι" πάνε σύννεφο. Κατά τα άλλα το τσίμπησαν το επίδομα των 300 ευρώ προεκλογικά, μόνο οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 10 Ιουλίου 2008, 23:41:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Όπως επίσης και εδώ: http://www.diorismos.gr/Dpages/geem/procs.php?position=ext


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι προκηρυσσόμενες θέσεις που "κρίνονται" από τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ, μπορούν να βρεθούν σε αρκετές ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα εδώ: http://www.cso.auth.gr/Greek/Ergasia/ProkSxoli03.gr.htm (http://www.cso.auth.gr/Greek/Ergasia/ProkSxoli03.gr.htm)


Σας ευχαριστώ!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 11 Ιουλίου 2008, 18:19:58
  Ακόμη ένα καλό link για αναζήτηση δουλειάς στο δημόσιο και όχι μόνο http://career.duth.gr/cms/?q=taxonomy/term/44
 
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Αυγούστου 2008, 16:38:24
Άρχισαν να διορίζονται στα Π.Ι. οι αγροτικοί της προκήρυξης Μαρτίου.
Ως γνωστόν ακολούθησε μια προκήρυξη "σκούπα" τον Απρίλιο κι έκτοτε........ επιστροφή στους παλιούς καλούς ρυθμούς.
Νομίζω, μετά από τις "κολλητές" προκηρύξεις Μαρτίου - Απριλίου δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει του υπαλλήλους του Υπουργείου για καθυστέρηση και κωλυσιεργία και κανείς δεν μπορεί να μην θεωρήσει δικαιολογημένη μια περίοδο ανάπαυσης τους ολίγων μηνών.......

Λέτε να βγει η νέα προκήρυξη Αύγουστο και να τρέχουν οι γιατροί (και οι υπάλληλοι) στο υπουργείο με σανδάλια και ρακέτες; Δύσκολο το βλέπω! Άσε που υπάρχει κίνδυνος κάποιος να τους πάρει τη θέση στην ξαπλώστρα στην παραλία!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 7 Αυγούστου 2008, 17:08:36
Η προκήρυξη Απριλίου είχε ημερομηνία 22 Απριλίου. ( 1 μέρα μετά την επέτειο της "Εθνοσωτήριου" )
Είχα μια κρυφή, ενδόμυχη ελπίδα μήπως η επόμενη προκήρυξη εκδιδόταν στις 5 Αυγούστου ( 1 μέρα μετά την επέτειο παλιότερης "Εθνοσωτήριου" ).
Διαψεύστηκα.....  :'(
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 12 Αυγούστου 2008, 18:43:54
   Σήμερα βγήκε η προκύρηξη των αγροτικών ιατρείων 4 μήνες σχεδόν μετά την προηγούμενη!!!! Να πούμε ευτυχώς;
   Την επισυνάπτω παρακάτω
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 12 Αυγούστου 2008, 22:36:45
Ευχαριστούμε το συνάδελφο για την επισύναψη (και το Υπουργείο για την προκήρυξη)
Παρατηρώ ότι το Υπουργείο τηρεί το γράμμα του νόμου και δεν προκηρύσσει αγροτικά των οποίων η θητεία λήγει πέραν των 5 μηνών από την ημέρα της προκήρυξης, Σ' αυτό τον τομέα ξέρει να είναι νομότυπο. Άραγε η πρόταση που υπήρχε παλιότερα στο νόμο "Οι θεσεις προκηρύσσονται ανά βδομάδα", συνεχίζει να υπάρχει; Δεν το γνωρίζω. Αν υπάρχει, προφανώς δεν τηρείται.
Αν παρατηρήσετε, οι απώτερες θέσεις που υπάρχουν αδειάζουν μέσα Ιανουαρίου 2009. Βέβαια κανείς δεν λέει ότι με τους ρυθμούς των προκηρύξεων, μια θέση που αδειάζει π.χ. Φεβρουάριο του 2009, αν προκηρυχθεί Δεκέμβριο 2008 (Αύγουστος 2008 + 4 μήνες που είναι ένας λογικό - για το Υπουργείο- μεσοδιάστημα = Δεκέμβριος 2008), τότε έχει προοπτική να μείνει κενό για 6 μήνες τουλάχιστον. Όπως θα μείνουν κενά πολλά από τα αγροτικά που περιλαμβάνονται στην παρούσα προκήρυξη και φαίνεται η θητεία των υπηρετούντων γιατρών να έχει λήξει ή να λήγει σε 1-2 μήνες από σήμερα (αν δεν πάρουν παράταση θητείας οι νυν υπηρετούντες)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 12 Αυγούστου 2008, 23:18:47
  Πάντως από το υπουργείο λέγαν ότι δεν βγαίνει η προκήρυξη διότι περίμεναν να περάσουν την τροπολογία με την οποία θα διορθώνονταν τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν με τις προηγούμενες τροπολογίες!!!!!! Τέτοια τροπολογία δεν πέρασε και φυσικά ούτε η θητεία έγινε 12μηνη(όπως φαίνεται και από την προκήρυξη) ακόμη. Πραγματικά αυτή η προχειρότητα του ΥΥΚΑ σε αφήνει άναυδο!!!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Αυγούστου 2008, 23:53:28
Ολίγο κράξιμο από μπλογκ δεν βλάπτει:
http://troktiko.blogspot.com/2008/08/blog-post_7765.html
Τίτλος: Αποτελέσματα προκήρυξης αγροτικών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, 16:13:53
To YY&KA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Αυγούστου:

http://www.mohaw.gr/gr/ygeia/prokhrykseis/Agrotikoi/DiorismenoiGiatroi_1-9-2008.pdf

ή επισυναπτόμενο.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, 16:38:36
Παρατήρησα στα αποτελέσματα Γενικούς Γιατρούς με έτος κτήσης τίτλου ειδικότητας 2001, 2002, 2003 να παίρνουν θέση σε Π.Ι. Θεωρώ απίθανο όλοι να μην εργάζονταν στο ΕΣΥ όλο αυτό το διάστημα, άρα τι παίζει με το θέμα της παραίτησης πριν την υποβολή νέας αίτησης; Να παραιτήθηκαν όλοι από την προηγούμενη θέση τους; Λες;
Το αποκορύφωμα είναι συνάδελφος με έτος κτήσης τίτλου ειδικότητας το 1992!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, 16:41:20
Μεταπηδήσεως το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Οκτωβρίου 2008, 22:13:47
Δόθηκε σήμερα από το ΥΥ&ΚΑ η συμπληρωματική κατάσταση επιλογής ιατρών της τελευταίας προκήρυξης:
http://www.mohaw.gr/gr/ygeia/prokhrykseis/Agrotikoi/kliroseis_diorthoseis_1-9-2008.pdf
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 17 Οκτωβρίου 2008, 22:19:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δόθηκε σήμερα από το ΥΥ&ΚΑ η συμπληρωματική κατάσταση επιλογής ιατρών της τελευταίας προκήρυξης:
http://www.mohaw.gr/gr/ygeia/prokhrykseis/Agrotikoi/kliroseis_diorthoseis_1-9-2008.pdf

Παρατηρήστε ότι πολλοί γενικοί γιατροί που στην πρώτη προκήρυξη φαινόταν να καταλαμβάνουν θέση (και είχα διατυπώσει παραπάνω την απορία αν καταργήθηκε η απαίτηση παραίτησης) στην διορθωμένη κατάσταση φαίνεται να χάνουν τη θέση με την αιτιολόγηση "Κατέχει θέση"!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 17 Οκτωβρίου 2008, 23:21:09
 http://www.enosigi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136:2008-09-12-11-29-59&catid=1:2008-03-26-17-13-56&Itemid=50
 
 H απαιτούμενη παραίτηση από το Υπουργείο για υποβολή υποψηφιότητας σε θέση Αγροτικού καλά ξέρουμε όλοι πως δεν έχει καμιά νομική υπόσταση.
 Επικαλούνται προφορικά κάποιο ΦΕΚ. Ποιό ΦΕΚ είν' αυτό; Αν κανείς ξέρει ας μας το γνωστοποιήσει.
 Σ' αυτό το σημείο επιβάλλεται η καταγγελία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
 Εκτός αν εν τω μεταξύ αυτός δεν υποβάλλει παραίτηση.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 20 Οκτωβρίου 2008, 10:43:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 H απαιτούμενη παραίτηση από το Υπουργείο για υποβολή υποψηφιότητας σε θέση Αγροτικού καλά ξέρουμε όλοι πως δεν έχει καμιά νομική υπόσταση.
 Επικαλούνται προφορικά κάποιο ΦΕΚ. Ποιό ΦΕΚ είν' αυτό; Αν κανείς ξέρει ας μας το γνωστοποιήσει.
 Σ' αυτό το σημείο επιβάλλεται η καταγγελία στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
 Εκτός αν εν τω μεταξύ αυτός δεν υποβάλλει παραίτηση.

Δές τις διατάξεις του 1997 με τις οποίες διορίζονται. εκεί -δυστυχώς και κακώς- προβλέπεται.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Harper στις 23 Οκτωβρίου 2008, 16:18:11
Με το φιτίλι να έχει ανάψει για τα καλά στη βόμβα του εφημεριακού έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πότε θα βγεί η επόμενη προκήρυξη περιφερειακών ιατρείων....
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Οκτωβρίου 2008, 17:15:00
Εκεί που κάποτε επιτρεπόταν η "μεταπήδηση", τώρα θεσμοθετούνται "πέναλτι" ακόμη και γι' αυτούς που αλλάζουν θέση μέσω κρίσεων! Πώς να μην πιστέψεις ύστερα ότι ο Αβραμό διαβάζει το Φόρουμ! Υποψιάζομαι μάλιστα ότι αυτός μπαίνει με το username Μαυρογιαλούρος.  :D
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Οκτωβρίου 2008, 14:30:50
Για να μη ξεχνιόμαστε, η τελευταία προκήρυξη για αγροτικά ιατρεία έγινε στις 12 Αυγούστου. Αισίως, έχουμε συμπληρώσει 2.5 μήνες από τότε και νέα προκήρυξη δεν έχει ανακύψει. Ούτε φυσικά αυξήθηκε η διάρκεια της θητείας του αγροτικού, που παραμένει στους 3+6 μήνες.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 28 Οκτωβρίου 2008, 14:18:41
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για να μη ξεχνιόμαστε, η τελευταία προκήρυξη για αγροτικά ιατρεία έγινε στις 12 Αυγούστου. Αισίως, έχουμε συμπληρώσει 2.5 μήνες από τότε και νέα προκήρυξη δεν έχει ανακύψει. Ούτε φυσικά αυξήθηκε η διάρκεια της θητείας του αγροτικού, που παραμένει στους 3+6 μήνες.

Για να μην ξεχνιόμαστε, η τελευταία προκήρυξη για τα αγροτικά έγινε στις 12 Αυγούστου κι "έπιανε" θέσεις που άδειαζαν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2009. Αν υποθέσουμε ότι βγαίνει μια προκήρυξη μέσα στο Νοέμβριο (λέτε; Τόσο γρήγορα; Δύσκολο το βλέπω) θα "πιάνει" τις θέσεις που αδειάζουν Φεβρουάριο, Μάρτιο κλπ.
Ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς:
Προκήρυξη: Νοέμβριος 2008
Αποτελέσματα: Δεκέμβριος 2008 (στην καλύτερη περίπτωση)
Αποστολή διορισμών και έναρξη τριμήνου: τέλη Ιανουαρίου έως μέσα Φεβρουαρίου 2009 (στην καλύτερη περίπτωση)
Άρα κάποια Π.Ι. θα μείνουν κενά για 3-4 μήνες (στην καλύτερη περίπτωση)
Εδώ πάμε για νοσοκομεία και ΚΥ χωρίς εφημερεύοντες, σιγά μην ενδιαφερθούν για τα κενά αγροτικά......

Αλήθεια, μ' εκείνη τη "λάθος λεξούλα" στο νόμο (όπως είχε αναφέρει ο υφυπουργός) που ουσιαστικά υποχρέωνε τους αγροτικούς να μην παίρνουν παράταση αφού οι "νέοι" έκαναν τρίμηνο αλλά φαίνονταν διορισμένοι στο Π.Ι. (άρα δεν μπορούσε να μείνει ο "παλιός" σε παράταση), τι έγινε; Ρυθμίστηκε το θέμα;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Νοεμβρίου 2008, 20:48:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για να μη ξεχνιόμαστε, η τελευταία προκήρυξη για αγροτικά ιατρεία έγινε στις 12 Αυγούστου. Αισίως, έχουμε συμπληρώσει 2.5 μήνες από τότε και νέα προκήρυξη δεν έχει ανακύψει.

Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τους 3.5 μήνες και συνεχίζουμε... Με τους τωρινούς ρυθμούς, πρέπει οι θέσεις που προκηρύχθηκαν τον Αύγουστο, να ...ξαναπροκηρυχθούν στην προσεχή (όποτε γίνει) προκήρυξη!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 19 Δεκεμβρίου 2008, 14:33:34
Έχουμε ήδη πάνω από 4 μήνες απ΄την τελευταία προκήρυξη αγροτικών και απ΄ότι ξέρω οι συναδέλφοι γενικοί γιατροί που πήραν θέσεις με την προκήρυξη του Αυγούστου δεν έχουν λάβει ακόμα τον διορισμό τους.
Απ΄το τμήμα αγροτικών του υπουργείου ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ενημέρωση για το πότε θα υπάρξει νέα προκήρυξη-αλήθεια, ποιος ενημερώνει ποιον τελικά-και με συμβούλευσαν να παρακολουθώ το site του υπουργείου.
Έχει κανείς συνάδελφος περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 4 Ιανουαρίου 2009, 12:57:41
Καλη Χρονια σε ολους του συναδελφους.Γνωριζει κανενας τιποτα για την καινουργια προκηρυξη?
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 5 Ιανουαρίου 2009, 12:34:56
Συνάδελφε δεν θέλω να θεωρήσεις την ερώτησή μου ειρωνική γιατί υποθέτω θα έχεις απευθυνθεί ήδη, όμως τι λέει το "αρμόδιο"  ;D γραφείο του υπουργείο με τους υπαλλήλους με τον τρομερό φόρτο εργασίας;
Υποθέτω θα αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος για τον πρόσφατο νόμο που δίνει τρίμηνη αύξηση στη θητεία του αγροτικού με αναδρομική ισχύ και για τους υπηρετούντες. Η τρίμηνη αύξηση θα είναι υποχρεωτική για όλους τους ήδη υπηρετούντες; Θα είναι κατ' επιλογήν του γιατρού; Άσε που η αναδρομικότητα μπορεί να οδηγήσει κάποιους γιατρούς σε δικαστική προσφυγή.
Προβλέπω την άνοιξη τα 3/4 των αγροτικών ιατρείων της χώρας να είναι κενά.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 12 Ιανουαρίου 2009, 15:42:15
12 Αυγούστου 2008 - 12 Ιανουαρίου 2009

5 μήνες χωρίς προκήρυξη.

Δεν το ξεχνώ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 12 Ιανουαρίου 2009, 22:22:24
Σιγά το πράγμα...
Εδώ πριν καιρό κόντεψε να κάνει ένα χρόνο...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 12 Ιανουαρίου 2009, 22:38:04
Aν δεν κάνω λάθος, αναφέρεσαι στην επί έτους αναστολή των προκηρύξεων που συνέβη μεταξύ 2003-2004 εξαιτίας της εκκρεμοδικίας για το αν τα "μόρια" των πτυχιούχων εξωτερικού προς διεκδίκηση αγροτικού θα υπολογίζονται από την ημερομηνία λήψης του πτυχίου στην αλλοδαπή ή από την ημερομηνία αναγνώρισης τους στην ΕΛ. Τί θρυλική περίοδος!
Ωστόσο, η τωρινή περίσταση είναι διαφορετική αφού οφείλεται σε απρόκλητη, εγγενή δυστοκία του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού που φέρει και την αποκλειστική υπαιτιότητα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο, και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα καταρριφθεί το ρεκόρ. (Ήταν που θα μηχανογραφούνταν το σύστημα...)
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Gateopener στις 13 Ιανουαρίου 2009, 02:43:50
Είναι σε θέση κανείς να γνωρίζει εάν το υποχρεωτικό διχρονο μετά από κατάληψη θέσης ύστερα από προκήρυξη,αρχίζει να μετράει μετά την ανάληψη υπηρεσίας ή κατόπιν της δημοσίευσης στο ΦΕΚ?????ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 13 Ιανουαρίου 2009, 10:44:54
Δες Εδώ:
http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,331.0.html (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,331.0.html)
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 13 Ιανουαρίου 2009, 14:42:18
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Aν δεν κάνω λάθος, αναφέρεσαι στην επί έτους αναστολή των προκηρύξεων που συνέβη μεταξύ 2003-2004 εξαιτίας της εκκρεμοδικίας για το αν τα "μόρια" των πτυχιούχων εξωτερικού προς διεκδίκηση αγροτικού θα υπολογίζονται από την ημερομηνία λήψης του πτυχίου στην αλλοδαπή ή από την ημερομηνία αναγνώρισης τους στην ΕΛ. Τί θρυλική περίοδος!
Ωστόσο, η τωρινή περίσταση είναι διαφορετική αφού οφείλεται σε απρόκλητη, εγγενή δυστοκία του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού που φέρει και την αποκλειστική υπαιτιότητα. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι το ίδιο, και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν θα καταρριφθεί το ρεκόρ. (Ήταν που θα μηχανογραφούνταν το σύστημα...)

Όχι μιλάω για πριν δυο χρόνια περίπου(δεν είμαι σίγουρη πότε ακριβώς) που χωρίς λόγο καθυστέρησε η προκήρυξη. Ο.κ., δεν καθυστέρησε ένα χρόνο αλλά έκανε 8 μήνες και.
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: flone στις 13 Ιανουαρίου 2009, 18:05:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι σε θέση κανείς να γνωρίζει εάν το υποχρεωτικό διχρονο μετά από κατάληψη θέσης ύστερα από προκήρυξη,αρχίζει να μετράει μετά την ανάληψη υπηρεσίας ή κατόπιν της δημοσίευσης στο ΦΕΚ?????ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μάλλον ο συνάδελφος αναφέρεται στην περίπτωση διετίας μετά από αποδοχή διορισμού γαι δικαίωμα αίτησης σε άλλη (ομοιόβαθμη) θέση και όχι για την τιμωρία μετά από άρνηση.
Λογική φαίνεται η απάντηση 'μετά την ανάληψη υπηρεσίας' (2 έτη για ομοιόβαθμη θέση, π.χ. αν είσαι Β για προκήρυξη Β, αλλά νομίζω ότι και την επομένη του διορισμού μπορείς να κάνεις αίτηση για θέση π.χ. Α)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 13 Ιανουαρίου 2009, 20:13:11
Σωστά flone. Για ομοιόβαθμη θέση ισχύει η 2ετια. Για θέση άλλου βαθμού δεν υπάρχουν περιορισμοί, όχι μόνο για ανώτερη, αλλά και για κατώτερη (υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις). Ο Νόμος διατυπώνει σαφώς την σχετική φράση με την λέξη «ομοιόβαθμη» θέση.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 15 Ιανουαρίου 2009, 17:45:35
Καλησπέρα σε όλους τους συνάδελφους. Πήρα τηλεφωνώ χτες το πρωί στο υπουργείο και προφανώς ήμουν αρκετά τυχερός μιας και πρώτον  πέτυχα αμέσως γραμμή και δεύτερο βρήκα έναν υπάλληλο που μου έδωσε το τηλέφωνο του προϊσταμένου για τα αγροτικά και ο άνθρωπος ευγενέστατος μου είπε ότι το πολύ σε 10 ευλογημένες ημέρες θα βγει η προκήρυξη για τα αγροτικά. Να δώσει  ο Θεός να βγει αληθινός. 
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Ιανουαρίου 2009, 17:49:48
Αυτό είναι είδηση! Και τί ρέντα!
Φίλε, να ποντάρω διπλό στο Λεϊρία-Μπράγκα; Και τί λες για το Κιλμάρνοκ-Κουίν οφ Σάουθ;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 15 Ιανουαρίου 2009, 18:00:42
Είδες τελικά πόσο λίγα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να νιώσει ευτυχισμένος και τυχερός; Μια καλή,ενθαρρυντική κουβέντα από έναν ευγενικό υπάλληλο. Ασφαλώς και κάποια στιγμή θα βγει η προκήρυξη, αλλά αυτό με τις 10 ημέρες το άκουγα και το Νοέμβριο. Αλήθεια, δεν ήταν γυναίκα η προϊστάμενη στα αγροτικά έως τώρα; Εύχομαι να μην απογοητευτεί ο νέος συνάδελφος και αν είναι και γουρλής να τον βάζουμε να τηλεφωνεί αυτός στο υπουργείο για ό,τι απορίες έχουμε.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 15 Ιανουαρίου 2009, 18:28:31
Καλό βόλι!!
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 15 Ιανουαρίου 2009, 20:40:42
Παράθεση
Λογική φαίνεται η απάντηση 'μετά την ανάληψη υπηρεσίας' (2 έτη για ομοιόβαθμη θέση, π.χ. αν είσαι Β για προκήρυξη Β, αλλά νομίζω ότι και την επομένη του διορισμού μπορείς να κάνεις αίτηση για θέση π.χ. Α)
Απαιτείται 4 χρόνια υπηρεσίας σε θέση Β΄ για να έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση σε θέση Α΄
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 16 Ιανουαρίου 2009, 17:29:20
Η συχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε ότι ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον σκέπτεται. Πάντως ευχαριστώ για τα καλά και συμπονετικά σας λόγια!! .Μακάρι να βγω  γουρλής και θα περνώ όσα τηλεφωνά θέλετε, αγαπητοί συνάδελφοι, και ίσως με κάνετε και διακομιστεί για να μπορώ να βάζω και εγώ στοιχήματα.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 17 Ιανουαρίου 2009, 03:08:40
Αγαπητέ συνάδελφε docjohn, δε θέλω να παρεξηγηθώ. Βρίσκομαι εκτός ΕΣΥ και εκτός δουλειάς γενικότερα από 6μήνου. Περιμένω κι εγώ την προκήρυξη όπως κι εσύ. Έχω όμως τις επιφυλάξεις μου για το αν ο διορισμός μου στο ΕΣΥ θα μου λύσει προβλήματα ή θα μου δημιουργήσει μεγαλύτερα και είπα να κάνω λίγo humour. Καλή μας επιτυχία...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Ιανουαρίου 2009, 11:09:57
Δηλαδή, φίλε orfeo, είχες θέση επιμελητή ΕΣΥ και για κάποιο λόγο την άφησες ή βρίσκεσαι στο διάστημα μετά τη λήξη της ειδικότητας σου; Όπως και αν έχει, καλή τύχη με τη νέα προκήρυξη και προσεκτικά.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Ιανουαρίου 2009, 11:11:25
.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 17 Ιανουαρίου 2009, 19:52:56
Απόψε άκουσα από σχετικά αξιόπιστη πηγή ότι αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείο που αναφέρει ότι η τρίμηνη αναδρομική αύξηση της θητείας του αγροτικού που ψηφίστηκε στον τελευταίο νόμο (καπνός, τσιγάρα και άλλες διατάξεις) θα είναι προαιρετική για όσους ήδη υπηρετούν. Άρα όσοι αγροτικοί γιατροί συμπληρώσουν το 6μηνο και δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, μπορούν να παραιτηθούν άμεσα.
Καλή τύχη και δύναμη σε όσους Γ.Ι. και αγροτικούς θα μείνουν να αναπληρώνουν 2 και 3 κενά ιατρεία. Τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, θα καλυφθούν σε 6 μήνες. (αν η προκήρυξη γίνει στο μήνα που διανύουμε)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 23 Ιανουαρίου 2009, 10:13:29
Καλημέρα στους φίλους και συνάδελφους. Εγώ μόνο καλά νέα προσπαθώ να σας φέρω. Πήρα το υπουργείο και μου είπαν ότι η τροποποίηση  είναι στο εθνικό τυπογραφείο και ότι την Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η  θα έχουμε την προκήρυξη . Άντε να δούμε τη θα πάρουμε και από εκεί. …………………………. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Ιανουαρίου 2009, 15:29:48
Φίλε, αν δεν είναι too much, ρώτα τους σε παρακαλώ κάθε πότε σκέφτονται να βγάζουν τώρα προκηρύξεις...
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε π.χ. αν είναι κάθε εξάμηνο, η επόμενη πέφτει Σεπτέμβριο.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 23 Ιανουαρίου 2009, 15:41:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πήρα το υπουργείο και μου είπαν ότι η τροποποίηση  είναι στο εθνικό τυπογραφείο και ότι την Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η  θα έχουμε την προκήρυξη .

Ποιά τροποποίηση; Αυτό που έγραψα παραπάνω, ότι η τρίμηνη αύξηση της θητείας θα είναι προαιρετική για τους ήδη υπηρετούντες αγροτικούς; Ε ρε τι έχει να γίνει έτσι κι αρχίσουν και παραιτούνται όσοι υπολόγιζαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων ότι τους είχαν "δέσει" για 1 τρίμηνο ακόμη! Και η  προκήρυξη που ΘΑ βγει θα δώσει αγροτικούς στα ιατρεία σε 6 μήνες -στην νωρίτερη περίπτωση- από σήμερα.
Συνάδελφοι, η κατάσταση προμηνύεται τραγική και κανείς δε φαίνεται να το καταλαβαίνει. Αλλά και να το καταλάβει, τι μπορεί να κάνει θα μου πείτε!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Harper στις 23 Ιανουαρίου 2009, 18:26:31
Γιατί να βγάλουν νέα προκήρυξη?Για να πληρώνουν ένα αγροτικό με 1100 ευρώ το μήνα?Αφού με 30-40 ευρώ το μήνα,όσο είναι τα έξοδα κάλυψης ενός ομόρου,"χώνουν" έναν άλλο ιατρό,συχνά ειδικευμένο Γενικό και εξοικονοούν 1000 και βάλε ευρώ το μήνα.Και ποιός νοιάζεται για τα αγροτικά?Δυστυχώς μόνο οι Γενικοί που εδώ και καιρό καλύπτουμε και υπερκαλύπτουμε όμορα και έχουμε γίνει λάστιχο με ένα ευτελές ποσό μετακίνησης-ομόρου
Νομίζω πως για το θέμα των προκηρύξεων,όσο τα περιφερειακά ιατρεία θα γίνονται κτήμα της Γενικής Ιατρικής η υπόλοιπη ιατρική κοινότητα όχι μόνο δε θα νοιάζεται αλλά και θα σφυρίζει αδιάφορα ή χαιρέκακα

Νομίζω πως η Ένωσή μας πρέπει να κάνει κάτι για αυτό.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 26 Ιανουαρίου 2009, 10:50:11
Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του pfy.Ξέρει κανένας να μας ενημερώσει τι θα είναι αυτή η καινούργια *κανονιστική* που τόσο καιρό μας λένε συνέχεια από το υπουργείο ότι είναι ο λόγος της καθυστέρησης  και ότι σήμερα είναι στο εθνικό τυπογραφείο και την περιμένουν για να βγάλουν την προκήρυξη. Μου είπαν ότι θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνετε η πρόσληψη των αγροτικών ,αλλά όταν ρώτησα με τους γενικούς ιατρούς τι θα γίνει; η υπάλληλος έμοιαζε σαν να της μιλούσα κινεζικά .Ίσως να μην γνώριζε την διαφορά ανάμεσα στον αγροτικό και στον γενικό ιατρό. Επίσης θέλω να προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο Jack .Ποια ο σκοπός της ένωσης ,για πιο λόγο ακόμα μια φορά δεν λαμβάνει θέση και παίζει το ρόλο απλώς διακοσμητικού .Δεν θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία όσο αφορά την αναβάθμιση της ειδικότητας και την ενημερώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ποιος είναι και τη προσφέρει ο γενικός γιατρός στην Ελλάδα .Και αναφέρω την Ελλάδα για τη στο εξωτερικό ως γνωστό είμαστε από του βασικούς πυλώνες της ιατρικής.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: docjohn στις 26 Ιανουαρίου 2009, 22:43:30
Βγήκε
Τίτλος: Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009
Αποστολή από: Raptor στις 27 Ιανουαρίου 2009, 10:06:32
Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009

Τρόπος , διαδικασία , καθορισμός κριτηρίων τοποθέτησης γιατρών (υπόχρεων η μή) υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Raptor στις 27 Ιανουαρίου 2009, 10:10:09
5. Κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου οι γιατροί μπορούν να λάβουν μέχρι κα δέκα πέντε (15) ημέρες κανονική άδεια.

Αυτο είναι παρανομο.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2009, 14:46:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5. Κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου οι γιατροί μπορούν να λάβουν μέχρι κα δέκα πέντε (15) ημέρες κανονική άδεια.

Αυτο είναι παρανομο.

Σωστά! Είναι παράνομο. Οι 15 μέρες αναφέρονταν στην προηγούμενη χρονική διάρκεια θητείας. Τώρα που αυξήθηκε, έπρεπε να αυξηθούν και οι μέρες άδειας.
Παρεμπιπτόντως "έπεσε" το site του Υπουργείου με την ανακοίνωση της νέας προκήρυξης. Δεν μπόρεσα να μπω, να δω τι έχει προκηρυχτεί στο νομό μου, αν και λογικά περιμένω να έχουν προκηρυχτεί σχεδόν όλα τα αγροτικά. Και το κυριότερο θέλω να δω τις ημερομηνίες λήξης της θητείας των υπηρετούντων γιατρών για να υπολογίσω το μπάχαλο με τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 27 Ιανουαρίου 2009, 15:28:56
Στην αίτηση για το γενικό γιατρό που είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση γράφει:
"... Δεν είμαι συνταξιούχος, δεν κατέχω θέση στο δημόσιο, δεν εχω προϋπηρεσία σε Κ.Υ. ή ΠΙ..."

Τι σημαίνει αυτό;;; Μόνο όσοι πήραν τώρα την ειδικότητα μπορούν να βάλλουν χαρτιά;

[logged]
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποια ο σκοπός της ένωσης ,για πιο λόγο ακόμα μια φορά δεν λαμβάνει θέση και παίζει το ρόλο απλώς διακοσμητικού .Δεν θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία όσο αφορά την αναβάθμιση της ειδικότητας και την ενημερώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ποιος είναι και τη προσφέρει ο γενικός γιατρός στην Ελλάδα .Και αναφέρω την Ελλάδα για τη στο εξωτερικό ως γνωστό είμαστε από του βασικούς πυλώνες της ιατρικής.

Η υπόθεση θυμίζει γενικότερα την ελλάδα, όταν ένας θεσμός δεν λειτουργεί πάντα υπάρχει κάποιος "σωτήρας" που επιθυμεί και προσφέρει σε προσωπικό επίπεδο βοήθεια για του έχεις και υποχρέωση και να του το "ανταποδόσεις". Έτσι, στα θεσμικά όργανα υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να μιλήσουν είτε η σιωπή τους έχει εξαγοραστεί εξ αρχής από τους σωτήρες που σε περιμένουν στη γωνιά.[/logged]
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2009, 15:39:43
Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη. Απλά να σε διορθώσω λίγο, γράφει: «Δεν κατέχω οποιαδήποτε άλλη προϋπηρεσία σε Κ.Υ. ή Π.Ι». Γιατί παραπάνω (ακριβώς κάτω από τις επιδιωκόμενες θέσεις) έχει στήλη που γράφεις πιθανή προϋπηρεσία. Όμως αυτό το «δεν κατέχω άλλη θέση στο Δημόσιο» είναι όλα τα λεφτά! Στην αρχή όταν πρωτοδιάβασα την αίτηση είπα: «Δεν βλέπω να ζητούν πλέον βεβαίωση παραίτησης από προηγούμενη θέση. Άρα μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση και οι υπηρετούντες ήδη σε Π.Ι., αφού βλέπω ότι η βεβαίωση παραίτησης περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά για την ανάληψη υπηρεσίας».
Μετά όμως είδα αυτό που αναφέρεται στην υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν κατέχουν άλλη θέση στο Δημόσιο, που ουσιαστικά εμποδίζει τους υπηρετούντες να κάνουν αίτηση. Εκτός αν κάνουν αίτηση με ψευδή υπεύθυνη δήλωση οπότε μπαίνουμε σε λογικές προσφυγών και αλληλοκαρφωμάτων ίσως και εκβιασμών.

Προσθήκη:
Κατάφερα και μπήκα στο site του Υπουργείου τελικά:
Νομός Χίου λοιπόν, προκηρύσσονται 11 θέσεις σε σύνολο 18. Ποσοστό περίπου 60%. ΟΛΕΣ οι προκηρυσσόμενες θέσεις (και σε όλους τους άλλους νομούς της χώρας απ’ ότι βλέπω) έχουν ημερομηνία λήξης της θητείας του υπηρετούντος γιατρού μέσα στο Φεβρουάριο (καθώς και πολλές παρελθούσες ημερομηνίες).
Δηλαδή αν όλοι οι υπηρετούντες αποφασίσουν, όπως τους δίνεται η δυνατότητα, να μην κάνουν την επιπλέον τρίμηνη θητεία, απευθείας όλα τα παραπάνω αγροτικά μένουν κενά σε λίγες μέρες.
Αλλά ακόμη κι αν κάνουν το επιπλέον τρίμηνο, φτάνουμε κάπου στο Μάιο, ενώ «νέοι» της παρούσας προκήρυξης αναμένονται στα ιατρεία, στην καλύτερη περίπτωση Ιούλιο. (έκδοση αποτελεσμάτων, αποστολή διορισμών, ανάληψη υπηρεσίας στο νοσοκομείο, τρίμηνη εκπαίδευση στο νοσοκομείο κλπ)
Και μετά η περίφημη «κανονιστική» εγκύκλιος ξεκινάει γράφοντας φαρδιά πλατιά: «Οι θέσεις προκηρύσσονται 5 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος γιατρού»! Τι να πει κανείς! Απλά μένω άφωνος με την ανευθυνότητα και την αδιαφορία των, υποτιθέμενων, υπεύθυνων.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Ιανουαρίου 2009, 18:36:14
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπεται "αμοιβαία μετάθεση μετακίνηση οποιασδήποτε ανωτέρω κατηγορίας γιατρών, που υπηρετούν σε Κ.Υ. η Π.Ι." (Παράγραφος 5V1της κανονιστικής, διατήρησα τη σύνταξη και την ορθογραφία.)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 27 Ιανουαρίου 2009, 20:09:14
Ίσως απ' τη συγκίνηση που επιτέλους βγήκε η προκήρυξη, δεν κατάλαβα καλά:
Μεταξύ 2 ή περισσότερων γενικών ιατρών που διεκδικούν την ίδια θέση προτιμάται αυτός με παλαιότερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου και μεταξύ ίδιων ημερομηνιών αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου;
Δηλαδή δε μετρά η ημερομηνία κτήσης τίτλου ειδικότητας;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Ιανουαρίου 2009, 21:05:27
Μετά το αρχικό shock από τη συγκίνηση μου, ομοίως με τον orfeo, για την αναπάντεχη προκήρυξη των αγροτικών ιατρείων, υπολόγισα το ακριβές χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη προκήρυξη, και το υπολόγισα σε ...

5 μήνες και 22 ημέρες


Καλώς εχόντων λοιπόν των πραγμάτων, με τους ίδιους ρυθμούς, η επόμενη προκήρυξη αναμένεται πλέον στις:

Π.Η.Π. (πιθανή ημερομηνία προκήρυξης) = 19 Ιουλίου 2009, αλλά επειδή πέφτει Κυριακή, πάμε στις

20 Ιουλίου 2009, Δευτέρα (+Προφήτου Ηλιού, του Θεσβίτου)

Βοήθεια μας...
 
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 27 Ιανουαρίου 2009, 21:33:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ίσως απ' τη συγκίνηση που επιτέλους βγήκε η προκήρυξη, δεν κατάλαβα καλά:
Μεταξύ 2 ή περισσότερων γενικών ιατρών που διεκδικούν την ίδια θέση προτιμάται αυτός με παλαιότερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου και μεταξύ ίδιων ημερομηνιών αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου;
Δηλαδή δε μετρά η ημερομηνία κτήσης τίτλου ειδικότητας;


Θέλω να ελπίζω ότι εννοούν ημερομηνία κτήσης τίτλου ειδικότητας ,αλλά όλα μπορείς να τα περιμένεις.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2009, 21:35:38
Ενδιαφέρον ο προβληματισμός που θέτει παραπάνω ο orfeo και δεν διευκρινίζεται σαφώς μέσα από την "κανονιστική". Αναφέρει ότι "εφαρμογή κριτηρίων γίνεται όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός Γ.Ι. υποψήφιοι, χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι τα κριτήρια. Το κριτήριο με την ημερομηνία κτήσης του τίτλου ειδικότητας μήπως αναφέρεται στο νόμο 2519/97;

Να συμπληρώσω σε όσα ορθά σημειώνει ο Διακομιστής:
"3. Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου κατά την κρίση της Υπηρεσίας δύναται να χορηγηθεί στις παρακάτω περιπτώσεις:
……………………………………………….
δ) Σε περίπτωση που ο υπολειπόμενος για την συμπλήρωση της προβλεπόμενης υπηρεσίας υπαίθρου χρόνος είναι μικρότερος των δεκαπέντε ημερών."


Δηλαδή αν η υπηρεσία κρίνει (με ποια κριτήρια άραγε; Ουδέν αναφέρεται) αποφασίζει και διατάσσει ότι η θητεία του γιατρού θεωρείται περατωθείσα! Ακόμη κι αν θέλει 15 μέρες για να λήξει!!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 27 Ιανουαρίου 2009, 22:10:36
Άλλο ένα ενδιαφέρον -και χωρίς διάθεση προστριβών με τους συναδέλφους με πτυχίο από χώρες του εξωτερικού- είναι ότι σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού τα πτυχία έχουν πολύ ψηλό γενικό μέσο όρο απολυτήριου βαθμού, πράγμα το οποίο δε συμβαίνει με τα πτυχία εσωτερικού. Όποιος καλόπιστος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει του λόγου το αληθές ρωτώντας απλά τους συναδέλφους του και συγκρίνοντας. Εγώ μόλις σήμερα το συνειδητοποίησα όταν συνάδελφοι -που εκτιμώ και σέβομαι γιατί τιμούν το επάγγελμα ως επιστήμονες και άνθρωποι- που αποφοίτησαν από Ρουμανία μου είπαν ότι ο βαθμός πτυχίου τους είναι από 9,5 έως 10! Πόσοι απόφοιτοι ελληνικού, γαλλικού, αγγλικού, αμερικανικού πανεπιστημίου έχουν τέτοιους βαθμούς; Αντιλαμβάνεστε την ανισότητα που προκύπτει; Όποιος ξέρει, ας ενημερώσει παρακαλώ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενδιαφέρον ο προβληματισμός που θέτει παραπάνω ο orfeo και δεν διευκρινίζεται σαφώς μέσα από την "κανονιστική". Αναφέρει ότι "εφαρμογή κριτηρίων γίνεται όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός Γ.Ι. υποψήφιοι, χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι τα κριτήρια. Το κριτήριο με την ημερομηνία κτήσης του τίτλου ειδικότητας μήπως αναφέρεται στο νόμο 2519/97;

Στην κανονιστική αναφέρονται ως κριτήρια α) η ημερομηνία πτυχίου και β) ο βαθμός πτυχίου
και τίποτα άλλο...

Παράθεση
δ) Σε περίπτωση που ο υπολειπόμενος για την συμπλήρωση της προβλεπόμενης υπηρεσίας υπαίθρου χρόνος είναι μικρότερος των δεκαπέντε ημερών."[/i]

Δηλαδή αν η υπηρεσία κρίνει (με ποια κριτήρια άραγε; Ουδέν αναφέρεται) αποφασίζει και διατάσσει ότι η θητεία του γιατρού θεωρείται περατωθείσα! Ακόμη κι αν θέλει 15 μέρες για να λήξει!!

Θέλω να ελπίζω ότι εννοεί την περίπτωση που ο γιατρός παραιτηθεί 15 μέρες πριν τη λήξη της θητείας γιατί π.χ. αρχίζει η ειδικότητά του και όχι ότι θα τον διώχνει κανείς χωρίς τη θέλησή του. (Άλλωστε δε θα τους συμφέρει με τόσο αραιές προκηρύξεις να διώχνουν κόσμο νωρίτερα)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2009, 23:17:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
δ) Σε περίπτωση που ο υπολειπόμενος για την συμπλήρωση της προβλεπόμενης υπηρεσίας υπαίθρου χρόνος είναι μικρότερος των δεκαπέντε ημερών."[/i]

Δηλαδή αν η υπηρεσία κρίνει (με ποια κριτήρια άραγε; Ουδέν αναφέρεται) αποφασίζει και διατάσσει ότι η θητεία του γιατρού θεωρείται περατωθείσα! Ακόμη κι αν θέλει 15 μέρες για να λήξει!!

Θέλω να ελπίζω ότι εννοεί την περίπτωση που ο γιατρός παραιτηθεί 15 μέρες πριν τη λήξη της θητείας γιατί π.χ. αρχίζει η ειδικότητά του και όχι ότι θα τον διώχνει κανείς χωρίς τη θέλησή του. (Άλλωστε δε θα τους συμφέρει με τόσο αραιές προκηρύξεις να διώχνουν κόσμο νωρίτερα)


Συνάδελφε, τη στιγμή που με τη δική τους ανοχή αν όχι γραμμή, υπάρχουν αγροτικά για 6+ μήνες κενά, λες να τους πιάσει ο πόνος μήπως μείνουν κενά τα ιατρεία 15 μέρες παραπάνω; Αμφιβάλλω.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 27 Ιανουαρίου 2009, 23:41:46
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφε, τη στιγμή που με τη δική τους ανοχή αν όχι γραμμή, υπάρχουν αγροτικά για 6+ μήνες κενά, λες να τους πιάσει ο πόνος μήπως μείνουν κενά τα ιατρεία 15 μέρες παραπάνω; Αμφιβάλλω.

Καμία αντίρρηση ότι κανείς δε θα κοιλοπονέσει, απλά δε βλέπω γιατί να το κάνουν ηθελημένα. Εκτός αν φτάσουμε μέχρι του να εξοικονομούμε κονδύλια για το ΕΣΥ περικόπτοντας 15θήμερα αγροτικών γιατρών...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2009, 23:59:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καμία αντίρρηση ότι κανείς δε θα κοιλοπονέσει, απλά δε βλέπω γιατί να το κάνουν ηθελημένα. Εκτός αν φτάσουμε μέχρι του να εξοικονομούμε κονδύλια για το ΕΣΥ περικόπτοντας 15θήμερα αγροτικών γιατρών...
Θεωρώ ότι δεν είναι θέμα εξοικονόμησης χρημάτων. Πιστεύω ότι είναι (ακόμη ένα) θέμα εξυπηρέτησης βυσμάτων!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 28 Ιανουαρίου 2009, 04:07:34
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη. Απλά να σε διορθώσω λίγο, γράφει: «Δεν κατέχω οποιαδήποτε άλλη προϋπηρεσία σε Κ.Υ. ή Π.Ι». Γιατί παραπάνω (ακριβώς κάτω από τις επιδιωκόμενες θέσεις) έχει στήλη που γράφεις πιθανή προϋπηρεσία. Όμως αυτό το «δεν κατέχω άλλη θέση στο Δημόσιο» είναι όλα τα λεφτά! ......

Έχεις δίκιο μάλλον Διαμαντή, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Όμως σε τι τους χρησιμεύει για τους γενικούς ιατρούς το να μην αποκρύψεις προϋπηρεσία άραγε; Κόβουν αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία σε θέση που πήραν στο παρελθόν;
Επίσης, ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτούς που υπηρετούν σαν επικουρικοί; Πρέπει να παραιτηθούν για να κάνουν αίτηση;
Τι σημαίνει εκεί που φτάσαμε για αυτούς "κατέχω θέση στο Δημόσιο";
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Όμηρος στις 28 Ιανουαρίου 2009, 22:54:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ίσως απ' τη συγκίνηση που επιτέλους βγήκε η προκήρυξη, δεν κατάλαβα καλά:
Μεταξύ 2 ή περισσότερων γενικών ιατρών που διεκδικούν την ίδια θέση προτιμάται αυτός με παλαιότερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου και μεταξύ ίδιων ημερομηνιών αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου;
Δηλαδή δε μετρά η ημερομηνία κτήσης τίτλου ειδικότητας;

Θα ήθελα να επανέλθω και να ρωτήσω αν γνωρίζει  κανείς από τους συμμετέχοντες :
σε περίπτωση που δύο Γ.Ι. διεκδικήσουν την ίδια θέση στην προκήρυξη αυτή,ποιό είναι το κριτήριο επιλογής με βάση την κανονιστική εγκύκλιο; Μέχρι τώρα μοναδικό κριτήριο ήταν η ημερομηνία κτήσης τίτλου ειδικότητας.Όσο και να διάβασα όμως την νέα κανονιστική,δεν βρήκα να αναφέρει κάτι τέτοιο.Όσα αναφέρονται για ημερομηνία πτυχίου και βαθμό πτυχίου,νομίζω ότι αφορούν στους υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου...Τι τελικά ισχύει;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 29 Ιανουαρίου 2009, 00:37:58
Το κριτήριο για τους Γ.Γ. έχει καθοριστεί με νόμο (Ν.2519/97, 'αρθρο 26, παράγραφος 1-χρόνος κτήσης ειδικότητας) και μόνο με νόμο τροποποιείται και όχι με κανονιστική.
Η κανονιστική ρυθμίζει άλλες διαδικασίες που την εξουσιοδότησε ο νόμος και που εκείνος δεν τα προσδιόρισε με λεπτομέρεια, αλλά τα άφησε στις υπουργικές αποφάσεις.
Εν προκειμένω όμως αυτό δεν έχει θέση και η κανονιστική δεν το ακουμπάει, αφού διέπεται με σαφή αναφορά από νόμο (αυτά ισχύουν ως νομικό πλαίσιο. Τώρα αν δούμε τίποτε ευτράπελα, δεν σημαίνει ότι αυτά δεν είναι έτσι, αλλά ότι και πάλι «πήρε το νόμο στα χέρια του» κάποιος Ελληναράς που θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος από το νόμο να διευθετήσει το θέμα).
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 30 Ιανουαρίου 2009, 12:57:28
Αυτό που μου προκαλεί υποψίες είναι ότι απ' τα δικαιολογητικά που καταθέτουν σε πρώτη φάση οι αιτούντες -και οι γενικοί γιατροί- επικυρωμένο είναι μόνο το πτυχίο ιατρικής και όχι π.χ. και ο τίτλος ειδικότητας για τους ειδικευμένους.
Ίσως ο συνάδελφος που τα καταφέρνει με τις ερωτήσεις στο Υπουργείο μπορεί να βοηθήσει...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 30 Ιανουαρίου 2009, 13:35:15
Παράθεση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Σας κάνουμε γνωστό ότι τα κριτήρια που αναφέρονται
στην αρ. Γ.Π. Οίκ. 8246 / 21 – 01 -2009 παρ. (I) περ. (2)
Κανονιστική απόφαση, ισχύουν όπως αυτά αναγράφονται στο
αρ.26 παρ. 1 του ν. 2519/1997 ( ΦΕΚ. 165 τ΄ Α΄ / 21 – 08 –
1997 ).
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ Ν. Π.
ΒΑΣ. ΠΑΠΑΝΟΤΗ]
Αυτό το είδα μόλις τώρα στο site του υπουργείου. Καταλαβαίνω ότι εννοεί πως κριτήρια μεταξύ γενικών γιατρών είναι αυτά που ίσχυαν ως τώρα (ημ. τίτλου ειδικότητας) και όχι αυτά που αναφ. στην κανονιστική.
Επίσης παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 16-02-09

Υπάρχει επίσης και η παρακάτω ανακοίνωση:

Παράθεση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Σας κάνουμε γνωστό ότι η ημερομηνία κένωσης θέσης
που αναφέρεται στον ΠΙΝΑΚΑ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ που
αναρτήθηκε είναι ενδεικτική. Οι γιατροί που θα επιλεγούν και
θα τοποθετηθούν πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν
υπηρεσία μετά την συμπλήρωση της εννεάμηνης ή
δωδεκάμηνης (κατά περίπτωση) υπηρεσίας υπαίθρου και την
οριστική αποχώρηση κάθε γιατρού που ήδη υπηρετεί.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: mandreou στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 14:10:25
Επιστολή της Ένωσης στο Υπουργείο σχετικά με τα κριτήρια διορισμού των ΓΙ σε ΠΙ:

Αθήνα, 02/02/2009
Αριθμ. Πρωτ.:41

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γενικό Γραμματέα κ. Β. Ριζά

Κοινοποίηση.: -Γραφείο κ. Υπουργού

-Γραφεία κ. κ. Υφυπουργών
ΕΠΕΙΓΟΝ

Θέμα: Προκήρυξη (27 / 01 / 2009 Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/ 10650)
Κενές και Κενούμενες Θέσεις Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρειών


Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη με ημερομηνία 27/1/2009 Αριθ.
Πρωτ. Υ10γ/ 10650 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για
διορισμό ιατρών σε θέσεις Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας ανέκυψαν
θέματα που έχουν αναστατώσει το χώρο της ειδικότητας μας και έχουν
προβληματίσει, ιδιαίτερα, τους νέους συναδέλφους μας που κατέχουν Ειδικότητα
Γενικής Ιατρικής.
Συγκεκριμένα σύγχυση έχει προκληθεί καθώς:

1. Στην εν λόγω προκήρυξη δεν αναφέρεται καθόλου η ημερομηνία απόκτησης
ειδικότητας, όπως συνέβαινε σε παλιότερες προκηρύξεις, παρά μόνο η ημερομηνία
απόκτησης πτυχίου. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο-αν ισχύει-σημαίνει για εμάς
υποβάθμιση και απαξίωση της ειδικότητάς μας, κάτι το οποίο εκτιμούμε ότι
δικαιολογημένα ανησυχεί τους συναδέλφους μας.

2. Ταυτόχρονα στη σχετική «Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009»
αναφέρεται στην παράγραφο 2. «Οι γιατροί που έχουν ειδικότητα Γενικής Ιατρικής,
έχουν προτεραιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2519 / 1997. Εφαρμογή
κριτηρίων γίνεται μόνο όταν υποβληθούν για την ίδια θέση περισσότερες της μιας
αιτήσεις γιατρών της ίδιας κατηγορίας».
Πως μπορεί να εφαρμοστούν τα παραπάνω κριτήρια, τα οποία υπόκεινται στις
διαδικασίες κρίσης με συμβούλια επιλογής;

3. Οι Γενικοί Ιατροί που κατέχουν ήδη θέση σε Περιφερειακά Ιατρεία ή Κέντρα Υγείας
και ενώ έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, όπως αυτό προκύπτει από
τις κείμενες διατάξεις (2 χρόνια), δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε νέα προκήρυξη,
παρά μόνο αν έχει προηγηθεί παραίτησή τους και ανεξάρτητα από το διορισμό τους ή όχι.
Επαναλαμβάνεται λοιπόν, και πάλι η απαίτηση-προϋπόθεση από τους συναδέλφους μας
να μείνουν ουσιαστικά άνεργοι για να μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας, αφού
η μη κατοχή θέσης στο Ε.Σ.Υ. αποτελεί βασική προϋπόθεση για το δικαίωμα συμμετοχής
στην προκήρυξη, σε αντίθεση με τις προκηρύξεις θέσεων Ε.Σ.Υ για όλες τις υπόλοιπες
ειδικότητες που αυτό δεν ισχύει.
Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος κενών θέσεων, με ελλείψεις ιατρικού
προσωπικού, μη κάλυψη υγειονομικών αναγκών κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, με
ότι αυτό συνεπάγεται για την ήδη υποβαθμισμένη Π.Φ.Υ που αποτελεί κοινό στόχο όλων
μας. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε παρέμβει επανειλημμένα αλλά δυστυχώς η
κατάσταση παραμένει η ίδια.

Επειδή η ερμηνεία των παραπάνω δημιουργεί πολλά ερωτηματικά εκτιμάμε ότι μια
διευκρινιστική οδηγία από τις υπηρεσίες σας θα βοηθούσε στην επίλυση των
δικαιολογημένων ερωτηματικών μας.

Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις μας τουλάχιστον αυτή τη φορά θα εισακουστούν
καθώς δεχόμαστε ήδη τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων με τις οποίες
τασσόμαστε ανεπιφύλακτα.

Ο Πρόεδρος Α. ΜΑΡΙΟΛΗΣ
Ο Β΄Αντιπρόεδρος Δ. ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 16:26:27
Επιεικώς άστοχη και καθυστερημένη η παρέμβαση της Ένωσης:
- Για το θέμα των συνυποψήφιων Γενικών Γιατρών και το κριτήριο του παλαιότερου στην κτήση της ειδικότητας υπήρξε η διευκρίνιση από το Υπουργείο που αναφέρεται παραπάνω με ημερομηνία 27/01. Το έγγραφο την Ένωσης έχει ημερομηνία 02/02. Πιάστηκαν μάλιστα αδιάβαστοι οι συνάδελφοι που μάλιστα αναφέρουν ότι ό νόμος 2519/1997 αναφέρεται σε συμβούλια επιλογής τη στιγμή που το άρθρο26 παρ.1 (συνημμένο αρχείο) αναφέρει σαφώς ότι τη θέση καταλαμβάνει ο παλιότερος στην ειδικότητα σε περίπτωση πολλών υποψηφίων γενικών γιατρών.
- Για το θέμα της προϋπόθεσης - απαίτησης παραίτησης των ήδη υπηρετούντων γενικών γιατρών για τη διεκδίκηση νέας θέσης, θα σταθώ στο χαρακτηρισμό του εγγράφου της Ένωσης ως «ΕΠΕΙΓΟΝ» και θα το αντιπαραβάλω με την παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Κι εμείς μείναμε με την κουτάλα (για να μην πω τίποτα χειρότερο) στο χέρι!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Φεβρουαρίου 2009, 23:19:48
Βρε παιδιά, να φιλάω σταυρό, στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τον γενικό γιατρό, για πρόσληψη ως αγροτικός γιατρός (και ΄γω που νόμιζα ότι ο γενικός γιατρός άμα προσληφθεί γίνεται επιμελητής...), αμέσως μετά τις προτιμήσεις, καλείται κανείς να συμπληρώσει ...αν είναι Πόντιος (ΝΑΙ ή ΟΧΙ, συμπληρώστε κατά περίσταση!)

Και γιατί όχι παρακαλώ και Σαρακατσάνος ή Ρουμελιώτης; Ε; Ε;
Kαι αν είναι πόντιος κατά το ήμισυ τί δηλώνει; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 3 Μαρτίου 2009, 22:55:45
http://www.diorismos.gr/Dpages/geem/viewitem.php?id=8497&type=procs&position=med
"Το Κ.Υ. Λήμνου προκηρύσσει θέση ως εξής:

Μία [1] θέση Ιατρού υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου κλάδου γιατρών ΕΣΥ για το Π.Ι. Ατσικής

Αιτήσεις μέχρι 30/03/2009

Πληροφορίες στα τηλ. 22540-82127"

Όποιος έχασε την προκήρυξη του Φεβρουαρίου ας μην απογοητεύεται...
Αλήθεια, μπορούν εδώ να δηλώσουν και ανειδίκευτοι για να κάνουν αγροτικό;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 3 Μαρτίου 2009, 23:32:12
Πιστεύω ότι η προκήρυξη δεν είναι έτσι, αλλά μάλλον είναι για Γ.Ι. σε Π.Ι.
Έτσι, μάλλον, την «αντελήφθη» ο «Δημοσιογράφος»
Αν όμως είναι έτσι, τότε αποτελεί μνημειώδες κείμενο ασχετοσύνης που πρέπει να το βρούμε και να το φυλάξουμε.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 3 Μαρτίου 2009, 23:37:53
Ενδιαφέρουσα η προκήρυξη.
Πιθανότατα πρόκειται για επαναπροκήρυξη θέσης που κατέχει ήδη Γ.Ι. ή για προκήρυξη θέσης που κατείχε Γ.Ι. και κενώθηκε από πιθανή παραίτηση του υπηρετούντος γιατρού.
Βέβαια η διατύπωση θα έλεγα ότι έχει 2 πιθανές ερμηνείες:
α) Άγνοια της περίπτωσης από το αρμόδιο γραφείο προσωπικού.
β) Εσκεμμένη "ασαφής" διατύπωση ώστε να μπερδέψει (αποτρέψει) πιθανούς ενδιαφερόμενους (υποψήφιους) προς όφελος κάποιου τρίτου.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: flone στις 4 Μαρτίου 2009, 02:00:20
Κανείς δεν το βρήκε

μα κανείς

ενώ είναι ολοφάνερο...

...ξεκίνησε η εφαρμογή...

...του "20%"

 ;D
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: vasiliki στις 10 Μαρτίου 2009, 21:18:06
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της επιλογής ιατρών Υπόχρεων Υπηρεσίας Υπαίθρου και Γενικών Γιατρών απ' το Υπουργείο.
www.yyka.gov.gr
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 10 Μαρτίου 2009, 21:51:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της επιλογής ιατρών Υπόχρεων Υπηρεσίας Υπαίθρου και Γενικών Γιατρών απ' το Υπουργείο.
www.yyka.gov.gr

Vasiliki με την άδειά σου  συμπληρώνουμε το post που έστειλες με την επισύναψη του pdf με τους επιλεγέντες γιατρούς.
Τίτλος: Νέα προκήρυξη αγροτικών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Μαρτίου 2009, 15:38:50
Αναρτήθηκε στο site του ΥΥ&ΚΑ (και επισυνάπτεται) η νέα προκήρυξη για τα αγροτικά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά που κάνει η προκήρυξη για τους υπηρετούντες ιατρούς του ΕΣΥ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Όμηρος στις 14 Απριλίου 2009, 15:30:21
Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των αγροτικών ιατρείων της προκήρυξης Μαρτίου.
Προξενεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη η ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων (η προκήρυξη έληγε στις 3/4/2009 και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν 14/4/2009,μόλις 7 εργάσιμες ημέρες μετά!),μετά την επανειλλημένη αδικαιολόγητη αργοπορία των τελευταίων χρόνων.Προφανώς σταμάτησαν να τα δουλεύουν "στο χέρι".Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι!
Τίτλος: Nέα προκήρυξη αγροτικών ιατρείων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Μαΐου 2009, 14:12:01
Δημοσιεύτηκε σήμερα από το ΥΥ&ΚΑ η νέα προκύρηξη θέσεων υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου για Κ.Υ., Π.Ι., και πλοία.
(Ακολουθεί συννημένο)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Raptor στις 27 Μαΐου 2009, 13:31:51
Αναρτηθηκαν τα αποτελεσματα.

http://www.mohaw.gr/health/prokirykseis/agrotikoi-iatroi/prosorina-apotelesmata-prokiryksis-k.y-p.i.-ploion-tis-06-05-09/view
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Μαΐου 2009, 15:35:53
Μερικά ενδιαφέροντα σημεία από τα αποτελέσματα:

Α ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Β ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΝ.Ι ΗΜ ΤΙΤ 27/3/2009
Α ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Β ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΥΡΙΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝ.Ι 30/3/2009
Α ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Β ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝ.Ι 30/3/2009

Τη θέση την παίρνει η πρώτη συνάδελφος γιατί ο τίτλος ειδικότητας έχει ημερομηνία 3 μέρες νωρίτερα από τους επόμενους (οι οποίοι μοιάζουν να είναι το ίδιο πρόσωπο!).
Φοβερό αυτό το κριτήριο ιδιαίτερα για συναδέλφους που πέρασαν τις εξετάσεις ειδικότητας στην ίδια εξεταστική.
Όποιος έχει υποβάλει χαρτιά στη "γρηγορότερη" διεύθυνση υγείας ή όποιος μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία....

Α ΕΥΖΩΝΩΝ Β ΚΙΛΚΙΣ ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ ΙΡΙΝΑ ΓΕΝ.Ι 16/4/2009  ΕΚΤΟΣ ΛΟΓ. ΓΛΩΣΟΜΑΘ.

Εκτός λόγω γλωσσομάθειας (το δεύτερο σ στην ανακοίνωση του υπουργείου είναι λεπτομέρεια). Δηλ. έχει αναγνωριστεί (ή μήπως δεν χρειάζεται αναγνώριση αν προέρχεται από χώρα της Ε.Ε; ) ο τίτλος ειδικότητας (προφανώς εξωτερικού) στην Ελλάδα αλλά απαιτείται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για διορισμό στο Δημόσιο; Στο ιδιωτικό τομέα χρειάζεται κάτι ανάλογο;

Α ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΡΕΚΟΥΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΝ.Ι ΌΧΙ 5/10/2006 ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡ. Η ΘΕΣΗ ΣΕ Θ. ΕΣΥ

"Δεν μετατρ. η θέση σε Θ. ΕΣΥ"
Εδώ δυσκολεύομαι να καταλάβω τα αίτια του αποκλεισμού του Γ.Ι. (η θέση κατέληξε σε υπόχρεο θητείας). Καμιά ιδέα;

Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Μαΐου 2009, 16:19:58
Στην κλασσική ταινία επιστημονικής φαντασίας "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" (1969) του Stanley Kubrick, ένα υπερεξελιγμένο διαστημόπλοιο με 5μελές πλήρωμα αποστέλλεται προς εξερεύνηση άλλων μορφών ζωής στο διάστημα. Ωστόσο, η επιχείρηση οδηγείται σε αποτυχία επειδή ο εγκέφαλος-υπολογιστής που ελέγχει το διαστημόπλοιο, HAL 9000, έχει προγραμματιστεί τόσο τέλειος, που αναπτύσσει ψυχικές νόσους (σχιζοφρένεια) η οποία τον κάνει να στραφεί κατά του πληρώματος και να το εξοντώσει.

Κάτι ανάλογο ίσως να συνέβη στο ΥΥ&ΚΑ με το πρόγραμμα επεξεργασίας των αιτήσεων, ειδικά στο πρώτο παράδειγμα που ανέφερε πιο πάνω ο Διαμαντής.

Όσσο (βρέθηκε το χαμένο σ!) αφορ. τα επομ. 2 παραδειγμ., Η επιστημ. ακόμ. ερευν. 

Α, μήπως στην τρίτη περίπτωση έπρεπε οπωσδήποτε να προτιμηθεί ο υπόχρεος;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: mandreou στις 27 Μαΐου 2009, 17:30:06
Δεν μετατρέπεται σε θέση ιατρού ΕΣΥ;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Μαΐου 2009, 20:02:26
Φαίνεται ότι ο HAL που χρησιμοποιεί το Υπουργείο, έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει μπιέλες.

Για παράδειγμα, δυο υποψήφιοι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου είχαν πάρει μέρος στην προηγούμενη προκήρυξη, με στοιχεία:

Αποτελέσματα Προκήρυξης 27/03/09
Κ. Η. 13 μόρια Ημερ. πτυχίου 1/1/2007
Π. Ι. 13 μορια Ημερ. πτυχίου 1/1/2007

Ω του θαύματος, όμως, επανεμφανίζονται και στα χθεσινά αποτελέσματα με αλλαγμένη όμως ημερομηνία πτυχίου και λιγότερα μόρια!

Αποτελέσματα Προκήρυξης 06/05/09
Κ. Η. 10 μόρια Ημερ. πτυχίου 7/9/2007
Π. Ι. 9 μόρια Ημερ. πτυχίου 8/10/2007

Πώς γένιν αυτό; Πότε έλεγαν αλήθεια; Μήπως οι δυο προσπάθησαν να κατοχυρώσουν ως ημερομηνία αναγνώρισης της ισοτιμίας του πτυχίου της την "ένοχη" Πρωτοχρονιά (!!!) του 2007, παρότι δεν έγινε τότε η αναγνώριση;

Θα μείνει ως ένα ακόμη μυστήριο όπως η συνάντηση Πάπα Ουρβανού-Αττίλα, η ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου από τους Βίκινγκς, η παράδοση του Ρούντολφ Ες στους Άγγλους, η τύχη του υποβρυχίου Παπανικολής, το αγροτικό Α ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που δεν μετατρέπεται σε θέση επιμελητή ΕΣΥ, και πολλά άλλα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Μαΐου 2009, 15:20:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Α Ε........ Β ΚΙΛΚΙΣ .................  ......... ΓΕΝ.Ι 16/4/2009  ΕΚΤΟΣ ΛΟΓ. ΓΛΩΣΟΜΑΘ.

Εκτός λόγω γλωσσομάθειας (το δεύτερο σ στην ανακοίνωση του υπουργείου είναι λεπτομέρεια). Δηλ. έχει αναγνωριστεί (ή μήπως δεν χρειάζεται αναγνώριση αν προέρχεται από χώρα της Ε.Ε; ) ο τίτλος ειδικότητας (προφανώς εξωτερικού) στην Ελλάδα αλλά απαιτείται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για διορισμό στο Δημόσιο; Στο ιδιωτικό τομέα χρειάζεται κάτι ανάλογο;


Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009

ΙΙΙ. 1. Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχουν τίτλο ειδικότητος που τον απέκτησαν στο εξωτερικό επιτρέπεται να διορίζονται σε κενές ή κενούμενες θέσεις σε Κ.Υ. και Π. Ι. εάν: α) δεν έχουν τύχει απαλλαγής της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ως αλλοδαποί και β) έχουν υποχρέωση να εκπληρώσουν την υπηρεσία υπαίθρου στην Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού τους είναι η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιατρικής ορολογίας η οποία βεβαιώνεται από το Κ.Ε.ΣΎ. Στην προκειμένη περίπτωση η βεβαίωση της Ελλ. Γλώσσας και ιατρικής ορολογίας δεν απαιτείται για γιατρούς: α) που είναι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων, β) έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας στην Ελλάδα, γ) έχουν πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τουλάχιστο έξι (6) μηνών βεβαιούμενο από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο ελληνικού νοσοκομείου όπου είχαν τοποθετηθεί με απόφαση ως υπεράριθμοι αλλοδαποί για ειδίκευση και τέλος δ) έχουν πράξη αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

Συνεπως πρόκειται για ιατρο ειδικευμένη στην χώρα της  η οπόια δεν έχει δωσει ΔΙΚΑΤΣΑ, και δεν έχει βεβαίωση της Ελλ. Γλώσσας και ιατρικής ορολογίας από το Κ.Ε.Σ.Υ
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 28 Μαΐου 2009, 22:14:42
Και σε άλλες χώρες της ΕΕ χρειάζεται πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
Καλό είναι να χρειάζεται και εδώ για διορισμό στο δημόσιο.
Όχι μπατε σκύλοι αλλέστε...

Πάντως αυτή η απόφαση έχει πολλά παράθυρα.
Για να μη πω μπαλκονόπορτες!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 29 Μαΐου 2009, 16:15:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κανονιστική Απόφαση Γ.Π.οικ. 8246/21-01-2009

ΙΙΙ. 1. Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχουν τίτλο ειδικότητος που τον απέκτησαν στο εξωτερικό.............

Απορία:
Ένας Έλληνας που τελειώνει πανεπιστήμιο και ειδικότητα στο εξωτερικό (από χώρα που δεν απαιτείται ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ) αν αποφασίσει να επιστρέψει και να εργαστεί στο ΕΣΥ στην Ελλάδα χρειάζεται το παραπάνω πιστοποιητικό γλωσσομάθειας;
Σύμφωνα με την παραπάνω διατύπωση, απαιτείται!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 30 Μαΐου 2009, 08:58:15
ΣΩΣΤΟΣ, σύμφωνα με την διατυπωση.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 2 Ιουνίου 2009, 10:45:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Α ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΡΕΚΟΥΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΝ.Ι ΌΧΙ 5/10/2006 ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡ. Η ΘΕΣΗ ΣΕ Θ. ΕΣΥ

"Δεν μετατρ. η θέση σε Θ. ΕΣΥ"
Εδώ δυσκολεύομαι να καταλάβω τα αίτια του αποκλεισμού του Γ.Ι. (η θέση κατέληξε σε υπόχρεο θητείας). Καμιά ιδέα;

Καταρχήν έχω εντυπωσιαστεί με την ταχύτητα που προκηρύσσονται οι θέσεις και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα...
Όσο για ιδέες, μόνο η παρακάτω μου έρχεται:
Υπάρχει τουλάχιστον μία προκηρυγμένη θέση Γεν. Γιατρού στην Περαχώρα υπό κρίση αυτή τη χρονική στιγμή, για την οποία δεν είναι φυσικά γνωστό πότε θα βγουν αποτελέσματα. Μήπως η παρούσα θέση αγροτικού που προκηρύχτηκε έχει σκοπό να καλύψει την έλλειψη γιατρού και θα καταργηθεί όταν πληρωθεί η μόνιμη θέση;
Βέβαια, εδώ χωράει πολλή συζήτηση όσο αφορά το γιατί δεν ήταν εξαρχής ξεκάθαρο στην προκήρυξη ότι δεν μπορεί να διεκδικηθεί η θέση από γεν. γιατρό όπως π.χ. γίνεται για τις θέσεις στα πλοία όπου ρητά -και με κεφαλαία- αναφέρεται κάτι τέτοιο και κάτι επίσης εντυπωσιακό είναι ότι στην προκήρυξη η θέση αυτή βρίσκεται σε σειρά άσχετη με την αναμενόμενη. Αντί δηλαδή να είναι μαζί με όλες τις θέσεις στην Κορινθία, βρίσκεται μεταξύ Αττικής και Αχαΐας. Φαίνεται ότι στην περίπτωση αυτής της εξαιρετικής θέσης προτιμήθηκε η γεωγραφική κατάταξη αντί της αλφαβητικής...Δεν μπορούμε πάντως να παραπονεθούμε: κάθε φορά κάτι καινούριο εφευρίσκεται από το γραφειοκρατικό μηχανισμό, ώστε να μην είσαι ποτέ σίγουρος για το τί σου ξημερώνει...Για να μην πλήττουμε, βρε αδερφέ...ωραία δεν είναι;
Αν πάντως ήμουν στη θέση των συναδέλφων που είχαν ζητήσει τη θέση, μια ενστασούλα θα την έκανα, έτσι μήπως και μάθω τελικά τί είχε στο μυαλό του ο -καρεκλοκένταυρος- ποιητής που κόβει και ράβει κατά το δοκούν...
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 2 Ιουνίου 2009, 16:27:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βέβαια, εδώ χωράει πολλή συζήτηση όσο αφορά το γιατί δεν ήταν εξαρχής ξεκάθαρο στην προκήρυξη ότι δεν μπορεί να διεκδικηθεί η θέση από γεν. γιατρό όπως π.χ. γίνεται για τις θέσεις στα πλοία όπου ρητά -και με κεφαλαία- αναφέρεται κάτι τέτοιο και κάτι επίσης εντυπωσιακό είναι ότι στην προκήρυξη η θέση αυτή βρίσκεται σε σειρά άσχετη με την αναμενόμενη. Αντί δηλαδή να είναι μαζί με όλες τις θέσεις στην Κορινθία, βρίσκεται μεταξύ Αττικής και Αχαΐας. Φαίνεται ότι στην περίπτωση αυτής της εξαιρετικής θέσης προτιμήθηκε η γεωγραφική κατάταξη αντί της αλφαβητικής..

Προς επαλήθευση των παραπάνω το απόσπασμα από την προκήρυξη:
Παράθεση
Π. Ι ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΚΕΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟ
Π.Ι ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΕΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Π.Ι ΚΕΡΠΙΝΗΣ ΑΓΟΝΟ 19/8/2009 ΑΧΑΙΑΣ ΓΝ-ΚΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Βλέπουμε ότι χαρακτηρίζεται ως "κενό" άρα ενισχύεται η περίπτωση να είναι νεοσυσταθείσα θέση και μάλιστα υπάγεται σε νοσοκομείο κι όχι Κ.Υ. (πάντως θα ενδιέφερε κι άλλες περιοχές να συστήνεται μια θέση αγροτικού για 2-3 θητείες ώστε να καλυφθεί η έλλειψη γιατρών.. Από που θα πάρουμε πληροφορίες; )
Παρεμπιπτόντως που είναι το Αλεποχώρι που υπάγεται στο Θριάσιο κι απ' ότι φαίνεται συστάθηκε κι εκεί νέα θέση;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 2 Ιουνίου 2009, 20:18:20
 Π.Ι. Αλεποχωρίου του Κ.Υ. Μεγάρων (Γ.Ν. Ελευσίνας ''Θριάσιο'') συνεστήθη το 2008 (ΦΕΚ Β 2173/08)
 
 Π.Ι. Περαχώρας του Κ.Υ. Λουτρακίου (Γ.Ν. Κορίνθου)
 
 *Ολα τα Π.Ι. & Π.Π.Ι. διοικητικά υπάγονται σε Κ.Υ. ή Γ.Ν.Κ.Υ.. Εξαίρεση αποτελούν τα Ε.Π.Ι. (Ειδικά Περιφερεικά Ιατρεία) όπως τα ιατρεία των φυλακών
 τα οποία υπάγονται ''απ' ευθείας'' σε Νοσοκομεία.
 (Π.χ. Ε.Π.Ι. Φυλακών Αλικαρνασσού στο Βενιζέλειο Πανάνειο Γενικό Νοσοσκομείο Ηρακλείου)
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 6 Ιουνίου 2009, 18:03:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Φαίνεται ότι ο HAL που χρησιμοποιεί το Υπουργείο, έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει μπιέλες.

Για παράδειγμα, δυο υποψήφιοι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου είχαν πάρει μέρος στην προηγούμενη προκήρυξη, με στοιχεία:

Αποτελέσματα Προκήρυξης 27/03/09
Κ. Η. 13 μόρια Ημερ. πτυχίου 1/1/2007
Π. Ι. 13 μορια Ημερ. πτυχίου 1/1/2007

Ω του θαύματος, όμως, επανεμφανίζονται και στα χθεσινά αποτελέσματα με αλλαγμένη όμως ημερομηνία πτυχίου και λιγότερα μόρια!

Αποτελέσματα Προκήρυξης 06/05/09
Κ. Η. 10 μόρια Ημερ. πτυχίου 7/9/2007
Π. Ι. 9 μόρια Ημερ. πτυχίου 8/10/2007

Πώς γένιν αυτό; Πότε έλεγαν αλήθεια; Μήπως οι δυο προσπάθησαν να κατοχυρώσουν ως ημερομηνία αναγνώρισης της ισοτιμίας του πτυχίου της την "ένοχη" Πρωτοχρονιά (!!!) του 2007, παρότι δεν έγινε τότε η αναγνώριση;

Θα μείνει ως ένα ακόμη μυστήριο όπως η συνάντηση Πάπα Ουρβανού-Αττίλα, η ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου από τους Βίκινγκς, η παράδοση του Ρούντολφ Ες στους Άγγλους, η τύχη του υποβρυχίου Παπανικολής, το αγροτικό Α ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που δεν μετατρέπεται σε θέση επιμελητή ΕΣΥ, και πολλά άλλα.
Απ' ότι αποδείχτηκε με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων ήταν λάθος της υπηρεσίας.
Οι συνάδελφοι και σε προηγούμενες προκηρύξεις είχαν ως ημερομηνία κτήσης πτυχίου την ημερομηνία ένταξης της χώρας από όπου αποφοίτησαν στην Ε.Ε. όπως ορίζει η εγκύκλιος του ΥΥΚΚΑ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Ιουνίου 2009, 22:52:32
Βρε παιδιά, στο ΥΥΚΑ πάλι αλλάξανε τη φόρμα της αίτησης του Γενικού Ιατρού και ιδού το αποτέλεσμα:

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.              ΝΑΙ                                      ΟΧΙ
                                                                                     ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 


Eπομένως, υπάρχουν 4 πιθανές περιπτώσεις:

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

Εσείς τί καταλάβατε;

Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 9 Ιουνίου 2009, 00:56:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βρε παιδιά, στο ΥΥΚΑ πάλι αλλάξανε τη φόρμα της αίτησης του Γενικού Ιατρού και ιδού το αποτέλεσμα:

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.              ΝΑΙ                                      ΟΧΙ
                                                                                     ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 


Eπομένως, υπάρχουν 4 πιθανές περιπτώσεις:

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

Εσείς τί καταλάβατε;


Οι επιλογές είναι δύο.

Εφόσον κατέχεις θέση στο Ε.Σ.Υ. συμπληρώνεις    ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ
Εφόσον δεν κατέχεις θέση στο Ε.Σ.Υ. συμπληρώνεις   ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ή ΚΑΤΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.             ΝΑΙ                                       ΟΧΙ


Το ΝΑΙ και ΟΧΙ το θεωρώ ως πλεονάζουσα διατύπωση.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 9 Ιουνίου 2009, 11:10:21
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μπορεί να έχουν μηχανογραφηθεί το σύστημα  και οι αιτήσεις και τα αποτελέσματα να βγαίνουν (πλέον) γρήγορα, όμως εκεί στο Υπουργείο οι επιπτώσεις από τόσα χρόνια "δούλεμα στο χέρι" είναι προφανείς!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Μαρία Χόρτη στις 12 Ιουνίου 2009, 10:12:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης, ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτούς που υπηρετούν σαν επικουρικοί; Πρέπει να παραιτηθούν για να κάνουν αίτηση;
Τι σημαίνει εκεί που φτάσαμε για αυτούς "κατέχω θέση στο Δημόσιο";

Να επαναφέρω λίγο την ερώτηση του κ. Κουναλάκη και να ρωτήσω κι εγω με τη σειρά μου αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει για τους επικουρικούς;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: orfeo στις 12 Ιουνίου 2009, 11:09:30
Απ' όσο γνωρίζω, πράγματι πρέπει να παραιτηθεί ο επικουρικός για να δηλώσει θέση.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: timex στις 12 Ιουνίου 2009, 11:16:27
Έχω ακούσει πως αν παραιτηθείς απο θέση επικουρικού δεν μπορείς να δηλώσεις θέση στο δημόσιο.
Πρέπει να τελειώσει η σύμβασή σου
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Μαρία Χόρτη στις 12 Ιουνίου 2009, 13:04:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απ' όσο γνωρίζω, πράγματι πρέπει να παραιτηθεί ο επικουρικός για να δηλώσει θέση.

ευχαριστω, όντως έτσι είναι, μίλησα και με το Υπουργείο.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Μαρία Χόρτη στις 20 Ιουνίου 2009, 15:23:42
Ισχύει πως όταν παραιτηθεί Γενικός Ιατρός απο Π.Ι. η θέση είναι πλέον Γενικής Ιατρικής και δεν επαναπροκηρύσσεται μέσω της διαδικασίας των αγροτικών ιατρείων αλλά με άλλη διαδικασία, και αν ναι, γνωρίζετε ποιά είναι αυτή?
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Ιουνίου 2009, 16:01:23
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ισχύει πως όταν παραιτηθεί Γενικός Ιατρός απο Π.Ι. η θέση είναι πλέον Γενικής Ιατρικής και δεν επαναπροκηρύσσεται μέσω της διαδικασίας των αγροτικών ιατρείων αλλά με άλλη διαδικασία, και αν ναι, γνωρίζετε ποιά είναι αυτή?

Ισχύει. Προκηρύσσεται από το Νοσοκομείο και το Υπουργείο ως θέση επιμ. Β' ΕΣΥ, και η πρόσληψη ιατρού γίνεται (σε 2-3 χρόνια) μέσω Συμβουλίου Κρίσης (ΣΚΕΙΟΠΝΙ ή όπως αλλιώς λέγεται).
Μπορείς να βλέπεις ποιές θέσεις επιμελητών ΕΣΥ προκηρύσσονται στο http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=49&cm_prdid=6087
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Ιουνίου 2009, 16:29:30
Συμπληρώνω ότι αν η προκήρυξη για επιμελητή Β' Γ.Ι. αποβεί άκαρπη, δηλαδή δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε η θέση προκηρύσσεται μέσω υπουργείου για αγροτικό ξανά.
Ακριβώς λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην πλήρωση, σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον για την αίτηση, όπως προανέφερε ο διακομιστής, όσοι διευθυντές Κ.Υ. και διοικητές νοσοκομείων έχουν τα μέσα προσπαθούν να "πνίξουν" την προκήρυξη για Γ.Ι. (για να μην τους μείνει κενό το ιατρείο για 1-2 χρόνια σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι Γ.Ι. υποβάλλει αίτηση) και κάνουν ότι μπορούν για να βγει ξανά για αγροτικούς.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 20 Ιουνίου 2009, 18:28:17
ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Ιουνίου 2009, 19:24:18
Μέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.

*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 20 Ιουνίου 2009, 19:56:55
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ή ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 20 Ιουνίου 2009, 20:01:58
Άρη, θα σε παρακαλούσαμε να μη φωνάζεις, σε ακούμε !!!  ;D ;D ;D

Εννοώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette (http://en.wikipedia.org/wiki/Netiquette)
Και πιο συγκεκριμένα το σημείο που αναφέρει : "Another rule is to avoid typing in all caps, which is considered to be the equivalent of shouting or yelling"
Δε σου κάνω παρατήρηση.Περισσότερο αστειεύομαι.Κι εμείς όταν ξεκινήσαμε το ταξείδι στον όμορφο κόσμο του διαδικτύου, τα ίδια και χειρότερα κάναμε!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Ιουνίου 2009, 20:51:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ή ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Έχεις μήπως να υποδείξεις κάποια άλλη διαδικασία που θα έπρεπε να επιβληθεί στην περίπτωση διεκδίκησης της θέσης του Π.Ι. από γενικό γιατρό και από ανειδίκευτο γιατρό υπόχρεο θητείας;
Στην περίπτωση της υποψηφιότητας περισσότερων του ενός γενικού γιατρού έχουμε εκφράσει κατ' επανάληψη την διαφωνία μας ότι το μοναδικό κριτήριο της ημερομηνίας λήψης ειδικότητας δεν είναι σωστό.
Παρεμπιπτόντως έχεις μήπως να υποδείξεις κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα πλην της γενικής ιατρικής που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 20 Ιουνίου 2009, 22:13:13
Mήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Ιουνίου 2009, 22:43:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Mήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?

Διακρίνουμε μια λεπτή ειρωνία ή είναι η ιδέα μας; Ή μήπως πάλι πρόκειται για πικρία;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Ιουνίου 2009, 23:01:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Mήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?
Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση "ποιά ειδικότητα μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη";
Αν ναι, να σημειώσω ότι  ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας, όπως λέει και η λέξη, δεν έχει ειδικότητα!
Ακόμη κι έτσι, θα ήταν ενδιαφέρον το σκεπτικό, αν είχες την καλοσύνη να μας  το παραθέσεις.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Harper στις 20 Ιουνίου 2009, 23:19:39
Όποιος ενοχλείται με το ότι ο γενικός ιατρός τελειώνοντας ειδικότητα βρίσκει σχεδόν αμέσως δουλειά έχει να ακολουθήσει 2 επιλογές:

1.να ακολουθήσει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής δεχόμενος πως πιθανά για το υπόλοιπο της ζωής του θα εργάζεται σε κάποιο περιφερειακό ιατρείο με ό,τι συνεπάγεται αυτό(καθημερινό ταξίδι με το αυτοκίνητο,ελάχιστα διαγνωστικά μέσα,επισκέψεις κατ'οίκον κτλ)

2.να μην ακολουθήσει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής επιλέγοντας μια πιο high class ειδικότητα και να έχει μελλοντικά τις επαγγελματικές ανησυχίες που συνεπάγεται αυτό

Ενδιάμεσες θέσεις του τύπου σνομπάρω την Γενική Ιατρική αλλά τσαντίζομαι που βρίσκουν κατευθείαν δουλειά όχι μόνο δε με ενοχλούν αλλά πλέον με κάνουν να διασκεδάζω

Στη χώρα που ζούμε υπάρχει ελεύθερη βούληση και ο καθένας κάνει ελεύθερα τις επιλογές του.Το πόσο αντικειμενικό είναι να παίρνει κάποιος θέση περιφερειακού ιατρείου με βάση τον χρόνο λήψης ειδικότητας είναι κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο να συζητήσουμε όσο το να συζητήσουμε πόσο αντικειμενικό είναι κάποιος να κρίνεται για θέση οποιαδήποτε άλλης ειδικότητας στο  ΕΣΥ προσκομίζοντας ένα βιογραφικό που άλλοι φρόντισαν να του εξασφαλίσουν π.χ.βάζοντας τον σε εργασίες ή έχοντας κάποιες γνωριμίες.

Επίσης με πολύ αγωνία περιμένω και εγώ να ακούσω ποια άλλη ειδικότηταμπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την ΠΦΥ         


Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 21 Ιουνίου 2009, 00:52:59
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παρεμπιπτόντως έχεις μήπως να υποδείξεις κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα πλην της γενικής ιατρικής που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Mήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?
Μήπως κάνεις πλάκα; Μήπως;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Ιουνίου 2009, 12:22:13
Εγώ θα συμφωνήσω με τον ΑΡΗ για τους παρακάτω λόγους:

1.   Τα Π.Ι. κατάντησαν συνταγογραφικά κέντρα. Ακόμη και όταν ο γιατρός προσπαθήσει να τα κάνει κάτι περισσότερο, οι ίδιοι οι «επισκέπτες» ανθίστανται «εγώ ήρθα σε σένα γιατρέ μου να μου τα γράψεις γιατί τα πήρα, γιατί μου τα έδωσε ο …» ... "αυτά μου είπε να παίρνω και να μη τα αλλάξω αν δε μου πεί αυτός".
Το γιατί λειτουργεί έτσι, ΟΚ είναι μεγάλη κουβέντα και μεγάλο κομάτι ευθύνης δικό μας (και συχνά και των «σοφών ή καθηγητών» που τους κανοναρχούν).
2.   Ένας Γ.Γ. σήμερα στο Π.Ι. αχρηστεύεται αφού από τη μία αυτοευνουχίζεται περιοριζόμενος στο «ότι θέλει ο πελάτης» μετά από τις πρώτες προσπάθειες (αν τις έκανε δηλαδή για να είμαστε και δίκαιοι, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που αυτό τους βολεύει για ποικίλους λόγους) και από την άλλη κατά κανόνα ο Δ/ντης του τον πιέζει να μη χαλά χατίρια και του χαλάει την ηρεμία και την ισορροπία που με τόσες προσπάθειες !!! εξασφάλισε.

Συμπέρασμα: Αν διοριστεί Γ.Γ. κινδυνεύει το μόνο έργο (είπαμε στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι σε όλες) που είναι η συνταγογραφία να υποφέρει, αν αυτός αποφασίσει να έχει άποψη για την αγωγή, ενώ παράλληλα υποφέρει και ο γιατρός, αντιμετωπιζόμενος από τη διοίκηση ως αγροτικός και από τους ασθενείς ως «το παιδί» για το ξέπλυμα.
Ο αγροτικός όμως? Μια χαρά πράγμα. Γράφει ότι του λένε (ο μεγάλος συνάδελφος ξέρει), τα ξεπετάει στα γρήγορα και σε λίγους μήνες έχει και χρόνο να πάει για το προμεσημεριανό καφεδάκι του. Και η διοίκηση μια χαρά αφού η ηρεμία και η τάξη διατηρείται.

Τελικό συμπέρασμα: Ο αγροτικός είναι η καλύτερη λύση για τους πολίτες, τη διοίκηση και τον ίδιο τον γιατρό.

Τώρα τι είναι καλύτερη λύση για την υγεία? Άστο αυτό. Αυτό, όταν θα πάψουμε να είμαστε ΕΛ, το ξανασυζητάμε.

(Υ.Γ. Άρη, όχι μόνο υποτίθεται ότι φωνάζεις η γελάς, αλλά εγώ προσωπικά –και πολλοί άλλοι πιστεύω- δεν διαβάζουν κάν τα γραφόμενα, αφού είναι βασανιστική η ανάγνωση φράσεων με κεφαλαία. Γι’ αυτό σε ευχαριστώ που άλλαξες την γραφή σου.)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 21 Ιουνίου 2009, 12:58:51
Αν και νομίζω πως καταλαβαίνω το πνεύμα σας κύριε Μιχάλη (και συμφωνώ), ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. ;D
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε, η μόνη μας ελπίδα για να μη περιπέσουμε στην αιώνια μουγγαμάρα είναι να φύγει το πουλί από το κεφάλι του κυρίου Καρατζαφέρη και να έλθει στα δικά μας. ;D









Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 21 Ιουνίου 2009, 14:55:49
Ακόμη κι αν δεχτούμε το ρόλο του γιατρού συνταγογράφου - πλυντηρίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη όλο και κάποιο πλεονέκτημα θα  έχει ο γενικός γιατρός:
- Μπορεί να γράφει -αντιγράφει όσα κουτιά θέλει χωρίς να αντιγράφει ή να εφευρίσκει ή να ζητάει γνωματεύσεις (άλλων) ειδικευμένων
- Μπορεί να γράφει - αντιγράφει καλσιτονίνες (πόσοι πλούτισαν από τις άχρηστες, όπως αποδείχτηκε, "μυτιές"!)
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Ιουνίου 2009, 15:25:29
Πήρατε φωτιά βλέπω. Έτσι σας θέλω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. 
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε
 
Φίλε μου, αν πολλοί (δεν χρειάζονταν όλοι) σκέφτονταν έτσι, τότε το να πάψουμε να είμαστε ΕΛ θα ήταν παρελθόν.
Όμως, χωρίς να πρέπει να το βάζουμε κάτω (απ’ εναντίας), δεν πρέπει και να προσπερνούμε την κυνική πραγματικότητα.
Όπως η αυτογνωσία είναι το πρώτο –και απαραίτητο- βήμα για τη βελτίωσή μας, έτσι και η αναγνώριση των πραγματικών δεδομένων στις υπαρκτές τους διαστάσεις, είναι και το πρώτο βήμα για την αλλαγή τους. Αλλιώς όλοι θα ονειρευόμαστε και θα αισιοδοξούμε.
Ανήκω όμως σ’ αυτούς που προτιμούν την αναγνώριση –ανάλυση το θέματος –προβλήματος και μετά την σύνθεση σχεδιασμό εκτέλεση τροποποιητικών για τα μη «αποδεκτά» δράσεων, παρά την ονειροπόληση.
Χωρίς να σημαίνει ότι και ‘γω δεν έχω ανάγκη το όνειρο και την αισιοδοξία, δεν θα τα βάλω όμως να κάτσουν στη θέση του προβληματισμού και της δράσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
Φίλε μου Αδαμάντιε βεβαίως μπορεί. Το ζητούμενο όμως είναι πόσοι δίδουν (είτε γιατί θέλουν είτε γιατί μπορούν. Έχω ιατρεία τέτοια χωρίς ΗΚΓραφο. Αυτός μπορεί να δώσει?)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.
Με αυτό είναι σα να μην έπιασες τον καημό μου, ενώ είμαι σίγουρος ότι τον ξέρεις.
Αν δίναμε στα Π.Ι. τη θέση τους και στους Γ.Γ. τα εργαλεία και τις δυνατότητες, όχι μόνο «κάτι περισσότερο» αλλά το παν θα προσέφεραν.
Ποιος προσφέρει π.χ. περισσότερα? Ο καρδιοχειρουργός Σπύρου πχ. που χωρίς συζήτηση θα του δώσει το Υ.Υ. ότι ζητήσει για να σώσει μία διαλυμένη καρδιά (όσο δηλαδή τη σώσει) ή ο γιατρός που με την παρέμβασή του, την αγωγή υγείας, την καθοδήγησή του, την έγκαιρη διάγνωση κ.λ.π απέτρεψε πολλές καρδιές να πάνε στον κάθε κ. Σπύρου?
Εσένα όμως, όταν τα ζητήσεις από το ΥΥ θα σε κοιτάξουν με μισό μάτι και θα νεύσουν στις πλάτες σου «σαλεμένος είναι?».  Εσύ βλέπεις δεν κάνεις θαύματα. Κάνεις θαυμαστά. Και η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από θαυμαστά αλλά από άρτον και θεάματα (εντυπωσιασμούς).

Αχ φίλε μου. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του «γιατί» της μη ανάπτυξης της ΠΦΥ !!!

Δεν είπα λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε. Είπα ότι δεν μπορεί σήμερα. Και έθεσα και προβληματισμό για το ποιος και σε ποιο βαθμό ευθύνεται γι’ αυτό.

Ας ανοίξουμε ένα άλλο topic να το συζητήσουμε το γιατί και το τι απαιτείται για να αλλάξει αυτό.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Harper στις 21 Ιουνίου 2009, 18:54:27
Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω με τον κ.Μιχάλη.Μετά σχεδόν 3 χρόνια θητείας σε περιφερειακό ιατρείο η σχέση που έχω αναπτύξει με τους ασθενείς της ευρύτερης  περιοχής μου είναι πολλά περισσότερα από στείρα συνταγογραφία.Είναι γεγονός πως με το πέρασμα του χρόνου τα καθήκοντά μου περιορίζονται σε περισσότερες δραστηριότητες και δε μιλώ μόνο για εξέταση περιστατικών-που πλέον συμβαίνει πολύ πολύ συχνά-αλλά και σε ενημέρωση τους σε θέματα ΠΦΥ ή δραστικής παρέμβασης -αλλαγών στη συνταγογράφηση τους.Ο Γ.Ι. δεν αντιγράφει απλά αλλά παρεμβαίνει στη συνταγογράφηση.Αλλά και ίδιοι οι ασθενείς σταδιακά καταλαβαίνουν πως κάτι έχει αλλάξει αφού  δεν είμαι απλά ο αγροτικός που ερχόταν και έφευγε σε 9 μήνες και σε σχέση με τον προκάτοχο μου αγροτικό η δουλειά έχει αυξηθεί κατακόρυφα,οι ασθενείς είναι πλέον όλοι καταχωρημένοι στον υπολογιστή μου ενώ τα περιστατικά που πηγαίνουν σε ειδικούς έχουν μειωθεί ή πολλές φορές με συμβουλεύονται πριν το κάνουν.Δεν είμαι κάνας κολλημένος με την ιατρική ούτε ευλογώ τα γέννια μου απλά καταθέτω μια πραγματικότητα.Και σίγουρα πιστεύω πως μπορούν να γίνουν και άλλα ακόμη...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν σε 2/ης και 3/ης γεννιάς γενικούς ιατρούς μιλάμε ακόμη για συνταγογραφηση τότε πραγματικά κάτι δεν πάει καλά.Το χάσαμε το κορμί πατριώτη...Και αν το θέμα είναι απλά και μόνο η συνταγογράφηση τότε αν θέλετε την άποψή μου δεν χρειάζεται καθόλου μα καθόλου ιατρός αλλά αρκεί ένας απλός νοσηλευτής ή ο διοικητικός υπάλληλος του Δημαρχείου με μια σφραγίδα...

Εν τέλει...καλό και ευχητέο είναι κάποια στιγμή να αλλάξει η ρημάδα η Ελ μήπως όμως θα αλλάξει αν πρώτα αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ?.Και αλλάζω σημαίνει διεκδικώ και κάνω αισθητή την παρουσία μας με παρεμβάσεις.Ο σεβασμός και η αναγνώριση δεν χαρίζονται...κερδίζονται!
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 21 Ιουνίου 2009, 19:21:36
Jack ... keep walking.
You'll never walk alone!  ;)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Ιουνίου 2009, 21:10:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Δεν είναι κακό να διαφωνούμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν μου φαίνεται ότι διαφωνείς φίλε μου. Επί της ουσίας δεν απέρριψα τίποτε από τις σκέψεις σου. Απλά νομίζω πως σε τρώει το δίκιο σου.
Οι φωτεινές εξαιρέσεις δεν δείχνουν ότι έτσι είναι τα πράγματα αλλά ότι έτσι μπορούν να γίνουν, αρκεί να αλλάξουμε.
Φυσικά εμείς. Όλοι. Οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι ιθύνοντες, οι, οι. Η ΕΛ δεν είναι κάτι απρόσωπο και ουρανοκατέβατο, αλλά εμείς.
Τα φωτεινά παραδείγματα μπορούν να συμπαρασύρουν, αλλά όταν φουσκώσουν σα ποτάμι. Όταν δηλαδή γίνουν τόσα ώστε να δημιουργούν ρεύμα. Και σε αυτό, συμφωνώ, όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε, χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι θα πάψουμε να στηλιτεύουμε τη φυγοπονία την αδιαφορία και την μιζέρια.
Το ποτάμι όμως δε φούσκωσε ακόμη.

keep walking, θα συμφωνήσω με τον iGP
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: kefalidisg στις 25 Ιουλίου 2009, 10:07:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.

*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
   Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την  κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
   -κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
    -Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την  στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει  ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;
Τίτλος: Απ: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 25 Ιουλίου 2009, 23:29:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.

*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
  Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την  κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
   -κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
    -Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την  στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει  ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;

Δικό μου λάθος που δεν διόρθωσα τόσο καιρό όσα έγραψα κι ευχαριστώ τον συνάδελφο Κεφαλίδη που μου δίνει την ευκαιρία να το διορθώσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο προσωπικού (που συμπίπτουν με πληροφορίες συναδέλφων από άλλες περιοχές) από τη στιγμή που ένας γιατρός υποβάλει παραίτηση είναι αμετάκλητη. Δηλ. δεν ισχύει ότι ισχύει για άλλους δημόσιους υπαλλήλους που πρέπει να υποβληθεί ξανά σε 15 μέρες για να γίνει οριστική (κι επομένως υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης στο μεσοδιάστημα).
Επομένως αυτό που άλλαξε στα αγροτικά για τους γενικούς γιατρούς είναι ότι ενώ πριν ζητούσαν βεβαίωση παραίτησης και διαγραφής από το προσωπικό του νοσοκομείου (πιο χρονοβόρο υποθέτω) που υπηρετούσαν τώρα στα δικαιολογητικά ζητούν βεβαίωση υποβολής παραίτησης κάτι που μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα της υποβολής αίτησης για αγροτικό.
Όμως και στη δεύτερη περίπτωση η παραίτηση θα πάρει το δρόμο της και είναι αμετάκλητη.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 26 Ιουλίου 2009, 01:08:57
Που το στηρίζουν νομικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης όπως και με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους;
Υπάρχει κάποια ειδική διάταξη νόμου; Γιατί για το μισθολόγιο, την κανονική άδεια, και κάποια άλλα υπάρχουν ειδικές διατάξεις.
Γιατί εάν ξεχωρίσουμε τους γιατρούς ΕΣΥ από τους δημόσιους υπαλλήλους "γενικώς" παύουν να ισχύουν και πολλές διατάξεις για μετατάξεις, αποσπάσεις, κλπ και θα είχε πολύ ενδιαφέρον τότε....
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 26 Ιουλίου 2009, 09:11:31
Τώρα που το ξανασκέφτομαι κι από δική μου εμπειρία:
Ξεκίνησα την "πορεία" μου στο ΕΣΥ, ως ειδικευμένος, παίρνοντας θέση αγροτικού που μετατράπηκε σε θέση επιμελητή Β'.
Στην πορεία κατέλαβα άλλη θέση, μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ, σε (τρομάρα μου) Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
Για να διοριστώ στη νέα θέση έπρεπε να παραιτηθώ πρώτα από την προηγούμενη θέση.
Κι απ' ότι θυμάμαι υπέβαλα παραίτηση μόνο μια φορά. Δε μου ζητήθηκε να την υποβάλλω ξανά μετά από ορισμένο διάστημα. Βέβαια είχα διοριστεί στη νέα θέση την ίδια μέρα της παραίτησης από την προηγούμενη. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.
Τίτλος: Απ: Παραιτήσεις ΔΥ - ΕΣΥ
Αποστολή από: flone στις 30 Ιουλίου 2009, 19:26:48
Παραιτήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

3528/2007
Άρθρο 148

4. Ο υπάλληλος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης παραίτησης μπορεί να την ανακαλέσει εγγράφως, εφόσον αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο.
5. Η αίτηση παραίτησης γίνεται αποδεκτή με πράξη που εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο και δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησης πριν από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της. Αν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης παραίτησης ο υπάλληλος επανέλθει με δεύτερη αίτηση, εμμένοντας στην παραίτηση του, αυτή γίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή και λύεται η υπαλληλική σχέση από την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης. Η αίτηση παραίτησης θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από την υποβολή της. Για τη λύση της υπαλληλικής σχέσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
6. Διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, που ρυθμίζουν την παραίτηση του υπαλλήλου σε ειδικές περιπτώσεις, διατηρούνται σε ισχύ.

Η υποβολή δεύτερης αίτησης παραίτησης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.

Για τις παραιτήσεις γιατρών ΕΣΥ ισχύει το παρακάτω:

1397/83
Άρθρο 36

3. Οι γιατροί έχουν δικαίωμα υποβολής παραίτησης. Η παραίτηση υποβάλλεται γραπτά στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας και η λύση της υπηρεσιακής σχέσης επέρχεται με την αποδοχή της παραίτησης. Αν παρέλθει άπρακτο διάστημα δύο μηνών η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή και λύνεται αυτοδίκαια η υπηρεσιακή σχέση.

Στην περίπτωση διορισμού σε άλλη θέση φαίνεται ότι η Υπηρεσία θεωρεί ότι η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή αφενός και αφετέρου ότι δεν θα την ανακαλέσεις. Γι’ αυτό μπορείς να την πρωτοκολλήσεις και να φύγεις την ίδια ώρα. Πιθανώς να μην είναι σωστή η άποψη ότι δεν μπορείς να ανακαλέσεις, αφού δεν ισχύει μέχρι να υπογραφεί/δημοσιευθεί η απόφαση αποδοχής. Βέβαια. από το παραπάνω δεν προβλέπεται ρητά δυνατότητα ανάκλησης. Ούτε είναι υποχρεωμένη η Υπηρεσία να περιμένει το 15ήμερο και μπορεί να προωθήσει την παραίτηση στο ΥΥΚΑ πάραυτα.
Γνωρίζω περίπτωση συναδέλφου που υπέβαλε δήθεν (γι’ αυτόν) παραίτηση (νόμιζε ότι έτσι «εκβιάζει» το νοσοκομείο) πιστεύοντας ότι αν δεν υποβάλει δεύτερη δεν ισχύει, οι μάγκες όμως την στείλανε αμέσως κάτω και μετά έτρεχε στην Αθήνα…Τελικά την ανακάλεσε στο Υπουργείο.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Αυγούστου 2009, 11:47:00
Τελευταία προκήρυξη 15/06/09.
Λέτε να γυρνάμε στις παλιές "καλές" εποχές;
Ή ζητάω πολλά Αύγουστο μήνα;
Κάποιοι συνάδελφοι που φαίνεται να έχουν καλύτερη (εκ των έσω; ) πληροφόρηση, έχουν κάτι νεότερο για την επόμενη προκήρυξη;
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 6 Αυγούστου 2009, 22:12:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάποιοι συνάδελφοι που φαίνεται να έχουν καλύτερη (εκ των έσω; ) πληροφόρηση, έχουν κάτι νεότερο για την επόμενη προκήρυξη;
(http://www.e-doatap.gr/forum/Smileys/classic/hm.gif)































(http://www.e-doatap.gr/forum/Smileys/classic/emo-rade.gif)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Chris123GR στις 6 Αυγούστου 2009, 22:22:30
Ο συνάδελφος που έχει πληροφόρηση (και όχι μόνο) εκ των έσω παρακαλείται θερμά όπως μας ενημερώσει άμεσα ! Ευχαριστώ !  :-*
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 7 Αυγούστου 2009, 08:17:40
κάπου άκουσα ότι εάν έχουν περάσει 5 χρόνια από την έναρξη ειδικότητας υπάρχει απαλλαγή αγροτικού και είναι καινούργιος νόμος.
Δεν έχω το χρόνο να το ψάξω άμεσα αλλά το έχει ακούσει κανείς άλλος; Θα είναι χρήσιμο εάν ισχύει για πολλούς άλλων ειδικοτήτων πλην της γενικής ιατρικής.
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 7 Αυγούστου 2009, 13:51:18
Πιθανότερο διάστημα δημοσίευσης της προκήρυξης η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ή η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Όσο αφορά την απαλλαγή αγροτικού λόγω του πέρας των 5 ετών από την έναρξη της ειδικότητας απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανένας νόμος και ούτε καν βασίζεται σε κάποια πρόταση που πιθανόν στο άμεσο μέλλον να ισχύσει.

Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 23 Αυγούστου 2009, 12:32:06
http://www.anatolh.com/index.php/sitia/sitreportaz/5494-2009-08-21-09-06-27.html
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 24 Αυγούστου 2009, 23:44:47
Προς το ιατρείο Τουρλωτής: Προς τι τόση αβάντα; Θεμελίωση από τον Υπουργό, εγκαίνια (σε λιγότερο από χρόνο) από τον (ίδιο) Υπουργό! Ξέρει κανείς από την ευρύτερη περιοχή τι παίζει με τους Τουρλωτούς και το (αβανταδόρικο) ιατρείο τους;
Στο άρθρο μου άρεσε πολύ αυτό με το Ψυχαργώ που ελλείψει ψυχιάτρου θα λειτουργήσει με "τηλεϊατρικό" ψυχίατρο!! Θα έχει ενδιαφέρον πως θα εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Δηλαδή ο ασθενής θα πρέπει να "μεταφέρεται" πάντα στο χώρο που θα υπάρχουν οι υποδομές της τηλεϊατρικής. Επίσης σε ασθενή με ιδέες καταδίωξης ή παρακολούθησης! Άντε να τον πείσεις ότι η τηλεδιάσκεψη δεν παρακολουθείται!

Προς τη Μάρθα (ελπίζω να μην κάνω λάθος στο όνομα) : Κάνε αυτό που θα σε κάνει να "αναπνεύσεις" και μη σκέφτεσαι βαθμούς και πισωγυρίσματα. Οι βαθμοί θα ρθουν ξανά αργά ή γρήγορα. Η ζωή περνάει και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι κι ευτυχισμένοι με ότι κάνουμε όσο μπορούμε και προλαβαίνουμε. Η ζωή δεν γυρίζει πίσω.  :)
Τίτλος: Απ: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 25 Αυγούστου 2009, 00:36:25
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
http://www.anatolh.com/index.php/sitia/sitreportaz/5494-2009-08-21-09-06-27.html
Περί....εγκαινίων κι ΕΔΩ (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=75659) ο λόγος ;D