Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: drpetros στις 11 Νοεμβρίου 2013, 22:09:21

Τίτλος: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: drpetros στις 11 Νοεμβρίου 2013, 22:09:21
Δηλώσεις Γεωργιάδη
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών από μονάδες του ΕΟΠΥΥ
Δημοσίευση: 11 Νοε. 2013, 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Νοε. 2013, 20:42

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων από μονάδες του ΕΟΠΥΥ όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στον οργανισμό.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» είπε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι από εδώ και πέρα το ελληνικό δημόσιο θα λειτουργεί με αξιολόγηση και θα δουλεύει με «αυτούς που χρειάζεται».

«Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δεν μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δεν χρειαζόμαστε, δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε».

Έντονη αντίδραση των γιατρών

Η δήλωση του υπουργού Υγείας για αξιολόγηση στον ΕΟΠΥΥ ανησύχησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

«Ο ΙΣΑ εμμένει ότι δε θα ανεχθεί ούτε μία απόλυση στο χώρο της υγείας» αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την πρωινή συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευση του ίδιου του υπουργού στον ΙΣΑ ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα απολυθούν, ακολούθησε νέα δήλωση του κ.Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά, περί "αξιολόγησης" των γιατρών και παραμονής στο σύστημα "όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε" όπως είπε».

»Ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ιατρικός κόσμος, αλλά και οι ασθενείς πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μόνο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός πως με τις σημερινές του δηλώσεις προκαλεί σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν».

Πηγή http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231272970 (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231272970)
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 12 Νοεμβρίου 2013, 09:14:30
Δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση .
Οι ιατροι του πρώην ΙΚΑ θα παραιτηθούν μόνοι τους , όταν κληθούν να επιλέξουν μεταξύ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και του ιδιωτικου ιατρείου ...
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 12 Νοεμβρίου 2013, 09:48:59
Κάποιοι γιατροί με κάποιες ειδικότητες πιστεύω ότι "επιβιώνουν" κυρίως λόγω του ΙΚΑ, οπότε θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Π.χ. αναρωτιέμαι τι δουλειά θα έχει κάποιος αγγειοχειρουργός ή νευροχειρουργός του ΙΚΑ που (υποθέτω) έχει να χειρουργήσει από την απόκτηση της ειδικότητας, όταν χάσει το ΙΚΑ.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 13 Νοεμβρίου 2013, 10:01:06
Κυτταρολόγος πρωτοβάθμια ειδικότητα ;;;
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Denominator στις 13 Νοεμβρίου 2013, 10:04:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κυτταρολόγος πρωτοβάθμια ειδικότητα ;;;
Και πώς θα γίνονται τα test Pap...?
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 13 Νοεμβρίου 2013, 13:01:19
«Νυστέρι» στους χειρουργούς του ΕΟΠΥΥ
13/11/13 - 08:54
      

Από τον ΕΟΠΥΥ προέρχεται η επόμενη δεξαμενή κινητικότητας του υπουργείου Υγείας. Οι περίπου 4.635 γιατροί που εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου στα πολυιατρεία και ιατρεία του ΙΚΑ –που αποτελούν πλέον μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ-  καταγράφονται ανά Υγειονομική Περιφέρεια και αξιολογούνται ώστε να διαπιστωθεί ποιες ανάγκες καλύπτουν ή χρειάζεται να καλύψουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Από τη μέχρι τώρα καταγραφή προκύπτει «πλεόνασμα» χειρουργικού δυναμικού, πχ αγγειοχειρουργοί, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ΩΡΛ, χειρουργοί- ορθοπεδικοί.

Οι ειδικευμένοι χειρουργοί υπολογίζονται σε περίπου 1.400 και αναμένεται να αποτελέσουν το πρώτο κύμα των γιατρών που θα μπουν στην κινητικότητα. Αντίθετα, παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι και γυναικολόγοι φαίνεται -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να παραμένουν στο «απυρόβλητο», δεδομένου ότι ο ρόλος τους είναι κομβικός σε κάθε σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σημαντικό ποσοστό των χειρουργικών ειδικοτήτων που απαντώνται στον ΕΟΠΥΥ αφορούν την ορθοπεδική –σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας υπάρχουν 400 χειρουργοί ορθοπεδικοί στα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ειδικότητες γιατρών, όπως πλαστικοί  χειρουργοί, καρδιοχειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, νεροχειρουργοί, χειρουργοί  ΩΡΛ,  που, όπως παρατηρούν στελέχη του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν κανένα ρόλο και αντικείμενο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν νοείται η εξέταση του ασφαλισμένου απευθείας από τον καρδιοχειρουργό ή τον αγγειοχειρουργό, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με τους ασφαλισμένους που κλείνουν μόνοι τους τα ραντεβού με τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει εξέταση από τον γενικό γιατρό ή τον παθολόγο και παραπομπή μόνο από αυτόν στον εξειδικευμένο γιατρό» λέει στέλεχος του Οργανισμού, περιγράφοντας την… ανάποδη διαδρομή που ακολουθούν οι έλληνες ασφαλισμένοι στο υπάρχον πρωτόλειο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.

Γιατροί δύο ταχυτήτων στον ΕΟΠΥΥ και στο ΕΣΥ

 Συνολικά, στον ΕΟΠΥΥ υπηρετούν 6.086 γιατροί από τους οποίους 765 μόνιμοι, 4.594 αορίστου χρόνου, 686 συμβασιούχοι και 41 μερικής απασχόλησης. Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά έχουν μπει όλοι οι γιατροί που δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς σε αυτούς τους γιατρούς παρέχεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Στην πράξη όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που εργάζονται σε καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης –αλλά όχι αποκλειστικής-  διατηρούν ιατρεία στα οποία εργάζονται εκτός ωραρίου ΙΚΑ.

Το ιδιωτικό ιατρείο ανέκαθεν αποτελούσε σημείο τριβής μεταξύ των γιατρών του ΙΚΑ και του ΕΣΥ, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταλογίζουν στους γιατρούς του ΙΚΑ ότι χρησιμοποιούν τα καταστήματα του ΙΚΑ για την τροφοδοσία των ιδιωτικών ιατρείων τους με ασθενείς. Στελέχη του υπουργείου Υγείας παραδέχονται τις στρεβλώσεις που καταγράφονται στο δημόσιο σύστημα υγείας με τους γιατρούς –είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μέσα στον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί είναι πολλών ταχυτήτων καθώς άλλοι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άλλοι πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής, άλλοι μερικής απασχόλησης κοκ.
 Γι αυτό και συσχετίζουν την κινητικότητα με αλλαγές στον ίδιο τον φορέα –σύμφωνα με πληροφορίες όσοι παραμείνουν στον ΕΟΠΥΥ δεν θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου, παράλληλα όμως στους γιατρούς θα δοθεί και η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλες μονάδες υγείας, πχ νοσοκομεία, ώστε να καλυφθούν ιατρικά κενά. Πάντως, στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι με την επικείμενη κινητικότητα  σημαντικός αριθμός γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα επιλέξει να βρεθεί εκτός δημόσιου συστήματος υγείας διατηρώντας το ιδιωτικό του ιατρείο, εφόσον δεν θα παρέχεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 13 Νοεμβρίου 2013, 13:24:04
Παράθεση
Συνολικά, στον ΕΟΠΥΥ υπηρετούν 6.086 γιατροί από τους οποίους 765 μόνιμοι, 4.594 αορίστου χρόνου, 686 συμβασιούχοι και 41 μερικής απασχόλησης. Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά έχουν μπει όλοι οι γιατροί που δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς σε αυτούς τους γιατρούς παρέχεται η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Στην πράξη όλοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που εργάζονται σε καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης –αλλά όχι αποκλειστικής-  διατηρούν ιατρεία στα οποία εργάζονται εκτός ωραρίου ΙΚΑ.
Έχει το ΙΚΑ γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης; Τώρα το έμαθα! Αν ναι, πόσοι είναι αυτοί; Το ΙΚΑ (και οι γιατροί) γνωρίζουν μέχρι τώρα ότι είναι αποκλειστικής απασχόλησης ή έκαναν τα στραβά μάτια; Γιατί από στο παραπάνω κείμενο γίνεται αναφορά μόνο στη διάρκεια της σχέσης απασχόλησης κι όχι στη μορφή της.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 13 Νοεμβρίου 2013, 19:32:51
http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/303440/adonis-varethika-na-kano-to-autonoito-kai-na-doxazetai-o-tomsen/

Οι τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι μόνο δικές μου αποφάσεις . Θα είναι σωστές εφόσον έχει προηγηθεί η αξιολόγηση, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας μάλιστα πως «θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν».
Ο υπουργός παραβρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα αντιβιοτικά, και μίλησε για το θέμα των απολύσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Η απόφαση, είπε,  για την αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες. Η αξιολόγηση θα αφορά στα κέντρα υγείας και στις μονάδες υγείας. Θα ενώσουμε τα αποτελέσματα των δύο συστημάτων και θα τα συγκρίνουμε. Αν έχουμε πλεόνασμα, είναι προφανές ότι θα απολυθούν οι γιατροί που περισσεύουν».

Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για γιατρούς δύο ταχυτήτων, καθώς εργάζονται με διαφορετικές συνθήκες διατηρώντας και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που επίσης αξιολογείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Άδωνις σημείωσε, πάντως, ότι αν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, υποχρεωθούν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τότε θα φύγουν όλοι εκτός ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ακόμη ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στη δεύτερη φάση της κινητικότητας στο ΕΣΥ, που θα αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες με τα ράντζα του Ευαγγελισμού, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι κάποιοι φαίνεται πως ανακάλυψαν την Αμερική! «Τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν, και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για πολιτικά παιχνίδια από κάποιους συνδικαλιστές συγκεκριμένων χωρών. «Ακόμη και πολιτικά deαl μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του σωματείου στον Ευαγγελισμό και στις δηλώσεις του οτι ο Ευαγγελισμός δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς από τον Ιανουάριο του 2014. Το να αναδεικνύονται τα μελανά σημεία του ΕΣΥ και με αυτόν τον τρόπο δεν εισφέρει στη λειτουργία του και τη βελτίωσή του, είπε, διερωτώμενος μάλιστα αν στοχοποιούν με αυτόν τον τρόπο τα νοσοκομεία τους οι συνδικαλιστές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αναλυτικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας
Δημοσιογράφος: Γιατί οι ιατρικοί σύλλογοι μιλούν για αντιφατικές δηλώσεις σας σε σχέση με το θέμα των ενδεχόμενων απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ; Τι θα γίνει ακριβώς;
Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης. Άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος. Έχω βάλει στοίχημα ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, δηλαδή στην κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων. Όχι γιατί εγώ είμαι καλός αλλά γιατί υπολογίζοντας τα κενά που έχουμε από τη μια και όσους βγάλαμε σε διαθεσιμότητα από τη άλλη, οι σε κινητικότητα γιατροί ήταν λιγότεροι των κενών. Αυτό το στοίχημα το οποίο κερδίσαμε όσον αφορά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ισχύει και για την επαρχία για το δεύτερο κύμα κινητικότητας του ΕΣΥ.
Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Εκεί δεν έχουμε ακόμη καν επίσημη αξιολόγηση. Η απόφαση για τη σχετική Επιτροπή υπεγράφη μόλις πριν τρεις ημέρες μαζί με τον κ. Μητσοτάκη.
Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή διαδόθηκε ότι σκοπεύουμε να απολύσουμε 1.370 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ εάν η τρόικα δε δεχθεί τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό δεν ισχύει. Τι θα κάνουμε; Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, θα ενώσουμε στο σχέδιο αυτά τα δύο παράλληλα συστήματα σε ένα. Εκεί θα δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού. Αν έχουμε έλλειμμα προσωπικού, δε θα έχουμε απολύσεις. Αν έχουμε πλεόνασμα, θα έχουμε απολύσεις, γιατί κάποιο περισσεύουν.
Όσοι παρακολούθησαν τον Εθνικό Διάλογο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, πουθενά δεν ετέθη ζήτημα ότι δε θα φύγει έστω και ένας. Αντιθέτως, στη συζήτησή μας εδώ και βδομάδες, λέγαμε «θα τους κάνουμε πλήρους; Θα τους κάνουμε πλήρους και αποκλειστικής; Θα μπορούν να έχουν δικό τους ιατρείο; Θα είναι το ιατρείο τους συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ»;
Σε κάθε διαφορετικό σενάριο το τελικό νούμερο είναι διαφορετικό. Αν αποφασίσουμε να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής, θα φύγουν οι περισσότεροι, άρα για ποιες απολύσεις μιλάμε; Αν τους κάνουμε πλήρους αλλά τους απαγορεύσουμε το ιατρείο τους να είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, πάλι θα φύγουν οι περισσότεροι.

Δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να καταλήξουμε ποιες θα είναι οι παροχές του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να δούμε ποιες ειδικότητες χρειάζονται;
Για αυτό το λόγο κάνουμε την αξιολόγηση για να κάνει κάτι πάρα πολύ απλό. Δε μπορώ να πάρω πολιτική απόφαση του είδους «χρειαζόμαστε πλαστικούς ή γενικούς χειρουργούς κλπ». Η αξιολόγηση θα δει τι γίνεται στις άλλες χώρες. Δηλαδή τα συστήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλο τον κόσμο, ποιες ειδικότητες έχουν. Εάν έχουν όλες τις ειδικότητες που έχουμε εμείς, τότε κανένα πρόβλημα. Εάν δεν έχουν και εμείς για τους Χ λόγους έχουμε βάλει στο σύστημα διαφόρους ανθρώπους των οποίων η ειδικότητα δεν είναι για την πρωτοβάθμια, τι κάνουμε;
Έχουμε δύο επιλογές:
Η Task Force, η οποία έχει κατηγορηθεί από κάποιους ως ανάλγητη, προτείνει να όσους δεν ανήκουν στην πρωτοβάθμια, να τους μεταφέρουμε στη δευτεροβάθμια. Και μετά το τεχνικό σκέλος αν δηλαδή ανήκουν ή όχι στην πρωτοβάθμια μέσω της αξιολόγησης, περνάμε στο πολιτικό σκέλος.

Δημοσιογράφος: Αυτό δεν το λένε οι εκθέσεις, τα πορίσματα;
Το ένα πόρισμα, του κ. Θεοδωράκη, γράφει ότι 2.348 γιατροί ανήκουν σε ειδικότητες που δε θα έπρεπε να ανήκουν στην πρωτοβάθμια. Αυτό είναι όμως μια πρόταση. Δε μείναμε σε αυτό το σχέδιο. Η επιτροπή της αξιολόγησης θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και θα μας φέρει την πρότασή της.

Δημοσιογράφος: Για τους τριακόσιους πλαστικούς χειρούργους;
Δεν είναι τριακόσιοι. Ήταν θεωρητικό το παράδειγμα που χρησιμοποίησα. Το πραγματικό συνολικό νούμερο είναι το παραπάνω αλλά δεν ήθελα να δημιουργήσω εντυπώσεις. Την απόφαση αυτή δε θα την πάρω εγώ. Πρώτα η Επιτροπή θα μας πει αν περισσεύουν ή όχι, με βάση τα συστήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον υπόλοιπο πλανήτη. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Δεν είναι όλοι οι άλλοι λαοί διαφορετικοί από εμάς.
Ας συνεχίσουμε. Από ό,τι φαίνεται, έχουμε ειδικότητες στην πρωτοβάθμια που δε θα έπρεπε να τις έχουμε. Τώρα η πολιτική απόφαση, που έλεγα. Τι κάνουμε; Εκεί θα γίνει η κουβέντα. Αν για παράδειγμα ακολουθήσουμε την πρόταση της Task Force και τους πάμε στη δευτεροβάθμια, θα πάτε να σας χειρουργήσει ένας από αυτούς; Αν πάτε το παιδί σας, θα πάω και το δικό μου. Θα πάτε; Άρα, πρέπει να αξιολογηθούν κιόλας.
Αν τελικά μας κάνουν και στο ΕΣΥ, στη δευτεροβάθμια, χρειαζόμαστε άλλες ειδικότητες από όσες περισσεύουν; Στις εποχές που ζούμε, θα πληρώνουμε γιατρούς που δε χρειαζόμαστε; Άρα, πρέπει να δούμε ποιους χρειάζεται το ΕΣΥ στην πρωτοβάθμια, δεύτερο κομμάτι ποιοι θα περισσέψουν, τρίτο κομμάτι αυτοί που περισσέψουν πώς θα αξιολογηθούν και τι θα γίνει.
Τι είπα λοιπόν εγώ και έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να με φάει με το σχόλιο για τον «τραγέλαφο»; Είπα ότι θα γίνει αξιολόγηση, θα τα δούμε όλα αυτά και όταν τα δούμε, στο τέλος, θα αποφασίσουμε αν κάποιος πρέπει να φύγει ή όχι.
Σημειώστε ότι σε αυτή την εξίσωση μένει σε εκκρεμότητα αν θα υιοθετήσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «πλήρους και αποκλειστικής», την πρόταση του κ. Σουλιώτη για «πλήρους αλλά χωρίς δικαίωμα το ιατρείο τους να έχει σχέση με τον ΕΟΠΥΥ» ή την πρόταση της Task Force για «πλήρους και να έχουν σχέση με τον ΕΟΠΥΥ». Η Task Force είναι πιο ήπια και σε αυτό τον τομέα. Φανταστείτε λοιπόν πόσα έχουμε ακόμη να λύσουμε.
Δε μπορώ λοιπόν να δεσμευθώ ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, γιατί δεν έχω στοιχεία. Ενώ στο ΕΣΥ έβαλα το στοίχημα, γιατί είχα τα στοιχεία.
Και κάτι ακόμη που θέλω να γράψετε:
Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν. Γιατί το κάνω; Γιατί είναι σωστό και πρέπει να μάθουμε στη χώρα μας να κάνουμε το σωστό, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόικας.

Δημοσιογράφος: Το χρονοδιάγραμμα που ορίσατε;
Είναι γνωστό. Σε τρεις βδομάδες θα έχουμε την έκθεση αξιολογήσεως. Έχουν προηγηθεί πέντε διαφορετικές προτάσεις στο δημόσιο διάλογο –Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού, ΟΕΝΓΕ και Μπασκόζου-  και θα έρθει και η έκτη της Επιτροπής Αξιολόγησης. Εκεί θα κάτσουμε κάτω και θα τελειώσει η υπόθεση.

Δημοσιογράφος: Πότε θα αρχίσει η μετακίνηση;
Θα ήθελα να γίνει σήμερα, γιατί ο τελικός μας στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ, όπου η πρώτη απόφαση η οποία ελήφθη είναι ότι θα γίνει αγοραστής και όχι αγοραστής και πάροχος. Αυτό όμως για τον ΕΟΠΥΥ και τη λειτουργία του είναι σημαντικό να γίνει γρήγορα.


Read more: http://www.onmed.gr/politiki-ygeias/303440/adonis-varethika-na-kano-to-autonoito-kai-na-doxazetai-o-tomsen/#ixzz2kY4j6XhC
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 13 Νοεμβρίου 2013, 20:15:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχει το ΙΚΑ γιατρούς αποκλειστικής απασχόλησης; Τώρα το έμαθα! Αν ναι, πόσοι είναι αυτοί
   Είναι ελάχιστοι και έχουν ξεμείνει παλαιώθεν. Φαντάζομαι καμια δεκαριά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......   Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή διαδόθηκε ότι σκοπεύουμε να απολύσουμε 1.370 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ εάν η τρόικα δε δεχθεί τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό δεν ισχύει.
.....
Σε κάθε διαφορετικό σενάριο το τελικό νούμερο είναι διαφορετικό. Αν αποφασίσουμε να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής, θα φύγουν οι περισσότεροι, άρα για ποιες απολύσεις μιλάμε; Αν τους κάνουμε πλήρους αλλά τους απαγορεύσουμε το ιατρείο τους να είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, πάλι θα φύγουν οι περισσότεροι......
........   Το ένα πόρισμα, του κ. Θεοδωράκη, γράφει ότι 2.348 γιατροί ανήκουν σε ειδικότητες που δε θα έπρεπε να ανήκουν στην πρωτοβάθμια. Αυτό είναι όμως μια πρόταση.
....... Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν.
  Να κάποιες αλήθειες: δεν θα απολύσει 1370 (όπως αλήθεια ΕΙΠΕ ο υπουργός) αλλά 2348.
   Αυτό με την αποκλειστική απασχόληση και την παραίτηση των ιατρών έχει λεχθεί πολλάκις, και δεν διαφωνώ.
   Κάτω ο Τόμσεν - Ζήτω ο Άδωνις: Δοξάστε τον (http://www.youtube.com/watch?v=gCrI2Xetfek)
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: drpetros στις 14 Νοεμβρίου 2013, 10:14:19
Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

Καιρό τώρα μια λίστα με ειδικότητες γιατρών κυκλοφορεί στο υπουργείο Υγείας και αποτελεί πρόταση για το ποιοι πρέπει να μετακινηθούν είτε προς τα νοσοκομεία είτε προς την έξοδο από το σύστημα. Όλα θα γίνουν μετά την αξιολόγηση διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει πια ότι όσοι περισσεύουν θα απολυθούν.
Απολύσεις που δηλώνει πως θα τις κάνει ο ίδιος και όχι με την πίεση της τρόικας.
Πάντως οι έτεροι σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας, εκ Γερμανίας ορμώμενοι, οι ειδικοί της Task Force, από την πρώτη στιγμή είχαν προτείνει κάποιοι γιατροί να φύγουν από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.
 
Εκείνοι που φαίνεται ότι κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι γιατροί με χειρουργικές ειδικότητες αλλά και με πολύ εξειδικευμένες ειδικότητες οι οποίες κατά πολλά στελέχη του υπουργείου υγείας είναι περιττές σε ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 
Ερώτημα παραμένει πως θα αξιολογηθούν ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες και αν γιατροί με εμπειρία χρόνων χρειασθεί να περάσουν το τεστ του …χειρουργείου σε νοσοκομείο.
Οι γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία είναι 2246.
 
Είναι: 16 Αλλεργιολόγοι, 85 Γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι , 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.
 
Ενδεικτικό είναι ότι ο κ.Γεωργιάδης είπε εμφατικά: «Αν για παράδειγμα ακολουθήσουμε την πρόταση της Task Force και τους πάμε στη δευτεροβάθμια (σ.σ.: στα νοσοκομεία), θα πάτε να σας χειρουργήσει ένας από αυτούς; Αν πάτε το παιδί σας, θα πάω και το δικό μου. Θα πάτε;».
 
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει πως πριν από οτιδήποτε θα προηγηθεί αξιολόγηση. Η αξιολόγηση πάντως του συστήματος και του προσωπικού στην πρώτη του φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.
http://www.iatropedia.gr/articles/read/5439 (http://www.iatropedia.gr/articles/read/5439)
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Αναγνώστου Ι. στις 28 Νοεμβρίου 2013, 17:59:12
Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ  :o

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού       Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, δήλωσε ότι:

«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν  μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα. Αυτό όμως που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ».
Τίτλος: Βόμβα! Μπέζας: Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις των 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ!
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:00:29
Δήλωσε: "Το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιατρεία τους"    :-*    :-*    :-* 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254282&catid=5
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:38:27
Σε νέα επίπεδα μεταφέρεται το ξέπλυμα συνταγών!
Μπέζας: Στερώ από τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ τη δυνατότητα συνταγογράφησης


Χωρίς συνταγογράφηση στα ιατρεία οι γιατροι ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ (http://iatroi.eu/2013/11/28/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3/)
Οπως σημείωσε ο υφυπουργός  Υγείας, σε περίπτωση που διακοπεί η σύμβασή τους αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην του καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα 10 ευρώ ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, ενώ οι τελευταίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους που θα τους τα έχει συνταγογραφήσει ο συγκεκριμένος γιατρός ή να ψάξουν για πλυντήριο.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: stathis στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:46:26
Να αγιασει το χερι Αδωνι και Μπεζα! Καιρος ηταν να κοψει στους τριπλοθεσιτες ΕΟΠΥΥτες (γιατρειο, ΕΟΠΥΥ πρωι ,συμβαση με ΕΟΠΥΥ στο γιατρειο απογευμα) τουλαχιστον τη συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οταν υπαρχουν χιλιαδες νεοι γιατροι που φυτοζοουν. Σιγα μην στεναχωρηθουμε για τα λαμογια τους ΕΟΠΥΥτες. Μπηκαν στο ΙΚΑ με βυσμα ή χρηματισμο και μασουσαν με 100 μασελες, ητοι γιατρειο, μισθος, φαρμακα, μιζες κτλ. Καιρος ηταν να φυγουν και να προσληφθουν νεοι ανθρωποι. Μπραβο στον Αδωνι και μακαρι να παει μεχρι τελους
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:55:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να αγιασει το χερι Αδωνι και Μπεζα! Καιρος ηταν να κοψει στους τριπλοθεσιτες ΕΟΠΥΥτες (γιατρειο, ΕΟΠΥΥ πρωι ,συμβαση με ΕΟΠΥΥ στο γιατρειο απογευμα) τουλαχιστον τη συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οταν υπαρχουν χιλιαδες νεοι γιατροι που φυτοζοουν. Σιγα μην στεναχωρηθουμε για τα λαμογια τους ΕΟΠΥΥτες. Μπηκαν στο ΙΚΑ με βυσμα ή χρηματισμο και μασουσαν με 100 μασελες, ητοι γιατρειο, μισθος, φαρμακα, μιζες κτλ. Καιρος ηταν να φυγουν και να προσληφθουν νεοι ανθρωποι. Μπραβο στον Αδωνι και μακαρι να παει μεχρι τελους

Τετραπλοθεσιτες...... δουλευουν και σε ιδιωτικες κλινικές!     ;)
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:56:09
Για όσους λένε σωστή κίνηση της κυβέρνησης κλπ, να δείτε λίγο πίσω από την κουρτίνα. Οι μόνιμοι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ κυρίως), είχαν το δικαίωμα να βλέπουνε 150 ή 200 άτομα στο ιατρείο τους χωρίς να επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος και το κόστος να το έχει ο ΕΟΠΥΥ. Κάποιοι, το κάνανε και βλέπανε τους συνανθρώπους μας που δεν είχανε την δυνατότητα να πληρώσουν ή δεν βρίσκαν ραντεβού στις Μονάδες Υγείας δωρεάν. Με την δήλωση αυτή λοιπόν, δεν χτυπάει μόνο τα "λαμόγια" που λένε όλοι αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκανε μία δωρεάν εξυπηρέτηση το απόγευμα. Μην βλέπουμε μόνο ότι μας δείχνουν!!!
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2013, 19:58:25
Δεν υπάρχει κουρτίνα παρα μόνο το IG METAL των ΙΚΑτζηδων..
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 28 Νοεμβρίου 2013, 20:04:12
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν υπάρχει κουρτίνα παρα μόνο το IG METAL των ΙΚΑτζηδων..

Ένας ΙΚΑτζής, πληρώνεται και θα συνταξιοδοτηθεί από το κράτος. Ωστόσο είχε την επιλογή αν θέλει, να εξυπηρετεί δωρεάν 150 ή 200 ασφαλισμένους στο ιδιωτικό του ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα λοιπόν τι γίνεται? Βάση των δηλώσεων, θα κόψουν την σύμβαση του μόνιμου ΙΚΑτζή με τον ΕΟΠΥΥ στο ιδιωτικό του ιατρείο. Στο ΙΚΑ θα παραμείνει να δουλεύει μέχρι νεωτέρας. Άρα ποιος βγαίνει χαμένος σε αυτή την υπόθεση? Ο κόσμος που εξυπηρετούνταν από αυτούς που επέλεγαν να το κάνουν (Προσοχή!!! Δεν ήσουν υποχρεωμένος αλλά το κάνεις αν θέλεις - ο καθένας για δικούς του λόγους).

Ακόμα βέβαια, ότι διαβάζουμε είναι λίγο φλου ακόμα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Απλά είναι μία κίνηση για να σπάσει τις απεργίες στο ΙΚΑ για όσους όμως έχουν επιλέξει να εξυπηρετούν κόσμο στο ιατρείο με πληρωμή από ΕΟΠΥΥ. Μεγάλο ποσοστό, δεν το έχει κάνει, επομένως οι απεργίες αυτών, θα συνεχιστούν, αφού δεν χτυπάει την μόνιμη θέση τους αλλά μία επιλογή που κάποιοι έχουν κάνει και κάποιοι όχι.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: stathis στις 28 Νοεμβρίου 2013, 20:07:33
συγκινηθηκα απο το μεγαλειο ψυχης των ΙΚΑτζηδων που σαν μητερες τερεζες, σαν γιατροι χωρις συνορα γραφουν δωρεαν φαρμακα σε απορους τα απογευματα στα ιδιωτικα τους γιατρεια ;D ;D ;D
Για να ειμαστε σοβαροι, μπηκαν ακρως αναξιοκρατικα, εκμεταλλευτηκαν το ΙΚΑ και τους ασφαλισμενους τους οσο μπορουσαν, εφαγαν, εφαγαν ,εφαγαν....Το παρτυ τελειωσε ομως! Τους αξιζει να τους κανει πλακα και να τους απολυει ο Αδωνις, οσο και αν ακουγεται σκληρο αυτο. Στο καλο και αν ειναι τοσο μαγκες ας επιβιωσουν στο καθαρο ελευθερο επαγγελμα , οχι στο κρατικοδιαιτο.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2013, 20:09:44
Μια προταση αρκεί για να περιγράψει την προνομιακή θέση των ΙΚΑτζηδων...

Ελευθερο επάγγελμα με επιδότηση δημοσίου.    ;)
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 28 Νοεμβρίου 2013, 20:16:45
Συμφωνώ απόλυτα με τα κριτήρια πρόσληψης των γιατρών και για την δυνατότητα να έχουν ιατρείο δικό τους μετά. Αυτό πρέπει να αλλάξει! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! Το ΙΚΑ είχε γίνει προθάλαμος των ιατρείων τους! Αλλά με τέτοιες απότομες κινήσεις τύπου "Αποφασίσαμε και διατάζουμε" δεν χτυπάνε το πρόβλημα στην ρίζα. Ας πει ο κ. Μπέζας ή ο Γεωργιάδης "Όσοι απεργούν, λύνεται η σύμβαση" και όχι "Όσοι απεργούν αλλά έχουν και σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για το απόγευμα, θα τους κόψουμε το απόγευμα".
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Νοεμβρίου 2013, 20:27:09
Η Ελληνες μόνο με τον σκληρό τρόπο μεταρρυθμίζονται !

Οι ηπιες μεταρρυθμίσεις είναι μη μεταρρυθμίσεις.
Τίτλος: Απ: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 28 Νοεμβρίου 2013, 22:17:34
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε νέα επίπεδα μεταφέρεται το ξέπλυμα συνταγών!
Μπέζας: Στερώ από τους απεργούς του ΕΟΠΥΥ τη δυνατότητα συνταγογράφησης


Χωρίς συνταγογράφηση στα ιατρεία οι γιατροι ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ (http://iatroi.eu/2013/11/28/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3/)
Οπως σημείωσε ο υφυπουργός  Υγείας, σε περίπτωση που διακοπεί η σύμβασή τους αυτό θα έχει σαν συνέπεια να μην του καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα 10 ευρώ ανά επίσκεψη ασφαλισμένου, ενώ οι τελευταίοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους που θα τους τα έχει συνταγογραφήσει ο συγκεκριμένος γιατρός ή να ψάξουν για πλυντήριο.

Η διακοπή της σύμβασης συνεπάγεται και διακοπή πρόσβασης στο e-syntagografisi; Διαφορετικά δεν έχει νόημα.
Αλήθεια, τέλος του μήνα υπάρχουν γιατροί του ΕΟΠΥΥ που έχουν ακόμη περιθώριο από τις 150-200 επισκέψεις και βλέπουν ακόμη στα ιατρεία τους μέσω ΕΟΠΥΥ; Μωρέ μπράβο!

Μια και πέφτει τρελό θάψιμο για τους  γιατρούς ΙΚΑ και λοιπών ταμείων, αναρωτιέμαι πόσα  και ποια μέλη του φόρουμ ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία!
Σίγουρα κάποιοι που γνωρίζω (από το φόρουμ, όχι προσωπικά) πρέπει να είναι αξιόλογοι άνθρωποι και επιστήμονες και δεν τους αξίζουν αυτές οι γενικεύσεις!
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: bpikou στις 28 Νοεμβρίου 2013, 23:17:38
Προσωπικά, δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ. Το δικαίωμα τους όμως σε απεργία είναι αναφαίρετο! Αδυνατώ να καταλάβω την λογική πίσω από την σημερινή απόφαση του υπουργείου. Η "απογευματινή" σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (για τους 150 ασθενείς τον μήνα) είναι ανεξάρτητη από την αορίστου χρόνου σύμβαση που έχουν στα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Μια σύμβαση καταγγέλεται όταν ο συμβαλλόμενος έχει καταστρατηγήσει κάποιους από τους όρους της σύμβασης, σωστά; Στην περίπτωση αυτή, ποιος όρος καταστρατηγήθηκε;
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 28 Νοεμβρίου 2013, 23:36:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προσωπικά, δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ. Το δικαίωμα τους όμως σε απεργία είναι αναφαίρετο! Αδυνατώ να καταλάβω την λογική πίσω από την σημερινή απόφαση του υπουργείου. Η "απογευματινή" σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (για τους 150 ασθενείς τον μήνα) είναι ανεξάρτητη από την αορίστου χρόνου σύμβαση που έχουν στα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Μια σύμβαση καταγγέλεται όταν ο συμβαλλόμενος έχει καταστρατηγήσει κάποιους από τους όρους της σύμβασης, σωστά; Στην περίπτωση αυτή, ποιος όρος καταστρατηγήθηκε;
   Η λογική είναι ο εκβιασμός...
  Και μια συμπλήρωση... για τους 150 ασθενείς ιατρείου (όπως και για εμάς για 200) δεν υπάρχει καμιά σύμβαση υπογεγραμένη. Στείλαμε κάτι υπογεγραμμένα χαρτιά αλλά αγνοούνται έκτοτε... Όταν δεν υπάρχει σύμβαση δεν υπάρχουν και όροι.
   Τώρα το πόσο δημοκρατικά είναι αυτά, άστο. Και άμα τους "κόψει" τη συνταγογράφια θα προσφύγουν στο δικαστήριο για προσωρινή ακύρωση. Άσε που άμα την κόψει και αυτοί σταματήσουν την απεργεία θα γίναι όπως πάντα μπάχαλο.
   Συμφωνώ πάντως ότι δεν πρέπει (πιστεύω) να είμαστε χαιρέκακοι με τους συναδέρφους. Ας αποφασίσει ο υπουργο-ΕΟΠΥΥς ότι θέλει, δεν χρειάζεται να επιχαίρουμε.
Τίτλος: Απ: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 29 Νοεμβρίου 2013, 07:46:51

Μια και πέφτει τρελό θάψιμο για τους  γιατρούς ΙΚΑ και λοιπών ταμείων, αναρωτιέμαι πόσα  και ποια μέλη του φόρουμ ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία!
Σίγουρα κάποιοι που γνωρίζω (από το φόρουμ, όχι προσωπικά) πρέπει να είναι αξιόλογοι άνθρωποι και επιστήμονες και δεν τους αξίζουν αυτές οι γενικεύσεις!

[/quote]

Καλημέρα!

Δουλεύω ως γραμματέας γιατρού που έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (200 άτομα το μήνα) και παράλληλα ήταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου (1 χρόνος) που έληξε μέσα στο 2013. Τώρα έχουν καλέσει τον γιατρό για ανανέωση της προυπάρχουσας σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Λογικά, βάση των δηλώσεων δεν θα υπάρξει κάποια διακοπή σύμβασης αφού δεν είναι μόνιμος. Βλέπουμε... Και πλησιάζει και η 1η του μηνός (γίνεται ο χαμός με τον κόσμο τις πρώτες μέρες του μήνα για να προλάβουν - καταστάσεις όπου οι άνθρωποι περιμένουν από τις 5 το πρωί όταν ανοίγουμε στις 7!!!

Γνωρίζω ωστόσο γιατρό από το ΙΚΑ που ήταν πρώην ελεγκτής του Ο.Ν και καλέστηκε να μεταβεί στο ΙΚΑ ως θεράπων. Είναι με αορίστου χρόνου σύμβαση και ήταν στην απεργία. Έχει τρομάξει με την χτεσινή κατάσταση και φοβάται μην χάσει την σύμβαση που έχει με τον ΕΟΠΥΥ για το ιατρείο της (150 άτομα το απόγευμα) γιατί εξυπηρετούσε τον κόσμο που είχε όσο ήταν ελεγκτής του Ο.Ν.

Και εκεί είναι που χτυπάει το Υπουργείο. Και εκεί είναι που η λογική σταματάει!
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Harper στις 29 Νοεμβρίου 2013, 08:03:47
Παντως ,γιανα βγαλω κ εγω τα εσωψυχα μου ,υπαρχει ενα πολυ μεγαλο κομματι μεσα μου που ειναι τσαντισμενο με τους ιατρους ΕΟΠΥΥ τοσο γιατι βυσματικα πηραν θεσεις σε μια περιοδο που ετεροι κ ενδεχομενως αρτιοτεροι συναδελφοι εδιναν αγωνα να ορθοποδησουν στην αγορα εργασιας οσο και λογω των εξωφρενικων προνομιων που εχαιραν τοσα χρονια.
Απο την αλλη ,η σχετικα ξαφνικη αποφαση για θανατο του ΕΟΠΠΥ ,με βαζει σε σκεψεις κ ανησυχια για την επομενη ημερα στο χωρο της Υγειας.Σημερα εκεινοι,αυριο...ΕΜΕΙΣ???
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 29 Νοεμβρίου 2013, 08:15:56
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παντως ,γιανα βγαλω κ εγω τα εσωψυχα μου ,υπαρχει ενα πολυ μεγαλο κομματι μεσα μου που ειναι τσαντισμενο με τους ιατρους ΕΟΠΥΥ τοσο γιατι βυσματικα πηραν θεσεις σε μια περιοδο που ετεροι κ ενδεχομενως αρτιοτεροι συναδελφοι εδιναν αγωνα να ορθοποδησουν στην αγορα εργασιας οσο και λογω των εξωφρενικων προνομιων που εχαιραν τοσα χρονια.
Απο την αλλη ,η σχετικα ξαφνικη αποφαση για θανατο του ΕΟΠΠΥ ,με βαζει σε σκεψεις κ ανησυχια για την επομενη ημερα στο χωρο της Υγειας.Σημερα εκεινοι,αυριο...ΕΜΕΙΣ???


Βλέποντας ειδήσεις στο ΣΚΑΙ (δεν πρόλαβα να δω άλλα δελτία πιο νωρίς) άκουσα κάτι που ετοιμάζουν στο Υπουργείο Υγείας.

1ον) Θα ανοίξουν για νέες συμβάσεις με γιατρούς. Πως όμως? Με τον προηγούμενο τρόπο, δηλαδή υπογραφή και fax θα ξαναγίνουν αυτά? Ή μήπως θα πρέπει να πάμε στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, να πάρουμε και κάποιον αριθμό πρωτοκόλλου γιατί μέχρι τώρα, έχει επιστρατευτεί μέχρι και η Νικολούλη για να βρούμε που έχουν πάει τα χαρτιά αυτά!
2ον) Θα αυξήσουν το όριο από 200 άτομα σε 300 το μήνα. Το ζαχαρώσανε λέγοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θέλει να βοηθήσει τους εκτός ΙΚΑ γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Πως ακριβώς βοηθάς έτσι? Θέλω να πιστεύω ότι με την αύξηση των ασφαλισμένων υπάρχει και η αντίστοιχη αύξηση και στο πλαφόν. Να παραμείνει δηλαδή το 10 Ευρώ/ασφαλισμένο. Αλλά και πάλι. Πως βοηθάς, όταν ΗΔΗ χρωστάς πολλούς προηγούμενους μήνες?
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 29 Νοεμβρίου 2013, 08:18:18
Αρχές Γενάρη θα ανοίξει ο ΕΟΠΥΥ για όλους , τα λοιπά ειναι στρακαστρουκες.
Τίτλος: "Ξαφνικός θάνατος" για τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 29 Νοεμβρίου 2013, 10:21:54
«Ξαφνικό θάνατο» των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ προβλέπει μεταξύ άλλων το «plan B» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ενώ από σήμερα διακόπτονται οι συμβάσεις των απεργούντων γιατρών με τον Οργανισμό. Χθες ο υπουργός Υγείας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν τις απεργίες υπογραμμίζοντας ότι διαθέτει «plan B, που δεν θα τους αρέσει καθόλου»! Παράλληλα, ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε ότι «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ». Πρόκειται για 1.000 γιατρούς (πρώην ΙΚΑ) οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να δέχονται το απόγευμα στα ιατρεία τους, ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Οι γιατροί ωστόσο ανακοίνωσαν και νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 9 Δεκεμβρίου αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «plan B», μεταξύ άλλων, προβλέπει:
«Κόψιμο» των 150 μηνιαίων επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Οργανισμού, περιορίζοντας σημαντικά το εισόδημά τους. Οι επισκέψεις αυτές θα δοθούν στους ιδιώτες, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Παράλληλα, στους ιδιώτες γιατρούς θα «διοχετευθούν» και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις απεργίες.
«Άνοιγμα» των εξωτερικών ιατρείων των δημόσιων νοσοκομείων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και νέες συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στους απεργούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ τόνισε χθες πως δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται, γιατί -όπως είπε - «μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».
Επανέλαβε πάντως την πρόσκληση σε διάλογο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το γραφείο μου είναι ανοιχτό και καλώ τους εκπροσώπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων εργαζομένων να έρθουν στο γραφείο μου -και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή και όποτε θέλουν- να συζητήσουμε ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».
Η μεταρρύθμιση θα γίνει, είπε για να προσθέσει «αν παρά τις δικές μου εκκλήσεις για διάλογο, κάποιοι εκτιμούν ότι έχει έρθει η ώρα να εκβιάσουν την Κυβέρνηση, το κράτος και τον υπουργό, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και το κράτος, η Κυβέρνηση και ο υπουργός να αντιδράσουν».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κ. Γιάννης Χρονόπουλος, τόνισε ότι οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται και ότι έχουν «plan C». Κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Υγείας πως «προσλαμβάνει απεργοσπαστικά ειδικότητες που θέλει να διώξει από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», κάνοντας λόγο ενδεικτικά για πρόσληψη πλαστικού χειρούργου στη Θεσσαλονίκη που έγινε χθες.
Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε επίσης πως ο υπουργός  «τώρα θέλει να διώξει 3.000 από εμάς», αποδίδοντας το ενδεχόμενο απολύσεων στο ότι «τα νούμερα δεν έβγαιναν στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

http://www.healthview.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/4393/%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%8A%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%80
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 29 Νοεμβρίου 2013, 18:47:44
Οι γενικότητες και οι απειλές συνέχίζονται αλλά η κάτωθεν δήλωση του κ. Μπέζα μήπως σημαίνει αναδίπλωση; (προσθήκες με μπλέ κάποια πράγματα που ξέχασε να πει)
Δήλωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σχετικά με την απεργία στον ΕΟΠΥΥ. (http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2083-dhlwsh-toy-yfypoyrgoy-ygeias-k-antwnh-mpeza-sxetika-me-thn-apergia-ston-eopyy)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Θέμα: Δήλωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη  Μπέζα σχετικά με την απεργία στον ΕΟΠΥΥ.
 Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών παρασύρει τους ιατρούς σε λάθος δρόμο.
 Όπως αυτοί έχουν συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να απεργούν, έτσι και οι πολίτες έχουν το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες Υγείας. (σε λίγο θα σκάσει η επιστράτευση)
 Εμείς ως Υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε. (αν και έτσι φάνηκε)
 Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αντιμετωπισθούν οι στρεβλώσεις και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. (και να γίνει πρώτα απο όλα οικονομία, βεβαίως βεβαίως)
 Η συνδικαλιστική ηγεσία προσπαθεί να εκβιάσει το Υπουργείο Υγείας και κατ΄ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία. Δεν μπορεί να θέτουν όρους και να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα το να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας ιατρός του ΕΟΠΥΥ.
 Από τη στιγμή που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση, υποχρεωτικά θα γίνει αξιολόγηση και των δομών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. (και φυσικά απολύσεις σε όσους δεν μας κάνουν, εννοιείται)
 Εμείς το μόνο για το οποίο δεσμευόμαστε, είναι, ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο (αν και ήδη λάβαμε τις αποφάσεις μας) γιατί θέλουμε συναίνεση και συνεννόηση και ότι θα υπάρξει σύντομα ένα νέο αναβαθμισμένο δημόσιο και (οικονομικό και στα χαρτιά --> δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση όλων (τουλάχιστο των ταμειακά ενημερωμένων)  των πολιτών».
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 29 Νοεμβρίου 2013, 23:51:21
Οδεύουμε τάχιστα προς μοντέλο ΕΡΤ. Εκτιμώ πως σύντομα τα ιατρεία και ιατροι του ΙΚΑ θα είναι παρελθόν,


Συνάντηση Α. Γεωργιάδη - Κ. Μητσοτάκη με θέμα την Υγεία


Με τον υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα καίρια ζητήματα της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και τα εναλλακτικά σχέδια, στην περίπτωση συνέχισης της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.


Πηγή:http://www.capital.gr/News.asp?id=1917414
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 30 Νοεμβρίου 2013, 17:46:59
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οδεύουμε τάχιστα προς μοντέλο ΕΡΤ. Εκτιμώ πως σύντομα τα ιατρεία και ιατροι του ΙΚΑ θα είναι παρελθόν,


Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει τον «ξαφνικό θάνατο» του Οργανισμού στις 31 Δεκεμβρίου, όπως γράφει σήμερα δημοσίευμα της Ημερησίας.

Η αυλαία θα πέσει σε τρεις πράξεις με ημερομηνίες ορόσημο:
- Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου όταν αυξάνεται το πλαφόν των επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς από 200 σε 300 επισκέψεις
- Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όταν ανοίγει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες γιατρούς
- Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου όταν (αν το τελεσίγραφο Γεωργιάδη δε γίνει δεκτό από τους γιατρούς) μπαίνει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ και απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και υγειονομικοί


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254616&catid=3
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 30 Νοεμβρίου 2013, 18:18:48
Παράθεση
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όταν ανοίγει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες γιατρούς
- Ο δημοσιογράφος έχει πληροφόρηση εκ των έσω ότι η νέα πρωτοβάθμια θα είναι συμβάσεις με όλους; Με κλειστό προϋπολογισμό θα έχει πλάκα. Θα βλέπεις 300 και θα πληρώνεσαι (όταν πληρώνεσαι) για 100.
- Ποιο θα είναι το συμβαλλόμενο μέρος από τη μεριά του κράτους τη στιγμή που μπορεί να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ;
- Βάζουμε διοικητικούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο παιχνίδι της απόλυσης για να αυξήσουμε την πίεση.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: stathis στις 30 Νοεμβρίου 2013, 18:21:10
Ακουγεται αδιστακτο ομολογουμενως τοσο που ανησυχω για το τι περιμενει και εμας τους ΕΣΥτες. Ξερει καν εις αυτες οι περιβοητες νεες προκηρυξεις στο ΕΣΥ ποτε θα ξεκινησουν; Αμεσα σε περιπτωση ξαφνικου θανατου ή αργοτερα καποια στιγμη στο μελλον;
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 30 Νοεμβρίου 2013, 18:27:12
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οδεύουμε τάχιστα προς μοντέλο ΕΡΤ. Εκτιμώ πως σύντομα τα ιατρεία και ιατροι του ΙΚΑ θα είναι παρελθόν,

31 Δεκεμβρίου πέφτουν οι τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ όπως ΕΡΤ..."Τέλος εποχής" στις 31 Δεκεμβρίου! (http://healthview.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/4398/%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-31-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85)
30/11/2013

«Τέλος εποχής» για τον ΕΟΠΥΥ στις 31 Δεκεμβρίου προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή. Με χρονοδιάγραμμα ενός μήνα και τρεις ημερομηνίες – ορόσημο, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει οριστικό «ξαφνικό θάνατο» στον Οργανισμό, στα πρότυπα της ΕΡΤ.  Η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους. Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας προβλέπει:

-   Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου αυξάνεται το πλαφόν των επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς, σε 300 από 200 επισκέψεις που είναι σήμερα.

-   Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου «ανοίγει» το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και «υποδέχεται» μέσω νέων συμβάσεων όλους τους ιδιώτες γιατρούς.

-   Στις 31 Δεκεμβρίου κλείνει οριστικά ο ΕΟΠΥΥ και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, διοικητικοί και υγειονομικοί. Μέσα σε λίγες ημέρες, θα δημιουργηθεί ένας νέος Οργανισμός, ο οποίος δεν θα διαθέτει μονάδες για την παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά μόνον διοικητικές υπηρεσίες. Στον νέο Οργανισμό θα προσληφθεί όλο το διοικητικό και λοιπό προσωπικό του σημερινού ΕΟΠΥΥ. Αντίθετα για τους γιατρούς  (5.500) θα προκηρυχθούν θέσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες θα μπορούν να διεκδικήσουν με αυξημένη μοριοδότηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα επαναπροσληφθούν όλοι οι γιατροί. Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πιο βολικό σχέδιο για την κυβέρνηση προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία για να επαναλειτουργήσει ο Οργανισμός, αφού αν γινόταν η μετάβαση στο νέο φορέα υπό το καθεστώς της κινητικότητας θα έπρεπε, οι διοικητικοί να επαναπροσληφθούν σε 15 ημέρες και οι γιατροί σε 8 μήνες.

Η σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου αποφασίστηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσουν την στάση τους και να σταματήσουν τις απεργίες. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο υπουργείο Υγείας, «ό,τι χάνεται δεν επιστρέφεται» διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχασαν δια παντός το δικαίωμα των 150 επισκέψεων.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 30 Νοεμβρίου 2013, 19:03:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«ό,τι χάνεται δεν επιστρέφεται» διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχασαν δια παντός το δικαίωμα των 150 επισκέψεων.

Τα ιδιωτικα ιατρεια των ΙΚΑτζηδων δουλευαν με "κασέρι" και όχι με πίστωση ΕΟΠΥΥ.
Καρφακι δεν καηκε από το συγκεκριμένο μέτρο..
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 30 Νοεμβρίου 2013, 20:56:58
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οδεύουμε τάχιστα προς μοντέλο ΕΡΤ. Εκτιμώ πως σύντομα τα ιατρεία και ιατροι του ΙΚΑ θα είναι παρελθόν,
Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει τον «ξαφνικό θάνατο» του Οργανισμού στις 31 Δεκεμβρίου, όπως γράφει σήμερα δημοσίευμα της Ημερησίας.
   Καμιά σχέση με την ΕΡΤ (ευτυχως). Εκεί μεσα σε ενα ΣΒΚ ξεμείναμε απο δημόσια τηλεόραση. Ευτυχώς όλα είναι (στα χαρτιά τουλάχιστον, στην πράξη θα δούμε) προγραμματισμένα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«ό,τι χάνεται δεν επιστρέφεται» διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχασαν δια παντός το δικαίωμα των 150 επισκέψεων.
Τα ιδιωτικα ιατρεια των ΙΚΑτζηδων δουλευαν με "κασέρι" και όχι με πίστωση ΕΟΠΥΥ.
Καρφακι δεν καηκε από το συγκεκριμένο μέτρο..
  Το είπαν, και έχεις δίκιο. Το μέτρο αυτό αγγίζει 700 με 1000 γιατρούς (στη Λάρισα κάμποσους βέβαια). Αλλά η απόλυση αφορά όλους; (δεν το διευκρίνησε - θα απολύσει και τους παθολογους; Αν ναι, πως θα κάνει την ΠΦΥ).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακουγεται αδιστακτο ομολογουμενως τοσο που ανησυχω για το τι περιμενει και εμας τους ΕΣΥτες. Ξερει καν εις αυτες οι περιβοητες νεες προκηρυξεις στο ΕΣΥ ποτε θα ξεκινησουν; Αμεσα σε περιπτωση ξαφνικου θανατου ή αργοτερα καποια στιγμη στο μελλον;
100% αργότερα, κάποια στιγμή στο μέλλον. Για προσλήψεις θέλει έξωθεν άδεια (ακομά έγκριση δανείου δεν πείραμε, να προσλαμβάνουμε κιόλας;).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου όταν ανοίγει το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί σε συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες γιατρούς
- Ο δημοσιογράφος έχει πληροφόρηση εκ των έσω ότι η νέα πρωτοβάθμια θα είναι συμβάσεις με όλους; Με κλειστό προϋπολογισμό θα έχει πλάκα. Θα βλέπεις 300 και θα πληρώνεσαι (όταν πληρώνεσαι) για 100.
- Ποιο θα είναι το συμβαλλόμενο μέρος από τη μεριά του κράτους τη στιγμή που μπορεί να καταργηθεί ο ΕΟΠΥΥ;
- Βάζουμε διοικητικούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο παιχνίδι της απόλυσης για να αυξήσουμε την πίεση.
   Οι συμβάσεις με όλους είναι περίρεργο φρούτο. Να δούμε πρώτα τους όρους... Για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥΥΥΥ μάλλον θα είναι λεκτικό παιγνίδι (θα γίνει ΝΕΟΠΥΥΥΥΥΥ - νέος δλδ) και θα είναι αγοραστής όπως είπε και ο Αdonis (μάλλον ο δημοσιογράφος υπερέβαλλε εαυτόν για εντυπωσιασμό).
   Ένα άρθρο στα ΝΕΑ: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  Ο οικογενειακός γιατρός θα έχει τον πρώτο λόγο: Οι αλλαγές στο σύστημα υγείας   (http://www.tanea.gr/news/greece/article/5059310/o-oikogeneiakos-giatros-tha-exei-ton-prwto-logo/) που παραθέτω (ελπίζω τα σχόλια μου να βγούν ψεύτικα):  
Γιάννης Δεβετζόγλου
    Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά τους επόμενους μήνες θα παίζει ο οικογενειακός γιατρός. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα γίνει σταδιακά και όπως υπολογίζουν στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα διαρκέσει περίπου έναν χρόνο.
   Ομως, οι επερχόμενες αλλαγές έχουν ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Εως και χθες, λόγω των απεργιών - που θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 9 Δεκεμβρίου - αναβλήθηκαν περίπου 100.000 προγραμματισμένα ραντεβού ασφαλισμένων, τα οποία θα πρέπει να προγραμματισθούν ξανά, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων (πότε; στις 32 του άλλου του μηνός; Καταργείται ή όχι ο ΕΟΠΠΥς).  Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στη λύση των συμβάσεων που είχαν περίπου 700 γιατροί του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δέχονται ασφαλισμένους, ως συμβεβλημένοι γιατροί, στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
   Το υπουργείο Υγείας, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει πίσω στη μεταρρύθμιση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Χθες, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίσθηκε θετικός στον διάλογο, τόσο με τα κόμματα, όσο και με τους γιατρούς. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «κάποιοι θα ξεβολευτούν, γιατί ήταν ευνοημένοι από το προηγούμενο σύστημα».
   Το μοντέλο που προκρίνει το υπουργείο Υγείας για τη μεταρρύθμιση αποτελεί τη συνισταμένη των προτάσεων που είχαν υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα. Ολες οι προτάσεις συμφωνούσαν ότι η απόδοση πρωταγωνιστικού ρόλου στον οικογενειακό γιατρό, θα πρέπει να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της μεταρρύθμισης.
   Οπως διαβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου που σχεδίασαν το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, ο οικογενειακός γιατρός δεν θα κάνει τον τροχονόμο (αλλά τον τηλεφωνητή - βλέπε στο τέλος).  Θα είναι το βασικό μέλος μιας ομάδας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα αποτελείται από τον επισκέπτη υγείας, τον μαιευτήρα, τον νοσηλευτή, τον κοινωνικό λειτουργό, τον φυσικοθεραπευτή και άλλους επαγγελματίες υγείας(ω!!!!!).  Στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας χωρίς να γίνεται χρήση των νοσοκομείων.
      Ο ΘΕΣΜΟΣ. Εως τώρα, οι ασθενείς αναζητούν τον γιατρό, είτε στα εφημερεύοντα νοσοκομεία είτε στον ασφαλιστικό φορέα. Κατά κανόνα, όμως, δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρονικός φάκελος υγείας με όλο το ιστορικό του ασθενούς, ενώ κάθε φορά εξετάζεται από διαφορετικό γιατρό. Στο άμεσο μέλλον, για να κάνει ο πολίτης οποιαδήποτε χρήση των υπηρεσιών που του προσφέρονται δωρεάν ή έναντι μικρής αμοιβής από το δημόσιο σύστημα υγείας, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον οικογενειακό γιατρό του (άμα τους βρούμε βέβαια).  Αυτός θα παραπέμπει στην κατάλληλη ειδικότητα και δομή, ανάλογα με την ανάγκη, κάθε φορά, του ασθενούς.
   «Αληθεύει ότι οι συνήθειες των ελλήνων ασθενών και η κουλτούρα τους δεν ταυτίζεται με τις συνήθειες άλλων ευρωπαϊκών λαών. Οι έλληνες έχουν συνηθίσει να έχουν απευθείας πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιατρική ειδικότητα κρίνουν οι ίδιοι σκόπιμο να επισκεφθούν και ίσως στην αρχή τούς δυσκολέψει η αλλαγή της διαδικασίας. Η πρακτική αυτή όμως ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τον ασθενή, που δεν τους γνωρίζει. Δεν έχει ούτε έγκαιρη διάγνωση ούτε αποτελεσματική θεραπεία εάν δεν πάει στον σωστό γιατρό. Ταυτόχρονα αυξάνουν σημαντικά οι δαπάνες της υγείας», τονίζει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
    Ετσι, σε 8 μήνες όλοι οι έλληνες πολίτες (και οι ανασφάλιστοι; ) θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Κατόπιν ραντεβού με τον γιατρό της επιλογής του καθένα, θα γίνει καταγραφή του πλήρους ιατρικού ιστορικού. Και με αυτό τον τρόπο αρχίζει μια σχέση ζωής με τον οικογενειακό γιατρό. Σε αυτόν θα πρέπει να απευθύνεται ο πολίτης για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Ο γιατρός θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του στον πολίτη, καθώς θα αμείβεται από το δημόσιο σύστημα υγείας. 
    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει στο υπουργείο Υγείας, περίπου το 40% του πληθυσμού θα είναι τυπικό με την εγγραφή τους πρώτους 8 μήνες. «Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δεν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό και έχει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας δεν θα μπορεί να επισκεφθεί τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου», λέει ο κ. Γεωργιάδης.
   Σε αυτό το 8μηνο προσαρμογής, πέραν της υποχρέωσης για εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό, ο ασθενής θα μπορεί να πηγαίνει σε όποιον γιατρό θέλει, είτε είναι συμβεβλημένος στον ΕΟΠΥΥ είτε όχι (φαντάζομαι θα πληρώνεις εκεί).  Ολοι οι γιατροί όμως θα είναι συνδεδεμένοι ηλεκτρονικά με τους οικογενειακούς γιατρούς σε ένα αμφίδρομο σύστημα. Οταν, για παράδειγμα, ο οφθαλμίατρος δει στο σύστημα ότι κάποιος δεν είναι εγγεγραμμένος σε οικογενειακό γιατρό, απλώς θα τον ενημερώνει ότι στην επόμενη επίσκεψή του σε οποιονδήποτε γιατρό ή νοσοκομείο θα πρέπει να έχει εγγραφεί, διαφορετικά δεν θα γίνεται δεκτός (ποιος θα το κρίνει αυτό; - να δω τους πολυτραυματίες ή το πιθανό έμφραγμα να τους στέλνουν για εγγραφή).  
   Με το νέο σύστημα, ο ασθενής θα παίρνει τηλέφωνο (alo, alo)  τον οικογενειακό γιατρό του και θα του περιγράφει την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Εκείνος, βλέποντας παράλληλα το ιστορικό και έχοντας την πλήρη εικόνα του ασθενούς του (web cam?),  θα μπορεί όχι απλώς να τον παραπέμψει στην κατάλληλη ειδικότητα, αλλά και να κρίνει εάν και πόσο επείγον περιστατικό είναι, να κρίνει εάν θα τον δει ο ίδιος εκείνη τη στιγμή ή θα τον παραπέμψει σε κάποιο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: samsok στις 1 Δεκεμβρίου 2013, 19:59:48
1)πως ξερει ο δημοσιογραφος οτι συμβαση θα δωθει σε  ολους? αυτοι δεν εχουν χρηματα να πληρωσουν τους ήδη συμβασιουχους ιατρους και θα πανε να αυξησουν τον αριθμο τους?

2)με τι ορους και ποτε θα τους μαθουμε?οι ημερομηνιες αυτες ειναι σε λιγες εβδομαδες

3)τους πηρε τοσο καιρο να φτιαξουν ενα συστημα συνταγογραφησης που ακομα μας παιδευει...να δω ποσο καιρο θα τους παρει να κανουν ηλεκτρονικο φακελο !

4)αυτο με την....τηλεφωνικη εξεταση καλυτερα να μην το σχολιασουμε!
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: nkf100 στις 1 Δεκεμβρίου 2013, 23:58:11
Εφαρμοζοντας κλειστους προυπολογισμους, δεν θα τους νοιαζει ποσοι γιατροι θα συμβληθουν, και ποσες επισκεψεις αυτοι θα δεχονται!
Στο τελος του χρονου, αν υπαρχει υπερβαση, θα τραβαει ενα "κουρεμα" οπως εκανε φετος, και ο Νεο-ΕΟΠΥΥ θα εχει ισοσκελισμενους προυπολογισμους, και οι γιατροι θα κλαινε τα λεφτα τους!
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ή Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν...
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 2 Δεκεμβρίου 2013, 19:04:46
   Ένα σημερινό φρούτο, εεεμ, είδηση λέει ότι βρήκαμε τρόπο να ξεχωρήσουμε την ήρα απο το στάρι: Απολύονται μετά βεβαιότητας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ηλικίας άνω των 62 ετών  (http://www.ygeia360.gr/el/news/item/7806-apolύontai-meta-bebaiothtas-oi-giatroi-toy-eopyy-hlikias-anw-twn-62-etwn)
   Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποφασίσει οριστικά και τελεσίδικα ότι θα απολυθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τουλάχιστον εκείνοι οι γιατροί του Οργανισμού οι οποίοι υπερβαίνουν το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Και η γνωστή ταινία: Σκοτώνουν τα Άλογα Όταν Γεράσουν (They Shoot Horses, Don't They?) (http://www.imdb.com/title/tt0065088/)

   Σε παρόμοιο μήκος κύματος στο ίδιο "ιστολόγιο" υπάρχει και η είδηση της διακοπής σύμβασης 633 (τελικά από αρχικά 1000->800-> 700 και τώρα 633) ιατρών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ από σύμβαση 150-χαρτακίων ΕΟΠΥΥ: ΕΟΠΥΥ: Διακοπή συμβάσεων για 633 γιατρούς  (http://www.ygeia360.gr/el/news/item/7803-eopyy-arxisan-oi-apolύseis-gia-633-giatroύs)
   Από σήμερα ξεικινάει και επίσημα η διακοπή συμβάσεων 633 γιατρών του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με ανκοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός όπου αναφέρει ότι:
   "Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 παύει η δυνατότητα 633 γιατρών- εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ να βλέπουν το απόγευμα, μετά το τέλος του ωραρίου τους, ως συμβεβλημένοι , ασθενείς με επιπλέον αμοιβή (150 επισκέψεις το μήνα).
   Οι ως άνω γιατροί παραμένουν αυτονόητα πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ."
   Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδεης σε δηλώσεις του νωρίτερα σχετικά με τις διακοπές των συμβάσεων των συγκεκριμένων γιατρών είχε διευκρινίσει  οτι "όποιο μέτρο λαμβάνεται, δεν παίρνεται πίσω. Αυτές οι συμβάσεις ήδη έχουν διακοπεί."
ΥΓ: Βέβαια υπουργική απόφαση δεν υπάρχει αλλά ούτε ανακοίνωση στην απίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥΥ (εκτός αν ο πληροφορικάριος δεν πρόκανε να την αναρτήσει...). Τουλάχιστον δεν τους κόβει τη συνταγογράφιση - θα ήταν άδικο.
Τίτλος: Απ: Θα απολυθούν ή όχι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ?
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 9 Δεκεμβρίου 2013, 13:11:41
   Ένα σημερινό δημοσίευμα του Ιατροπαιδεια: Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Οι διαφωνίες, οι κόντρες και οι αιχμές για…υποταγή (http://www.iatropedia.gr/articles/read/5631)

Τα σχέδια των επόμενων ημερών αναμένεται να χαράξουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιούν γενική συνέλευση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις απολύσεις και τα επικείμενα λουκέτα στον Οργανισμό. Οι διαμάχες στους κόλπους των γιατρών καλά κρατούν. Τι άναψε τη σπίθα…
 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
 Μια άνευ προηγουμένου κόντρα έχει ξεσπάσει στους κόλπους των γιατρών με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ και τις επικείμενες απολύσεις.
  Οι διαφορετικές εργασιακές σχέσεις μεταξύ γιατρών ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), νοσοκομειακών γιατρών αλλά και συμβασιούχων, σε συνάρτηση με τις διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες που διαπερνούν τον κλάδο έχουν μετατρέψει το κλίμα σε μπαρούτι.
    Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα ήρθαν και οι δηλώσεις-πρόσκληση του Άδωνι Γεωργιάδη περί μεταφοράς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ αλλά με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλείστικής απασχόλησης που έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο εκρηκτική.
 
 Γιατροί διαφορετικών ταχυτήτων και θέσεων
  Και αυτό επειδή από τη μία οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ σήμερα έχουν ένα περιορισμένο ωράριο 5,5 ωρών αλλά και δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο. Σχεδόν η πλειονότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δε θα επιθυμούσε να μεταφερθεί στο ΕΣΥ καθότι οι αποδοχές είναι περιορισμένες και θα μπορούσε κανείς να εξασφαλίσει τις ίδιες κάνοντας απλώς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ως ιδιώτης.
 Από την άλλη υπάρχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που δουλεύουν 8ωρο με εφημερίες, αμείβονται ελάχιστα και δε θα επιθυμούσαν τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ στα νοσοκομεία λόγω …δύσκολης προσαρμογής στη σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων.
  Και τέλος υπάρχουν και οι ιδιώτες γιατροί (ελευθεροεπαγγελματίες) που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ εισπράττοντας όμως ελάχιστα χρήματα (10 ευρώ αφορολόγητα και πριν το κούρεμα) από τον Οργανισμό για να εξετάζουν τους ασφαλισμένους.
 Και το ζήτημα είναι ότι στο γαϊτανάκι του ιατρικού κλάδου υπάρχουν ιδιότητες που η μία εμπλέκεται με την άλλη. Υπάρχουν πρόεδροι Συλλόγων που είναι ιδιώτες γιατροί  και άλλοι που είναι σε μόνιμη σχέση με το πρώην ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ.
   Μ αυτά και μ αυτά και με τις δηλώσεις Άδωνι να φουντώνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα ο κλάδος συνεδριάζει για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.
 Βέβαια οι δηλώσεις Άδωνι για μεταφορά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ προκάλεσαν περαιτέρω αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο.
 
 Αντιπρόεδρος κατά Προέδρου
   Μάλιστα η δήλωση του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου απευθυνόμενος προς τον Άδωνι: «Εντάξει κάντε τους αποκλειστικής απασχόλησης», ερμηνεύτηκε από πολλούς ως υποταγή στην κυβέρνηση. ‘
    Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος σε ανάρτηση του στο facebook άφηνε αιχμές ακόμη και για συστράτευση Βλασταράκου στο άρμα Άδωνι με ορίζοντα μια θέση στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα βρίσκει με τον Αδωνη και να εξαγγέλλει διακοπή της απεργίας στον ΕΟΠΥΥ, ερήμην των ΔΣ και των συνελεύσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 
Μήπως ο δρόμος για την ευρωβουλή ανοίγει με ξεπούλημα της απεργίας και εγκατάλειψη των συναδέλφων;
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ» έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του ο Γ.Μπασκόζος.
 
Ο κ.Βλασταράκος με ανακοίνωση του αμέσως μετά δήλωσε ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι «Ο ιατρικός κόσμος δεν παρασύρεται από «επικοινωνιακά κόλπα». Διεκδικεί ενωμένος τα δικαιώματά του και παραμένει αδιάσπαστος από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες».

     ΥΓ:   Η μεταφορά του άρθρου, που δεν μας προσφέρει και τίποτα ιδιαίτερο έγινε για τα δύο σημεία με  κόκκινο. Τελικά οι συμβασιούχοι με τον ΕΟΠΥΥΥ πόσα παίρνουν κ. Ευθυμιάδου (φιλοσοφική ερώτηση) πολλά και εύκολα ή ελάχιστα;  Ασχολείται τόσο καιρό με το Ιατρικό ρεπορτάζ και θα έπρεπε να είχε πιο σωστή άποψη. Εκτός αν το λάθος γίνεται επίτηδες...