Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Gatekeeper στις 14 Νοεμβρίου 2013, 13:50:04

Τίτλος: Ερχεται η σειρά των εργαστηριακών ιατρών ΕΟΠΥΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 14 Νοεμβρίου 2013, 13:50:04
Στην έξοδο και οι εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ

ΣΤΟ ΕΣΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει η αξιολόγηση των γιατρών

Μετά τις σαφείς αναφορές του υπουργού Υγείας ότι οι χειρουργικές ειδικότητες δεν έχουν θέση στον νέο ΕΟΠΥΥ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο ισχύει και με τους εργαστηριακούς (μικροβιολόγους, κυτταρολόγους). Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν στο ΕΣΥ, καθώς κυβερνητική επιλογή είναι να μετατραπεί ο Οργανισμός σε «αγοραστή» υπηρεσιών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χθες ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αξιολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα μείνουν στον Οργανισμό μόνον όσοι έχουν ειδικότητα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για πρώτη φορά ο υπουργός μίλησε ανοιχτά για απολύσεις, λέγοντας πως όσοι πλεονάζουν θα απομακρυνθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η πρόταση της ομάδας δράσης για την Ελλάδα (task force) είναι να απομακρυνθούν 2.348 γιατροί, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να απασχολούνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με βάση την ειδικότητά τους.
ΠΗΓΗ : iatroi.gr
Τίτλος: Απ: Ερχεται η σειρά των εργαστηριακών ιατρών ΕΟΠΥΥ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 15 Νοεμβρίου 2013, 12:07:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην έξοδο και οι εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ - ΣΤΟ ΕΣΥ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Μετά τις σαφείς αναφορές του υπουργού Υγείας ότι οι χειρουργικές ειδικότητες δεν έχουν θέση στον νέο ΕΟΠΥΥ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο ισχύει και με τους εργαστηριακούς (μικροβιολόγους, κυτταρολόγους). Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν στο ΕΣΥ, .....
    Παρά τη βούληση της κυβέρνησης και των ανθρώπων της τηλεόρασης, ο ΕΟΠΥΥΥς προκυρήσσει ""Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο της προμήθειας «μικροβιολογικών αναλωσίμων για τις ανάγκες των εργαστηρίων των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ» (http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=13f2a2bb-348a-41db-852e-3e4a91667f8c) ''' , πιθανόν για να καλύψει τον τελευταίο μήνα λειτουργίας  :D. Στο κάτω κάτω, λεφτά υπάρχουν.
   Αλήθεια, τι σημαίνει διαβούλευση για την προμήθεια υλικών. Διαγωνισμός μειοδοτικός δεν έπρεπε να γίνει. Θα πρέπει να πουμε τη γνώμη μας για το μέγεθος, το χρώμα και την ποσότητα των συρίγγων (δλδ διαβούλευση - όπως σε ένα νομοσχέδιο) ή να κάνουμε οικονομική προσφορά (διαγωνισμός); Αρχίζω να ξεχνάω και τα Ελληνικά μου. Μπορεί να κάνω και λάθος, φιλόλογος δεν είμαι...
Τίτλος: Απ: Ερχεται η σειρά των εργαστηριακών ιατρών ΕΟΠΥΥ
Αποστολή από: Gatekeeper στις 15 Νοεμβρίου 2013, 15:17:07
Η τελευταία αρπαχτή !!!!