Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Χαλαρή κουβέντα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Δ. Κουναλάκης στις 20 Οκτωβρίου 2008, 11:37:03

Τίτλος: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 20 Οκτωβρίου 2008, 11:37:03
Ο φίλτατος Βαρνάβας, πότε πότε εκεί που γράφει για τα συνδικαλιστικά, για τα ιατρικά, πετάει και κάτι για τα θρησκευτικά....
Είτε πήγε σε κανένα γάμο ή βάπτιση είτε πέρασε από καμιά εκκλησιά απέξω, ξυπνάει κάτι το καταπιεσμένο και γράφει διάφορα στα e-mail του.
Στο τελευταίο e-mail που έστειλε σήμερα κάπου μεταξύ πανελλαδικής απεργίας και του τι ειπώθηκε στη βουλή για την ΟΕΝΓΕ γράφει το ανεπανάληπτο και άσχετο με όλα τα υπόλοιπα: "Ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ διεξάγεται με πολλές μεθόδους, ορθόδοξες ή ανορθόδοξες. Δίπλα βλέπετε τη θέση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας." και παραθέτει την επισυναπτόμενη εικόνα.
Όποιος την βλέπει είναι έτοιμος να κράξει την συγκεκριμένη εκκλησία, όμως υπάρχουν δύο πονηρά σημεία:

α) Στο κάτω δεξιά μέρος στην φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχει μια διεύθυνση: ChurchSignGenerator.com και εάν πάτε εκεί θα διαβάσετε τα παρακάτω:
Church Sign Generator
If you're received a photo of a sign for "Beth Sholom Synagogue" and wondered where this synagogue is, the answer is: it isn't.
The sign isn't located anywhere in the real world. It's a fake photo created with software on this website. There are blank church sign templates which allow people to enter whatever they like for the name of the church (or synagogue, or mosque, or what have you) and for the message on the sign board, and it creates a fairly realistic photo of a church sign with their input.

Μπορώ δηλαδή να φτιάξω την φωτογραφία να λέει πχ "Vote ΒΑΡΝΑΒΑ, TSOUKALOS go home" χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις...
Αναρωτιέμαι ένας άνθρωπος της νοημοσύνης του Βαρνάβα την πάτησε τόσο γερά... Από κεκτημένη λόγω διάβασης δίπλα από κάποια εκκλησία;

β) Τέτοια φράση (ειδικά με το "MAVRO" που αγγίζει φυλετικές αντιπαραθέσεις) είναι παράνομη στις ΗΠΑ και ποτέ θα βρεις σε κοινή θέα κάτι τέτοιο καθώς σηκώνει μήνυση. Συνεπώς μάλλον στους αδαείς απευθύνεται ο δημιουργός αυτής της εικόνας.

Ωστόσο επειδή γηράσκω αεί διδασκόμενος είχα σχολιάσει φωνακτά αυτό θέμα, την παρεμβολή άσχετων σχολίων εν μέσω ενός κειμένου με συγκεκριμένη θεματολογία, ένα Σάββατο πρωϊ πέρσι παρουσία της γυναίκας μου και μιας αλβανίδας που καθάριζε το σπίτι. Αυτό που δεν περίμενα να ακούσω τότε ήταν την αλβανίδα να μου λέει ότι έχει βγάλει το σχολείο του "κόμματος" μια εποχή στην Αλβανία και ότι αυτό είναι μια τεχνική για προπαγάνδα που μάθαιναν όσοι προορίζονταν για υψηλές θέσεις.

Και αναρωτιέμαι υπάρχει τέτοιο σχολείο πουθενά στο Ηράκλειο να μάθω κάτι παραπάνω;
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 20 Οκτωβρίου 2008, 14:50:15
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αναρωτιέμαι ένας άνθρωπος της νοημοσύνης του Βαρνάβα την πάτησε τόσο γερά... Από κεκτημένη λόγω διάβασης δίπλα από κάποια εκκλησία;



Και αν πρόκειται για το γνωστό χιούμορ που χρησιμοποιεί ο Δημήτρης;Το έχει  κάνει συχνά και σε άλλα ενημερωτικά.
Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2008, 17:02:03
Για όσους-ες δεν λαμβάνουν τα newsletters του κ. Βαρνάβα, και επιθυμούν να τα λαμβάνουν, μεταφέρω με copy-paste:

Πείτε σε όσες και όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στις λίστες αποστολής αυτών των e-mails ότι μπορούν να στείλουν μέηλ στη διεύθυνση του υπογράφοντος (varnava1@otenet.gr) στο οποίο να καταγράφουν τα πραγματικά τους στοιχεία ή εαν δεν επιθυμούν να το αφήνουν κενό ζητώντας απλώς να εγγραφούν στις λίστες. Ούτως ή άλλως τα στοιχεία όσων γίνονται αποδέκτες των ενημερωτικών δεν φαίνονται στους υπόλοιπους, διότι η αποστολή γινεται ως "Ιδιαίτερη Κοινοποίηση". Εαν πάλι έχουμε να κάνουμε με ντροπαλούς (-ες) στείλτε εσείς το μέηλ τους για καταχώριση.

 
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: timex στις 21 Οκτωβρίου 2008, 12:42:23
God bless Mr.Barnavas   :D
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 21 Οκτωβρίου 2008, 22:44:33
χμμμ....
Προσωπικά δεν έχω διάθεση να πυροβολήσω κανένα... Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά ας πάρουμε μερικά πράγματα με τη σειρά:
α) Κατ' αρχήν επειδή βλέπω ότι σας αρέσει το σπορ και σας άνοιξε η όρεξη, πάρτε να παίξετε: http://www.signgenerator.org/
β) Έχετε παρατηρήσει ότι στη μέση της ταινίας, μπαίνουν οι διαφημίσεις; Μήπως γιατί τα "άσχετα εμβόλιμα" είναι μια καλή μέθοδος προπαγάνδας;
γ) Έχω μια απορία: Γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα εμβόλιμα που να προκαλούν π.χ. για την ΑΕΚ, για τον Τσίπρα και τις κοτσάνες του, για τον Λεμονή (τον έμαθα πια Διαμαντή), για τον Steve (ένας δεν είναι ο Steve, iGP;), για την Greenpeace, για τους τραπεζίτες (που είναι της μόδας); Υπάρχει τόσο επιλεκτικό και αδιόρατο χιούμορ, τόσο λεπτό που ο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και κατά προτεραιότητα για "αποπλάνηση" και που ακόμη και οι κοντινοί γνωστοί του δεν το έπιασαν;
δ) Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος της νοημοσύνης του Βαρνάβα δεν ήξερε ότι ήταν ψεύτικο. Εκτός κι αν κάνω λάθος.
ε) Τα ενημερωτικά του Βαρνάβα, απαιτούν αρκετή δουλειά, και αποτέλεσαν και αποτελούν μεγάλη βοήθεια για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Είναι δικαίωμα του να γράφει ότι θέλει μέσα, ο σκοπός όμως δεν αγιάζει τα μέσα. Θα μου επιτρέψετε συνεπώς να εκφράζω την γνώμη μου.
στ) Δεν είναι η πρώτη φορά, που βρίσκω ανακρίβειες και υπερβολές στα e-mail του, που δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν κρύβουν και σκοπιμότητα. Συνεπώς, η κριτική ανάγνωση είναι απαραίτητη.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Harper στις 22 Οκτωβρίου 2008, 08:04:12
Ανήκω και εγώ σε εκείνους που λαμβάνουν περιοδικά μηνύματα από τον κ.Βαρνάβα.Χωρίς να τον ξέρω ομολογώ πως τα μηνύματά του είναι διανθισμένα συχνά από ισχυρές δόσεις χιούμορ και εν τέλει είναι ο μόνος που μας ενημερώνει για κάποιες εξελίξεις στον χώρο μας.Τα μηνύματα που στέλενει συχνά είναι μακροσκελή και πάντα απορούσα πως στο καλό έχει το χρόνο να τα συντάσει μόνος του.Πάντως αν το κάνει,διπλό μπράβο!

Θα συμφωνήσω με τον Κουναλάκη ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και πως η κριτική ανάγνωση κειμένων είναι επιτακτική αλλά προσωπικά δεν εντόπισα ποτέ κάτι το επιλήψιμο στον κ.Βαρνάβα.Τα μηνύματά του εκτός από ενημερωτικό χαρακτήρα συχνά μου φτιάχνουν τη μέρα με τη σπιρτάδα τους.Εντελώς ενστικτωδώς νιώθω πως δεν απειλούμαι.

Ίσως ο Δημήτρης να ξέρει και κάτι άλλο που αγνοούμε ή να έχει απλά εντοπίσει κάτι άλλο και προσωπικά θα ήθελα να το γνωρίζω.Νομίζω πως κάτι προσπαθεί να μας πει...

Αυτό δε το "κουσούρι" είανι και μία έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο μακαριστός Χριστόδουλος στο παρελθόν και αναφερόταν σε μία ευαίσθητη ομάδα...Συνειρμικά με πάει εκεί..¨. ;D για αυτό και το θεωρώ λίγο ατυχή έκφραση :)

Εν τέλει δεν πυροβολώ κανένα...Ο κ.Βαρνάβας μου δίνει την εντύπωση ενός αξιοπρεπούς και έξυπνου ανθρώπου ενώ ο Δημήτρης ενός έξυπνου και πολύ προσεκτικού...Για αυτό με ξένισε η τοποθέτησή του...Προσωπικά,αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω θα ήθελα να μου στείλει προσωπικό μήνυμα,μη ορατό σε όλους,ώστε να αποκρυσταλλώσω άποψη
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 22 Οκτωβρίου 2008, 14:32:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....Όταν το ζευγάρι μαλώνει, στο τέλος τα ξαναβρίσκουν και εσύ βγαίνεις  ο κακός της υπόθεσης....
Είναι ένα κουσούρι κι αυτό.... και το καλλιτεχνικό μου Κασσάνδρα, γιατί τα κακά νέα βγαίνουν εξαιρετικά συχνά αληθινά....

Για την ιστορία της υπόθεσης, πριν φτάσω να δημοσιεύσω αυτό έχει προηγηθεί επικοινωνία μαζί του στο παρελθόν, τουλάχιστον δύο φορές που θυμάμαι. Αλλά καθένας έχει το δικαίωμα να επιλεγεί το δρόμο του.

Για ξαναδιάβασε όμως την απάντηση μου iGP γιατί από αυτά που γράφεις έχω την αίσθηση ότι η απάντηση σου ήταν εν θερμώ και κάποια που έγραψα τα έχεις καταλάβει λάθος. Η απόφαση φυσικά είναι δική σου.

@jack
Δεν έχω τίποτα να πω εν κρυπτό, που να μην το λέω φανερά, και δεν βλέπω λόγο να επαναφέρω πράγματα του παρελθόντος στην επιφάνεια.
Το μόνο που προτείνω για όλους είναι κριτική ανάγνωση, διπλή ανάγνωση σε δεύτερο χρόνο και διασταύρωση κάθε πληροφορίας.
Οι καιροί χαλεποί και πονηροί....
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 22 Οκτωβρίου 2008, 16:24:08
Για να ρωτήσω κάτι αφελές:
Ποιο είναι το περίφημο "κουσούρι" του κ. Βαρνάβα που γίνεται τόση συζήτηση;
Και ποια είναι αυτή η ιδιότητα που του δίνει το χαρακτηρισμό "κουσούρι";
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 22 Οκτωβρίου 2008, 19:58:41
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους γιατρούς του ΕΣΥ κ μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που δύσκολα θα ξαναεμφανιστεί,επιχειρείται η απαξίωση ενός ανθρώπου που έχει κάνει απίστευτη "βρώμικη" δουλειά στον τομέα της ενημέρωσης κ του συντονισμού των κινήσεών μας.Χωρίς τα μυνήματα του Βαρνάβα οι περισσότεροι από εμάς ,θα κινούμασταν στο σοκτάδι.Γιατί τώρα?Ποιοι ενοχλούνται απότον Βαρνάβα?Μήπως στεναχωρεί κάποιους η σύμπνοια γιατρών Κ.Υ. κ νοσοκομειακών?Προτείνω σε όλους κριτική ανάγνωση κ δεύτερη ανάγνωση σε δεύτερο χρόνο.

Υ.Γ Να θυμίσω ότι στο προηγούμενο φόρουμ όσοι είχαμε "κακοχαρακτηρίσει" την αυτούμεγαλειότητα , τον πρωθυπουργό κ την κυβέρνησή του είχαμε δεχθεί επίθεση.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 22 Οκτωβρίου 2008, 22:38:10
Από το λεξικό του Τριανταφυλλίδη:
κουσούρι το [kusúri] O44 : (οικ.) 1. ελάττωμα στην κατασκευή, μειονέκτημα: Tο φόρεμα έχει ένα ~ στο γιακά. Kάποιο ~ θα έχει το αυτοκίνητο για να πουλιέται τόσο φτηνά. || μικρή σωματική αναπηρία: Kουτσαίνει ελαφρά και νομίζει πως όλοι προσέχουν το ~ του. 2. κακή συνήθεια, ελάττωμα: Έχει το ~ να τρώει τα νύχια της. Έχει χιλιάδες κουσούρια, αλλά την αγαπώ.   [τουρκ. kusur (από τα αραβ.) -ι]

- Δεν κατάλαβα γιατί η λέξη κουσούρι έχει την έννοια της "ύβρης" και όχι την έννοια που αναφέρεται παραπάνω.
- Πως δηλαδή πρέπει να εκφράσω ότι αυτό είναι τεχνική προπαγάνδας; Είμαι ανοικτός να μάθω πως θα το λέγατε εσείς.
- Έστειλε το μήνυμα ο άνθρωπος και το σχολίασα άμεσα. Δεν έγραψα για κάτι του παρελθόντος που θυμήθηκα τώρα. Ούτε και συνδέεται με τίποτα άλλο. Όποιος βλέπει φαντάσματα, απατάται.
- Δεν σχολίασα την προσωπική του ζωή, σχολίασα τμήμα κειμένου που στέλνεται σε λίστα αποδεκτών, αφορά θέματα του κλάδου μας, και επιπλέον καλώς ή κακώς ο κ. Βαρνάβας είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής άρα δημόσιο πρόσωπο. Η κριτική συνεπώς μπορεί να γίνει και δημόσια.
- Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν σέβομαι το θεάρεστο έργο του στις διεκδικήσεις μας, δεν σημαίνουν ότι ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων ή πεποιθήσεων δεν τον στηρίζω στο έργο που επιτελείται αλλά την κριτική μου σε αυτό το θέμα θα την έχει.
- Δέχομαι ότι η έκφραση "Είτε πήγε σε κανένα γάμο ή βάπτιση είτε πέρασε από καμιά εκκλησιά απέξω, ξυπνάει κάτι το καταπιεσμένο και γράφει διάφορα στα e-mail του." ίσως είναι λίγο υπερβολική αλλά γιατί αυτό δεν μπορεί να είναι "humor" όταν η φράση "Vote for Macro, the other's one is malaka" χρησιμοποιείται για να ειπωθεί:"Δίπλα βλέπετε τη θέση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας." και αυτό το θεωρούμε χιούμορ;;;;
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 22 Οκτωβρίου 2008, 22:52:13
Δείτε και αυτό για να ξεχάσετε τα φαντάσματα....
http://antinds.blogspot.com/

Η πολιτική μου ταυτότητα να ξέρετε ότι αποτελεί θέμα στοιχημάτων. Το λέω για να προλάβω τη μύγα.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 23 Οκτωβρίου 2008, 17:55:35
Το μήνυμά μου ήταν επίτηδες προβοκατόρικο!Αυτό που θέλω να πω ,είναι ότι αρκεί μια μικρή δόση εμπάθειας,μια μικρή δόση εγωισμού,μια μικρή δόση "εξυπνακισμού"κ μια ροπή προς τη συνωμοσία για να καταλήξει κάποιος σε αληθοφανή συμπεράσματα ,που όμως απέχουν πολύ από την αλήθεια.Ετσι κι εγώ κατέληξα σε ένα συμπέρασμα σε σχέση με το αρχικό μήνυμα του Δημήτρη,που όσα κ να γραφούν δε θα παύει να είναι αληθοφανές.Στην πραγματικότητα αυτά που έγραψα δεν τα πιστεύω ,μπορώ όμως αν θέλω να τα στηρίξω ή ακόμα να επεκτείνω το σενάριο.Είναι πολύ εύκολο.
Δημήτρη συγνώμη!!
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: D-Michalis στις 23 Οκτωβρίου 2008, 21:36:02
Νομίζω ότι έχουν πολύ ενδιαφέρον όλες οι απόψεις –σκέψεις που ακούστηκαν.
Θεωρώ ότι η παρουσίαση της εν λόγω φωτογραφίας με πιο σαφή τρόπο (περί του ότι δεν προερχόταν από την εν λόγω εκκλησία) θα ήταν πιο δόκιμο, αφού πολλοί από τους παραλήπτες των e-mails του κ. Βαρνάβα δεν είναι και τόσο high Technology άτομα.
Βρήκα πολύ παραγωγική την «ξιφομαχία» σας και πραγματικά χάρηκα γιατί διαπιστώνω συνεχώς ότι εδώ υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Ωστόσο, προσωπικά θα προτιμούσα να μη συνεχιστεί η συζήτηση γιατί μπορεί να εκφύει της «φιλοσοφικής» της διάστασης και να θίξει άτομα και όχι καταστάσεις.
Αν όμως συνεχιστεί, θα είμαι υποχρεωμένος στους ανώνυμους να κάνω «περικοπές» εκφράσεων ((για τους επώνυμους, ας ασχοληθούν οι θιγόμενοι, εκτός και αν είναι ξεκάθαρα εκφεύγοντες των κανόνων του forum).
Ελπίζω όμως ότι κατανοείτε τις ευθύνες ενός υπευθύνου forum και δεν θα αναγκαστώ σε τέτοια ενέργεια.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 26 Οκτωβρίου 2008, 14:44:16
Στο σημερινό ενημερωτικό του κ. Βαρνάβα περιλαμβάνεται το ακόλουθο κείμενο:
Παράθεση
Στο προηγούμενο μέηλ είχα βάλει μιά φωτογραφία, η οποία κραυγαζε από μακριά πως είναι φταχτή. Είχε κυκλοφορήσει σε πολλές ιστοσελίδες και ήταν εκείνη που έγραφε "Vote for the Mavro, the other one is malaka". Ελα μου που ένας Κρητικός ντέτεκτιβ την εξέλαβε ως υποχθόνια κομμουνιστική προπαγάνδα, για την οποία λέει του μίλησε η Αλβανίδα παραδουλεύτρα που έχει στο σπίτι του και η οποία στα νιάτα της σπούδαζε στη σχολή προπαγάνδας του Εμβέρ Χότζα!
Δεν κατάφερα ποτέ μου να απολαμβάνω των υπηρεσιών Αλβανίδας Μάτα Χάρι και ομολογώ ότι μου έχει μείνει ένα κουσούρι, όπως άλλωστε ανακάλυψε το εξασκημένο μάτι του Κρητικού ντέτεκτιβ και συνάμα Γενικού Ιατρού κυρίου Δημήτρη Κουναλάκη, ο οποίος αμέσως άνοιξε post στο Φόρουμ της ΠΦΥ με τίτλο "Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του " (κλικ εδώ).
Βέβαια όλοι θυμούνται πως ο εν λόγω λαλίστατος κύριος ενώ ήταν στο ΔΣ της Ενωσης Γενικής Ιατρικής κρατούσε το στόμα του ερμητικά κλειστό  όταν διώκονταν -και μάλιστα με απειλή απόλυσης- οι συνάδελφοί του Γενικοί Γιατροί στο Ζαγκλιβέρι. Κανένα κουσούρι δεν είχε βρεί τότε στον ενορχηστρωτή της δίωξης που κρατούσε τη μαγκούρα αντί της μπαγκέτας. Καμιά υποστήριξη δε θυμάμαι να εκδήλωσε η γλαφυρή του πένα για κείνους που απειλούνταν να πεταχτούν στο δρόμο. Τώρα ξεθάρρεψε και μάλιστα ανέλαβε συνεχιστής του έργου του μακαριστού Χριστόδουλου και της παραχριστιανικής "Ζωής".
Του αφιερώνω λοιπόν τη διπλανή φωτογραφία για να κρατάει σε ετοιμότητα τα αντανακλαστικά του και του εύχομαι πολύχρονος.

Οφείλω κατ' αρχήν να ευχηθώ στο κ. Βαρνάβα Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή.
Προσωπικά, κ. Βαρνάβα, δεν είμαι σίγουρος για το πόσοι μπορούσαν να καταλάβουν ότι ήταν φτιαχτή. Ενδεικτικό του πόσο χρησιμοποιήθηκαν τα generators μετά από αυτό το θέμα. Συνεπώς, μάλλον κάποιοι δεν γνωρίζαν την ύπαρξη τους πριν.
Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω ότι ήμουν σαφέστατα λαλίστατος στο εν λόγω θέμα (Ζαγκλιβέρι) παρά την απουσία μου από την έδρα μου εκείνες τις ημέρες και λυπάμαι που σας απατά η μνήμη σας. Το εν λόγω φορουμ δεν είναι πλέον σε δημόσια θέα και αυτό σας επιτρέπει να λέτε ότι κρατούσα ερμητικά κλειστό το στόμα μου, υπάρχουν ακόμη όμως αρχεία του συγκεκριμένου φορουμ στα χέρια μου και δεν συμφωνούν με τα γραφόμενα σας. Θα μου επιτρέψετε να δημοσιεύσω ότι έχω στην κατοχή μου μετά από παρέλευση τουλάχιστον πενταετίας.
Σέβομαι την γνώμη σας και θα μου επιτρέψετε να προτιμώ την επώνυμη, δημόσια τοποθέτηση και το δικαίωμα της γνώμης για όλους.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 26 Οκτωβρίου 2008, 19:12:33
Η απάντηση του κ.Βαρνάβα με στεναχώρισε γιατί θυμίζει μονομαχία πολιτικών σε τηλεοπτικό πάνελ του στύλ ,, αφού λές αυτό θα σου θυμίσω ότι στο παρελθόν εσύ είχες κάνει εκείνο,,
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ο κ. Κουναλάκης  είχε αρκετές φορές αναφερθει γιά το Ζαγκλιβέρι (και σχολιάσει το συμβάν)  στο forum .
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Απριλίου 2014, 22:57:13
14/04/2014

Στην μάχη των ευρωεκλογών κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας (Υgeia360.gr)
Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Στην μάχη των ευρωεκλογών κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ  Δημήτρης Βαρνάβας  Υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Τα ονόματα των υποψηφίων που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 15 Απριλίου 2014, 00:50:16
Τελικά ο συνδικαλισμός έχει πάντα χρώμα. Φυσικά ο άνθρωπος δεν το έκρυψε  ποτέ, αλλά να ........τώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί από αυτό το πόστο με την πολιτική, πιθανά θα έπρεπε να αποχωρήσει από την  ηγεσία της  ΟΕΝΓΕ για λόγους που θα τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους παλαιας  κοπής συνδικαλιστές τύπου Πρωτόππαπα  κ.λ.π
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Harper στις 15 Απριλίου 2014, 15:51:53
Τελικα ΟΛΑ σε αυτη τη χωρα ειναι τελεολογικα
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Μαΐου 2014, 19:24:56
Οι πρώτοι 16 :-X σε σταυροδοσία υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Σύριζα:


ΣΥΡΙΖΑ: 6 έδρες 1.  Μανώλης Γλέζος με 77.841 ψήφους 2.  Σοφία Σακοράφα με 49.985 ψήφους  3.  Δημήτρης Παπαδημούλης με 33.231 ψήφους 4.  Κωνσταντίνα Κούνεβα με 29.339 ψήφους  5.  Γεώργιος Κατρούγκαλος με 28.711 ψήφους 6.  Κώστας Χρυσόγονος με 25.799 ψήφους  7.  Στέλιος Κούλογλου με 21.060 ψήφους 8.  Νικόλαος Χουντής με 19.071 ψήφους 9.  Κρίτων Αρσένης με 14.116 ψήφους  10. Γιάννης Μηλιός με 13.741 ψήφους  11. Σάββας Ρομπόλης με 11.162 ψήφους 12. Σία Αναγνωστοπούλου με 9.905 ψήφους 13. Νίκος Ξυδάκης με 9.433 ψήφους 14. Νικήτας Κανάκης 6.580 ψήφους 15. Γιώργος Κυρίτσης με 6.132 ψήφους  16. Θέμης Κοτσιφάκης με 5.836 ψήφους
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Ιουλίου 2014, 11:25:22
ΟΕΝΓΕ: Βγάζουμε ανακοινώσεις για την Υπατία και το 5ευρο, αλλά όχι για τις απολύσεις των ΓΙ!

Θεσσαλονίκη, 21 Ιουλίου 2014
 
ΔΗΛΩΣΗ

Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών της χώρας έχουν αντιταχθεί με κατηγορηματικό τρόπο στην είσπραξη 5 ευρώ από πολίτες που επισκέπτονται ως ασθενείς Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας της χώρας. Θεωρούμε πως πρόκειται για μέτρο ηθικά και ιατρικά απαράδεκτο, διότι εμποδίζει τους ασθενείς να επισκεφτούν υπηρεσίες υγείας τις οποίες έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα σήμερα, που χιλιάδες οικογένειες δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή και την επιβίωσή τους, αποτελεί πρόκληση να αφαιμάσσεται το πενιχρό τους εισόδημα επειδή είχαν την ατυχία να πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Πρόσφατο έγγραφο (13487-11/7/14) του υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Μόσχου οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, εξαναγκάζοντας τους εξουθενωμένους γιατρούς, διοικητικούς και νοσηλευτικό προσωπικό να μετατρέπονται σε κυνηγούς πεντάευρων προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις των Νοσοκομείων.
Πριν ακόμη ο γιατρός εξετάσει το περιστατικό και αποφανθεί εάν πρόκειται για επείγον ή χρόνιο περιστατικό, ο ασθενής οφείλει σύμφωνα με τον κ. Μόσχου να καταβάλλει τα 5ευρω, ακόμη και στις περιπτώσεις που σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας δεν υποχρεούται. Σύμφωνα με το έγγραφο επακολουθεί κυκεώνας διατυπώσεων και διασταυρώσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα 5ευρά αντιστοιχούν στις εισόδους ασθενών και έπονται έμμεσες απειλές για γιατρούς που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντα ταμία.
Της έκδοσης του παραπάνω εγγράφου ακολούθησαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων προς το προσωπικό ανυπόφορες πίεσεις, προκειμένου να ασχολείται προεχόντως με την είσπραξη χρημάτων. 
 
Διευκρινίζουμε για πολλοστή φορά:
Οι ασθενείς έχουν καταβάλλει την εισφορά τους στο σύστημα υγείας ήδη δύο φορές: μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών και μέσω της φορολογίας. Συνεπώς δεν οφείλουν να πληρώσουν τρίτη φορά την ίδια υπηρεσία.
Ως νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι θα εξετάζουμε όλους τους ασθενείς που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας, χωρίς να ασχολούμαστε εάν κατέβαλαν στο ταμείο το επαχθές μέτρο του εισιτηρίου των 5 ευρώ.   
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 22 Ιουλίου 2014, 12:02:33
Οι καιροί αλλάζουν και επιστρέφω στον κ. Βαρνάβα τα λόγια του (αντικαταστήστε το "Ένωσης Γενικής Ιατρικής" με το ΟΕΝΓΕ, και το "στο Ζαγκλιβέρι" με το "επι θητεία"):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βέβαια όλοι θυμούνται πως ο εν λόγω λαλίστατος κύριος ενώ ήταν στο ΔΣ της Ενωσης Γενικής Ιατρικής κρατούσε το στόμα του ερμητικά κλειστό  όταν διώκονταν -και μάλιστα με απειλή απόλυσης- οι συνάδελφοί του Γενικοί Γιατροί στο Ζαγκλιβέρι. Κανένα κουσούρι δεν είχε βρεί τότε στον ενορχηστρωτή της δίωξης που κρατούσε τη μαγκούρα αντί της μπαγκέτας. Καμιά υποστήριξη δε θυμάμαι να εκδήλωσε η γλαφυρή του πένα για κείνους που απειλούνταν να πεταχτούν στο δρόμο.

Τελικά.... κ. Βαρνάβα, είναι πολύ δύσκολο να μην προφητεύσεις για τον εαυτό σου........
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Gatekeeper στις 22 Ιουλίου 2014, 12:31:22
Έχω την αίσθηση πως οι εξέλιξεις εχουν ήδη δρομολογηθεί.
Νομίζω πως στο τέλος της ημέρας όλοι οι ΓΙ θα ειναι freelancers,
Απλώς μεθοδεύεται σταδιακά και τα αρμόδια νοσοκομείακα το επικροτούν  !!!
Μεταξύ δεν νομίζω πως ειναι άσχημη εξέλιξη ...
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 12 Μαρτίου 2015, 10:39:57
ΟΕΝΓΕ: Αφού η Βαλαβάνη δεν εμπιστεύεται τα δημόσια νοσοκομεία να παραιτηθεί (http://www.trelokouneli.gr/oenge-afou-h-balabanh-den-empisteuetai-ta-dhmosia-nosokomeia-na-paraiththei/)

 Συνέπεια… αριστερών λόγων και έργων, ειδάλλως αποχώρηση από την κυβέρνηση,  ζητεί από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή την επιλογή της να νοσηλευτεί σε μεγάλη ιδιωτική κλινική.
 
«Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν» ήταν η δημόσια σκληρή δήλωση που επιφύλαξε για την συναγωνίστρια του στον ΣΥΡΙΖΑ  ο γιατρός του ΕΣΥ, κ. Βαρνάβας.
 
Επιπλέον, και αφού της εύχεται καλή ανάρρωση, θέτει και το «ηθικής τάξης ζήτημα»  που αφορά τις καταθέσεις της ίδιας και άλλων κυβερνητικών στελεχών σε ξένες τράπεζες. «Οφείλουν να τις επαναπατρίσουν αυτοστιγμεί» δηλώνει κατηγορηματικά.
 
Οι «επιπλοκές» της νοσηλείας της κυρίας Βαλαβάνη

Η κυρία Βαλαβάνη εισήχθη τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης σε ιδιωτική κλινική των βορείων προαστίων, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν την κλινική εικόνα που έτεινε ακόμη και προς την πνευμονία, και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία της.
Όπως πληροφορείται το , η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών πιθανότατα να λάβει εξιτήριο την Πέμπτη καθώς η κατάσταση της υγείας της εξελίχθηκε ικανοποιητικά.
 
«Επιπλοκές» αντίθετα εμφανίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της νοσηλείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του στελέχους της παράταξης.
 
Με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κι ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον ιατρικό κόσμο και στο ΕΣΥ, ο κ. Βαρνάβας, της ευχήθηκε μεν «ταχεία ανάρρωση», της υπενθύμισε δε τις δηλώσεις της «περί πατριωτικού καθήκοντος».
 
«Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Βαλαβάνη κάλεσε πριν δύο εβδομάδες τους πολίτες να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, καταβάλλοντας την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Υπερβολική ηθικολογία σε μία σωστή και αναγκαία προτροπή, θα μπορούσαν να πουν ορισμένοι» γράφει ο κ. Βαρνάβας, στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ.
 
«Προχτές η κυρία Βαλαβάνη αρρώστησε και επέλεξε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Εκτός της ευχής να αναρρώσει οφείλουμε να της υπενθυμίσουμε πως  δικό της «πατριωτικό καθήκον» είναι να εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας» επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, θεωρώντας ότι κάθε άλλη συμπεριφορά και πράξη που δεν δείχνει εμπιστοσύνη των δημόσιων προσώπων προς τις δημόσιες υπηρεσίες και θεσμούς πρέπει να καταλήγει σε απομάκρυνση από το κυβερνητικό τους πόστο.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Μαρτίου 2015, 11:55:47
Καίρια παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για το φλέγον θέμα των Εφημεριών!

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών: Να πάνε σε οφθαλμίατρο οι δικαστές που αθώωσαν τον Παπακωνσταντίνου (http://www.protothema.gr/greece/article/462822/proedros-nosokomeiakon-giatron-na-pane-se-ofthalmiatro-oi-dikastes-pou-athoosan-ton-papakonstadinou/)

«Έβγαλαν "λάδι" τον άνθρωπο που - σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου - έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ», τονίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας

Επείγον «παραπεμπτικό» για οφθαλμολογική εξέταση και, συγκεκριμένα για «διακρίβωση της οπτικής τους οξύτητας», θεωρεί ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας ότι πρέπει να λάβουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, μετά την απόφασή τους να επιβάλλουν στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
 
«Μήπως η  εγχώρια δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπεμφθεί επειγόντως σε οφθαλμίατρο για διακρίβωση της οπτικής της οξύτητας;» διερωτάται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα που διατηρεί.
 
Εκτός της «οφθαλμολογικής εξέτασης» ο κ. Βαρνάβας καλεί τους δικαστές να «κοιτάξουν» την απόφασή τους και να την αντιπαραβάλουν με εκείνη που εξέδωσαν πρόσφατα συνάδελφοί τους εις βάρος δύο ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το μοιραίο περιστατικό με τη 16χρονη Στέλλα την άνοιξη του 2011.
 
«Για τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου το δικαστήριο επέδειξε πρωτοφανή αγριότητα, μη αποδεχόμενο ούτε καν την προσμέτρηση της αμφιβολίας υπέρ των κατηγορουμένων» επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, γνωστός και από τη συνδικαλιστική δράση του στο χώρο του ΕΣΥ με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ επικαλείται δήλωση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η δίκη Παπακωνσταντίνου «...ευτέλισε τον ελληνικό λαό και κόστισε σε αυτόν πολλά εκατομμύρια ευρώ» και σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι «κατά τη γνώμη 5 μελών του Δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της έδρας, ο κατηγορούμενος έπρεπε να αθωωθεί για τη νόθευση εγγράφου λόγω αμφιβολιών!».
 
«Εντέλει οι δικαστές έβγαλαν "λάδι" τον άνθρωπο που - σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου - έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ  και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε από μερίδα του τύπου ως "απόφαση-ντροπή"» παρατηρεί ο κ. Βαρνάβας.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Φεβρουαρίου 2016, 21:51:07
Άλλοτε ήταν λαλίστατος και μύγα να πετούσε, θα γάβγιζε. Σήμερα που γίνονται όργια, τηρεί εκκωφαντική σιωπή.

Στους δήμους οι δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας - Αντιδρά η ΚΕΔΕ (http://www.thestival.gr/society/health/item/223036-stous-dimoys-oi-dapanes-leitoyrgias-ton-dimosion-domon-ygeias-antidra-i-kede)
 Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 18:35

 
Η ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην τροπολογία - ντροπή , όπως τη χαρακτηρίζει, που μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης υποστήριξε πως «δε θα φορτώσουν στην Αυτοδιοίκηση, τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στη δημόσια υγεία».

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αναφέρει πως «η Ν-τροπολογία που προωθεί η Κυβέρνηση συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις" του Υπουργείου Υγείας, στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.). Η Ν-τροπολογία αυτή επιχειρείται να περάσει "στα κρυφά" κι ενώ τα μάτια της κοινής γνώμης είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας που έχει οδηγήσει η σημερινή Κυβέρνηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αποδεικνύει την ανικανότητά της να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος. Επιβεβαιώνει την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της η Κεντρική Κυβέρνηση, στις πλάτες της Αυτοδιοίκησης».
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 11:43:00
Μακάρια αδιαφορία από πάλαι ποτέ συνδικαλιστή της ΟΕΝΓΕ.

Με... έγγραφό του ο Ανδρέας Ξανθός "επιχειρεί" να καταργήσει το νόμο για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο ΕΣΥ! (http://www.ygeia360.gr/en/component/k2/item/20866-me-eggrafo-toy-o-andreas-xanthos-epixeirei-na-katarghsei-to-nomo-gia-to-epidoma-anthygieinhs-ergasias-sto-esy)
Από Βασίλη Βενιζέλο

Με... έγγραφό του ο Ανδρέας Ξανθός "επιχειρεί" να καταργήσει το νόμο για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο ΕΣΥ!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Πειφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζητεί στις 22 Φεβρουαρίου την αναστολή του... νόμου για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΕΣΥ όλης της χώρας, επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση!
 
Να το πούμε με απλά λόγια, ο Ανδρέας Ξανθός "επιχειρεί" με έγγραφό του να καταργήσει νόμο, επειδή κάποια στιγμή στο μέλλον ο νόμος ούτως ή άλλως θα καταργηθεί, λέει...
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 12:09:37
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....ζητεί στις 22 Φεβρουαρίου την αναστολή του... νόμου για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΕΣΥ όλης της χώρας[/b], επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση!....
   Παίρνουν οι γιατροί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας; Προ αρκετών ετών ειδικευόμενος δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (εκτός αν άλλαξε κάτι)... Ή μόνο το παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι; Αν είναι έτσι γιατί να ασχοληθεί η ΟΕΝΓΕ;
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 12:18:19
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....ζητεί στις 22 Φεβρουαρίου την αναστολή του... νόμου για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΕΣΥ όλης της χώρας[/b], επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση!....
   Παίρνουν οι γιατροί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας; Προ αρκετών ετών ειδικευόμενος δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (εκτός αν άλλαξε κάτι)... Ή μόνο το παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι; Αν είναι έτσι γιατί να ασχοληθεί η ΟΕΝΓΕ;

Μα οι γιατροί, ιδιαίτερα οι νοσοκομειακοί, δεν κάνουν επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, αγαπητέ συνάδελφε!
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 12:52:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....ζητεί στις 22 Φεβρουαρίου την αναστολή του... νόμου για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΕΣΥ όλης της χώρας[/b], επειδή, όπως αναφέρει ο ίδιος, επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση!....
   Παίρνουν οι γιατροί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας; Προ αρκετών ετών ειδικευόμενος δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (εκτός αν άλλαξε κάτι)... Ή μόνο το παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι; Αν είναι έτσι γιατί να ασχοληθεί η ΟΕΝΓΕ;
Μα οι γιατροί, ιδιαίτερα οι νοσοκομειακοί, δεν κάνουν επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, αγαπητέ συνάδελφε!
   Και βέβαια. Κάνουν μόνο οι διοικητικοί που ακουμπάνε τα μολυσμένα βιβλιάρια των ασφαλισμένων...  (δεν ξέρω αν παίρνουν πράγματι το επίδομα, το διεκδίκησαν πάντως κάποτε για τον συγκεκριμένο λόγο...)
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: ippocrate στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 13:16:40
Το λαμβάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ,όχι οι ιατροί
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 24 Φεβρουαρίου 2016, 14:41:22
Ούτε οι διοικητικοί το παίρνουν.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Μαρτίου 2016, 23:10:50
Ήταν κάποτε κάποιο ygeianet... (http://www.newsnowgr.com/article/911095/itan-kapote-kapoio-ygeianet-.html)

Ανακοίνωση από Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (Α.Ρ.Σ.Ι., Νυστέρι, Ρ.Ε.Ι., Νέοι ανεξάρτητοι Γιατροί, ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι)

7/3/16

Η κατάντια της ηγεσίας του εναπομείναντος «Μετώπου» (της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους νοσοκομειακούς γιατρούς) πραγματικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Οι λαλίστατοι μέχρι τον Γενάρη του 2015 κ.κ. Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ) και Λειβαδάς (ΕΙΝΑΠ & ΟΕΝΓΕ) όχι μόνο ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΧΝΑ για τα τεκταινόμενα, αλλά έχουν μετατραπεί (κυριολεκτικά …) σε ΕΠΙΠΛΑ του υπουργικού γραφείου του κ. Ξανθού. Τέτοιον “his masters’ voice” κυβερνητικό «συνδικαλισμό» που έφτασε στο σημείο να συγκαλεί … συνεδρίαση της ΟΕΝΓΕ μέσα στο γραφείο του υπουργού (!) με παρόντα και συμμετέχοντα τον ίδιον τον υπουργό (!!) δεν είχε ποτέ τολμήσει ούτε καν κανένας από τους προηγούμενους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές» επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε καν ο Τσούκαλος με τον Λαοπόδη

Δεν θα άξιζε τον κόπο πραγματικά να ασχοληθεί κάποιος με την ΚΑΤΑΝΤΙΑ αυτή (που μόνο θλίψη και πικρό γέλιο προκαλεί …) αν οι κ.κ. της ηγεσίας του «Μετώπου» δεν είχαν το θράσος τώρα εν όψει εκλογών να βγαίνουν κι από πάνω με απίθανα ΨΕΜΑΤΑ και να κάνουν το άσπρο μαύρο σαν Μαυρογιαλούροι προς άγραν ψήφων αφελών ψηφοφόρων, βρίζοντας και θίγοντας ανθρώπους και συλλογικότητες …

Καμαρώστε λοιπόν αυτό το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ. Στην ιστοσελίδα “ygeianet” του κ. Βαρνάβα – που από υγειονομική ιστοσελίδα έχει κι αυτή καταντήσει «παράρτημα» του υπουργείου Υγείας – οι κ.κ. Βαρνάβας και Λειβαδάς γράφουν σήμερα προκειμένου να διαφημίσουν το κυβερνητικό τους ψηφοδέλτιο :

“Την Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιούνται εκλογές στην ΕΙΝΑΠ, εκλογές που έπρεπε να είχαν διενεργηθεί ήδη πριν έναν χρόνο, όταν έληξε η θητεία του ΔΣ. Δυστυχώς εκείνοι που σήμερα σκούζουν, καταγγέλλουν και εγκαλούν τους πάντες φρόντιζαν να κωλυσιεργούν συστηματικά, με αποτέλεσμα να κλειδώσει ακόμη κι ο τραπεζικός λογαριασμός της ΕΙΝΑΠ και να κινδυνεύει η μεγαλύτερη Ένωση Γιατρών από ασφυξία.

Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αθήνα και τον Πειραιά καλούνται την Πέμπτη να επιλέξουν από μια πλειάδα συνδυασμών, πολλοί εκ των οποίων συγκαλύπτουν πίσω από αφόρητους βερμπαλισμούς την αδυναμία να δώσουν προοπτική στα ζητήματα που ταλανίζουν ειδικευμένους και ειδικευόμενους συναδέλφους.

Η επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας αποτελεί αναμφίβολα το κρισιμότερο κριτήριο της ψήφου των συναδέλφων. Μόνο μια νέα κλαδική συμφωνία, που περιλαμβάνει 6000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου και σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, μπορεί να σταθεροποιήσει το ΕΣΥ που καταρρέει και να δώσει προοπτική στους παλιότερους συναδέλφους που έχουν χάσει το κουράγιο τους και στους νέους συναδέλφους που φεύγουν πρόσφυγες στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.”

Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1) Όσοι ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ των κ.κ. Βαρνάβα, Λειβαδά κλπ που έγιναν από την μια στιγμή στην άλλη φερέφωνα του υπουργείου Υγείας, «σκούζουμε» και είμαστε … «βερμπαλιστές». (!). «Σκούζουμε» γιατί βλέπουμε πως συνεχίζονται ακριβώς τα ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ στα νοσοκομεία, στους μισθούς μας, στις συνθήκες εργασίας μας, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των νέων γιατρών … Είμαστε «αφόρητοι» όλοι εμείς που εξοργιζόμαστε με τις ευρωμνημονιακές κωλοτούμπες της κυβέρνησης αλλά και με τις αντίστοιχες κωλοτούμπες της ηγεσίας του εναπομείναντος «Μετώπου» (λέμε «εναπομείναντος», αφού ως γνωστό οι σύντροφοι-συναγωνιστές της Ρ.Ε.Ι. έχουν από καιρό διαχωρίσει πλήρως την θέση τους και συμμετέχουν στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή ισότιμα μαζί με τις άλλες συλλογικότητες και τους ανεξάρτητους γιατρούς). Είμαστε «βερμπαλιστές» (!!) γιατί ΔΕΝ ΧΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΜΑΣ όπως έκαναν οι κ.κ. Βαρνάβας, Λειβαδάς και το παρεάκι τους, αλλά εξακολουθούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα …

2) Οι κ.κ. Βαρνάβας, Λειβαδάς κλπ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ όσον αφορά την δυσλειτουργία της ΕΙΝΑΠ (!). Ποιοί ? Αυτοί που το 2013 μοίρασαν με την ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και την ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) τις καρεκλίτσες στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ (!!). Που το ίδιο χρονικό διάστημα είχαν επίσης μοιράσει με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις καρεκλίτσες ΚΑΙ στο προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αλλά ΚΑΙ στο προεδρείο του ΠΙΣ, με την λογική «κράτα με να σε κρατώ» να σου κάνω πλατούλες τώρα που κυβερνάει το κόμμα σου, για να μου κάνεις κι εσύ πλατούλες όταν θα κυβερνά το δικό μου. Από ΠΟΙΟΥΣ ζητάτε ευθύνες αγαπητοί κ.κ. Βαρνάβα και Λειβαδά για τις δυσλειτουργίες της ΕΙΝΑΠ ? Εσείς δεν συμπροεδρεύατε μαζί με την ΝΔ ? Εσείς δεν ψηφίσατε τους εκπροσώπους της ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) για τις θέσεις προέδρου και ταμία ??? Μην μας τα λέτε έτσι τώρα, γιατί δεν θα μπορούμε πλέον να κρατάμε τις κοιλιές μας από τα γέλια, αλλά θα πάθουμε καμία οξεία ομφαλοκήλη και μαύρο φίδι που μας έφαγε αφού η κυβέρνησή σας ακολουθώντας την καταστροφική πολιτική των προκατόχων σας έχει ΡΗΜΑΞΕΙ τα δημόσια νοσοκομεία …

3) Η τελευταία παράγραφος όμως του … editorial είναι αυτή που βγάζει το περισσότερο γέλιο. Οι κ.κ. Ξανθός, Βαρνάβας και Λειβαδάς παραπλανητικά εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει κάτι να ψελλίζουν για «νέα συλλογική σύμβαση». Να ξεχάσουμε δηλαδή την υπερεντατικοποίηση της εργασίας και την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων, την ανεργία των νέων γιατρών, τις ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες αμοιβών και απασχόλησής μας, τα απίστευτα χάλια των νοσοκομείων μας κλπ, κλπ, και να συρθούμε σε έναν ατέρμονα διάλογο κουφών με τον κ. Ξανθό για … «νέα συλλογική σύμβαση». ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ κ.κ. Ξανθέ, Βαρνάβα και Λειβαδά ?? ? Την … παλιά την ξεχάσατε ? Γιατί ?? ?? Υπάρχει συλλογική σύμβαση της ΟΕΝΓΕ με την πολιτεία εδώ και πάνω από 7 χρόνια, από τον Δεκέμβρη του 2008, την οποία η πολιτεία ΟΥΔΕΠΟΤΕ την εφάρμοσε, παραβιάζοντας την υπογραφή της. Και αυτή η συλλογική σύμβαση τα γράφει όλα : μισθούς διπλάσιους από τους σημερινούς, χιλιάδες νέες προσλήψεις Επιμελητών Β, ανώτατο όριο 7 εφημεριών τον μήνα για τους ειδικευόμενους, ρεπό μετά από κάθε εφημερία, δημοκρατία στην επιστημονική ιεραρχία και διοίκηση των τμημάτων, κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού-μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου της διαπλοκής – διαφθοράς, κλπ, κλπ … Και εκτός από τις υπογραφές των κ.κ. Βαρνάβα και Λειβαδά, αυτή η συλλογική σύμβαση φέρει και την υπογραφή του ίδιου του υπουργού του κ. Ξανθού, που τότε ήταν κι αυτός μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ … ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ κ.κ. κυβερνητικοί : κάντε 2000 προσλήψεις Επιμελητών Β το επόμενο εξάμηνο + άλλες 4000 αμέσως μετά σύμφωνα με τις ανάγκες, ξαναφέρτε τους μισθούς μας στο επίπεδο των πρώτων μηνών του 2010, απαγορέψτε σε διάφορους λαμογιοαρχιδιευθυντάδες και λαμογιοδιοικητάδες να εξαναγκάζουν τους ειδικευόμενους σε 8, 10, 11 ή και περισσότερες εφημερίες τον μήνα, κλπ, κλπ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ η συλλογική σύμβαση που έχετε και οι τρεις ήδη υπογράψει, και αφήστε τα ΨΕΜΑΤΑ και τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» …

Γιατί καλό το γέλιο, αλλά πρέπει κάποτε να σοβαρευτείτε και λίγο …
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: GirousisN στις 11 Μαρτίου 2016, 09:35:35
Αποτελέσματα εκλογών της ΕΙΝΑΠ. Ότι είναι καλά για το Βαρνάβα δεν το λες. ;)

Έδρες : ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 4
            Ενωτικό Κίνημα (ΑΡΣΙ) 3
            ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 3
            Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 2
            ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ 1
            ΑΙΚ (ανεξ) 1 – ΑΙΣ (ανεξ) 1

http://www.docmed.gr/ekloges-gia-ds-inap-apotelesmata/ (http://www.docmed.gr/ekloges-gia-ds-inap-apotelesmata/)
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 11 Απριλίου 2016, 11:31:00
Πάμε λίγο να ξυλεύσουμε την πεσούσα δρυ...

(...που όμως μας πούλησε πολύ σανό, να τα λέμε κι αυτά.)




Ανατροπή στην ΟΕΝΓΕ! (http://virus.com.gr/anatropi-stin-oenge/)

Την «πλάτη» στο Μέτωπο που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «γύρισαν» οι νοσοκομειακοί γιατροί στο 9ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που πραγματοποιήθηκε στις 8,9 και 10 Απρίλη στην Αθήνα.

Προφανώς απογοητευμένοι από την αναντίστοιχη – σε σχέση με την επίθεση που συνεχίζουν να δέχονται τα δικαιώματά τους και η δημόσια Υγεία – στάση της ηγεσίας στην Ομοσπονδία, οι σύνεδροι με την ψήφο τους υποβίβασαν την παράταξη στην 3η θέση, από την 1η που είχε καταλάβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες (2013), για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ. Πιο συγκεκριμένα, το Μέτωπο έλαβε 49 ψήφους σε σύνολο 201ός ψηφισάντων (200 έγκυρα) έναντι 80 ψήφων σε σύνολο 253ών ψηφισάντων (250 έγκυρα) που είχε λάβει το 2013, καταλαμβάνοντας τελικά 7 έδρες από 9 που είχε πριν.

Ανίκανες να εκφράσουν τις διαθέσεις του κλάδου αποδείχθηκαν, στο μεταξύ, οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ και Συμπαράταξη Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, που στηρίζονται από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αντίστοιχα, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ψήφους και έδρες.

Στην 1η θέση και για πρώτη φορά στα χρονικά της Ομοσπονδίας, βρέθηκε η ΔΗΠΑΚ που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, με 53 ψήφους και 7 έδρες έναντι 41ός ψήφων και 4 εδρών που είχε το 2013.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, επικεφαλής της παράταξης, δήλωσε στο Virus:

«Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών στο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης των νοσοκομειακών γιατρών. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, συνολικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει δύσκολη. Ο γενικότερος συσχετισμός δύναμης είναι αρνητικός και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ταυτόχρονα με την πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την απαλλαγή από τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης σε κάθε νοσοκομείο, να δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, να συγκροτηθούν νέες που δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης και όρος για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Χαιρετίζουμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς που ανέδειξαν τη ΔΗΠΑΚ σε πρώτη δύναμη. Δεν είναι μικρό πράγμα. Όλοι και όλες στη 48ωρη απεργία».

Στη 2η θέση βρέθηκε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που στις προηγούμενες εκλογές (2013) είχε λάβει 42 ψήφους και 4 έδρες, ενώ σε αυτές τις εκλογές πήρε 52 ψήφους και 7 έδρες, κατεβαίνοντας από κοινού με την Κίνηση για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ που το 2013 συμμετείχε ως ξεχωριστή παράταξη, παίρνοντας τότε 10 ψήφους και 1 έδρα. ε

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχουν ως εξής:

Ψηφοδέλτιο   Ψήφοι   Έδρες
ΔΗΠΑΚ   53   7
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ   52   7
ΜΕΤΩΠΟ   49   7
ΔΗΚΝΙ   38   4
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ   13   2
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, το νέο ΓΣ θα συνέλθει σε 10 μέρες προκειμένου να συγκληθεί σε σώμα.

Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του κλάδου στην ΑΔΕΔΥ, τα αποτελέσματα* αντίστοιχα έχουν ως εξής:

Ψηφοδέλτιο   Αντιπρόσωποι
ΔΗΠΑΚ   7 (60 ψήφοι)
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ   6 (49 ψήφοι)
ΜΕΤΩΠΟ   5 (44 ψήφοι)
ΔΗΚΝΙ   4 (33 ψήφοι)
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ   1 (13 ψήφοι)
* Ψήφισαν 200. Έγκυρα 195.
Τίτλος: Απ: Ο Βαρνάβας και το κουσούρι του....
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Απριλίου 2016, 00:12:27
(http://s3.postimg.org/bt7gxuslf/addtext_com_Mj_Mw_Nz_Iw_Mz_A4_Mzk.jpg) (http://postimage.org/)
image hosting gif (http://postimage.org/)