Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: NewGP στις 28 Μαρτίου 2016, 17:45:35

Τίτλος: παραίτηση από αγροτικό πριν την έναρξη
Αποστολή από: NewGP στις 28 Μαρτίου 2016, 17:45:35
Γνωρίζει κανείς τι γίνεται εάν αγροτικός παραιτηθεί πρίν ή μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων (και πριν βγει το ΦΕΚ διορισμού); Τοποθετείται στη θέση του επιλαχών ή μένει κενή η θέση;
Τίτλος: Απ: παραίτηση από αγροτικό πριν την έναρξη
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 28 Μαρτίου 2016, 18:36:53
Νομίζω δε βγαίνει ΦΕΚ αλλά υπουργική απόφαση που αναρτάται στη Διαύγεια.
Όταν παραιτηθεί αφού βγουν τα οριστικά αποτελέσματα (ή απλά δεν παρουσιαστεί να αναλάβει υπηρεσία) σίγουρα δεν πάει άλλος στη θέση και η θέση προκηρύσσεται ξανά.
Όταν παραιτηθεί πριν την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων αλλά μετά την έκδοση των προσωρινών δεν ξέρω τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση. Επειδή η αναπλήρωση από άλλον (ο οποίος όμως μπορεί να έχει πάρει άλλο ιατρείο από το οποίο θα φύγει κοκ) μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο αλλαγών είναι πιο μπερδεμένο.
Τίτλος: Απ: παραίτηση από αγροτικό πριν την έναρξη
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 28 Μαρτίου 2016, 22:08:12
Εξ όσων έχω καταλάβει το Ιατρείο παραμένει κενό.
Παρά τις μεγάλες χρονικές περιόδους ανάμεσα σε δηλώσεις-προσωρινά-μόνιμα, δεν υπάρχει η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ευελιξία στο Υπουργείο να διοριστεί ο επόμενος.

Το ζήτημα είναι και ποιός επόμενος ;
Στα περισσότερα Ιατρεία πηγαίνει ο ένας κι μοναδικός ενδιαφερόμενος Ιατρός που τα δήλωσε, ενώ π.χ οι μηδενισμένοι (παραιτηθέντες προηγούμενων προκηρύξεων) παίρνουν όποιο Ιατρείο μείνει.

Ίσως να μπορούσαν κάποιοι που επείγονται να πάρουν Ιατρείο όπως κι να έχει, να μπορούν εκτός των 5 προτιμήσεών τους (και σε περίπτωση που μείνουν εκτός Ιατρείου κι το επιθυμούν) να παίρνουν όποιο Ιατρείο κενωθεί απ΄την επικράτεια.
Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα να το βάλουν ως επιλογή στις επόμενες προκηρύξεις, το ζήτημα είναι αν στο Υπουργείο προτίθενται να τρέξουν ταχύτατα την διαδικασία κένωση-διορισμός επόμενου Ιατρού, πράγμα για το οποίο δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι έχουν την διάθεση να το κάνουν.