Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 25 Ιουλίου 2009, 09:13:52

Τίτλος: Πώς ξέρουμε για ποιο μήνα μας πλήρωσε ο ΟΠΑΔ;
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Ιουλίου 2009, 09:13:52
Εργάζομαι ως ιδιώτης Ιατρός στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια περίπου, με σύμβαση και με τον ΟΠΑΔ, και μέχρι τώρα τουλάχιστον αδυνατούσα να καταλάβω μέχρι ποιο μήνα μας έχει πληρώσει ο ΟΠΑΔ.
 
Ο λόγος είναι ότι ο ΟΠΑΔ μας πληρώνει πάντα αρκετούς μήνες καθυστερημένα, το ποσό που μας βάζει δεν είναι ίδιο με το ποσό που γράφουμε εμείς οι ιδιώτες Ιατροί στην απόδειξη που δίνουμε στον ΟΠΑΔ γιατί παρακρατά και τον φόρο, και φυσικά δεν γράφει όταν μας καταθέτει τα λεφτά στον λογαριασμό μας, μια σημείωση στην τράπεζα που να λέει για ποιού μήνα πληρωμή αντιστοιχεί το κατατεθέμενο ποσό πράγμα που θα έλυνε το όλο πρόβλημα.

Τώρα πάντως ένας πιο έμπειρος ιδιώτης συνάδελφος μου έδωσε μια λύση η οποία απαιτεί κάποια προεργασία και χρόνο αλλά είναι τέλος πάντων μια λύση:
Ο ΟΠΑΔ καταθέτει τα χρήματα στην τράπεζα Πειραιώς. Κάνουμε λοιπόν μια αίτηση στην Τράπεζα Πειραιώς ώστε να μας στέλνουν sms κάθε φορά που μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό μας. Έχουμε ένα τετράδιο όπου γράφουμε την ημερομηνία που μπήκαν τα χρήματα και το ποσό που καταθέσαν. Με απλή μέθοδο των τριών, και υπολογίζοντας ότι ο φόρος που παρακρατείται είναι περίπου 23,5% με 24% βρίσκουμε πόσο είναι το ποσό που χρεώσαμε αρχικά τον ΟΠΑΔ στην απόδειξη που του κόψαμε. Από εκεί βρίσκουμε για ποιο μήνα μας πλήρωσε ο ΟΠΑΔ γιατί πάνω στην απόδειξη που κόψαμε στον ΟΠΑΔ, εμείς το γράφουμε για ποιο μήνα ζητάμε να πληρωθούμε.