Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: anastasios theodoridis στις 9 Μαρτίου 2011, 16:43:10

Τίτλος: Λίστες Αναμονής Ειδικοτήτων: Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και ΦΙΑΠ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 9 Μαρτίου 2011, 16:43:10
Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας γνώση για τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67 του  Νόμου 3918/11 που αφορούν τις ειδικότητες ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα κάτωθι:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αρχείο με το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Ανακοίνωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (http://www.patt.gov.gr/main/attachments/2641_eidikotites_9-3.doc)

ΘΕΜΑ  Εφαρμογή Αρθρου 67 του Νόμου 3918/11 (ΦΕΚ 31/Α/02-03-11)
                                                                   
                                                             <<Άρθρο 67 >>
Ειδικότητα Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και    Αποκατάστασης

           1. Η παρ. 8 του άρθρου 25 του ν. 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α’)  αντικαθίσταται από την έναρξη ισχύος της ως εξής:  «8. Η άσκηση των ιατρών για την απόκτηση τίτλου των ιατρικών ειδικοτήτων Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, θα πραγματοποιείται στα νοσοκομεία που έχουν αναγνωριστεί να χορηγούν άσκηση στις ειδικότητες αυτές, με ενιαία τοποθέτηση, συμπεριλαμβανομένων των προκαταρκτικών σταδίων. Η άσκηση των ιατρών στα επιμέρους της κύριας ειδικότητας τμήματα θα πραγματοποιείται σε οποιαδήποτε χρονική φάση της όλης ειδίκευσης, με ευθύνη των οικείων επιστημονικών διευθυντών.»
            2. Η υπ’ αριθμ. Υ7α/Γ.Π. οικ. 115169/09 (ΦΕΚ 1815 Β’) υπουργική απόφαση «Άσκηση των ιατρών για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας της Νευρολογίας, της Ψυχιατρικής και λοιπές ειδικότητες» καταργείται από έναρξη ισχύος της
3. Μεταβατικές διατάξεις: Όλοι οι ιατροί των οποίων οι αιτήσεις για ειδίκευση εκκρεμούσαν κατά τις 2-8-2010 στα κύρια στάδια των ειδικοτήτων Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα τοποθετηθούν για συνέχιση της ειδίκευσής τους σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους στο προηγούμενο στάδιο ειδίκευσης. Όπου  το προηγούμενο στάδιο πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα του ενός μέρη, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία   υποβολής της αίτησης στο πρώτο μέρος του σταδίου αυτού. Ανά 15 εργάσιμες ημέρες από δημοσιεύσεως του παρόντος,   θα υποβάλλουν αιτήσεις, στις αρμόδιες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, προκειμένου να λάβουν σειρά προτεραιότητας στην κύρια ειδικότητα, για ενιαία τοποθέτηση:
         Α) Οι ιατροί που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για ειδίκευση στο δεύτερο στάδιο της ειδικότητας ή στο τρίτο για αυτούς που αποβλέπουν στην απόκτηση του τίτλου της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής αυτών των αιτήσεων.
         Β) Οι ιατροί που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο ειδίκευσης ή δεύτερο για τη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής αυτών των αιτήσεων.
         Γ) Οι γιατροί που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο ειδίκευσης στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής αυτών των αιτήσεων.
         Δ) Οι ιατροί των οποίων οι αιτήσεις υπεβλήθησαν για το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο των ειδικοτήτων Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης μετά τις 2-8-2010, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής αυτών των αιτήσεων.
Σε περίπτωση που εκκρεμεί αίτηση ιατρού για συνέχιση της άσκησής του σε προκαταρκτικό στάδιο, θα λάβει σειρά προτεραιότητας στην κύρια ειδικότητα σύμφωνα με την  ημερομηνία υποβολής της αίτησής του για ειδίκευση στο πρώτο μέρος του προκαταρκτικού σταδίου.
           
             Η υπηρεσία μας λαμβάνοντας γνώση για τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67 του  Νόμου 3918/11 που  αφορούν τις ειδικότητες ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ σας ενημερώνει για τα κάτωθι

              ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ
              Κατόπιν νέας τροποποίησης του μηχανογραφικού μας συστήματος θα διακρίνετε στις λίστες αναμονής 2 νέες στήλες.
              Η πρώτη στήλη αναγράφει το μήνυμα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και αριθμείται από το 1 ως το 5 ως εξής   
             ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5- Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για τα κύρια στάδια των επίμαχων ειδικοτήτων την 02-08-10
             ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4- Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για ειδίκευση στο δεύτερο στάδιο της ειδικότητας (τρίτο για την Φυσική Ιατρική) την 02-08-10
             ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3- Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για ειδίκευση στο πρώτο προκαταρκτικό στάδιο της ειδικότητας (δεύτερο για την Φυσική Ιατρική) την 02-08-10
             ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2- Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για ειδίκευση στο πρώτο προκαταρκτικό στάδιο της  Φυσικής Ιατρικής την 02-08-10
             ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1- Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους υπεβλήθησαν  για το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο των επίμαχων ειδικοτήτων μετά  την 02-08-10
             Η δεύτερη στήλη αναγράφει το μήνυμα  ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ και αφορά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (πρώτου η επόμενου σταδίου  ειδίκευσης βάση της οποίας θα γίνει η κατάταξη-ανάλογα με την περίπτωση).
            Σε πρώτη φάση για την κατηγορία 5 δεν θα αναγράφονται ημερομηνίες αρχαιότητας και η κατάταξη  των αιτήσεων θα είναι τυχαία ώσπου η υπηρεσία μας να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε ειδικευόμενο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ.Υγείας. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες με το ξεκίνημα των αιτήσεων θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση  της στήλης αρχαιότητας .

          Με την έναρξη των αιτήσεων θα διαγραφούν σταδιακά
          1.Ολες οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην υπηρεσία μας μετά την 02-08-10 για οποιοδήποτε στάδιο ειδίκευσης των επίμαχων ειδικοτήτων   
          2.Ολες οι αιτήσεις που εκκρεμούσαν στην υπηρεσία μας  την 02-08-10 για οποιοδήποτε προκαταρκτικό στάδιο ειδίκευσης των επίμαχων ειδικοτήτων
          3.Σε περίπτωση που ιατρός άλλαξε λίστα μετά την 02-08-10 για κύριο στάδιο ειδίκευσης η αίτηση του θα επανέλθει στην λίστα που ήταν την 02-08-10.(εκτός της περίπτωσης που πλέον επιδιώκει πλέον διαφορετική ειδικότητα από τις επίμαχες)
               
          ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
            ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4-  ΑΠΌ 03-03 ΩΣ 24-03
            ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3-  ΑΠΟ 28-03 ΩΣ 15-04
            ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2-  ΑΠΟ 18-04 ΩΣ  10-05
            ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1-  ΑΠΟ 11-05 ΩΣ  31-05
Διευκρινίζουμε ότι
 1.Οσοι ανήκουν στην κατηγορία 5 δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

2.Μετά το πέρας του μεταβατικού σταδίου δεν ισχύει πλέον  κριτήριο αρχαιότητας για την κατάταξη στις λίστες και οποιαδήποτε νέα εγγραφή σε λίστα ακολουθεί το κριτήριο της προτεραιότητας.
             
   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

   1.Οι ιατροί που επιδιώκουν μια από τις επίμαχες ειδικότητες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν 2 αιτήσεις για το τελικό στάδιο ειδίκευσης μια σε νοσοκομείο που χορηγεί πλήρη ειδίκευση και μια σε νοσοκομείο που χορηγεί μερική ειδίκευση. Ειδικότερα
         Α.Οι ιατροί που αρχικά επιδίωκαν την ειδικότητα της ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ- και έχουν ασκηθεί στο προκαταρκτικό στάδιο της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  (18 μήνες ειδίκευση)- και στην πορεία άλλαξαν τελική ειδικότητα επιδιώκοντας πλέον την ειδικότητα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ως κύρια ειδικότητα θα πρέπει να επιλέξουν για μερική ειδίκευση νοσοκομείο που είναι αναγνωρισμένο να χορηγεί πάνω από 18 μήνες ειδίκευση.
         Β.Οι ιατροί που αρχικά επιδίωκαν την ειδικότητα της ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ- και έχουν ασκηθεί στο προκαταρκτικό στάδιο της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  (6 μήνες ειδίκευση)- και στην πορεία άλλαξαν τελική ειδικότητα επιδιώκοντας πλέον την ειδικότητα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ως κύρια ειδικότητα θα πρέπει να επιλέξουν για μερική ειδίκευση νοσοκομείο που είναι αναγνωρισμένο να χορηγεί πάνω από 6 μήνες ειδίκευση.
         Γ.Οι ιατροί που αρχικά επιδίωκαν την ειδικότητα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ- και έχουν ασκηθεί στο προκαταρκτικό στάδιο της ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ  (1 έτος ειδίκευση)- και στην πορεία άλλαξαν τελική ειδικότητα επιδιώκοντας πλέον την ειδικότητα της ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ως κύρια ειδικότητα θα πρέπει να επιλέξουν για μερική ειδίκευση νοσοκομείο που είναι αναγνωρισμένο να χορηγεί πάνω από 1 έτος ειδίκευση.
         Δ .Οι ιατροί που αρχικά επιδίωκαν την ειδικότητα της ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ- και έχουν ασκηθεί στο προκαταρκτικό στάδιο της ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ  (6 μήνες ειδίκευση)- και στην πορεία άλλαξαν τελική ειδικότητα επιδιώκοντας πλέον την ειδικότητα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ως κύρια ειδικότητα θα πρέπει να επιλέξουν για μερική ειδίκευση νοσοκομείο που είναι αναγνωρισμένο να χορηγεί πάνω από 6 μήνες ειδίκευση.
   2.Οι ιατροί με την κατάθεση των αιτήσεων τους θα προσκομίσουν και θα υποβάλλουν 2 Υπεύθυνες Δηλώσεις (σε περίπτωση που θα διαλέξουν νοσοκομεία αρμοδιότητας μας και για μερική και για πλήρη ειδίκευση) όπου θα αναφέρουν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης βάση της οποίας θα καταταχθούν
   3.Οι ιατροί που  εκκρεμούν  2 αιτήσεις τους  στην υπηρεσία μας-χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού τους για μία από αυτές- δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον δικαιολογητικά-εκτός από τις 2 Υπεύθυνες Δηλώσεις.
   4.Οι ιατροί που εκκρεμεί αίτηση τους για 6 μήνες ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (1Ο προκαταρκτικό στάδιο ειδίκευσης) έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το αρχικά δηλωθέν κύριο στάδιο ειδίκευσης-δεν μπορεί δηλαδή ένας ιατρός που δήλωσε αρχικά ότι επιδιώκει την ειδικότητα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ να δηλώσει τώρα κύρια ειδικότητα ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.
   5.Την τελευταία μέρα προθεσμίας κάθε περιόδου η υπηρεσία θα πάψει να δέχεται αιτήσεις αυστηρά στις 15.00.Σε περίπτωση που αποσταλεί αίτηση με FAX την  τελευταία ημέρα και η αναγραφόμενη ώρα αποστολής είναι μετά τις 15.00 η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή-προσοχή λοιπόν η συσκευή fax που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σωστά ρυθμισμένη. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
             1Για τους ιατρούς που έχουν υποβάλλει διαδοχικές αιτήσεις για το προκαταρκτικό στάδιο θα ληφθεί υπόψη για την κατάταξη τους ημερομηνία υποβολής της αίτηση τους που εκκρεμούσε την 02-08-10 και όχι τυχόν προγενέστερη. (Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις κάθε νέα αίτηση σε αντίστοιχο στάδιο ειδίκευσης ακυρώνει αυτοδίκαια την προηγούμενη –συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαγεγραμμένες αιτήσεις ως κριτήριο αρχαιότητας) .Σε περίπτωση που υπέβαλαν νέα αίτηση για προκαταρκτικό στάδιο μετά την 02-08-10 θα ισχύσει σαν κριτήριο αρχαιότητας η προγενέστερη αίτηση που εκκρεμούσε την 02-08-10 γιατί με τη νέα νομοθετική ρύθμιση επανερχόμαστε στο καθεστώς που ίσχυε στις  λίστες την 02-08-10  και ακυρώνονται όλες οι μεταγενέστερες αιτήσεις.
             2.Για τους ιατρούς που πριν της 02-08-10 άλλαξαν τον αιτούμενο χρόνο ειδίκευσης τους σε προκαταρκτικό στάδιο με αποτέλεσμα να αλλάξουν και τελική ειδικότητα .θα ληφθεί υπόψη για την κατάταξη τους η αρχική ημερομηνία υποβολής της  αίτησης  που τροποποίησαν.
             3.Για τους ιατρούς που επιδιώκουν την απόκτηση ειδικότητας της ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και την 02-08-10 εκκρεμούσαν παράλληλα 2 αιτήσεις τους για το δεύτερο και τρίτο στάδιο ειδίκευσης θα ληφθεί υπόψη για την κατάταξη τους η αρχαιότερη ημερομηνία υποβολής αίτησης ανάμεσα στις δύο.
              4.Για τους ιατρούς που έχουν αναγνωρίσει στάδιο ειδίκευσης από το ΚΕ.Σ.Υ. ή με πιστοποιητικό ειδίκευσης από την Κύπρο χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτηση για το συγκεκριμένο στάδιο ειδίκευσης ισχύει σαν αρχαιότητα η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού της αναγνώρισης ή  του πιστοποιητικού από την Κύπρο αντίστοιχα
              5.Για τους ιατρούς που επιδιώκουν την απόκτηση των ειδικοτήτων ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ και ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ σε περίπτωση που δεν υπέβαλαν αίτηση για το πρώτο προκαταρκτικό στάδιο αλλά κατευθείαν για το δεύτερο και τρίτο(και τέταρτο για την ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ) κάνοντας χρήση των διατάξεων περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας από την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ισχύει σαν αρχαιότητα αυτού του σταδίου η πρώτη μέρα μετά την ολοκλήρωση του αγροτικού.
             6.Για τους ιατρούς-που επιδιώκουν ειδικότητα 3 σταδίων-και είχαν αναγνωρίσει το δεύτερο στάδιο ειδίκευσης  από το ΚΕ.Σ.Υ.ή με πιστοποιητικό από Κύπρο- με αποτέλεσμα κατόπιν του διορισμού τους στο πρώτο προκαταρκτικό στάδιο να δηλώσουν απευθείας το κύριο στάδιο ειδίκευσης σαν αρχαιότητα θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης του πρώτου προκαταρκτικού σταδίου.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

     Στην περίπτωση που ιατροί δεν αναγνωρίζουν την περίπτωση τους σε μια από τις κατηγορίες του Αρθρου 67 να προσέλθουν και να υποβάλλουν αιτήσεις στην υπηρεσία μας κατά την πρώτη περίοδο.Μετά την κατάθεση των αιτήσεων θα γίνουν  εξατομικευμένα ερωτήματα για κάθε περίπτωση στο Υπ.Υγείας..Είναι πιθανό τελικά αυτές οι αιτήσεις ή να απορριφθούν ή να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό κριτήριο κατάταξης (από το αρχικό που θα εφαρμόσει η υπηρεσία μας σύμφωνα με  δική της εκτίμηση) .ή οι αιτήσεις να καταταγούν μαζί με αιτήσεις  επόμενης κατηγορίας.Θα δεχτούμε τις αιτήσεις στην πρώτη περίοδο ώστε να υπάρχει ευχέρεια εφαρμογής οποιουδήποτε σεναρίου.
     
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

     
     .Μετά την οριστικοποίηση κάθε λίστας και για όλες τις κενωθείσες θέσεις μετά την 02-08-10 η υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε νέες προτάσεις για την κάλυψη αυτών των θέσεων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό ιατροί που είναι αυτή την στιγμή υπό διορισμό να επανέλθουν στην λίστα αναμονής και να προταθούν άλλοι στην θέση τους .Θα ακολουθηθεί αυστηρά η αλφαβητική σειρά των νοσοκομείων όπως αναγράφονται στον συγκεντρωτικό πίνακα δηλ. από το ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ως το 7ο ΙΚΑ και για όσα από αυτά χορηγούν κάποια από τις επίμαχες ειδικότητες.
   
                                                                                                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


                                                                                                      ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τίτλος: Απ: Λίστες Αναμονής Ειδικοτήτων: Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και ΦΙΑΠ
Αποστολή από: dr.Who στις 12 Μαρτίου 2011, 22:34:52
Καλησπέρα..  :)
Το 1ο μου post στο forum και αφού πρώτα ευχαριστήσω για τις πληροφορίες, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί υπεύθυνη απάντηση δεν βρήκα εως τώρα..
Είμαι ειδικευόμενος Ψυχιατρικής σε αναμονή, έχω ολοκληρώσει το 6μηνο της παθολογίας με το αγροτικό( 26/4/2010) και έχω 2 αιτήσεις, μια για νευρολογία(το 2ο μέρος, ημερομηνία κατάθεσης 27/5/2010) και 1 για ψυχιατρική.
Διαβάζοντας το κείμενο (ουσιαστικά την ενημέρωση σχετικά με το νόμο απο την Περιφέρεια Αττικής ) σ΄αυτό το topic θεωρώ ότι υπάγομαι στην
     ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 - Οι ιατροί  που οι αιτήσεις τους εκκρεμούσαν για ειδίκευση στο δεύτερο στάδιο της ειδικότητας (τρίτο για την Φυσική Ιατρική) την 02-08-10
Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με καποιους υπεύθυνους σε νομαρχίες που με ενδιαφέρει να δηλώσω και μου ανέφεραν πώς θα πρεπει να στείλω εκτος από τα χαρτιά που ζητούσαν πριν (πτυχίο κτλ) και μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρω εγώ σε ποιά κατηγορία ανήκω, αφού αυτοί δεν ήταν σίγουροι.
Που μπορώ να απευθυνθώ για να επιβεβαιώσω σε ποιά κατηγορία ανήκω ;

Δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση σχετικά με το αν η συνέχεια της εκπαίδευσης θα πρέπει να αρχίσει σε ένα νοσοκομείο που δίνει πλήρη ειδικότητα και (πιθανώς μπορεί) να ολοκληρωθεί σε κάποιο άλλο που δίνει τμήμα, πχ 1 έτος, ή αν μπορεί να ξεκινήσει αντίστροφα από κάποιο νοσοκομείο που δίνει πχ 1 έτος και να ολοκληρωθεί αργότερα κάπου που θα δίνει πλήρη. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά ;
Χωρίς κάποια διευκρίνηση θεωρώ ότι θα μπορούσα να δηλώσω όπως δω ότι με βολεύει..  ::)

Ευχαριστώ για όποια πληροφορία δώσετε  ;)