Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: deleteduser στις 28 Απριλίου 2013, 23:06:49

Τίτλος: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: deleteduser στις 28 Απριλίου 2013, 23:06:49
Για να ομορφαίνουν τα Σ/Κ μας: http://www.taxydromos.gr/article.php?id=78525&cat=1#.UX2Ax0pNZIA

Και η απάντησή μας:  

Όσον αφορά στο δημοσίευμά σας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

-   Από την αρχή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρατηρούνται συνεχείς ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (χαρτιά Α4 και μελάνια εκτυπωτών). Το πρόβλημα αυτό απασχολεί όλα τα ιατρεία της περιοχής του Αλμυρού και κάποιες φορές αφορά και στο ίδιο το κέντρο υγείας. Το γεγονός αυτό μπορούν να σας επαληθεύσουν το σύνολο των συναδέλφων, αλλά και οι υπεύθυνοι διοικητικοί υπάλληλοι και ο κόσμος που εξυπηρετούμε καθημερινά.
-   Στις διαρκείς οχλήσεις προς τους διοικητικούς υπεύθυνους προμήθειας υλικών η απάντηση που παίρνουμε είναι «Αν δεν έχεις υλικά, δεν γράφεις φάρμακα».
-   Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο οι λύσεις που προκρίνουμε με δική μας πρωτοβουλία είναι οι εξής: Σε περίπτωση έλλειψης μελανιού μεταφέρουμε τις συνταγές σε άλλο ιατρείο, στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕΠ ή στο σπίτι μας προκειμένου να τις εκτυπώσουμε και τις διανείμουμε στους ασθενείς την επόμενη ημέρα σε συνεννόηση με τους φαρμακοποιούς.. Να επισημάνουμε ότι ήδη έχουμε λάβει δωρεά δύο τόνερ εκτυπωτή  από τους δυο φαρμακοποιούς της περιοχής προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες μας. Σε περίπτωση έλλειψης χαρτιού απευθυνόμαστε πάλι στους φαρμακοποιούς της περιοχής, την κοινότητα η το ΚΕΠ, ενώ αρκετές φορές έχουμε αγοράσει χαρτί με δικά μας έξοδα. Το γεγονός μπορούν να επαληθεύσουν  οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η πρόεδρος της κοινότητας – ο ιθύνων νους αυτού του ενημερωτικού φιάσκου – ουδέποτε προσεφέρθη να αγοράσει μελάνι για το ιατρείο. Αμφιβάλουμε κιόλας ότι έχει τη σχετική δυνατότητα, καθώς σε  επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για κάλυψη αναγκών του ιατρείου, η απάντηση της είναι ότι δεν έχει κονδύλια.
-   Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα γεγονότα έχουν ως εξής. Βλέποντας ακόμη μια φορά το μελάνι να τελειώνει απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στον διοικητικό υπεύθυνο ζητώντας αναλώσιμα. Την Παρασκευή το μεσημέρι η ποιότητα εκτύπωσης είχε μειωθεί τόσο ώστε οι συνταγές και τα παραπεμπτικά να μην είναι αναγνώσιμα.  Επικοινωνήσαμε για μία τελευταία φορά με τη διοικητική υπάλληλο ζητώντας μελάνι. Όταν λάβαμε αρνητική απάντηση, της ζητήσαμε να ενημερώσει τον διευθυντή του Κ.Υ. για το πρόβλημα, καθώς από Δευτέρα δε θα μπορούσαμε να συνταγογραφήσουμε. Ταυτόχρονα προσθέσαμε στην ανακοίνωση που προϋπήρχε αναρτημένη από το πρωί της Παρασκευής και ενημέρωνε τους κατοίκους για τις ημέρες λειτουργίας του ιατρείου, ότι το ιατρείο θα λειτουργούσε Μ. Δευτέρα και Μ. Πέμπτη «εάν μας δώσουν μελάνι». Είναι αυτονόητο ότι και τις δυο ημέρες οι γιατροί θα βρισκόμαστε στις θέσεις μας, χωρίς όμως να μπορούμε να δουλέψουμε, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινής εργασίας μας αποτελεί η συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών.

Καταλήγοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής: Αποτελεί πάγια τακτική ενός χρεωκοπημένου κράτους να προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στον ιεραρχικά χαμηλότερο, αυτόν που καθημερινά έρχεται σε τριβή με τον κόσμο και παλεύει να επιτελέσει το έργο του σε πρωτόγονες συνθήκες. Η καραμέλα των επίορκων και τεμπέληδων υπαλλήλων πέραν των προφανών περιπτώσεων έρχεται να καλύψει αρρωστημένες καταστάσεις, προσωπικές εμπάθειες και υπευθύνους που αποσείουν με χαρακτηριστική ευκολία τις ευθύνες τους μέσω της εύκολης πρόσβασης στα ΜΜΕ που εξασφαλίζει η θέση τους. Θεωρούμε το δημοσίευμά σας παραπλανητικό, τη δημοσιογραφική σας έρευνα ανεπαρκή, αφού η δημοσιογράφος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με κάποιον από εμάς και τον έμμεσο σχολιασμό σας προσβλητικό. Λυπούμαστε γιατί σε καταστάσεις κρίσης χρειαζόμαστε πραγματική δημοσιογραφία κι όχι λιβελλογραφήματα.

Οι γιατροί του Π.Ι. Πτελεού
Βασιλείου Απόστολος Επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής
Χατζηαγοράκη Αλεξάνδρα Επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 28 Απριλίου 2013, 23:18:35
Απόστολε,
Υπάρχει εγγράφως κάποιο αίτημα σας για αυτό το θέμα; Μπορείτε να είστε στην θέση σας για εξέταση των ασθενών και αν δεν έχετε μελάνι να τα γράφετε σε απλή συνταγή τα φάρμακα....
Εξάλλου δεν είμαστε στην Ινδία όπου δίνουν smartcards αντί για χάρτινα βιβλιάρια, χάρτινες "ηλεκτρονικές" συνταγές και παραπεμπτικά, στην Ελλάδα είμαστε.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Απριλίου 2013, 23:41:40
Πάντως με τους εκτυπωτές, τα τόνερ και τα Α4 των ιατρείων, είναι ευκαιρία να κάνουμε δωρεάν τις εκτυπώσεις μας - υπάρχουν τόσα ιατρικά βιβλία σε pdf εκεί έξω, που περιμένουν υπομονετικά να τυπωθούν και να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες μας.

Το λέω αυτό έτσι σχηματικά, μπας και θορυβηθούν ορισμένοι και σκεφτούν επιτέλους να καταργήσουν τα χαρτιά και τα μελάνια, ώστε να περάσουμε σε μία πραγματική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 28 Απριλίου 2013, 23:42:53
Συνάδελφε,
μια λάθος διατύπωση στην ανακοίνωση εκ μέρους σας, έδωσε την ευκαιρία στους κακοπροαίρετους να "σας βγάλουν στα κανάλια" (η συνήθης απειλή)
Άλλο πράγμα: "Το ιατρείο θα λειτουργήσει Μ.Δευτέρα και Μ.Πέμπτη αν μας στείλουν μελάνι" κι εντελώς διαφορετικό το: "Την Μ.Δευτέρα και τη Μ.Πέμπτη θα γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση αν μας στείλουν μελάνι".

Συμφωνώ με την ενέργειά σας να αναδειχθεί το πρόβλημα και να μην καλύπτεται κάθε φορά με "χορηγούς" (που έχουν άμεσο συμφέρον όμως)
Χαρτιά και μελάνι για το ιατρείο βρίσκονται από τους ενδιαφερόμενους/θιγόμενους (φαρμακοποιοί, κοινοτάρχες, ασθενείς). Δε βλέπω όμως να βάζουν καμιά βενζίνη για τις μετακινήσεις του γιατρού. Να δίνουν υλικά καθαρισμού ή/και να φροντίζουν για την καθαριότητα του ιατρείου. (Γενικότερη διαπίστωση, δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο ιατρείο)

Προσθήκη: Φοβερά παρανοϊκό πάντως το γεγονός ότι η έλλειψη μελανιού εμποδίζει το ηλεκτρονικό μέρος.............
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: deleteduser στις 28 Απριλίου 2013, 23:59:43
Δυστυχώς τα αιτήματα δεν εχουν κατατεθεί γραπτως, διαδικασία που θα καθιερωσουμε απο Δευτερα.
Ποτε δεν ετέθη θέμα απουσιας απο τη θεση μας. Προφορικα εξάλλου είχαμε ενημερώσει αναλυτικα τον κόσμο και το φαρμακείο και είχαμε κλεισει ραντεβού για επανεξέταση.  
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Απριλίου 2013, 12:04:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αν δεν έχετε μελάνι να τα γράφετε σε απλή συνταγή

Ή τα γράφουμε ηλεκτρονικά και κατόπιν τα τυπώνουμε κιόλας, έστω και αν αυτό που βγάζει ο εκτυπωτής είναι μια κενή σελίδα.
Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, ενώ παράλληλα διατηρούμε και τις συνταγές καταχωρημένες ώστε να τις τυπώσουμε εύκολα όταν θα έρθει ( ; ) τόνερ.

Παρεμπιπτώντως, εμείς έχουμε βουνά από κόλλες Α4 και άφθονα τόνερ, προσφορά "σκουριασμένης" εταιρίας για την οποία έχει γίνει πολύς θόρυβος τελευταία.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 29 Απριλίου 2013, 12:34:21
Απόστολε καλό ξεμπέρδεμα.
Δυστυχώς έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής και όχι μόνο.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: D-Michalis στις 29 Απριλίου 2013, 21:09:07
Στην ΥΠΕ Θεσσαλίας –Στερεάς έχει υπάρξει (πιθανόν προσχηματικό, αλλά μου φαίνεται πως είναι ουσιαστικό) ενδιαφέρον της διοίκησης να προσπαθήσει να διευθετήσει τις δυσλειτουργίες αυτές.
Μα αυτό το στόχο, υπήρξε και ως θέμα σε ημερήσια διάταξη του Επιστ. Συμβουλίου πρό ημερών και κατατέθηκε εισήγηση που εστιάζει τόσο σε αυτή την δυσλειτουργία, όσο και σε άλλα σχετικά με την συνταγογράφηση.
Όσο για τις παρερμηνείες και την δημοσιογραφία που ακούγοντας μόνο τη μία πλευρά μετατρέπεται σε αερολογία ή και λιβελογραφία, ειπώθηκαν ήδη.

Καλή συνέχεια στους μαχόμενους
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Harper στις 29 Απριλίου 2013, 21:52:16
Απ'ό,τι φαινεται το μελάνι και το θρασος περισσευουν σε εκεινους που γραφουν σε κιτρινες σελίδες.Η αντιδεοντολογικη δημοσιογραφικη προσεγγιση με τη μονοπλευρη αναφορα-ερμηνεια του περιστατικου ειναι αναξια περαιτερω ενασχολησης.
Δυστυχως τα οσα αναφερεις @Απόστολε θα μπορουσαν να ειχαν συμβει και σε άλλους,συμπεριλαμβανομενου και εμου.Η καθημερινη αγανακτηση απο την συνεχη απαξιωση και αδιαφορία στο ρόλο μας μπορει κάποια στιγμη να γινει κραυγη και γροθια και να παρεξηγηθουν οι προθεσεις μας.Για ακομη μια φορά αποδεικνυεται ο παραλογισμος και η υποκρισια ενος αναλγητου συστηματος που κωφευει στην κοινη λογική αλλα ξαφνικα αποκταει χιλια αυτια οταν τριζουν οι καρεκλες καποιων.
Προσωπικα την εχω πάθει πριν απο καιρο και εκτοτε αλλαξα τακτικη.Ολα γραπτα,όλα υπογεγραμμενα και πρωτοκολλημενα.Παλευουμε με τερατα και δυστυχως ο μονος τρπος να επιβιωσουμε ειναι ενδεχομενως να γινουμε και εμεις.Δε με τιμαει που το λεω ουτε με ειχα φανταστει ποτε ετσι αλλά εδω και καιρο κουραστηκα να παλευω με ανεμομυλους ως αλλος Δον Κιχωτης...

Καλη συνεχεια...Δε θα γινει απολυτως τιποτα γιατι δε συμφερει κανεναν να βγουν τα απλυτα τους στη φορα.Και ξερουν πως εχουν πολλά...

Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: deleteduser στις 11 Μαΐου 2013, 22:27:07
http://almyrosinfo.gr/data_info.php?prod_id=16147&timicat1=95920&timicat2=354&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 12 Μαΐου 2013, 10:27:23
Χαίρομαι για λογαριασμό σας...
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: kakalos στις 12 Μαΐου 2013, 13:11:00
απο τοτε που ξεκινησε το συστημα ηλεκτρονικης συνταγογραφησης μου εχουν παραδωσει 4 πακετα Α4.
Τα υπολοιπα μου τα φερνουν ασθενεις και πολλα αγοραζω και εγω.
Ειναι γνωστο το προβλημα στους διοικητες αλλα απαντουν οτι δεν εχουν να μας δωσουν. Τωρα αν θελουν να παιξουμε το νομικο παιχνιδι με πρωτοκολλημενα εγγραφα για ενα προβλημα στο οποιο δεν δινουν λυση θα το εχουν απο δω και στο εξης.
Λετε ο ιατρος να μην θελει αναλωσιμα??????
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Harper στις 4 Ιουνίου 2013, 11:19:00
Ανάλογο,πρόσφατο περιστατικό

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-075506748.html
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Ιουνίου 2013, 13:19:24
Εγώ περιμένω να δω και την επιστολή συμπαράστασης με υπογραφές 823478325819 αυθόρμητων κατοίκων.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 4 Ιουνίου 2013, 13:28:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ περιμένω να δω και την επιστολή συμπαράστασης με υπογραφές 823478325819 αυθόρμητων κατοίκων.
Αυτό τώρα τι είναι?
Υπαινίσσεσαι κάτι ως συνήθως?
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Ιουνίου 2013, 13:33:26
Ότι εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να μαζέψω παραπάνω από 5-6 υπογραφές και εντυπωσιάζομαι από μαζικές εκδηλώσεις υποστήριξης κατοίκων προς τον γιατρό τους.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Denominator στις 4 Ιουνίου 2013, 13:45:32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανάλογο,πρόσφατο περιστατικό

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-075506748.html
Αντιγράφω μία παράγραφο του άρθρου:
«Αυτή είναι η Ελλάδα του 2013» είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τραγανού κ. Νίκος Τσάκωνας και συνέχισε: «Τι μπορεί να κάνει η ιατρός σε ένα άδειο ιατρείο, όταν δεν έχει μελάνι για να τυπώσει τις συνταγές στον κόσμο; Βιώνουμε καταστάσεις πραγματικά τριτοκοσμικές. Καταστάσεις που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα τις ζήσουμε…»

Θα περίμενα κάποιος γιατρός, στη θέση του οποίου θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ, να παρέμεινε στη θέση του, να εξέταζε και να καταχωρούσε ηλεκτρονικά τις συνταγές (καταχωρώντας τα φάρμακα και στα βιβλιάρια) και τα παραπεμπτικά, απλά δηλώνοντας αδυναμία εκτύπωσης. Νομίζω ότι και την ουσία θα διαφύλαττε και θα ήταν εντάξει με το νόμο. Αλλά με τα αλλόκοτα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πού να μείνουμε ψύχραιμοι...
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 4 Ιουνίου 2013, 14:34:23
Σαφώς το ιατρείο έπρεπε να είναι ανοικτό και οποιαδήποτε συνταγογράφηση να γίνεται χειρόγραφα στα κατάλληλα έντυπα.
Όμως ανοίγοντας το ιατρείο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστεί κάποιος "δωρητής" με ένα πακέτο Α4 ή/και ένα μελάνι ή ακόμη και με άλλο εκτυπωτή, οπότε μετά ο γιατρός βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αν εμμείνει στην εκτύπωση μόνο με υπηρεσιακά υλικά (που δεν υπάρχουν) κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "γραφειοκράτης", "τυπολάτρης", "λουφατζής" κ.α.
Κλείνοντας το ιατρείο αναδεικνύεται το πρόβλημα αλλά εκτίθεται (και) ο γιατρός.

Πάντως μου έκανε εντύπωση η αποδοχή από τον κοινοτάρχη ότι το άδειο ιατρείο γεμίζει μόνο με μελάνι...............
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Gatekeeper στις 4 Ιουνίου 2013, 15:09:41
Τι σας παραξενευει;
Ο κόσμος έχει υιοθετήσει πλήρως την άποψη των ΦμΦ.
Τα Π.Ι είναι κέντρα συνταγογραφησης και μόνο.
Δυστυχώς ο συνάδελφος με την λογική του lock out επιβεβαιώνει την άνω άποψη.
Επι ΟΓΑ είχαν κάποιο λόγο ύπαρξης. Επι ΕΟΠΥΥ πρέπει να κλείσουν οι αργομισθίες.
Ακου εκεί κλειστό λόγω έλλειψης μελάνης......
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Δημήτρης Μακρέας στις 4 Ιουνίου 2013, 17:08:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι σας παραξενευει;
Ο κόσμος έχει υιοθετήσει πλήρως την άποψη των ΦμΦ.
Τα Π.Ι είναι κέντρα συνταγογραφησης και μόνο.
Δυστυχώς ο συνάδελφος με την λογική του lock out επιβεβαιώνει την άνω άποψη.
Επι ΟΓΑ είχαν κάποιο λόγο ύπαρξης. Επι ΕΟΠΥΥ πρέπει να κλείσουν οι αργομισθίες.
Ακου εκεί κλειστό λόγω έλλειψης μελάνης......

Εντυπωσιακή γενίκευση και αρκετά προσβλητική...
Υπάρχουν πολλές όψεις του θέματος.
Αν θεωρούμε-κοινά αποδεκτό πιστεύω-ότι τα αναλώσιμα για την ηλ/κή συνταγογράφηση αποτελούν στοιχειώδη όρο λειτουργίας, τότε στο συγκεκριμένο ιατρείο δεν πληρούνταν οι όροι λειτουργίας.
Το που βρισκόταν ο γιατρός δεν το γνωρίζουμε , μπορεί κάλλιστα να βρισκόταν στην έδρα τουι ΠΙ ή στο ΚΥ.
Το περασμένο δίμηνο αντιμετώπισα πρόβλημα δολιοφθοράς με τη σύνδεση του ίντερνετ στα Κουνουπιδιανά.
Η σύνδεση που έχω σε αυτό το ιατρείο (μόνος μου έτρεχα για να γίνει και ξεκίνησα Η/Λ από του πρώτους γιατρούς ΕΣΥ) , είναι μέσω του Πολυτεχνείου.
Η σύνδεση γινόταν από την κεραία στο ιατρείο μέσω εξωτερικού καλωδίου.
Τις δύο πρώτες φορές που κόπηκε θεωρούσαμε ότι ήταν λόγω φθοράς και καιρικών συνθηκών.
Την τρίτη δε μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί ολοκαίνουργια καλώδια εμφάνιζαν βλάβη.
Την τέταρτη και την πέμπτη τα βρήκαμε τελείως κομμένα.
Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορώ να δουλέψω και να χρεώνομαι και όλη τη δυσαρέσκεια.
Τελικά με έσωσε το ολοσχερώς κατεστραμμένο καλώδιο το οποίο έδειξα στους κατοίκους, στο Δήμο, το κοινοποίησα στο ΚΥ.
Όσο διάστημα που υπήρχε η δυσλειτουργία πήγαινα στα Κουνουπιδιανά , εξέταζα τα επείγοντα, όσα χρόνια χρειάζονταν ρύθμιση χωρίς ανάγκη συνταγογραφίας και στη συνέχεια πήγαινα στο Αρώνι όπου είναι και η έδρα του ιατρείου.
Φλέρταρα αρκετά με την ιδέα να σταματήσω τελείως να πηγαίνω στα Κουνουπιδιανά , από τη στιγμή που δεν πληρούσαν τους όρους λειτουργίας και θεωρώ ότι η υποχρέωση ομαλής λειτουργίας δεν είναι δική μου , τουλάχιστον όχι μόνο δική μου...

Και τέλος επειδή πολύ σπέκουλα και αφορισμός παίζει, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν εξαιρετική δουλειά σε απαράδεκτες συνθήκες και με συνεχή πόλεμο. Φυσικά υπάρχουν και αργόμισθοι και φραγκοφονιάδες.
Αλλά αν θέλετε συζητάμε και τι έχουν πράξει πολλοί ιδιώτες , με μαζικούς όρους, από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ...
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: deleteduser στις 4 Ιουνίου 2013, 21:39:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ότι εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να μαζέψω παραπάνω από 5-6 υπογραφές και εντυπωσιάζομαι από μαζικές εκδηλώσεις υποστήριξης κατοίκων προς τον γιατρό τους.

Ουτε κι εγω ή η Αλεξία θα μπορούσαμε να μαζεψουμε πολλες παραπάνω. Αλλιως θα κατέβαιναμε για δήμαρχοβουλευτές.
Τις υπογραφες όμως τις μαζέψαν οι κάτοικοι. Και πιστευω ότι αντιληφθηκαν το αυτονόητο. Καποιοι μας κανουν πολεμο θέλοντας να μας αναγκασουν να φυγουμε. Και δεν θα βρεθούν εύκολα δυο γιατροί (και δη ειδικευμένοι) που θα ερθουν να μεινουν κιολας στην περιοχη. Μην ξεχνάμε ότι ο Πτελεος είναι σχετικά απομονωμένη περιοχή στη Μαγνησία.

Λίγο ακαιρο το σχολιο σου και δηκτικό χωρίς λόγο . Αλλά εκ στόματος κόρακος «κρα» εξελεύσεται.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 5 Ιουνίου 2013, 20:37:17
 Είμαι αρκετά δύσπιστος όσον αφορά τις μαζικές εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους γιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων. Στο παρελθόν, και άσχετα
ότι πολλές φορές πιθανότατα είναι καλοπροαίρετες, καταλήγουν εις βάρος των γιατρών σε τελική ανάλυση.  Εύκολα ο Διοικητής του Νοσοκομείου ή ο
Διευθυντής του Κ.Υ. θα αντιστρέψει τα πυρά που λογικότατα έχουν τον ίδιο ή τους ίδιους ως τελικούς αποδέκτες, με την αιτιολογία της υπόθαλψης του
πληθυσμού ευθύνης. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις ''μη εξυπηρέτησης'' με διάφορες αναφορές και τέτοια.
 Δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι σε θέση να κρίνει. Θεωρώ σώφρον λοιπόν ο γιατρός να αποστασιοποιείται από ανάλογες καταστάσεις.
Τίτλος: Απ: Οι σουπιές και το μελανι
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 6 Ιουνίου 2013, 00:36:19
Κι εγώ νομίζω ότι τα "Ωσαννά" του πληθυσμού προς τον ιατρό-διαχειριστή των οικονομικών πόρων του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε εγγραφή υποθηκών που θα διεκδικηθούν εν είδει ανταποδοτικών παροχών. Αφήστε που πολύ εύκολα μετατρέπονται σε "Άρον άρον σταύρωσον αυτόν". Καλό είναι γενικώς ο ιατρός να διατηρεί την ανεξαρτησία του.
Επίσης, καλό είναι ν΄αποφεύγουμε τις κακοτοπιές τώρα που πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να θεωρηθεί "επίορκος" και επομένως επιλέξιμος να τεθεί σε κινητικότητα ή σε άλλης μορφής δυσμενή αντιμετώπιση.