Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 11 Νοεμβρίου 2013, 16:15:28

Τίτλος: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Νοεμβρίου 2013, 16:15:28
Από την τσέπη τους καλούνται να πληρώνουν τις εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς από την Πέμπτη πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας προς τον Οργανισμό τα διαγνωστικά κέντρα.

Από το πρωί της Πέμπτης 7/11/2013, ξεκίνησε η επίσχεση των διαγνωστικών κέντρων προς τον ΕΟΠΥY, τα οποία, πλέον, δεν δέχονται τα παραπεμπτικά του Οργανισμού για εκτέλεση εξετάσεων σε ασφαλισμένους του.

Όλοι οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών συγκλίνουν πως οι δυναμικές κινητοποιήσεις των μελών τους είναι μονόδρομος μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις (claw back και rebate) που στην ουσία 'εθνικοποιούν', όπως αναφέρουν, τις επιχειρήσεις τους.

'Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει πληρώσει στα διαγνωστικά κέντρα ληξιπρόθεσμες προκαταβολές τρεχουσών οφειλών για περισσότερο από τέσσερις μήνες, αρνείται να εκκαθαρίσει υποβολές δαπανών από το 2012, ενώ η καταβολή των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των παρελθόντων ετών (2007 έως 2011) έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία του δημοσίου, ανεβάζοντας το σύνολο των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τα διαγνωστικά κέντρα σε 350 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων καταγγέλλουν τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, όταν την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας, χωρίς σοβαρή μελέτη των επιπτώσεων, επιβάλλει claw back και rebate επί των ήδη εξαιρετικά χαμηλών αποζημιώσεων τους.

Σημειώνεται πως οι αμοιβές για παρακλινικές εξετάσεις έχουν ήδη μειωθεί δραματικά (κάτω του κρατικού τιμολογίου που ισχύει από το 1992), με την θέσπιση των ασφαλιστικών τιμών και την υποχρέωση παροχής επιπλέον εκπτώσεων. Η επιβολή του claw back και του rebate θεωρείται η χαριστική βολή στον κλάδο.

Ταυτόχρονα, με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας, τα διαγνωστικά κέντρα θα κλιμακώσουν την αντίδρασή τους με δυναμικές κινητοποιήσεις', καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/24488/se-episxesi-ta-diagnwstika-kentra.html
Τίτλος: Απ: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 20 Νοεμβρίου 2013, 19:45:41
   Αν και η επίσχεση ανεστάλη όπως γράφηκε εδώ: Σε αναστολή της επίσχεσης προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα. (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,5118.0.html) μάλλον αποφασίστηκε αναστολή της αναστολής της επίσχεσης τουλάχιστον κατά τόπους... ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ  (http://medispin.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5776.html) από ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ -  ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
 
Τίτλος: Απεργούν τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: GirousisN στις 20 Μαΐου 2019, 21:24:29
Απεργούν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια

Για τρεις ημέρες θα παραμείνουν κλειστά διαγωνιστικά κέντρα και εργαστήρια με την σύμφωνη γνώμη των Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στις υπέρογκες επιστροφές λόγω της έμμεσης φορολόγησης. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 23-25 Μαΐου.

https://virus.com.gr/apergoyn-diagnostika-kentra-kai-ergastiria/ (https://virus.com.gr/apergoyn-diagnostika-kentra-kai-ergastiria/)
Τίτλος: Απ: Απεργούν τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 21 Μαΐου 2019, 13:51:04
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για τρεις ημέρες θα παραμείνουν κλειστά διαγωνιστικά κέντρα και εργαστήρια με την σύμφωνη γνώμη των Ιατρικών Συλλόγων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στις υπέρογκες επιστροφές λόγω της έμμεσης φορολόγησης. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 23-25 Μαΐου.
   α) Θα δείξει στο τέλος της μέρας πόσοι και ποιοι απήργησαν.... (υπάρχουν και οι κλειστές πόρτες -με φυλλάδια απεργίας επί αυτών- που ανοίγουν κατά τη προσέλευση πελάτου...)
   β) 25 Μαΐου είναι Σάββατο. Γιατί δεν απεργούν και την Κυριακή για να δηλώσουν τετραήμερο, είναι πιο ...πιασάρικο; (Σάββατο παλαιόθεν, να μην πω ...παντάθεν, δεν δουλεύει=απεργεί εργαστηριακός στη Λάρισα).
Τίτλος: Απ: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: nasiaser στις 28 Μαΐου 2019, 12:16:54
Η απεργία είχε >95% συμμετοχή. Πολλοί συνάδελφοι όπως και οι αλυσίδες εργάζονται και Σάββατο. Σίγουρα δεν ήταν και η άριστη επιλογή ημερομηνιών, αλλά οπωσδήποτε ως κινητοποίηση πήγε απρόσμενα καλά. Τώρα ότι κάποιοι μας πούλησαν, εντάξει, τι να κάνουμε, πάντα υπάρχουν κι αυτοί οι τύποι, που πιστεύουν ότι θα τρέχουν άλλοι και για τα δικά τους προβλήματα.
Τίτλος: Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: GirousisN στις 30 Μαΐου 2019, 12:33:37
STOP επ’ αόριστον – “Τα χρέη μας έχουν πνίξει” λένε τα διαγνωστικά και κλείνουν την πόρτα στον ΕΟΠΥΥ

Μετά τις 10 Ιουνίου δεν θα εξυπηρετούνται πλέον τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ
Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι μετά τις 10 Ιουνίου όλα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας -που εξυπηρετούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ- θα πάψουν να εκτελούν παραπεμπτικά του Οργανισμού, ενώ το αμέσως επόμενο στάδιο είναι οι καταγγελίες των συμβάσεων.

“'Ολα τα διαγνωστικά κέντρα εξουσιοδοτούν -το ένα μετά το άλλο- τους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους να προχωρήσουμε σε καταγγελίες των συμβάσεών μας με τον ΕΟΠΥΥ", λέει ο κ. Βουγιούκας και συμπληρώνει: "Από τη στιγμή που θα συγκεντρώσουμε εξουσιοδοτήσεις από το 80% των παρόχων -που εγώ πιστεύω ότι θα φτάσουμε και σε μεγαλύτερο αριθμό- από κει και πέρα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πλέον τις πόρτες των εργαστηρίων μας κι όποιος θέλει θα έρχεται για εξετάσεις, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Από τη στιγμή που θα καταγγελθεί η σύμβαση δεν έχουμε πλέον καμία υποχρέωση απέναντι στον ΕΟΠΥΥ”, τονίζει ο κ. Βουγιούκας.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/stop-ep-aoriston-ta-chrei-mas-echoun-pniksei-lene-ta-diagnostika-kai-kleinoun-tin-porta-ston-eopyy/119118/ (https://www.iatropedia.gr/eidiseis/stop-ep-aoriston-ta-chrei-mas-echoun-pniksei-lene-ta-diagnostika-kai-kleinoun-tin-porta-ston-eopyy/119118/)
Τίτλος: Απ: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Ιουνίου 2019, 22:55:42
11/06/2019

Αναπαράγω, μετά από άδειά του, σχόλιο του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη, στο facebook:

Συζητούν να μεταφέρουν στους Εργαστηριακούς τα αδιάθετα που προοριζόταν για τους οικογενειακούς γιατρούς που δεν ήρθαν ποτέ... 2200 (2800 ήθελαν και βρήκαν 600) *1830 (Κατά μέσο όρο ανά οικογενειακό γιατρό το μήνα) *12= 48.000.000. Τα υπόλοιπα 18.000.000 τι θα τα κάνουν?

Και με αφορμή το παραπάνω σχόλιο σκέφτομαι:

( Και έτσι θα έχουν Εργαστηριακούς αλλά όχι Γενικούς... Ελλάς το μεγαλείο σου.

Θα μου πεις, εκεί είναι τα λεφτά: Στο Φάρμακο και στα Εργαστηριακά. Ποιος νοιάζεται, επί της ουσίας, για την Υγεία του κόσμου... )

https://www.healthpharma.gr/operators/diagnostika-apofasizoyn-tetarti-gia-apochi-ti-proteine-to-ypoyrgeio-ygeias/?fbclid=IwAR32LcCyOCvxLc8pbzFhq-4Q5sgaweDm6HNTWhQRD69GJVbdE3jei6cURwo (https://www.healthpharma.gr/operators/diagnostika-apofasizoyn-tetarti-gia-apochi-ti-proteine-to-ypoyrgeio-ygeias/?fbclid=IwAR32LcCyOCvxLc8pbzFhq-4Q5sgaweDm6HNTWhQRD69GJVbdE3jei6cURwo)

 
Τίτλος: Απ: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: nasiaser στις 12 Ιουνίου 2019, 07:37:51
Ακουστηκε κατι τέτοιο,  αλλα ακομη κι αν συνέβαινε , θα ηταν σταγονα στον ωκεανό.  Μάλιστα, το υποτιθεμενο κονδυλι θα πηγαινε γενικα στους παροχους (αρα θα συμπεριλαμβανε πχ και φυσικοθεραπευτες, κλπ). Οι εργαστηριακοι δεν συμφωνησαν3, οποτε μην ανησυχείτε.
Τίτλος: Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: GirousisN στις 13 Ιουνίου 2019, 08:43:00
Διασπάται το μέτωπο των διαγνωστικών: Αναστέλλει πλήρως η ΠΕΙΚ. (κλινικές)

Απόφαση αναστολής κάθε κινητοποίησης έως την ανάληψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έλαβε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.
Παρά την απόφαση που ελήφθη στην κοινή συνεδρίαση των φορέων που εκπροσωπούν τα διαγνωστικά κέντρα για μετασχηματισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου, οι επικεφαλής των κλινικών αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν, αναστέλλοντας κάθε κινητοποίηση.

Όπως εξηγούν στελέχη της ΠΕΙΚ στο Virus, «οι αλλαγές στο clawback απαιτούν νομοθετική ρύθμιση. Από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές και έκλεισε η Βουλή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οπότε δεν έχει νόημα να κρατάμε κλειστά τα κέντρα και να ταλαιπωρούμε τους ασθενείς». Παράλληλα, η απόφαση από τα διαγνωστικά για καταβολή εκ μέρους των ασθενών του 85% του κόστους των εξετάσεων φαίνεται να μη μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να κριθεί παράνομη, καθώς δεν επιτρέπεται σε ενεργείς συμβάσεις παρόχων και άρα να αποτελέσει αιτία καταγγελίας των συμβάσεων.

https://virus.com.gr/diaspatai-to-metopo-ton-diagnostikon-anastallei-pliros-i-peik/ (https://virus.com.gr/diaspatai-to-metopo-ton-diagnostikon-anastallei-pliros-i-peik/)
Τίτλος: Απ: 7/11/2013. Σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Ιουνίου 2019, 20:02:47
23/06/2019.

Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ3

( Δηλώσεις του πρωθυπουργού , μεγάλου γνώστη όπως φαίνεται του θέματος , που έχει αντιληφθεί ότι οι εργαστηριακοί ιατροί και τα εργαστηριακά κέντρα ζητάνε προκαταβολικά .... λεφτά , λεφτά που δεν τους ανήκουν !!  )