Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Χρήσιμες πληροφορίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 9 Απριλίου 2014, 17:14:25

Τίτλος: Κολλύριο και Ρινικό spray Livostin.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Απριλίου 2014, 17:14:25
Ένα φάρμακο για την αλλεργία που κυκλοφορεί για τοπική εφαρμογή στα μάτια και στην μύτη είναι το Livostin (  Levocabastine ). Δεν περιέχει κορτιζόνη.

Υπάρχει σε μορφή κολλυρίου Coll. Livostin 0,5 mg/ml x 4 ml με Λ.Τ. 7,17 € και η δοσολογία και για ενήλικες και για παιδιά είναι 1 σταγόνα σε κάθε μάτι  x 2-4.

Υπάρχει και το ρινικό σπρέι Nasal Spray Livostin 0,5 mg/ml x 10 ml με Λ.Τ. 6,89 € και η δοσολογία και για ενήλικες και για παιδιά είναι 2 ψεκασμοί σε κάθε ρουθούνι x 2 αλλά μπορούμε να το αυξήσουμε και σε 2 ψεκασμούς σε κάθε ρουθούνι x 3 - 4. Πριν τον κάθε ψεκασμό ανακινούμε πάντα καλά το φιαλίδιο.

( Το πρώτο σκαλοπάτι στην συμπτωματική αντιμετώπιση της αλλεργίας είναι τα αντιισταμινικά χάπια από το στόμα και αν δεν αρκούνε αυτά προσθέτουμε αναλόγως και σκευάσματα που δρουν τοπικά όπως το Livostin).

Το Livostin είναι ένα βασικό και φθηνό φάρμακο και υπάρχει και στην Λίστα συνιστώμενων φαρμάκων από το Σουηδικό κράτος (http://plus.lj.se/index.jsf?nodeType=12&nodeId=26448&childId=2580#Rinit) εδώ και πολλά χρόνια, εκεί μάλιστα επιτρέπεται να το συνταγογραφούνε και Νοσηλεύτριες.

Στην Ελλάδα, όμως δεν συνταγογραφείται.