Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Μαΐου 2024, 22:36:59

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Θέματα Ειδικευομένων / Εξετάσεις για άμεση έναρξη ειδικοτητας.
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις Σήμερα στις 16:00:09 »
ΘΕΜΑ: «Συγκρότηση και ορισμός μελών στην εθνική Επιτροπή Επιλογής για έναρξη Ειδικότητας, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.)».

Έργο της Εθνικής Επιτροπής είναι:
Α. Η οργάνωση, η διεξαγωγή και η βαθμολόγηση Διαγωνισμού Επιλογής,ανά τέσσερις (4) μήνες (Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο, Οκτώβριο), στον οποίο θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι για έναρξη Ειδικότητας ή Εξειδίκευσης.

Β. Η επιλογή για την τοποθέτηση των υποψηφίων, η οποία θα γίνεται σύμφωνα με τα κάτωθι κριτήρια

1.Βαθμό Πτυχίου Ιατρικής ή Οδοντιατρικής (σε ποσοστό 50%)
2.Βαθμολογία του Διαγωνισμού Επιλογής (σε ποσοστό 50%)
3.Σειρά προτίμησης κάθε υποψηφίου
3.α.Κάθε υποψήφιος για ειδικότητα μπορεί να δηλώνει τρεις (3) ειδικότητες και δύο (2) Εκπαιδευτικά Κέντρα σε κάθε μια από τις δηλωθείσες ειδικότητες
3.β. Κάθε υποψήφιος για εξειδίκευση μπορεί να δηλώνει μια (1) εξειδίκευση και δύο (2) Εκπαιδευτικά Κέντρα

4. Με την παραπάνω διαδικασία θα επιλέγονται υποψήφιοι στο 20% των θέσεων κάθε Εκπαιδευτικού Κέντρου για τις ειδικότητες ή εξειδικεύσεις που έχουν αναμονή για διορισμό μεγαλύτερη του ενός (1) έτους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έτσι απλά με μια υπουργική απόφαση, εν κρυπτώ (ανακοινώθηκε Μ.Πέμπτη 2/5/24) θα γίνουν πλέον νόμιμα πράξη οι εξετάσεις για έναρξη ειδικοτητας.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε επι υπουργείας Σούρλα, το μακρινό 1992. Έκτοτε μεσολάβησαν αρκετές ακόμη.
Διατηρω βάσιμες αμφιβολίες για το αν είναι δίκαιο για αυτούς που περιμένουν χρόνια για ρευματολογία ή δερματολογία ή αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να στελεχωθούν ειδικότητες-πυλώνες, με χαμηλή όμως ζήτηση (παθολογία ,ΓΙ, αναισθησιολογίας).
2
Κοζάνη: "Η ΜΕΘ έσωσε τον 16χρονο και εκείνος έσωσε τη ΜΕΘ"

"Συγχαρητήρια, δώσατε χαρά στην Ελλάδα", είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον διευθυντή της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, Κωνσταντίνο Στόκκο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες. Τα εύσημα αφορούσαν τη δραματική διάσωση ενός 16χρονου παιδιού που είχε πιει αντιψυκτικό υγρό αυτοκινήτων και μεταφέρθηκε στη Μονάδα σε ημιθανή κατάσταση τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σε ημιθανή κατάσταση βρισκόταν, όμως, και η ίδια η ΜΕΘ του Μαμάτσειου που διέσωσε τον έφηβο. Το τελευταίο διάστημα είχε αφεθεί με μόλις δύο γιατρούς και ήταν κοινή πεποίθηση ότι οδηγούνταν σε "λουκέτο". Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στον Σκάι στις 25 Απριλίου, το είχε επιβεβαιώσει με έμμεσο τρόπο, λέγοντας πως υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη ΜΕΘ και πως όλες οι δυνάμεις θα επικεντρωθούν στο όμορο Μποδοσάκειο της Πτολεμαϊδας, το οποίο προορίζεται να γίνει το νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειωτέον ότι η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου δεν λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2023. Αν δεν λειτουργούσε και αυτή του Μαμάτσειου, το πιθανότερο είναι πως ο 16χρονος δεν θα ζούσε σήμερα, όπως ανέφεραν και οι γονείς του παιδιού στο ευχαριστήριο μήνυμά τους προς το προσωπικό της Μονάδας, απευθύνοντας έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την συνέχιση της λειτουργίας της.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη με απόφαση της 3ης ΥΠΕ μετακινούνται από τη Θεσσαλονίκη 9 γιατροί για 9 εφημερίες, γεγονός που έδωσε "οξυγόνο" στη Μονάδα, χωρίς ωστόσο να αποτελεί μόνιμη λύση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
Ημερομηνία / Date : 23/05/2024 26/05/2024

Τοποθεσία / Place: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πόλη / City : ΑΘΗΝΑ

6o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

* Basic Ultrasound Course (23/05/24 09:00-18:00) (Κόστος εγγραφής: 150€)
* Train the Trainers Ultrasound Course (23/05/24 09:00-18:00) (Κόστος εγγραφής: 250€)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Εργασία στο δημόσιο τομέα / Απ: Η τραγική κατάσταση του ΕΣΥ
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις Χθες στις 09:32:34 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως απλά και μόνο μια ματιά στην επίσημη καταγραφή των ΔΥ από το apografi.gov.gr δείχνει ότι από  τους 94.164 υπαλλήλους του ΥΥΚΑ τον 1ο/2013 φθάσαμε  αισίως στους 71.952 τον 5ο/2023 (μείωση 23,5% ή σε απόλυτο νούμερο 22.212).
Αλήθεια πόσες φορές έχουμε όλοι ακούσει από επίσημα χείλη την τελευταία δεκαετία για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ?
Ενδεικτικά και χωρίς διάθεση ουδεμιάς σύγκρισης, οι υπάλληλοι του Υπ. Άμυνας μειώθηκαν 6% το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το υπουργείο Υγείας είχε μόλις 70.582 άτομα μόνιμο προσωπικό, τον Δεκέμβριο του 2023. Δηλαδή 1.370 λιγότερους από τον 5ο/2023.

Προφανώς και οι 10.000 πολυδιαφημισμένες ,προεκλογικές προσλήψεις σε βάθος 4ετίας δεν θα καλύψουν ούτε τις αποχωρήσεις....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Άδεια λόγω ασθένειας τέκνου.
« Τελευταίο μήνυμα από schumifer στις 12 Μαΐου 2024, 22:07:50 »
Έπεσα κατά τύχη  πάνω στο thread γκουγκλάροντας. Δηλαδή ένα παιδί προσχολικής/σχολικής ηλικίας δικαιούται να αρρωστήσει 6 ημέρες το χρόνο; Αν δεν έχουμε δηλαδή διαθέσιμο παππού γιαγιά (ή είναι πολύ ασθενείς ξέρω γω) ;
6
11/05/2024 ertnews

Αριθμός ρεκόρ των συνταξιούχων που δήλωσαν ότι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
10/05/2024 ertenews

Σκωτία: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων σε αγρόκτημα στα νοτιοδυτικά

Η κυβέρνηση της Σκωτίας επιβεβαίωσε σήμερα ένα κρούσμα της κλασικής μορφής της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE), γνωστής ως νόσος των τρελών αγελάδων, σε αγρόκτημα στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει προληπτικούς περιορισμούς κινήσεων στις πληγείσες εγκαταστάσεις και στα ζώα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα στο Άϊρσαϊρ, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της νόσου βρίσκονται σε εξέλιξη, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία ως αποτέλεσμα του μεμονωμένου κρούσματος.

“Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους αγρότες όσο και το κοινό ότι είναι μηδαμινός ο κίνδυνος που σχετίζεται με αυτή την μεμονωμένη περίπτωση. Αλλά, αν κάποιοι αγρότες ανησυχούν, τους καλώ να συμβουλευτούν τον κτηνίατρο”, δήλωσε η επικεφαλής αξιωματούχος των κτηνιατρικών υπηρεσιών Σίλα Βος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9
10/05/2024 ertnews

Ν. Δήμου στο Πρώτο: Ο λαϊκισμός ευδοκιμεί διότι έχουμε χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και γνώσης- Στις υπανάπτυκτες ή τις υπό ανάπτυξη χώρες πιάνει πολύ πιο εύκολα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

Θα ήθελα να ρωτήσω την κοινότητα πως θα σας φαινόταν η μετατροπή ενός μεγάλου ενιαίου επαγγελματικού χώρου πολύ κοντά σε μετρό σε ένα μοντέρνο χώρο φιλοξενίας ανεξάρτητων ιατρείων, τα οποία θα μπορούν να μοιράζονται κοινόχρηστους και βοηθητικούς χώρους με προδιαγραφές που θα υπερκαλύπτουν όσα προβλέπει ο νομοθέτης.

Κάθε γιατρός που νοικιάζει ένα unit-αυτόνομο ιατρείο θα έχει:
1.   Περίπου 25τμ. χώρο εξέτασης με δικό του WC ασθενών (απαραίτητο για κάποιες ειδικότητες) και όλη την απαραίτητη επίπλωση
2.   Υπόγειο πάρκινγκ για αυτοκίνητο
3.   Χρήση κεντρικής υπηρεσίας reception
4.   Χρήση κεντρικής υπηρεσίας γραμματείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των ραντεβού 12 ώρες την ημέρα

Επιπλέον θα προσφέρονται ξεχωριστοί χώροι αναμονής για τις ειδικότητες όπου απαιτείται (πχ. παιδίατρος). Κοινόχρηστα WC και για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες εξυπακούονται.

Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται και από το κόστος της μίσθωσης. Ξεκινώντας με ένα σημείο αναφοράς για το μηνιαίο λειτουργικό κόστος αυτό που αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η σκέψη είναι για μία προσαρμογή επί αυτού ανάλογη με το γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή από το 2016 που γράφτηκε το συγκεκριμένο.

Μέσα σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα κόστη για
1.   Ηλεκτρικό
2.   Νερό
3.   Θέρμανση/Ψύξη (σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο)
4.   Internet
5.   Τηλεφωνία
6.   Καθαριότητα (μόνιμο προσωπικό 25 μέρες το μήνα)
7.   Reception
8.   Γραμματεία

Η ιδέα ξεκίνησε από συζήτηση με γνωστό μου γιατρό των νοτίων προαστίων του οποίου η μίσθωση έληξε σε μία παλιά πολυκατοικία και ο ιδιοκτήτης του ζητάει τόσο μεγάλη αύξηση που ψάχνει να τα μαζέψει και να εγκαταλείψει την περιοχή (που είναι πλέον ασύμφορη όπως μου λέει). Οποιαδήποτε γνώμη ή κριτική έχετε είναι ευπρόσδεκτη.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10