Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 25 Μαΐου 2008, 12:23:02

Τίτλος: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Μαΐου 2008, 12:23:02
Μόλις γύρισα από την Σουηδία όπου δούλεψα για μια εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας όπου εργαζόμουν παλιά. Προσπαθώ να συνοψίσω τα κυριότερα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση παρ όλο που αρκετά από αυτά δεν μου ήταν και εντελώς καινούρια:

Οι συνταγές πλέον στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Σουηδία όχι μόνο είναι ηλεκτρονικές αλλά στέλνονται αυτόματα μέσω διαδικτύου στο Φαρμακείο (το Φαρμακείο στην Σουηδία είναι δημόσιο). Ο Ασθενής πηγαίνει σε όποιο παράρτημα φαρμακείου θέλει σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας θέλει, ο υπάλληλος του φαρμακείου αφού δεί την ταυτότητα του Ασθενούς χτυπά τον αριθμό ταυτότητητος του Ασθενή στον υπολογιστή του φαρμακείου, βλέπει τί συνταγογράφησε ο Ιατρός και μετά δίνει στον Ασθενή τα αντίστοιχα φάρμακα. Ένιωσα ότι η δουλειά μου σαν Ιατρός έχει γίνει πια πολύ πιο απολαυστική. Προλαβαίνω να ασχοληθώ με την ουσία και όχι με τα γραφειοκρατικά.

Μου είπαν στην πόλη που δούλεψα, ότι και το τοπικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα έχει εντός εξαμήνου συμβατό πρόγραμμα μηχανοργάνωσης με όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού (αστικά και μη).

Ήδη τα παραπεμπτικά από τα διάφορα Κέντρα Υγείας για τις διάφορες ακτινολογικές εξετάσεις στο τοπικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στέλνονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου. Το ίδιο και οι απαντήσεις στα παραπεμπτικά αυτά από τους ακτινολόγους προς τους Γενικούς Ιατρούς.


Εντύπωση μου έκανε επίσης μια Σουηδέζα μεσήλικη Ασθενής με Διαβήτη τύπου 2 που ζει εδώ και 18 χρόνια στην Καλιφόρνια και που ερχόμενη να επισκεφτεί την γενέθλια πόλη της, έκλεισε ραντεβού στο Κέντρο Υγείας για να της γράψω περισσότερη μετφορμίνη. Τα χάπια μετφορμίνης που είχε από τις ΗΠΑ τα είχε μέσα σε ένα απέριτο διαφανές κουτί που είχε απλώς ένα αυτοκόλητο που έγραφε το όνομα του φάρμακου, τα mg, την ποσότητα των δισκίων και πότε αγοράστηκαν για τελευταία φορά τα χάπια αυτά. Πάνω στο κουτί έγραφε επίσης Wall Mart (μια γνωστή αλυσίδα supermarket στις ΗΠΑ όπως π.χ. το Lidl στην Ελλάδα ). Σε σχετική ερώτηση, μου είπε ότι στις ΗΠΑ έπαιρνε την συνταγή του Γιατρού της, πήγαινε σε ένα ειδικό τμήμα μέσα στο Wall Mart της περιοχής της και αγόραζε από εκεί τα φάρμακα που χρειαζόταν. Μάλιστα για να μη πετάν συνέχεια κουτιά και για να μη γίνεται σπατάλη, τα είχαν τα χάπια χύμα και της βάζαν όσα της είχε παραγγείλει ο γιατρός της στο πλαστικό κουτάκι που είχε από παλιά για την μετφορμίνη της.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: timex στις 25 Μαΐου 2008, 12:36:12
ο.κ.
Σε 30 χρόνια μπορεί να γίνει αυτό και εδώ...  :o
Λέμε τώρα...
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Μαΐου 2008, 14:30:39
.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Μαΐου 2008, 14:39:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μόλις γύρισα από την Σουηδία όπου δούλεψα για μια εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας όπου εργαζόμουν παλιά. Προσπαθώ να συνοψίσω τα κυριότερα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση παρ όλο που αρκετά από αυτά δεν μου ήταν και εντελώς καινούρια.

Μόλις γύρισα από το χωριό όπου πηγαίνω να καλύψω μια φορά την εβδομάδα επειδή και οι δυο θέσεις των αγροτικών είναι κενές. Προσπαθώ να συνοψίσω τα κυριότερα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση παρ όλο που αρκετά από αυτά δεν μου ήταν και εντελώς καινούρια.

Ορδές αφιονισμένων Χούτου με αποδοκίμασαν με την άφιξη μου "Πάλι αυτός ο μα...κάκας ήρθε" (το έχω ακούσει για πολλοστή φορά... δε με πειράζει πια) κραδαίνοντας βιβλιάρια, σακούλες γεμάτες με κουτιά από φάρμακα, συνταγές άλλων γιατρών για να "τις περάσω", και χαρτάκια post-it από τα οικεία φαρμακεία (sic) για να τα ξεπλύνω. Μια μεσήλικας με look Μαλάμως, ανατρέπει το περιεχόμενο της σακούλας της πάνω στο τραπέζι, πετάει το βιβλιάριο του ΙΚΑ (καμία σχέση με το FICA, αν και η λειτουργία του στην περιοχή μου είναι FICA Capello) και μου τα χώνει "έεεξω απ' τα δόντια":
- Επειδή άργησες να έρθεις (σ.σ. νωρίτερα είχα πραγματοποιήσει διακομιδή), τα πήρα μόνη μου από τον Τάσο. Γράψε! Τρία-δυο-τρια-δυο-δυο-ένα-δυο-τεσσερα-τρια-δυο-δυο-δυο. Και δυο Λεξοτανίλ που δεν τά 'φερα! Και θα μου δώσεις και παραπεμπτικό για αίμα και ούρα!

Αν της σπάσω τα μούτρα, θα πρέπει μετά να της τα ράψω εγώ. Με αργές, σχεδόν τελετουργικές κινήσεις, φοράω τα ακουστικά του MP4-WMA player (διαβάζει ο iGP;) και ακούω το Abbey Road των Beatles... Here comes the sun king... Η διάθεσή μου αλλάζει... Υπάρχει άλλη χώρα που να συνταγογραφείς ακούγοντας μουσική μέσα από ακουστικά ψείρες; Η Χώρα των Ελ...Το νοθευμένο ηλι-έλ-αιο, ο ανεμιστήρας Ελ-Τζι που κάνει θόρυβο, οι ελ-λείψεις που καλύπτω, η έλ-ευση του αγροτικού που θα ελ-αφρύνει τη δουλειά... Με αυτές τις σκέψεις γράφω τις συνταγές της Μαλάμως και αντλώ ευχαρίστηση "ξεχνώντας" να της βάλω το ΕΚΑΣ 10%, για να την αναγκάσω να πάει και να ξανάρθει. Ίσως τελικά η χώρα των Ελ δεν είναι τόσο άσχημη για να δουλεύεις. Beat this, Αργύρη. 
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 25 Μαΐου 2008, 16:29:09
Χα,χα,χα!!!!Είσαι φανταστικός (δια)κομιστή!!!Τέλειο!!!
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Μαΐου 2008, 18:38:55
Η ηλεκτρονική συνταγογραφία θέλει θεσμική κατοχύρωση και σίγουρα απέχουν όχι πολύ μακριά και στην Ελλάδα καθώς το κόστος της συνταγογραφίας έχει ξεφύγει τελείως και στην Ελλάδα. Αλλά για μένα η εξάλειψη του χαρτιού δεν είναι ο αυτοσκοπός και εξηγώ παρακάτω τι θεωρώ στόχο και σκοπό για μένα.
Μια λύση για να κάνεις περισσότερη ιατρική και λιγότερη γραφειοκρατία είναι να το έχεις πιστέψει ότι το θέλεις ο ίδιος πρώτα (προσωπική εμπειρία). Επίσης, χρειάζεται λίγος χρόνος να οργανωθούν κάποια πράγματα και όχι από την μια μέρα στην άλλη. Βρέθηκα κάποιες φορές σε περιφερειακά ιατρεία που ο ιατρός απουσιάζει για μήνες, η επίσκεψη είναι μια φορά την εβδομάδα και οι ασθενείς είναι σε άγριες διαθέσεις. Μια λύση που ακολούθησα ήταν να πάρω τον φορητό μαζί μου και στην πρώτη επίσκεψη κάθε ασθενή, να εισάγω στο φάκελο τα δημογραφικά τους, στην δεύτερη επίσκεψη χρόνια νοσήματα-φάρμακα και από την τρίτη να δουλεύω με εξετάσεις-επισκέψεις πλήρως το φάκελο και να μπορώ να έχω περιθώριο και για τρίμηνες. Αυτή η διαδικασία ήθελε το ελάχιστο 4 μήνες όπου μπορεί να έφευγα και 15:30 από το ιατρείο. Τα στατιστικά μου όμως στο τέλος του τετραμήνου έδειχναν μείωση 50% στις επισκέψεις ανά ασθενή καθώς δεν ερχόνταν δύο φορές το μήνα για "ξεχασμένα φάρμακα" που δεν έγραψα. Βλέπεις ο φάκελος μου είχε όλη τη χρόνια αγωγή και πόσα κουτιά χρειαζόταν κάθε μήνα από την δεύτερη επίσκεψη. Επίσης, μετά την πρώτη επίσκεψη έψαχνα να βρω από το αρχείο των εξετάσεων στο ΚΥ, παλαιότερες τους εξετάσεις.
Πάντα προσπαθώ να είμαι απόλυτα ήρεμος όσο εξαγριωμένος κι αν είναι ο ασθενής, δεν παζαρεύω ποτέ τι θα κάνω, και κάθε απόφαση μου που γνωστοποιείται στον ασθενή έχει τεκμηρίωση γιατί αποφάσισα έτσι κι όχι αλλιώς. Έχοντας από τον Η/Υ πρόσβαση στο συνταγολόγιο για το τι κάνει το κάθε φάρμακο, πόσο κοστίζει, πόσα χάπια έχει μέσα και τι αλληλεπιδράσεις-παρενέργειες έχει συνήθως και με μια απλή ερώτηση όσο έγραφα την συνταγή τι παρατηρεί, σε τι δοσολογία τα λαμβάνει, με τρόπο ήρεμο και ευγενικό, την πρώτη φορά με αγριοκοιτάζαν με κυνικές εκφράσεις από μέσα τους, την δεύτερη επίσκεψη κάναν υπομονή, και την τρίτη φορά με ανέχονταν με σεβασμό. Όταν έπαυα να πηγαίνω σε αυτό το ιατρείο με έψαχναν στο ΚΥ, όπου πλέον ελάμβαναν τρίμηνη συνταγή και δεν τους ενοχλούσε πλέον μια τριμηνιαία επίσκεψη στο κέντρο υγείας.
Το ότι γινόταν πανικός δεν με έκανε να ξεχνώ ότι υπάρχει κλινική εξέταση που είναι εξίσου απαραίτητη με την συνταγογραφία. Δεν είχα την ευκαιρία να την πραγματοποιήσω σε κάθε ασθενή αλλά προς το τέλος της ημέρα που λιγόστευε ο κόσμος το επιδίωκα παρά την κούραση μου. Από μόνο του ήταν είδηση στο χωριό: "Ο γιατρός που ήρθε εξετάζει!!!" Επίσης, τασάκια και άλλα σύνεργα νικοτινο-ναρκωμανών εξαφανιζόντουσαν από την πρώτη μου επίσκεψη στο ιατρείο.
Μπορείς να κατηγορηθείς με αυτό τον τρόπο ότι αυξάνεις την κίνηση στο κέντρο υγείας και αποδυναμώνεις τα περιφερειακά ιατρεία ή χαλάς την πιάτσα. Είναι όμως μια εναλλακτική πρακτική, που δεν σας λέω ότι μπορεί να εφαρμοστεί παντού αυτούσια, ούτε μπορώ να εγγυηθώ τους χρόνους που αναφέρω αλλά σε μένα στην περιοχή μου δούλεψαν.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 25 Μαΐου 2008, 18:41:58
Υποβάλω τα σέβη μου στο (δια)κομιστή για τη γλαφυρή περιγραφή της καθημερινότητας ενός γενικού που δουλεύει στο ΕΣΥ (και ειδικότερα στην επαρχία) και προτείνω, τιμής ένεκεν να προβιβαστεί άμεσα σε λοχαγό, συγγνώμη σε full member. (με μπέρδεψαν τα αστεράκια).


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μάλιστα για να μη πετάν συνέχει κουτιά και για να μη γίνεται σπατάλη, τα είχαν τα χάπια χύμα και της βάζαν όσα της είχε παραγείλει ο γιατρός της στο πλαστικό κουτάκι που είχε από παλιά για την μετφορμίνη της.

Είναι αυτό που λέμε: «Παίρνει φάρμακα με τη σέσουλα»;
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Μαΐου 2008, 18:48:24
Η πρακτική να δίνουν μόνο όσο χάπια χρειάζεται ο ασθενής είναι πολύ διαδεδομένη πολλά κράτη της Ευρώπης. Ακόμη και η Κύπρος το εφαρμόζει.
Το κόστος είναι μικρότερο και ο ασθενής δεν μπερδεύεται αλλά και δεν "χάνει" τα φάρμακα του.
Επίσης, τα κλειστά επαγγέλματα είναι κάτι πολύ σύνηθες στην Ελλάδα και ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει και για τους ιατρούς χρόνια πριν. Θα είχε λύσει πολλά προβλήματα.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Μαΐου 2008, 19:24:47
.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Μαΐου 2008, 19:32:33
.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: timex στις 25 Μαΐου 2008, 23:22:37
@(δια)κομιστή
Σου αφιερώνω της Πρωτοψάλτη "Η Μαλάμω"  :D

Κάθε φορά που το ακούς να θυμάσαι τη Μαλάμω στο χωριό που πήγες
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονική Συνταγογ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 13:42:25
Ποιός είπε ότι συνταγογράφηση = εξέταση;
Τώρα η ( ηλεκτρονική ; ) συνταγογράφηση, γίνεται και στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/120301/sudagografisi-sto-amfitheatro-tou-upourgeiou-ugeias/)!

Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο του Κτιρίου της οδού Αριστοτέλους 17, υπάρχει ΕΝΑ φαρμακείο, που πρέπει να κάνεις τρελές δουλειές (αν δεν απεργεί). Βέβαια, με την μετατροπή ( ; ) του ΥΥ&ΚΑ σε κέντρο συνταγογράφησης, τώρα μπορούν να διπλασιαστούν και τα φαρμακεία που βρίσκονται σε ακτίνα 200 μ. γύρω απ΄αυτό.  ;D
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 14:43:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιός είπε ότι συνταγογράφηση = εξέταση;
Τώρα η ( ηλεκτρονική ; ) συνταγογράφηση, γίνεται και στο ... (http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/120301/sudagografisi-sto-amfitheatro-tou-upourgeiou-ugeias/)

Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο του Κτιρίου της οδού Αριστοτέλους 17, υπάρχει ΕΝΑ φαρμακείο, που πρέπει να κάνεις τρελές δουλειές (αν δεν απεργεί). Βέβαια, με την μετατροπή του ΥΥ&ΚΑ σε κέντρο συνταγογράφησης, τώρα μπορούν να διπλασιαστούν και τα φαρμακεία που βρίσκονται σε ακτίνα 200 μ. γύρω απ΄αυτό.

Γιατί όχι και μέσα σε αυτό....
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 21:28:29
Αδειάζουν οι ΦμΦ τους καταληψίες εθελοντές συνταγογράφους του Αμφιθεάτρου:

Φαρμακοποιοί: Άκυρες οι συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί στο υπουργείο Υγείας (http://www.newpost.gr/ellada/item/21877-%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%86%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82)

Οι φαρμακοποιοί δεν θεωρούν νόμιμες τις συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη, οι συνταγές αυτές δεν καλύπτουν τον φαρμακοποιό και αύριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:45:12
Οι γιατροί του Ι.Κ.Α. έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν εκτός Ιδρύματος, να κατέχουν συνταγολόγιο εκτός καταστημάτων του Ι.Κ.Α.;
Οι φαρμακοποιοί γιατί δε θεωρούν τις συνταγές νόμιμες;
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 22:59:05
Οι γιατροί ΙΚΑ που συνταγογραφούν στα ιατρεία τους δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση των συνταγολογιών ΙΚΑ που προορίζονται αποκλειστικά για εντός του ιδρύματος χρήση.Φυσικά και κάποιοι να το κάνουν αλλά ποιος θα καθίσει να ασχοληθεί?

Όταν όμως επίσημα είσαι σε απεργία και εκτός ιδρύματος πως είναι δυνατόν να συνταγογραφείες σε συνταγολόγια ΙΚΑ που προοριζονται για αποκλειστικά εντός ιδρύματος χρήση?Μόνο αν συνταγραφείς σε απλό χαρτί αλλά τότε ο ασφαλισμένος θα πληρώσει 100%
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:06:27
Αν ειναι νόμιμο για τους ιατρούς ΙΚΑ να κάνουν χρήση συνταγολογιων ΙΚΑ και εκτός ιδρύματος τότε γιατι να μην είναι νόμιμο και για μένα που με "χρησιμοποιεί" το ΙΚΑ σα συνταγογρφο και με χρεώνει συνταγολόγια να κάνω χρήση αυτών των συνταγολογιων και εκτος ΚΥ?

Και...Με το αζημίωτο,βεβαίως βεβαίως... ;D
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:09:31
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι γιατροί του Ι.Κ.Α. έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν εκτός Ιδρύματος, να κατέχουν συνταγολόγιο εκτός καταστημάτων του Ι.Κ.Α.;
Οι φαρμακοποιοί γιατί δε θεωρούν τις συνταγές νόμιμες;

Η συνταγογράφηση εντός του Υπουργείου δεν έγινε σε συνταγολόγια του ΙΚΑ αλλά σε προσωπικά συνταγολόγια.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:13:52
Τι εννοεις προσωπικά συνταγολόγια?
Φεραν δηλ το λογότυπο του προσωπικού  ιατρείου του ιατρού ΙΚΑ που συνταγογραφούσε?

Επίσης σε περιπτωση πο δεν ηταν συνταγολόγια ΙΚΑ ο ασθενης δεν πλήρωνε 100%?Αρα γιατι να μην πάει να τα αγοράσει με τη μία στο φαρμακείο?
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:15:19
Ηταν συναδελφοι του ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ και όχι του ΙΚΑ.
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 23:22:31
ok...thanks για τη διευκρίνηση νεκτάριε!
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Harper στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 17:39:32
Αντιγράφω απο το YGEIANET:


08/02/2011
Οι καταληψίες γιατροί συνταγογραφούν... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Πάντως, το καθήκον τους το έκαναν! Αν και απεργοί, οι γιατροί του ΙΚΑ που έχουν κάνει κατάληψη στο υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, επέδειξαν ευαισθησία προς τους ασφαλισμένους και έγραψαν χθες περίπου 500 συνταγές! Διπλή ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους που έτρεξαν να εξυπηρετηθούν, αφού οι φαρμακοποιοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τις εκτελέσουν.


Οπότε Νεκτάριε ήταν οι γιατροί του ΙΚΑ που συνταγογραφούσαν στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ και όχι οι ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ όπως έγραψες...Και απορώ που συνταγογράφησαν.Μπορει κάποιος να μου λύσει την απορία?
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: Gatekeeper στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 17:46:04
Ηταν γιατροι του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ.
Δεν έγραφαν στα συνταγολόγια του ΙΚΑ αλλα στα ατομικά συνταγολόγια(και στα συνταγολόγια του ΙΣΑ).
Υποθέτω όμως πως καποιος γιατρός του ΙΚΑ μπορεί να έχει και συμβαση με τον ΟΠΑΔ στο ιδιωτικό του ιατρείο.
 
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 19:59:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ο ασθενης δεν πλήρωνε 100%?Αρα γιατι να μην πάει να τα αγοράσει με τη μία στο φαρμακείο?

Μα, ένας ασφαλισμένος ΔΕΝ μπορεί να παίρνει φάρμακα από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή (πλην των ΜΗΣΥΦΑ), έστω και αν τα πληρώνει 100%!
Γι΄αυτό άλλωστε στις συσκευασίες και στα SPC των φαρμάκων, αναφέρεται "Χορηγείται με ιατρική συνταγή."
Λέμε τώρα...
Τίτλος: Απ: Ηλεκτρονικές συνταγές, Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά και Wall Mart.
Αποστολή από: D-Michalis στις 8 Φεβρουαρίου 2011, 21:45:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι γιατροί του Ι.Κ.Α. έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν εκτός Ιδρύματος, να κατέχουν συνταγολόγιο εκτός καταστημάτων του Ι.Κ.Α.;
Οι φαρμακοποιοί γιατί δε θεωρούν τις συνταγές νόμιμες;

Τουλάχιστον όταν εγώ ήμουν στο ΙΚΑ προ ετών δεν είχαν. Ούτε σήμερα νομίζω πως έχουν Με την ηλεκτρονική όμως δεν ξέρω τι προβλέπεται.
Πάντως, σικέ πόνος είναι αυτός που έπιασε τους ΙΚΑτζίδες για αυτού του είδους τη συνταγογράφηση.

Αν πρόκειται για συναταγογράφηση σε προσωπικά συνταγολόγια των γιατρών ή αν πρόκειται για συνταγές των μη ΙΚΑτζιδων γιατρών σε ατομικά συνταγολόγια ΙΚΑ των ασθενών (αν πήραν τέτοια), τότε 1ον: Γιατί είναι παράνομο?, 2ον: Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό στο αμφιθέατρο του υπουργείου και όχι σε κάποιου γιατρού το ιατρείο? Όλοι στο υπουργείο είναι? Στα ιατρεία δεν είναι κανείς ιδιώτης? Και μη μου πείτε πήγε εκεί ο ασθενής για να γλιτώσει το ποσόν της επίσκεψης, αφού, όπως και για τις συνταγές, έτσι και για το ποσό αυτό έχει προβλεφθεί κάλυψή του από το ΙΚΑ.

Ξέρει κάποιος να μας πει υπεύθυνα τέλος πάντων πώς και τι είδους συνατγογράφηση γίνετε εκεί μέσα? Γιατί όσα είδα ως τώρα, αντικρουόμενα και δια της εις άτοπον απαγωγής συμπεράσματα τα βρίσκω.

Αλήθεια το «αμφιθέατρο συνταγογράφος» έχει και στις άλλες πόλεις παραρτήματα? Γιατί, νόμιζα, πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα !!!