Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Θέματα Ειδικευομένων => Μήνυμα ξεκίνησε από: timex στις 17 Ιουλίου 2012, 09:49:40

Τίτλος: ΤΣΑΥ: Ταμείο ανεργίας ή αγροτικό επί θητεία;
Αποστολή από: timex στις 17 Ιουλίου 2012, 09:49:40
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής γιατί επικοινώνησα με το τοπικό ΤΣΑΥ και το ΤΣΑΥ Θεσσαλονίκης και μου είπαν δυο διαφορετικά πράγματα.

Είμαι σε παράταση ειδικότητας και όταν έρθει ο αντικαταστάτης μου μπορώ να μπω στο ταμείο ανεργίας για ενα χρονο.

Σε περίπτωση που δηλώσω αγροτικό επι θητεία πάω για κάποιους μήνες και μετά θελήσω να δηλώσω θέση ως γενικός γιατρός θα πρέπει να παραιτηθώ απο την προηγούμενη θέση και κατα συνέπεια δε θα μπορώ να μπω στο ταμείο ανεργίας. Ο χρόνος μέχρι το διορισμό ως γενικός ιατρός υπερβαίνει τους 5 μήνες. Πολλές φορές είναι 6 και.

Τι με συμφέρει να κάνω κατα τη γνώμη σας; Να κάνω αγροτικό επι θητεία για 3-4 μήνες και να παραιτηθώ ή να μείνω ταμείο ανεργίας για 12 μήνες μέσα στους οποίους το πιθανότερο είναι να διοριστώ σε κάποια θέση ως γενικός γιατρός;

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί οι κυρίες στο ΤΣΑΥ με μπέρδεψαν. Η μία μου είπε πως ο ΟΑΕΔ πληρώνει τα συντάξιμα στο ΤΣΑΥ, η άλλη μου είπε ότι δεν τα πληρωνει. Απο τον ΟΑΕΔ μου είπαν πως μου χορηγούν βεβαίωση για το ταμείο ανεργίας και πως μετά μπορώ να τα αναγνωρίσω ως συντάξιμα αλλά δεν ξέρουν αν πρέπει να πληρώσω ή όχι και να ρωτήσω στο ΤΣΑΥ που και εκεί οι απόψεις διίστανται!!
Τίτλος: Απ: ΤΣΑΥ: Ταμείο ανεργίας ή αγροτικό επί θητεία;
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 17 Ιουλίου 2012, 10:22:12
Ο χρόνος ανεργίας δεν είναι συντάξιμος, εκτός κι αν το εξαγοράσεις και πληρώσεις όλη την ασφάλεια.
Ανεργία κάτω των δύο μηνών δεν απαιτεί να πληρώσεις ασφάλιστρα για να είσαι ασφαλισμένη. Για άνω των 2 μηνών πρέπει είτε να είσαι στον ΟΑΕΔ άνεργη είτε να πληρώνεις εσύ τα ασφάλιστρα είτε α κάνεις διακοπή.