Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 26 Νοεμβρίου 2016, 10:31:44
-
http://www.protagon.gr/themata/magazine/kalo-nosokomeiako-fagito-ki-omws-yparxei-44341283994 (http://www.protagon.gr/themata/magazine/kalo-nosokomeiako-fagito-ki-omws-yparxei-44341283994)
-
Ετσι ακριβώς κουζίνες και κλινικές τις κάνουν οι άνθρωποι.
Οσο για το φαγητό των νοσοκομείων τώρα, συνήθως στις επιτροπές ελέγχου των τροφίμων συμμετέχουν και γιατροί οι οποίοι σαφώς και κόπτονται
για τη ποιότητα από τη στιγμή που διαβιούν και οι ίδιοι στον ίδιο χώρο. Ως επί το πλείστον η πρώτη ύλη είναι άριστης ποιότητας, το παιγνίδι χάνεται
στη αδιαφορία, στη λογική του πάρεργου των εργαζομένων και στο άιντε να περάσει η ώρα να φεύγουμε. Μια κλασσική νοσοκομειακή συνταγή π.χ.
είναι μοσχάρι να βράζεται σε σιγανή φωτιά, δεν είμαι σίγουρος αν ξαφρίζεται ή όχι, όση ώρα πέρνουμε το καφέ μας με τη σχετική κουβεντούλα, κατόπιν
να προστίθεται πελτές, ελαιόλαδο, α και κανα φύλο δάφνη, μπαχάρι. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις.
-
04/12/2016 Καθημερινή.
http://www.kathimerini.gr/886411/article/epikairothta/ellada/enas-sef-sto-tzaneio-me-ore3h-gia-prosfora (http://www.kathimerini.gr/886411/article/epikairothta/ellada/enas-sef-sto-tzaneio-me-ore3h-gia-prosfora)
-
November 20, 2019
Roughly one third of patients hospitalized on general medicine wards are malnourished, and they may reap clinically significant benefits from nutritional support, according to a systematic review and meta-analysis.
.............
.....................
https://www.medscape.com/viewarticle/921639?src=soc_fb_191122_mscpedt_news_endo_malnourish&faf=1#vp_1 (https://www.medscape.com/viewarticle/921639?src=soc_fb_191122_mscpedt_news_endo_malnourish&faf=1#vp_1)