Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:20:13

Τίτλος: 29-9-2019 Tο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:20:13
29-09-2019

Ορίσθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, μέλος του οποίου ,ανάμεσα στους άλλους ,είναι ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας .
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει ως εξής :

Βασιλική Φακουκάκητου Ιωάννη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Παρασκευή Καψιώχα του Γεωργίου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας, σε αντικατάσταση των Φράγκου Καλλιόπης του Γεωργίου, η οποία υπέβαλε παραίτηση και Μπούργαλη Παύλου του Γρηγορίου λόγω λύσης της υπαλληλικής του σχέσης

Παναγιώτη Πρεζεράκο του Ηλία, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο του Αναστασίου, Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, σε αντικατάσταση των Κλεόβουλου Αλεξιάδη του Βύρωνα, και Κωνσταντίνου Γαλανάκη του Γεωργίου, λόγω υποβολής παραιτήσεων εκ μέρους τους.

Σταύρο Κουράκοτου Βασίλειου, ιατρό, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Κρητικό του Δημητρίου, Γεωπόνο, σε αντικατάσταση των Ηλία Παπαδόπουλου του Γεωργίου και Ευάγγελου Τριγώνη του Ζαχαρία, λόγω υποβολής παραιτήσεων εκ μέρους τους.

Μαρία Γεωργίουτου Δημητρίου, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Ελένη Τρίμμη του Ιωάννη, απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σε αντικατάσταση των Ψαλτάκου Μιχαήλ του Γρηγορίου, και Παναγιώτη Καλαρά του Γεωργίου.

Η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη του Εμμανουήλ, η οποία διορίστηκε με τη μνημονευόμενη στο ως άνω στοιχείο 2γ απόφαση, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αναπληρώνεται στα καθήκοντά της από το τακτικό μέλος, Μαρία Γεωργίου του Δημητρίου.

https://www.healthweb.gr/politikh-ygeias/31413-idoy-to-neo-ds-tou-eopyy?fbclid=IwAR0ZQB7xb0zdPLxL6wQVB5OJnHmdD4fETgCNPkCqYLSDRMa38p7wMQ1w6QU (https://www.healthweb.gr/politikh-ygeias/31413-idoy-to-neo-ds-tou-eopyy?fbclid=IwAR0ZQB7xb0zdPLxL6wQVB5OJnHmdD4fETgCNPkCqYLSDRMa38p7wMQ1w6QU)
Τίτλος: 4/10/19 ΕΟΠΥΥ: ‘Μουδιασμένος’ ο Πλαγιαννάκος στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Οκτωβρίου 2019, 20:05:10
Αποκλειστικό: ΕΟΠΥΥ: ‘Μουδιασμένος’ ο Πλαγιαννάκος στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ.

της Νικολέτας Ντάμπου
Σε θετικό κλίμα διεξήχθη,χθες,η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ αλλά ο Πρόεδρος του οργανισμού Βασίλης Πλαγιαννάκος ήταν λιγομίλητος και ‘’ μουδιασμένος ‘’, λαμβάνοντας το προβάδισμα στην συζήτηση η αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη , σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που διορίσθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, υπήρχε απαρτία και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιαννάκος καθώς και η Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος καθώς και η κ. Βασιλική Φακουκάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας καθώς και ο κ. Σταύρος Κουράκοτος τακτικό μέλος αλλά και η κ. Μαρία Γεωργίου υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, τακτικό μέλος καθώς 4 μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Η θέση του Μιχαήλ Βλασταράκου πρώην  πρόεδρου του ΠΙΣ, παραμένει κενή και συζητήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση του, με κάποιο άλλο εκπρόσωπο των γιατρών .
Αξίζει να σημειώσουμε , ότι είναι πολύ θετικό που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ από ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα και θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις υπεύθυνα και άμεσα καθώς είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα , όπως σας είχαμε γράψει στο Healthweb – Διαβάστε εδώ : Αναγκαίος ο άμεσος διορισμός του νέου ΔΣ στον ΕΟΠΥΥ, αφού λαμβάνονταν αποφάσεις από ένα μικρό αριθμό μελών , μετά τις  παραιτήσεις των μελών που προερχόντουσαν από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις , με αποτέλεσμα η ευθύνη της λήψης αποφάσεων να πέφτει στις «πλάτες» των λίγων ενεργών μελών του διοικητικού συμβουλίου .
Ειδικότερα , κατά την χθεσινή συνεδρίαση που διήρκησε περίπου 6 ώρες από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στους ασθενείς τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν τόσο στα φάρμακα τους αλλά και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που χρειάζονται όσο και την ανάγκη κάποιων να μεταβούν στο εξωτερικό κ.α , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Healthweb .
Τα θέματα των συμβάσεων και των διαγωνισμών δεν μπήκαν στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης ,ωστόσο, το ΔΣ θα τα ‘’αγγίξει’’ στην επόμενη συνεδρίαση καθώς και το clawback .

https://www.healthweb.gr/reportaz-ygeias/apokleistika/31464-αποκλειστικό-εοπυυ-‘μουδιασμένος’-ο-πλαγιαννάκος-στην-επίσημη-πρώτη-συνεδρίαση-του-δσ-%20?fbclid=IwAR1aVxiC1n38DJWPk8UEcyfjciIp3jSkQKRrq4JdNYv8qMeUJUhIZ_WpGjk (https://www.healthweb.gr/reportaz-ygeias/apokleistika/31464-αποκλειστικό-εοπυυ-‘μουδιασμένος’-ο-πλαγιαννάκος-στην-επίσημη-πρώτη-συνεδρίαση-του-δσ-%20?fbclid=IwAR1aVxiC1n38DJWPk8UEcyfjciIp3jSkQKRrq4JdNYv8qMeUJUhIZ_WpGjk)