Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 21 Οκτωβρίου 2022, 20:36:38

Τίτλος: Γενικοί γιατροί π μετακινούνται για εφημερίες στο Νοσοκομείο. Συμβουλές.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 21 Οκτωβρίου 2022, 20:36:38
Αντιγράφω από ιατρική σελίδα στο facebook στις 21/10/2022:

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση μιας πολύκροτης για το Αγρίνιο υπόθεσης.
Μετά από τέσσερις αναβολές και πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Σπύρου Μπάθα σε δυστύχημα, στο εδώλιο κάθονται 20 υγειονομικοί του Νοσοκομείου Αγρινίου που κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».
Κατά πληροφορίες μου μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γενικοί γιατροί που είχαν μετακινηθεί για εφημερίες στο Νοσοκομείο.
Η σύστασή μας για μην βρεθούν ξανά γενικοί γιατροί στην ίδια θέση είναι η εξής:
Παίρνετε τα ζωτικά σημεία του ασθενή, όπως καταγράφονται στο Early Warning Score https://www.england.nhs.uk/ourwork/clinical-policy/sepsis/nationalearlywarningscore/ (https://www.england.nhs.uk/ourwork/clinical-policy/sepsis/nationalearlywarningscore/)  Εξοικειωθείτε με αυτό.
Εάν υπάρχει άμεση απειλή κατά της ζωής του ασθενούς, πρέπει να επέμβετε, καλώντας ταυτόχρονα την αντίστοιχη, για την πάθηση, ειδικότητα γιατρού.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, εκτός από απλά συμβάντα της Πρωτοβάθμιας Υγείας που ενεργείτε αυτόβουλα,  καλείτε από το κινητό σας (για να υπάρχει μαρτυρία) τον ειδικό γιατρό που εφημερεύει, με την επικοινωνία SBAR https://forms.ihi.org/tools/sbar-toolkit?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.ihi.org%2F&fbclid=IwAR11sHYy8OusInHEG4l2oT7SqUs3OBXQLimIfiyPufED2KuK__XZa9HjXHo (https://forms.ihi.org/tools/sbar-toolkit?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.ihi.org%2F&fbclid=IwAR11sHYy8OusInHEG4l2oT7SqUs3OBXQLimIfiyPufED2KuK__XZa9HjXHo)
Ένας πολύ απλός κανόνας, για να κληθεί ο ειδικός γιατρός είναι ο εξής: Εάν ο συγκεκριμένος ασθενής ερχόταν στο Κέντρο Υγείας, θα τον παρέπεμπα στο νοσοκομείο;
Σε καμία απολύτως περίπτωση, εκτός εάν ενεργείτε αυτόβουλα,  δεν διώχνετε εσείς τον ασθενή. Τον διώχνει ο ειδικός γιατρός.
Όλες οι ενέργειες σας θα είναι καταγεγραμμένες και θα συνοδεύονται από την αντίστοιχη ώρα.