Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Loumakis στις 24 Νοεμβρίου 2013, 22:13:39

Τίτλος: Ασφάλεια και ανωνυμία στο Ιντερνετ
Αποστολή από: Loumakis στις 24 Νοεμβρίου 2013, 22:13:39
  Απο αφιερωμα του "Κ" της "Καθημερινης" της περασμενης Κυριακης 17/11/2013 για το πως αυξανουμε τις πιθανότητες να παραμείνουμε ασφαλείς και ανώνυμοι στο Ιντερνετ. Το να θεωρούμε εξασφαλισμένη την ανωνυμία φανταζομαι ειναι αυταπάτη, αν και περισσότερα μπορουμε να μαθουμε απο μερικους περισσότερο μυημένους στο θεμα αυτο επισκεπτες του φορουμ. Ας διαβασουν και τις σχετικες συμβουλες που περιεχει το αρθρο και ας σχολιασουν την εγκυροτητα τους για μας τους αμύητους (για να μην πώ άσχετους).

 
Τίτλος: Απ: Ασφάλεια και ανωνυμία στο Ιντερνετ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Νοεμβρίου 2013, 12:10:19
για αρχάριους καλό είναι, αλλά μην ορκίζεσαι κιόλας....
Το πρώτο βασικό πρόβλημα είναι να χρησιμοποιείς κάτι που διατίθεται μαζικά. Γι αυτό όλα τα εργαλεία παρακολούθησης είναι έτοιμα. Όποιος χρησιμοποιεί osx, iphone, ipad, windows, android, yahoo, google είναι υπό παρακολούθηση. Ακόμη και πολλές διανομές του linux έχουν βρεθεί με backdoors. Το freeBSD έκλεισε τρύπες της NSA που ήταν ανοικτές 10 χρόνια.
όσο πιο custom είναι αυτό που χρησιμοποιείς τόσο πιο δύσκολη κάνεις την ζωή αυτών που θα αποφασίσουν να σε παρακολουθήσουν.
Αμφισβητώ εντονα την ασφάλεια του Tor και αποκλείεται να μην έχουν παρισφρύσει και μυστικές υπηρεσίες σε αυτό το δίκτυο.
Θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω δημοσίως τεχνικές που δυσκολεύουν απίστευτα όποιον αποφασίσει να με παρακολουθήσει. Γενικά δεν χρειάζομαι την ασφάλεια που περιγράφεται στο άρθρο. Είναι άρθρο πανικού.