Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 22 Αυγούστου 2017, 15:43:30

Τίτλος: Συνάντηση για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ ζητεί η Ένωση Γενικής Ιατρικής.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 22 Αυγούστου 2017, 15:43:30
22/08/2017

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζητεί την Τρίτη 22 Αυγούστου με επιστολή της η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της Ένωσης αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμοι κύριοι,
Ο πρόσφατος νόμος για την ΠΦΥ, που ουσιαστικά θέτει  το πλαίσιο για την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες,  ενώ καθορίζει με σαφήνεια  τους όρους σύμβασης των οικογενειακών ιατρών των ΤΟΜΥ, έχει ελάχιστες αναφορές στους όρους σύμβασης των ιδιωτών, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών, παρότι αυτοί θα καλύπτουν το 70% του αστικού πληθυσμού.
Ως επίσημος επαγγελματικός φορέας των Γενικών Ιατρών της χώρας θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε κοινό στόχο με εσάς το σχεδιασμό και τη λειτουργία ενός μοντέλου ιδιώτη, συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακού ιατρού, που θα ικανοποιεί ταυτόχρονα ασθενείς, ιατρούς και ΕΟΠΥΥ-ΥΥΚΑ, καθώς μόνο ένα τέτοιο δυνατόν να είναι αποδοτικό και για τους τρεις και συνάμα βιώσιμο.
Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, προσβλέποντας σε εποικοδομητικό διάλογο επί του σχεδιασμού του νέου τύπου συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς. Παράλληλα κρίσιμο θέμα που χρήζει συζήτησης αποτελεί ο ρόλος των ιδιωτών, μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Γενικών Ιατρών στο νέο σύστημα και η όποια σχέση τους με αυτό".

http://www.ygeia360.gr/eopyy/item/25902-synantisi-me-tis-nees-symvaseis-tou-eopyy-zitei-i-enosi-genikis-iatrikis (http://www.ygeia360.gr/eopyy/item/25902-synantisi-me-tis-nees-symvaseis-tou-eopyy-zitei-i-enosi-genikis-iatrikis)