Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Denominator στις 20 Μαρτίου 2016, 21:04:31

Τίτλος: Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) - Δράσεις
Αποστολή από: Denominator στις 20 Μαρτίου 2016, 21:04:31
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου

(τηλ. 2410-685591, avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr),

το (@meduth) & το (facebook.com/meduth).

Ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Επιστημών Υγείας

Η τελετή Αναγόρευσης Διδακτόρων, καθώς οι τελετές απονομής πτυχίων στους απόφοιτους των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων Ιατρικής, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στο Μεζούρλο.

Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Λάρισας

Διημερίδα: «Συνήθη περιστατικά στο Αγροτικό Ιατρείο – παγίδες που μπορεί αυτά να κρύβουν»

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Παράρτημα Λάρισας, διοργανώνει από την Παρασκευή 02 Απριλίου 2016 έως το Σάββατο 03 Απριλίου 2016 στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και σε αίθουσες του Τμήματος Ιατρικής, την διημερίδα με θέμα: «Συνήθη περιστατικά στο Αγροτικό ιατρείο – παγίδες, που μπορεί αυτά να κρύβουν». Η διημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με κλινικές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την πρώτη ημέρα, περιλαμβάνονται διαλέξεις με κάποια συνηθισμένα περιστατικά που προσέρχονται στο αγροτικό ιατρείο και τι αυτά μπορεί να υποκρύπτουν. Την δεύτερη ημέρα, θα πραγματοποιηθούν κλινικά workshops, βασισμένα σε θέματα που αναπτύχθηκαν στο πρώτο μέρος της διημερίδας, όπου εκτός των άλλων θα περιλαμβάνουν την επίλυση ενός κλινικού περιστατικού, από τους συμμετέχοντες, σε πραγματικό χρόνο με τη συμμετοχή ασθενούς-ηθοποιού.

Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους για ενεργό συμμετοχή και συνεργασία σε ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο και πρακτική εφαρμογή των γνώσεων αυτών, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Είναι άλλωστε αποδεκτό από όλους ότι όλοι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, στο άμεσο μέλλον, περιστατικά που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για δύο μέρες γεμάτες γνώσεις και εμπειρίες απαραίτητες για κάθε νέο ιατρό και για διαδραστικάworkshops.

Σας περιμένουμε όλους!

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής

Αριστείδης Ζιμπής, Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και του Παραρτήματος ΕΕΦΙΕ Λάρισας

Γιώργιος Ζακυνθινός

- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/item/107576-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83.html#sthash.Sfx7FwcR.dpuf
Τίτλος: Απ: Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) - Δράσεις
Αποστολή από: Denominator στις 2 Ιουνίου 2016, 18:59:45
Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδας

http://www.eefie.org.gr/ekybe2016/