Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές => Μήνυμα ξεκίνησε από: alfie στις 28 Φεβρουαρίου 2011, 22:51:10

Τίτλος: Η εξόφληση εργαστηριακών από ΟΠΑΔ
Αποστολή από: alfie στις 28 Φεβρουαρίου 2011, 22:51:10
Κατά προτεραιότητα θα πληρώνονται οι εργαστηριακοί γιατροί από τον ΟΠΑΔ, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με αφορμή καταχώριση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για καθυστερήσεις του Οργανισμού στην εξόφληση των υποχρεώσεών του.
Ο ΟΠΑΔ προχωρά σε διαχωρισμό ελεύθερων επαγγελματιών και μεγάλων Διαγνωστικών Κέντρων, προκειμένου οι πρώτοι να αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς. Η πρώτη δόση της επιχορήγησης του 2011 θα εκταμιευθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, προκειμένου ο ΟΠΑΔ να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τους εργαστηριακούς γιατρούς για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών.

Οι γιατροί, βέβαια, μπορεί να συμβληθούν με τον ΟΠΑΔ για απευθείας αποζημίωση χωρίς να ταλαιπωρείται ο ασφαλισμένος. Το υπουργείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υφυπουργού, δεσμεύεται για πληρωμή εισφορών σε μηνιαία βάση, ενώ ανακοινώνει εντός της εβδομάδας το σχέδιο ρύθμισης των συσσωρευμένων υποχρεώσεων του ΟΠΑΔ μέχρι 31.12.2010.

Από enet.gr