Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: nart στις 26 Ιουνίου 2011, 11:03:28

Τίτλος: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Αποστολή από: nart στις 26 Ιουνίου 2011, 11:03:28
Καλημέρα.

Σε εισηγηση που έλαβα πρόσφατα ορίζεται ως χρονικό διαστημα υποβολής ενστάσεων αυτό των 10 ημερών (χωρις να διευκρινίζεται σχετικά αν οι ημέρες αυτές θα είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές).

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι σχετικα να με βοηθήσει καθώς και να μου αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ.

Ευχαριστώ! 
Τίτλος: Απ: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 26 Ιουνίου 2011, 15:18:39
NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3754
Ρύθµιση όρων απασχόλησης των νοσοκοµειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύµφωνα µε το π.δ. 76/2005 και άλλες διατάξεις.


Άρθρο 4
Θ) Εκλεκτορικά Σώµατα

α. Συµβούλιο προσλήψεων − κρίσεων µε ανοιχτές προκηρύξεις.


Ο τέταρτος και πέµπτος κριτής είναι συγχρόνως και εισηγητές, οι οποίοι υποχρεώνονται να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους σε ενάµισι µήνα από το πέρας της προκήρυξης. Ενστάσεις υποβάλλονται εντός είκοσι ηµερών από την κατάθεση των εισηγήσεων. Οι εισηγητές απαντούν επί των ενστάσεων εντός δεκαπέντε ηµερών και το Συµβούλιο συνεδριάζει και αποφασίζει σε διάστηµα δεκαπέντε ηµερών από την τελευταία ηµεροµηνία απάντησης των ενστάσεων. Έδρα του Συµβουλίου είναι το Νοσοκοµείο που προκηρύσσει τη θέση.

γ. Συµβούλιο Αξιολόγησης προς εξέλιξη των υπηρετούντων ιατρών του ΕΣΥ.

Οι εισηγητές λαµβάνουν µέχρι 31 Ιανουαρίου κάθε έτους τους φακέλους των ιατρών, που είναι υποψήφιοι για αξιολόγηση. Μέσα σε έναν µήνα από τη λήψη των φακέλων οι εισηγητές καταθέτουν την εισήγησή τους στη Γραµµατεία του Τοµέα. Η Γραµµατεία µέσα σε πέντε ηµέρες επιδίδει τις εισηγήσεις στους υποψήφιους ιατρούς, οι οποίοι δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση σε προθεσµία δεκαπέντε ηµερών. Μέσα σε δεκαπέντε ηµέρες από την εκπνοή της προθεσµίας ένστασης, απαντώνται οι ενστάσεις και σε δεκαπέντε ηµέρες ο ∆ιευθυντής του Τοµέα συγκαλεί την αντίστοιχη συνέλευση του Τοµέα. Η Συνέλευση, αφού ακούσει τις εισηγήσεις, τις ενστάσεις και τις απαντήσεις από τους εισηγητές, καθώς και κάθε σχετική διευκρίνιση αυτών, αποφασίζει αιτιολογηµένα. Οι εισηγητές λαµβάνουν για δεύτερη φορά στο ίδιο έτος τους φακέλους των ενδιαφερόµενων ιατρών µέχρι 31 Ιουλίου και ακολουθείται η ίδια διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω.