Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 28 Μαΐου 2012, 11:00:21

Τίτλος: Αίτια φτωχής εκπαίδευσης του Ιατρικού Σώματος στην Ελλάδα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Μαΐου 2012, 11:00:21
Σχετικό σχόλιο του καθηγητή Ιατρικής κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου από το βιβλίο του
 “ελληνικό σύστημα …. Υγείας Η λειτουργία του σε καιρό χρεωκοπίας” Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ (σελίδα 11):


Αίτια φτωχής εκπαίδευσης Ιατρικού Σώματος.


Τίτλος: Απ: Αίτια φτωχής εκπαίδευσης του Ιατρικού Σώματος στην Ελλάδα.
Αποστολή από: D-Michalis στις 28 Μαΐου 2012, 21:09:40
Ο κ. Μπουτσόπουλος, υπήρξε και είναι από τους κραταιούς πανεπιστημιακούς και όχι ένας μοναχικός –απομονωμένος μαχητής, έχωντας βρεθεί στις πρώτες γραμμές δύο ιατρικών σχολών (της 1ης και της 3η; -ή 4ης? χρονολογικά).
Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με τις επισημάνσεις του, όμως επειδή τον πρόλαβα και δεν θυμάμαι κάτι σχετικό,
Ερωτώ: Πόσα από αυτά επί κραταιάς παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο προσπάθησε να δρομολογήσει προς τον εξορθολογισμό, να πολεμήσει, να καταργήσει, να προάγει?
Αν το έπραξε, τα λόγια του είναι σεβαστά. Αν όχι, τότε, ας κλείσουμε το βιβλίο. Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να τα εκφράσουν καλύτερα με λόγια που μεστώνουν από την αντιστοιχία των έργων τους.

Και ζητώ στ’ αλήθεια πληροφόρηση γιατί πρέπει κάποτε να ακούμε αυτούς που αντιστοιχούν στα λόγια τα έργα τους και όχι τις κρατούσες ορδές που βγάζουν πύρινους λόγους με περιεχόμενο αναντίστοιχο –ή και ακριβώς αντίθετο- των έργων τους, για να σκεπάσουν την απραξία τους –ή πολύ περισσότερο την προδοσία τους, όπως γίνεται με πολιτικούς στις μέρες μας- ή για να ενδύσουν την υστεροφημία τους με ενδύματα που, όταν ήταν ο καιρός των έργων, «ξέχασαν» να υφάνουν.
Τίτλος: Απ: Αίτια φτωχής εκπαίδευσης του Ιατρικού Σώματος στην Ελλάδα.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 28 Μαΐου 2012, 22:08:53
Ο κ. Μουτσόπουλος ξέχασε να αναφέρει ένα ακόμα πρόβλημα,
ότι δηλ. στην Ελλάδα κάτι τόσο απλό που το ξέρει ο κάθε Έλληνας ακόμα και χωρίς ακαδημαική εκπαίδευση, όπως είναι αυτά που αναφέρει, μπορούν να αναφέρονται σε βιβλίο από έναν πανεπιστημιακό και να θεωρούνται επιστημονικές επισημάνσεις. Πιστεύει δηλ. ότι μπορεί να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.