Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: nart στις 11 Απριλίου 2010, 14:54:14

Τίτλος: ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΛΑΔΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ
Αποστολή από: nart στις 11 Απριλίου 2010, 14:54:14
Καλησπέρα.

Στην αίτηση για διεκδίκηση θέσης κλάδου ιατρών ΕΣΥ αναγράφουμε σε σχετική παράγραφο την σειρά προτίμησης για διορισμό του συνολικού αριθμού αιτήσεων που έχουμε υποβάλει.

Έστω για παράδειγμα ότι κάποιος υποψήφιος έχει υποβάλει αίτηση σε 4 νοσοκομεία με σειρά προτίμησης 1, 2, 3, 4.

-Εάν το αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης για τη θέση 3, προηγηθεί του αποτελέσματος για τη θέση 1, μπορεί ο υποψήφιος να αναμένει το αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης για τη θέση 1 προτού αποδεχθεί το διορισμό για τη θέση 3? Και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα?

-Επίσης, εάν αποσταλεί ο διορισμός ενός υποψηφίου και ο υποψήφιος δεν τον παραλάβει από το ταχυδρομείο, αυτό θεωρείται άρνηση αποδοχής διορισμού και ο υποψήφιος αποκλείεται από τη σχετική διαδικασία για 2 χρόνια?

Ευχαριστώ θερμά.   

 
Τίτλος: Απ: ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΛΑΔΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 11 Απριλίου 2010, 15:12:58
-Αποδέχεσαι τη θέση 3 κι όταν βγούν τα αποτελέσματα για τη θέση 1 μπορείς να παραιτηθείς από τη θέση 3 και να καταλάβεις τη 1.
-Πώς αλλιώς θα ήταν μιια άρνηση αποδοχής διορισμού?????
Τίτλος: Απ: ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΛΑΔΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ
Αποστολή από: D-Michalis στις 11 Απριλίου 2010, 19:41:52
Η συνθήκη "άρνηση διορισμού" πρέπει να υφίσταται κατά το χρόνο υποβολής αίτησης για διεκδίκηση της θέσης. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση αυτή δεν γίνεται δεκτή.
Γι' αυτό υποβάλλεις υπεύθυνη δήλωση -ότι δεν έχεις αρνηθεί διορισμό- κατά την κατάθεση της αίτησης και όχι όταν η θέση κρίνεται ή όταν κληθείς να αναλάβεις.
Είναι βεβαίως άρνηση διορισμού η περίπτωση που αναφέρεις, αλλά ο νομοθέτης βάζει "ποινή" όταν υπάρχει άρνηση κατά το χρόνο υποβολής αίτησης διεκδίκησης της θέσης και όχι οταν υπάρχει άρνηση κατά την χρονική στιγμή που θα κριθεί μία θέση ή που θα κληθείς να αναλάβεις.
Καλώς? Κακώς? Δεν εξετάζω αυτό -αυτή τη στιγμή- αλλά περιγράφω τι ισχύει.