Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Φεβρουαρίου 2024, 23:31:48

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
Χαλαρή κουβέντα / Δωρεάν online courses ξένων γλωσσών.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 15:15:48 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
Η μόνη, από ότι ξέρω, επίσημη εξειδίκευση που μπορεί να κάνει κανείς από την Γενική - Οικογενειακή Ιατρική (αλλά και από : Αναισθησιολογία, Καρδιολογία, Ορθοπαιδική, Εσωτερική Παθολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία - Φυματιολογία, Χειρουργική, και Χειρουργική Θώρακα) είναι στην Επείγουσα Ιατρική.

ΦΕΚ 1288, 10 Απριλίου 2020.

Διαδικασία τοποθέτησης ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
23/02/2024 The Guardian

Seeing same GP ‘improves patient health and cuts workload of doctors’

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Είναι η κρατική επιχορήγηση, ανόητε
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 00:28:25 »
26-02-2024 protagon.gr
του Άγγελου Κωβαίου


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια (στον ΣΥΡΙΖΑ) κυριολεκτικά. Το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μία πρωτόγνωρη παρωδία, με ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να αξιολογήσει σοβαρά. Υπάρχει όμως πίσω από όλα αυτά μία παράμετρος, την οποία όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ομολογεί.

Αν επιμείνει κανείς να μιλήσει σοβαρά για το τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, μάλλον δεν θα έχει και πολλά να πει. Ηταν μία παρωδία και μάλλον στο Δελφινάριο θα ταίριαζε, παρά σε ένα συμβατικό συνεδριακό χώρο. Σε αυτή τη συνθήκη τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα – όσοι δηλαδή παρακολούθησαν την ιλαροτραγωδία, έστω και για λίγο. Και παρά ταύτα, υπάρχει η αίσθηση ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να ακούσουμε, πιο κωμικά και πιο παράδοξα. Λίγη σημασία έχει υπό αυτές τις συνθήκες, ότι ο Τσίπρας υπέστη μία ατιμωτική ήττα και ακόμη λιγότερη ότι ο Κασσελάκης ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό, αλλά παρά ταύτα δεν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή την αναβάπτιση και αυτό που ονομάστηκε «λευκή επιταγή». Και αν κάτι έχει ενδιαφέρον, δίχως να είναι και τόσο σημαντικό, είναι ότι ο Παππάς ανέκτησε το στάτους του εσωκομματικού παράγοντα. Χαριτωμένες λεπτομέρειες, όπως ότι ο Κασσελάκης τη μία ημέρα ζητούσε εκλογές και την άλλη ψήφιζε να μην γίνουν ή ότι στη συνέχεια τσακωνόταν με τη Γεροβασίλη για το ποιος κιότεψε πρώτος, είναι απλώς το αλατοπίπερο αυτής της πολιτικής ξεφτίλας. Με λίγα λόγια, το συνέδριο — παρωδία ήταν το μεγάλο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την οριστική διάλυση, η οποία θα έλθει κάποια στιγμή μετά τις ευρωεκλογές, αν όχι νωρίτερα, και μέχρι τότε υπάρχουν πιθανότητες σοβαρές να δούμε ακόμη πιο διασκεδαστικά επεισόδια.

Υπάρχει ωστόσο κάτι μέσα σε όλα αυτά τα παράδοξα (για την ακρίβεια, πίσω από αυτά), που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ομολογεί και που, κατά μία έννοια δίνει εξηγήσεις για πολλά. Είναι αυτό που ο σοφός λαός περιγράφει με το «η φτώχεια φέρνει γκρίνια». Ή που, σε πολιτικό επίπεδο μεταφράζεται στο ποιος κρατάει τη «σφραγίδα», ποιος έχει το ταμείο και ποιος εισπράττει την κρατική επιχορήγηση. Παρεμπιπτόντως, η κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά και από τις τελευταίες εκλογές, έχει μειωθεί δραματικά, από τα 3,5 εκατομμύρια ετησίως την προηγούμενη τετραετία, σε κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια. Και η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι, ότι οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις που προκύπτουν από διασπάσεις, δεν παίρνουν μερίδιο της κρατικής επιχορήγησης. Δηλαδή, όπως η Νέα Αριστερά δεν εισπράττει κάτι από το κράτος, έτσι και μία ενδεχόμενη ή πιθανή νέα διάσπαση, μετά από μία εκλογή αρχηγού, όπως αυτή που ακυρώθηκε, θα άφηνε κάποιους, αυτούς που δεν θα είχαν πλέον το «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» στη μαρκίζα, χωρίς σεντ κρατικής επιχορήγησης. Είτε το θέλει κανείς, είτε όχι, είναι ένα στοιχείο που έχει τη σημασία του. Οπότε, λογικά, θα πορευτούν για λίγο ακόμη όλοι μαζί. Θα τα λογαριάσουν και πάλι όλα στις ευρωεκλογές και μετά από αυτές.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
Ertnews 27-02-2024

ΕΟΔΥ: Αύξηση 113,36% στα κρούσματα πρώιμης σύφιλης και 120,73% για τη γονόρροια στην Ελλάδα τη διετία 2020-2022

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
7
Από συζήτηση σε Ιατρική ομάδα του facebook, στις 27/02/2024:

- Αν εφημερεύεις βάσει προγράμματος ,δεν μπορείς να κάνεις απεργία;

- Προσωπικό ασφαλείας,στο πρωινό ωράριο εννοείται ΜΟΝΟ εφ' όσον οι απεργοσπάστες είναι λιγότεροι από τον αριθμό των εγγεγραμμένων στον πίνακα εφημεριών. Εφ' όσον είναι ίσοι οι περισσότεροι, οι απεργοί ΔΕΝ δουλεύουν στο τακτικό ωράριο ακόμη κι αν έχουν βάρδια στα ΤΕΠ, όπου τους αντικαθιστούν απεργοσπαστες.Εαν είναι γραμμένοι στη λίστα εφημερευοντων απεργοί, αναλαμβάνουν μετά το πέρας του πρωινού ωραρίου ως εφημερεύοντες - προσωπικό ασφαλείας.

- δηλαδή απεργώ το πρωί αλλά το μεσημέρι δουλεύω;;;Τι σόι απεργία είναι αυτή τότε;

- η εφημερία είναι ένα ειδικό παράδοξο καθεστώς εργασίας στην Ελλάδα. Δεν είναι τακτική εργασία, δεν είναι υπερωριακή εργασία, δεν λογίζεται καν ως χρόνος εργασίας. Άρα σε τί να δηλώσεις απεργία??
Άρα όπως το λένε και άλλοι, εάν υπάρχουν απεργοσπάστες (έτσι λέγονται και επίσημα στο ΦΕΚ), και ο αριθμός των απεργών δεν ξεπερνάει το ποσοστό όπως αναφέρεται, τότε μπορείς να αοεργήσεις από την εργασία σου. Εάν δηλώσεις ότι απέχεις και από την εφημερία, θα πρέπει να αντικατασταθείς από άλλον από τους απεργοσπάστες. Όλα αυτά στην ουσία είναι στην ευθύνη του συνδικάτου να οργανώσει και να ορίσει το λεγόμενο προσωπικό ασφαλείας της μονάδας για το 24ωρο που έχει εξαγγέλλει ως απεργία. Αλλά που να το βρεις τώρα αυτό να τα οργανώσει αυτά???
Απλώς εδώ και χρόνια έχουμε ξεχάσει το τί σημαίνει απεργία και το πώς την οργανώνουν τα συνδικάτα. Απλώς μένουμε μόνο στην εξαγγελία και τέλος. Δεν γίνεται καμία προεργασία και καμία οργάνωση αυτού που ανακοινώνουν.!!!

- προσωπικό ασφαλείας θεωρούνται οι εφημερεύοντες, καθώς η εφημερία δεν είναι τακτική εργασία

- δεν είναι ακριβώς έτσι. Εάν υπάρχουν απεργοσπάστες, ή αντίθετα εάν υπάρχει αυξημένη "ζήτηση" (πχ πάρα πολλοί θέλουν να απεργήσουν), το όργανο που αναλαμβάνει την ευθύνη της οργάνωσης της απεργίας, ορίζει το προσωπικό ασφαλείας. Έχω τύχει σε περίπτωση (πολύ παλαιότερα), όπου η θέληση για συμμετοχή ήταν τόση μεγάλη που το συνδικάτο όρισε (μεταξύ των εργαζομένων συνεννόηση γίνεται αυτό) άτομα σε βάρδια που ούτε καν είχαν βάρδια. Πχ νοσηλευτές. Δήλωσαν απεργία πάρα πολλοί και μπήκαν βάρδια άτομα που δεν είχαν βάρδια. Γιατί έγινε αυτό? Γιατί Απλούστατα σχεδόν σύσωμοι οι εργαζόμενοι στήριζαν την απεργία ακόμα και όταν ήταν εκτός βάρδιας. Παλιά μεγαλεία του συνδικαλιστικού κινήματος αυτά!! Σε επόμενη απεργία φυσικά έμπαιναν άλλοι ως προσωπικό ασφαλείας, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν σε απεργία. Βλέπεις όλοι ήθελαν να απεργήσουν και αναγκαστικά κάποιοι έπρεπε να μείνουν ως προσωπικό ασφαλείας που το καθορίζει το συνδικαλιστικό όργανο που αναλαμβάνει την ευθύνη της απεργίας!! Δεν το ορίζει ο εργοδότης το προσωπικό ασφαλείας!!!

Απλώς για τις εφημερίες των ιατρών, συνήθως δεν τα αλλάζουμε γιατί τώρα και χρόνια ο αριθμός εφημερευόντων είναι ούτως ή άλλως κάτω του ορίου "προσωπικό ασφαλείας "!! Ομοίως και στο νοσηλευτικό ιδίως το απόγευμα και νύκτα. Εάν μπει το συνδικάτο στην διαδικασία αυτή, θα πρέπει να ορίσει περισσότερα άτομα βάρδια απο όσα γράφονται στο επίσημο πρόγραμμα!! Άρα βαφτίζονται ως "προσωπικό ασφαλείας " όλοι όσοι έχουν βάρδια από το μεσημέρι και μετά και τέλος. Άρα στην ουσία δεν υπάρχει κανένας απεργός από το μεσημέρι και μετά. Άρα στην ουσία η απεργία δεν είναι 24ωρη αλλά 8ωρη!!!

-  άρα δεν έχει νόημα...αφού θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου τελικά τη μέρα της απεργίας μετά τις 3 όσο πιο απλά μπορώ να το θέσω χωρίς να παρεξηγηθω..απεργία σημαίνει εκείνο το 24ωρο είμαι off.Δυστυχως δεν μπορώ να αλλάξω την εφημερία τελευταία στιγμή.Λογω άλλων θεμάτων λίγο έχασα τις μέρες που θα γινόταν

- μπορείς κατα το πρωινό ωράριο, εαν υπαρχουννσυνεδερφοι που δεν απεργουν, ωστε να σε καταστούν προσωπικό ασφάλειας.

- το θέμα σε μία απεργία δεν είναι το να "βρεις να αλλάξεις την βάρδια σου", αλλά το τί ποσοστό δηλώνει και συμμετέχει στην απεργία. Το "δεν μπορώ να δηλώσω απεργία γιατί είμαι προσωπικό ασφαλείας " δεν νοείται για το συνδικάτο. Όπως περιέγραψα μπορούν να δηλώσουν άπαντες απεργία (καθολική συμμετοχή) και το συνδικάτο μετά ορίζει να καλύψει το προσωπικό ασφαλείας με απεργούς. Εννοείται ότι όσοι είναι απεργοσπάστες (οι ελάχιστοι παλαιότερα), έμπαιναν πρώτοι πρώτοι στην λίστα κάλυψης και ας μην είχαν βάρδια. Η διάθεση για συμμετοχή δηλωνόταν αρχικά στο συνδικάτο και αυτό μετά κατέθεται την λίστα με το ποιοί είναι προσωπικό ασφαλείας,(πρωί-απόγευμα-νύκτα).
Αλλά είπαμε άλλες εποχές τότε με συνδικαλιστικό κίνημα που όταν έλεγε "απεργία" ,ήταν απεργία.

- μα για να απεργησω κανονικά πρέπει να έχω και το απόγευμα off.
Τι θα κάνω;Απεργία μέχρι τις 3 κ μετά δουλειά σε 24ωρη απεργία;!Αυτό δεν είναι απεργία.Ειναι κοροϊδία.
Επίσης επειδή έχω απεργησει ξέρω ότι πολλοί στις απεργίες έχουν φροντίσει να πάρουν ρεπό και να πάνε σε διαδήλωση εκείνη τη μέρα κοινώς δεν χάνουν το ημερομίσθιο τους όπως κάνω εγώ όταν απεργώ.

- Και για να το πώ συνδικαλιστικά, την ημέρα απεργίας δεν σημαίνει "δεν πάμε στην δουλειά και καθόμαστε σπίτι ", αλλά κάνουμε συγκέντρωση Όλοι, έχουμε δεν έχουμε βάρδια ΚΑΙ στον χώρο εργασίας ΚΑΙ σε πιθανές άλλες κινήσεις, πχ πορεία, συγκέντρωση , εκδήλωση, κτλ, κτλ.
Αυτό είναι απεργία και έχει ίσως πιο πολύ "τρέξιμο" (γιατί απλώς είναι αγωνιστική κίνηση διεκδίκησης) , από ότι ίσως την ημέρα κανονικής λειτουργίας της υπηρεσίας.
Χάσαμε όμως αυτό το νόημα του δικαιώματος της απεργίας και για αυτό δεν ξέρουμε τι να κάνουμε όταν ανακοινώνεται μία απεργία. Θέλει δουλειά μία απεργία και δεν φτάνει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Θέλει πολύ και καλή προετοιμασία για να έχει κάποια πιθανότητα να πετύχει κάτι. Πλέον γίνονται μόνο προειδοποιητικές 24ωρες απλής διαμαρτυρίας. Άρα δεν έχουν πιθανότητα να πετύχουν κάτι. Κατά την άποψή μου λοιπόν δικαίως δεν έχει όρεξη ο εργαζόμενος να συμμετέχει και να χάνει το ημερομίσθιο. Βέβαια από την άλλη η διαρκείας είναι δύσκολες γιατί οι αμοιβές δεν επαρκούν και κάθε μείωση αυτών, είναι σοβαρό πρόβλημα στους εργαζόμενους. Όμως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και θυσία κάποιων πραγμάτων!!
8
Πολιτιστικό στέκι / 10 αθηναϊκά μπαρ που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 26 Φεβρουαρίου 2024, 15:49:14 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 26 Φεβρουαρίου 2024, 15:43:24 »

Ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας μεταξύ 1 και 4 βαθμών και αυτή του καταψύκτη στους -17 βαθμούς. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε περισσότερο από 5% ενέργεια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
Πολιτιστικό στέκι / Ξημερώνει Κυριακή
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 26 Φεβρουαρίου 2024, 15:20:31 »
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Ερμηνεία: Γιάννης Πουλόπουλος


Ο παλιός φωνόγραφος
πάνω στο τραπέζι
άρχισε να παίζει
μες στη σιγαλιά

Κι η καρδιά σου έλιωσε
κι έγινε ένα δάκρυ
στων ματιών την άκρη
σα δροσοσταλιά

Ξημερώνει Κυριακή
μη μου λυπάσαι
Έιναι όμορφη η ζωή
να το θυμάσαι

Ο παλιός φωνόγραφος
πάνω στο τραπέζι
έπαψε να παίζει
μέσα στη νυχτιά

Το τραγούδι τέλειωσε
μα η λύπη μένει
σαν ναυαγισμένη
στη θολή ματιά

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10