Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 15 Δεκεμβρίου 2016, 22:53:14

Τίτλος: Δεκέμβριος του 2016. Ένα σχόλιο για το συνέδριο της ΕΣΔΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Δεκεμβρίου 2016, 22:53:14
Αντιγράφω χθεσινή ( 14/12/2016) ανάρτηση επαγγελματία Υγείας (δεν αναφέρω το όνομά του γιατί δεν ζήτησα την άδειά του για αναπαραγωγή του σχολίου του) στον τοίχο του στο facebook για το συνέδριο της ΕΣΔΥ. Αδικεί κάποιους από τους ομιλητές αλλά νομίζω ότι για πολλούς πέφτει μέσα:

Παρακολουθώ μέσω live streaming το συνέδριο της ΕΣΔΥ στο ξενοδοχείο Divani Caravel και με εντυπωσιάζουν τα εξής γεγονότα :

1. Πολλοί πρόεδροι, ομιλητές, σχολιαστές χρησιμοποιούν διαφάνειες στα αγγλικά !!! (μάλλον από άλλες παρουσιάσεις κάπου αλλού !!!, ή απευθύνονται σε ακροατήριο που η μητρική του γλώσσα είναι η αγγλική...

2. Χρησιμοποιούν ως βασική γλώσσα τα αγγλικά (επειδή, τους πιέζει ο χρόνος για να πούν πολλά και δεν προλαβαίνουν να σκεφτούνε και να μιλήσουν στα ελληνικά .....θα τρελλαθούμε εδώ !!!!

3. Που και που χρησιμοποιούν και ελληνικά, πάντα με την αγγλική ορολογία για να μην μπερδεύεται το ξένο .... ακροατήριο.....

4. Οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν την κατάσταση της υγείας σε αυτό το χάλι, εμφανίζονται τώρα με σωτήριες λύσεις ....πες και ήταν απόντες απο την ελλάδα...δεν αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους σε αυτό το χάλι και ξεχνάνε ότι συμμετείχαν στις αποφάσεις !!!

5. Το επίπεδο πολλών παρουσιάσεων είναι τόσο γενικό, σαν να απευθύνονται σε φοιτητικά σεμινάρια στις σχολές τους (φυσικό αφού οι περισσότεροι είναι και κάπου καθηγητές και κάπου σύμβουλοι υπουργείων και οργανισμών και κάπου ιδιωτεύουν και κάπου συγγράφουν βιβλία με ξένα δεδομένα και κάπου κοροϊδεύουν και τον κόσμο ....

6. Το φάρμακο και μόνο το φάρμακο κυριαρχεί στο συνέδριο. Λογικό, αφού εκεί κυκλοφορεί το πολύ χρήμα ....

7. Δοικητές νοσοκομείων κάνουν παρουσιάσεις, εκτός τόπου, χρόνου, ουσίας και βασικά γνώσεων....απλά δημοσιότητα, παρουσία, βιογραφικό, διδακτορικό με πλήρη άγνοια του αντικειμένου
Τίτλος: Απ: Δεκέμβριος του 2016. Ένα σχόλιο για το συνέδριο της ΕΣΔΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Δεκεμβρίου 2016, 22:34:21
Ο ίδιος Επαγγελματίας Υγείας γράφει στις 30/12/2016 στον τοίχο του στο facebook:

Αν ανατρέξει κάποιος στην Διαύγεια και ειδικά στην ΕΣΔΥ, θα διαπιστώσει ότι μόνο στο 2ο εξάμηνο του 2016, φαρμακευτικές εταιρείες έχουν χρηματοδοτήσει πάνω από 500,000 ευρώ για διάφορες μελέτες πρόσβασης στην ελληνική αγορά φαρμάκων ή οφέλους συγκεκριμένων φαρμάκων. Πολλά τα χρήματα στο φάρμακο για να χρηματοδοτούνται όλες αυτές οι μελέτες και σε συγκεκριμένους καθηγητές. Φυσικά υπάρχουν και οι σταθεροί συνεργάτες !!!
Τίτλος: Απ: Δεκέμβριος του 2016. Ένα σχόλιο για το συνέδριο της ΕΣΔΥ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 8 Ιανουαρίου 2017, 02:23:14
06/01/2017

Σκάνδαλο Νοβαρτις.

...............
.........................
Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τον ρόλο συγκεκριμένων καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) οι οποίοι ήταν και σύμβουλοι υπουργών, αλλά και των διευθυντών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στοιχεία ένα πολύ μεγάλο μέρος των μιζών κατέληγε για την σύνταξη μελετών διαφόρων φαρμάκων που έβγαιναν στην αγορά.

.........................................

https://www.ereportaz.gr/skandalo-novartis-15-vinteo-fotia-stin-katochi-ton-amerikanon-pious-kene/ (https://www.ereportaz.gr/skandalo-novartis-15-vinteo-fotia-stin-katochi-ton-amerikanon-pious-kene/)